-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hruodnand
senior tag
T61, C2D T7700, 2x2GB, 7200 320GB, intel x3100
31 ciklusos gyári 6 cellás Panasonic akksi.
Fogyi idle állapotban, minden kikapcsolva, min fényerő: 10.82W
Fogyi idle állapotban, minden bekapcsolva, max fényerő: 16.84WMOD:
Nincs alulfeszelve, minden gyári értéken és beállításon van.[ Szerkesztve ]
-
YumeD
tag
Nem bírom ki hogy be ne szálljak a fogyasztásos e-penis versenybe. Tehát a versenyző:
T61 - nvidia 140 nvs - 2x2GB RAM, 7200rpm wd3200-BPKT, T7300 (ebből a felálásból nem tűnik valami bíztatónak,nyárra betervezve ssd meg t9500...), valami utángyártott 9 cellás (sanyo létére jól bírja) Módosítások: undervolt(sw-sen) 800@0.85-2000@0.9875. gpu @650@1.00(biosban), manuálisan ami pcie eszköz támogatta link state power managementet bekapcsolva(grub2). Screenshoot körülményei: min fényerő, hw-sen minden rádió kikapcs, programok lelő, processidletasks, pár perc várakozas.nVidiás t61 valaki?
[link][ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz cadeyrn #32996 üzenetére
én anno ebayen vettem, de kizártnak tartom hogy ne legyen. valahogy nem akaródzik nekifutnom a precise-nek.
upd: én ezek közül szemezgettem, normálisan mennek. de lehet hogy van jobbabb, én nem varázsoltam vele túl sokat. kellett egy feles wifi ami tud ap módot is (winen valami új driverrel az intelek is tudnak tán), ez lett.
-
Vegha
senior tag
Köszi a tippet!
beszéltem a SmartService-zel. Ez az ún. "CPU Whining" jelenség az Intel SpeedStep konstrukció hibája, az első ilyen processzoroktól kezdve (más gyártóknál szintúgy) egészen az első generációs i3-asokig szinte mindnél előfordul. Érdekes még, hogy bár garanciális esetként kezelik, korántsem biztos, hogy tudják "javítani". Korábban volt hogy CPU-t vagy akár egész alaplapot is cseréltek, de nem volt olyan, hogy bárkinek is megjavult volna.
azért ezt a tépcserét lehet hogy még megpróbálom, hátha segít.
köszi! -
cadeyrn
aktív tag
eBay vagy máshonnan? ebayen most kemény 1 db-ot leltem, azt is licitre.
12.04: installnál halállal kezdett, swap nélkül nem lehet home-ot encrypt-re tenni.
Utána másik masszív bög, tp-smapi 0.41 verzió, ami agyhalott, patchelt 0.40 megy.
Unity még mindig tré, Cinnamon a Minttől jó, de bugzik és néha fagy.A kedvencem: ha kilövöd a startup soundot ubuntu tweak-kel, lightdm login-logout többet nem megy, csak reboottal lehet újra belépni.
Precise, mi?
-
cadeyrn
aktív tag
Linux kérdés gurukhoz:
komoly bajaim vannak a 10.10 után Ubuntukkal ( értsd: 2.6.38 utáni kernel ) Intel 5300-al a T400-on. A jelenség: wifi marad kapcsolódva, de adat át nem megy.
Olvastam, hogy sokaknak van nagyon hasonló gondja, vannak bejegyzések itt, itt és még sok-sok helyen, - RedHat is érintett pl. - az egyetlen megoldás az "n" wifi degradálása "g"-re. Akárhogy is nézem, ez egy jófajta kiherélés, nem tud valaki jobb megoldást? :S10.04 Ubuntu nem megoldás, sajnos kellenek a frissebb vackok ( gimp 2.8 pl. )
-
őstag
sziasztok!
egy t60 (T2400/x1300) boldogul a youtube/vimeo hd videókkal?
ha igen, akkor meddig? csak 720 vagy megy az 1080 is?igazából emiatt váltanék t43-ról de csak akkor, ha tényleg van értelme.
köszi,
redit never gets easier, you just go faster
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Kici, occó thinkpad 40-50k körül azok az x60(s), x61(s) ugye? Nagyobb (8 cella körüli), jó állapotú akksival mennyit lehet belőlük kihozni kb. közepes (remélhetőleg látható) fényerőn, wifivel, vagy 3G-vel? Mennyi lehet a különbség akksi üzemidőben a sima, és az lv cpu-s gép között? Ezekbe már lehet tenni 3G-s kártyát ugye? És az Intel X25M-el is barátságban lehet vajon?
(#32972) mobal: ez kb. úgy hangzik mint az Egri csillagok háborúja -
MODERÁTOR
válasz Declare #32981 üzenetére
Ebből viszont arra következtetek, hogy össze vissza áraznak, gondolom egyenlőre. Usanotebookot kérdezem, ott a sima és az NVidiás SSD -s között volt kb. 75e különbség (T430)
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
lapa
veterán
válasz mitulabattyi #32936 üzenetére
pedig ehhez pont jól jött volna egy screenshot. próbáld meg lsz a minimumot kihozni, wifi off és panel min fényevővel. ha elküldöd nekem a screenshotot kirakom.
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
Nyilván dob az áron a proc....én csak azt mondtam, hogy konkrét árajánlat amiket kaptam T530 ra ott (most megnéztem konkrétan) 120k volt a különbség 2 olyan gép között, ami csak annyiban különbözött, h az olcsóbban 500gb hdd a drágábban 180gb ssd volt....
T530 nál úgy néztem, a régi legkisebb i7 és az új legkisebb i7 egy árban van...remélhetőleg így is lesz...de persze lehet az arányok más típusnál máshogy alakulnak... -
Declare
őstag
Fogadjunk csak az ssd ért felszámol minimum 50k t a lenovo...írtam régebben, t530 nál a legerősebb i7 proccal két gép között 100k volt a különbség úgy hogy az egyikben 500gb hdd a másikban 180gb ssd volt....szvsz ssd nélkül nézdd majd ha megjönnek! Aztán ha nagyon odavagy töredékéből vehetsz egy ssd t bele utólag
-
lakisoft
veterán
-
lakisoft
veterán
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz lakisoft #32974 üzenetére
Az IBM-nél dolgozom és úgy néz ki itthon mostanra sikerült összehozni azt hogy a dolgozók némi kedvezményért vehessenek gépet. Külföldön ez már régóta van nézegettem is de ugye rám sajnos nem vonatkozott. Egyébként az egyik itthoni forgalmazó céggel szerződtek le. Pick up return garancia meg még pár apróság jár még extraként.
Mondjuk halvány lila gőzöm nincs hogy a kedvezmény az mekkora mértékű. Csak kíváncsiságból néztem fel az oldalra egyelőre nem tervezek cserélni. Asszonynak mondjuk jó lenne egy X220 de arra most nincs keret.Més que un club!
-
lakisoft
veterán
-
Napfénysüti
nagyúr
Na végre ezt is megértem ami külföldön már régóta van: kedvezményesen vehetek Lenovo laptopot és még speciális szolgáltatást is kapok mellé.
Més que un club!
-
MrSealRD
veterán
válasz Zomby8 #32968 üzenetére
Erről még nincs pontos info. A képek alapján lehet találgatni...Ez alapján úgy tűnik marad egyben kiszedhető...de várjuk meg amíg a polcra kerülnek és tesztelik.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Zomby8
tag
Sziasztok!
Nem tudjatok az uj Thinkpad billentyuzeteket (island-style) is ugyanolyan egyszeruen lehet cserelni otthon mint a regit? Ha pl. egy japanrol angolra akarnek valtani. Vagy ez inkabb mar szervizben tortenik majd?
Koszi
-
buherka
addikt
válasz lakisoft #32962 üzenetére
Velem vitázni??? Haha...esélyed nincs.
Remélem mikor legközelebb talizunk, ezzel fekete jószággal fogsz villantani és mondani fogod, hogy igazam volt.
A másik dolog... ma hívott kollégám, hogy kéne valami hasonló finomságú üzleti noti a lányának.
Tehát úgy néz ki, hogy egy T500-al már ismét kevesebbje lesz Alfának.Na látod...még számlát is tud adni, meg ott a 6 hó gari is.
[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
buherka
addikt
válasz lakisoft #32956 üzenetére
Ne gyere ide hsz.-t gyöjtögetni, mert szétfingatjuk a szád. !
Komolyra fordítva a szót...ezért makogom, hogy venned kell egy T500-at Alfa bácsitól. Már magyar bill.-t is tud hozzá intézni. Az N200-at, meg add oda a gyereknek, hogy tapossa szét, mert másra már nem jó.
Az SSD nem létszükséglet. Így is nagyon jó kis szerkezet ez.
Addig vegyél tőle, míg van...mert aztán temethetünk az N200-al.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
xcds
őstag
válasz lakisoft #32950 üzenetére
A power manager-re gondolsz?
-
mustang28
tag
Sziasztok Fórumozók!
Szeretnék venni egy T61-et, vagy néztem még a T400-at, illetve a T500-at. De nem tudom eldönteni melyiket vadásszam. Melyikre fókuszáljak. Azt néztem pl egy T500-as nem sokkal tudna a többet mint egy T61-es. Kérlek titeket segítsetek, melyiket ajánljátok?
-
soldi3r
veterán
válasz mitulabattyi #32936 üzenetére
idle nálad mennyi? 4 körül?
valaki,
mérünk terhelt fogyasztást alulfeszelt x200-on és x200s-en?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
xcds
őstag
Füleld már meg a tápot is. Ha ugyanazt a nyüszörgést hallod a tápból, mint a gépből, akkor ha kicseréled a tápot csendesre, akkor az a hang a gépből is eltűnik. Valamennyi hangja mindenképp van az alaplapnak, de nem mindegy, hogy miylen meg mennyire hangos. Meg lehet próbálni kikapcsolni a biosban a cpu power management-et(vagy vmi ilyesmi a neve), meg a win-es power managementben is ki lehet kapcsolni a cpu deep sleep-et, de ezek csökkentik az akkuidőt és nem biztos, hogy segítenek.
-
Magnum_
nagyúr
bedobom ide, hátha ti tudjátok..
mi az a kis pöcök pontosan és hol lehet venni, ami becsatlakozik kábel a bill.-ről az alaplapra, egy kis pöcök tartja a helyén az alaplapon...
köszi!I humbly and respectfully decline™
-
Vegha
senior tag
Hi,
most vettem nagyfateromnak egy T500-at. W7 32 bit van rajta, elvileg a legfrissebb BIOS-t (3.22) sikerült rávarázsolni, de továbbra is borzasztóan sípol a CPU-ja (E8400). (nem csak nálam) Én anno az R60-nál találkoztam ezzel először, aztán a T61-nél asszem javította egy BIOS update, de most a T500-nál újra előjött. (??) Született erre valami megoldás vagy ez megint csak azon múlik, hogy találok-e egy hozzáértő szervizt ?
-
sniphoe
aktív tag
Akinek T400 van és dedikált VGA-s verzió, tenne fel egy win7 élmény PS-t? Köszi!
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
xcds
őstag
Most nézem, hogy elb@sztam, mert ment a chrome is meg az aida is. De akkor ennél kevesebbet eszik a wifi (ilyen térerőnél).
(#32925) Chaser: Emlékszel, hogy azt a T500-ast kérdeztem még anno? Mondtad is, hogy kicsit eltévedt az árral. Azóta úgy látszik újragondolta.
[ Szerkesztve ]
-
mitulabattyi
aktív tag
Ha már mindenki belejött: jelenleg a fórumot olvasva, bekapcsolt wifivel, 3-as fényerőn ~5.5W
screenshotot nem csináltam -
brd
nagyúr
válasz Declare #32888 üzenetére
Amolyan faszbúkosan +1. Ahol eddig SSD-re cseréltem a háttértárat, igen gyorsan a CPU (ill. a mostanában szokásos programozási technika inkább) lett a sebességet visszafogó tényező.
Amúgy ha már fogyasztásosdist játszunk megint, én a T400-ból ezt tudtam kipréselni (de ez tényleg a szélső érték, sokkal gyakoribb a 7W):
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
mcroberto
tag
IBM-Lenovo BIOS jelszó eltávolítás. PRIVI // Samsung LE32C650// LG 43NANO79 // Intel Serverboard+X3330 xPenology // Supermicro+L5630 xPenology // Lenovo X250@Big Sur // ThinkStation C30 + Dual E5-2650+32GBDDR3ECC+GTX960
-
sniphoe
aktív tag
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #32924 üzenetére
Amit épp nézek abban T9400 van. Type alapján is gyárilag. Ha minden igaz max felbontás ebben a szériában 1680x1050. Vga-ból is van diszkrét verziós - lehet az butább mint a T500-ban - . Talán kispórolták a 3G előkészítést? R400-ban biztos full rollcage van, R500-ban nem vagyok biztos. De ha nincs a kijelző mögött azt nem bánnám éppen
RnJ: Az R500 is olyan halk mint a T500? Neked milyen konfigod van?
szerk: Tuti hogy megvámolják ilyen cuccot úgyse fog senki küldeni úgy hogy ráír 50$-t. Meg a mérete és tömege miatt úgyis kibontják a vámon.
szerk2: Ezt megvenném, csak a kijelzője ne 1280x800-as lenne 115-ről indult a gép, hát nagyon nem kapkodnak már ezekért.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #32921 üzenetére
vastagabb és nehezebb, meg talán gyengébb a hardver
rollcage nem tudom van-e a kijelző mögött, úgy rémlik ennél a szériánál kivételesen volt
soldi3r: sorry, de már jelentkeztek is érte külön, ha nem jönne össze, privátban jelentkezem
Saint_: igen, ha megvámolják és áfát kell vizelni
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
ebay-en vadiúj (2015 januárig tartó garival) X220 IPS kijelzővel 1150$-ból van (+ 40$ a linkelt magyar bill...)
lehetnek itt buktatók?
I humbly and respectfully decline™
-
audi100td
nagyúr
válasz soldi3r #32894 üzenetére
Kell hozzá egy X200 CCFL szalagkábel, meg egy inverter és akkor a LED-es helyén is működik. Van nekem mind a kettő elfekvőben, a kábel teljesen új, még nem volt beépítve, X201-et terveztem moddolni, csak közben kifogytam a pénzből, ha valaki elviszi a gépet, ajándékként mellékelem
-
tototos
őstag
válasz buvartacsko #32915 üzenetére
12,05*0,74
-
soldi3r
veterán
szerintem igen jó eredmény, tekintve az x200 sem megy 5.7w alá, igaz, sokat én sem túráztam rajta
kíváncsi lennék külső képernyővel mit tud, sajnos vga kábelem épp nincs itthonbár ennek az idle témának továbbra sem látom az értelmét, inkább terhelésen kéne megnézni, azonos órajelen, szerintem érdekes eredmény lenne
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
Chaser
legenda
válasz tototos #32890 üzenetére
Ugy. akkukat sztem hanyagold, ebayen ebben az árfekvésben nem kapsz mást. Gyári akku onnan drágább mintha itt szerzed be okosan.
szerk: xcds Ez az x200-ak fogyasztását súrolja
Akinek esetleg lenne ezzel tapasztalata...mennyivel jobb az ips 1400x1050 a tn 1680x1050-nél? Persze utóbbiból biztos van szórás gyártónként minőségben.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
DjKoxi
senior tag
válasz tototos #32911 üzenetére
Alap, amit most is árul. Win7 32bit van rajta.
Most 10,1W 3óra 6perc, 12,04V
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz buvartacsko #32910 üzenetére
8,91W ha jól szoroztam.
@DjKoxi: Milyen konfigról van szó?
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
Olvastam itt az idle fogyasztásokról és kiváncsiságból én is néztem egy minimumot a T500-on. Fényerő minimumon, wifi kikapcsolva, mást nem csináltam. Egy 160-as WD vinyó van benne, cpu p8400.
Amikor a vinyó dolgozott vmin, ingadozott a fogyasztás, ennél alacsonyabbra nem nagyon ment. De ezek szerint nem nehéz egy ilyen screenshot-ot csinálni...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest