-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcds
őstag
válasz buherka #30294 üzenetére
Köszönöm, megtaláltam!
Az apjuk f@szát... ennyit a nagy thinkpadról... ezt nem bírják normálisan megcsinálni, azt még meg is magyarázzák. Az 5 éves fu-si amilomon nem lötyög a kijelző..
Azon gondolkodom, nem-e a csavarok vannak kilazulva amik a kijelzőhöz fogják. Az ezzel a baj, hogy nem biztos, hogy jót tesz hosszú távon a zsanérnak ez a löttyenés ide-oda.
Ha arról van szó, beszerzésben tudnál segíteni? Én nem e-bay-ezek. Rendelnél te is, legalább feleződne a posta.[ Szerkesztve ]
-
-
BalazsKKa67j
tag
Szerintem az X1 már messzebb került az eredeti ThinkPad koncepciótól.Persze én is szívesen kipróbálnám,de csak kíváncsiságból.
[ Szerkesztve ]
-
buherka
addikt
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
buherka
addikt
válasz Sensei #30275 üzenetére
Kipróbáltam...de nem dob kék halált. Akármire van állítva a Sata mód.
Viszont ha az AHCI-t kikapcsolom, akkor nekem is leválaszthatónak látja a Win7 a DVD írót.(#30284) xcds ...most, hogy elhoztam a szervizből a T500-at erre én is rákérdeztem, mert nálam is van egy 10 fokos lógása a kijelzőnek. Ezt betudják természetes elhasználódásnak és nem cserélik. Ez kb. olyan amikor ki szeretné cseréltetni valaki a palmrestet vagy a billentyűt, mert a használattól kifényesedett. Tehát ha kicsit lóg a kijelző az még nem befolyásolja a gép működését.
Amúgy meg ebay-en 14$-ért lehet kapni újat.[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz franc0 #30292 üzenetére
Ja, én is nézelődtem ma és az ára miatt gondoltam rá, meg olvasgattam fórumokat, több tp user kifejezetten pozitívan írt a billentyűzetről, voltak akik jobbnak találták a réginél, persze ezek szubjektív benyomások, minden esetre a kiosztásával nem tudnék könnyen megbarátkozni. A glossy kijelző annyira nem érdekel, a dizájn meg már a megjelenésekor megfogott, szerintem szépre sikeredett.
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
köszi szépen a választ!
amúgy a power managerben mi a legoptimálisabb beállítás? az "optimize for battery lifespan" esetében nem tölti fel teljesen az akksit, valamint egy ideig merülni hagyja, hogy ne töltsön rá folyton, ha asztaliként használom? az üzemidő másodlagos, hosszú akksi élettartamot szeretnék. akkor ez az optimális, vagy inkább van valami jól bevált custom beállítás?
köszi!
-
azbest
félisten
Megérkezett a T61-emhez a külső dvd tok. Jól működik, egy kábellel is. 5-7MB/s sebességgel másoltam róla. A képen olyan mintha előről lehetne betolni, de nem úgy megy mert fixen van benne egy műanyag pöcök, ami úgy fogja mint a notiban a becsukott slot. Egy pici műanyag tüske volt elől ami szerintem nem oda való volt, mert nem illett sehová, azt lecsíptam. Tokba ügyesen beletettem, rápattintottam a burkolatot és megy szépen. Van két csavar is hozzá, ami úgy látom hogy a műanyag tokot rárögzíthetné a dvd hátuljára. De ehhez ki kéne csavarozni az eredeti csavart... nem hiszem hogy fontos lenne oda. Matt nem gumírozott felületű és egész jól illeszkedik a T61 dvd tálcához... 11 nap alatt itt volt
-
J00hnny
aktív tag
Bocs kicsit pontatlanul fogalmaztam az előbbi kérdésemben. Egy T410 ről lenne szó.
Igazából az ügymenet érdekelne, ill. minek kellett lefényképezni? Miért nem bevinni valamilyen szervizbe. Ja és ugye jelenleg külföldön vagyok. lehet ezért?[ Szerkesztve ]
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! Valakinek van e vmi tapasztalata thinkpad garanciális ügymenetben LCD kijelző cserében?
Jelenleg úgy áll az ügy, hogy bejelentettem az ügyfélszolgálaton, itt felvették az adataimat, majd kaptam egy "case reference" számot, majd le kellett fényképeznem a kijelzőt és emailben elküldeni. Most várom a választ. A gép garanciája "next business day response" opcióval van. gondolom ez azt jelenti hogz legkésőbb a következő munkanapon válaszolnak.....bár konkrétan fogalmam sincs.
Eddig mindig lenovo gépeim voltak és MÉG SOHA nem volt szükségem garanciát igénybevenni, tehát e téren igen kezdő vagyok"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
xcds
őstag
Hoppá, működik. Köszi! Vmiért nem jót töltöttem le. Az még mindig kérdés, hogy ez a thinkvantage gomb mire jó és mit kellene csinálnia ha megnyomom?
Más: A kijelző passzosan mozog, viszont van egy kis löttyenése, akárhol megállítom. A bill felőli rész stabil, ink a kijelzőben lévő rész a laza. Visszakerestem, sokan írtak hasonlót. Ez előbb-utóbb zsanér csere lesz vagy csak vmi meg lehet lazulva? Garanciában foglalkoznak ezzel vagy csak, ha rosszabb lesz?
Ja, és az akksi újraindítás után 100%. Érdekess.
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
válasz audi100td #30282 üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe, tipusszám alapján le is töltöttem egyet, de nem ez a verzió.
Telepítéskor kiírta, hogy talált egy régebbit és felülírja-e. Felülírtam, mert előtte sem ment, de most sem jó. ez, amit linkeltél, jó az enyémhez? T500 2241
Erre a think vantage gombra minek káne történnie? Nem vmi menünek kellene előjönni?
Az akksira meg most 94%-ot ír, azt be van dugva, előbb még 99% volt.[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Power Manager telepítve van a gépre?
-
xcds
őstag
Olyan kérdésem lenne még, hogy a vezérlőpultban a power options-nál ha rákattintok a power management-re vagy a battery information-ra, miért nem történik semmi? Az aida kiírja az akku típusát és az elhasználódást.(vista van rajta)
99%-nél megáll a töltöttség. az akku elhasználódása 1 %, de a fujitsumban akkor is 100%-ig ment a töltés.[ Szerkesztve ]
-
Sensei
aktív tag
válasz buherka #30273 üzenetére
Bejegyzés végén: "Menet közbeni csatlakoztatás"
A kékhalál pedig windows7-re is érvényes IDE -> AHCI átállításnál.
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
buherka
addikt
válasz Sensei #30271 üzenetére
T500-am van...tudom miről beszélek, hidd el. AHCI módban kezeli a gép a vinyót SATA-ként.
Ja...és ha kék halál van, ott a buherált instabil OP. rendszer a ludas. Nekem még egyszer nem volt kék halálom...érdekes. Valamit biztos "rosszul" csinálok.
-
xcds
őstag
Na jó, annyira nem zavar az a kis ikon.
-
buherka
addikt
Ha azt akarod hogy eltűnjön a DVD-író leválasztási lehetőség a gyorsmenüből....
Akkor a BIOS-ban kell kotorásznod.
F1-el tudod a BIOS-t előhívni a gép indulásakor. Ezen belül Config->Serial ATA (SATA)...majd a Sata Controller Mode Option-t állítsd át AHCI-re. Ha Compatibility mode-ra van állítva, akkor ajánlja fel a Win. a leválasztást.
F10 és Enter...ezzel tudod elmenteni a beállításokat.A Compatibility mode arra jó ha pl. olyan Windows XP-t telepítesz, amiben nincsen sata vezérlő integrálva. Ebben az esetben nem SATA-s merevlemezként fogja kezelni a vinyót.
-
yodamastah
őstag
válasz vicces #30255 üzenetére
Sajnos nekem is sikerult vennem mar gyenge hattervilgitasu x61et. Egyszeruen csak sok az uzemora benne. MOndjuk meg hasznalhato, de lathatoan gyengebb, mint a tobbi x60/x61 amit hasznalunk. Gondolom a hattervilagitas csere sokat segitenie, de nem tudom hogy lehet ezt olcson osszehozni.
-
buherka
addikt
Az a csavar azért van, ha pl. ott hagyod valahol a notidat és kensington zár-al le van zárva a géped, mondjuk egy íróasztalhoz. Egyetem-kolesz...stb.
Tudjad rögzíteni a DVD íródat. Nehogy valami vicces emberke lenyúlja egy mozdulattal a DVD íród vagy az adott esetben az ott lévő merevlemezed.
Tehát ha ott van csavar, amit hiányolsz, akkor nem tudod kiszedni a DVD írót.
Ez a csavar alapesetben nincs ott.A drivereket én innen töltöm le. Meg kell adni a géped típus számát. Ez alap esetben 4 szám.
Bluetooth kikapcs...Fn+F5.
-
buherka
addikt
válasz ro_bert17 #30254 üzenetére
Ahogy az első hsz.-ban is le van írva. Úgy volt minden. Nem kértek se számlát se gar. papírt. Valamint nekem még serial matrica sincs a gépem alján. Tehát azért bennem is ott volt a para, hogy elhajtanak.
Lényeg hogy a BIOS-ban tudják ellenőrizni a serial-t. Ha ez alapján garos a cucc, akkor ingyen javítják. A lenovo 5 napot ad az alvállalkozó szerviznek hogy javítson. Akkor szokott ez elhúzódni, ha Hollandiából kell alkatrészt rendelni. De ez is csak 2 hét lehet max.Van még egy fontos dolog, amire oda kell figyelni. Ugye itt van az én gépem is. Nincs gar. matricám, de a BIOS gar. ok. Mondták hogy volt olyan géppel dolguk ami több különböző darabból lett összerakva. Nem garos gépnek az alsó részét átcserélték olyanra, amin volt érvényes gar. matrica. Na ezzel megbuknak. Azért a szervizes srácok sem hülyék.
Szóval ilyennel nem érdemes próbálkozni.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
xcds
őstag
Na, mától én is Thinkpad (T500) tulajdonos vagyok. Elég satu vagyok még hozzá, uh lesz pár kérdésem.
Az első, hogy a hátlapon az optikai meghajtó mellett hiányzik egy csavar, oldalt van mellette egy kis pöcök, amit ha elhúzok el is takarja a csavart és kiugrik egy kis nyelv(gondolom, ezzel kell kihúzni a meghajtót). Kell az a csavar nekem oda?
A második pedig, hogy eredeti vista business van a gépen. Szeretném újratelepíteni. Letörölhetem nyugodtan és telepíthetek rá win7-et? Ilyen biztonsági hülyeségekre gondolok, meg a driverekre, hogy mennyire könnyű beszerezni.Ilyen kezelési útmutató féle is jó lenne, mert még a bluetooth-ot sem tudom kikapcsolni.
-
ro_bert17
őstag
válasz cadeyrn #30256 üzenetére
Egy fél évvel ez előtt nekem az infoparkos szervizzel sem volt semmi gondom a kb. 1 éves T410-el. Abszolút korrektek voltak, nem kértek papírt sem. Csak itt ugye csiripelünk valamilyen változásokról, és ezért vagyok kíváncsi egy gar. idő lejárta előtti szervizeldés tapasztalásról.
Egyébként úgy tűnik hogy az általad említett két szervizt többen is dícséritek. -
addikt
vettem muternak egy x61s-t. de meglepve tapasztalom, hogy a jelenlegi x40-esén szebb a kép. így még nem merem átadni neki, nehogy azt mondja, hogy csak egy vackot sózok rá
mintha a világítás lenne gyengébb a x61ben. mit kell ehhez cserélnem, hogy lekörözze az x40et a jelenlegi formájában? invertert vagy a fénycsővet? vagy mindkettőt?:)
-
buherka
addikt
Sziasztok.
Jó rég jártam már erre. Most hoztam el pár napja a T500-am a szervizből. Szépen foltosodni kezdett a kijelző. Főleg csak fehér háttérnél látszódott. Különösebben nem volt zavaró, mert inkább szürke színben pompáztak ezek a kis gyufafejnyi szürkeségek. Talán 3-4 helyen vettem észre.
De aztán úgy voltam vele hogy mivel már csak 3 hónap van hátra a garból. Bepróbálkozom, hátha cserélik. Mert olvastam erről mende-mondákat, hogy ilyen esetben nem cserélik a kijelzőt. Pedig igen....cserélik.
Április 4.-én bevittem a BP. Szentendrei úton lévő szervizbe. (Delta Services)
Április 11.-én már kész is volt a masina.
Ilyen kijelző volt benne 42T0488 Samsung és ilyent kaptam...42T0423 LG-Philips.
Nem sokat szüttyögtek vele. Szóval piros pont a szerviznek.Szóval ha valakinek ilyen kis szürkeségek jelennek meg a kijelzőn és még garis a masina, akkor ne sokat szarozzon.
Most azon filózom hogy ha már így részben újjászületett a kis gépem, megjutalmazom magam egy ssd-vel.
Ez a 160GB-os Intel nagyon izgatja a fantáziám...Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
azbest
félisten
válasz mitulabattyi #30246 üzenetére
Nos megnéztem már alaposabban... 7GB a hiberfil és a pagefile. 17GB a felhasználók (11GB virtuális gép, ezt el is felejtettem). 5GB a program files-ok. Szóval igaz, hogy az alaprendszer rámegy 30GB-ra, de a számítógépem azért van, hogy használjam
-
franc0
őstag
válasz mitulabattyi #30249 üzenetére
A pagefile és a hibernációs fájl sok helyet vesz el. Nálam 8GB lenne, de nekem is első dolgom kilőni ezeket.
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz BalazsKKa67j #30247 üzenetére
Passz. Win7pro 64 bit, gyári iso, pendriveról telepítve. Igazából 28giga sincs mert tele van a cuccaimmal. frissen telepítve nem több 14gb-nál, de sajnos aktuális egy reinstall, majd akkor megnézem mennyi az annyi. /persze lapozófile meg hibernálás az első bootnál kilőve nálam/
-
Sensei
aktív tag
válasz BalazsKKa67j #30247 üzenetére
Nekem is 30GB körül van.
Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
BalazsKKa67j
tag
válasz mitulabattyi #30246 üzenetére
Wow! 28 GB? azt hogy csinálod,hogy csak annyi?(nekem 60-70)
-
vikcsi
senior tag
Egy csodás R60-nál hogy lehet megnézni, h mennyivel pörög a procihűtő venti? Mert proci fixen 26fokos, akármekkora terhelésnél, viszont hűtőjének hangja nincs, levegő sem nagyon jön, vagy csak éppenhogy, viszont nem is melegszik a környéke...
everest volt a terhető és mérő is egyben.ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
brd
nagyúr
válasz Quaresma #30240 üzenetére
Az egy speciális utasítás, amely segít az SSD írási sebességét a maximum közelében tartani. M$ vonalon Win7-től támogatott (=régebbi OS-nél tökmindegy, hogy tudja-e a meghajtó, mert az OS nem ismeri). Ha olyan OS-hez veszed, ami ismeri, akkor csak ilyet érdemes venni. Ha olyan az OS, hogy nem ismeri, akkor viszont olyat keress, amelynek van OS-független karbantartó szolgáltatása, ezt garbage collectionnek szokták hívni, különben idővel le fog lassulni írásnál az SSD (ezen lehet kézzel javítani, de az macerás)
The only real valuable thing is intuition.
-
r3dsnake
nagyúr
Ha EZEN a linken lekérek egy serial, miből látszik hogy melyik házilag cserélhető alkatrész és melyik nem? Csak FRU oszlopot látok, CRU-t nem (ami az első hozzászólásban elmlítve van), és pl HDD-hez, RAM-hoz, akksihoz is FRU szám van, amit erősen kétlek, hogy ne lehetnének cserélhetők házilag.
Egy E125-ös Thinkpad Edge gépről van szó.
Köszi!
-
-
Tim82
félisten
válasz Quaresma #30233 üzenetére
Nekem egy 30 GB-os rendszerpartíción éppenhogy elfér a Windows 7 Professional + pár nem túl nagy méretű alkalmazás (LibreOffice stb.). Szerintem 40 GB alá ne add, az SSD-nél legalább 25% szabad tárolókapacitásnak illik maradnia az álmoskönyv szerint ahhoz, hogy ne növekedjen túl gyors ütemben a wear leveling-je.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
franc0
őstag
válasz Quaresma #30233 üzenetére
Nem érdemes 60 giga alattit venni. Ezt rendelném a helyedben.
1 csavar kicsavar, HDD kivesz, SSD betesz, csavar vissza. Kb 2 perc.
-
franc0
őstag
válasz Quaresma #30231 üzenetére
Persze, nem kérdés. A különbség óriási lesz.
Kb mindegy melyiket veszed, jó lesz a legolcsóbb, pl OCZ Agility 3.Azt tudni kell, az SSD nem azért húdefasza, mert magas a szekvenciális sebessége. Ez csak a marketing része a dolognak, mert ezt lehet könnyen eladni a laikusoknak.
A lényeg a gyors 4K read, 4K write és az elérési idő.[ Szerkesztve ]
-
Quaresma
aktív tag
Valamint leírná valaki, hogy ha SSD-t szeretnék a gépbe, akkor milyen típust érdemes vásárolni egy T61-es géphez. Windows 7 rendszerhez kellene és én olyan 30 és 60G közötti változaton gondolkodom.
Ps: brunorbert
-
Quaresma
aktív tag
-
-
Quaresma
aktív tag
Annak mi lehet az oka, hogy a T61-es gépem esetében se az everest se az aida program nem jelenít meg semmit a megjelenítés -> GPU alatt? Másképp meglehet nézni valahol ,hogy Revision A2-es e a gép vagy A1?
Ps: brunorbert
-
addikt
corestore ügyben az x200-asamhoz:
jól látom, hogy egy csatolóhoz tartozhat m-pcie, msata, mpata csatolójú ssd?
és nekem a mini-pcie kell amit corestorenak nevezünk.vagy ez még így mindig bábeli zűrzavar a fejemben?
:)
-
Chaser
legenda
Na rájöttem mért nem megy a BT a 14-es T60-amban...mert nincs is benne.Még ikon sincs neki a wlan mellett, most vettem észre De legalább kapott egy újabb biost.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
SzalaiG
addikt
F1 - a Mercedes is Thinkpad-et használ.
-
r3dsnake
nagyúr
szerintetek EZ működne E125-tel usb-n keresztül? Lent nincs említve, de újabb gép, szóval lehet hogy csak nem frissítették.
Jah és még mindig nem tudtok vmi infót, hogy miért nem megy a garancia csekkolás a weblapon?
Köszi!
-
azbest
félisten
válasz lorcsi #30214 üzenetére
BT egérhez általában nem szoktak adni bt dongle-t. Az szerintem rádiós egér lesz (van amit kihoznak bt és rádiós változatban is... mindkettőnek van előnye és hátránya is: a bt csak az oprendszerben és párosítás után megy, a rádiós meg alapból úgy mint a vezetékesek, nameg itt megúsznak egy licenszdíjat).
Gagyibb de működő bt dongle már 2 dolcsi alatt is kapható egyébként[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Ha T500-ról beszélünk persze, bár gondolom mindhez amit forgalmaztak nálunk..persze újan lenovo shoptól nem olcsó, aprón kb feleannyiért hozzá lehet jutni újhoz. Vagy ha találsz egy döglött magyar billt ami nincs kifényesedve az ékezezetes billeket átpakolod az angolra vagy amilyen van. Nekem most éppen japán billem van aida szerint, de teljesen mind1
-
Chaser
legenda
Minek az? Meg kell jegyezni mi hol van, nem kell matricázni nekem amúgy egyik matrica se jött be amikor olyan gépem volt, a kis pilács mindegyiket eléggé csillogtatta este.
szerk: Gondwana: Így aztán végképp bestbuy
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
válasz mitulabattyi #30206 üzenetére
Annyiért rendben van.
Van vmi jól bevált bill. matrica? Vagy mindenki azt használ, amit talál?
-
azbest
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest