-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Sokkal, nem kívánok bohóckodni ilyen megoldással. Az említett BT füles talán jó lenne, csak abból aztán nyomozzam ki melyik használható. Megbékéltem sok mindennel a T500 kapcsán, de ez az audio csati nem megy..remélem tényleg van jó BT füles megfizethető áron.
azbest: Nem, usb3 ec cardra, olyan keretet említettél, keret alatt mondjuk nem tudom mit értettél caddyvel sincs gond, megy mint az ágyú golyó.
vikcsi: 14 v 15" azért az se mind1, mind2ben van 1400-as panel..de mind2t vinni fogja 65W-os töltő is.
szerk: picimaci v ec card audiora olyan megoldásra gondoltam ahol nem 3.5mm jack van hanem kisebb, telókon láttam olyat, azt már nem lenne probléma átalakítani, de nem találtam ilyet
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vikcsi
senior tag
válasz azbest #30185 üzenetére
Akksi elég gyenge, annak nem számít.
Csézer: passz, fajin T60 és kész x1400, t2400, nagy felbontású kijelző, tapipad, ez a lényeg azt hiszemELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
azbest
félisten
válasz Chaser #30187 üzenetére
hdd caddy-re gondolsz? már úton van egy hasonló [link], plusz a dvd-nek egy ilyen tok
Egy ilyesmi usb tokot vettem még régebben, amin hiába van esata csatlakozó, mert ugyanolyan lassú mint az usb2.0. Viszont az esata expresscard azt hiszem megfelelő lett, csak rendes drivert kellett telepíteni hozzá win alá. -
lapa
veterán
válasz Chaser #30187 üzenetére
mennyivel rosszabb egy oldalra álló usb (...hosszabbító a kártyáig), mint a 3,5mm-es kábel?
nem mintha beleférne pcmcia-ba a 3,5mm mama.
mondjuk láttam már egyszer valami kusztom csatival ilyesmit, de nem vagyok meggyőzve a tartósságáról, ha tényleg használja az ember a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #30163 üzenetére
Én T42-vel kezdtem, szóval nekem kék enter az alap
azbest: Vegyél tőlem keretet, 100MBps-ig biztos jó, annyit tud a hdd-m amit usb3-on is hoz
szerk: Valaki találkozott már picimacis vagy ec-s hangkártyával, abból is olyannal ami belesimul a gépbe teljesen? Nem tudok megbékélni azzal hogy elöl van a T500-on meg sok más gépen a hangcsati, se asztalon, se ülve se fekve sehogy nem tudom úgy használni a csatlakozót hogy ne zavarna...usb-sek meg elég nagyok, az se megoldás. Nem tudom ki volt az az okos aki elölre tervez audio csatit notebookra.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz vikcsi #30183 üzenetére
A 65W töltővel is megy, csak legfeljebb tovább tart az akkuját feltölteni vele (valamint lehet hogy ha akku nélkül használnád, akkor visszavesz a sebességéből a kisebb táppal).
(#30183): ha olyan programokat használsz, amik egy szálon futnak, akkor pihenni fog a többi processzormag. De az is lehet, hogy a merevlemez nem bírja a tempót, ha nagyon i/o igényes feladaton dolgozik a gép.
[ Szerkesztve ]
-
dezzol
csendes tag
Sziasztok!
Lehet nem ebbe a topicba való kérdés, de most már nagyon érdekel a válasz és itt elég friss az uccsó beírás.
Van egy Lenovo ideapad 470A, Core i7 2630QM procival szerelt gépem.
Kitettem az asztalra az All CPU Meter minialkalmazást, és azt figyeltem meg, amikor "szenved" a gép vmivel, láthatóan belassul, dolgozik, akkor is max 30-35% a teljes CPU kihasználtság.
Szabad memóriát eddig 4GB-ig tudtam leszorítani, így az sem lehet gond.Mivel lehet rávenni a Windowst, vagy a gépet, hogy használja már ki azt a 8 magot rendesen?
-
vikcsi
senior tag
sziasztok!
Egy T60-ashoz van egy 90W/20v/4,5A töltőm, ezt lecserélhetem egy 65w/20v/4,5A-re? egyik ibm másik lenovo logós, meg igazából az egyiknek kicsit meg lett törve a kábele... dokkolót nem használok hozzá, tehát nme azért van 90-es...
ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!
-
azbest
félisten
válasz kraftxld #30093 üzenetére
Ma tettem be egy ssd-t a wide 14.1-es T61-embe. Szereti
T7300, 4GB ram, sata2 modbios, ahci mód:Ez egy Samsung 470 / PM810 (oem dell változat) 256GB. Az aprón lehet ilyeneket találni 50eFt körül (bár te NZ-be nem innen fogsz rendelni ).
Pont ilyen: [link]Remélem hamar megjön a hdd caddy, hogy betehessem a normál winyót is, mert a gagyi kínai usb keretem csak 30MB sebességet visz (hiába van rajta esata, de az is keresztülmegy a chipjén és így laassú).
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz mitulabattyi #30180 üzenetére
Kompatibilisek egymással, X200-nál nem tudom mi a helyzet, de pl. X40-es gombjait át tudtam rakni T42-re, csak valamivel kisebb volt a felületük.
-
mitulabattyi
aktív tag
A 14" és 15" R61ek és T61ek billentyűzete kompatibilis egymással, és a T400al?
Ha azonos a gyártó, akkor egy R61 gombjait át tudom rakni az X200s-re?
(persze shiftet, meg ilyeneket nem)[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz lorcsi #30178 üzenetére
Igen, de kell hozzá antenna is, meg jól jön egy clear plate is, hogy legyen BT jelzőfényed is.
Módosítom, elvileg antenna sem kell, legalábbis komplett upgrade kit-et árulnak anélkül az eBay-en.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
mAtech
aktív tag
Helló!
Én az Edge E325-ön gondolkodom. Van valakinek tapasztalata? Linux-ot néztem a lenovo honlapján, hogy Redhat és Suse van hozzá driverileg. Gondolom akkor azok mennek rajta gond nélkül. Esetleg más (pl.: Ubi)?
Tetszik az E420 is. Meg ebben az árban van még a Sony is, bár képátlóban kisebb viszont van hozzá Win.
Ezek között vacillálok.
Véleményetekre lennék kíváncsi.
Köszi,
A.Ha nem vigyázunk a természetre, ő se fog mi ránk...; De hát ugye aki akar az a betonba is beleköt...
-
audi100td
nagyúr
válasz tototos #30174 üzenetére
Ehhez meg nincs vinyó és annak beépítőkerete is hiányzik (utóbbi ebay-ről 5-10$), gyári gari sincs már ezekre gondolom. Szerintem érdemesebb itthon körülnézni és kivárni egy jó ajánlatot (ha nem sürgős), vagy úgy kialakítani a licitet, hogy azért megérje.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz tototos #30172 üzenetére
Szerintem az említett hibákat (rossz fedélzár, kopottas élek, hiányzó TP logó a palmrestnél, utóbbi ebay-ről 1-2$-ért pótolható) illetve az akku kérdéses állapotát figyelembe véve max 70-80k szállítással együtt, legalábbis én többet nem adnék érte, de inkább 70-et.
Az AFFS kijelző is WXGA, mondjuk szerintem 12"-on ez az ideális.
-
tototos
őstag
Sziasztok.
Nagyon szemezgetek ezzel az X200s-el. Szerintetek mennyit ér meg? A másik hogy használ valaki 1440x900-as felbontást 12 colos laptopon? A t61-em ilyen felbontású és nagyon szeretem hogy sokminden elfér a kijelzőn főleg áramkörtervezésnél segít a nagyfelbontás. Ahogy nézem az X200-ak legtöbbje csak 1200x800-as felbontású. Sokan ajánlottátok az affs kijelző cserét abból is csak 1200x800-as felbontás van?
Köszi
-
Vladi
nagyúr
Köszi a tippeket fent, vasárnap este tudom megnézni, még nyúzom.
Egyébként az eszköz eltávolítható, cserélhető? Vagy fixen forrasztott?
il sole non sorge più ad Est!
-
-
r3dsnake
nagyúr
Vásárlást igazoló számla szükséges-e garanciális ügyintézésnél, vagy elég csak a helyesen kitöltött garancialevél?
-
Sensei
aktív tag
válasz zdanee #30149 üzenetére
A legidegesítőbb az egészben a funkciógombok (F1,F2,etc.) másodlagossá tétele. Ez az új trend, már alig lehet olyan notit találni, amin ne így lenne.
Volt már elég sok ilyen gép a kezeim között, idegörlő, számomra teljesen használhatatlan.
Ez van, az új generációnak ez kell, ezek az igények, a multimédia gombok nyilván fontosabbak.Nem vagyok hülye, csak van a fejemben néhány hibás szektor.
-
r3dsnake
nagyúr
Nálatok működik ez?
Bármit írok be, és rámegyek a submit-re, nem történik semmi. Pedig 2 napja még le tudtam kérni ugyanazt a serialt, amit most próbálok.
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #30161 üzenetére
T23-ig, X24-ig (basszus, de elfogadnék egy ilyet) fekete volt, csak később került bevezetésre a kék színű enter. Igazából ez érdekel a legkevésbé, viszont a 7 soros kiosztásért a 6-os blokkal tényleg kár, ezzel szíven szúrták a brandet és a rajongókat is. A csikló amúgy marad, igaz így ebben a formában nem sokat ér...
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Quaresma #30158 üzenetére
Én pont azért szerettem a ThinkPad-et, mert nem akart hasonlítani a divatos notebookokra, hanem a inkább a használhatóságot helyezték előtérbe, de ez sajnos egyre inkább eltűnni látszik. Chiclet dizájnnal még talán valahogy együtt tudnék élni, de a jól átgondolt, klasszikus kiosztást nem értem mi a francért kellett szétbarmolni, a kék színű enter is hiányzik, bár még az a legkevesebb.
Itt jól megmagyarázzák, miszerint a userek kívánsága volt az új kialakítás:
"Is it really okay to switch the ThinkPad classic keyboard to a 6 row keyboard? Is it really okay to reduce the stroke? In the end, though, we were able to develop with confidence. The X1 keyboard earned a higher evaluation than the T420s in user research that spanned several months and was done across the world, including in Japan. Many of the people who participated in the test were devotees of ThinkPad, and we were surprised to find that the attachment to 7 row keyboards was not as strong as we had expected. Even I, who have always loved 7 row keyboards, realized that "times have changed"."
Kíváncsi vagyok ezt a kérdőívet mennyien töltötték ki a valós vásárlói rétegből.
-
Quaresma
aktív tag
Nekem pl a Thinkpadra valtas utan pont a PgUp es PgDown helyzete volt nagyon zavaro. En mas tipusoknal gyakran hasznaltam es pont kezre esett. De ebbol kifolyolag megertem , hogy aki Thinkpadhez szokott annak ez roppant zavaro. Csak gondolom a magyarazat vhol itt lehet , hogy mas gepek kialakitasahoz probaltak kozeliteni az esetleges uj vasarlok miatt... Talan...
Ps: brunorbert
-
audi100td
nagyúr
Itt nem szerepelnek a hagyományos szériák, Edge-eket látok, meg X1-et, T430u-t. Ettől függetlenül úgy tűnik ez vár a többire is, ha már a lenovo honlapjáról származik a korábban linkelt kép.
Akkor már inkább vennék apple-t, idővel alternatíva híján valószínűleg az lesz.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz franc0 #30155 üzenetére
Igen. Láttam...Még nagyítás nélkül is látszik a jellegzetes billentyűzetforma.
Bár kérdés, hogy lesz e kompatibilitás a régi és új billekkel...talán egy T520-ét bele lehet majd tenni...
Mindenesetre gyászos ez az egész...
((Nagyon zárójelbe mondom, hogy az új Samsung üzleti gépek bár még nagyon gyerekcipőben járnak, számos IBM szabadalom révén lettek olyanok amilyenek...talán 1-2 év múlva kinő belőlük egy újabb "thinkpad"))Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz zdanee #30152 üzenetére
A T430u-ról már hónapok óta tudni lehetett, hogy így fog kinézni. Igen ilyen szar lesz. A többiről egyelőre nincs konkrétum...De remélem nem mennek ilyen irányba...Mert ez nagyon gagyi.
Egyébként elkezdtem próbálgatni a linkeket és van egy ilyen is:
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
zdanee
őstag
Ja, igen, és hozzá fényes képernyő bevonat a T430u-n. Kiváncsi vagyok, a rollcage, a vízelvezető és a gyorsulásmérő meddig marad benne ezekbe a "felsőkategóriás üzleti" gépekbe.
Láthatóan az ultrabookok felé terelik a népet, hiába nincs rá szükség, a fontos funkciókat csak azokban hagyják benne / rakják bele.Vajon közösségi projectként mennyibe kerülne T60/61 méretre szabott utángyártott alaplapokat tervezni és készíteni Core i5/i7 CPU-val?
Szerk: atyaég, a PrintScreen gombot csak most vettem észre! Ezek mit szívtak?
[ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
brd
nagyúr
Gyönyörű. Még ha fizetnének sem tudnám használni ezt a kiosztást (max., ha sokat fizetnek), sőt, ahogy nézegetem a gépeket, igazából bottal sem piszkálnám őket. Valamit biztosan szívtak, miközben ezt az ergonómikus kialakítást kifejlesztették. Lassan tényleg kell vennem pár db. még jó állapotban lévő T500, vagy az előtti gépet, hogy az ínséges időket átvészeljem.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
zdanee
őstag
válasz audi100td #30120 üzenetére
Sajnos úgy néz ki komoly: [link]
Gáz, és a lehető legostobább megoldást sikerült válasszák: PgUp és PgDn a kurzormozgatók mellé. Komoly kutatómunka lehetett szükséges a legrosszabb megoldás kifejlesztéséhez:- Te Béla, a zemberek panaszkodnak, hogy folyton a vissza/előre gombot nyomják a kurzormozgatók helyett. Mit gondolsz, lehetne rajta változtatni?
- Persze, Gazsikám, tegyünk oda olyan gombokat, amik nem csak a böngészőben lapoznak el, hanem lehetőleg bárhol pont annyit, hogy ha véletlenül nyomod meg, azt se tudd, mi történt, de ha direkt keresed, akkor véletlenül se gondolj rá, hogy pont ott van.
- Jó ötlet Bélám, de tudod arra gondoltam, hogy túl sok professzionális felhasználója van a gépeinknek, akik használják a funkció gombokat. Mi lenne, ha összenyomorítanánk őket vékony kis fingokra és másodlagos funkciónak tennénk be azt, amire használják. Cserébe lespórolhatjuk a hangerő gombokat, hátha így gagyibbnak néznek majd ki.
- Jó lesz az Gazsim, csak egy valamit ne feledjünk! Hiába építjük majd be ezeket hatalmas 3 kilós batárokba, ügyeljünk rá, hogy az eddigihez képest feleakkora utat járjanak be, mondjuk legyen elég csúnyán ránézni és már le is nyomtad! Ha kérdik, mondjuk, hogy ettől lehet vékonyabb a gép!
- Te, Bélám, ezt hallgasd meg! Fogjunk egy vérolcsó Ideapadot, fújjuk be feketére, írjuk rá, hogy ThinkPad és adjuk kétszer annyiért!
- No Gazsim, ez jó is lesz így, irány a CES![ Szerkesztve ]
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
dbius
veterán
Az egyik sem az. Úgy tűnik, mintha fizikailag nem kapna feszt - ha tényleg benne van a modul a gépben -, annak ellenére, hogy a hardveres kapcsoló on állásban van (gondolom t60-on is van ilyen, nem csak x200-on)
Gyorsan keresgéltem, de túl sok minden nem találtam azon kívül, hogy másnak is voltak hasonló gondjai. Esetleg nézz rá ezekre: [link], [link]
Szerk2: Még erre is érdemes ránézni, igaz, ez windows, de bt probléma és az utolsó oldalon linkelt driver oldotta meg a problémát: [link]
Elvileg broadcom cuccot kellene lásson az lsusb.
Nálam az X200-on ezt látja az lsusb:
Bus 004 Device 004: ID 0a5c:2145 Broadcom Corp. Bluetooth with Enhanced Data Rate II
szerk: jól mondja kraftxld, amit Te nézel ledet, az nem az lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Vladi
nagyúr
lsusb ennyit mond:
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hubAkárhogy kapcsolgatom, ennyi van.
Valaki ellopta a bloutoothomat.
Kicsi led elvileg ég, az elemtől balra körben Z gondolom az az.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
az fasza, ráadásul ez sem lát bt-t a gépeden, csak wifit
"Tényleg, végül is lehet oprendszerből direkt babrálni a bioszt? Szerintem lehet, mer mér ne?"
Vélelmezem, hogy lehet, hiszen frissíteni is lehet OS alól, viszont azt hiszem, hogy ez már hardcore ismereteket igényelhet.
-
Vladi
nagyúr
Jelentem ilyen fájlom nincs.
Feltettem az rfkill csomagot, még most sincs. Ellenben ezt mondja:
[root@terminator60 thinkpad_acpi]# rfkill list
0: phy0: Wireless LAN
Soft blocked: no
Hard blocked: no
[root@terminator60 thinkpad_acpi]#bijoszban engedélyeztem.
Tényleg, végül is lehet oprendszerből direkt babrálni a bioszt? Szerintem lehet, mer mér ne?
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz Chaser #30138 üzenetére
Nyilván nem tesz ilyet, de valahol - ha emlékeznék, akkor linkelném - azt olvastam, hogy a linux alatti kikapcsolás - az a módszer, amit linkeltem - majdnem olyan, mintha pl. a wifit a hardveres kikapcsolóval kapcsolnád ki, azaz teljesen megszünteti az áramellátását, nem csak "alvó" módba rakja. pl. kevesebbet is fogyaszt a gép, ha linux alatt így kapcsolod ki az eszközöket, azt hiszem ezzel kapcsolatban pedig lapa írt egy vagy több hozzászólásban, de az is lehet, hogy Ő az fn+f5 és a hardveres kikapcsolást hasonlította össze
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Próbáld így:
echo 1 |sudo tee /sys/devices/platform/thinkpad_acpi/rfkill/rfkill2/state
echo 1 |sudo tee /sys/devices/platform/thinkpad_acpi/rfkill/rfkill1/state
echo 1 |sudo tee /sys/devices/platform/thinkpad_acpi/rfkill/rfkill0/stateÉn a wwan-t szoktam ezzel a módszerrel ki-be kapcsolni, de érdekes módon nem mindig ugyanazt a helyet kapja rendszerinduláskor (rfkill0, vagy 1, vagy 2). (nálam wifi, bt és wwan van)
Ugyanezt az értéket módosítja az fn+f5 kombó is elvileg, de ez a parancssoros módszer biztosabb problémák esetén.
Olyan eset, amit audi100td említett nálam is többször előfordult, de a wwannal. (vagyis ha linux alatt kapcsoltam ki a fenti parancssorral - nyilván akkor az echo értéke 0 -, akkor windows alatt nem tudtam bekapcsolni, csak ha ismét linux alól izzítottam be, majd úgy állítottam le a gépet (esetemben egy x200-at)
-
audi100td
nagyúr
válasz mitulabattyi #30135 üzenetére
Sajnos olyan drága, hogy nem igazán érte meg, 18k volt asszem, amúgy 55$, de rájön még az áfa, meg a számla kiállításáért is felszámolnak 2000 Ft-nyi "kezelési költséget".
-
audi100td
nagyúr
válasz franc0 #30127 üzenetére
én is valahogy így vagyok az X201-gyel...
Tényleg ha már X200/X201, most vettem magyar billt az IBM Mo-nál, direkt nem NMB-t. Ennek sokkal jobb az alátámasztása, nem zörögnek a gombok és határozottabban is járnak, hogy ALPS-e vagy Chicony azt nem tudom, összesen 2 féle létezik, az egyik NMB az biztos. Gondoltam leírom, ha esetleg valaki billzet vásárlás előtt állna...
Vladi: Bootolj be egy linux live CD-vel (vagy pendrive-val, pl. Ubuntuval) és ott próbáld meg engedélyezni. Ha ez nem jönne be, akkor passz.
Dr. Akula: Eddig azért nem lettek annyira elgagyisítva, sőt az X200/X201 szerintem a széria csúcsa volt. X220 is fejlődött pl. az IPS panellel, hűtésben talán már vissza, de nem próbáltam személyesen, meg ugye ott a gagyibb képarány, igaz utóbbival sajnos nem igen lehet mit kezdeni, ez az ami megfizethető, meg amit gyártanak. A billzet viszont tényleg gáz, még ha esetleg használható is, baromira nem passzol bele a képbe, remélem az X230-nál még marad a hagyományos változat.
[ Szerkesztve ]
-
xcds
őstag
válasz KTibxx #30117 üzenetére
Nem kell nekem olyan felbontás. A fhd is csak azért lényeg, hogy vigye, mert van olyan anyag, ami csak olyan felbontásban van meg, de ink maradok az intel integrálnál, a mostani chrome 9 HC-nél csak jobb lehet . 1280*800 tökéletes. Most is ilyen felbontást használok és még ezen is ki van nagyítva a fórum. Nem vagyok vak, de nem szeretem gúvasztani a szemem.
-
Chaser
legenda
Ez van nálam is...év végén eladtam egy ips T60-at annál is az volt az új tulaj szerint, pedig úgy emlékszem nálam ment De most a 14-esen se megy.
kraftxld: Az csak akkor műxik ha fenn van a driver. De nálam semmilyen hw-t nem fogad el, illetve telepítené, csak kéri hogy kapcsoljam be hozzá a BT-t...
-
Vladi
nagyúr
Újabb bugyuta kérdés:
bluetooth-t hogy kapcsolom be? A biosban engedélyezve, de valahogy nem megy. Van valami gomb rá? t60 amúgy
-
franc0
őstag
4chan-en megindult a kiborulás, állítólag a T és a W széria chiclet billentyűzetet kap...
Remélem kacsa, de nem valószínű.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
KTibxx
aktív tag
Helló!
Ha érdekel a T500 amit linkeltél, kérdezz rá az eladótól, véletlenül (vagy direkt ) biztos nem 15.4" WSXGA a kijelző van benne, mert akkor tudja a max. 1680x1050 felbontást.
(Bár valamit mintha olvastam volna, hogy ATI VGA-val is készítettek volna 1280x800 felbontású kijelzővel is T500-ast.)
Lényeg, 1 kérdést megér a dolog[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Mivel korábban senki nem jelezte a gyártási ideje alapján milyen chip van a gépében ezért csak körülbelül lehetett behatárolni.
Azért augusztus mert akkor már tuti ilyennel gyártották...korábbiról meg nem volt info.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Persze. A gép alján azon a matricán van rajta amin a type és az s/n. Közvetlenül az s/n szám után következik év/hó formában. Pl. 07/11 = 2007 november. stb
Ha nincs matrica akkor ide írd be a type és s/n-t: [link]
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
audi100td
nagyúr
Pl. rajta van a matricán a szériaszám mellett, (év, hónap), vagy warranty check-nél.
-
Quaresma
aktív tag
Tud valaki egy olyan videót linkelni amivel "megizzasztható" egy T61-es gép?
Csak kíváncsi vagyok , hátha van ilyen teszt videó valaholPs: brunorbert
-
MrSealRD
veterán
válasz lorcsi #30101 üzenetére
kb fél éve még én is kicsit félve mentem bele ebbe a felbontásba, de tudtam, hogy az 1280x800 már kevés és külön monitorra meg nem lesz keret. Én személy szerint kb 1-2 nap alatt megszoktam. Már ott tartok, hogy az 1280 elé ülve már kényelmetlen.
kraftxld: Az express card fiókot hogy sikerült megcsípned és mennyiért?
xcds: 2008 augusztus után T61-et vegyél és nem fog elhalálozni. A konkrét VGA-t úgy tudod ellenőrizni, hogy AIDA-val a Megjelenítés->GPU résznél megnézed mit írtak a chip mellé. Ha Revision A2 akkor oké, ha A1 akkor nem oké.
A legújabb driver nálam gond nélkül visz FHD-t. Azonban arra lettem figyelmes, hogy egy-két házlig tákolt videónál nem megy megfelelően az FHD...[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
félisten
T520-hoz létezik wifi whitelist-es bios?
Kezd már a tököm tele lenni ezzel az intel 6300-as kártyával| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
lorcsi
veterán
válasz kraftxld #30097 üzenetére
érdekes lehet akkora kijelzőn az a nagy felbontás
itt kis hazánkban amiket néztem 1024x768 volt (ez már azért eléggé elavult) és a következő az 1280x800...no nekem is iylen jutott...14 collon ettől nagyobbat...talán már túl kicsik lennének a betűk is.
aham....még eléggé tudatlan vagyok a card helyekben...nagyon hasonló a kettőeladó: vadi új soundcore motion+
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest