Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buvartacsko
addikt
válasz MrSealRD #39999 üzenetére
Windows Vista és 7 alatt se T61-en nem volt ilyen hibám, se X200 Tableten. Sőt, X200 Tablettal Windows 8 consumer es release preview alatt se volt ilyen gondom. Tehát továbbra se tudom miről beszéltek mikor azt mondjátok hogy ez a hiba már régen létezik. Feltűnt volna ha több mint fél percet kellett volna várnom arra hogy sleep után felmenjek a wifire. Szerintem a lenovo majd kiad egy új drivert aztán azzal jó lesz.
-
MrSealRD
veterán
válasz buvartacsko #39997 üzenetére
Az a WIFI bug...az Intel 3945 óta létezik ami nem mai darab...és azóta is szabályosan előjön a hiba...Úgy látszik Intel meg a Windows ezt azóta nem volt képes megoldani...Mert ez márkától függetlenül jelen van.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
audi100td
nagyúr
X61s-nél nem lehet valahogy W7 x64 alatt fingerprint software-t telepíteni? Sajnos 2007-es Vista verzió a legfrissebb és az is 32 bites.
-
buvartacsko
addikt
válasz FoxiestFox #39996 üzenetére
Azért kíváncsi lennék hozzá hogy mit szólnál ha 30-60 máspdpercig tartana sleep után miután lenne WiFi-d. Akkor is ennyire vicces lenne-e.
-
félisten
-
audi100td
nagyúr
válasz FoxiestFox #39993 üzenetére
Nem csak az X-eket érinti, X61s 4965AGN csatlakozik egyből, W500 5300AGN meg itt szórakozik velem. Csak a wifi karin múlik, meg persze a driveren mint kiderült.
-
buvartacsko
addikt
válasz Francia91 #39992 üzenetére
Gondolod hogy bajom lenne hogyha 2mp lenne ? Feléled a gép, 23 másodpercig úgy néz ki mintha lenne WiFi, utána 10 másodpercig tart mire újra felcsatlakozik. Szerintem ez nem túl mókás... több mint fél percet várni mire netezhetek. Ennél fogva a WiFi drivert várom a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz buvartacsko #39991 üzenetére
Nekem T60p-nél kb 2 másodperc és van WIFI alvás után, azt meg igazán ki lehet bírni szerintem
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
xcds
őstag
válasz audi100td #39987 üzenetére
win7 alatt a win saját driverét kell használni, nem szabad engedni, hogy feltegyen se a system update, se a win update semmi drivert hozzá. Legalábbis 5100agn-nél így van.
A win sajátjával, azonnal lehet frissíteni az oldalt, amikor visszatér sleepből. Érdemes kipróbálni 5300-asnál is, ha még nem tetted meg.[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz buvartacsko #39986 üzenetére
"mert elég idegesítő, a sleep utáni wifi bug."
Nem egészen értem ezt a bugot, sleep után nálam W7 alatt is 10-15 mp míg feléled a wifi, 5300 agn esetén. Nem mint ha nem lenne zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
válasz franc0 #39982 üzenetére
Majd ha bejött az oldal:
Step 1: Select a RSS feed reader
itt kiválaszthatod, hogy milyen RSS readert akarsz használni. én bepipáltam a Googlet.
Step 2: Select a product from the list below
itt értelemszerűen katt a ThinkPad-re, és utána a gépedre. gondolom Te az X200-ra fogsz, én az X200 Tabletre mentem.
remélem ha már ezeket a drivereket kiadják, akkor a többi is jönni fog. mert elég idegesítő, a sleep utáni wifi bug.
-
buvartacsko
addikt
válasz franc0 #39982 üzenetére
a support.lenovo.comon van egy rss link az új driverekre. nálam most halott a site, szóval majd adok linket hogy ha jó lesz.
én is nagyon örülök neki, bár azt nem lehet beállítani nálam hogy a gép indulásakor is kérje az ujjlenyomatot és aztán automatikusan léptessen be a windowsba. :\
-
mitulabattyi
aktív tag
Van néhány eladó x200s alkatrészem:
-bluetooth modul
-1440x900-as LCDhez való karcmentes fedlap, ~új zsanér, és LCD-szalagkábel
-1280x800-as LCDhez való új fedlap, LCD bezel /LED-plate nélkül/ -
franc0
őstag
válasz buvartacsko #39980 üzenetére
VÉGRE!
Köszi az FPR linket. Ezeket hol nézed? A Password manager is kéne még a teljes boldogsághoz.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
buvartacsko
addikt
Jönnek kifele a Windows 8 driverek a régebbi gépekhez ( T400,X200 )
Ennek kifejezetten örülök, kellemeset csalódtam a lenovoban!
-
pala2
csendes tag
válasz dabgergo #39975 üzenetére
Engem speciel nem zavar, ha itt nem figyelmeztetnek, akkor észre sem veszem. (melegedés)
Ami inkább zavaró lehet, hogy a ventilátor tulajdonképpen állandóan megy, mindig van, valami kis alapzaj. Ha szól a rádió is, akkor ezt sem venni észre. Én CAD-et használok, és ha "dolgozik", akkor a ventilátor is emeli a fordulatot, no meg a hangját.
Használat közben még soha nem jelentkezett olyan, hogy forróság, vagy egyéb miatt tilt/leáll. szerintem a korábbi Dell (studio XPS P9600) gépem sokkal jobban melegedett, hasonló terhelések mellett.pala
-
dabgergo
őstag
franc0, pala2: Köszi! Bocs h ezt ennyire túlragozom, csak 5 éve használok T61-et és a következő darabot is kb ennyi ideig szeretném és itt sokminden elbizonytalanított.
pala2: egy konkrét kérdésem lenne: amennyiben dedikált karis a T430-ad, mennyire para ez a túlmelegedés? Fel van nagyítva az egész probléma vagy tényleg gáz nagyobb terhelésnél? -
V1d0N
csendes tag
Üdv.
Valaki nem tud eladó 2503-as dokkolót T61-hez 10.000Ft körül? Nézegettem, de nem nagyon találtam, csak eBay-en. ott meg a szállítási költség kétszer annyi mint a dokkoló maga. :/
-
félisten
-
dabgergo
őstag
A notebookcheck.net szerint a T530 még a T430-nál is jobban melegszik, magyarul nem sok logika van abban ha éppen a melegedés miatt választom a nagyobbat...
Van itt vki aki használ T530-at vagy T430-at?
Komolyan nulláról kezdve mit ajánlanátok T61 utódnak munkára és PS-re Lightroom-ra úgy h van külső monitor(tehát nem szempont h a laptop is FHD legyen)? -
Tim82
félisten
válasz FoxiestFox #39968 üzenetére
Robson Turbo Memory és nem igazán. Ha nincs SSD, elvileg valamit javít bizonyos műveletek sebességén (szerintem kb. az érezhetetlen kategória), ha meg van, akkor végképp felesleges.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
félisten
Ezt az Intel mütyürt érdemes bekapcsolva tartani amúgy?
Egy 1GB-os (goldolom) flash alapú kis cucc, aminek fele ReadyDrive-ra megy, másik fele ReadyBoost-ra.
Ha jól sejtem, belső pci-e csatira kapcsolódik (hacsak nem USB-re) -
dabgergo
őstag
Azt jól látom ezen a képen h a T530 jó vastag? Ránézésre sokkal jobban mint egy T61, ez kb. R61 vastagság sztem.
-
mitulabattyi
aktív tag
Tiltsd le a BIOSban, aztán pedig engedélyezd. Ha ez nem segít, akkor csak a linux marad... Ha linux alatt kikapcsolod a wwan-t, akkor a win nem látja sajnos, amíg vissza nem kapcsolod.
Én is ezzel szívtam, a BIOS-os kapcsolgatás ideiglenesen megoldota, de ilyenkor sleep után nem kapcsolt vissza.2009-től 2011-ig használtam win7-et T43-on. Minden driver elérhető hozzá Ati VGA-val az aero is működött , érezhetően gyorsabb az XP-nél, 2giga rammal a lapozófile is ki volt kapcsolva, SP1-ig /net, film, ilyesmi/, utánna már sokat panaszkodott a kevés ram miatt.
-
Tim82
félisten
-
-
lapa
veterán
x200s-en win 7 pro 64 alatt elmúlt a wwan kártya. eszközkezelőben nincs. mitévő legyek, azon kívül hogy épp a másik tündérvirág gyártó miatt linuxot nem tudok használni?
[ Szerkesztve ]
-
SzalaiG
addikt
T43 a BIOS-ban látja a 3Gb ramot (2+1) Win Xp alatt nem. Miért? Mi lehet a gond?
-
cellpeti
nagyúr
üdv
fehérváron nem tudtok olyanról aki javítana Thinkpadokat?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Rag
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy régebbi T60-ast. (tipusa 2008-CTO) a problémám, hogy win 7 alá nem találok grafikus kártya vezérlőt. Nem hiszem le, hogy "szabványos VGA grafikus adapter" lenne a legjob beállítás és még a élmény indexnek 1.0 pontot adott a win7.
A netröl azt "gondolom" hogy ati X1300 vezértlő lehet benne, amit támogat a win7, de mégse látok semmit.Segítene valaki egy linkkel egy exe filehoz, amivel drivert tudnék telepíteni?
Köszi
Rag[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
végre van dokkolóm és spdif hangkimenetem
viszont egy dolgot nem értek, lehet vhogy úgy használni a 2504-es dokkolót h a kulcsnak ne kelljen mindig benne lennie, és még is nyitva legyen ? (útban van a kulcs)
-
félisten
-
Francia91
veterán
Mivel lehet megnézni T61-en az nVidia Quadro 140M szériáját? GPU-Z kiírja, azt hiszem, hogy A1 vagy A2. Jól tudom?
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
B-L-A-C-K
titán
Ja igen arra emlékszem, csak nem tudtam te voltál az...
Amúgy tegnap este ezt a témát felhozva, azt most tudtam meg hogy a fedlap az egy egész fém darabból áll. Vagyis azt hittem először, hogy a műanyagra van ráhúzva a fém réteg, de neten hogy ezt a videót megláttam elcsodálkoztam...
Szétszedegetni amúgy meg azért nem szedem mivel garanciás, plusz ha nincs bajuk felesleges is lenne.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz audi100td #39946 üzenetére
Ez kivételes eset, állítólag 3x küldött a gyár hibás alkatrészt, de ilyenkor már pl egy Dell esetében egyből új gépet adnának...De itt meg b@sznak ilyet csinálni, már fogyasztóvédelemnek be lett jelentve, illetve HP-nak egy külön osztálya már vizsgálja/foglalkozik ezzel állítólag, kíváncsi vagyok mi lesz belőle...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz audi100td #39944 üzenetére
Igen ez jogos, nekem is van egy 8530W-m és a touchpad résznél lekopott a borítás kissé, nem is értem hogy amúgy, már így vettem előtte, de ilyen szempontból tényleg gáz. Jelenleg gariban van és cserélik, de erről is tudnék mesélni, jelenleg 45 napja van ott, és még most sincs kész...
-
audi100td
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #39941 üzenetére
Én nem kifejezetten a fedélre gondoltam, hanem pl. az EliteBook-nál volt divat a palmrestet aluval borítani aminek abszolút nem látom az értelmét, túlzottan rideg, arról nem beszélve, hogy felesleges súly, nehezebbek is voltak rendre a konkurenciánál. A fedélnél leginkább az a hátránya, hogy nagyon érzékeny a karcokra. A Thinkpad-nél éveken át az egész fedél al-mg ötvözetből készült, ami kapott egy gumírozott bevonatot. Ez ma már csak az X230-nál van asszem így, a T/W szériánál már carbonnal erősített műanyagot használnak.
-
rekop
senior tag
Üdv! Megoldódott az SSD-s problémám, amivel kapcsolatban a múltkor írtam ide segítséget kérve! A memóriamodulok voltak hibásak a gépben(vagy nem kompatibilisek vele), az SSD-nek semmi baja sem volt. Mondjuk az mindenképp érdekes, hogy a memtest86+ nem jelzett hibát, de úgy néz ki mégis ez volt a probléma. Szóval nem olyan rosszak OCZ-k, én nyugodtan ajánlom bárkinek!
Más jellegű dolog: van valakinek esetleg eladó 6cellás(panasonic) akksija T/R400-ba való kevés ciklussal, vagy esetleg új, úgy 12e-ig állapottól függően? -
B-L-A-C-K
titán
válasz audi100td #39940 üzenetére
Vannak gépek ahol csak valóban dizájn miatt van rajta, mivel a műanyagra van ráhúzva egy hajszál vékony rész, az tényleg semmire való. De van ahol nagyon nem, pl hogy E5520-at vegyem alapul a fedlapnál nincs ráhúzva a műanyagra a borítás, hanem a műanyag kereten már egy tömör borítás van, itt jól is látszik: link
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #39938 üzenetére
Nem feltétlen, mert elasztikusabb, ebből kifolyólag lehet csak horpad de nem maradandóan, ha komolyabb a fizikai behatás persze elreped vagy törik. Viszont megvan az az előnye, hogy ebay-en tucatjaival lehet kapni ThinkPad-hez burkolati elemeket és nem is kerülnek sokba. Míg Dell/HP-hez alig van valami. Arról nem beszélve, hogy a fém hideg tapintású, ezért sem szeretem. Csicsának persze jó, már akinek erre van szüksége.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz CPT.Pirk #39936 üzenetére
Az átlagos T42 Pentium M 725-735-745-tel (1,6-1,7-1,8 GHz-es órajel, 2 MB L2 cache) van szerelve, valamint Radeon 7500-zal (asszem, ezen nem fut az Aero). Az én régi T42-m (amit parkasz kolléga anno megvett) Pentium M 735-tel és Radeon 9600-zal volt szerelve (ez már képes az Aero futtatására), a T42p pedig Pentium M 745-tel és Fire GL T2-vel van szerelve (ami gyakorlatilag egy 9600, dupla annyi RAM-mal). Gyakorlatilag ha leszámítjuk az Aero-t, alig vannak különbségek.
Amúgy "lassú, kis HDD-vel" is tűrhetően fut a Win 7, ezeket meg azért jellemzően legalább 5400rpm sebességű vinyókkal szerelték.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Abból indultam ki, hogy normál kiépítésű T42-ről van szó, mai viszonyok közt gyenge proci és lassú, kis HDD-vel.
Van valami speciális program, amit ezeken a gépeken futtatnotok kell Win alatt? Azért érdekes ez a kérdés, mert egy Win7 licensz ára összemérhető a T40 széria jelenlegi használt árával.
Ez kb. olyan, mint amikor karburátort kellett szerelni a Trabantba h. forgalomban maradhasson, de többe került a karburátor, mint egy Trabant használtan...Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Tim82
félisten
válasz CPT.Pirk #39929 üzenetére
Megéri, futott az T42-n is szépen (2 GB RAM, 320 GB HDD - WD3200BEVE, a leggyorsabb noti IDE vinyó). Barátnőm T42p-jére (szintén 2 GB RAM, szintén WD3200BEVE) is csak azért nem tettem fel, mert nincs még egy jogtiszta Win 7-em.
-
Francia91
veterán
válasz CPT.Pirk #39933 üzenetére
Sokan Windows pártiak, nem képesek elszakadni tőle, mert félnek az új megismerésétől. Meg amit írtam, arra tökéletes Windows 7-tel is a T43 / 2 Gb Rammal persze/, 720p-ig lazán viszi a videókat is /CoreCodec AVC-vel/. Nekem meg az AutoCAD és Inventor miatt kell Windows, amúgy tetszik a KDE.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Francia91 #39930 üzenetére
Azért furcsálltam a dolgot, mert egy ilyen gépen még játszani sem lehet, így kiesik minden előnye a Winnek. A 7-hez meg a 2G ram is kevés egy kicsit, egy jó ideig azzal toltam az asztali gépen, érezhetően gyorsult, mikor meglett végre a 4G ram, mindezt lelőtt UAC és kinyomott widget platform mellett, mert ezekkel még plusz 2-400MB volt a ram fogyasztás, nélkülük olyan 1G körül mozog.
Akkor lepődtem meg igazán, mikor a T60-ra felraktam a Manjaro disztrót, teljes KDE-vel megállt a ram használat 300-320 megánál, a gép meg szárnyalt vele. Volt a gépen még egy XP ez mellett, de az mintha csiga lett volna.
Nemrég eladtam a gépet egy teljesen hozzá nem értő fiatal lánynak, megmutattam a KDE dolgait a több asztalos munkafelülettel, meg aztán az XP-t is, erre azt mondta, hogy na ezt az XP-t hagyjuk, menjünk vissza a másikra. Facebook, filmezés, Skype, ilyenekre megy a gép, azóta is ezt küldi és nagyon tetszik neki, magam is meglepődtem.Chaser: mi a gond az SP3-al? Amúgy technológiai elavultságán már nem lehet változtatni, a netes kártevők nagy többsége meg fel van készítve az összes létező hibájára, így egyértelműen ön és közveszélyes.
T60-amon is már csak azért volt fent, mert a Win7 el sem fért volna a hdd-n. Vagyis elfért volna, de akkor nem marad szinte semmi.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Shatterstar
aktív tag
Az miért van hogy a T43-ra képtelen vagyok feltelepíteni a lenovo solution centert? A telepítés elején rögtön abbahagyja a műveletet és olyasmit ír ki hogy nem alkalmas rá a rendszer vagy hasonló...
Ez nem most történt szóval lehet nem a LSC volt a delikvens hanem a Thinkvantage Toolbox! Mindenesetre meglepődtem.
Egyébként a Win7-en az aero funkció sem elérhető mert állítólag gyenge hozzá a videó kártya.Why are you wearing that stupid man suit?
-
Francia91
veterán
válasz CPT.Pirk #39929 üzenetére
2 Gb RAM-mal meglepően szépen eldöcög, ha a tulajnak meg Win7 az igénye, akkor hadd menjen az rá . Átlag felhasználásra /Office, internet, pasziánsz és Youtube/ nagyon megfelel, nem tapasztaltam különösebb lassulást.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Francia91 #39928 üzenetére
Megéri ilyen gyenge gépre Win7-et tenni?
Mondjuk Vista kizárt, XP meg túl öreg így ön és közveszélyes, sok lehetőség nem marad, mint egy jóféle Linux disztrót feltenni, azzal még szárnyalna a masina.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Francia91
veterán
válasz Chaser #39925 üzenetére
Azért furcsa ez nekem. Csak a héten 2 db T43-ra tettem Win7-et, de egyik sem pofázott, System Update meg mindent lekapott, ami kellett, eszközkezelőben semmi ismeretlen nem volt... Akkor nagy szaki lehet az eladó
-
rgeorge
addikt
válasz Francia91 #39924 üzenetére
Tudomásom szerint az XP és a W7 telepíthetősége majdnem megegyezik, kivéve az ACPI-t, enélkül a Win7 már nem települ (a Vista sem). Van olyan, hogy az ACPI megy gallyra, és ezért nem települ a Win7, de az hiba, és nem tulajdonság.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Chaser
legenda
válasz Francia91 #39924 üzenetére
Sztem nem Driver biztos van hozzá. Secur chip meg gondolom nem azt nézegeti milyen OS-t akar valaki rárakni.
szerk: olyan lehet, hogy passwordos és bootnak nem tud beállítani a csóka mást az alapértelmezett hdd-n kívül / de még akkor is rá lehet tenni W7-et akár XP-t is/
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Francia91
veterán
Ez mennyire igaz?
" Op. rendszer XP Prof gyári, mást nem is lehet rárakni a security chip és a driver hiány miatt."
Csak mert tettem már T43-ra Windows 7-est, de nem tapasztaltam ilyet. Létezik ilyen verzió?
/Vaterás hirdetésben olvastam/"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Zooka
tag
válasz mutyuru #39905 üzenetére
Köszönöm, kifújam kicsit a gépet és megcseréltem a ramokat, azóta jó.
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!
-
B-L-A-C-K
titán
Szia!
Kb fél év alatt 100 db-ot üzemeltem be (E5520), a cégnél ilyennel dolgozok, illetve itthon is ilyenem van. Igaz nem szedtem szét egyiket se agyig még, de elég ha csak leveszed az alsó reteszt, és láthatod, hogy fém "ötvözet" (nem tudom pontosan milyen anyag) vázra épül az egész műanyag körítés. Eddig egy hibás darabbal sem találkoztam, még csak pixelhibával sem.
Az egyik nem olyan rég megkarcolódott a tetején, és meglepődve vettem észre hogy a fém borítás nem ilyen kis hajszálvékony gagyi sz@r mint pl egy Y570-esnél...(tudom minőségben nem egy kategória, csak ilyet bontottam már le agyig és láttam mi gatyi). Na szóval nem tudom mivel karcolták meg de olyan mély volt, hogy a körmöm belefért, és még nem is érte el a műanyag részt.
[ Szerkesztve ]
-
sagit
veterán
az ssd zif csatlakozójú, az odd helyén pedig egy sata vinyó van sata to pata caddy-ben
kicsit nyakatekert a felállás
egy ilyen leírást találtam: [link]
azonban hiába ragasztottam le a 47-es lábat nem segített
[ Szerkesztve ]
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
sagit
veterán
Sziasztok
Valakinek régebbi gépnél nem volt olyan problémája hogy a gyári vinyó helyre rakott ssd-t, az odd helyére pedig hdd-t és együtt nem ismerte fel őket a gép mert mind kettő master volt?
Konkrétan egy HP 2510p-ről van szó, és azért ide is írok hátha van valakinek valami ötlete
LG C3 65" || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
lapa
veterán
"...Dell's Tri-Metal casing, which mixes magnesium alloy, aluminum, and zinc to create a rigid, lightweight exoskeleton..."
szóval ez az "ötvözet" űrmarketing-neve (minden ipari mg / alu ilyesmi ötvözet). magyarul fém vázas, de nem feltétlen fém burkos. egészen véletlenül vezetik meg a népet, kell a pénz.
rossz lesz, mert ahogy néztem az mg ti-vel nem ötvözhető. szóval kíváncsian várom mikor osztja le a lapot a marketingosztály, hogy visszaállnak alu + 1% ti-re, hogy legyen újabb buborék.
upd: máshol ugyanez quadmetál interpretációban:
"Tri-Metal™ borítás, tartós galvanizált alumínium hátlapú kijelző, tartós porbevonattal ellátott alap, megerősített acél csuklópántok, magnéziumötvözetből készült belső váz és cinkötvözetből készült retesz jellemzi."
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
válasz mitulabattyi #39912 üzenetére
akkor megint meglátogatom a szervizt...
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz CharlieDrop #39911 üzenetére
Szerintem fan error!
(T43-am csinálta annakidején, új ventivel ment tovább)
[ Szerkesztve ]
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Ma kapcsolnám be aT410-esem, kiírja FAN ERROR és kikapcsol, ezt megcsinálta 3x,aztán kivettem az akksit és vissza, utána jó lett.
Találkozott már valaki ilyesmivel?
Mi lehet a probléma?Köszi
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Chaser
legenda
Ahhoz nem kell szétszednem, hogy érezzem milyen a palmrest hőmérséklete Műanyagnál teljesen más. Mikor néztem a gépet kb 18-20 fok volt a helyiségben, palmrest is akörül mozgott.
szerk: de sajnos a pcx-es verzió az fake, valójában egy 5520-as inspiron i3-mal és ubuntuval...ma írta be valaki a topikba
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
mutyuru
aktív tag
Amikor ilyen uzenetet kapok, akkor nalam mindig a memoria modulok kozul szorakozik valamelyik. Nezd meg, hogy minden Ram a helyen van rendesen, igazitsd meg es kapcsold vissza a gepet. Ha ua a hiba, akkor vedd az egyiket es futtass memoria tesztet pl memtest 86+ Ha 3-4 alkalommal problema nelkul vegig progott, akkor csereld es teszteld a masikat. Fontos, hogy egyenkent teszteld!
Meg1 nem at kifujni - pl suritett levegovel - a memoria slotokat is es megnezni az erintkezo labakat nem serult veletlen...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Huawei P9-P9 Lite OFF topik
- Netfone
- Farming Simulator 25
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Asus ROG G512 gamer laptop - 6GB RTX 2060 & i7-10750H
- ÚJ! - Acer Predator Helios Neo - I9-14900HX, 16GB, 1TB, RTX4070 - 3 év garancia!
- Hp Elitebook 850 G8 15,6" FullHd Laptop Intel i7 vPRO 1185G7 512Gb SSD/32Gb
- ÚJ! Acer Predator Helios 15 - i9, 32GB, 2TB, RTX4080, 4K IPS 3D kijelző - 3 év hivatalos garancia!
- Dell Precision M4800
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest