-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hruodnand
senior tag
Senki se akarja elvinni (kidobni meg nem akarom...)
Kell valakinek ingyen egyben a következő cuccok?
Priviben írj, ha kell.Lenovo Thinkpad DC Power Jack 42W3649
IBM-Lenovo ThinkPad T60, T60p, T61, T61p USB panel (39T5624)
IBM Thinkpad T60 kijelző fedél 14,1" - 26R9381
IBM Thinkpad T60 26R9391, 26R9392 feszes zsanér pár 14.1"
Thinkpad T60 felső burkolat 41W6353
Thinkpad T60 T60p belső keret váz 29R9342
Thinkpad T60 alsó burkolat 41W6772
Lenovo IBM Thinkpad T60 T61 T60P T61P CPU Fan ventilátor 26R9631
IBM Thinkpad T60, T60P, T61 Bluetooth modul (39T0497)
IBM Lenovo T60 Speaker hangszóró 39T7218 41V9769[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
Egy kis garis kérdés:
ha használtan vesz az ember Thinkpad laptopot, amin gyártói garancia van (Lenovo oldalon írja, hogy kb. 2 év van még hátra a gariból).... de nincs számla, garipapír, akkor is lehet gariztatni? Sok ilyen laptopot lehet kapni ugye, ami hasonló cipőben van. -
hruodnand
senior tag
válasz FoxiestFox #117832 üzenetére
Köszi a tippet, CMOS-on már túl vagyok, meg eszköz lehúzásokon is, másik RAM-om most nincs sajnos. Holnap folytatom a troubleshooting ot... Megpucolom a lapot a portól aztán összrakom félig, aztán teszt.... Hátha
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok,
van egy Thinkpad T60 gépem, egész jó állapotú, de random nem kapcsol be.
Akksival van hogy bekapcsol, de van amikor nem. Simán tápról van, hogy bekapcsol, van amikor nem, teljesen logikátlan, hogy mikor hogyan kapcsol be, ha akksit kiveszem, akkor is random a dolog. Töltő, akksi kizárva, mivel azokat már vizsgálgattam.
Rátérek a lényegre... Melyik MOSFET vagy IC szokott az alaplapon behalni, ha esetleg az okozza? Mivel teljesen random, így tuti, hogy alaplappal van valami.
Esetleg valakinek van egy T60-as működő alaplapja? -
hruodnand
senior tag
válasz FoxiestFox #61229 üzenetére
1m röl leejtettem és a sarkára érkezett a gép.
Semmi sérülülés nincs rajta, de ez a kettö alkatrész kapott. Winyö tartó nem vészes, mert helyén van, csak kipattant az erötöl szerintem és kicsit meglágyult a cucc.
Kijelzö retesz pedig letört, mindkettö
MOD:
gépben nem csalódtam, mert semmi sérülés nincs rajta, és megy minden flottul.
Nem véletlenül van ilyenem AFFS kijelzö is a helyén[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
sziasztok!
letört mindkét reteszem az LCD kijelzö tetején, ami csukott állapotban lock-olja a kijelzöt.
Honnan tudok ilyet szerezni Lenovo x200s-hez ? eBay?
Illetve winchesternek a csavaros müanyag tartója is kicsit kapott, így az is kellene (kis, hosszu vékony muanayag).üdv roland.
-
hruodnand
senior tag
Nem akarok közbeszólni, de kurv@sok terméket rendeltem már eBay-en.
Original: bontatlan csomagolás, új
Genuine: "elvileg" hivatalos gyári termék, de van amikor az se Genuine, de nagyob az esély rá !! 95%-ban gyáriEnnyit tudok hozzászólni. Vége.
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen konfigom, R61-es: LINK
(webkamerás, Bluetooth) Winchester 100%-os, RAM is.
A gép teteje karcos állapotban van, amúgy minden más része szép (zsanér kicsit kotyog 1,5cm-t kb.)Szerintetek adjam el egészben, vagy bontsam szét darabokra és úgy adjam el? Tekintve, hogy nagyon lent vannak a Thinkpad árak...
Üdv,
Roland. -
hruodnand
senior tag
Akinek kell X200-ba AFFS (IPS) kijelző (vadi új, rendelésre) az írjon rám.
Sikerrel beszereltem már egyet, kegyetlen jó a minőség[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
X200s-hez van valakinek AFFS kijelzője eladóba? Megvenném.
-
hruodnand
senior tag
válasz solaris7 #51543 üzenetére
Jó kérdés...
Jelenleg ott tartok, hogy DisplayPort kábelt kell beszerezzek, mivel a régi dokkolón DVI volt, ezen meg már DP van. Szerencsére a Dell IPS monitoromon mindkettő megtalálható, csak épp borsosabb egy DP kábel... Full HD kijön rajta, de szerintem nagyobb is.... Lehet ez kell neked: "Support for the DisplayPort interface with up to 2560 x 1600 resolution" LINK -
hruodnand
senior tag
Sajnos eladom a kedvencemet.... LINK
X200s-re váltás miatt. -
hruodnand
senior tag
válasz mitulabattyi #33103 üzenetére
Hohó... Ez durva.
-
hruodnand
senior tag
válasz franc0 #33090 üzenetére
Azért a kijelző eléggé ott van a toppon!
IPS és ráadásul 1037:1 -hez a kontrasztja. Na ez üt!
MOD: az más kérdés, hogy az sRGB színtérben az Apple Air 2012 jobb, teszt szerint, de azért ez se olyan rossz eredmény, amit alapból produkál. Mondjuk az Apple-nél alapból ICC profilt használnak (eleve így veszed), mivel ismerősömnek is Air-je van és mikor bootol a gépe, akkor szabályosan lehet látni, ahogy betölti a kalibrált ICC színprofilt. Gyárilag.[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
T61, C2D T7700, 2x2GB, 7200 320GB, intel x3100
31 ciklusos gyári 6 cellás Panasonic akksi.
Fogyi idle állapotban, minden kikapcsolva, min fényerő: 10.82W
Fogyi idle állapotban, minden bekapcsolva, max fényerő: 16.84WMOD:
Nincs alulfeszelve, minden gyári értéken és beállításon van.[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
Összeállt a cuccos.
Eladóvá vált a régi dokkolóm: LINK
Esetleg, ha valakit érdekel. -
hruodnand
senior tag
válasz franc0 #32065 üzenetére
Köszi!
Akkor tuti, hogy digitális módon fog kimenni a jel, nem pedig analógon?És esetleg tudna valaki ajánlani egy jó állapotú olcsó DVI-os dokkolót T61-hez?
Mert hirtelen csak 10eFt-ért találok.Vagy esetleg, ha valaki cserélne velem egy sima Type 2505-öst ráfizetéssel.
-
hruodnand
senior tag
Üdv TP társak!
Egy ilyen monitorral szemezek: LINK
Kérdés az, hogy:Ha szerzek a T61-esemhez egy olyan dokkolót, amin van DVI kimenet, akkor ténylegesen digitális fogja kiküldeni a jelet a külső monitorra? Vagy függ attól, hogy alapból milyen a kimenetem a gépen (alapból D-SUB van a gépemen ugye).
Szóval a gépem tudja hivatalosan a DVI-t a sok lábú dokkoló csatlakozón?
Üdv,
Roland. -
hruodnand
senior tag
Esetleg, ha valakinek kell ventilátor, akkor van egy eladó T61-hez: LINK
Zsír új. -
hruodnand
senior tag
Esetleg, ha valakit érdekel: LINK
Eladó a régi gépem. -
hruodnand
senior tag
válasz kaller1 #31625 üzenetére
Vastagabb egy picivel... Sok mindenben nem különbözik.
R61-ről váltottam T61-re, pár napja.
MOD: Mondjuk az Ultrabay Enhanced R61-ben. Tudsz belerakni második winyót, azt hiszem a T61-be nehezen megy bele, bár lehet ebbe is bele megy... Csak T61-ben sima Ultrabay Slim van :S
Van is egy eladó R61-em.
[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
CCFL csere mennyibe fájna egy R61-en (14.1 1440*900)? Beszereléssel együtt... Valaki jártas ebben?
-
hruodnand
senior tag
válasz franc0 #31116 üzenetére
Értem, köszi.
Nem voltam tisztában az árakkal annyira.Amúgy az R61-emet 2 hónapja vettem 70k-ban nagyon jó állapotban (T7700, 2GB RAM, 120GB HDD, zsír új gyári panasonic akksi + töltővel)
Azóta kicsit bővítettem, nem tudom, hogy mennyire volt jó vétel akkor...[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Szerdán lesem meg ezt a gépet (IPS powaa): LINK
Mostani R61-esem helyett szeretném.
Mit gondoltok róla?Mostani gépem egy 14.1-es R61 (1440*900, 4GB RAM T7700, 320GB SATA)
Arra gondoltam, hogy átrakom a winchestert és boldogan élek veleMire figyeljek oda vásárláskor?
Illetve árban mennyire jó?Üdv,
Roland. -
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Erre esetleg, ha valaki ránézne, megköszönnem: link
Lehet hogy már valaki belefutott ebbe. :-S -
hruodnand
senior tag
válasz azbest #29322 üzenetére
Zsír! Tényleg szebb a Flash, viszont a Photoshop CS5.1 még mindig nem támogatja a GPU gyorsítást. A pipát be tudom rakni neki, viszont akkor lefagy a program és újraindul, kikapcsolja a GPU gyorsítást is egyben.
CS4-es GPU "hack"-el se megy az engedélyezés. Vicc, hogy az Apple x3100-es gépein működik rendesen. Intel és az Adobe hülyesége, hogy Windows alatt nem megy, évek óta nincs rá megoldás.
-
hruodnand
senior tag
Sikerült belőnöm. Most eléggé jól muzsikál a cucc.
Elvileg már tökéletes paszta + RM CPU Clock Utility alulfeszelve.
Alapórajelen:
200MHz×6=1,2GHz @ 0,9625V
Emelt órajel:
200MHz×12=2,4GHz @ 1,1625VKő kemény prime95 -el tartja a fix 65-66fokot. Erre már lehet gombot varrni. TPFC nincs fent, le van törölve.
Szerintem mára ennyi. Fél napomat rászántam és szerintem célba értem. Most már nem veszi vissza az órajelet se, alig melegszik full terhelésen is. Boldogság van.
MOD:
Egy kép a végére: LINK[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
válasz salieri. #29215 üzenetére
Meg kell jegyezzem, hogy most a bios-ban mindent automatic-ra állítottam, ami eddig performance-on volt még azt is.
Letöröltem a TPFC-t is. Orthos-sal gyönyörűen terhelem fullra a procit már 5 perce. Eddig még nem vette vissza a szorzót se, és most 1,25V-on 69fok a proci. Szerintem ez már eléggé jó. Lehet még rajta alkotni, de ez is előre lépés már a múltkorihoz képest szerintem.Borote: Igaz.
-
hruodnand
senior tag
válasz hruodnand #29201 üzenetére
Lehellet vékonyan újra kentem, plasztik kártyával simára, tényleg mikron vékony volt... paszta látszódott, de hajszálvékonyan. Ugyanúgy core 73-74fok, cpu 72fok.
Sokat nem változott Aida terhelésen. Szerintem ennyire fűt gyári órajelen és feszültséggel. Mégis csak 2,4GHz T7700-as Nem beszélve arról, hogy 65nm-es.Szerintem hagyom így. Ennél jobban már nem lehet megoldani az esetet.
-
hruodnand
senior tag
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Pár napja volt téma, hogy eléggé melegszik az R61-em. Sikerült elvileg újra kennem a procit. Jelenleg ott tartok, hogy TPFC-vel maximum 78fok volt eddig a mag, illetve átlagban a CPU hőmérséklet 70fok körül alakul terhelve.
Viszont, ha megnézitek a csatolt képet, akkor jól látható, hogy a 3/4-énél vissza vette megint az órajelet. Tehát, valamiért visszaszabályozta a processzort. Érdekes.
Gondolom most már elfogadhatóbbak a hőmérséklet értékek.
-
hruodnand
senior tag
válasz salieri. #29083 üzenetére
Everest alatt is 2,4Ghz-el kezdi, aztán 10-15 másodperc után vissza veszi az órajelet 1,2Ghz-re, majd 20-25 másodperc után megint 2,4Ghz... Most egy ideje már 2,4Ghz-en van stabilan.
89fok volt eddig maximum a maghőmérséklet, illetve a CPU 81fok volt max.
Átlagban CPU 74fok, mag 82fok.8perce megy.
Nincs semmi a gép útjában, asztalon van. Mennyire reális? (T7700 proci, INTEL x3100)
TPFC által vezérelve a FAN.MOD:
12 perc után visszavette az órajelet 1,2Ghz-re megint.
+1,5 perc után megint 2,4Ghz[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
válasz audi100td #29074 üzenetére
R61 nem nagyon melegszik, gyakorlatilag olyan mintha nem engedné a gép, hogy túlterheljem, ami végül is nem rossz dolog. Ha ráküldöm a prime95-öt, akkor 100%-on pörög mindkét mag és 65fokra megy fel max, 1200Mhz-en (200Mhz × 6)
Gyári órajele 2,4Ghz (T7700-as C2D van benne)
Gyári órajele is előjön, ha annyira nem terhelem le. Viszont Orthos-nál, prime95-nél visszaveszi valamiért. -
hruodnand
senior tag
-
hruodnand
senior tag
válasz mitulabattyi #28913 üzenetére
Az olyan is... szerintem, túl olcsó.
-
hruodnand
senior tag
válasz Gondwana #28905 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, írtam a kolegának, aki bekalibrálta. Ma fog személyesen átjönni és megnézi az esetet, mert nem éppen olyan viszonyok mellett lett belőve a kijelző, mint ahol használom. Gyakorlatilag egy bevásárló központban sikerült belőni egy valóban profi cuccal, csak éppen besütött a nap is, mivel ablak mellett voltunk. :S
Natívon ha jól emlékszem 60cd körül lehetett az is talán, de majd ma kiderül.
Jobban utána járunk. Majd beszámolok.
-
hruodnand
senior tag
válasz Psychonaut #28893 üzenetére
Értem, köszi.
Ekettő közül mi a különbség? Mert akkor valamelyiket megrendelem, ha nem találok olcsóbban...MOD:
Áááá, már megvan. Forrasztani kell.
Tehát jobb ha kábeleset veszek, az a biztos... gondolom.[ Szerkesztve ]
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Sikerült bekalibrálnom a monitoromat (R61 1440×900 - LTN141WD-L05 paneles) profi cuccal, szakembernél.
Gond csak azzal van, hogy eléggé vérszegény a fényerő, amit sejtettem is. 60cd körüli érték jött ki, ami nem éppen "szemkifolyós" fényerő. Feljebb nem tudtuk tornázni.
Mit ajánlotok?
Fénycső csere?
Vagy komplett kijelző? (Régit akkor eladnám)
Melyik éri meg jobban?Illetve egy fénycső csere mennyibe fájna cakompakk (fénycsővel)?
Üdv,
Roland. -
hruodnand
senior tag
válasz MrSealRD #28841 üzenetére
Igen, de ez sok mindenen nem segít, mert az csak a monitor infókat tartalmazza, hogy milyen kijelzőm van konkrétan. :] Elvileg ICC fájlban kellene lennie a kalibrációs dolgoknak, míg nekem csak ICM fájlom van.
Egyik külső monitoromat az ismerősöm bekalibrálta már, de azóta eladta a cuccost.
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Nincsen valakinek véletlenül egy Thinkpad R61-hez (1440×900-as felbontású és LTN141WD-L05 paneles) kalibrált icc profilja kijelzőhöz?
Nem mintha gondok lennének a színekkel, de szerintem lehetne még rajta csiszolni.Köszönöm előre is, ha valaki tudna eggyel szolgálni.
Üdv,
Roland.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest