Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz klaca1978 #49599 üzenetére
Semelyik hangdoboznak nem fix az impedanciája,frekvencia függvényében változó. Tehát amire 6 van megadva, az is simán lemehet 4 alá.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
klaca1978
tag
Már jó pár órája 6Ohm-on vannak ahogy tanácsoltad és vagy 2 órája megy sima rádión ahol jelentkezett a probléma. Szól mind. Nem akarom elkiabálni, talán ez volt a gondja.
4Ohm on hajtott egy 6 Ohm os (nem 4-8) hangfalat. Holnap még üzemel, figyelem napközben, aztán jegelem jövőre
Köszönöm a tanácsokat! -
hakos1987
őstag
válasz N.YCityBoy #49597 üzenetére
Ez esetben aggasztó én úgy hallottam pedig hogy ez már egyáltalán nem jellemző
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
veterán
-
hakos1987
őstag
válasz N.YCityBoy #49595 üzenetére
És mindkettő HDMI hibás?
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
veterán
-
Quqesz
nagyúr
Ha valaki MA Bronz 6 frontokat keres, [itt] egy jó alternatíva.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
BBéci
legenda
válasz klaca1978 #49588 üzenetére
Nem az összes létező sztereó jelet tudják az erősítők 5/7.1 surroundra szétdobni, az nem hiba. Eleve értelmetlen úgy hallgatni egy sztereó CD-t.
Azért írják az erősítőkre azt, amit idéztél, amiért a mikrohullámú sütőkre, hogy ne száríts bennük macskát. Marhaság, hagyd figyelmen kívül!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
klaca1978
tag
a régi erősítőnél, először a hátsók csinálták ezt aztán, a frontok is elkezdték, (6 évesen) majd a center. Volt szervizben cseréltek már nem tudom mit, de egy hónap múlva ugyanaz volt. Ott valami más lehetett.
Most az Ohm beállításra "is"gondoltam,...talán. Használati azt írja rakjam 4-re, ha 6 v. kisebb ellenállású hangfalakat csatlakoztatok. Eddig ott volt. Most BBéci tanácsára átraktam 6-ra.
A hátsók 6Ohm-osak, a többire 4-8 van ráírva[ Szerkesztve ]
-
klaca1978
tag
válasz hakos1987 #49587 üzenetére
teszteltem napközben, vannak fejlemények. Elképzelhető, hogy amatőrségem oka, de lehet valóban probléma van vele.
Tehát: A tesztek alatt a hangzást váltogattam mikor hogyan szól vagy nem (Allchstereo ,DD, vagy pl. DTS neual X
CD-t hallgatva (RCA-n analóg jelként) A pl. DD surround vagy DTS neural X -nél nem szól vagy csak valami nagyon halk cicergés van hátsókból és frontokból. De a közép szépen tisztán szól. Allch stereo, vagy stereo, pure audio-nál van hang ahol kell. Hasonló a TV-s műsorforrásoknál. Itt optikával van összekötve. PCM a bejövő hang, a helyzet ugyanaz. Viszont ha TV-n hdd ről filmet nézek-et 5.1, és a TV-n átkapcsolom a PCM-et DD-re akkor tökéletes, mindenhogyan DD, neural stb. (ez a régi erősítőmnél is így volt ok)
Net rádiónál 259kbps hang a bejövő hang és módok szépen szólnak itt is.
A sima hagyományos rádiónál vannak gondok, mint a CD-nél. A közép gyönyörűen szól itt is, de a frontok, hátsók, valami halk, akadozó, kicsit sistergő, vízhangos hang jön. De ha átkapcsolom all ch stereo-ra vagy dirketre, stereo-ra szép tiszták a frontok is. ,mivel csak stereo. Infónál azt írja, analóg jelforrás.
Itt gondolkodtam el, hogy analóg jelből nem fog/tud normális surround hangot kikeverni.
BD-filmnél (hdmi) semmi gond.
Már csak annyi maradt, hogy idő után miért halkul el teljesen a hátsó. sima rádió alatt. (cd-n még nem próbáltam) Talán kevés a rádió jele és kikapcsolja a hátsókat, bár ez nem tűnik logikusnak, passz, erre nem tudok rájönni. Ilyenkor ha csinálok egy hangfal tesztet, szól körbe mind. -
hakos1987
őstag
válasz N.YCityBoy #49582 üzenetére
Ugyan ez a 686-om van, semmi gondja nincs. A HDMI panel hiba még a régebbi modellekre volt jellemző, ezért kár egy márkára vonatkozóan általánosítani
Szerk: ha ugyan az a hiba és a rendszer egyik elemét cseréled, de a hiba továbbra is fennáll, akkor egyszerű: nem azt az elemet cserélted, ami a hibát okozza.
[ Szerkesztve ]
-
klaca1978
tag
válasz N.YCityBoy #49582 üzenetére
Igaz ami igaz, a hdmi probléma eszembe volt, de még a 626-nál olvastam ilyet, bízom benne hogy 686-nál nem lesz.
Jelenleg tesztelem tovább különböző hangforrás alatt, 2 óra BD után most net rádió megy fél órája és eddig ok. Viszont egy más érdekesség, tegnap este épp net rádió ment és Tune In belül a lockal- nál eddig 10 rádiót sorolt fel, és hirtelen lett vagy 20-25. Egész eddig csak 10 volt, tegnap rengeteg, most megint 10. Ez mitől függ? -
veterán
válasz klaca1978 #49580 üzenetére
"Nem volt mindegy hogy 170-vagy 120-ért jutok hozzá a "kategóriához"
Ez igaz, csak van amikor az olcsóbb több lesz a végére... Nagyon jó vasakat csinál az Onkyo, de, hogy ezt a HDMI panel problémát még mostanra sem tudták orvosolni ez nyilvánvaló és egyben szomorú tény! Rengeteg ismerősőm ez miatt cserélte le!
[ Szerkesztve ]
-
doki333
csendes tag
válasz #09634560 #49532 üzenetére
Köszönöm a választ.
Egy kérdésem lenne kb. 1 év múlva hogyan fogom ezt 5.1-es házimozihoz bekötni?
(Nyilván sehogyan.)
Amit kérdeztem az annyira marhaság, hogy kár vele foglalkozni?
Elméletem szerint: Ha veszek egy "jobb" x.1-es erősítőt de csak a front L,R-t kötöm be és úgy használom 2 db állóval, majd ha meglesz a hozzá való helyiségem bevásárolok X db hangfalat és upgradelek - az nem lehet akkora hülyeség.
(Az világos, hogy az 5.1-es cuccoknál jobb a direkt 2.0-ára épített erőlködő, de nem hiszem, hogy kihallanám a különbséget a kezdetekben.Aztán ha jön a lehetőség vehetek másikat.Ezt szeretném elkerülni.) -
klaca1978
tag
válasz N.YCityBoy #49579 üzenetére
Hetekig tanakodtam melyik legyen, sokszor elhangzott itt hogy mindegy melyik, Onkyo, Yamaha vagy Denon. Ugyanaz a kategória. Nyugodtan vehetek Onkyot is nem gáz, írták páran. Aztán nagyon jó áron jutottam hozzá egy új 686-hoz. Onkyo-lett belőle, ez van. Nem volt mindegy hogy 170-vagy 120-ért jutok hozzá a "kategóriához"
-
veterán
-
klaca1978
tag
"Connect speakers with an impedance of 4 Ω to 16 Ω. If any of the speakers to be connected has an impedance of 4 Ω or more and 6 Ω or less, the setting is required in the Setup menu - “Speaker Impedance” to “4ohms”.
Ezt írja a használati. de miért? Most 6- ohm on vannak, ahogy írtad, jelenleg 2 órája megy egy film BD-n 5.1-ben és nem némult el egy sem. Aztán teszt foly.köv -
BBéci
legenda
-
klaca1978
tag
válasz zsoika #49574 üzenetére
Front: Magnat 144 011; Center: Magnat Motion 210 SUB: Magnat SUB 300A
A hátsók Magnat motion lesz, ez beszerzés alatt. Jelenleg két kenwood 30W van hátul. (már régóta, most hogy van új erősítő, a hátsókat is magnatra (motion 110)cserélem.
A kenwood 6 Ohm-os a többi 4-8 Ohm. Az erősítőben külön-külön nem tudom állítani, csak egységesen vagy 4, vagy 6 Ohm. Nem tudom ez számít e valamit. -
BBéci
legenda
válasz v.attis #49566 üzenetére
Denonok is felismerik, csak meg kell nyomni az előlapon a megfelelő gombot. 2001-ben ismerkedtem közelről meg a Denon erősítőkkel, teszteltem, használtam jó néhányat, mégis előfordult, hogy 15 percig hasaltam az aktuális tesztpéldány előtt, mire sikerült rájönnöm a megoldásra. Tök egyszerű, csak picit logikátlan.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
klaca1978
tag
válasz zsoika #49572 üzenetére
Most cd-ről megy, de rádión vettem észre. De rádiónál is, mi oka lehet annak, hogy elnémul a hátsó. Másodszor nem némult el, csak sercegni kezdett fél óra után, majd átkapcsoltam cd-re ott is csak sercegett. Ki-be kapcs és megint jó...de meddig...Most szívesen veszek minden ötletet mielőtt elcsomagolom, és jövőre jöhet érte a futár. Addig is a mai napot rászánom, hátha kiderül mi a gondja.
-
-
klaca1978
tag
válasz mettek #49570 üzenetére
Ez nagyon jó Végre lecserélem egy hiba miatt, erre ugyanaz előjön az újnál 2 hét után. Ilyen nincs. Most azt csináltam, rákötöttem egy kb 2 méteres kábelre és újra blankoltam a végeket, kicsit kezdett oxidálódni. Most megy több mint 30 perce.
Lényegében ha így is csinálja, akkor mehet vissza garba?........javítok, megint rossz, most néztem csak serceg, akkor valószínű garos[ Szerkesztve ]
-
klaca1978
tag
Sziasztok! Most cseréltem erősítőt Onkyo 686-os-ra. A régivel az volt a gond, hogy első körben a hátsók elnémultak, majd a frontok, csak úgy menet közben. Ha adtam rá kakaót visszajött. Volt szerelőnél, de csak ideiglenesen oldotta meg. Most kb. két hét után az új Onkyo ugyanezt csinálja. Hallgatom a rádiót surround-ban és kb. 15 perc után a hátsó elhallgat, ha adok rá hangerőt visszajön. Enyhén szólva ideges lettem. Ugyanaz mint a régi 10+ éves panasonic-nál. Januárban jön meg az új hangfalkábel. Elképzelhető, hogy a gyenge minőségű jelenlegi kábel, kb 0,75 vagy 1-es (8m)miatt lehet? Vagy ilyet nem csinálhat?
A vérnyomásom az egekben, valami átok kerülget-e téren -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Nekem van egy Harman Kardon Avr130-am, fater most vett másodszor Denon erősítőt, konkrétan egy AVR X2500H-t.
Az én cuccom minden forrásból felismeri milyen hangot kap, rehát ha bármilyen forrás mondjuk dts hangot küld rá, azt felismeri és el sem tudom kapcsolni róla.
Faternak sem az előzö (asszem 1913) sem a mostani Denon erősítője nem csinálja ezt.
Hol van a hiba? Mit rontok el? Napokat töltöttem a próbálkozással, játszottam a digitális koax, az optikai és a hdmi kábelekkel, de semmi.
Egy hajlított Samsung tv-je van, az a fő forrás, de van dvd lejátszó is, az eredmény ugyanaz. A tévén is próbáltunk már mindent állítani.
Az én kis gagyi Technika tévém és erősítőm gyakorlatilag bolondbiztos a fater cuccához képest. Miért? -
Dorian
félisten
válasz Real_Necro #49561 üzenetére
Igazából távolság-függő, mert a magassági szög számít, de centizni egyszerűbb. Általánosságban elmondható, hogy olyan messziről, ahonnan egyáltalán már van értelme surround hangsugárzókat használni (min. 150 cm) a fülmagasság + 60 cm (magas-sugárzó) a nyerő. Nálam a legközelebbi surround back van ilyen kis távolságra, a másik kb. 180-ra, a surroundok olyan 220-ra, nálam 160-on van a surroundok magas-sugárzójának a magassága.
Hátsó magasabb - első alacsonyabb tüskékkel még dönteni is lehet később finombeállításként.
Falra stabilan felfúrt fa polcokra tedd őket. Nálam egy polc 4 db 8-as tiplivel rögzül, a fa -anyag és a fal találkozásához rezgéscsillapító anyagot is tettemKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
válasz Real_Necro #49561 üzenetére
Bizony, olyan magas elhelyezést ajánl a THX 5/7.1 rendszerekhez. Sokunknál bevált, egyeseknek alacsonyabban jobban tetszik a surround hatás.
Nem kötelező állványra tenni, fali konzol, polc, szekrény teteje is megteszi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Real_Necro
veterán
Másfél méter magasra? Akkora hangfal állvánnyal nem is találkoztam. 60-80cm környékén láttam...
Közben lefotóztam mit produkál a hdmi kimenet. Kontakt, kondi... passz. Valószínűleg utóbbi, mert ki-bekapcsolás után egy darabig jó.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
BBéci
legenda
válasz Real_Necro #49558 üzenetére
Fülmagasság plusz 60-90 cm, ami a magassugárzóra vonatkozik, de függ az oldalirányú távolságtól is.
-
embe
nagyúr
válasz Dzsano89 #49548 üzenetére
Igen azt írja ki akkor is. A Yamaha oldala szerint az erősítőd nem kezeli a HD és MA hangokat.
De mivel ezen magas felbontású hangsávok tartalmazzák a "magot" , ez egy normál DTS hangsáv, így ezt fogja lejátszani/kezelni az erősítőd. Ahogy teszi is ezek szerint hibátlanul.Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Real_Necro
veterán
Ha egy splitterrel viszem a jelet a médialejátszóból a projektorra és az avr bemenetére, akkor esetleg áthidalható.
Kérdés, mennyire megbízhatóak a splitterek?Másik kérdés.
Ha a vászonnal szemben ülve a fülmagasság kb 95cm, milyen magasra kell raknom a surround hangfalakat, ha 31,5cm magasak?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
mpo
veterán
válasz Real_Necro #49556 üzenetére
Az egyik filmnél a kettő között váltogattam, nagy a különbség. Inkább a feliratot olvasom.
Az optikai egyiket sem tudja.
Hungarian DTS-HD MA 5.1 @ 2078 kbps
English TrueHD Atmos 7.1 @ 5595 kbps[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
-
mpo
veterán
válasz Real_Necro #49550 üzenetére
The biggest difference is that HDMI can pass higher-resolution audio, including the formats found on Blu-ray: Dolby TrueHD and DTS HD Master Audio. These formats can't get transmitted across optical.
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
Real_Necro
veterán
válasz N.YCityBoy #49551 üzenetére
A korábbi kérdésem miatt merült fel a dolog, mert egyelőre az anthem erősítőm videó "kimenetével" valami nem 100-as. Totelt fel fogom hívni, tudnak e vele valamit kezdeni.
Furcsa, hogy múltkor lement egy film és utána kezdte csak, tehát nem a bemelegedés függvényében mutatkozik a hiba, de még nincs minden a helyén, nem zártam ki, hogy esetleg valami bezavar.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
veterán
válasz Real_Necro #49550 üzenetére
Szerintem nem igazán...
-
Real_Necro
veterán
Érezhető egy belépő kategórián füllel, hogy a hangot optikain vagy hdmin keresztül viszem át az avr-be 5.1(5.2) esetén?
-
MadBlade
tag
Ez az üzenet mar VPN mögül jön, mert egyik pillanatról a masikra a prohardver rendszere kitiltotta az IP-met... Szeretem, mikor minden ilyen könyen megy ...
Mit gondolsz mi lenne a "probléma" megoldása?
[ Szerkesztve ]
Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
Dzsano89
tag
válasz #09634560 #49543 üzenetére
Lenne egy kérdésem! Star Wars DTS-HD MA hangzás, ha ezt a hangsávot választom ki, honnan tudom ellenőrizni, hogy ez erősítő, ezt a hangzást adja -e le?
Yamaha HTR 2071 erősítőre van kötve a számítógépem (POT player játsza le a filmet)
Majd az erősítő egy Sony TV -re van tovább kötve!
Az erősítő kijelzőjén DTS van írva, de akkor is azt írja, mikor sima DTS filmet indítok!
Egy másik dolog még, ha olyan filmet játszok le, ahol viszont TRUE -HD hangzás van, ott ilyen nagyon érces sercegő hang van, szaggat a videó is, majd ha vissza váltom a hangsávot valami "egyszerűbbre" akkor megy jól!
Köszönöm! -
veterán
válasz Daffni2 #49516 üzenetére
Ez a vas nem ér már 165K-t, nem véletlenül hirdeti az ember már kb 1 éve, csak van, hogy felteszi van, hogy leveszi, amúgy nálam is megfordult ez😄AVX-en nem rég adtak el egyet 110-ért, na az a reális ára...
Főleg, hogy volt nekem ez is meg a LX83 is, hát én elég nagy Pio fan vagyok, de nem dobtam hátast! Most egy LX70-et nyúzok éppen és mindenben, de főleg zenében elpicsázza mindkettőt![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Bármilyen meglepő és nem csak a laikusok, hanem a haladó hifisek házimozisok számára, a kábelek hangra gyakorolt hatása a használat során változik. Erre mondjuk, hogy bejáródik.
Milyen különbséget lehet hallani két erősítő produkciója között? Sokfélét. Akárcsak két gitár - Ibanez vs. Gibson - között. Nagyon hasonló a kinézetük, mindegyiken húrok vannak, stb. és mégis.
Ezek egy részét a gyakorlatlan, tapasztalatlan ember nem hallja meg. A hozzáértők pár taktus után megmondják, hogy melyik-melyik, sőt a pontos típusukat is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MadBlade
tag
válasz #09634560 #49543 üzenetére
Ha a HDMI/arc nem tud DZS-nel többet, akkor a sima HDMI csatikkal kéne próbalkoznom? (A Samsung support javasolta az alabbi csatlakoztatást.
Nem biztos hogy nem értettelek félre, de az a "hármas soundbar" egy 7.1.4-es soundbar szett (Samsung HW-Q90R).
Nem HEOS-on kersztül vannak összekötve, a soundbar van összekötve hdmiarc-on a tv hdmiarc csatijával a denon pedig hdmi-n a tv hdmi csatijával.
A tv-be már nincs más kötve, minden (médialejátszó, pc, konzol, bdlejátszó) a denonba van kötve.
A denon csak azért kellett volna, hogy a minimum 4 hdmi input meglegyen, mind használhassa a tv-t es a hangfal szettet is.
Volt már hdmi switch-em, de az nagyon megbizhatatlan volt igy ugy döntöttem egy megbizhatatlan párezres switchnél jobb választás lesz egy ilyen denon, ami hosszítávú befektetésnek is jó lehetne, hiszen a későbbiekben, ha majd már nagyobb hellyel gazdálkodhatunk, és nem lenne elég a jelenlegi hangfal szett akkor jo alapot viztositana egy sokhangfalas wired szettnek is.Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
törölt tag
válasz MadBlade #49542 üzenetére
huh..
Először is: az ARC nem támogat sima DD-dts-nél nagyobb eátát, lehet a 7.1 az már mondjuk D trueHD volt, azt nem fogja lejátszani.
Amit nem értek: hogy a viharba van összekötve a hármas: eleve nem kompatibilis a soundbar és a denon, csak akkor ha a soundbar HEOS-lépes és HEOS-on keresztül játszod le, ami max sztereón lehetséges.. de ha megoldottad akkor te tudhatod a probléma forrását.
van médiajátszó/pc ami először a denonba van kötve? ha igen akkor viszont nem szabadna semmilyen problémának lennie. denon kódol/-na jó, inkább itt összegyüjti a forrásokat, leadja/ná a hangfalain-szigorúan nem soundbaron!- a hangot, a képet kiküldi a tévére soundbar kapná a hangot arc-ről de akkor minek a denoin, vagy ha vannak hangfalaid,akkor minek a soundbar? Hogy kapcsolódnak ha nem HEO-on? -
MadBlade
tag
válasz MadBlade #49519 üzenetére
Gyerekek, a helyzet egyre frusztrálóbb ...
A mai nap "tesztvideója egy UHD film volt 2.0-ás magyar (köszönjük Freeman Film...) es 7.1-es angol sávval.
A magyar hangsáv rendben szól a soundbarból, míg a 7.1-es sávra váltva nemhogy hangot nem kapok, de még a video is kiakad, de olyannyira, hogy már a 2.0-as savra visszaváltva sincs hang egészen addig míg újra nem indítom a Kodi-t es el nem indítom elejéről a filmet. Mindezt annak ellenére, hogy az AVR-ben elvileg minden upscaling-gal kapcsolatos dolgot kikapcsoltam, hiszen a Shield medialejátszó eddig is gond nélkül megevett mindent, ennek a nyomorult AVR-nek csak a hangot kene továbbjuttatnia a hangfalaszetthez, lehetőleg gond nélkül ...Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
sapex
tag
válasz I'am Dony #49538 üzenetére
Melyik oldalról lehet "akciósan" beszerezni?
Mitértesz bejaratva alatt?
Kezd egyre nagyobb zűrzavar úrrá lenni bennem. Annak idején bementem a Mediaba megvettem egy házimozi szettet 150eft ért és annyi.
Most meg többszörösét forditanam ra és meg igy sem biztos hogy "tökéletes" lenne.
Laikuskent nem is értem milyen különbséget hallhattok egy x4500 vagy egy yamaha 1080 között? -
Dzsano89
tag
Sziasztok!
Egy kis pro-kontra segítség kellene nekem!
"Házimozi"-t szeretnék létrehozni! Kis film nézés, semmi durva.
2 lehetőség közül segítenétek, hogy Ellene mellette dologba:
1. Sony HTRT3 Házimozirendszer
2. Yamaha HTR2071 körüli erősítő, hozzá valami 5.1 es hangrendszer (mondjuk Harman Kardon HKTS 635)Nagyon köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz doki333 #49528 üzenetére
Én azt mondom: nézd meg a Denon DRA800H-t.
-
Pali79
aktív tag
Sziasztok! Lassan itt az ideje, hogy lecseréljem régi Yamaha házimozi erősítőmet. Nincsenek nagy igényeim, de fő szempont az lenne, hogy legyen legalább kettő HDMI kimenet rajta. Akár régebbi modell is szóba jöhet használtan. Mit tudnátok ajánlani?
-
doki333
csendes tag
Sziasztok
Ma kezdek.
Igen, még egy kezdő.Ráadásul, hülye is mert a 2.0-át akarja keverni a sok.1-el.
Pénzégetés: ON.
Elkezdem nézegetni a hangcuccokat itt az oldalon.Valamiért van egy Wahrfedale becsípődésem.(Ó, van más is, de arról később.)
Megszeretnék venni egy ilyen hangfalpárt: Wharfedale Diamond 9.4 álló hangfal-pár
Azért párt, mert egyszerűen nincsen lehetőségem elhelyezni a többi hangszórót optimálisan.Ezt az erősítőt néztem ki hozzá: Yamaha RX-V2067-(Szükségem lenne (elvileg...) a sok-sok extra feature-re amit ez az erősítő nyújt.)
Második becsípődés: a Yamaha és Denon erősítők letisztult design-ja.
Egyenlőre filmezésre,zenére lenne használva.Később x.1 hangfalszett beszerzésével házimozira. Ezt már egy nagyobb nappaliban.Jelenlegi 25 m2.
Kérdés: Összeillenek-e a kiválasztott alkatrészek ideiglenesen használva,nagy dolgot nem várva tőlük?
Tudnátok-e, a vázolt adatok alapján egy olyan másik szettet ajánlani ami jobban muzsikál? (anyám de gyenge szóvicc)
Összegzés: egy közepes álló pár egy komolyabb,modern házimozi erősítővel egyenlőre ennyi az igény.
(Most megyek vissza továbbolvasni a topik eleji összefoglalót.Sosem láttam még ennyire összeszedett leírást.)[ Szerkesztve ]
-
Mrol2
friss újonc
válasz univerzita #49525 üzenetére
Oke, köszönöm
-
zsoika
addikt
válasz Csabroncka #49513 üzenetére
"Most már két fillért nem ér, de max 71-re vagy 81-re mennék tovább, mert az A-B sokkal zeneibb" A pio lx 71, 81 is D osztályú erősítő.
Milyen A-B ről beszélsz? -
-
zsoika
addikt
Még annyit , hogy az Onkyom szerintem A-B és nem mondanám zeneinek... viszont a Sonym már inkább az volt, pedig az D class.
Bármelyik kapcsolású erősítőből lehet rosszat és jót is csinálni, de azt aláírom hogy A-B ból könnyebb és D -ből nehezebb a zenei hangot előcsalni.
Ráadásul az ajánlásnál figyelni kell az igényekre, felhasználási szokásokra is. pl. nekem hiába ajánlják az LX82- t ha nálam alap az AVR Atmos tudása ...ráadásul a zenei hang sem releváns , mert itthon 95% ban csak mozizok.
Meg arról is beszélhetnénk hogy ki mit tart "zeneibb" hangzásnak ? Mert ha a Denon szárazabb hangját akkor pl. én köszönöm, nem kérek belőle. ...bár általában a zeneibb AVR mozin is jobb.
Szóval óvatosan az ajánlásokkal itt a fórumon és ahogy Nemir mondta anno..."természetesen ,mint mindig ...
szerintem "Csabroncka: ne vedd magadra! Nem neked szánom az egészet csak az elejét ...a többit csak ahhoz fűztem.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz zsoika #49522 üzenetére
A sztereó hangkép miatt, egyébként nem kellene LX Sokat hallgatok zenét, ezért is írtam, hogy nem feltétlen váltanék A-b osztályról - ez tapasztalat, nem ajánlás.
(Egyébként nagyon sokan pontosan a zene miatt választanak magasabb kategóriás AVR-t)
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
zsoika
addikt
Az 5-ös , 9-es pio kicsi a Zensor 7-hez ,de egy LX 5x, elég kell hogy legyen....ha biztosra akar menni az ember (én is szeretem ha kicsit magasabb kategóriában van az AVR mint kéne) akkor LX 7x.
Többiek:
Szerintem megint elcsúsztak egy kicsit az ajánlások itt a belépőben ....CantonGLE, Dali Zensor, HK MAS 5 szetthez minimum LX 7, 8 AVR ? Az egyik 700eFt ,a másik inkább 900eFt...a "csak" 500eFt -os LX 5x meg szar
Értem én hogy az jobb hangú ,de akkor Denonból is az X6x00 legyen az alap és ne az X1x00- x4x00 ig toljuk itt a belépőben. Mindenkimek prémium AVR-t azt jónapot.
Az LX 82 elhiszem hogy nagyon zenei AVR , nem vitatom, de szerintem semmi szükség rá egy Canton GLE szettnél ... viszont az LX 58 szolgáltatásaira már nagyon is valószínű és hangban sem lett túlzóan fölélőve.[ Szerkesztve ]
-
Mrol2
friss újonc
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Van egy Lg lhb675 házimozi és egy Lg Sk5 sounbar. Szeretnem összekötni őket. A házimozinak csak Hdmi bemenete van a soundbarnak kimenete és bemenete is. Gondolom a Tv-ben maradjon a házimozi hdmi-je... Esetleg audio kábellel lehetne a házimozihoz kötni a sounbart?
Nem igazán értek hozzá (ahogy látszik). Várom szíves válaszotok (az is lehet, hogy nincs értelme az összekötésnek (?). -
-
MadBlade
tag
Zigi:
A HDMI audio out-ot:
AVR-re állitva igaz nem kapok hangot a main zone-on, azonban kapok a zone2-n.
TV-re állítva kapok hangot a main zone-on -de csak kb. fele olyan hangeeőn, mint az AVR esetében-, azonban a mélyláda és a két hátsó ezen beállitásnál meg sem nyikkan és ahogyan a lentebb mellékelt képen is látható, az audio info-ra sem jelenít meg egyetlen hangfalat sem.
A passtrough ki/bekapcsolása ezeken nem befolyásolt semmit.
69pablotaxi:
Természetesen nem várom el egyetlen soundbartól sem, hogy hozza egy hanfalankénk kialakított komplett rendszer szintjét, azonban ettől a szettől csak többet varnék, mint mondjuk egy Sony HT-ST5000-től, ami egymaga -egy mélyládával megtámogatva- kell hogy leimitálja a térhangzást, míg a Samsung Q90R szettje a mélyládán túl kiegészül még egy pár hangfallal (fejenként 2-2db irányítottan elhelyezett hangszóróval).[ Szerkesztve ]
Ha azért vagyunk hogy segítsünk másokon , akkor minek vannak mások?! :0 )
-
Csabroncka
addikt
válasz zsoika #49498 üzenetére
Én VSX 520 > 920 >LX60 fejlődésen mentem át, végül ezalatt a 3 AVR alatt megtaláltam a Zensorhoz legjobban illő Zeneibb AVR-t. Most már két fillért nem ér, de max 71-re vagy 81-re mennék tovább, mert az A-B sokkal zeneibb. Ahogy látom ezeket is sz.... hugy... tolják AVX-en a 4K és Átmos őrületben.
"in medias res"
-
törölt tag
-
sapex
tag
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni Tőletek,ugyanis a jövő év első felében szeretnék egy kicsit komolyabb házi mozi rendszert összeállítani ,és ahogyan elkezdtem olvasgatni a vele kapcsolatos dolgokat, csak "butább" lettem nem okosabb.Van egy 15éves YAMAHA rendszerem amit le szeretnék cserélni de a mostani AV erősítők már merőben másak mint amit megismertem .A YAMAHA hangzása 5.1 még csak elment ,de audio zene hallgatásánál már nem teljesített sehogy sem.
Most szeretnék egy olyan rendszert ami mozi illetve zenehalgátasra is tökéletes lenne.
Ennek a megtalálásában kérném a segítségeteket.Amire laikusként gondoltam :
-hangfalak : Dali Oberon 5 vagy 7 /nem tudom 16m2 szobába kell-e a nagyobb ,árban nincs nagy eltérés,illetve ehhez kell e aktiv SUB?Természetesen ha kellene az is Dali lenne/.-Erősítő : DENON 3500H/3600H/esetleg 4500H vagy Yamaha RX-A1080 /bár külföldi fórumokat olvasva vannak betegségei az erősítőknek,viszont a teszteket nézve meg sorra nyeri - egyszóval kicsit elbizonytalanodtam a márkában /. Ajánlhattok ti is ha tudtok valami érdemes erősítőt amit számításba tudok venni ,mert nekem nem szükséges 9.2 hangzás ,mert 5.1 hangfalnál többet nem hiszem hogy el tudok rendezni a lenti képen látható szobában.
-hangfalkábelek : QED XT40
Segítségetek előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #49498 üzenetére
Nem vagyok Onkyo kedvelő, de ismerem mindkét erősítőt és az a véleményem, amit leírtam. De mivel ez is ízlés dolga, ha neked az LX58 hangja jobban tetszik, akkor cseréld arra.
Ha LX7x/8x lenne helyette, akkor támogatnám az ötletet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest