-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Megkeresett most egy ismerős hölgy, egyetemhez kellene neki egy gép. Gerincproblémái vannak, stb, így kulcsfontosságú lenne az alacsony súly.
"lehetőleg 100, max 150eFt, de az nem lenne baj ha lentebb mennénk" lenne a keret, a cél igazából jegyzetelés, böngészés, etc.
Nyilván a "használt TP" mondókával kezdtem a dolgot, X200, X230T tulajként.Van néhány típus ami felmerült, ezek közül női szemmel az X1 Carbon jött ki győztesnek, kérdezem, hogy vehető-e? Igen, tudok a forrasztott RAM-ról, és társairól.
Valami más opció? Van még T440S , illetve 820G1, stbKöszi
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz kalapacsolok #103652 üzenetére
Windowsban az energiagazdálkodási opciókban van ilyen.
-
MineFox54
őstag
Na, most van negyed éve, hogy főgépként teljesít az X200 (maradt a 230T is, de csak akkor veszem elő ha Windows kell mindenképp, az X200on Debian van). Nem bántam meg egy pillanatra sem, baromira eltalált gép, hardverileg meg igazából szinte mindenre elég átlagos felhasználás alatt, a 4Gb RAM a bottleneck, de az az X230Tben is ugyanígy...
Úgyhogy köszi Tika az aggodalmat
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz Mohhoj1986 #102010 üzenetére
Nézelődj a Synaptic / Ultranav beállításokban, azt hiszem ez funkció, nem hiba. Mindig az az első amit kikapcsolok. Most Linuxról vagyok, nem tudom a pontos nevet.
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #101749 üzenetére
Hány WPM-et tudsz a "klasszikus" billel?
Tudtam, hogy ebből flamewar lesz Nem annak szántam. 2560p-ről jöttem a 230T-re egyébként. Előtte 6930p, előtte asztalin IBM SK8820.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #101746 üzenetére
Nekem az X200-nál volt ez elsőre
Igaz én Elitebookról jöttem, onnan a 230 természetes volt gyakorlatilag.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz Ganz-[HUN] #101531 üzenetére
a) X1200;T1400;T1500
b) X291;T491;T591
c) X2000; T4000; T5000ezek jutnak eszembe
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #101400 üzenetére
Azt azért tudnod kell, hogy a Debian nem kifejezetten egy userbarát rendszer, nem is arra van kitalálva. Ez alapján ne írd le a linuxot. Nagyon leegyszerűsítve, szakmaiatlanul: mintha egy Windows for Embedded Systemset, vagy Server 20** verziót raknál fel. Elhiheted, hogy a Server2003-nál is így éreznél az XPhez képest. A telepítő sem ennek megfelelően van kialakítva. Egyébként ilyen gondom érdekes mód sosem volt, pedig az egyik gépemen triál-boot van, W7+Debian+Hackintosh. A Debian jött utoljára
Egy Mint, Ubuntu, Elementary OS már inkább az, de ezek cserébe kétpofára zabálják az erőforrást.
Hopsz, nem F5-öltem, látom, hogy Apollyon is megírta ugyanezt.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #101380 üzenetére
Hát... Debian Plusz raksz mellé egy LXDE-t. Telepítőben választható opció.
Ha kifejezetten egy out of box disztrót keresel, ami elég lightweight, Ubuntu alapon Peppermint.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
X41 tabletre gondolhatsz, de egyébként a 230-as generációig bezárólag mindig volt tablet, jelenleg is egy X230 Tabletről írok.
Egyébként ez a 230T az elsődleges gépem, Win7 van rajta, sajnos bizonyos egyedi szoftverek miatt (fényvezérlő pult) maradnia kell Windowson, dual bootot nem szerettem volna, így a héten jön egy X200.Jelenleg a másodgépem,( aminek egy az egybeni helyettesítésére fog jönni az X200, dokkolva) , az egy IBM Thinkcentre ( ) romjaira épített C2D konfig. Ezen Linux van, konkrétabban Debian+i3+polybar. Filmnézés, böngészés, stb. célokra van befogva.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz Silεncε #101246 üzenetére
~4 hónapja használom már az X230 touchpadet, kb 60%-ban ezt, 40%ban egeret használtam.
Meg lehet szokni, így már nem a világ vége, bár azt hozzá kell tenni, hogy nem a "clickpad"-el kattintok, hanem a TrackPoint gombjain van a bal hüvelykem (bal gomb), és a jobb közép/gyűrűsujjam (jobb gomb), illetve a görgetést is általában a TrackPoint+középső gombbal szoktam intézni, tehát a TrackPad csak a kurzort irányítja. Így használható. Kivéve, amikor teljesen véletlenszerűen lereseteli a beállításokat. De már fejből tudom, hogy melyik csúszka hovaViszont a 2560p-ben lévő az még mindig jobb. Azt visszasírom.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #101172 üzenetére
"A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topikcsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
Este 11-kor gyengék már a szövegértési skilljeim, de _szerintem_ terméket, szolgáltatást, munkát nem hirdetekMásrészt nem értek egyet ezzel a szabállyal. Még eladási oldalról oké, nyilván ne legyen telespamelve mindenféle hirdetéssel a szakmai topik. De egy ilyen "user klub"-nál mint ez, szerintem jobb helyen nem is lehet keresni ilyesmit. Oké, ott az apró, de oda az megy akinek kifejezetten eladó a dolog. Hiszed vagy sem, az utóbbi időben több dolgot is eladtam (, illetve vettem is hasonlóan), hogy meg sem fordult a fejemben az eladása, de valaki írt hogy nincs-e ilyesmim, én meg kapva kaptam az alkalmon.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Továbbra is vásárolnék 1db T400/T61/X200-at (preferáltan)
...ha esetleg kallódna valakinek ilyesmi, keressen már meg.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
NVIDIA-s?
Mindenesetre ezekben a disztrókban kb ugyanazokat a csomagokat fogod találni, így olyan nagy különbség nem lesz. Maximum ha kezdő vagy, és/vagy out of box, rögtön telepítés után használatba is vennéd.Debiannál elég lassan frissítik a csomagokat, ez lehet esetleg driver ügyben bajos (gondolok itt az Nvidia-ra). Illetve talán ott nincs outofbox grafikus csomagkezelő (de az is lehet hogy csak nekem áll a kezem az apt-getre )
Egyébként én Debian párti vagyok, KDE-vel vagy i3-al (a két legellentétesebb DE/WM )
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Valakinek nem kallódik egy felesleges T400/X200/X300 (esetleg X61, T500 de ezeket nem preferálom) a szekrény mélyén?
Lehet vennék egy második gépet a 230T mellé.[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100853 üzenetére
Köszi. Volt 1-2 érdekes dolog még, csak azért... (pl alvóból feljövetel helyett ég a töltés, alvásjelző lámpa és blackscreen)
Butcher82?
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100851 üzenetére
Ez X230T, nincs ThinkLight. De mondom, az első "kör" után rendesen megvan a két lépcső.
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100848 üzenetére
Egyébként, nálam alapból az első lépcső kiesik (X230T)
Tehát először megnyomom az Fn+Spacet, semmi nem történik, másodjára megnyomom, nagy fokozatra ugrik, következőre kikapcsol. Innentől teljesen normális. Ez ismert probléma?[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100645 üzenetére
van annak is egy hangulata
-
MineFox54
őstag
válasz FoxiestFox #100593 üzenetére
Mi gondod a Reddittel?
-
MineFox54
őstag
válasz donjohnson #100286 üzenetére
Sztem a felhasznált, és még érvényben lévő kiemelés etc miatt van., neppereknél előfordul ez gyakran.
Az 1Ft-ra átszerkesztés és kinullázás az viszont tényleg nagyon az alja
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Synaptics / UltraNav driver reseteli a beállításait teljesen véletlenszerűen. Két verziót is próbáltam. Gyakori probléma ez?
X230T @ W7[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Na, első nap az X230T-vel. Az előd egy 2560p. Alapvetően tetszik. Nagyon.
Viszont 3 dolog idegesít.
I. A touchpad egy vacak a HP-éhoz képest. Fizikai kialakítása miatt is, és maga hardver sem tetszik.
II. A képernyő-beigazító pöckök borzasztó rossz helyen vannak, mindig oda csúsztatom le a kisujjam az enterről, ez nyilván csak megszokás dolga.
III. Az FN gombok...[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
válasz Frawly #99785 üzenetére
Nem véletlenül tettem fel a kérdést, sajnos muszáj lenne az érintő, ami tudom, hogy plusz hibalehetőségeket hoz be. Komolyabb szériahibája van a gépnek, ami pl a non-tablet X-eknek nincs? ( pl. LCD+touch szalagkábel, zsanér különösen gyors elhasználódása vagy ilyesmi)
230 jobban sikerült konstrukció, vagy csak Sandy vs Ivy miatt ajánljátok? Megfontolom egyébként a dolgot, a szoftver ami futna rajta, HD3000-es IGPvel nem működik teljesen (a hiányzó funkcionalitást egyébként tudom nélkülözni, jelenleg is egy 2560p-m van, ez egy másodlagos gép lenne, a touch miatt kell.)
[ Szerkesztve ]
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
X220T ajánlott gépnek számít? Touch panel multitouch? Ujjal rendesen használható, elég pontos?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest