-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Lenne egy olyan gondom, hogy a laptop kijelző nem világít, olyan mintha maga a kijelző működne, de nincs megvilágítás ezért nem sokat látni rajta. Ez milyen gond lehet - inverter? És Budapesten hol érdemes érdemes javításra vinni?
T440-ről van szó, sima kijelzős.Köszönöm előre is az ajánlásokat!
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Tikakukac #87600 üzenetére
Itthon hol lehet ilyet megvenni? Igaz a 30k az majdnem a duplája mint kintről, ezek szerint nincsenek megbízható kinti eladók?
A kavart nem értem? még 4:3-on nőttem fel ezt a 900p még szokni kell, de miért nem jó?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Elgondolkoztam, hogy a T440-be lecserélném a panelt valami nagyobb felbontásra, nem szükséges a tűéles kép nem grafikai munkára lesz (fejlesztésre).
Ezeket találtam:
[link] A jobb szélső csak azért van benne, mert most jelenleg az van.Nem tudom, hogy 14"-on a FHD mennyire zavaró, ezért gondolkoztam el a 1600x1200-on. Ha jól tudom a w8.1 már tud skálázni, így lehet nem lenne probléma vele.
Itt keresgélek, hogy egész jó áron meg is lehet venni: [link], de persze ebay és alin is elég sokat találtam. Csak nem tudom, mire kell vagy érdemes figyelni.
Köszönöm a segítséget előre is!
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Nem rég vettem egy x220-at és most próbáltuk ki elsőnek a mikrofont skype alatt. A másik fél nem hallott ezért el kezdtem megvizsgálni és a hangrögzítő az elindítás elején nagyon halk hangot felvesz, de több nincs.
Megnéztem és max-ra van húzva az érzékenysége. Régebben úgy emlékszem volt egy olyan tool is a géphez, ahol lehetett állítani, hogy az echo, echo.. t kiszűrje és mennyire csak a gép felől érkező beszédet vegye figyelembe. Ennek mi a neve?Még kipróbálom, hogy egy live os-t indítok rajta és megnézem ott hogy megy, mert lehet csak dirver gond. De milyen egyéb ötlet van? Kicsit ki kellene tisztítani?
Köszönettel,
am“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz kraftxld #73824 üzenetére
Az eredeti tervem szerint, az én 120-om került volna a gépébe csak, mivel egyáltalán nem tudja kihajtani, így gondoltam tök felesleges. 60GB-eddig is el volt, adattárolásra nem használja egyáltalán. Látom elég rosszul fogalmaztam: A sata2-3 arra vonatkozott a max, hogy a 3-at tudomásom szerint nem kezeli, így felesleges komolyabb, ezért gondolkodok kingston-ba, bár utána olvasgatva a kingston-nak inkább kihagyom és marad egy samsung
Köszönöm mindenkinek a segítséget.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Párom gépét T400 kicsit felturbóznám, milyen ssd-t ajánlotok bele? Én 30-60GB gondoltam max, mert a hdd menne egy + kerettel bele a gépbe. Csak nem tudom, mi a max, amit a gép letud kezelni? Gondolom sata2-es miatt elég egy kingston is bele. Ki milyet használ ezzel a típussal?
-
amargo
addikt
válasz ielektros #54708 üzenetére
Megértem az érveidet és valahol igazat is tudok adni neki, mert szerintem is létezik ilyen. Ugyanakkor 2 éve használom így az egyik gépem, de a 2 hónaposon sem tapasztaltam ilyet. Igaz i5/i7-el és 8/16GB-al vannak megáldva.
Ezért érdekel ez a dolog, mert kíváncsi vagyok“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz ielektros #54642 üzenetére
"a lenyeg az volt, hogy huzza ujra inkabb."
Valaki leírhatná ezt már, miért?
2 gépet is használok és utólag lett alatta ssd, mi lett volna más, ha újratelepítem?
Tényleg érdekel, sokan írják, de senki nem válaszolja meg..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz radamsky #53504 üzenetére
Hányas driver van fent Neked?
Fura, mert az x220-hoz csak 6.5.1.5 van, de az x230-hoz 7.2.5.4/7.1.2.Szerk:
Nekem mindig percek mire jelet talál..[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Hi,
x220-nál tudja valaki, hogy a disk titkosítása hogyan történik? Maga az furcsa, hogy a jelszó megváltoztattató egy titkosított disk alatt.
Köszönöm a segítséget.
-
amargo
addikt
válasz brekiisti #41718 üzenetére
ez jó hír Abban tudsz segíteni, hogy mi a bánat lehet ennek a neve? Ilyet találtam: [link] ebayen
Tim82: Lehet Neked már friss firmware-ed van vagy nem allergiás a chipre, nálam a munkahelyemen 4 gépbe került ilyen ssd és 3 ból folyton hibát adott altatáskor, a 4.-nél nem volt altatás Utána mi se tettük meg..
Szerk:
audi100td: Igen a chiptől is függ, de nálunk megoldódott a probléma, igaz azóta nem kapcsolom ki a gépet..[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
A táp környékén hibás valami, ma megpróbálom elhozni a gépet és kipróbálom a régi tápegységemmel, lehet csak ott van a gond, hogy nővérem megtörte a kábelt..
Bedugom a töltőt és nem tölt, ebben az esetben szerintem két lehetőség van, vagy maga a tápegység a hibás vagy a gépben a táp dugasznál valami - ha így hívják egyáltalán, ahova bedugod a töltőt.
Tehát a probléma az, hogy a gép nem kap feszültséget.
De előre érdeklődni akartam, hogy egyáltalán foglalkozik-e valaki ilyen javítással? Ha a gépnél keresendő a probléma..audi100td: OCZ Vertex2-m nekem is alvó állapotból kék halált adott, a megoldás egy firmware frissítés hozta meg. Azóta nincs ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Tudtok mondani szerelőt, aki foglalkozik régebbi TP-el is? Egy R52 vélhetően táp hibás lett, nővérem haza hozta a gépet így megnézem egy másik töltővel mit produkál, de ami nála volt azzal egyáltalán nem töltötte a gépet, még a led-ek sem gyulladtak ki.
köszönettel!
-
amargo
addikt
válasz audi100td #39575 üzenetére
Lenne hordozva, a t43 a súlya miatt nem viszi, az x200 hasonló súlya van, mint a x220-nak, azt meg észre sem veszem a táskában.
franc0: Csak én tudok elmenni érte..
CPT.Pirk: Nem vinném el senki elől, az x200s felé húzunk, szerintem bőven elég lesz neki ez pár évig
Köszi a segítséget!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Páromnak tervezem lecserélni a T43-át (már eljárt felette az idő), mennyi lehet a reális ára használt piacon?
De két gép között megy a vacilálás, használt gépek:
- T400 P8600
- X200s SL9400Van akkora különbség proci terén, böngészésre word, excel ilyenekre használja a gépet, youtube-ot néz rajta. A T43-om is elég volt eddig mindenre..
Az x200s-et tudná hordozni is, ami azért nagy előny lenne!
A két gépre 6 hó garancia van.Köszönöm a segítséget!
-
amargo
addikt
válasz MrSealRD #36993 üzenetére
A T43-on nincs AC, az x220-ra is csak azért raktam fel, hogy hátha tud most már valamit, de nem használom. Tehát a piros X a T43 esetében az elérhető hálózati kapcsolatoknál van, amikor az x220 által megosztott kapcsolatra szeretnék menni.
A T43 DHCP-től kapja az IP-t, majd ha újra elmegy itthon a net vagy lesz időm megnézem. Köszi a segítséget!
-
amargo
addikt
válasz MrSealRD #36989 üzenetére
Áhh fel is raktam az 5.95-t valamit nem frissült..
Ellenben megosztva vele a T43-as noti nem tud hozzá kapcsolódni, majd még próbálkozom vele, hogy mi lehet a baja. A win7-es alap megosztással is pont ez a baj.. pedig a T43-on is Win7 van. De a kapcsolatoknál csak egy piros X jelenik meg.Minden esetre jó, hogy van ilyen funkciója is
Köszi!“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Létezik valami IBM-es program, amivel a 3G-t meglehet osztani wifi-n keresztűl x220-on?
Virtual Router szépen megosztja, de hátha van valami gyári is vagy esetleg biztonságosabb.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Adott egy T43-as gép win7 fut rajta. Bekapcsoláskor még jó a pöckegér és a gombok, de használat közben elfárad és csak az újraindítástól lesz életképes ismételten.
Valaki találkozott már hasonló problémával?
Köszönettel“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz venember83 #33517 üzenetére
A T43/R52-hez anno használtam FS tápot két félét is, semmi baja nem volt. Megnéztem, hogy ugyan azt tudják.
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
"Aki olyan munkára használja a gépét", kimaradt a mondatomból, ezt csak azért írtam, mert jelen én is mérem fel, hogy a notiba mekkora egység kellene, sajnos asztaliba 240-es kellett.
-
amargo
addikt
Én registry szinten megnéztem és nálam semmi sincsen, ami a skype-hoz köthető lenne.
-
amargo
addikt
Véletlen az x220 alján találtam valami mágnest.
Vajon mi van itt? Csak azon a kis ponton volt mágnesezett.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz Gondwana #30513 üzenetére
Akkor kárt nem tehetek benne, őszintén csak ábrás manual-okat néztem meg és nem ott ilyenről nem volt szó. Ha haza érek megnézem, mert lehet a odd-t nem bírja el esetleg.
Chaser: Köszönöm!“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Chaser #30499 üzenetére
"1ébként 90-es abból a szempontból jobb, hogy dokkolóval is tudod használni. 65-ös úgy rémlik kevés neki, vagy nem minden funkciót tud életre kelteni."
Nekem dokkolóval együtt van az x220, miben nyilvánulna meg, ha kevés lenne a 65w?audi100td:
Az a billentyűzet kiosztás..buvartacsko:
jézusúristen. a bekapcsológomb is a jobb oldali zsanér alatt van.
Most vissza gondoltam, hogy hányszor használtam a bekapcsoló gombot, bármelyik notimon, de éves szinten talán párszor.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz Dr. Akula #30009 üzenetére
Én csak erre tudok gondolni, mint írtam is.
Nálam a vertex 3 max iops van, 240-es példány.Írnak problémákat a vertex-ről, azok fagyások leginkább. Nálam elő is jött, hogy altatás esetén kék halált dob De volt már, hogy login-ba is belesült, az kellemetlen. Elvileg erre van firmware frissítés.
-
amargo
addikt
válasz Dr. Akula #29985 üzenetére
Én is vertex3-t használok asztaliba, milyen lassulást érzel?
Nálam úgy mond még teszt fázisban van, 2 hónapos, ezek alapján is írok. Gondolom kikapcsoltad és beállítottad, amit be kell.
Nálam 8GB van a gépben és i7-el megtámogatva. Mit jelent nálad a lassulás? Mert amit írsz az tipikusan olyankor jelentkezik, amikor sok kicsi fájlt akar betölteni. Nálam is van olyan program, ami nem lett számottevően gyorsabb az SSD-vel. De konstans produkálja, a leírásodból meg azt veszem ki, hogy nálad időközönként fordul elő?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Elvileg ezek is hardwerből mennek, mert emlékszem, hogy anno boot-nál mintha már tudtam volna használni. Ilyenkor csak három állása volt majd OS-ből lehetett jobban szabályozni.
Szerintem, ahogy már írták a HotKey és Presentation Director is kelhet hozzá.
-
amargo
addikt
Én nem tudom mi van ezzel a 3g modullal, továbbra is folyton eltünedezik, de azaz érdekes, hogy elaltatás felélesztés után ismét ott van. Mind1, most már túl tettem magam rajta. Ellenben a GPS még mindig elérhetetlennek tűnik.. örült lassan talál jelet pedig A-GPS van benne, néha jól jönne teszteléshez.
-
amargo
addikt
x évvel ezelőtt kellett gariztatnom egy gépet, gyakorlatilag nem is volt problémám vele, de ahogy vissza kaptam a gépet.. a fekete csavarok helyett teli rakták ezüst csavarokkal. Tudom ezen sokan átlendülnek. De bennem nyomot hagyott.
-
amargo
addikt
válasz buvartacsko #28580 üzenetére
Ez nem túl jó hír..
-
amargo
addikt
válasz ro_bert17 #28482 üzenetére
Nálunk is szokott problémát okozni, igaz 22" és két noti van rajta dokkolóval, írattartó, stb.
Viszont egy logitech k360 van az asztalon, amivel rettentően sokat lehet spórolni. Szerintem a billentyűzet foglalja a legtöbb helyet. Szintén egy Ikeás asztalt használunk: 150x80.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
F5521gw kártya van benne, tavaly decemberi verzió van fent. Erre gondoltál?
Nálam az a baj, hogy teljesen megeszi a gép Fn+F5 nem segít, mert már eltűntnek nyilvánítja a rendszer:
The device F5521gw Mobile Broadband GPS Port (COM6) (location F5521gw) is offline due to a user-mode driver crash. Windows will attempt to restart the device 5 more times. Please contact the device manufacturer for more information about this problem.A problem has occurred with one or more user-mode drivers and the hosting process has been terminated. This may temporarily interrupt your ability to access the devices.
Ez szépen rántotta magával a Geosense Location Sensor-t is:
The device Geosense Location Sensor (location (unknown)) is offline due to a user-mode driver crash. Windows will attempt to restart the device 5 more times. Please contact the device manufacturer for more information about this problem.
Ami még nem tért magához.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Jelenség, hogy a x220 altatásból vissza jövet elveszti a 3G modem létezését. Ez kicsit kellemetlen, hogy miatta újra kell indítani a gépet. Vajon mitől van?
Otthon majd megpróbálom jobban megnézni, mert akkor több időm lesz, de addig is érdekelne.
-
amargo
addikt
válasz Dr. Akula #28380 üzenetére
Én is bírnám, ha egy töltéssel 2-3 napig lehetne használni a gépet, de mint írtad nem ez a főirány, hozzáteszem sajnos.
"Nalam egy noti egy asztali pc kicsiben, nem wifis mobiltelefon netezésre. Mindent kell hogy tudjon amit az asztali"
Tehát elvárod ugyan azt a teljesítményt egy karóra áramfelvételével? Félreértés ne essék, mindenki szeretné ezt, de én úgy látom, hogy a nagyobb gyártók is elindultak ebbe az irányba. Én sem értem, hogy az ULV-t miért nem lehet kapni - kíváncsi lennék rá, ellenben nem lehet egylapon említeni az i3/i5/i7 szériával.Amit linkeltem azzal 20 órát hoztak ki a teszten. Ha jól olvastam 6 cellás. Ha veszel mellé még egy külső akkumulátort, akkor többet bír ki. Sőt elvileg ssd-vel is kevesebbet vesz fel.
-
amargo
addikt
válasz Dr. Akula #28370 üzenetére
Szerintem pedig mivel többnyire rosszul optimalizáltak a honlapok ezért bizony erőforrás igényes a böngészés.
Nem tudom, hogy nálad mit jelent a munkára használás ezért ragadtam ki egy általános megközelítést.
Továbbá azért írtam le a saját tapasztalatokat, mert ezek nem tesztprogramok által megbecsült időadatok.
Ha ennyire fontos, hogy töltés nélkül kibírjon ennyit, akkor vegyél mellé még 1 pót akkumulátort vagy egy egy külső-t. Ekkor már kaphatsz 20 órát."Az jelenleg meg elég karcsú, és a mai trend is inkabb a karcsú üzemidő fenntartasa minél vékonyabb gépekkel, nem az hogy a fennmaradó helyet kitöltsük nagyobb aksival és tudjon valódi 24h-t."
Szerintem pedig egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az energia takarékosságra. Neked van egy speciális igényed, amihez van is megoldás, hogy veszel hozzá extra akkumulátort.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Dr. Akula #28362 üzenetére
Szia nálam az x220-as hoz egy 6 cellás akkumulátor szolgál ki. i5 2520M van benne. Átlagos használat mellett wifi és böngészés, programok nyitogatása stb 4-5 órát elmegy. Ha kicsit oda figyelek, akkor 6-7 órát is. Gondolom még nagyobb oda figyeléssel tudna többet is. Bár, 3G vel kevesebbet visz, igaz azt eddig nem sokszor használtam.
ui.: A nagyobb akkumulátorral még mindig bőven versenyképes súlyban maradsz és simán elérhető vele akkora üzemidő, amit már nem szívesen használsz ki.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
A notebook regisztrációnak van valami értelme?
-
amargo
addikt
válasz NaNe80 #28161 üzenetére
Legalább tisztában vagyok vele, hogy másnál is létezik.
Ringman: Az altatás felébresztés még jó kombináció lehet
Nekem is ez volt a legfurcsább, hogy a gép portjai is elmentek.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz Minstrel #28153 üzenetére
Az ff-el van a hiba, nálam pár szteroidos gépet is simán megfogott, azóta nem is használom..
Még egy kérdés - bár eddig semelyikre nem jött válasz/ötlet - ultrabase 3-ban, ha megnyomom a kiadás gombot, akkor mindent leválaszt, ilyenkor fordult már elő, hogy visszarakva a gépet nem éledtek fel a portok, de magán a gépen sem! Mivel nem volt kedvem bíbelődni vele ezért újra indítottam, valaki találkozott már ilyen jelenséggel?
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz amargo #27864 üzenetére
Van már is pár kérdésem.
Van hozzá egy ultrabase 3 dokkolóm, esetleg valahogy rálehet venni a Power Manager-t, hogy ha bedokkolom, akkor váltson át egy másik power plan-re - módra?
Mivel, dokkolóban felválthatna max-ra is, ilyenkor azt jelenti, hogy valahol az asztalon van és nem zavar..
A másik kérdésem, hogy van ebben egy F5521gw bővítés - gyanítom ezért 1553g-os a készülék, meg a +4G -, ami GPS-t is tartalmaz. Én a Location and Other Sensors-ba be is kapcsoltam, de se a Location Activity-ben se a hozzá adott programmal nem látok semmit. Kiraktam egy időjárás gadget-et, de ott van mellette egy piros x, a GPS Tracking meg csak műholdakat talál.. ezek alapján A-GPS van benne. Márpedig, ha ez a helyzet, akkor pillanatok alatt kellene jelet találnia. De nem teszi, percek múlva is csak annyi történik, hogy lát esetleg 1-2 műholdat, de a pozícióját nem tudja meghatározni.
Köszönöm a válaszokat!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Egy pár évnyi "hallgatás" után ismét bejelentkezem, bővült a család egy x220 személyében
Mivel a közvetlen közelemben maradt a T43, ezért minden nap csak a csalódással ültem a gépem elé, amivel kapcsolatban mindig rákellet jönnöm, hogy nem egy ThinkPad.Ellenben le kell írnom, pár észrevételt:
A billentyűzetet kicsit átrendezték, amint látom. Szokni kell biztos volt oka, de én szerettem a régit..
Továbbá a minőségében is kicsit másnak érzem, kopogósabb. Ellenben még így is nagyon kényelmes gépelni rajtaMég biztos lesznek kérdéseim, mert van bőven újdonság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest