Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
válasz dabgergo #39799 üzenetére
Semmi...mint ahogy a menügomb eltüntetése és a helyére a PrintSc gomb importálásának sem túl sok.
Ez van. ..Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
dabgergo
őstag
Most látom h az új billentyűzeten az nyilaknál lévő előre/hátra gombot felváltotta a pgup/down... ez komoly?
Én baromi sűrűn használom T61-en a vissza gombot, mi értelme ennek?! -
Chaser
legenda
válasz soldi3r #39795 üzenetére
Én olyan 3 méterről szoktam nézni, de nem ad jobb élményt 1.5 méterről se, mint T60 hasamon kb 40-50 centire. Ha lesz még tv-m, amit mondjuk nehezen hiszek mert én alig használom csak filmekre, akkor már 50+ verziót fogok én is venni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lapa
veterán
válasz soldi3r #39795 üzenetére
nem linkelem sokadszorra a fotót, de az x normál távolságból még mindig pont dupla akkora képet ad, mint 3 méterre a szembe falon a 32"... azaz 64"-lal egyenértékű, legfeljebb nem retina felbontás. a tévé elmúlt, csak nem árulják el. viccesen hangzik, de tegnap is úgy néztük a god bless amerikát, hogy egymás mellett két gépen be, egyszerre indít. mondjuk fülessel, de az annyi, hogy leveszi az ember a hangot az egyik gépen, ha mindenképp mellkasbasszust szeretne.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
abban az esetben igen, jogos
(#39793) Chaser, 32"-on a fhd filmet kb másfél méterről tartom élvezhetőnek, távolabbról pedig felesleges
részemről kb mint a win7 ultimate szindróma, a felhasználók 95%-ának elég lenne a home
a következő tv-m minimum 46"-os lesz, de inkább 50"+, csak legyen egy hely, ahol 3 hónapnál több időt töltökE30 (oo=[][]=oo)
-
lapa
veterán
válasz soldi3r #39792 üzenetére
1280-on a fél hd a natív. sőt, ha kicsit széthúzod már pszichikailag jobb az 1080p. amúgy megy a 720p anyagok is tömörítettek natívságuk ellenére is. persze szerintem se éri meg a bődületes többlethelyet. de ha valaki otthoni fhd megjelenítőre is letöltene, akkor jogos lehet az 1080p.
-
Chaser
legenda
válasz MrSealRD #39783 üzenetére
Elméleti síkon már csak azért is kevesebbet kellene fogyasztania, mert semmilyen hűtése nincs. A 4500MHD mellett ott van az NB, ezért nem róható fel neki a hűtőborda. Desktop chipen is rajta van. Azt nem tudom, melyik része mennyit eszik. Annyit tudok, a Crystal más elven dolgozik. Valamelyik része jobb, vmelyik rosszabb a dxva megoldásoknál. Én részemről akkuidőt 9 cellás akkuval növelem, HD filmet meg nem akkuról szoktam nézni, ezért nem is foglalkoztam vele különösebben. Aki HD filmet néz akkuról és kiemelten fontos neki az üzemidő az fog venni magának és kitapasztalja pontosan mennyit változott az üzemidő.
-
SNor
tag
Ha valakinek van eladó, ATI-s T60-hoz jó hűtőventilátora kérem keressen meg privátban. Köszönöm.
S -
azbest
félisten
Az x3100-zal nincs dxva, így csak a cpu-hoz képest lehetne különbséget tenni. Ezt annó idő alapon tettem meg: [link], hogy mennyivel később kapcsolt le a teljesen feltöltött gép.
Üresjáratban 16w a jól belakott rendszer, külső kijelzővel (ssd, hdd, 4GB ram....). Mivel a killa sample nem megy broadcommal, így mással próbáltam. Cpu erőből 40w körül volt, míg bcm70015-ttel 30 körül volt a fogyasztás.
-
lapa
veterán
válasz MrSealRD #39783 üzenetére
kb ja. most futottam egy kört a szutyi winen. 0% fényerőn 8,5w (mer mittomén, friss indítás, semmi háttérfolyamat, wwan sincs), killa sample lejátszásnál 15,5w (kb 30% cpu-val). szóval a delta itt +7w. ez mpc-hc + dxva, win7 64.
gondolom azbest meg tud dobni egy csipes delta wattal, és akkor meglesz a lényegi infó.
amúgy vlc-t nem próbáltam, az mplayer2 smplayerrel nem indult el csak nélküle, de még mindig az vitte a legnormálisabban. mplayer + smplayer és mpc-hc dxva nélkül eléggé elhasaltak.
ja, most kapcsolok volt valami írva a killa sample kapcsán, most nem tudom viszi-e valamelyik kártya...
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
Mikrofon érzékenységének állításához van valamilyen szoftver T60p-re /ha lehetséges ilyen/?
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
MrSealRD
veterán
válasz Chaser #39782 üzenetére
Azért félinformáció mert nem tudjuk, hogy mennyivel...Ami azért nem mindegy mert ha 5%-on belül van akkor a barna kupacnak egy pofon...Ha ettől nagyobb akkor kezd érdekesség válni a történet...
Elég szkeptikus vagyok, hogy egy 4500MHD-nál jobb fogyasztási adatokat produkált egy ilyen kártyával szerelt T400....
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Chaser
legenda
Az hogy kevesebbet fogyaszt nem tudom mért fél információ. Kedvedért 100 mkv filmet ne teszteljen le különböző bitrátákkal? Ha annyira izgat a történet megveszel egyet és kipróbálod. Aztán jöhetsz vissza jedizni. Ha veszek még véletlen se osztom meg a tapasztalatokat, nehogy félinformációnak minősüljenek
-
lapa
veterán
válasz Chaser #39771 üzenetére
hát én őszintén le vagyok nyűgözve mindkettőtöktől. legközelebb értékelhetetlen félinfomációk helyett odabököd, hogy "valamivel kevesebbet fogyaszt, mint az igp dxva-val" és akkor nem kötök beléd, mert tudom hogy egyről beszélünk. addig meg nem, és inkább visszakérdezek. ilyen egyszerű ez a fórumvilág.
mindamellett sokat még mindig nem tudunk, csak annyit, hogy x értékkel, de nem sokkal kevesebb, meg hogy az ismerősöd egy jedi. ez utóbbi viszont a leírásod alapján tuti 100%, és végülis mi (legalábbis én) leginkább erre voltunk ráizgulva.
-
-
soldi3r
veterán
válasz subidu #39749 üzenetére
egyáltalán miért akarod lecserélni?
szerintem egyik sem nyújt már kiemelkedőt (thinkpad, latitude, elitebook) tömeggyártásúak lettek ezek isvéletlen rájöttem, hogy van egy 4gb-os turbo memory a gépemben, a system update feltette a drivert is, csak nem nézegettem
mit tudok ezzel kezdeni?E30 (oo=[][]=oo)
-
Chaser
legenda
válasz azbest #39773 üzenetére
Hát oda én se fizetnék ki 10k-t, hogy akkuidő jobb legyen Asszem már vlc is tudja a dxva módot intel alatt W7-nél, nv-nél is ha minden igaz, csak atinál nem.
szerk: Igen tudom, hogy van usb-pcie slotos T60. Chipset szinten mondta a srác hogy bukó van a dologban az újabb crystalnál. Az újabb nála nem ment T60p-ben, a régi verzió megy. A régi viszont már nem megy T61p-ben és T500-ban.
szerk2: Nekem csak régebbi ati kártyáim voltak és valóban nem ment vlc alatt a dxva, akkor ezért. HD5770 volt a legerősebb, de még az is HD4000 előtti.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz SG3rg0 #39757 üzenetére
Amennyire tudom az mhd4500 képes dxva gyorsításra, ezért nem látom értelmét crystal hd beszerelésére. Mplayer Home Cinema progi ajánlott hozzá, de szerintem a win7-es beépített media player is kihasználja (ms féle mpeg4/dtv codec alapból rajta van a win7-eken). VLC windows alatt nem biztos hogy kezeli.
Nekem van a drágább bcm70015 és olcsóbb bcm70012-ből is egy-egy a T61-eimben. A 12-es felejtős, nagyon válogatós abban, hogy milyen videónál működik jól. A 15-ös egész jó, szinte mindenféle mpeg4 hd videóval boldogul, kivéve a nagyon extrémeket (pl. killa sample vagy más L4.2 feletti). Win alatt a youtube gyorsítás is megy szépen vele. Tud xvid gyorsítást is, de van amelyik programmal ez nem jól megy. A bcm-ek nem dxva móddal dekódolnak, hanem egy codec-et telepít a driver, ami a hardvert használja. Nem mindne program képes jól kezelni. A bcm-ek nem tudnak váltottsorosság mentesítést, így tévé adást/közvetítést nézve fésűsödik velük a kép.
Linux alatt a 12-eset próbáltam beüzemelni, de fagyogatott vele a gép amikor lejátszottam vele videót.(#39771) Chaser: a t60-as inkompatibilitásról van infód? Abból szokott gond lenni, hogy olyan mini pcie slotok is vannak, amik nem teljes értékűek, amiben csak usb van (wwan számára például). A T61-ben szerencsére mindkét slot teljes értékű, másoknál van hogy a wifi slotja a használható.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz CPT.Pirk #39769 üzenetére
T60-ból csak ipst-
lapa: Az megvan ugye, hogy nem vagyok hülye? illetve nem teljesen. Fel tudom dolgozni amit 1-2 hsz-szel ezelőtt írsz, bármilyen hihetetlen. Nincs linkem, csak egy T60 mániás saját tapasztalata. Akinek van a T60p-jében meg a T61p-jében is crystal HD. Előbbiben a régi ver., utóbbiban az új. T500-ában is az új. Attól hogy nem írogat ide, még simán el tudom képzelni hogy neki van itt ezekkel a gépekkel a legtöbb tapasztalata, 100%-ban adok a szavára, bármit mondott úgy van/volt. Nem órákkal lesz több az akkuidő, de érezhetően több lesz crystallal. Anno senkinek még 5lete se volt, mért nem megy a T60-ban a crystal, ő rájött.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Chaser #39766 üzenetére
Így van, nem IPS-es volt, plusz még a fénycsövet is cserélnem kellett benne, mert elégett a műanyag keret, aminél a betápot kapta egyik oldalon a zsanér mellett. Egyszerűen szép lassan elolvadt. Aztán csere után már nem lett 100%-ig homogén a fényeloszlás, képtelenség volt még egyszer úgy összerakni, mint a gyárban ahogy volt.
lapa: oké, azt is megnézem. Smplayer szimpatikus volt korábban is.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Chaser
legenda
válasz Francia91 #39764 üzenetére
Viszi, de azért számomra nem lenne hátrány, ha kevésbé melegedne a gép és nem fogná annyira a cpu-t. Ha megtartom veszek is bele egyet. 3k nem pénz érte.
CPT.Pirk: Coreavc nélkül a legtöbb 1080p-s film megfektet olyan cpu-t. És az csak a win media playerrel működik sajnos. Gondolom nem IPS T60-ad volt. 1ébként én is vlc-t használok és mpchc-t.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Chaser #39763 üzenetére
Nekem a 2*2GHz-es verzió volt a T60-ból, az is kitolt mindent prociból. Mondjuk nem erőltettem rajta a hd filmezést, meg annyira a simát sem, mert a kijelző minősége nem volt valami csúcs.
Én win alatt az MPC HC-t használom mindenre, Linuxon meg VLC. Utóbbival majd eljátszogatok a T400-on, hogy legyen gpu gyorsítás.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Francia91
veterán
-
Chaser
legenda
válasz Francia91 #39760 üzenetére
Te gépedbe megérné venni Lestem is, hogy milyen olcsó. Anno úgy volt, hogy T60-ban nem működik sajnos, de csak az újabb verziójára igaz.
Amúgy vicc, nekem T5600 van a T60-ban, meg intel gma950 talán, és coreavc-vel szinte minden FHD filmet vitt, nagyobb bitrátásakat is. Persze cpu csumán volt és a vga is melegedett_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
-
Francia91
veterán
A T60p-m is röccenés nélkül viszi a FullHD filmeket T7600-as CPU-val és FireGL V5250-nel, pedig az már pár fokkal régebbi cucc, mint a T400-ban lévők...
/Mondjuk nem akkuról nézem az ilyeneket /
Ténylegesen csak akkor van értelme, ha akkuról nézel olyanokat, azon kívül meg nincs szerintem. Core Codec AVC és Windows Media Player párosa is segít FullHD lejátszásában, CPU-ról leveszi a terhet szépen, tudom még azt is ajánlani.[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
cellpeti
nagyúr
De miért akarod belerakni? Nem játszik le a notid Full HD filmeket, vagy inkább az akksi miatt akarod belerakni?
"Eladó Videó gyorsító kártya
a kártya alkalmassá teszi a regebbi, kisebb procis, gyenge videokartyas gepeket, hogy Full HD videokat is le tudja játszani! kiválóan mukodik az APPLE TV vel is!
akkor is hasznos, ha a geped ugyan lejatszik mindent, de filmnezes kozben nagyon gyorsan merul az akksid, ugyanis a géped fogyasztását is jelentősen csökkenti videó nézés közben, ezáltal több filmet tudsz megnezni mielott a notid lemerul! (atlag 40-60 % al csokkenti a proci terheleset, azaz 5-20 wattal a fogyasztasat, míg ő maga max 1Wattot fogyaszt!)"Tigris, tigris, csóvafény...
-
SG3rg0
őstag
T400ba láttok értelmét berakni egy ilyet, Broadcom Crystal HD BCM970015 ? [link]
A procim egy T9400. -
RnJ
tag
Sziasztok,
R500-as TP-re rá lehet kötni két külső monitort? (Displayport + VGA port)
Ha igen ezek után a két külsőt tudom csak használni, vagy az LCD-t is harmadikként?
Radeon 3470-es GPU van benne 128MB RAM-mal.köszi
-
dabgergo
őstag
válasz brekiisti #39659 üzenetére
Bocsánat h csak most reagálok, szal köszönöm a hsz-eket!
Azt amúgy tudom h szükségem van egy újra de ez inkább csak kényelmi dolog, s nem is arról van szó h ne érné meg az új, vagy ne lenne jó, mégcsak arról sem h ne lenne rá pénzem, hanem inkább arról h furcsán nagy az árkülönbség ha a gyakorlatilag csak a miatt váltok h kicsit (oké sokkal) gyorsabb legyen a gép.
Egyébként ilyen szempontból az is érdekes (ha a másik odlalról nézem) h 50k körül ilyen jó laptopot lehet kapni használtan (T61).[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Ahogy felettem is leírják, roll-cage nem lehet ekkora méretben, mert szimplán nem fér be, vagy ha igen, akkor tégla lenne. De ugyanilyen vázat a többiekben sem találsz, itt maguk a komponensek ügyes kis trükkökkel kapaszkodnak egymáshoz és így alkotnak egy merev egységet. A nagyobb egybedarabok megvannak csinálva ötvözetből és a többi ehhez van összerakva.
Az xps-ed pedig majdnem 2 darab x200s vagy valami hasonló tömegével bír, az ellen akkor nézz meg egy hasonló méretű gépet, abban lesz merevítés ezerrel, cserébe kapsz tömegbeli növekedést is rendesen.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
lapa
veterán
ezekben a gépekben maga a váz a roll-cage. a magnézium tetővel képeznek egy fém burkot, mert nincs annyi hely, hogy a billzet alatt külön becsomagolják felülről az alkatrészeket. nagyjából ugyanolyan anyagokból épül fel a dell, hp, lenovo. csak a lenovonál több a tapasztalat. ne ragaszkodj a marketing hívószavakhoz, mindegyik megteszi majd, amit fizikailag lehetséges.
[ Szerkesztve ]
-
subidu
tag
válasz Tikakukac #39734 üzenetére
Itt azt írják, hogy nincsen benne roll cage. Még átgondolom, hogy milyen gépet vegyek, lehet, hogy marad az xps-em, mert ez masszívnak tűnik.
Köszi a segítséget mindenkinek.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
Tim82
félisten
válasz ro_bert17 #39746 üzenetére
Igen, jól emlékszel. Viszont úgy rémlik, hogy a free trial-lal nem lehet boot-lemezt készíteni (de lehet, hogy én emlékszem rosszul). Mindenesetre amit akartam, azt ugyanúgy meg tudtam csinálni a Macrium-mal (illetve rejtett partíciót nem próbáltam áttenni, nincs szükségem már az eredeti XP-re, hogy foglalja a helyet).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ro_bert17
őstag
válasz audi100td #39744 üzenetére
Ezekben a kis hp-kban, dellekben van váz, és az x szériás thinkpadekben nincs? Hű, ezt nem tudtam, és máshogy gondoltam.
(#39742) Tim82: jól emlékszem, hogy akkor van így a folyamat, amikor az operációs rendszer alól indítod, ugye? Vagy a boot lemezéről is újra indítja magát?
(#39747) audi100td: gondolom x széria méretében keres.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz fi:zi'k #39739 üzenetére
tudom, hogy winről van szó. win adminisztrációra is linux a legjobb.
tudhatod tükrözni külső ház nélkül, csak kell hozzá a két gép, két usb / live cd linux meg egy hálózati kábel. meg némi idő, mire gigabiten (?) átnyomja.
d szériás latitude is megnézeum-alu vázas. gondolom ez 90+% mg és pár % alu.
[ Szerkesztve ]
-
fi:zi'k
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz Dr. Akula #39735 üzenetére
Nekem legutoljára egyszerűen nem működött, nem indult el a klónozás folyamata, nem tudom, mitől (ugye, az Acronis úgy csinálja, hogy újraindít és utána csinálná meg a klónozást, itt akadt el a dolog). Tegyük hozzá, free trial-ról van szó, nem pedig licenszeltről (nem látom értelmét megvenni valamit, amit évente 1-2x használok, inkább az aktuális trialt szedem le). Éppen ezért is van ott a "szerintem" szócska.
Ezért kerestem helyette mást. Amúgy van is a Macrium Reflect Free-ről miniteszt-féle a Logout-on, ezt elolvasva próbáltam ki.
fi:zi'k: ha ezen múlik, bármikor szívesen kölcsönadok külső házat.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
MrSealRD
veterán
válasz fi:zi'k #39739 üzenetére
Ha nincs HDD-bay vagy külső ház, akkor nem nagyon tudom tükrözni, igaz?
Hát fizikailag érdekes a kérdésMondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
nagyúr
Köszi a leírást.
Az a gond, hogy egyelőre még nincs külső házam, illetve most a HP-ról van szó. Az X200 csak később jön.
Az egyik SSD-hez adtak pont egy Acronis True Image HD-t. Így az kézenfekvő.Ha nincs HDD-bay vagy külső ház, akkor nem nagyon tudom tükrözni, igaz?
(#39731) lapa
Neked is köszi, Winről van szó.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Sensei
aktív tag
válasz brekiisti #39736 üzenetére
X300-301 T400s-T420s nél tuti nem lötyög az akksi...
Ezt azért cáfolnám. Mint T420s tulaj, mondhatom, hogy lötyög az akksi, szinte zavaróan.
Az asszony X300 akksija is lötyög, de jóval kevésbé, az nem vészes.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
ro_bert17
őstag
válasz subidu #39728 üzenetére
A Hp-ban, vagy a Dell-ben van rollcage? A súlyt az akksi nagyon nagyban befolyásolja.
(#39735) Dr. Akula: Mert Te nem hallottál a Macrium Reflect Free-ről, az nem jelenti azt, hogy nem jó. Nekem két évvel eze előtti acronis licenszem van, és volt már hogy kihúzott a gondból. A Macrium Reflect Free-t még eddig nem használtam, de abszolút jókat olvastam róla.
(#39736) brekiisti: amiről Ők írnak akksi lötyögés, az olyan ~ 0,5 mm.
[ Szerkesztve ]
-
brekiisti
tag
válasz subidu #39725 üzenetére
Van egy trükk nem kell nyomogatni ezt sem értettem soha
X300-301 T400s-T420s nél tuti nem lötyög az akksi sőt T30,R40 nélsem Sőt most jut eszembe edge E420s nél és a többi built inesnél sem
Az aggályod megérem az ára miatt de nem hiszem hogy bármi baja lenne a készüléknek rendeltetés szerű használat mellett ebben biztos vagyok !
-
Tikakukac
titán
válasz Gondwana #39720 üzenetére
Egyik tippem ezt volt, hasonlóra gondolok én is.
subidu: Ma is szétbontottam a gépet, mert beesett egy kis morzsa a hűtőhöz és kiszedtem. Hidd el, amiket nyomogattál gépek lehet, hogy masszívabbnak tűntek, de ha levered a földre, akkor rommátörnek. Míg ez felveszi az energiát és csak a belső részeket tartja bent egy ügyesen alkotott vázrendszer. Nem hiába ájuldoztam, mikor először bontottam, pedig legtöbbször szétnyelezett notikat hoznak, másodsorban szoktam szoftveresen mókolgatni.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
cellpeti
nagyúr
valami thinkpados webkamerás program van?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Tim82
félisten
válasz fi:zi'k #39715 üzenetére
Az én esetemben:
- eredeti SSD (Intel X25-M G1 80 GB) a helyén, új SSD (OCZ Vertex 2) Ultrabay keretben a DVD-író helyére be
- Macrium Reflect Free-vel Win 7 alatt klónoztam a partíciókat (a rendszerpartíciónál nem tudtam méretet növelni, de amúgy nem volt gond - a programban be tudtam állítani az új meghajtóra létrehozandó partícióknál az eltolást stb.)
- a klónozás elkészülte után kivettem az Ultrabay keretet, majd leállítottam a gépet és az Intel helyére betettem az OCZ-t
- utána sima bekapcs, első bejelentkezés után azonnal kért egy újraindítást a Win 7 (gondolom, drivert telepített az új SSD-hez), ez megtörtént, azóta meg megy.Ultrabay keret helyett akár USB-s külső házzal is meg lehet csinálni, amúgy ugyanez lenne a menete.
Korábban csináltam hasonlót CloneZillával is, de az nem ment ennyire egyszerűen. Az Acronis True Image meg az utóbbi időben nem annyira jó szerintem.
Remélem, segítettem.
[ Szerkesztve ]
-
-
xcds
őstag
válasz mitulabattyi #39727 üzenetére
A T500-nál van rollcage ugye, de bal oldalon az express card foglalat fölött olyan vékony, mint egy karton papír szinte, uh ott sem jó pl megfogni a gépet és felemelni. Nem annyira hajlik be, mint a videón az x230-nak, de sztem 2 utjjal össze lehetne nyomni. Jobb oldalon meg sztem hozzá sem ér a palmrest a rollcage-hez. 2 féle képpen lehetett volna megoldani: vagy rendes alátámasztás legyen, vagy vastagabb(erősebb) anyagból kellene lenni a palmrest-nek. Egyik sem emelné meg a gép súlyát észrevehetően.
-
subidu
tag
válasz audi100td #39726 üzenetére
Azokat is nézegettem. 30dkg-mal több csak. 1.34kg a TP, 1.63kg a HP Elitbook 2570p. A HP-nél a DVD zavar csak, mivel integrált, jobb volna a TP dokkolós Ultrabase 3 megoldása.
Még a Dell Latitude 12.5 colosokban sincsen benne a DVD.ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
audi100td
nagyúr
válasz subidu #39725 üzenetére
Az, hogy a gép burkolatának vagy 70-80%-a fém ne is zavarjon. Teljesen rendben van ez így, ha sehol nem lenne játék berepedeznének a műanyagok a mechanikai feszültségtől, volt is rá példa bőven X200/X201-nél. Amit nem lehúzni akarok, de lehet pont emiatt választottak rugalmasabb anyagot az újabb szériáknál.
De ha zavarnak az ilyen dolgok miért nem veszel EliteBook-ot, az kívül is fém, van is súlya rendesen.
-
subidu
tag
válasz mitulabattyi #39723 üzenetére
Ha az x230-asnál nincsen rollcage, akkor a műanyagok nyomorgatása elég gázos. Még egyszer mondom, hogy egy 430-500 ezer forintos gépről van szó. Nagyon szeretnék egy ilyet, de ez megfogott.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
audi100td
nagyúr
válasz mitulabattyi #39723 üzenetére
cserébe az alsó és felső burkolat al-mg ez a kivitelezés talán még jobb is, nem tudom
Gondwana: ebben is van valami
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Ez is jellemző egyébként, én is észrevettem, hogy elég nagy a szórás az illetszések terén. Lehet túl nagy toleranciát hagynak az alkatrészeknél a gyártás során és van ahol ez jobban, van ahol kevésbé jön elő. Az én T500-amnál is recsegett a palmrest mindenhol, valaki meg hozott egyet hozzám bill. cserére és semmi, most vettem egy W500-at, ami valahol a kettő között helyezkedik el.
-
Gondwana
addikt
válasz audi100td #39719 üzenetére
Szerintem hőszigetelés miatt szerelik ilyen lötyögősre - báris amiket én tapasztalok az X201-nél pl. LightRoom-konvertáláskor (pláne, amikor négy szálon egyszerre gyűri, és nem ugrál a CPU-használat, hanem folyamatosan 100%-on áll), szépen felizzik 50-60°C környékére a Mg-váz is, az akku mégse meg 35°C fölé a légrés miatt.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Chaser
legenda
válasz subidu #39716 üzenetére
Nyilván azoknak a tömege se akkora mint az x230-nak. Meg lehet kívülről masszívnak tűnik, belül meg semmi nincs. A gyenge műanyag alatt ott lapul TP-nél a rollcage, azt azért nem árt észben tartani. Volt fenn apróban egy x200, mintha atomtámadás érte volna úgy nézett ki, de működött!
-
subidu
tag
Nem akartam nagy vitát ezzel a videóval, de én is ilyet szeretnék IPS panellal, cirka 430.000 ft-ért. Ennyiért azért elég sok hiba előjött ezen a gépen. Pedig a TP-k a masszivitásukról híresek. Ma nézegettem az MM-ben gépeket, és sok agyon fikázott sony, meg samsunk, hasonló árkategóriában jóval masszívabbnak tünt. Még egyszer mondom, hogy nem lenne baj, ha nem egy prémium kategóriás gépről lenne szó.
-
nagyúr
SSD-re való költözésnél mit használtok? Akár rendszer tükrözés, akár csak adatmentés.
És pláne hogy csináljátok, ha csak 1 noti áll rendelkezésre?96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Tikakukac
titán
Ha valaki képes megtervezni és legyártani egy gépet nulla illesztéssel, akkor az akksiban nem fog hagyni 3 milis holtjátékot. HP-s mérnökökkel még tudok is nagy nehezen kapcsolatot összehozni, lenovo fronton ez nem megy, de hidd el, mindennél jobban érdekel engem is a dolog. Pláne, mert én is az leszek, ha nagy leszek. 1-2 tippem van, de azok elég gyengék, évtized kérdése ez a mozgásos dolog.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
Akksi lötyögés x200-nál is megvan. Oka ismeretlen, nekem is egy darab papírka van odarakva, így stabil. Elég feltűnő a dolog, ha 3-4 év alatt nem javították ki, akkor lehet van valami értelme, bár ezt a fejlesztőmérnöktől kéne megkérdezni.
-
-
lapa
veterán
válasz Gondwana #39698 üzenetére
gondolom azért sokat segít, ha lógnak neki a motoros behajtók előtöltött csavarokkal. de most csak tippelek. na ja, meg napi 25-26 órában ezt a szűk 2 perces procedúrát csinálja.
nem sírok fel hangosan az x230 minősége miatt mert nem érdekel, de nem olyan már. végignyomkodtam az x-eket itthon, egyik lid és egyik palmrest se olyan. részemről csak ennyi. meg az elején amit ír, hogy a lenovo logóból kiesett egy darab 2 hét alatt... persze az lehet júzer error is.
-
Tikakukac
titán
Mikor fentről megrángatja úgy tűnik, hogy a zsanérok mentén mozog, pedig valójában az akksin, ami ugye mindegyik x200-ban is lötyög. Ügyes vidi, de szvsz annyira azért nem durva a dolog, mint azt szeretnék behypeolni.
-
Shatterstar
aktív tag
Az enyém pedig így fest:
http://kepfeltoltes.hu/121013/akku_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Szerk: Még csak most vettem észre hogy Panasonic akksit használok
[ Szerkesztve ]
Why are you wearing that stupid man suit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- ASUS ROG Strix G512LV - i7-10870H RTX 2060 6GB 144Hz 16GB 3200Mhz 512 SSD
- Acer aspire e15
- Asus ROG G512 gamer laptop - 6GB RTX 2060 & i7-10750H
- ÚJ! - Acer Predator Helios Neo - I9-14900HX, 16GB, 1TB, RTX4070 - 3 év garancia!
- Hp Elitebook 850 G8 15,6" FullHd Laptop Intel i7 vPRO 1185G7 512Gb SSD/32Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest