-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Gondwana #29499 üzenetére
Hát nem mai gyerek és sanyo, az áltó helyében is kopik szegény. Jól van akkor nem bántom, párszor úgyis lemerítem, meglátjuk mit változik az állapota utána.
1ébként érdekes, powermanager szerint ez a folyamat fullra feltölti az akkut, aztán lemeríti, aztán megint tölti, de a cc szám az változatlan maradt._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Gondwana
addikt
válasz Chaser #29498 üzenetére
Elég egyszer vagy még egyszer futtassam le?
Egy elég, mert ez a folyamat az akku tényleges állapotával nem csinál semmit, csak leméri az állapotát és az elektronika tudtára hozza. (A SANYO cellás akkuk már csak ilyenek: egyszer csak nagyonbehalnak - nálam most az X201 4c akkuja játsza ezt: 65 ciklus, 80%, kevesebb, mint 1.5h üzemidő, de T60 akku hasonló öregedéssel is járt már nálam)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Chaser
legenda
Vettem egy kis T60-at, 6 cellás sanyo akkuval, 25cc, de valami 60%-on volt, 2009-es. ASz akku javítást ráküldtem, most már kb 70%-os és good a kondíció, előtte poor volt. Elég egyszer vagy még egyszer futtassam le?
Van egy eladó 9 cellás gyári panasonic cellás akkum, 14/15" T60, 15" T61, T500, W500, 2010 év végi gyártás, 2011 év eleji első használat, 24 ciklus, 95% állapot. Ha érdekel vkit pm
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
dbius
veterán
válasz !Overdose! #29493 üzenetére
Ahhoz nem kellene infra a laptophoz? Vagy ezek már bluetoothon vagy akár wifin is képesek eszközökhöz kapcsolódni?
-
!Overdose!
őstag
válasz !Overdose! #29483 üzenetére
dupla
[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
!Overdose!
őstag
Igazából csak megláttam a támogatott készülékek között és arra gondoltam, hogy nem lenne rossz, ha legalább a hangerőt tudnám állítani vele filmnézés közben.
-
dbius
veterán
válasz Quaresma #29489 üzenetére
Ejha, nem akarlak elszomorítani, de ha BIOS frissítés közben fagyott le, akkor az nem fog többet magától elindulni...
Hogy lehet-e és ha igen hogyan újraírni a BIOS chipet, azt majd hozzáértőbbek megmondják.
Van itt a topicban vagy két kolléga - de lehet több is - (mcroberto és mobileman) akik tudtommal javítanak gépeket, esetleg küldj nekik privátot, ha sürgős a dolog.
Szerk: Na, közben már kaptál is egy linket, ahol konkrétan ilyen dolgokkal foglalkoznak.
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz Gondwana #29488 üzenetére
én (marha régen) küzdöttem sokat, de nekem nem akarta. persze akkor még nem dőlt a netből az infó, de általában inkompatibilisnek volt mondva. aztán ez olyan régen volt, hogy nem is nagyon emlékszem merre akartam a mit. de asszem néztem noti --> tévé, telefon (6310/i) --> tévé meg telefon --> noti témát is. akkoriban azt rebesgették, hogy a 7xxx (?)-ben (abban az első nagyképernyős ronda kerek billzetesben) volt távirányítózás, de olyat meg ugye ki akart.
-
Quaresma
aktív tag
Sziasztok
Nagyon ketsegbe esve irok. Vettem egy lenovo t61-es tipusu gepet. Friss windows 7 van rajta , gondoltam drivert frissitek. Volt koztuk egy bios update is. Nem futott vegig a telepito mert vmiert lefagyott ezert megszakitotta a telepitest. Ujrainditas ota nem akar mukodni. Elinduln a gep a kis zold ledek villagitanak es hallom a gep zajt, de semmi nem jelenik meg a kepernyon. Kerlek segitsetek nagyon fontos lenne minel elobb. Barki aki tud irjon privatot vagy ide. Elore is halasan koszonom.
Ps: brunorbert
-
Gondwana
addikt
Mivel az IrDA elvileg nem visz magával ellenőrző kódot, ezért elvileg rá lehet erőszakolni, hogy a távirányítók kb. 40bit hosszú valamilyen kódolású lassú bitrátájú adatátvitelét megfelelő programmal rögzítsd vagy reprodukáld - Palm m505 (meg utána a T5) NoviiRemote-tal szerzett egy-két vidám percet a társaságnak városban mászkáláskor.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
lapa
veterán
ez alatt mit értesz? irda-n? nekem nem rémlik, hogy ez működne. ha jóltom más a freki, a harmony tán nem is tudná fizikailag. persze nem vagyok birtokában a legfrissebb tudományos eredményeknek. és különbenis halál a harmonyra, elég ocsmány egy rendszer. mire belőttem hajam hullott.
milyen programhoz kell? a legtöbb htpc frontendhez már van android meg iphone app, wifivel vagy bt-vel kellemesen mennek. persze a tévét nem kapcsolják be.
-
-
stifi
senior tag
válasz mitulabattyi #29474 üzenetére
nekem van 1 marék csavarom mindenféle méretben..
pénzt kérni 1-2 darabért pofátlanság, az ilyen a szervizben hegyekben áll...Nincs időm kedvesnek lenni!
-
!Overdose!
őstag
Valaki próbált már összepárosítani Logitech Harmony távirányítót egy ThinkPaddal?
-
SzalaiG
addikt
T61nél az LCD szalagkábelét takaró lap kapható?
Elmaradt valahol... -
azbest
félisten
csak kíváncsiságból: mik azok a fekete műanyag (?) lapok amit a csavarkészlethez adnak? [link]
Nem haszontalan egy ilyen kit... kiporoláshoz rendszeresen leveszem a palmrestet és a billentyűzetet, ez meglátszik a csavarjain is.[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz mitulabattyi #29476 üzenetére
Ebayről 1-2$ egy csavarkit, amúgy kész botrány ami a szervizeknél folyik...
-
brekiisti
tag
válasz mitulabattyi #29476 üzenetére
külön csavar nincs csak csavar kit és abban mind benne van.
-
kaller1
veterán
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz lhurgoyf #29470 üzenetére
T400. Csak azért írtam, mert kb hasonló a történet.
Gariban cserélték az LCD-t, meg a billentyűzetet, és itthon tűnt fel hogy nagyon kattog. Betudtam annak, hogy másfajta mint ami benne volt...
Kb 1 hónappal később, amikor eladtam, a vevőnek raktunk bele saját memóriát, és akkor égett a pofám, hogy a hibátlan gépből hiányzik egy csavar, aztán otthon az új tulaj észrevette, hogy egy másik is hiányzik, am pedig a zsanért tartja.
(Azóta se volt időm bemenni csavarért, mert a BPesti lenovo szervíz 8e forintot kért volna darabjáért, hiába van garancia a gépre és hiába a hivatalos szervíz során nem lettt visszarakva az a két csavar...) -
N.GÁBOR
aktív tag
-
lapa
veterán
a t60 nyugalmi fogyasztása 15w alatti, ebben már az adapter 85% körüli hatásfoka is benne van. szerintem maximális terhelésen sem szabadna 50w fölé mennie (vga-val, de szerintem még akkor is inkább 40w).
a notik alapból a legtakarékosabb gépek, hiszen akksival kell virítaniuk. a monitorod is 30w körül van maximum. a fogyasztást kiszámolhatod ahogy az előbb leírták. de ha lehúzod tápról ki is írja mennyit fogyaszt valahol, azt szorozd meg 1.15-tel és kábé annyit kér az adapter a konnektorból. a monitort persze így nem tudod.
esetleg minden kikapcs - kihúz és villanyóra megnéz, hogy a szomszéd lopja-e.
-
Borote
addikt
válasz N.GÁBOR #29463 üzenetére
De hogy számokkal is megnyugtassalak, ha napi 18 órát megy, és ne adj Isten 90W-ot is fogyasztana (ennél valószínűleg jóval kevesebbet, mert egyrészt nem megy folyamatosan maximális teljesítményen, másrészt egészen jó hatásfokuk van az adaptereknek), akkor 90*18*30=48600Wh villanydelejt enne meg, ez 50Ft/kWh-val számolva kevesebb, mint havi 2500Ft-nyi költséget jelentene.
[ Szerkesztve ]
-
lhurgoyf
tag
válasz mitulabattyi #29460 üzenetére
T410-essel történt?
-
dbius
veterán
válasz N.GÁBOR #29463 üzenetére
Az előttem szólókkal egyetértve a hűtő lesz a ludas a fogyasztásban. Kérj kölcsön valakitől egy fogyasztásmérőt, azzal percek alatt kiderítheted mi mennyi áramot fogyaszt a lakásban.
(Ha debreceni - vagy környéki - vagy és jársz debrecenben, pár napra szívesen kölcsönadom a sajátomat)
-
N.GÁBOR
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Lenne egy hülye kérdésem. A napokban megtörtént villanyóra leolvasás után szembesültünk a ténnyel, hogy nagyon sok különbözetet kell fogyasztanunk. Ez azért meglepő, mert az összfogyasztás (30m2-es lakás) a hűtő és a T60-am teszi ki.
Igaz, hogy a T60 - 90es a töltője - napi 18 órát megy kb. (dokkolón van, így egy LG 1953 PR-rel haszhnálom)
Mennyit lehetne nyerni szerintetek, ha vennénk egy takarékosabb gépet? Érdemes emiatt vagy csak kicsi a különbség?
Előre is köszi.
May the force be with you!
-
brekiisti
tag
válasz lhurgoyf #29455 üzenetére
Nem feltétlenül a szerviz a hibás. Bár a gépet nem látom és nem tudom valóban mitől zöröghet de a 410 csak 2 csavaros téma sarkoknál "becsúsztatós" a dolog és előfordulhat hogy bolygatás után nem passzol tökéletesen ez nem mindenkit zavar de szerintem ha vissza mész a szervizbe és megkéred segítsenek megoldják a problémát szerintem.
-
MrSealRD
veterán
válasz mitulabattyi #29460 üzenetére
Én nem értem, hogy fordulat ez elő egy szervizbe...Nem használnak pl csavartálcát...kb 200Ft...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
lapa
veterán
válasz lhurgoyf #29455 üzenetére
a gép így sugallja neked, hogy soha többet ne vidd szervízbe. ehelyett vegyél egy műszerész csavarhúzót a kezedbe, csavard ki a "biilzet ikon" jelölésű csavarokat, a billzetet óvatosan hajlítsd egyenesbe, esetleg még nyalogass meg pár neked szimpatikus alkatrészt odabent, aztán szereld vissza és éljetek békében.
ha nem tartod be és újra elviszed szervizbe, akkor utána még durvábban lesújt rád. elkezd zörögni a venti, kicseréli magában a merevlemezt egy kisebb, haldokló példányra és kérdés feltelepíti a leghulladékabb verziót minden lenovos app-ból. szóval beware.
[ Szerkesztve ]
-
lhurgoyf
tag
Sziasztok!
Szerintetek az mitől van, hogy a szervizből hazahozott T410-es billentyűzetének jobb alsó sarka nyomásra zörög, mintha nem lenne alátámasztva, lefelé hajlik. Szervizbe más miatt küldtem, azelőtt nem ilyen volt...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
És úgy mik a fórum tapasztalatok a T420 -szal (sima nem s és i) kapcsolatban? Nehéz, hangos melegedik? Egyik kiszemelt, dellről lemondtam már.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz brekiisti #29447 üzenetére
És tényleg, igazad van.
A Thinkwiki javításra szorul ebben, úgy néz ki.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
MODERÁTOR
Sziasztok! Pesten nem tudjátok véletlenül, hogy hol található kiállított ThinkPad T420?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Tim82
félisten
válasz brekiisti #29442 üzenetére
Btw, R61i-ből nincsen dedikált videokártyás változat, mindegyiket Intel X3100-zal szerelték, legalábbis a Thinkwiki szerint.
Úgyhogy az az "5% esély" leginkább 0 lesz.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Megbízásból kell vásárolnom 2-3 napon belül megbízhatóbb, occcó gépet ~50k környékén. Apróban látok R61i-ket 40 körül. Nekem nagyon szimpatikus az áruk, valamire kell-e figyelnem velük kapcsolatban, vagy nincs különösebb típus hibájuk? -
sz.viktor
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.(megint)
Épp megjött a RAM amit a t61-be akarok tenni. viszont fogalmam sincsen hogy betehetem e a másik mellé, ami benne van éppen. És ha igen akkor melyik menjen alulra/felülre. Számít e egyáltalán az ilyen? Leírom az adatokat amik a RAM-on vannak.Ami most benne van:
HYS64T64020HDL-3S-B
512MB, 2Rx16 PC2-5300S-555-12-A0
Amit tennék bele:
MT16HTF15664HZ-800H1
2GB 2Rx8 PC2-6400S-666-13E1Köszönöm ha valaki tud segíteni.
Üdv
Sz.Viktor -
-
hruodnand
senior tag
Sziasztok!
Erre esetleg, ha valaki ránézne, megköszönnem: link
Lehet hogy már valaki belefutott ebbe. :-S -
ro_bert17
őstag
-
lapa
veterán
válasz Gondwana #29432 üzenetére
akkor ezért veszem kicsiny lapának teherautószám a technic legot... jó tudni.
kell majd az a t60 rövidesen, ne szutyi tn-en mesézzen. kell még fél tera a meséknek meg internet a jutubhoz meg a duplo playgroundhoz és minden oké. mondjuk ssd-re karcosan fér el. manapság azért elég kevés klasszikus megy tévében. különbenis zx spectrum. nekem csak commodore 16 volt.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
"örök darab" = amennyi pénz benne csücsül, eszem ágában sincs eladni. Chasertől vettem egy nagyon hasonlót, azt eladtam. Kell egy utolsó generációs 32bites gép kisgondwanának (na jó, neki nem kell, de tudod, apuka kompenzál, mert neki nem lehetett, amikor gyerek volt): 8bites ZX Spectrum +, 16bites (na jó, a proci 32, de az OS 16) Compaq Contura 410, meg a 32bites T60+UXGA+SSD
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Memória bővítést tervezek T410-ben.
Az lenne a kérdésem, hogy a modulok között van érezhető különbség melegedés szempontjából? Ha igen, akkor 4GB-os méretben van ajánlott szerintetek? -
audi100td
nagyúr
válasz brekiisti #29423 üzenetére
Nem vitatkozom mert már ezerszer ki lett itt tárgyalva, elég ha beírod a keresőbe.
szerk: ott van az általad linkelt hivatalos doksiban is: "Intel Chipsets 945GM and 945PM do not support more than 3GB system memory (RAM), even when a 64-bit operating system is installed."
[ Szerkesztve ]
-
-
brekiisti
tag
válasz mutyuru #29415 üzenetére
Üdv
http://support.lenovo.com/en_US/product-and-parts/detail.page?DocID=PD002695
4 gb ig bővítheted ha a cpud is támogatja a 64 bitet+az Oprendszer 4GB ig pakolhatodSSD ből nem érdemes nagyon ultragyorsat venni mert csak 1,5 GB /sec a max adatsín
csak sata 1 es a sataportja nem érdemes sata2 nél erősebbe beruházni hacsak nem akarod tovább vinni az SSD-t -
-
mutyuru
aktív tag
Hi!
Van egy T60as gepem a kovetkezo konfiguracioval:
CPU: 2.16GHz T7400
RAM: 2GB
HDD: 160GB 5400rpm - ez nem a gyari
VGA: ATI Radeon X1300 64MBSzerintetek milyen SSD-vel dobhatnek a sebessegen? Gondolkodtam, hogy a Win7-t vajon elbirja vagy sem.
Mekkora a max RAM, amit kezelni tud 3v.4GB?
Illetve mas tippet-trukkot is szivesen fogadnek, amivel a teljesitmeny novelheto.Udv,
M -
lapa
veterán
12.04 bétát nézted esetleg? ha valamikor, akkor most nem érdemes telepíteni 11.10-et. szerintem a 12.04 béta is készre frissül majd, amint kijön a végleges.
nemtom, a zárt drivert (ha még van ilyen fícsör) felajánlja. azt felraktad? esetleg az nvidiától a gyárit?
amúgy meg 10.04, még mindig.
-
TBG
senior tag
Sziasztok. T61-em van, próbáltam a 11.10-es Ubuntu többféle verzióját(U,K,X), de csontra fagyott mindegyik. Állítólag az Nvdia driverrel lehet gond....valaki tapasztalt ilyesmit?
ZTE Grand X powered by Intel® Atom™, Eladó: Panasonic HC-V10 HD+16GB SD kártya 25K.
-
lapa
veterán
delock szokott lenni. érdemes figyelni, mert van sata 1 / 2, power esata meg raid verzió is. persze külön-külön.
én két portos sata 2-es verziót vettem, meg egy ilyen kábelt hozzá. mivel még nem érkezett meg fingom sincs működik-e. gondolom kéne, legalább 2.5" lemezekkel. (hozzáteszem ugyanennél az embernél van odd caddy is, amiről korábban szó volt.)
ja, azért nem power esata-sat vettem, mert nekem kényelmetlen lett volna, hogy a 3.3v --> 5v átalakításnál fűti a palmrestet. aztán nem teljesen világos lehet hogy a power esata is valami usb-ről szívná a kraftot külön kábelen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Egy X201-eshez keresnék itthon fellelhető esata expresscard bővítő kártyát.
Tudnátok valamit ajánlani? -
cadeyrn
aktív tag
-
sniphoe
aktív tag
T61-be tudtok kedvező árú és megbízható forrást akkura? Külföldi is lehet..
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
-
lapa
veterán
válasz cadeyrn #29406 üzenetére
ahogy írod most kábé ugyanúgy hekkelsz... én csak jót akarok, és nem hitéleti okokból. nálam is elég sok tanulópénz volt, aztán nagyjából letisztultak a dolgok. az esetek nagyrészében kiderült, hogy jellemzően az volt a baj, hogy túloldottam a problémákat. azóta kicsit jobban is értem mi kell, hogy valami működjön.
egyszerű példa az udev, régen 23 különböző fixet pakoltam fel x cucchoz, mire végül egy udev szabály megoldotta. esélye meg kedve sincs az embernek ilyenkor visszacsinálni a 22 másik, sejthetően tök felesleges fixet mert fél hogy örökre elromlik megint. aztán másodszorra-harmadszorra már próbál az ember okoskodni, kihagyja az "ez valszeg nem kell" dolgokat, aztán ha anélkül is műx akkor törli a szamárvezetőből is. a végére tényleg csak a lényeg marad, és legalább a fele rejtélyes probléma eleve meg sem jelenik.
mondjuk pont a wirelessre vannak backport ppa-k, szóval szerintem azzal van a legkevesebb gond.
[ Szerkesztve ]
-
cadeyrn
aktív tag
10.04-el nekem voltak bajaim, nem szerettem, hiába LTS.
9.04, utána 10.10 volt sokáig.3.0.0-16 tényleg úgy tűnik, hogy sokat eszik, ráadásul Cinnamon egyelőre buta, mint a tök, viszont legalább frissek a cuccok. (10.10-re pl. ki sem jött már a 3.5ös LibreOffice, a 10.04-es ppa-t toltam be, úgy lett) A HP-n (nc6120) marad a 10.10, támogatás ide vagy oda.
Már 2.6.36-tal (is) nyögvenyelt az n-es intel 5300, rég 3.2 volt fent 10.10 alatt, úgy nem volt para. Viszont most ha rátolom a 3.0.0-16-ra a 3.2-t nincs se trackpoint, se touchpad, ezt még megpróbálom majd levadászni, mi okozza.
Szóval 10.04 nekem SWben régi, ahhoz meg hogy ne legyen az most épp nincs elég türelmem hackelni
-
lapa
veterán
válasz cadeyrn #29398 üzenetére
használj linuxot. úgyértem 10.04-et. azért arra még egy kis ideig csak van support (2010.04 + 5 év a szekura, a többit meg úgyis upgradelted már rég ha valamiért kellett).
persze szép meg jó az új kernel, de nekem többet evett a 3.2 is a 2.6.32-nél, azt a két drivert amit a 2.6.32 nem kezelt (easycap video digi + dvb-s kártya) meg feltelepítettem.
hozzáteszem valami miatt a 3.2-ben valami akadás is volt az usb alrendszerben, heti egyszer eldobta magát.
-
Gondwana
addikt
válasz audi100td #29400 üzenetére
Van egy másik külömbség is a szerelési minőségen kívül: kicisájga nem értette, minek is az a 3.3V-os stabi a keretben, úgyhogy kihagyta. Innentől kezdve 1.8" SSD csak eredeti Lenovo keretben bírható működésre akármilyen adapterrel.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest