-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Egyreszt nagyon hosszu a programidö, ami gond lehet, ha több adagot akarsz mosni, masreszt meg ha jol emlekszem magasabb hömersekleten is szarit, kevesbe kimeletes ruhakhoz, ha sima kombi gepröl beszelünk, hoszivattyu nelkül. Hoszivattyus gepnel mar nincs nagy fogyasztas es kimeletesebb is, ott egyedul a hosszu program es a limitalt kapacitas a kompromisszum, plusz ugye joval több lehetoseg van meghibasodasra is. Egyebkent sokan elfelejtik/ nincsenek tistaban vele, hogy egy szaritonak nem kell vizcsatlakozas/lefolyo, csak egy konnektor, szoval akar a nappaliba, garazsba, kamraba is teheted, ha nincs hely, vagy egymasra is lehet epiteni a ket gepet es ugy egy oszlopban elvan.
[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
A lényeges eltérés, hogy a sima kombi vízzel kondenzál/ nem szárít, nedvességet von el /( a napelem ok az áramhoz, de a sok vízfogyasztáshoz más megoldás kell), a szöszöket nem gyűjti, ami igen lényeges és hasznos dolog. Azok bent maradnak a dobban, vagy az üstben.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
törölt tag
+ (#36100) dh66e + (#36101) ribarszki
Valóban, de már elküldtem. Éppen a bútorok többségét sem, ezzel együtt viszont majdnem mindegy, hogy éppen Vietnam, Mianmar, Malajzia vagy Indonézia a gyártás helye, ezeket azért egy kupacba venném, mert a fenti feltételek ugyanazok. Talán annyi különbséggel, hogy egyelőre még olcsóbbak Kínánál.
-
félisten
Igazad van, én is szabadonállót szeretnék praktikussági okokból, és abból is 446-450mm szélesek a 9 terítékes modellek.
Sajnos kicsi a hely, adott a szélesség: passzolnia kell az alsó/fölső szekrénynek.(#36076) st6969
Pontosan erre gondoltam.
Mivel egyedülállónak lesz, ezért fölösleges nagyobb mosogatógép.Már ajánlotta más, hogy vegyek egy 60-as szekrényt, és vágjak le belőle 150mm-t...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
st6969
őstag
Szerintem arra gondol, hogy ha a felső sorba vesz mondjuk egy 80, egy 60 és egy 40cm-es szekrényt, akkor az úgy egy 180cm széles konyha. Nem törvényszerű, de alulra ugyanezt az össz szélességet illik betervezni. Na most ez egy 45cm-es "elemmel", ami itt a mosogatógép, nem fog összejönni. A munkalap talán kifutja, mert ha jól emlékszem, az 186cm. Valóban érdekes a kérdés, nem tudom, mi lehet a megoldás.
Valószínűleg vagy az van, hogy lesz 5cm különbség, vagy addig sakkozik a rendelkezésre álló hellyel, hogy végül vesz egy 60cm-es gépet (ami amúgy is ajánlottabb), és akkor problem solved. -
törölt tag
Szerintem nem értetted meg. A legolcsóbb és legújabb az ő példájában együtt jár, én meg sehol nem említettem használtat, csak nem a legolcsóbbat. Vagy ha úgy tetszik, mégis, mert a csúcskategóriából lényegében a legolcsóbbat. Hogy jön ide használt cucc?
(#35422) peppe79
Mint fent: én sosem beszéltem használtról. -
peppe79
senior tag
Nem értem, hogy miért példálózol a Miele-vel. Szerinted, ha azonos áron adnák, mint az Electrolux-ot, melyikből fogyna több? Kb. ennyire van értelme összevetni őket. Ezért mondom már sokadjára: almát az almával, körtét a körtével.
És azt sem értem, hogy miért akarod az ezeregy féle műanyag összetétellel megmagyarázni a gyártók költséghatékonyságát. Tisztában vagyok vele, hogy műanyag és műanyag közt óriási lehet a különbség, de azzal nem fogsz meggyőzni, hogy például egy lengéscsillapítót rögzítő műanyag stift jobb megoldás, mint egy rozsdamentes acél csavar. Ez csak egy mosógép, nem pedig egy szénszálas karosszériájú versenyautó.
Ami meg az ellensúlyt illeti, látszik, hogy nem láttál még Miele mosógépet. Egy átlagos mosógépben az ellensúlyok ~22-25 kg-ot nyomnak. Ha a Te elméletedet vesszük alapul, miszerint a Miele kizárólag a nagyobb polimerbeton ellensúly miatt nehezebb, akkor utóbbiak súlya kb. 50-60 kg kellene legyen. A dob, a motor, a szivattyú, a burkolatok hatodrendű dolgok, azok "biztosan" ugyanolyanok, mint egy kommersz gépben. -
blattida
nagyúr
A miele mosógépekben alig van ellensúly, nem véletlenül, mivel azok nélkül is dög nehezek, köszönhetően a sok rozsdamentes fémnek és szinte nulla műanyagnak.
Akármilyen fasza, speckó egy műanyag, nem tartós, sosem volt és sosem lesz az, mivel gyorsan öregszik, kopik, használódik el.
A garanciájukon sem érdemes lovagolni, mivel nem hülyék, ha alapból nagyon sok garanciát adnának, már rég becsődöltek volna. A miele tartóssága és megbízhatósága közismert, extra garancia nélkül is nagyon sokáig hiba nélkül működnek. Ha meg aggódik a miele tulaj, vehet hozzá 8 év szerviz garanciát, 80000 forintért, ami önmagában soknak tűnik, de ekkora értékű cucc plusz nyolc év garanciája arányaiban kevesebb, mint egy százezres gép plusz három éve 15-20 ezerért...amiket, nem véletlenül, nem is lehet jobban kiterjeszteni és zömmel amúgy is biztosítások, nem gyártói garanciák.
A miele valóban prémium kategóriás és a legolcsóbb mosógépe is ugyanolyan minőségű, mint a legdrágább, a topikban megforduló százezres gépek meg mind alap kategóriás, nagyon olcsó gépek, amik, gyakorlatilag, szépen csomagolt ipari hulladékok, a fogyasztói társadalom szemetei, a pazarlás részei.pjen
Azt ne a miele rovására írd, hogy már kicsi az adott típus kapacitása. Vannak nekik is sokkal nagyobb kapacitású modelljeik. A miénk is 6kg-os és két pokróc/takaró/paplan nem okoz neki gondot.[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
pjen
félisten
A Mielét lehet,hogy 30 évre tervezték,de közben azért volt némi fejlődés.Az is csak elhasználódik le ütöm a festéket stb.Nem fogok azűn parázni,hogy valami történik vele,mert egy vagyon volt.Költözésnél esetleg darut kell hívni.Nekem a Fagor ment 9 évet,és mehetett volna még,csak újat szerettem volna.Ennyi erővel meglehetne az energómat,kimosni kimosott az is,csak kidobtam.
-
peppe79
senior tag
A kérdésedre válaszolva: a hazai forgalmazó 24 hónap jótállást vállal. Egyébként én úgy vagyok vele, hogy almát az almával (Electrolux, Whirlpool...), körtét a körtével (Miele, Neff, Franke stb). Szóval szerintem nem feltétlenül szerencsés az Elecroluxot a Miele-vel összehasonlítani, egész más ligában játszanak. Engem a költségcsökkentés szempontjából kiváltott műanyag alkatrészek nem győznek meg, legyen az bármilyen összetételű is. És ugyanígy vagyok a szándékosan kikönnyített elemekkel is. Nem véletlen, hogy míg egy Electrolux mosógép 60-75 kg, addig egy Miele 90-100 kg.
-
ribarszki
őstag
Garikiterjesztés simán megéri. Gorenje gépem is most ment tönkre 2,5 évesen. Pont, hogy 1-2 évig semmi baja, utána jönnek a gondok. 15-20k-ért 5 évre terjesztett gari teljesen logikus választás. Amúgy a Gorenje egy elpárologtató tisztítást a hőszipkás gépen 40k-ért végez.. ahol csak munka van, alkatrészt nem fizetsz..
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
Nem azt írtam, hogy 1 év után az összes mosógépük kötelező jelleggel tönkre fog menni. Az viszont kész tényként állítható, hogy az alkatrészek - szándékosan - drágák, silány minőségűek, és lehetőség szerint úgy állítják elő őket, hogy az önálló elemek ne legyenek cserélhetőek. Engem nem győztek meg, pedig tavaly kifejezetten felültöltős mosógépet kerestünk, és ebből a legnagyobb kínálat az övéké volt.
-
törölt tag
A miénk már 6. éves, és felültöltősben sztem a legjobb márka, és 90k körül most is ezt választanám. AEG-re ugyan 4 év garit adnak, de azok drágábbak, holott ugyanolyan technika, inkább csak dizájn terén van felette,+ 1-2 extra. A Zanussi pedig a butított változat. 1 év a gari, erről nem mi tehetünk, hanem a rossz szabályozás. 6,9k-ért 3 évre ki lehet terjeszteni például az Eluxshop-ban, de az MM-nél nemtom mennyiért mérik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Met
nagyúr
Felültöltősnél ugyan állva pakolod be a ruhát (gyakorlatilag beöntöd) de hogy kipakold be kell hajolni és egy hajolás nem elég.
Az elöltöltősnél meg a gép elé teszel egy kosarat és egy mozdulattal kihúzod a ruhát.
Én kényelmesebbnek érzem az elöltöltőst. Volt mindkét fajta gépünk.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Mr.Csizmás
titán
LG GBB329SWJZ
van az a laposvas, amibe megy az ajtó csapja. elvileg át lehetne rakni, de a másik oldalon pont úgy vannak a lyukak, hogy éppen nem ér bele a csavar, meg van két kis kiálló izé mindjárt megnézem újra
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
pomk
őstag
Tiszta. Köszi az eddigi segítséget!
Nagyközönség? Valaki?
Ilyen esetben mi a teendő? Jelentsem be újra a hibát és feltételezem kiküldik ugyanazt a szerelőt aki ismét azt fogja mondani, hogy minden ok ez teljesen normális hang??? Tanácstalan vagyok ilyenkor kinek a szavára ad a kedves Bosch? A szerelőére, aki azt mondja OK, vagy az enyémre mint vevőére hogy nem vagyok megelégedve a termékkel?
Összeesküvéselmélet: vajon a szerelő mondhatja nekem, mint laikusnak, hogy ez teljesen jó így ezzel megnyugtatva engem mert úgyis elhiszem amit mond, mert Ő a szaki? Kérhetek ellen szakvéleményt? Ha igen, gondolom azt nekem kell fizetni?Hogyan tovább? Segítsetek kérlek!
-
krx21
nagyúr
Én csak azt látom, hogy 10 év alatt 5x megváltozik minden és a 10 éves információk ma már rég nem érvényesek.
Viszonylag nemrég cseréltem le a 15 éves zanussi kis hűtőmet. Semmi baja nem volt, csak gondoltam ideje. Hát a mai zanussi köszönő viszonyban sincsen az akkorival. Tehát hiába voltam elégedett a zanussi-val, már elavult az információ. A vége az lett 1 vissza vitt készülék után, hogy megvettem a legdrágább Liebherr pult alá helyezhető hűtőjét, mert az összes többi hangosabb volt, mint a 15 éves zanussim... -
szaszlaci
addikt
"túl sok kapaszkodód a tartósságot illetően nincs. Gondolom nem mész előtte gyárlátogatásra meg nem szeded szét otthon"
Épp erről beszélek, hogy azért van kapaszkodó, pont ilyenekből, aki hajlandó rá. Nem gyárlátogatás, hanem keresni videót, ahol szétszedik, és akinek ez információ, segít dönteni. Vagy beszámoló, hogy MIÉRT oké vagy kerülendő.
Az oldallemez vastagságától még semmi nem lesz jó vagy rossz, de inkább ott spóroljanak, mint hogy próbálják a tartósság látszatát kelteni, és máshonnét vegyék ki az anyagot. Nyilván egy hűtő törékeny polcai már bajosak. Tizenéve a Thomson cuccok tűntek kívülről egész jónak, közben meg a hulladék selejtje. Nem csak saját, hanem eladott/visszahozott tapasztalat is.
Amit mondtam példát, hogy a mostani Bosch mosogatógép állítólag mindent egybe megoldású, az pont egy jó támpont lehet, mivel ez épp olyan dolog, ami azért szeret elromlani.
A garancia azért mégiscsak jobb támpont, de ott is érdemes megnézni, mik a tapasztalatok, mikor javíttatni kell. Hát emiatt esett nálam ki az Aeg- Electrolux-Zanussi hármas drágább gépek esetén.
Vagy lehet nézegetni mosogépjavító videókat, Villányi Viktor pl., mond amit mond, de szétszedi és én látom, miben mi van. De ajánl ő is, az LG direct drive megoldásait, és valóban szépen, jól, tervezetten van szerelve az egész, mert nem csak a motor a lényeg önmagában.
Ezek nélkül mondanak sokan sokfélét, hogy nekik épp mi vált be.
Vagy a Miele egy vagyonért, amiről nem tudom, hogy még mindig jó-e, vagy csak a nevéből él. A nagyon drága alapárhoz járó két év garancia, és a plusz nyolc év nyolvanezres(?) költsége annyira nem bíztató és nem is ésszerű választás.
Szóval ez a "nekem bevált a Bosch" nem biztos, hogy jó irány. Nekem is bevált, voltak bajok, de mind javítható volt és alkatrész is van. Most mégse vennék ilyet. Ettől te nyilván azt veszel, amit akarsz, nem téged akarlak meggyőzni.[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
BB9000
senior tag
Mosogatógépben pozitív tapasztalat az Elektra Bregenz. 10+ évig hiba nélkül elment. Aztán két apró hiba miatt le kellett cserélnem. Alkatrész beszerzési nehézségek miatt nem vállalta a javítást egy szerelő se. Utána jött egy használt Whirlpool. Rémálom kategória. Másfél évig bírtam. Mennie kellett. Most egy vadi új Gorenje van, de az Elektra Bregenz-hez képest sok hátránya van. Rossz pakolhatóság, nehezebb kezelhetőség, gyenge anyaghasználat. Babakonyha
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Nem jelent semmit, nekem 12 évig ment az ariston, a szerelő még nem látott ilyet, aki kijött megnézni, amikor elhalálozott, ezek a típusok 3-4 évig mentek el hiba nélkül általában.
Egyébként ha megfigyeled, ahány ember, ahány szerelő, mindenki más márkára esküszik, szóval tényleg olyan az egész, mint egy blackbox, az egészből csak egy dolog biztos, az a garancia ideje.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
szaszlaci
addikt
Ez hiedelem, semmi több, mindegyikről van jó és rossz tapasztalat. Nem egy bonyolult dolog a mosogatógép, lényegében mindegyik ugyan azt csinálja. Elég forró vizet, nomális mosogatószerrel, kellő ideig kell keringetni, és nagy gond nem lehet.
A régi fajta Boscht én is ajánlanám, ha lehetne kapni. Úgy is, hogy a sajátot javítgattam nem keveset. A Candyt azért mondtam, mert elvileg(!) ahhoz hozzá lehet nyúlni, de ha nem is, elég olcsó és van rá öt év. Boschra kettő, és ez tipikusan olyan berendezés, ami szeret meghibásodni. (A leeresztő szivattyút kb. a sarki kisboltban is árulhatnák.)
-
szaszlaci
addikt
Állítólag a mostani Bosch mosogatógépeknél egybe van minden, vagyis egy filléres hőszenzor tönkremenetelekor cserélni kell az egészet, még a keringetőszivattyút is, a vége közel egy új gép ára. Kár értük, mert a régieket jól lehetett szerelni és alkatrész is van.
Inkább vegyen olcsón Candyt, öt év garancia van rájuk.
[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
-
Tonyk
veterán
-
törölt tag
Nem háromszor annyiért. Bármelyikbe vehetsz HEPA szűrőt 9000 Ft-ért, és egyből A osztályos lesz. Mert a tömítettségben, a műszaki és egyéb megvalósításokban mindegyik egyforma. Azzal együtt, hogy persze ezt is emberek csinálják, így lehet vele rossz tapasztalat is.
„C1 pl. eléggé belépőszint”
A Mercedeshez a C Klasse a „belépőszint”. Mit vennél inkább? Egy „csúcs” Reanult Thaliát vagy egy ilyen szutyok C Klassét? -
ribarszki
őstag
Dave, ezt a kört annyiszor lefutottuk.
1, Dehogy is 80-tól indul a használható Miele. Ez nettó hülyeség. Pont, hogy mindig elmondjuk, a C3 nem nyújt annyival többet, hogy megérné a felárat. Szebb, kb ennyi.. Nekem C3 van, de utólag C2-t vennék. A C1-C2 pedig 43-59k vonalon mozog.
2, Nem akarnak túllépni a Mielen? Talán azért írjuk, mert sok porszívót kipróbáltunk és mindig csak a bosszúság volt velük (félig tele porzsáknák nulla szívóerő, széttöredező műanyag, kitört kerék, elrepedt gégecső, stb..) A Miele végre annyival többet nyújt más porszívóknál,hogy nem is akarunk túllépni rajta. Aki itt a fórumon Miele porszívót ajánl, azért teszi mert jó tapasztalata van vele. És vannak, nem is kevesen. és hidd el nyugodtan, ezeket az előnyöket már a C1 is bőven nyújtja 43k-ért. De nem írom le újra az előnyöket. Ha darabokra szednénk a Gorenje porszívódat és a C1 Mielet, pontosan látnád hol vannak a különbségek és a Gorenjeből mit spóroltak ki, illetve ami itt fém az nálad műanyag. Nem fogom bizonygatni, de a Gorenjedet át mered rántani teljes erővel a küszöbön? Rá mersz állni kétlábbal a kasztnira, gégecsőre? Ezek a nem mindegy különbségek a sok közül
Tehát még egyszer! A Gorenje azért az árért jó porszívó, de egyáltalán ne jobb, sőt.. mint a Miele belépő C1-es sorozata még ha ezt próbálod hetek óta bemagyarázni.
-
Csabroncka
Topikgazda
Dave ne haragudj, de olyan mintha minden alkalommal megsértődnél emiatt pedig semmi különleges nincsen ebben, valamit nyújt egy márka, egy másik meg mást!
Én nem értek egyet azzal a véleményeddel, hogy fel kell hagyni a márkapreferenciából. Szinte 100%-ban külső tapasztalatok alapján döntök, de nem egy márka mellett és eddig totális vakvágányra soha nem futottam!
Az, hogy a Miele olyan amilyen ezen nem kell csodálkozni, szó szerint jót adnak k..va drágán. Ezt a felárat valaki kifizeti valaki pedig nem. Én például mai nap áldottam az eget, hogy Sasung ECO WAVE porszívót vettem és a baba mellett simán takarítottam, a mosásnál meg a mosógépet ami az egyetlen Miele nálunk.
"in medias res"
-
ribarszki
őstag
"nyugodtan vegye mindenki a Miele-t drágábban, nekem megfelel az olcsóbb, hatékonyabb Gorenje is" Ne haragudj, nem szólom le a Gorenjét, de azért kezeljük már a helyén. Nagyon nincsen egy ligában a két porszívó. Hiába mutatod az eu-s matricát, ezer már paramétertől függ egy porszívó minősége. De megimsétlem, szerinted egy 3-as szűrőrendszerű, kórházi szintű, allergia intézet ajánlásával rendelkező 90k-s Sebo porszívó rosszabb minőségű levegőt fúj ki mint az A osztályú Gorenjed? Na ne vicceljünk.. Tessék itt vannak a H13-as, kórházi tisztaságú Sebo porszívók. B-besorolással. Nem kérdés, hogy a Gorenje vagy a Sebo kifújt levegőjét tüdőzném le közvetlenül.
Még egyszer, ne érts félre. Azért az árért nagyon jó porszívó a Gorenje. Egy másik oldalon ebben az ársávban pont ezt a Salsat ajánlottam. De azt írni, hogy az olcsóbb Gorenje hatékonyabb és jobb porszívó mint a Miele, hát az nagyon erős.
-
attiati
veterán
igazad van, E energia oszályt kapott, ez valószínű a kétszer akkora motor miatt van (1400 W)
De akkor is érdekes, hogy a Gorenje 19e ft-ért tud "A" porvisszabocsátású gépet csinálni?
Electroluxnak vagy miele-nek meg 50e ft-os gépek között is van C és D kategóriás gépe?vagy a Gorenje trükközik, vagy a mérési módszer nem megbízható
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha maximumon menne, akkor lenne 29000 Ft/év. De szerintem félgőzzel sem megy.
A T az a legmagasabb külső hőmérséklethez szabott szigetelés.
Egyszer majd veszek fogyasztásmérőt, és megmérem.
De szeretem. Bazi nagy, no-frost (a 19 év alatt egyszer sem láttam jeget).
A miénkével azonos méretű hűtőnk minimum A+++++-os lenne, ha 149 kWh-t fogyasztana.[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Ok, de azért legyünk objektívek. Szőnyegen a sima fejek között nincsen egetrengető különbség. B-C-D osztály, a végeredmény elégé hasonló lesz. Ha kap a porszívó egy elektromos kefefejet, na akkor változik a helyzet, mert nagyságrendekkel jobban tisztítja a szőnyeget mint a hagyományos csak vákum elven működő.
Illetve a kemény padló besorolást soha nem értettem.. A padlóba nem tudod beletaposni a koszt mint a szőnyegbe. A padlóról még a 8k-s Hujanji porszívó is felszed mindent, max 2x áthúzod rajta. Ennek ellenére van amelyik D-E-F osztályzatot kap kemény padlóra. Tudom, hogy van rá matek, és megvan mi alapján számolják, én is olvastam, csak a szőnyeggel ellentétben ez kicsit furcsa..
-
nagyúr
akkor kínait kell venni, azokra simán jobbakat írnak
ezeket a címkéket ne vedd készpénznek, ezek max saját márkán belüli összehasonlításra alkalmasak, de talán még ara sem, mert amin több nyereség van, arra jobb értéket írnak, hogy jobban fogyjon
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
goldnarmz
aktív tag
Teljesen vízszintben van. Másnak is van problémája Bosch hűtővel ismerőseim körében. De nem kell messzire menni hasonló véleményért.
-
törölt tag
„azt is a Bosch gyártja”
Inkább BSH Hausgeräte.Én no-frost-ot vettem 18 éve. Értelemszerűen még soha nem kellett leolvasztani.
-
SirKero
őstag
Pont ezen gondolkoztam az üzletben én is mert ő volt a másik jelöltem
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
törölt tag
Nyilván demagógiamentes volt a királyi pár emlegetése is.
Nem kell túl bonyolult étkezésnél is lehet ennél több: kanál, kés, villa alap, süteményes villa, kávéskanál, esetleg fagyihoz kanál. De valóban, az általános inkább a 3. Csakhogy van reggeli, van ebéd, van vacsora, vannak a előkészítéshez, a tálaláshoz is eszközök. Szóval nem kilenc/nap. Mindig külön vannak, sosem ragadnak össze.„miért nem Miele-t vettél?”
Az igényesség, sajna, nem mindig párosul az anyagi lehetőségekkel. És még sokáig kell fizetni a hitelt. A Mielét éppen a külön kosár miatt vettem volna, Wh a fenti, nem elhanyagolható okokon kívül egyéb körülmények miatt is lett. De pont a kosár miatt lett pont ez. -
törölt tag
Lekattanhatnál már erről a „60-as nem fér el sehogy sem” témáról. Nem akartalak meggyőzni (mást se), mivel értettem, hogy nincs hely. Ettől még a 60-as nagyobb, több fér bele, kényelmesebb. Ahogy a harmadik fiók is. Mert még ha nincs is királyi pár és az udvartartás, akkor sem papírtányérból eszünk műanyag késsel, villával.
(#17367) ungawa
És ezt kinek szántad?Különben – emlékeim szerint – nem szekrénybe akartad rakni?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A teljes mondat sem cáfolja. Ritkán mosogatsz csak edényeket. Mert ha főztél, akkor eszel is, ahhoz meg kell evőeszköz. Sőt, a főznivaló előkészítéséhez, az étel tálalásához is kellenek kések, villák, merőkanalak, miegymás. Ha ezeket nem mosod el a (főző)edényekkel, akkor külön kell. Az miért is jobb? A hasznos térfogat akkor lenne fontos, ha mindig óriási edényeket tennél alulra. Nálunk a 12 literes fazék is gond nélkül elfér alul.
A 76 db evőeszköz nem kötelező, hanem lehetőség. Ez miért is baj?
„25 személyre kell háromfogásos ebéd”
Ebben biztos vagy? Ez a gép 13 terítékes (nyilván az utolsó vacsora volt a kiindulás ), egy elegánsabb terítésnél még a 76 is kevés. Persze, ez sincs mindennap (sőt).
Nem a létező legelegánsabb, de messze szebb, mint amit hétköznap használunk. És még teljesen karcmentes. „Csak” 12-es, de már ez sem férne be.
Ha elfértek, az jó. Ezért írtam ungawának „»kettőnknek talán elég lesz egy 45-ös« Valószínű. Bár volt már olyan, hogy ketten vannak, 45-öst vettek, mert »talán elég«, de azóta bánják”. -
törölt tag
Jóval ritkábban raksz be felülre olyan cuccokat, amelyek függőlegesen nem férnek el a felső fiók, mint olyanokat, amelyek széltében nem férnek el az evőeszköztartó miatt. Az eddigi másfél hónapos használat alatt az első eset még sosem fordult elő. Ha mégis lenne erre esély, akkor a felső kosarat le lehet engedni. Az, hogy az alsó és felső kosár tartalma külön-külön rendszeresen túl magas lenne a maga helyén, arra kb. annyi az esély, minthogy két bomba legyen egy gépen, amikor már te egyet felvittél.
„a tartót ki is vehetem ugye”
És akkor hogy mosogatod az evőeszközöket? Amúgy a fiókot is kiveheted. Ami a hely abszolút mértékét nem befolyásolja ugyan, de a tényleges használatát igen, az a tányértartó tüskesorok lehajthatósága. A mi gépünkben alul két háromrészes, felül egy tüskesor van, valamennyi lehajtható, tehát az edények pakolásában semelyik nem gátol. A fiókba pedig tényleg sokkal több evőeszköz fér. 76 db hely van nekik.
Mi spec. pont Whirlpoolt vettünk, ADP 7570 WH-t. -
törölt tag
-
-
Real_Necro
veterán
Elültetted a bogarat a fülembe, hogy nem jó, ha a kezelőszervek a gép alján vannak. Így kiesett a korábbi Gorenje és Electrolux is. Találtam viszont edigital oldalán másik Gorenjét, ami csak 1 motoros, de a gombjai oldalt vannak: (ja és ez már ledes)
Találtam Boscht is, ami persze jóval drágább, nem tudom tud e annyival többet:
Van lényeges különbség egy 1 vagy 2 motoros elszívó között? Adatok szerint a két motoros erősebb, de kérdés valóban tudja vagy szükséges egyáltalán?
A Bosch is vonz mert a főzőlap meg a sütő is az, de árban azért nem kicsi a differencia.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
YAS-dude
őstag
Azért merem pl én a miele-t ajánlani, mert... azt tényleg merem ajánlani, nem hallottam róluk semmi rosszat. Ellenben az összes egyéb whirlpool, fagor, candy, ariston, elux, samsung stb-ről találsz negatív tapasztalatot. Így hogy merném ajánlani? A mi whirlpoolunk is sokáig bírta anno, csak mondjuk szétrohadt az ajtaja 5 év után, meg néha nem ment tovább az öblítésen. A miele meg használt de nem látszik rajta és csak mos évek óta nálunk is.
-
cekkk
veterán
Meg azért azt is megnézném, hány embernek van itt új miele terméke(mosó/mosogatógép), és hánynak van már évek óta vele tapasztalata.
Kipróbálom majd azt, köszönöm! Egy ilyenre lehet benevezek, csak előtte veszek egy pára mérőt.
(#16866) Parci
És mi lett a megoldás végül?[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
Nem Dave a zajszint nem attól függ! A hűtő kompresszort ugyanis nem zajszigetelik, mert melegszik! Márkától minőségtől no és típustól függ! Utóbbi esetén most már a legtöbb hűtőben középkategóriától felfelé inverteres a motor, na ez az ami nagyon sokat csökkent a hangon!
"in medias res"
-
Morris
veterán
Ezt jó, hogy írtad. Köszi.
Jelenleg 520k-nál tartok az elux honlapon, és még nincs benne a beépített mikró.
De akkor a hűtőt meg a mosogatógépet kihúzom.
Most Bosch mosogatógépünk van, ezzel meg vagyunk elégedve. Szerintem maradunk annál, Viszont a sütő, főzőlap, páraelszívó, mosógép maradhat elux. -
gulyasaja
csendes tag
Köszi a gyors választ.
Nekem is folyt alul, de akitől vettem szivattyút cserélt benne és azóta nem folyik, viszont maradt ez a problémám amit írtam is. Akkor mindenképpen keresnem kell valakit aki megtudja oldani ezt a cserét nekem, mivel így a hagyományos őrölt kávé is finomabb...
Gondolom nem egyszerű a cseréje ha Te is szervízbe vitted? -
canniball
nagyúr
Ha a hűtőre gondoltál, akkor ez áll a bele ragasztott matricán:
Typ: HS3966
Modell: R60398HW
(amennyiben számít Made in Slovenia)Ha a kompresszorra azon egy ilyen matrica van: ACC HTK55AA.
Mit tudtunk meg?
Mod.
Berosálok! A szám alapján rákerestem az alkatrészekre, egy polc (kéne egy-két plusz darab) 10k hozzá. Azt hittem fele ennyiből meglenne...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
HÁZIGAZDA
ez 60 cm széles, abból tényleg elég nagy a választék, de 70 cm volna az ideális. ezzel a bosch-sal sincs baj, de a mostani, öregecskedő hűtőnk is kb. ekkora és nagyobbat szeretnénk. az alulfagyasztós önmagában nem gond, sőt, praktikusabb, de attól kevés a megfelelő méretű.
185 cm magas, 70 cm széles, 60-66 cm mély az ideális gép
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Csabroncka
Topikgazda
Az alap gépeknél szerintem márkafüggetlenül ez van, olcsósítás szomorú látni. Nekem 3221-ben szlovákiában gyártott Secop kompresszor van. Felújítás van a szobákban és kint alszunk a nappaliban 2m-re a hűtőtől, képzelheted milyen élvezetes lenne, ha hangos lenne. Szerintem a te Bosch gépedben is inverteres motor van, vagyis a teljesítményét tudja szabályozni, ami megint csak jótékony hatással van a zajra.
"in medias res"
-
Csabroncka
Topikgazda
Dave megváltozott a világ! A mostani gépekre adnak 3 év garit és örülsz ha elmennek 6-7 évet hibátlanul (ez egy igen nagy gond), ráadásul nem a motor romlik el amire +garanciát vállalnak, hanem megadja magát a csapágyazás vagy az elektronika. kihívod a szerelőt és közli veled, hogy kuka vagy van alkatrész mondjuk a gép árának feléért, de általában a szemetest emlegetik (van rá rengeteg példa sajnos).
Pontosan emiatt hoztam fel a lúgszivattyús példát, illetve a szerelhetőséget. Mert egy normális gépben még jó hogy lehet cserélni ezeket a dolgokat (szivattyú vagy csapágy), nem is ez a baj. Olyan gépet mint a régi Zanussi minőségre már rég nem kapsz.
Egyébként szerintem ezzel a szerelhetőség kérdéssel te is tisztában vagy - tehát ha el is romlik emberi áron lehet benne alkatrészt cserélni.
Képzelj el egy csapágycserét mondjuk az LG Direct Drive-os gépein - szerintem egy vagyon , múltkor (ezt korábban részletesen kifejtettem) a retek miatt szivárgott a belső ajtó a mosógépen, bekérettem Németországból 26.000 Ft-ért hozták volna azonnal a Miele ajtót. Anyám 4 éves Fagor mosógépén rohad a zsanérral együtt az ajtó. Megnéztem a rohadékok 45-55 ezer forint között adják az utángyártott ajtót - 80 volt a gép
Emiatt döntöttem a Használt Miele mellett, illetve van egy nagyon megbízható szerelőm (ez is rettenetesen fontos), ráadásul (ezt is korábban már írtam) ezek az elvetemült Germánok 30 évre vállalják az alkatrész utánpótlást
"in medias res"
-
Csabroncka
Topikgazda
Az igazság az, hogy és sajnos csak ismételni tudom magam, hogy a Miele mosó és mosogatógépben mind a lakossági mind az Ipari felhasználás tekintetében úttörő szerepet töltött és tölt be a mai napig. Ez tény, nem valamiféle márkaelfogultság az biztos.
Ami hátrány lehet a régebbi gépekre nézve az az energiafelhasználás, de itt azért 7-10 éves gépek is már A+ minősítésűek, tehát akkora különbség nem lesz.
A Miele amúgy nehezen rozsdásodik, mert tűzzománcot alkalmaz ami nehezen pattan meg, illetve a belső vázak mosógépek esetén horganyzottak.
Az én mosógépem például 9 éves (használtan vettem) egy alap felültöltős Miele gép, de így is például tartalmaz főző/fél/automata programot illetve nyílásra forgatja a dobot és van benne gyűrődésvédelem, ami hátrány lehet, hogy nem tudom előre programozni és K.B. nehéz - de ezen kívül eddig sem én sem a feleségem nem panaszkodott rá, vagy nem éreztük okos funkció hiányát .Más kérdés, hogy (pláne ha igazán jó szériát fog ki az ember) akkor ezek tényleg atomtámadás után is működnek, valamint az alkatrészellátás kifogástalan és azok ára!!!!!!! nem magasabb az alap gépek alkatrészárainál.
-teszem azt például egy lúgszivattyú a mosógépbe, ami mondjuk megadhatja magát x idő után......
ribarszki : utánanézek én is kipróbálom!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
ribarszki
őstag
+1 pont az All in 1 Lidl tablettának, nálunk nagyon bevált! De fél éve átálltunk a Müller saját márkás mosogatógép porára, aminél kb 15 forint egy mosogatás és hozza a lidl szintjét. Ráadásul tudom adagolni, ha kevesebb zsíros tányér van, több pohár akkor kevesebbet rakok, máskor többet. Egy próbát megér. 1kg valami 1200ft..
-
YAS-dude
őstag
Van a családban középkategóriás bosch, 2014-es és marhára nem mos úgy mint a sokéves miele, valamint hangosabb és nem szárítja le úgy az edényeket mint a sokéves miele. Szóval ugyanazért a pénzért kb. mindenben rosszabb az új bosch. Ahogy a fiókok, műanyag bizbaszok anyagát elnézem, élettartamban sem lesz jobb...
Mosógép detto. Annyi 5 évesen rozsdás mindenféle mosógépet láttam már, hogy köszönöm, nem vágyom rájuk. A miele 1600-as centrifugáját is nehezen űberelik az árkategóriában az újak.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Próbáld ki az Aldis 10in1 mosogatógép tablettát (ráadásul a héten akciós is lesz, ilyenkor szoktam 2-3 dobozzal bevásárolni belőle). Már nem emlékszem hol olvastam, de valami teszten volt előkelő helyezett márkás társaival szemben. 5 éve ezt rakjuk a gépbe, semmi mást (se öblítő, se só) Húszonpárforint...
(#16536) kisbalazs83
Pár hsz-t olvass vissza, pont erről beszélgetnek...Én egy porzsákos Bosch-t vettem, már ez is megváltás a porzsák nélküli Samsunghoz képest, a következő Miele lesz, mint ahogy a mosogatógépből is. -
Acef
addikt
Arra gondolsz, hogy ezért veszik?
Szerintem nem. Egyszerűen mindnen kategóriában van valamilyen készüléke, ráadásul árban sem rossz.
Az, hogy ki miben hisz vagyiben nem az más.Melyik márka a tartósabb, melyik nem romlik el? Van olyan a MILE-n kívül, amit valóban arra/úgy készítettek, hogy tartós legyen, és nem a piaci igényeket (eladható ár/szolgáltatás) veszik figyelembe a gyártásnál?
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- AliExpress tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...