Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Beni2360
félisten
Linkelné nekem valaki a youtub-rol azt a bizonyos hangprojektor kibelezési videót? nem találom sehol
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
A következőben kérném a hozzáértőktől a segítséget.
Van egy régi pioneer dvd 5,1 rendszerem amit szeretnék lecserélni.
Lehetőségem lenne venni használtan, kedvező áron(145e ft) az alábbi kombót:
TX-NR636
SKS-HT978THX
SKH-410
Főleg mozizásra(5,1 es filmek), és rádió hallgatásra használnám.
Egy Beelink GT-king tv okosítóról adnám neki optikán a hangot, egy 4k hdr sony tv-n nézném a képet.Szerintetek jó választás az erősítő a hangszórókhoz?
Amennyiben a válaszon kívül volna bármiféle észrevételetek , úgy szívesen venném, hisz nem igazán értek hozzá.
köszi előre isÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Smiley
addikt
válasz ctrlaltdel13 #46687 üzenetére
Legalabb tobb jo cucc marad nekunk.
Nemtudom ti hogy vagytok vele, de en ha nem azonnal kell, akkor kb semmibol nem veszek ujat. Fele annyi penzert meg lehet kapni, raadasul meg alkudozni is lehet ami igencsak jo moka... Evekkel ezelott a kukabol halasztam ki egy macbook pro-t, amit azert dobtak ki mert felfujodott benne az akksi.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
-
Real_Necro
veterán
A leírtak alapján akkor az Anthem még befutó is lehet. Kíváncsi vagyok meg van e még.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #46687 üzenetére
Nagyon jó kérdés.
Nem akarok vitatkozni, sem megkérdőjelezni az Anthem erejét, volt nálam, ismerem.
Véleményem és tapasztalatom szerint 35 négyzetméteres szobába az igazi házimozis hangnyomáshoz bizony nagyon kell a folyamatosan, egyszerre az összes csatornán, 8 ohmon 100 wattot leadni képes erősítő.
A nappalim csak 22 négyzetméteres, de akkor tuti a hang, ha a fenti teljesítményt tudja az erősítő. Nyilván a kétharmadával is remekül lehet szórakozni, ám némi tartalék jól jöhet, ha az ember vadulni akar.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz Real_Necro #46683 üzenetére
Melyik az az avr, amelyik 100 illetve 170wattod tud csatornánként?
Az Mrx 700 tud papíron 90-et, ezzel simán veri az én 4300h Denonomat.(Nem kicsit)
Az mrx 500 papíron 75/csatorna, egy könnyen hajtható dobozzal bőven beszól 35m2-t. -
zsoika
addikt
válasz Real_Necro #46683 üzenetére
A Wattokkal ne foglalkozz...a gyártók ferdítenek az adatokat illetően.
Pl. A Harman 760 "csak" 85W ,de kiráz a gatyából. -
Real_Necro
veterán
válasz exception #46680 üzenetére
Volt egy eladó avx-en de lezárták. Lehet rákérdezek meg van e még.
Szolgáltatásban mit nem tud, amit egy Minix Neo U9-H adhat egy Synology DS918al karöltve?Egyébként azt gondoltam van jelentősége a 100 kontra ~170W teljesítménynek csatornánként.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
DGábor89
csendes tag
Üdv újból!
Lenne két kérdésem:
1.: Egyedi médiaállványt szeretnék gyártatni és szeretném ha mélységben minél kisebb legyen de nem tudom mi az a méret ami alá nem ajánlott menni ahhoz hogy elférjen az erősítő és mögötte a kábeleknek is legyen hely.
2.: centerre lehet-e úgy tüskéket rakni hogy a hangszórók felőli kettő nem a doboz szélén hanem beljebb, a középvonalhoz közel helyezkedne el? Gyakorlatilag a center túllógna a tv szekrény széléhez képest. -
exception
aktív tag
válasz Real_Necro #46664 üzenetére
Az Anthem Mrx-500 hogy a viharba ne tudna 35nm-t kiszolgálni. Aki ezt állítja, az még nem hallott Anthemet vagy süket.
A felsoroltak közül messze a legjobb bemérőrendszere van és bizony a legjobb hangja is, a magasabb kategóriás új vasakat is veri hangban. Szolgáltatások terén a leggyengébb, ez tény, de az egy jó médiaplayerrel már pótolható."Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
makkai
aktív tag
[Szett]
Akkor ez a YAMAHA NS-F51 5.1 FEKETE + YAMAHA RX-V385 FEKETE 5.1 HÁZIMOZISZETT nem lenne előre lépés a Thomson DPL660-hoz képest? Ezt most 240K-ért látom és a leírás szerint 4K HDR képes az erősítő. Egyébként Projektoros mozizáshoz lenne, ami jelenleg 1 Benq W2000, de gondolva a jövőre szeretnék 4K HDR képes erősítőt. Jelenleg PC-ről filmezek, projektorba HDMI-n megy a kép, az erősítőbe pedig optika audio kábelen a hang.
Belépő kezdő szettet keresnék, max 300-350K-ig, de ezt is kb 2 év alatt tudom összespórolni, havonta 10-20ezer forintonként. Csak új jöhet szóba, semmiből nem veszek HASZNÁLTAT!!![ Szerkesztve ]
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
BBéci
legenda
válasz makkai #46677 üzenetére
Több szempontból sokkal jobban járnál, ha elengednéd a 4K/HDR-t, inkább vennél a rendelkezésre álló pénzből valami komolyabb, használt erősítőt, mert újból csak nagyon szerény hangminőségűt és teljesítményűt kapnál. A lejátszódhoz hozzáillesztesz egy HDMI elosztót és mehet a tévébe a kép, az erősítőbe pedig a hang.
A hangdoboz választásod is elhibázott, ugyanis az erősítő újkori listaárának duplájáért ajánlott 5.0 szettet venni. Új erősítő esetén ez 300000 Ft, használt 150000 forintoshoz, ami újonnan 3-400000-be került, 6-800000 forintos hangdobozszett passzol és ebben még nincs benne a szubláda ára, az plusz.Lágy a Pioneer erősítők hangja? Ezt még soha nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
makkai
aktív tag
Előbb erősítő lesz belőle akkor és használom a régi hangszórókat majd sub nélkül, vagy ha sikerül ÚJ erősítőt venni 150K-ból (4K HDR képest) 1 db sub ládával, akkor egy darabig úgy lesz. Jövő ilyenkor meg megvenném az 5.0 doboz szettet (YAMAHA NS-F51 BL 5.0 HANGFALSZETT).
mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
zsoika
addikt
válasz Real_Necro #46673 üzenetére
Még annyi hogy akkora helyiségbe már végfokok indokoltak lennének de min. egy nagyvas. A rendelkezésedre álló keretből csak egy öregecske erősítőre jut pénz , ami műszakilag rizikós és nehezen beszerezhető. ...még szerencse hogy Atmos és 4K nem játszik mert akkor hatványozódnának az összegek.
Nem tudom a Denon 4308 amit ajánlani szoktak még mennyivel lenne jobb, rosszabb.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Real_Necro #46673 üzenetére
Az eddigi erősítők közül a legsemlegesebb karakter amit hallottam ....persze van bőven még erősítő amit nem hallottam.
Valahol az Onkyo és a Pio közé tudnám belőni. Az Onkyo-tól kevésbé zúzós ,de a lágy Pio-tól keményebb karakter....hasonló a Sony-hoz ,de a középből annál visszafogottabb, nem effektelt, natúr hang. -
BBéci
legenda
válasz zsoika #46672 üzenetére
Amit idéztél, az elsősorban passzív hangsugárzókra, hangdobozokra vonatkozik, és csak részben aktív szubládákra.
Felejtsd el, add vagy ajándékozd el a passzív szubládát!
Léteznek olyan aktívak, amelyek fogadnak nagyszintű, vagyis hangszórójelet, de egyre kisebb a részarányuk, nem lenne szerencsés, ha annak alapján választanál.
Kezdésnek vegyél erősítőt és két hangdobozt.[ Szerkesztve ]
-
-
zsoika
addikt
Természetesen nem a duplájára.
Akkor javítanám az összeadódik szót, növekszikre.
"A hangszórók többszörözésének előnye a terhelhetőség és a hangnyomás növekedése. Megfelelő hangszóró paraméterekkel és dobozkialakítással jobb tranziens átvitel érhető el hasonló alsó határfrekvenciával két kisebb mélyközép hangszóróval, mint egy nagyobb mélysugárzóval. A többszörözés hátránya a doboztérfogat és a költségek arányos növekedése."[ Szerkesztve ]
-
makkai
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat. Valószínűleg egyszerre nem fogom tudni megvenni a hangfalalkat és az erősítőt. Ezért arra gondoltam, hogy a meglévő Házimozi szett valamelyik részét használám. Magyarul vagy erősítőt, vagy hangfalakat venném meg előbb. Viszont a mostani rendszerben a sub passzív. Ha erősítőt veszek előbb, akkor a meglévő passzív subot lehet használni? Vagy ha előbb hangfalakat veszem meg, akkor a meglévő passzív subos kimenetre rá lehet kötni az aktív sub-ot?
Egyébként előbb erősítőt szeretnék venni, pl. Yamaha RX-V385 vagy 485 vagy esetleg Yamaha HTR-4072.mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #46669 üzenetére
Ezt gondolt át: "összeadódnak a hangnyomás értékeik"!
Ha egy szubláda tud 110 decibelt, akkor kettő a dupláját? Vagy hogyan kell érteni?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz makkai #46667 üzenetére
Szia. Természetesen használható 1db-al is .
Csak felső kategóriában tudja a két subot külön kezelni , alatta az erősítőn belül közösítik a két kimenetet...tehát olyan mintha egy kimenetet elosztanál egy y kábellel a készüléken kívül.
Több sub-nak azért van értelme mert összeadódnak a hangnyomás értékeik és ha jól össze vannak hangolva (szoftverrel) akkor ki lehet javítani az 1db sub által okozott akusztikai amonáliákat. Stb. -
makkai
aktív tag
Üdv!
Teljesen kezdő kérdés. Idővel szeretnék venni ÚJ belépő kategóriájú házimozi erősítőt és hangfalakat, a jelenlegi 16 éves Thomson DPL660 helyett. A kérdésem, hogy miben más az 5.2 az 5.1-től? Arra 2db sub köthető? És ha igen, akkor 2db-ot kell rákötni, vagy használható 1-el is?mcsaba80 - AsRock Z77 Extreme4 i7 3770K CM Hyper N520, 4x4 GB Corsair Vengeance LP 2133MHz CL11 DDR3 @1866 Mhz CL9 1,5 V, Samsung 250 GB SSD, GAINWARD PHANTOM GTX970, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER T150 PRO kormány, BenQ W2000 projektor, Denon avr x2500h, JAMO S809 5.0 + JAMO C 912 SUB
-
zsoika
addikt
35nm -re és 150eFt keretből én Harman Kardon AVR 760 ast tennék ...amiket írtál azok oda lepkepukik.
A HK 760 elég régi és nagy a fogyasztása is (kb 1300W ) de nem csalódnál benne....sem hangban, sem erőben.[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
Nekem marantz 7010-esem volt. Nem voltam eldőlve tőle. Előtte volt egy Onkyo 818-asom. Na az igen jó volt mozin.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Real_Necro
veterán
Asszony meglepne szülinapomra vagy legkésőbb névnapomra (november vége) egy házimozi erősítővel, így lassan döntenem kell.
Ami adott:
Dali Concept 6 pár
Dali Concept 1 pár
Dali Concept Center
Proson Rumble R-12 subKábelek: Power-R (Radnay Rudolftól)
Ami a korábbi ajánlások meg az azóta olvasottak alapján versenyben van és láttam használt piacon:
Onkyo tx-rz720
Anthem mrx-500
Marantz sr5010 vagy sr6008 vagy hasonlóKeret: kb 150-170eFt
Atmos nem lesz, csak 5.1, talán később 5.2.
Projektor még nincs, 4K-t nem tervezek, kb 150et fogok arra is szánni.Mozira keresek erősítőt, zenére megmarad a Marantz pm7200.
Olyan kell, ami a 35m2-es helyiséget ki tudja "szolgálni", így pl az Anthemben nem vagyok biztos, ugyanakkor a mikrofonos bemérő rendszerét dícsérik.Melyiket ajánlanátok és miért?
Köszönöm
-
BBéci
legenda
válasz fehér_ember #46660 üzenetére
Ő gondolta úgy, senki más.
-
Quetz
őstag
Kézikönyv, 47. oldal, "All Ch Stereo":
This mode is designed for playing background music. The front, surround, and surround back channels create a stereo image that encompasses the entire area. -
Gijon
senior tag
válasz Aurig@ #46652 üzenetére
DIGI-nél nem feltétlen kell a CI+ kártya, csak akkor van rá szükség, ha fizetős tartalmak is játszanak, mint pl.: HBO, és társai.
Isti0221: Ha van Dvb-c tuner a tv-ben akkor menni fog. A 4K tartalom lejátszása az kérdéses, ha nem szeretnél kompromisszumokat , akkor jobban jársz egy médialejátszóval. Ha van a kinézett tv-nek topikja, akkor érdemesebb ott rákérdezni. -
Isti0221
tag
Hamarosan új tv-t veszek az lg 50ps8000 plazma helyett
Jól látom, hogy a mai tv-k wi-fi keresztül tudnak lejátszani 4K filmeket? most med8er lejátszót használok, de csak FHD filmet játszik.
Van egy zyxel 325v2 nas, Archer C2 router, Cambridge audio 351R erősítő. Az új Tv-t optikaival kötném össze az erősítővel.
Működni fog így a uhd remux forrásról filmezés?
Sőt, DIGi set-box is kiváltható, ha a tv-be dugom a kábelt?
[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
válasz #98221312 #46648 üzenetére
Köszi. Ezt sikerült megcsípni, amiből még alkudtam valamennyit. Szerintem jó vétel volt.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=136828
A hátsókon van valami akasztó, de azzal ugyebár csak merőlegesen állhatna a falra, nekem meg meg közel van, szóval muszáj beforgatnom majdnem 90 fokkal. Illetve a TV fölé kéne még valami a centernek, mert alá nem merem tenni, mivel plazma és 27 kiló. De közben agyaltam és lehet, hogy simán eszkábálok oda polcokat. Ezek az univerzális konzolok mennyire univerzálisak? Van valakinek tapasztalata velük? Center konzol nem is létezik? -
Fisha
őstag
Sikerült hozzájutnom ma használtan egy 5.1-es BW sethez. Kicsit küzdök a center és szatellitek elhelyezésével. Hol érdemes fali konzolt nézni hozzájuk? Alapból a google a barátom, de most nem sok értelmes eredményt leltem.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Nem azért mentem, hogy meghallgassam a rendszert, hanem elhoztam egy mélyládát meg egy kábelt. Az eladók invitálása folytán lett egybe kötve egy kis mozizással. Otthon nem fogom az ő rendszerüket építeni, mert másból gazdálkodom és más az elképzelésem is, de még az igényem is.
Amennyi info átjött, az nekem bőven elegendő ahhoz, hogy felfogjam, más más felépítésben is lehet mozihangulatot összehozni. Nem érdekelt milyen kábel meg hány méter, mi az eszközök pontos típusa, megnéztem kb miből áll a rendszer, meghallgattam, élményt szereztem.
Ha mindenhol jegyzetelnék és tudni akarnám mi hogyan készült, akkor lassan mindenhez is értenék... a csőszereléstől a csillagkutatásig...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zsoika
addikt
Nem hallottam azt a Polkot ,de az adatok nem túl biztatóak. ....0,5" magas és 2,5" közép sugárzókkal szerelt. A Harmant is 150Hz en kell vágni a 7,5cm-es közepei miatt...hát akkor ezt kb. 200Hz. Abban legalább 1" a magas.
Egy használt M.A. MASS volna a legjobb.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz zsoika #46642 üzenetére
Akkor összefoglalva az a legcélszerűbb, ha megvárjuk a BF-et nov. végén, és akciósan veszünk egy hkts 60-at, mellé pedig vmi használt erősítőt. Kábelezés tuti kell, mert 35m2-es szobára valót (főleg ha éleknél, saroknál akarja vezetni) biztos nem csomagolnak ezek mellé a kis szarok mellé.
Teljesen új cucc (erősítővel) esetén mi az ami belefér a 250-es keretbe? Jó lenne csak linkelni a havernak egy terméket, mert használt esetén tuti nekem kell azzal is foglalkoznom.
Basszus, annyi időm sincs, hogy a projit, a vásznat, meg a 4 surround hangfalamat felszereljemKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
zsoika
addikt
válasz Dorian #46639 üzenetére
"szét vagyok csúszva" Azt látom
646
Írtam hogy BF (black friday) alkalmával akció várható. Használtan a hkts 60 100eFt körül megy.....200+eFt nem ér(mondjuk szerintem egyik hm cucc sem éri meg a listaárát).
A 60, 65 höz réz kábelt adnak (igaz alap szintűt).
A 30-tól fölfelé van a hkts200sub...alatta 210/230 de az még rosszabb. -
BBéci
legenda
válasz Real_Necro #46633 üzenetére
Igen, megkérdezem, hátha sikerül itthon elkészíteni.
Ha nem vagyok tisztában azzal, hogy miből állt a meghallgatott rendszer, akkor nem tudom később felhasználni a tapasztaltakat, vagyis az egésznek nulla az értéke.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
válasz zsoika #46632 üzenetére
Kicsit szét vagyok csúszva.
- Mi az a 646-os?
- hkts 60 nem fér bele, az önmagában 220 pénz és még erősítő, kábelezés sehol.
- MA Mass még annyira sem fér bele az össz árba.
- HKTS200 sub az melyik hkts-hez tartozik, az összesben az van?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
mettek
addikt
Azért ennyire nem kell kisarkítani. Itt igenis tudni kell sztem hogy mit lát hall az ember hisz ez alapján lehet belőni hogy az a kategóriájú szett mit tud ami jól jön késöbbi fejlesztésnél vagy ha valaki tanácsot kér.
-
Real_Necro
veterán
válasz zsoika #46636 üzenetére
Nem akarok én hozzá igazodni, meg van már a Dali Concept szett, nem fogom egyhamar lecserélni. ;)
-
zsoika
addikt
válasz Real_Necro #46635 üzenetére
Azért annyit megnézhettél volna melyik quadral ... Csak hogy tudd az igényeidet belőni és hozzáigazítani.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz zsoika #46634 üzenetére
Legközelebb elviszem a fiamat (4 éves).
Kb mindenhol csak az érdekli, hova milyen kábel van dugva...„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zsoika
addikt
Én el tudom róla képzelni
-
Real_Necro
veterán
Nem vagyunk egyformák (és ez így van rendben).
Neked ez a hivatásod, hobbyd gondolom... Nekem csak egy élmény és baromira nem érdekel mi van a háttérben ha mosolyt vált ki belőlem.
Ha eszel egy finom tortát, megkérdezed az összetevőit és a készítésének menetét? ;)„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
zsoika
addikt
válasz Dorian #46628 üzenetére
Ma linkeltem a 646-ost (az már mehet is) és hozzá hkts 60, 65 ...ha már Harman (abban már 1" magas van).
Szerintem ez a szett [link] jobb választás a 25-ös mélyláda miatt...a HKTS200 sub alsó rartománya hiányzik és csak 20cm-es.
Várni kéne BF -ig, a Harmanból szokott lenni akció.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Real_Necro #46627 üzenetére
Le sem ülök addig egy rendszert meghallgatni, amíg minden egyes alkotóeleméről nem kapok információt, vagy magam nem járok utána.
Lehet fordítva is, de úgy eljönni, hogy Denon, quadral és SVS...Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dorian
félisten
Haver szeretne sokpontegyet venni, belépő alatti kategóriában. Én nem ismerem ezt a választékot.
Paraméterek:
Max 250-akar rákölteni mindenestől;
35 m2-be lesz elhelyezve;
Álló semmiképp, csak kis hangfalak jöhetnek szóba, surroundok plafonról lelógatva, frontok, center a komódon.
Tisztában vagyok - és neki is mondtam - az elhelyezési, szobamérethez képes kis hangsugárzók és a többi csökevénnyel, úgyhogy azt a témát hagyjuk, számára a hangminőségnél a fenti megkötések fontosabbak.Használttól nem zárkózik el, az új vétel annyiban lenne szerencsésebb, hogy használt esetén tutira nekem kéne azt is intézni, megnézni, kipróbálni...
Javasoljatok légyszi néhány verziótKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
-
zsoika
addikt
Valaki egy szerintem jó árú erősítőt?
[link]
Természetesen személyes átvétel erősen ajánlott. -
mettek
addikt
válasz Real_Necro #46624 üzenetére
Milyen quadral volt milyen elektronikával?
-
Real_Necro
veterán
Tegnap 2 házimozi rendszert is volt alkalmam személyesen "kipróbálni". Az egyik Quadral hangfalakkal és Svs mélynyomóval összeállított, a másik Cutler dedikált moziszobája.
Még mindkettő hatása alatt vagyok, de nagy élmény volt.
Közben beszereztem a Dali Concept szett mellé a Proson Rumble R-12-t. Most el kell döntenem, hogy a következő a projektor vagy az erősítő lesz.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Bornie127 #46621 üzenetére
Megbízhatók, gyorsak. Pár éve vettem tőlük erősítőt, majd subot is. Az erősítő dupla dobozban volt, a sub csak a sajátjában szállítva. A sub erősítő része meghibásodott kb. fél év után, egy e-mail váltás után kérték, hogy szereljem ki az erősítő modult és a távval együtt küldjem vissza. pár héten belül rendesen megjavítva visszaküldték.
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Vásárolt mostanában valaki a hifi-fabrik-tól? Még mindig a megbízható bolt listán van?
Garanciáztatás mennyire problémás náluk?
Olvastam a régi kommentek között, hogy plusz dobozban küldik, ez még mindig így van?
Ki a szállító cég? Lehet tudni?Köszönöm
-
BBéci
legenda
"csak bizonyos esetekben van gond, jellemzően a sorozatoknál, míg a filmeknél, bemutató videóknál nincs."
Egyértelműen a műsoranyag hibája, nem a rendszeredé.
Nincs egyszerűbb csatorna hangerő állítás, mint a speaker setup.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Szeretem a Denonok hangját, több modell megfordult nálam az évek során, és most is azt használok!
Az említett 1713 nem volt nálam, de leírtam az utat, hogy az általam használt X szérián hol található a "levels" menü.Évekig használtam úgy a rendszerem, hogy nem volt egység, egész pontosan a center eltért a többitől, miután egységesítettem, a fejem fogtam, hogy mozizhattam így idáig, ne hallgass arra, aki ennek az ellenkezőjét állítja!
A sorozat, és a filmek eltérő minőségén nem kell különösebben gondolkodni, mert egyértelmű, hogy utóbbinál jóval nagyobb mértékben dominál az audiovizualitás..
-
Fisha
őstag
válasz #98221312 #46613 üzenetére
Nem szívesen fárasztom itt a többieket ezzel, ezért csak egy utolsó: az ugye megvolt a kérdésnél, hogy a szintekkel csak bizonyos esetekben van gond, jellemzően a sorozatoknál, míg a filmeknél, bemutató videóknál nincs.
Azt az infót köszi, hogy te ezekszerint minden esetben egységes rendszert javasolsz a "szedett-vedett" helyett. Hallottam már ennek az ellenkezőjét is, de figyelembe fogom venni ezt is a rendszerem további kialakításánál. Sajnálom, hogy nincs konkrét tapasztalatod a denon erősítőkkel, esetleg ezzel a modellel, és így nem tudtál abban sem segíteni. -
törölt tag
Nem vittem félre a kérdést, ugyanis az eltérő hangerőkülönbség pontosan a nem megfelelő kiépítésből fakad.
Mégpedig azért, mert a különböző (nem azonos családból származó) hangfalaknak, eltérő az érzékenységük.
Első körben tudni kéne, az adott hangfalak érzékenységét, hogy tisztában legyél mennyivel kell csökkenteni egyiket, a másikhoz képest.Nem tudom hol kell az 1713-on állítani a hangerőt, de nem hinném, hogy olyan bonyolult lenne a menürendszer, hogy ezt kisebb keresgéléssel ne tudnád megtalálni.
Nálam: Speaker-manual setting-levels.
[ Szerkesztve ]
-
Fisha
őstag
válasz #98221312 #46609 üzenetére
Nem a kifejezésért haragszom, hanem azért mert félrevitted a kérdésemet. Igen, ez egy jelenleg még szedett-vedett rendszer, nem ez lesz a végállapot. De nem hiszem, hogy a surround hangerőn sokat változtatna, ha betennék egy centert is, szóval ez most irreleváns.
Így a kérdés továbbra is nyitott: tudom valahogy kulturáltan állítani a surround hangerőt a Denon AVR 1713-on? Normális, hogy ennyire más a hangerő hátul egy filmnél és egy sorozatnál, ha mindkettő DTS?[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz mettek #46610 üzenetére
Teszt miatt kérdeztem.
Ma megyek egy Proson Rumble R-12ért, aztán ha bejön lehet beszerzek belőle még egyet mozihoz.
Tudom a zártakat jobban preferálják itt, de nagy a terem és egyelőre csak kipróbálnám mennyit segít/változtat belépő szinten.
Egyelőre még sztereóhoz.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
mettek
addikt
válasz Real_Necro #46606 üzenetére
Én náluk korrektebb és megbízhatóbb bolttal még nem találkoztam. Ha valami nem olyan jó akkor megmondják.
-
Fisha
őstag
válasz #98221312 #46607 üzenetére
Ez most egy, a sztereo rendszerre gyorsan épített valami:
elöl: Cabasse farella 402
hátul: quadral tsa 151Tudom, hogy nincsenek ezek egy súlycsoportban, majd még alakul, csak most kicsit zavar, hogy ennyire semmi teret nem kapunk a sorozatokhoz.
Az erősítőn én csak ilyen alap konfigurálási helyen találtam meg a hangerőállítási lehetőséget csatornánként. Ami elég mélyen van a menüben, és közben nyomja fehérzajt az arcomba. Emiatt nem életszerű ezzel gyorsan utánahúzni, ha valaminek gyenge a hátulja. Ha valaki ismeri esetleg ezt a vonalat (avr 1713) a denonon belül, annak megköszönném, ha tudna érdemben mondani erre valamit.
-
Real_Necro
veterán
Streamaudio tesztjeinek mennyire lehet hinni?
-
BumBum Jack
tag
válasz makoss #46601 üzenetére
Tudom az lenne az igazi ,de árban nekem a Polk jobban feküdne . Utána néztem , amerikai ,csak nem lehet olyan rossz...
De nyilván ti tudásból, tapasztalatból sokkal jobban tudjátok. Szóval árban számomra szimpatikusan ,mivel a közeljövőben autó cserét is tervezek. Máskülönben nem is gondolkodnék , Dali Oberon jönneEsetleg Pécsen tud valaki olyan üzletet ahol házimozi erősítőket illetve hangfalakat lehet megnézni?
-
Fisha
őstag
Most először lőnék össze magamnak egy kezdetleges (4.0) "házimozit". Vettem ehhez egy Denon AVR1713 erősítőt. A problémám a következő: a dts, dd5.1 filmek, tesztvideók tök jók, de a sorozatoknál alig szól a háttér, épphogy csak cincog valamit, még akkor is, amikor bőven lenne oka bömbölni, mert mondjuk éppen mögöttünk törik össze egy üveg. Kérdésem, hogy mitől lehet ez? Hangsúlyoznám, hogy a sorozatok is surround (dts, dd5.1) hanggal érkeznek, újak, jó minőségűek (pl. lucifer, sheldon stb). Ezeket ennyire nem surroundra keverik? Ti is ezt tapasztaljátok?
Adná magát a megoldás, hogy sebaj, tekerj a hátsó hangszórók hangerején ilyenkor gyorsan. Itt jön a második kérdés: végignyálaztam a denon leírását, de esküszöm, hogy nem találtam ilyen opciót. Be lehet állítani a kiemelést/elnyomást minden zónára, de ők ezt láthatóan egy egyszeri konfigurálásnak gondolják, mert 10 mélységben van kb. a menüben, illetve folyamatosan fehérzajt sugároz a beállítás közben. Így ezt nézés közben, gyorsan beállítani sajnos nem életszerű. Én vagyok a béna vagy a denon?Mi a megoldása a fenti tünetegyüttesnek?
u.i.: azt nem írtam fent, hogy az erősítőn természetesen be van állítva, hogy csak a 4 hangdobozom van a rendszerből.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz BumBum Jack #46600 üzenetére
Polkot nem ismerem, inkább ez: [link] csak jóval olcsóbban.
Azért köszi!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042