Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz N.YCityBoy #47094 üzenetére
Engem érdekelne ez a Kispest. Szívesen hallanék már különbséget saját füllel. Viszek sütit,közben majszolni! :-) Hópehely cuki, ha mondd valamit...:-)
-
alphamooncam
őstag
Azt gondolom, hogy van jó akusztika, és van rossz akusztika.
Nem látom olyan lényegesnek ilyen élesen elkülöníteni a HM-t és a sztereót akusztikai szempontból, viszont teljesen más karakterű vasakat igényelnek.
Éppen ezért egy szobában két teljesen független rendszert üzemeltetek, tükör módban.
Hm stúdiósabb, minden hangsugárzó aktív, szimmetrikus kábelezéssel, sztereó meg szimmetrikus, csöves DAC-kel, és csöves erősítővel (egyenlőre) öszvér, performance tuningolt hangsugárzóval.
Tükör módot úgy kell érteni, hogyha mozizok, úgy az egyik irányba nézek, ha zenét hallgatok, - 180°-kal megfordítom a kanapét, és - a másik irányba.
Én ezt a megoldást gondolom optimálisnak jelen pillanatban, tekintettel arra, hogy két külön helyiséget fenntartani nem gondolom célszerűnek.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Real_Necro
veterán
Tetszik az a két bika vasmagos trafó a bal oldalon. Emlékeztet arra az időszakra, mikor megépítettem a legnagyobb végfokom egy 560W-os hypersil trafóval. :)
Egyébként itt nem tüskéken áll az állvány. Mi értelme a csillapításnak pl ha erősítőt raksz rá?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
veterán
Az nincs közel😄 Sajnálom, mert tényleg hallható a különbség, hidd el nem mondanám és nem a 80K amit kiadtam érte mondatja ezt velem, a közel 50 év hifizés alatt ennek a sokszorosát költöttem sokkal feleslegesebb dolgokra, és azokra sem mondtam csak azért jókat, mert megvettem egy adott összegért! Szeretek a realitás talaján maradni, és ezekben a csoda több százezres ês milliós kábelekben viszont már én sem hiszem, hogy akkora nagy hallható különbségek lennének!
-
hcs57
addikt
válasz N.YCityBoy #47094 üzenetére
Sajnálom, 200 km.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Dorian
félisten
Utózengési idő nem tér el lényegesen (0,3 - 0,4), bárcsak meglenne ez bármelyik a lényeges frekisávokban az összes topiktársnak.
Ülési hely is lehet ugyanaz.
Amúgy sem érdemes tökéletességre törekedni semmilyen téren, az aránytalanul nagy erőforrásokat vesz igénybe.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
veterán
-
Quetz
őstag
válasz fehér_ember #47088 üzenetére
Nem találkoztam kábelekkel, mert minden a falakban rejtve megy. Mindkét cég nagyságrendileg 10/20 hangfalat hajt a nagyobb termekben, tehát nem tartom elképzelhetetlennek a több száz méter hangfalkábel meglétét. Nyilvánvaló, hogy nem high end hifi kábeleket fognak erre a célra használni.
Ha kereskedő lennék, én is csak azzal villantanék, ami szem előtt van. Ami el van rejtve, ott meghagynám azt ami technikai szempontból jól működik.Találtam egy képet a HMS kábelezéséről:
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #47070 üzenetére
"a crown tényleg hozza a mozihoz elvárható hatalmas dinamikus hangzást"
A publikus mozikba nem is kell más és sok házimozisnak sincs igénye kifinomult, részletező hangzásra. Nekik megfelelnek az olyan végfokok.
Nekem a Synthesis One Array hangja nem tetszett sztereó zenével, koncertekkel sem igazán, viszont akciófilmekkel etalonnak tekintem.
Ha lenne dedikált moziszobám, boldogan betennék egy olyan rendszert, de akkor egy másik szobában zenehallgató szettet állítanék össze.(#47090) exception
Akárki mondta, akkor is ostobaság. Az a sztereó rendszer, amelyik nem képes egy szimfonikus zenekar előadását megfelelően prezentálni, az nem ér két forintot sem. Ha viszont tudja, akkor vidáman lehet vele házimozizni is. Természetesen plusz hangdobozokkal és szubládával kiegészítve.
SZVSZ[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz exception #47071 üzenetére
Ki és hol mondott ilyen marhaságot?
(#47069) Real_Necro
Egyetértek azzal, amit az elektroncsövesekről írtál. Engem még soha, egyetlen egy sem győzött meg arról, hogy olyat kellene használnom.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fehér_ember
addikt
Meséld el kérlek azoknak akik épp más programon voltak; pl. hogy milyen mezei kábelekkel találkoztál náluk.
[ Szerkesztve ]
-
Tunder_ke
csendes tag
Sziasztok!
Polk Audio TL1600 hansugárzó rendszer vásárlását tervezem. Olvasgattam róla és azt gondolom az én igényeimnek megfelelhet: TV nézésre, házimozizásra szeretném használni egy 15-16 négyzetméteres szobában.
Milyen házimozi erősítőt javasolnátok hozzá? Nem ragaszkodom egyetlen márkához sem.
A max. ár 150.000,- Ft.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Quetz
őstag
válasz N.YCityBoy #47081 üzenetére
Ismételten jegyezném meg, hogy egy 5.1 rendszer egy 5x4m-es szobában alsó hangon 40m kábelezést jelent. Az áraiddal számolva 200k. Probléma csak az, hogy szerelten már nem kapod meg, kihúzni és csereberélni problémás... Tehát hobbiból bohóckodásra jó dolog a kábel cserebere, de egy megtervezett mozi esetén már nem kivitelezhető.
És mivel számtalan referencia szintű mozit terveznek és kiviteleznek, egyértelmű, hogy megoldható a dolog csudakábelek nélkül is.Ezt egyébként megtapasztalhatta bárki, aki a múlt héten megtudta látogatni a Házimozi Stúdió vagy a Dreamcinema bemutató szobáit.
-
hcs57
addikt
válasz N.YCityBoy #47081 üzenetére
Mit mondjak, kiadtál 80 ezer Forintot, nyilván nem fogsz mást hallani. Azért egy vakpróbát megnéznék nálad.
Merre laksz?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
zsoika
addikt
Én is így jártam az ASUS D1 kártyámmal. Intelnél giga b365 d3h nál még van pci ... non k proci esetén ajánlott lap(nekem is ilyen van 9400F hez).
Piros oldalon sajnos csak B350 -es csipszettel szerelt lapon van , azt meg nem ajánlanám...B450 jobb ,de attól függ milyen procit tervezel. -
hcs57
addikt
válasz Dorian #47080 üzenetére
Jó kérdés... Nekem végül is nem sokat segített ez a fórum, jöttem néha megmosolyogni az itt írtakat pl. a kábelekről, néha csak úgy..
Vannak itt többen, akinek a véleménye, tapasztalata, szakmai ismerete hasonló az enyémmel, főként Őket figyelem. Gondolom ez nem baj?Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Quetz
őstag
válasz Dorian #47057 üzenetére
Én pont ezt vitatom, hogy egy fenékkel két lovat nem lehet megülni. Egy sztereó rendszerhez más akusztikai követelmények kellenek, pl magasabb utózengési idő, mint a mozihoz ahol térhangzás adott. Más az ajánlott ülési távolság is, ezt a lenti képen lehet látni. Tehát aki mindkettőre jót akar kihozni, annak igazából egyik sem fog sikerülni, valamelyiket el kellene engedni.
-
veterán
Én csak a kábel dologra térnêk ki ,a többivel többé kevésbé egyet értek👍
Sokáig placebónak gondoltam ezt a kábelezés dolgot ên is, de csak addig amíg nem cseréltem le a gyárikat jobb minőségűre! Nem kell nagy dolgokban gondolkozni, hangfal kábelt egy VanDenHull Magnumot vettem használtan 2x3métert 30000-ért, amúgy métere újonnan 50 Euro, és az erősítőhöz egy Pangea AC9SE MKII tápkábelt 2méterest, ez már húzósabb volt 50K, de ennek is a rendes ára 100 felett lett volna! Bekötöttem őket és amikor meghallottam a kedvenc zenéimet nem akartam elhinni, hogy mennyire más minden, komolyan!!! Sokkal nyitottabb teresebb lett minden, a közép és magas tartomány sokkal rêszletezőbb és tisztábban szólt, a mély hangok pedig sokkal lejjebb mentek mint a megszokott! Tehát a javulás egyêrtelmű volt és ami a legfontosabb, hallható! Hát ennyi...[ Szerkesztve ]
-
B.Junior
tag
Sziasztok!
Az Audyssey ACM1HB mérőmikrofon jó lesz a Pioneer SC-LX 501-es erősítőhöz is?
-
hcs57
addikt
válasz exception #47076 üzenetére
Igen, itt is megy ez, a kábelekkel, s még sok mással, ... mert ők sok tapasztalattal tudják, hogy én azért nem hallom, mert nem értek hozzá, vagy egyéb kifogás.
Ami a lényeg, a zenét is és a film hangot is erősíteni kell, ami a különbség, az a film esetében a szubhangok és a térhangzás több mint két hangfalon.
A gyakorlat azt mutatja, hogy az AVR is megszólaltatja a zenét, nem is akár hogy.. mint ahogy a film is nézhető sztereó hanggal (kisebb akusztikai élménnyel).
Itt az a lényeg, hogy hivalkodj a milliós cuccoddal, tápkábel sem jó, amit a gyártó mellékel, mert a részletek, a tér, a dinamika... szóval érted.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
exception
aktív tag
Nekem szó szerint ezt mondták a Sonus Faber Sonettonál, hogy ez a hangfal nem tudja lekövetni egy film dinamikáját, és nem "se alja, se teteje" zenére fejlesztették. Mert mi történik, ha berakok rajta egy dr. Dre-t, szétesik vagy nem dr. Drenek fogom hallani, hanem Vivaldi 4 évszaknak? Sokszor mintha nem hallanák, amit mondanak
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Kicsit OFF lesz,de remélem tudtok tanácsot adni-véleményezni.
Lecseréltem a médiaállványom,és a tv pedig egy falikonzolon van felette,a médiaállványom jóval kisebb lett mint az előző volt,és ebből adódóan jóval sűrűbb lett az eszközeim elhelyezkedése(router,settopbox,médialejátszó,ps4pro,erősítő....természetesen ezek tápkábelei-hdmi(k)-utp,koax.hangszóró kábelek,és persze a tv tápkábele meg az abba menő összes kábel)....megpróbáltam szépen elkülönítve elvezetni a rengeteg kábelt,de mivel a falhoz közel van a médiaállvány,így azért eléggé összevannak sűrítve (nem gubancos,de egymás hegyén hátán)................kérésem az lenne,lehet a sűrű kábelrengetegből adódó bármilyen probléma ?A falikonzolon levő tv-re felmenő kábeleket egy kábelcsatornában fogom majd felvezetni az esztétikum miatt is,de a médiaállvány háta mögött egyszerűen nem tudom máshogy megoldani.
Köszi előre is!
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
PC-s házimozis kérdés, új gép építése miatt vagyok kételyek közt.
A problémám az Elite Pro (hangkártya) - PCI - új alaplap - nincs PCI - legyen USB-s - de az mind rosszabb kérdéskörből indult.
Az erősítős vonal onnan jött, hogy most az Elite Pro külső egységéről megy digit coaxon hajtom a házimozit, az új lapokon és hangkártyákon kb a digit coax is el lett felejtve, ha normális lapot választok, legalább az optikai elérhető lesz, átvariálom a szobát és keresek megoldást, hogy optikám rámenjek az erősítőre és akkor abba dugnám a fejhallgatót.
Innen jön a kérdés, hogy vajon tudja-e azt a szintet pl egy játéknál, mint amit az Elite Pro adott ki magából és lehet-e abból az elméletből kiindulni, hogy spdifen optikán kimegy a digitális adatfolyam, akkor nem számít, hogy milyen a hangkártya, mert az erősítő feldolgozza a másik oldalon és már csak rajta múlik, hogy mit hallok valójában?
Az erősítőm nem olyan gagyi (Denon AVR-2308), de egyrészt nem is sztereó erősítő, másrészt nem próbáltam erre sosem, így nem tudom mi a helyzet.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
exception
aktív tag
válasz ctrlaltdel13 #47070 üzenetére
Ugyanaz a bevált duma megy mindenütt, a sztereó rendszer nem bírja a mozi dinamikáját, mert azon csak jazzt és zongaversenyt lehet hallgatni
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz mettek #47068 üzenetére
Azért szerintem egy jó proci simán élvezhető szintet hoz zenén is.
A mostani Hifi shown nem voltam hasra esve a sztereó felső ligás hangtól.
Egy normálisabb lehallgató helyiség negyed olyan technikával sokkal élvezhetőbb.Vissza térve a végfokokra, a crown tényleg hozza a mozihoz elvárható hatalmas dinamikus hangzást, amit egy AB osztályú végfok szerintem nehezebben présel ki magából.
Viszont zenén steril volt, ott az AB sokkal zeneibb.
Igaz zenén nincs is akkora ingadozás mint mozin.
Ez saját tapasztalat. -
Real_Necro
veterán
válasz mettek #47068 üzenetére
Az elektroncsövest nem keverném bele, teljesen más világ és szerintem nagyon szűk az a zenei világ, amely élvezetesen hallgatható rajta. Én anno szalagot hallgattam még csövessel, talán Tomita, vagy Dead Can Dance volt...
Ugyanakkor van egy csomó film amelyben jelen van a jazz vagy blues, stb... ezért érdekelne, hogy mit értünk kifejezetten mozihangzás alatt.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
mettek
addikt
válasz Real_Necro #47066 üzenetére
Kezdjük ott hogy a mozi processzorok kb negyed ötöd árú sztereó erősítő szintjét hozzák innentől kezdve milyen zenei képességekről beszélünk. Egy komolyabban sztereózó hifista kinevet ha azt mondod egy házimozira hogy zenei. Nem kötekedni akarok csak ahelyett hogy zeneinek neveznénk egy házimozit inkább azt kellene mondani hogy részletező, dinamikus, jó térérzetű, lineáris vagy loudness típusú stb...
Egy elektroncsöves erősítő megfelelő hangfalall és forrással hol fog házimozi élményt nyújtani? Sehol mert nem is képes rá a maga sztereó mivoltával de lehet hogy hangban sem lenne ütős.
A másik oldalról meg egy avr hol fog úgy szólni mint egy elektroncsöves? Sehol....
[ Szerkesztve ]
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
-
Real_Necro
veterán
válasz Dorian #47062 üzenetére
Nem kötekedni akarok, csak érdekel mi alapján az a premium? Valahol ellentmondás van, mert ha mozira jó, akkor az ott elhangzott zenére is jónak kell lennie. Ha zenére nem jó, akkor csak a leadott teljesítmény miatt mondjuk, hogy jó mozira? Egy zenére tökéletes felszerelés mennyire bírja a mozi adta "dübörgést"?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
deka1
csendes tag
Sziasztok,
kezdő vagyok a témában ezért szeretném a véleményetek kérni, az alábbi házimozi párosítást néztem ki magamnak (18-19 nm szoba):
Yamaha RX-V485
Yamaha NS-F51 5.1(Csomagban az RX-385-el láttam ezt hangfalat egy-két helyen.)
Ebben az esetben az 1-2-es fenti leírásban jelzett alapelv nem érvényesül, kérdés, hogy ettől még rendben ez az összeállítás?
Illetve a HTR 4072 miben tér el az RX V485-től, nem igazán látom a különbséget..?
Van-e ilyen budget kategóriában alternatíva? (5.1, wireless lehetőségek)
Minden hozzászólást megköszönök!
üdv
-
Gaben360
senior tag
Üdv!
Ide is feltenném a kérdésem,mivel a haladó topikban nem kaptam választ.
Melyik erősítő érné meg jobban, egy CA 551R V2, vagy egy Yamaha RX-A 3030?Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"
-
Dorian
félisten
válasz Real_Necro #47061 üzenetére
Főleg, hogy (szerencsére) a filmek nagy része sem "ütsdvágdnemanyád" típusú.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Real_Necro
veterán
válasz mettek #47058 üzenetére
Mi a helyzet a filmek alatti zenékkel, énekkel? Ott is van hangszerelés, nem csak a "csihipuhi".
-
törölt tag
válasz N.YCityBoy #47059 üzenetére
Köszönöm...
-
veterán
válasz mettek #47051 üzenetére
Félre értetted, pablotaxi ezzel csak jelezte újfent amit fentebb is beszéltünk, hogy megint ilyen több 100000-es milliós cuccokról megy diskurzus egy "kezdő belépő" szintű topikban!
Miért nem lehet ezeket a haladó topikban kitárgyalni Nem mintha engem zavarna, csak akkor miért van 2 topik nyitva ennek a témakörnek -
mettek
addikt
Igen ez jogos. A házimozi azért teljesen más tészta mint a zene. Ha egy normál moziban betennének egy jazz zennét valoszinű kevés élvezeti értéke lenne. Ellenben mozin meg odavág.
A Crown xls végfokokat el kell ismerni mint jó mozi végfok.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
A legtöbb ember nem tud vagy akar két rendszert fenntartani, így teljesen érthető, ha a mozi rendszer zenei képességei is fontos szempontot képeznek. Ezen kívül - mivel a zenének magasabb a minőség igénye - az mozira is meg fog felelni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Quetz
őstag
válasz mettek #47051 üzenetére
- Tisztázni kéne, mi a házimozi végfok, mert a Crown, QSC, stb... végfokok azok, amik a mozikban üzemelnek. Ezeknél "mozisabb hang" nehezen elképzelhető.
- Amit kimondatlan feltételezést sejtek, hogy a PRO vonal nagyon megy, mert olcsó (elnézést kérek ha tévedek). Ide csak lábjegyzet szinen szeretném hozzátenni, hogy nem az. Teljes végfokolás Crown XLS-el fél millió fölött indul.
- A zeneiségről meg még ennyit: itt szinte mindenki surround rendszert vesz, azután kezdi kalapálni, hogy sztereó hangzás legyen belőle. Ok, olvastam már én is olyanról, aki automata váltós BMW-t vett, és átépítette manuálissá... Ennek a topiknak a házimoziról kellene végre szólnia, a hifistáknak van külön sztereó topik. -
mettek
addikt
válasz #46129152 #47050 üzenetére
Újabb szintet akar lépni...oldalra lépésnek nincs értelme. Az csak pénzkidobás. Amugy aza baj hogy ebbe a hobbiba nagyon sok pénzt kell belelocsolni hogy az ember elégedett legyen illetve nagyon képben kell lenni azzal hogy merre érdemes elindulni.
Most ami nagyon megy "pro" házimozisoknál az a processzor és Crown xls végfokok. Sőt egyesek régi passzív szubot használnak szintén Crown végfokkal hajtva.
Ezek nem kimondottan házimozi végfokok és nem adnak akkora zeneiséget de mozira brutál jók állítólag...500watt csatornánként, kegyetlen energia. Több nagy mozi is ilyet használ.
És a mozi végfokok 1-2 milliós árához képest olcsók még újan is. (A peocesszorok viszint nem olcsók az tény)
De ez már nem belépő.
-
zsoika
addikt
Dehogy . Sony pascal szintű hang, de nem a 835...annyira azért nem jó a magasa.
A centerben 3db sugárzó , a frontban 3 (vagy 4) és a hátsókban 2 ...ha jól emlékszem.
[link]
Újonnan 200eFt fölött volt 2004-ben. A mai 100eFt os SB kategóriát agyonveri hangban de lehet a 200-ast is. Az biztos hogy a tv hangjának a feljavítására még most is jó. -
BBéci
legenda
válasz B.Junior #47039 üzenetére
300000 forintért csak csodával határos szerencsével tudnál olyan 5.1 szettet venni, ami illene az említett, újkori árukon 7-800000 forintos erősítőkhöz. Egy azokhoz passzoló használt szubláda elvinné az összeg közel felét.
-
B.Junior
tag
Én használt hangfalakban gondolkozom értékben úgy 300e Ft körül, és 5.1-es rendszerben.. Jelenleg egy Yamaha RXV-677 -em van amit le szeretnék cserélni egy Pioneer SC-LX77 vagy Yamaha RX A3030-ra vagy ehhez hasonlóra. Jelenleg Pc-ről szólaltatok meg, zenét mozit, és van egy Epson TW9200-es em.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz B.Junior #47037 üzenetére
Hasonló a zenei ízlésünk, és amikor az első bekezdésedet olvastam, kezdett megfagyni ereimben a vér. Azt feltételeztem, bejött neked a Klipsch hangzás, ami az említett zenékkel nagyon nincs egy hullámhosszon. Aztán megnyugodtam, mivel te is arra jutottál, amit én már régen tudok.
Építő(nek vélt) javaslat előtt mindenképpen tudnom kell a rendszered többi alkotóeleméről, lejátszóról és erősítőről. Valamint arról, mennyi pénzt szánsz rá, hány hangdobozt akarsz venni és szóba jöhet-e használt cucc is?[ Szerkesztve ]
-
B.Junior
tag
Sziasztok!
Szeretem a jó mozit, a smoothjazz/ funk/ R&B zenét, de eddig csak egy Wharfi Diamond 9.5 (5.0) +JBL250P -ig jutottam. Piszkálták a csőröm a Klipsch szettek, mivel szeretem az élénkebb magas hangokat, a lüktető dinamikus megszólalást. Itt sok jót nem hallottam róluk, de sokan írták, mozira nem rosszak. Hát legyen..
Volt szerencsém kipróbálni ma egy Klipsch Rp260f-et, ezekről több pozitív tesztet is olvastam. Érdekelt, hogy egy kb. 3-4szer annyiba kerülő Klipsch hangfal mit tud a Wharfikhoz képest... Háát nem sokat....jócskán elmaradt a hűűhaa érzés. Meg kell mondja az a fajta "Loudness hatás" amit itt sokan emlegettek, teljesen lelombozott.Az már biztos, hogy nem ez az irány, viszont itt szeretném a segítségeteket kérni, hogy mi felé érdemes nézegetni a használt piacon, ami valóban előrelépés lenne a Wharfik után... minden építő javaslatot elfogadok ...előre is köszönöm...
-
BBéci
legenda
válasz Real_Necro #47031 üzenetére
Túl jó a hangdobozaidhoz, tehát semmiképp nem mellényúlás.
(#47033) zsoika
Mi miatt jobb? Még kisebb a doboztest, ugyanúgy egy hangszóró van benne. Szomszédomnak olyanja (nem a videóban szereplő) van, büntetni lehet a hangjával. A basszus rátelepszik a hangképre, a középtartománya színezett, a magastartománya tompa, részlettelen.[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Real_Necro #47031 üzenetére
Szerintem igen
-
Real_Necro
veterán
Lezártam a keresést első házimozi erősítőmmel kapcsolatban. Dali Concept szett (6, 1, center) és Proson Rumble R-12 mellé lesz, első körben 5.1 felépítésben, de már keresem a Rumble párját.
Az alábbi fog pár napon belül hozzám kerülni:
Anthem MRX-700Remélem jó döntést hoztam.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Kinéztem egy onkyo Tx-nr 575-öt. Tudásban nekem elég, az ár is a maxon van. Várok egy nagyobb akcióra, hogy megvegyem. Olvasgatva fórumokat, azt írják Onkyo annyira nem nyerő inkább denon. Denon esetén AVR-X1500H jöhetne szóba, de nincs benne zone 2 az onkyo ezt tudja és ez nekem fontos. Keresgessek mást vagy nem gáz az onkyo??
Köszi! -
veterán
válasz DarkByte #47017 üzenetére
Igen ebben teljesen igazad van, viszont aki ért hozzá és körültekintően vásáról nagyon pöpec darabokat lehet kifogni használtan, ami mind minőségben mind árában veri a mostani újakat!
Ezt pl ma vettem, és minden gyári rajta gyüjtői karcmentes állapotban! Nem hiszem, hogy bárki megmondaná erről, hogy 23 éves😁 És a hangja, hát nem tudom szavakba önteni...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, de tudnátok ajánlani normális minőségű, 1 méteres micro HDMI - HDMI kábelt ajánlani.
Köszönöm
-
zsoika
addikt
válasz bghistvan #47013 üzenetére
Nekem anno a bemenettel volt bajom(csak sztereó RCA van rajta) ezért váltottam külön hm komponensekre.
Szateliteket csak 8Ohm osat ismerek. Kinézetre a Sony pascalok illenének hozzá.
Esetleg kompletten megveheted [link] , ha kinézetre tetszik.
Kipróbálod a pana sub-ról hajtva és ha nem tetszik akkor veszel hozzá egy erősítőt...régebbi is jó 20-30eFt-ért, vagy már HDMI -s 50-től.
Viszonylag olcsón szokott lenni aprón harman kardon hkts 5.0 szett, de az is 8Ohm os.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
válasz bghistvan #47019 üzenetére
Komplett szettet rakj össze! Vagy ha csak ennyi a keret akkor inkább ne nyúlj hozzá mert nem lesz semmi ebben az árkategóriában ami akár egy kicsi előrelépés is lenne a jelenlegihez képest.
Pl ehhez veszel egy erősítőt, később egy subot és sokkal előrébb leszel
[link][ Szerkesztve ]
-
-
DarkByte
addikt
válasz arcitec #47009 üzenetére
Szerintem a többség itt pont azért óvakodik a használt cuccoktól, mert mint a nevében is benne van, kezdő topik. Nem értünk egyszerűen még annyira a területhez, hogy egy használt cuccról meg tudjuk mondani, hogy az jó vétel-e, jó állapotban van-e, egyáltalán mit kell nézni. Maximum csak elképzelésünk van.
Az másik, hogy én pl. PC-s cuccokhoz értek, de nem szeretek használt cumót venni, vagy csak bizonyos összeg alatt. Kicsit a használt alsógatya esete számomra. Na meg ami nem helyben van (és aki nem Pesten él, sokszor ez a helyzet) azt postázgatni/futározni nagyobb cuccnál eléggé kockázatos, gyakran már régen nincs meg az eredeti doboza.
Lehet így is elég dolgon aggódni, hogy amit választottam az megfelelő lesz-e egyáltalán.
De ez az én véleményem Tiszteletben tartom ha valaki pedig a használt cuccokat részesíti előnyben. Illetve, tagadhatatlanul van a seftelgetésben is élmény faktor, engem viszont idegesít, emberekkel se vagyok jó kommunikátor. Nem vagyunk egyformák.[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Onkyo TX-RZ900 Firmware. Véletlenül ránéztem és lőn: [link]
Akit érint... 2019.06.18 Version 1070-6030-1104
Ez előtti : 2018.12.04 volt.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
mettek
addikt
-
bghistvan
senior tag
Üdv sziasztok!
Van egy ősrégi Panasonic SAHT-885 5.1 házimozim (aktív sub), már évek óta csak a front hangsugárzókat és a centert hallgatom a subbal és brutál ahogy szólnak, főleg a sub, de szeretném lecserélni a 2 frontot meg a centert (nem megy az új lakás berendezéséhez meg kicsit ütött kopottak is)... ebben szeretnék segítséget kérni.
Ahol elakadtam, hogy a center 4ohm max 260w,a frontok pedig 6ohm max 170w....tehát milyen lehetőségek vannak, külön megvenni a centert és külön a frontokat?
Vagy létezik olyan szett ami kompatibilis lenne a jelenlegivel(az ellenállásra gondolok)?Elsősorban szatellit hangsugárzó érdekelne (mivel állványra helyezném őket, és a jelenlegi álló frontokban is csak egy hangszóró van ugye, bár szatellitben is van több hangszóró ...).
Gondolkodtam soundbaron is, de nagyon gyorsan elhesegettem mert közelébe sem ér a jelenlegi hangzáshoz,tehát mindenképpen hangfalakban gondolkodok, már csak azért is ha egyszer lekotlik a panasonic akkor a hangfalakat külön erősítővel hajtanám tovább.
Szeretném olcsón kihozni a történetet, olyan 25-50 között lenne rá keretem, és csakis új érdekel... [ez a jelenlegi szettem].
Köszönöm előre is!
-
dave118
senior tag
válasz asipos0228 #46972 üzenetére
65ös tv egy ekkora kéróba előtte egy centivel körbemehettél volna!
... Ami ami, az az.
-
arcitec
addikt
válasz Gombinyó #47010 üzenetére
Ugyan már új autót tesztelni nem vennék, "ránc felvarrott" kell abból is, de az is csak akkor ha már tudni,hogy bevált... Persze egy tesztelőnek ez a vérében van(csak épp nem lehet visszaadni ha szar... ) ( Bocsi ).
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
A fene sem gondolná, hogy a használt csak az AVR-ben jó....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest