-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
őstag
Sziasztok!
T420s win7 probléma. Megjött az új alaplapom beraktam a gépbe és újratelepítettem a windowst. Power management drivert nem találtam csak t430-tól felfele. Felraktam azt látszólag minden jó, de most vettem észre, ha altatom a gépet, akkor nem alszik, hanem amikor elmenne aludni(már kikapcsolta a monitort és lépne alvó állapot) kikapcsol a gép és a következő indításnál a windows egyből nem helyes leállításra panaszkodik. Ez lehet a driver hibája vagy valami más probléma van?
-
Dhampir
félisten
A "Pofakönyvtáron" legalább mindenki csorgó nyállal gyönyörködhet abban, hogyan rotyog a bográcsgulyás a csapkodó lángnyelvek fölött és milyen jól fogy a pálinka a gourmand és gourmet bejegyzésekben.
-
félisten
-
adamhr
lelkes újonc
Sziasztok!
Mivel prohadveren nem sokan vagyunk fent, csináltunk egy fb csoportot. Reméljük maradhat és nem veszitek sértésnek. Reméljük ott is jelen lesztek, és akár ide is lehet majd a többieket irányítani.
https://www.facebook.com/groups/1111042262399527/Lg, AdamHr | Thinkpad T440,540P,X240-Huawei,Xiaomi|| Dakota közmondás: Le kell szállni arról a lóról, amelyik megdöglött.
-
Ed_007
aktív tag
Rájöttem, addig szerettem igazán a Thinkpadot, ameddig szerszámként lehetett használni.
Mióta már élményt is akar adni, nem az igazi. -
Ed_007
aktív tag
válasz Tikakukac #103290 üzenetére
A Vantage telepítése és az általa feltett frissítések során ez nekem is megtörtént, ma. Egyszer csak a külső hangszóróból átment balra minden hang, a dokkolóban ülő gép kezdett kornyikálni...
Két megközelítés között örlődöm:
1) Ez a kis garázscég (MS) adja vissza az összes ISO-ját, ha eddig még egyetlen nagy frissítést sem tudott normálisan megcsinálni (úgy, hogy a hibákat kiszűrték volna a tesztelések során), és ne hívják meg azon beszerzésekbe, ahol minőség és üzletkritikusság az elvárás.
3) Az ISO minősítéseket lobogtató, de sorozatban silányságot produkáló cégeknek ISO minősítést kiállítókat el kell tiltani a pályáról, mert az ő lazaságuk engedi ezt a k...rájt. -
törölt tag
válasz Frawly #103279 üzenetére
Szerintem is így van, a kínai eladók behazudnak bármit, hogy eladják a raktárkészletüket, az emberek nagy része úgysem küldi vissza.
A régi T530-hoz rendeltem kínából gyári palmrestet. Mire ideért "véletlenül" átalakult utángyártottá, de lenyeltem a békát, mert kellett az új. Majd kiderült, hogy T520-hoz vagy W520-hoz való volt, valamit faragnom kellett rajta. Aztán pár héttel később a rögzítő csavarok anyái szakadtak/törtek ki egymás után. Moslékul nézett ki a gép az utángyártottal, ezért visszatettem rá inkább a törött, gyári palmrestet.
Legutóbb meg telefonhoz rendeltem kijelzőt kerettel együtt. Kaptam egy keret nélküli kijelzőt, de reklamálni sem tudtam, mert az eladó elment 2 hónap szabadságra. Végül nagy nehezen az ebay-től visszakaptam a pénzemet, de egy átlagember nem csinálta volna végig a procedúrát. -
törölt tag
válasz Ed_007 #103288 üzenetére
Én meg úgy jártam, hogy miután rám erőltette a Windows 10 a 1903-as frissítést, lehalt a Vantage. Fel kellett telepítenem az új kezelőfelületű Vantage-t, de azzal sem működött. Aztán kiderült, hogy a gyerkőcnek játszós célra készített felhasználói fiókban is fel volt telepítve Vantage a régi verziója, onnan is törölni kellett, hogy működjön az új a másik felhasználói fiókban...
-
Ed_007
aktív tag
válasz Tim82 #103286 üzenetére
Köszönöm Tim, telepítettem a Vantage alkalmazást, beállítottam a 80% alatt kezdjen tölteni 95%-ig), majd kétszer újraindítottam a gépet, de nem töltött.
Feltettem a BatteryInfo-t, eszerint 90% feletti az akku állapota, de nem tud sem hőmérsékletet, sem töltési ciklusszámot olvasni belőle.
Leállítottam, kivettem ismét a dokkolóból, kivettem az akkut: látszólag minden rendben, megsimogattam és visszatettem, elindítottam és voilá! Tölt ismét...
Semmit sem csináltam vele... de most mégis tölt.
A dedikált videokártyát továbbra sem tudom a battery menüben választani
Siralmasok ezek a módosítások (a szoftverekben - W frissítések előtt teljesen jól működött).
-
Ed_007
aktív tag
válasz Ed_007 #103285 üzenetére
Böngészgetek a témában és telepítettem a Lenovo Vantage alkalmazást. Ebben írják: "A Windows 10 része az új akkumulátor használat képernyő"...ÁÁÁÁÁÁ! Valami MS fícsörrel felülírták a TP jól működő energia gazdálkodását.
A gépemben van dedikált videokártya is, erre úgy tudtam váltani, hogy az akkumulátor menüben váltottam - most ez a lehetőség is eltűnt.
Lehet, hogy más van a nem töltődő akku hátterében, de ez ... az elmúlt hónapban két frissítésttelepítettemtelepített a gép, miközben aludtam, nem tudtam, mi változott, hát most már... -
-
Ed_007
aktív tag
A notebook töltéskor (dokkolóban és kábelről egyaránt) "Csatlakoztatva, nem töltődik" üzenetet ad.
Az akkumulátorról használva normálisan működött, de most már elégé lefogyott az akkuból a delej, de hiába próbálkozom töltéssel, nem tölt (de kábelről problémamentesen működik).
Mi lehet a gond, és hogyan lehetne megoldani? (T460p gép, "nagy akkus").
Korábban lehetett állítani, mikor induljon a töltés (milyen lemerítettségi állapotban), de ezt a lehetőséget most nem találom, hiába keresem (arra gondoltam, csak "átállítódott" a beállítás, valami príma frissítéstől). Tudnátok segíteni, hogyan lehet ezt előhívni? (W10Pro oprendszer) -
Frawly
veterán
válasz hurka99 #103276 üzenetére
Látom már elég korrekt választ kaptál előttem. Annyit még megjegyeznék, hogy attól is erősen függ, hogy ki mire használja a gépet. Ami egyik embernek még elmegy átlag felhasználásra (böngészés, irodai progik), az már egy másik usernek lehet gyenge (ha játszik, vagy videót vág, esetleg 3D renderelést végez).
De átlag felhasználásra min. 8 giga RAM-mal teljesen jók a 20-as, 30-as TP szériák 2-3. genes i5 mobilprocival. A 2-3. generációnál a normál mobil procik között amúgy is alig van különbség az i5 és i7 között, kb. 200-300 MHz, meg egy kicsivel több cache, de mindkettő épp úgy 2 mag 4 szál. A korai genes, kisebb U-s procik még lassabbak is, mint a 2-3. genes M-ek. Viszont pl. az újabb genes prociban az IGP is combosabb, meg több mindent támogat, meg segíti a DDR4 RAM nagyobb sávszélessége is, de cserébe szűkebb energiakeretből gazdálkodik (és power limit throttling visszafoghajta).
Nagyban függ az ártól is, mennyire van kifejezve az árban, hogy régi genes.
-
azbest
félisten
válasz hurka99 #103281 üzenetére
nem annyira ismered ezeket a laptopokat és a processzorokat, igaz?
Thinkpad generációnként más a cpu generáció is.
T420 2. generációs, pl i5-2520m
T430 3. generációs, pl i5-3320m
T440 4. generácis, pl i5-4300UAz első kettő között nem nagy különbség van. De a negyedik generációs sem igazán gyorsabb, sőt az U-s procik a nagyobb energiatakarékosság miatt lehet vissszábbveszik az órajelüket és folyamatos terhelés alatt akár rosszabbul is teljesíthetnek.
A támogatott memóriák közt van különbség, meg a inteles gpu javult kicsit az újabbakban. A t440-ben ráadásul beforrasztott a proci, míg a korábbiakban utólag is cserélhető, például 4 magos i7-re abból a generációból.[ Szerkesztve ]
-
hurka99
újonc
válasz Digitalpimp #103278 üzenetére
2-3genes i5-tel is? mennyit bírna egy ilyen kb?
-
-
Frawly
veterán
válasz vicze #103260 üzenetére
Nekem eddig egy ilyen sérült cuccom sem jött online rendelésből. Igaz én nem rendelek olyan nagy tételben, mint ti kukaccal. Nekem inkább olyan problémáim voltak csak rendelésnél, hogy nem azt küldték, ami ki volt írva vagy egyáltalán nem jött meg a cucc, de dispute-ot nyitva mindig visszakaptam a pénzem eddig. Szóval olyan rossz tapasztalatom nincs. Vagyis volt egy proci, ami hazavágta az alaplapot, de az lehetett az alaplap hibája is, nem a procié, fizikailag az sem volt sérült, jól becsomagolva, épségben jött meg.
A képen az a gáz egyébként, hogy látszik rendesen be volt csomagolva, normális doboz, habszivacs belső, antisztatikus zacsi, magyarán nem a kézbesítés közben hajolt el, hanem még a csomagolás helyén tették bele ezt a görbült gyönyörűséget. Eladók ugyanis észrevették, hogy vannak olyan emberek, akik vásárlási kényszerből vagy készletfenntartásból rendelgetnek, és a rendelt cuccoknak egy jó részét csak besuvasszák a szekrénybe, vagy raktárra, és nem ellenőrzik, nem bontják ki. Mire meg valaki észreveszi, rég késő.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz hurka99 #103276 üzenetére
T430 teljesen jó.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
hurka99
újonc
Egy használt T440 430 egy 2-3. gen-es i5-tel mennyire használható?
-
Tim82
félisten
válasz Pubszon #103274 üzenetére
Szerintem pont kinézted a T420-szal nem kompatibilis M.2-es foglalatú változatot a 7260-ból. [link]
7260HMW a mini PCI-e (de vigyázz, mert az N-es változatnak is ez a megjelölése).
- AC
- ANNekem anno gondom volt az X220-ban a 7260 BT-jével, így nem azt használom (a T520-amban is letiltottam a hasonló Broadcom AC-s kártya BT-s részét). Amúgy a 6205-dben nincs BT. [link]
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Pubszon #103272 üzenetére
Mini PCI-e foglalattal csak félmagas van, de van a 7260-ból M.2 változat is.
Egyébként nekem kicsi kínai eBay-es eladó N-es változatot küldött legutóbb, most fogom rajta leverni a Paypal-lel (mert persze AC-snek hirdette és úgy gondolja, hogy ha 20%-ot refundol, az majd jó lesz).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Pubszon
veterán
Üdv.
Szeretném a T420-ba kicserélni az N6205 WiFi kártyát egy Intel 7260-ra, az AC miatt.
Van belőle több méret szabvány?
Tudom hogy mod BIOS kell hozzá.Köszi.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Oldman2
veterán
-
hurka99
újonc
Számításos kémiával foglalkozom. Egy nagy szerveren dolgozom ssh-val. 50e lenne a keret és egy i5ös proci kéne
-
hurka99
újonc
Milyen thinkpad-et, milyen konfiggal éri meg használtan venni?
-
vicze
félisten
válasz Tikakukac #103261 üzenetére
Nem vártam semmit igazán, igazából semmi hibát nem látok a felszínen, de nincs az az isten, hogy es nem sérült meg belül.
Azt hozzátenném, hogy EU-s eladó. Illetve olyan csomagolásban volt mint az eredeti így a sérülés nem a szállítástól keletkezett elvileg.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz Penguin95 #103256 üzenetére
Pár év és hát elég sok gép után és ügyféltípust ismerve: 2 iskola van. Van, az, aki patent gépet akar. Ott minden legyen ott és ahol lennie kell. Neki vagy új gyárit kell rendelni vagy olyan bontottat, ami makulátlan. Utángyártott semmilyen sem lesz olyan, hogy arra én is rá merjem mondani, hogy ez így patent, főleg nem átadni. Úgyis szájhúzás lesz, éppen jogosan.
A másik az, akinek szimplán kell egy használós gép és nem végtelen az árkeret, főleg nem lehet GTK-ra rakni 2 elemcsere miatt az egészet. Oda jó a nem gyári is, nyilván bizonyos megkötésekkel, a nagyon gatya cuccok itt sem férnek bele, de egy kis csáléság, 1 nem bepattanó bezel patent elmegy.
A legjobb tényleg egy iszonyat patent gép elbontása. Az sem gond, ha amúgy semmi baja. Fel fogja venni a piac. Csak türelem kell hozzá, mert borzalmas az alkatrészezés
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Penguin95
senior tag
válasz yodee_ #103253 üzenetére
Szabadnak szabad, csak nem árt megnézni hogy kitől és mit. Mikor kísérleteztem ezzel, akkor volt, hogy bontott gyári alkatrészt kaptam, de találkoztam már olyan borzasztó elemmel is, amiért kicsomagolás után máris kértem vissza a pénzem. Remélem ez nem hirdetés, de ha rászánnád magad, akkor ajánlom 395six7-et eBay-en. Főleg kisebb cuccokat szokott árulni (csavarszett, csavarhoz való takaró matrica, gumitalp, kábelek, kártyák, díszítő matricák...), de jó minőségűek, bár az árazása néha húzós tud lenni.
-
Tikakukac
titán
Lehet venni, de kelleni fog némi hőpisztolyozás. Ez főleg akkor gond, amikor utángyártott mindkét elem. Na azokat összeilleszteni pontosan elég idegölő feladat. Palmrestek jellemzők okésak, fedlapoknál néha forog a szem, a bezel a nagyon sírógörcsös néha.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tim82
félisten
Hangsúlyozom, hogy egyáltalán nincsenek reprezentatívnak tekinthető tapasztalataim, de én alapvetően palmrestet, zsanérokat, kijelzőkeretet merek vásárolni az eBay-en kínai eladóktól. Jellemzően erre specializálódott, sok pozitívos eladótól szoktam (személy szerint a "Tanona laptop parts" néven futó bolttól a nagyobb burkolati elemeket).
Komplett fedlapot lehet, hogy inkább bontottat keresnék pl., valamint kaptam már nagyon kétpálcás memória/HDD fedeleket is (nem az említett eladótól rendelve).
Ez kb. 4-5 Thinkpad felújítása (kb. 15-18 rendelés) alapján leszűrt tapasztalat, lehet, hogy több is a szám, most ennyit tudok felidézni. Ahogy vicze1 kolléga megfogalmazta, a roncsvadász kultúra tagja vagyok.
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Van itthon egy elég ramaty külsővel rendelkező, ám teljesen működőképes X230-am. Donornak vettem, végülis megmaradt. A kérdésem az lenne, hogy szabad e kínából venni burkolati elemeket? Szeretném teljesen átépíteni új elemekből. Vagy van más megoldás?
Köszönöm
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
lcdtv
tag
Sziasztok. Megnézné nekem valaki hogy akku módban hogyan merülnek az akkumulátorok. Nálam olyat csinál hogy az egyik merül akkor a másik rátölt és a windows ikon is jelzi hogy tölt illetve a csatlakozó mellett van egy led az is pirosba megy át. Ha csinálok egy battery reset-et akkor jónak látom ergo merül szépen az akku és nem látszik a töltés ikonka sem. Mi lehet? T470 a gépezet.
-
félisten
-
darvinya
titán
válasz FoxiestFox #103248 üzenetére
Pedig az a leggyakoribb jelenség, semmilyen életjelet nem adó alaplapnál.
Kondi és ellenállás hibánál be tud kapcsolni, chip hibánál is és egyből sípol.
Zárlat esetén annyi hiba keletkezik, amit már nem kezelhető.Már eláztatott T61 alaplappal sem foglalkozok, mert réteg zárlatos lett, pedig csak egy-két ellenállás, kondi, tranzisztor pukkant el.
De papírnál vékonyabb réteg szigetelés sérült, emiatt alkatrész csere már nem segít.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
félisten
-
darvinya
titán
válasz Tikakukac #103242 üzenetére
Attól, hogy ritka és drága, még nem fogod tudni megcsinálni réteg zárlatos alaplapot újragyártás nélkül.
Ezért darálják le egyből és újragyártják, s nem próbálják megjavítani.Persze lehet, de nem hiszem beruház valaki csakúgy min. 5millát, hogy 1millás lapot megjavítson.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
embe
nagyúr
Érdekesség.
Ha valakit érintene...[ Szerkesztve ]
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
őstag
Az eredeti IBM THINK Pad: [link]
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
darvinya
titán
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
T480-ba lehetséges a pci-e nvme foglalatú SSD mellé még 2.5" helyre esetleg HDD-t tenni?http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=tomy_cz
-
Tikakukac
titán
válasz vicze #103235 üzenetére
Ilyen ez a popszakma. Az a baj, hogy a rendes szakszerű javításhoz ilyen szinten túl sokat kéne beleinvesztálni. Nagyon alapvető dolgokat leforrasztok én is. Minden máshoz minimum 200k-nyi cuccot kéne vennem még nekem is.
-
vicze
félisten
válasz Tikakukac #103234 üzenetére
Kapcsolási rajz nélkül, túl sokáig nem lehet jutni, csak pár lépés.
Mondjuk szerencsére elég sok esetben szemmel végig nézve a lapot látszik, hogy hol lehet a gond.
A sütés meg mindent megold.Csak hát úgy, hogy 5e egy alaplap nem hiszem, hogy bárki szenvedne ilyennel. Nem Macbook...
-
Tikakukac
titán
válasz bb.bocs #103232 üzenetére
Hát, kell egy műszerész végzettség vagy legalábbis valami hasonló. Előkapod a multimétert aztán látod, hogy pölö töltést vesz-e, ha van rövidzár akkor hol, ilyesmi. Ez már tipik az a szint, amit ne biztos, hogy a youtube videók szintjén megoldasz, legalábbis a legalapoktól kezdve.
-
pitto251
újonc
válasz Frawly #103231 üzenetére
Ezeknél a régi thinkpadeknél, ha jól tudom alacsony PWM frekvenciát használtak. Ez azt jelenti, hogy a telefon kamerája könnyen kimutatja, ha van. X220-at nem ismerem.
Igaz, amit a filterről írtál. Csökken a kontraszt, de nem vészes szerintem.
X230 IPS, W520 Full hd notiknál a maximum fényerő elég kevés, így gyenge szűrő is elég, hogy ne bántsa a szemet.
A progit nem kell telepíteni sem. A Pangobright és Dimscreen nem ugyanazt a szűrőt használja, érdemes tesztelni mindkettőt. De nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. -
bb.bocs
őstag
Kollégám (fórumtárs is) hozzámvágott egy x230-as gépet. jelenség, semmi sem reagál. sem akksi, sem ram, sem bios elem, semmi kivételével. Arra tippelek hogy alaplapos lehet.van még ötletetek? próbáltam ilyen szuper cuccokat hogy 20-50másodpercig nyomkodni meghasonló de nem vált be hogyan tudnám kideríteni mi a gond?
-
Frawly
veterán
válasz pitto251 #103222 üzenetére
Nálam X220-on van maximum fényerőn is. Igaz sokkal kevésbé, mint alacsony fényerőn.
Ez a teszt kimutatja. Alacsonyabb fényerőn az egy csíkból lesz 4-5 külön vándorló csík. Ahogy felrakom a fényerőt maximumra (/sys/class/backlight/intel_backlight/brightness értékét 3000-re állítva Linux alatt, ennél nagyobb értéket nem támogat a hardver), onnantól fogva kicsit összecsúszik ez a 4-5 külön csík egy vastaggá. De azokon a gépeken, amelyek PWM mentesek, csak egy vékony csíknak kell lennie. Szóval nem szünteti meg a PWM-et nálam a maximum fényerő, csak jelentősen mérsékli. De tuti nem fogok szoftveres filtert használni, mert egy filterrel sötétített fényes kijelző nem olyan, mint egy filter nélküli kisebb fényerejű.
-
pitto251
újonc
Ha ahhoz viszonyítom, hogy így teljesen PWM mentessé lehet tenni az alapból szörnyű frekin villogó thinkpadeket, akkor az akku idő számomra nem olyan nagy probléma. Természetesen valamivel kevesebb ideig bírja, attól függ, alapból milyen fényerőn használnád. Egy nagyobb "kilógós" akkuval lehet kompenzálni.
[ Szerkesztve ]
-
Madara-san
aktív tag
Ez egészen jól hangzik! Akksi időt mennyiben befolyásolná ha így használnám?
@Frawly: Én próbáltam Win10 (1903) alatt a PWM értéket növelni, de sajnos nem jött össze. A korábban említett program forráskódjában a DLL cserére még nem volt időm sajnos.
Iratkozzatok fel a Pixel Punx csatornára - https://www.tiktok.com/@pixel_punx
-
Francia91
veterán
válasz btudos #103214 üzenetére
Nem feltétlen szempont a szerkesztés, akkor azt megoldom az M6600-as Preciről, ha hazajöttem túráról
Ha le tudom mentegetni a képeket és videókat, hurcolni a gépet könnyedén, netezni a szállásokon az nekem már bőven elég az M6600-as után"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
Apollyon
Korrektor
Nvidia gpu-s T530 mennyire számít jó választásnak?
Nem lenne hordozva, asztalon használnám.
Hullanak nagyon, vagy igazából nincs különbség a többi *30-as tesóihoz képest?#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Tim82
félisten
A Hardveraprón hirdesd, ne szakmai topikban, mert az Alapelvek az utóbbit tiltják.
-
pitto251
újonc
PWM kijelző villódzás ellen:
Max fényerőre állítva legtöbb notebooknál nincs villogás. A Pangobright vagy DimScreen programot használva lehet szabályozni a "fényerőt". Ezek áttetsző filtert raknak a kijelzőre, erőssége állítható. Egész jól működik! Régóta így használunk egy X230-at és W520-at.A hardverapron hirdetek X230 bontatlan gyári akkut, ha esetleg valakit érdekelne.
-
HSM
félisten
válasz Frawly #103219 üzenetére
Attól függ. Ha be lenne kalibrálva már szerintem valamit ki lehetne ebből is hozni. Pedig ez csak a "butább", 60% körüli sRGB lefedettségű FHD-s, ami nekem van a T460s-ben. A jobb TP-es IPS-ek pedig hozzák a 100% környékét is, azzal már jól el lehet lenni, az asztali monitorom sem tud annál többet.
[ Szerkesztve ]
-
Pano
addikt
válasz vicze #103216 üzenetére
Akkor megnyugodtam.
Igazából notebookcheck oldalán olvastam az egyik tesztet.
A verdict alatt van egy olyan mondat, hogy "It lacks a keyboard illumination and working memory operating in dual-channel mode."De lehet az én angol tudásommal van a gond? Bár lehet van olyan modell is.
Amúgy minden E490 egyből bővíthető HDD-vel? Erről tudtok valamit?
Amikor megveszem egyből szeretnék belerakni. Dell latitude esetén belefutottam abba, hogy ugyan ott volt a helye, de se keret, se sata kábel nem járt hozzá és ha benn volt az ssd, nem fért el 1mm híján a hdd. Egy másik esetben meg szintén a hely volt csak, de se kábel, se keret.
Probookot akartam venni, de szerintem inkább megpróbálkozom thinkpad szériával (hasonlóra gondoltam), remélem nem bánom meg, mert előző probookom nagyon jól bírta a gyűrődést.[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
HSM
félisten
válasz btudos #103214 üzenetére
Szerintem ahhoz semelyik TN nem jó amúgy. Volt nekem régen egy 10/10-es minőségű asztali TN-em, megfelelő szögből vígan oda lehetett tenni az utód Dell IPS mellé képminőségre, csak sajnos a betekintési szögek gonosz játékának eredményeképpen soha sehol nem láttam pontosan a színeket, esélytelen volt rajta értelmesen bármi szín-kritikusat csinálni. Úgyhogy így lett a fényképezőgép vásárlás következménye egy IPS monitor vásárlása is.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Néztem egy Thinkpad E490-et és 1-2 reviewba belefutottam abba, hogy a memóriákat nem lehet dual channelbe használni. Ez komoly, ilyen még létezik manapság?
Mivel mindenképp intel hd-t szeretnék, ezért nagyon nem mindegy, mert a GPU-k sokkal nagyobb teljesítményt adnak le ha DC ram van alattuk (nem játszani szeretnék vele, ez evidens, de nem szeretném ha ideje előtt kifogyna belőle a szufla és egy jobb hd videó alatt remegne a lába).Körülbelül 36-ot?!
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #103212 üzenetére
Hááááááááááááát. Erre térjünk még vissza. Én azért láttam trackpoint és billzet egyes darabjait belevésődve a plexibe. Ahogyan nem kevés karcosat is.
Ilyenkor örülne az ember, hogy na, bontható le a plexi, aztán rakható simába. Foglalkozzon vele akinek...A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #103210 üzenetére
Akkor már tudod is, hogy miért nem karcos a fóliád
-
félisten
-
HSM
félisten
válasz Francia91 #103208 üzenetére
Elég hasonló a 420 a 410-eshez, csak a kijelző lett 16:9, valamint a hűtés kultúráltabb, valamint a CPU jóval takarékosabb, használhatóbb iGPU-val. Én leginkább ezeket érzékeltem, mikor váltottam. A sima 430-at is még ide sorolnám, az is elég hasonló, ismét picit modernebb CPU-val, és USB3-al, és a sokak által nagyon szeretett vagy éppen nagyon utált szigetes billentyűzettel. A 440-nél lett teljesen megkavarva az alapkoncepció, illetve építési mód, ott a sima modell már a vékonyított T431s alapjait vitte tovább, egészen ha nem tévedek a T480-ig.
[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
Videoszerkesztésre marad az M6600-as, 34 Mpixeles RAW képek szerkesztése lenne a cél helyben, a videó és fotómentés, valamint a könnyű hurcolhatóság, netezés lehetősége
Majd az ár eldönti, hogy 430-as vagy 420-as lesz, kb február táján lesz ez aktuális részemről, egyenlőre kérdezgetek csak
T410-essel és T530-assal sokat találkoztam, de 420-assal kb egyszer sem"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
HSM
félisten
válasz Francia91 #103206 üzenetére
Nálam kibírta hátizsákban motoron a London-Budapest távot oda-vissza. Védelemként csak egy pulcsi választotta el a többi holmitól.
Fotószerkesztésnél gond szerintem inkább a pocsék betekintési szögű TN panelek miatt lenne.
Videoszerkesztésnél a max két mag lehet még szűkös. Amúgy szerintem hasonlóan masszív és jó gép a 430-as is, csak hogy több opciód legyen. Abba azt hiszem, nem hivatalosan négy magos CPU-t is bele lehet műteni.[ Szerkesztve ]
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Rég jártam itt, mint ex ThinkPad-os
Következő lenne a kérdésem:
Egy ThinkPad T420-as mennyire jó konstrukció? Motoros túrákra kéne hurcolni, fotókat és videókat mentegetni, szerkesztgetni, és hasonló, alap feladatokra. Azért 420-as, mert az mSATA SSD és egy HDD alapkövetelmény lenne nálam az optikai meghajtó megtartása mellett.
A Precision M6600-as meg picit nehéz és nagy a hátamon hurcolni több száz km-en keresztül motoron (a gép + táp együtt 5 kiló )[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tikakukac
titán
válasz FoxiestFox #103202 üzenetére
És fóliás az az x220t?
-
félisten
-
Vegha
senior tag
válasz Tim82 #103103 üzenetére
és Butcher82
Köszi a választ, igen, Inteles a T61. Ha jól emlékszem az inverter is lehet még ludas a pixelcsíkben, ugye ? Találni Vaterán ezekből egész jól bontottat, csak azt nem tudom, hogy a 14.1" WXGA sima vagy 14.1" WXGA+os-e a kijelző. Egyáltalán mi a különbség ?
HMM szerint elvileg a 93P4391 lenne a megfelelő (kamera nélküli, de BT-s) szalagkábel illetve a 41W1478 (Foxconn) és a 41W1479 (Sumida) inverter. Valaki le tudná okézni, hogy jó FRU-kat találtam-e ? Elvileg ezeket hozza a WXGA-hoz és a WXGA+hoz is.
Type 7661-CH8 -
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest