Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz donjohnson #47 üzenetére
Pioneeer
-
mézespálinka
senior tag
Ahogy írtam, a link, csak egy példa, hogy mit értettem "előre összeállított szett"-ként. Nem kell külön erősítő meg 7.2, hanem egy ilyen, az üzletekben általában a televíziókkal együtt vásárolható szett is megfelelő. A link, csak egy példa. A belépő szint árkategóriáira lennék kíváncsi.
Nem, nincs viszonyítási alapja, a tv hangszórói helyett szeretnénk(kénytelenek vagyunk ehhez viszonyítani, mivel ad1.: jelenleg ezt haszánlja, ad2: nem is használt mást soha....), ahogy említettem. -
BBéci
legenda
válasz mézespálinka #2093 üzenetére
Amit linkeltél, az a pénzkidobás kategóriába tartozik. Ha engem ajándékoznának meg olyannal, durva sértésnek esetleg rossz viccnek tekinteném.
Ha már bögreszett, akkor valamelyik Onkyo, de azoknak az ára közel 100000 Ft-nál kezdődik.
Nem ártana tudni, van-e viszonyítási alapja annak, aki használni fogja, hallott-e már tisztességes házimozi rendszert, akár belépő kategóriásat? Lehetőleg ne a TV hangszóróihoz hasonlítsátok!(#2094) pityeszka
Értelemszerűen nem gond a 8 Ohm.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
pityeszka
őstag
Lehet, hogy bután csinálom, de hátulról kezdem az építkezést. link Beszereztem még egy kevéske 1,5mm Inakustik Premium-ot is hozzá. Következő project a center.
Az erősítőn az áll, hogy min. 6ohm, így gondolom a 8 nem gond igaz?
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Apukámnak nézelődünk ajándék után. Nagy tv mellé gondoltunk valamilyen szettet, vagy hangprojektort. Sok igény nincs igazából, jobb legyen mint a tv hangszórója a hétvégi filmezések mellé.
Azt szeretném megkérdezni, mi a belépő szint, árban? (egy sima, boltban összerakott például ilyen szett is megfelelő lenne neki: [link] - de ez csak példa, hogy az ilyen típusú szettek esetén mi a belépő árszint.)
Köszi![ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A Yamaha RX-V675 - ről mi a véleményetek, szolgáltatások - minőség - és egy -110-120eFt.-os árat figyelembe véve?Illetve egy Pioneer Vsx-827-K milyen minőséget képvisel?
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
törölt tag
Jó mélynyomó akcióban: ennyiért bőven megéri.
-
Sz_Imre
senior tag
Ha esetleg bemérős mikrofonos erősítőt keresel és maradnál ennél a márkánál, akkor az Onkyo TX-NR535 már tudja ezt. Kicsivel többe kerül 110e. ft.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Először minden hangszóróra kiad egy jelet és amin vannak arra yes-t rak és eltárolja -elég hangos, 75 dB.
utána váltakozo frekvenciájú egymásutáni jeleket küld egyenként mindegyikre, mikrofonon keresztül fogadott jelből kiszámolja a távolságot, re-equalizál tehát amiből sok van, elvesz, kevéshez pótól.. ezt számolással dönti el ami kb egy percig tart a hangok után. kb mint egy forditot radar elviekben. -
patow
senior tag
Heló kérdezni szeretném hogyan működik az automatikus kalibráció (Onkio HT_RC630) folyamata és igazából miről szol az egész
-
törölt tag
válasz tranceplanet #2071 üzenetére
Elméletileg jól állítottad be, azért nem ír más...
A véleményem nem rólad szól.. -
leslieho2
csendes tag
válasz #09634560 #1967 üzenetére
Sikerült meghallgatni a Dynavoice Magic F6-ot, engem teljesen meggyőzött (zenében megkaptam végre egy érezhető középtartományt és tiszta hangzást, a mozifilmek meg hát mozisak, dübörögnek, kiemelt mélyek... na mindegy...), a nagy kérdés viszont az, hogy érdemesebb-e a Challenger M35 felé nyitni ?
Az erősítők választás viszont kompromisszumos, ugyanis a TV nem játszik le FLAC-et, a Denon 3805-ön nincs USB. Mi lenne a legegyszerűbb megoldás FLAC lejátszására? (Laptopról HDMI-n tudnám küldeni a jelet, de a 3805-ön nincs HDMI bemenet...)... Ha van már erre megoldás / javaslat szívesen veszem.
-
tranceplanet
addikt
válasz #09634560 #2059 üzenetére
Értem, de én arra lennék kíváncsi, hogy hogyan célszerű beállítani. Erre volt keretem és kevesebb, mint féláron jutottam hozzá. Tudom, hogy vannak sokkal jobbak, de ezt nem cserélem, amíg családi házba nem költözünk. Érdemi hozzászólásoknak jobban örülnék kritizálás helyett.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
patow
senior tag
Heló,bocsi a láma kérdésért a Onkyo SKF-4800 hangfalnak milyen csatlakozása van hátul ,csavaros vagy banándugó?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Jegesmaci81 #2062 üzenetére
Ha a méret fontos, a mostani, 99990 forintos akciós áráért jó vétel a HKTS 16.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #2060 üzenetére
Én azért JBL ,Dali, Polk Proson hangfalak között is körbenéznék.. És lehet Arena monitorral is jobbn járt volna.
Ismétlem: saját tapasztalás/ebből alkotott vélemény... másnál/másnak ettől jó lehet de kétlem..[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz #09634560 #2059 üzenetére
"Mindkettő elég gyengusz de a HKTS különösen.."
Nyilván nem tud annyit a HKTS mint mondjuk egy JBL Arena szett, de amikor én kerestem számomra megfelelően kicsi (fontos szempont volt) hangfalakat, minden üzlet ahol megfordultam azt javasolták hogy ha már bögreszettben gondolkodom és nincs pénzem Bose szettre akkor kizárólag HKTS 16 vagy 30.
-
törölt tag
válasz tranceplanet #2058 üzenetére
Mindkettő elég gyengusz de a HKTS különösen.. nem hiszem hogy frekveenciaállitgatásokal többre mennél.. de ez legyen a saját véleményem..
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
A héten megjött a hangrendszer:
Harman/Kardon HKTS 16
Harman/Kardon AVR 151S
Beüzemeltem, de szerintem rosszul állítottam be, mert nem olyan a hangképe szerintem, mint aminek lennie kell. MPCHC-t belőttem ezen cikk leírása alapján, zenelejátszásra viszont az AIMP3 v.3.6 progit használom, mert a szívemhez nőtt. A VGA kimenetet így lőttem be: VGA Az első HDMI1 bemenetre kötöttem rá (Cable/Sat). Kimenet egy van, az egyértelmű, megy ki a TV-re a kép. Az erősítőm beállításában nincs ilyen hogy Small/Large, ugye nekem a small kellene az összes szatellitre. A Crossover beállításban beállítottam minden csatornát 120Hz-re. A gyári leírás 100Hz-et ír, de nem hiszem, hogy a szatellitek le tudnának menni ilyen alacsonyra. Mit állítsak be szerintetek a szubládának és a szatelliteknek, hogy megfelelően szóljon és ne keletkezzen "rés", ahogy a cikkben is emlíve van. Basszus rengeteg van, a közép és magas frekvenciákkal viszont nem vagyok elégedett teljesen. A tone-t belőttem, a magasat maxra. Az EQ menüt sem találom, ha van ilyen egyáltalán. A két Surround csatornára még adtam +5dB kiemelést, mert halknak tűnnek a többihez képest. Itt a kézikönyve az erősítőmnek: manual Előre is köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
BBéci
legenda
válasz szasanyi #2056 üzenetére
Egy konkrét példa: Denon AVR-4308 újonnan 2500 euróba került, most megvehető 600-ért, tehát negyedáron. Ha elromlik, szinte biztosan megjavítható 1-200 euróért, tehát még akkor is bomba vétel, összehasonlíthatatlanul jobb, mint egy 7-800 eurós új erősítő, ami a garancia lejárta után egy nappal tönkremehet és ugyanúgy zsebbe kell nyúlni.
Munkámnak köszönhetően hozzájuthatnék vadiúj erősítőhöz, a listaárnál sokkal kedvezőbben, sőt, kaptam ajánlatot bekerülési árra is. Ám az még mindig nem negyedár, tehát inkább választanám az előbb említett vasat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szasanyi
félisten
-
-
Ragadozó
Ármester
Sziasztok!
Mivel a két házimozisban sok az ajánlás, leírom:
Topikgazdás fórumban megbeszélt szabály pontosítás eredménye:
Hardveraprós hirdetést linkelni tilos, a többi oldalról (pl. AVX, Hifipiac, stb) lehet.
Még ajánlás szinten is, ha nem te hirdetésed és nincs hozzá közöd, akkor is.
Saját termék hírdetése, bújtatva is, továbbra is tilos.
Az aláírásra nem vonatkozik a szabály.Ha ilyen hozzászólás felmerül, az törlésre kerül.
Ez a felhasználói szabály került pontosításra:
Különösen tiltott a Felhasználói Tartalomban:
A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni.
Köszönöm figyelmeteket és megértéseteket!
Az átbeszélést innen ellehet olvasni, moderátori állásfoglalással együtt:
[link]Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
szasanyi
félisten
válasz #09634560 #2048 üzenetére
Nekem rossz tapasztalataim vannak (ált. elektronikai meghibásodásokkal kapcsolatban) ezért mondtam: nem csak a legjobbra esetre kell számítani, ezért fontos az ár/kockázat aránya. Én nem mondtam, hogy ne vegye meg (azt sem javaslom, hogy igen de ez legyen az ő döntése) . Azt viszont igen, hogy az előzőek figyelembevételével érdemes átgondolni az árelőny és a kockázat értékelésével. Nyilván engedhet magának ilyen összeget kockára tenni, így ez is befolyásoló tényező a döntésben. De az, hogy nincs igazam túlzás.
-
törölt tag
válasz szasanyi #2046 üzenetére
Elnézést de ha finoman fogalmazok akkor is a legkevesebb amit mondhatok erre hogy egyáltalán nincs igazad!!
Ki lehet próbálni és jóval olcsóbban jóval nagyobb értéket kap mint ha új garist venne. példa: új, használt egyik a középkategória alja, másik pedig felsőkategória, sőt: zászlóshajó. Meiyik éri meg jobban??[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz sony309 #2045 üzenetére
Garancia nélkül ilyen értékű elektronikát venni? Ha e téren kimondottan szerencsés (plusz szeretsz kockáztatni), akkor is csak jelentős árelőny mellett érdemes arra voksolni. Mert gari nélkül ugye messze nem kockázatmentes, és ha az ár (kedvezmény) nem áll arányban a kockázattal (2-3 év gari elvesztésével) akkor szvsz ésszerűtlen választás.
-
sony309
őstag
Pio-t nem szeretnék, most agyalok a 636-n, 30 ezerrel olcsóbb lenne, mint a 646 és garanciával vagy a 3100W garancia nélkül.
S3x, hifi & rock and roll
-
törölt tag
-
*Tata*
senior tag
-
Norbi 72
veterán
válasz Zsmester89 #2040 üzenetére
Igazad van.És ügyes választás volt.
A másikra igen,úgy lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
válasz Norbi 72 #2037 üzenetére
"Az AVR-X1200W egy fejlett videó szekcióval rendelkezik, amely megfelel a legújabb HDMI specifikációknak, többek között támogatja a 4K Ultra HD 60 Hz teljes sebességű video jeleket, a 4:4:4 Pure Color sub-mintavételezést és a 21:9 video jeltovábbítást, valamint a 3D tartalmakat is.
Az AVR-X1200W kompatibilis a legújabb HDCP 2.2 specifikációval is, ami szükséges a 4K Ultra HD másolásvédett tartalmak megtekintéséhez.
"
Akkor az x1200w-től felfelé, nem? - Már csak azért mert ezek is közrejátszottak benne, hogy ilyet vettem.ERRE valaki? Mert holnap felfúrnálm
A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Norbi 72
veterán
-
sony309
őstag
válasz Norbi 72 #2032 üzenetére
"Az AVR-X3100W fejlett video processzora kezeli a jövőbeli 4K Ultra HD 60 Hz-es teljes felbontású tartalmakat, valamint rendelkezik a 4:4:4 Pure Color 4K mintavételezéssel az átmenő adatfolyamhoz - mindkét funkció megfelel a legújabb HDMI specifikációnak."
Ez nem jelenti a natív 4K kezelését?
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Erősítő vásárláson töröm a fejem. Mozi/zene arány kb. 50-50 %, KEF C7 szetthez, kb. 20-25 nm-re.
Onkyo 646 (új, garanciás) vs. Denon 3100W (új, nincs garancia). Áruk egyforma.
Melyik lenne a jobb választás?
Köszönöm
-
BBéci
legenda
Inkább házimozi erősítőt vegyél ugyanannyi pénzért, például Denon AVR-3808-at, vagy olcsóbban 2809-et, amiken van HDMI bemenet és kezelik a HD hangformátumokat.
[ Szerkesztve ]
-
trecom
tag
Üdv mindenkinek erősítő vásárlás előtt állok lenne egy itt az lenne a kérdés hogy ezt vegyem-e egyenlőre a 3d nem fontos gyári blu-ray filmek lejátszása a cél meg néha zenehallgatás a hangrendszer Dali concept 6+center+1 mély láda a későbbiekben vagy ebben az ársávban egy egybe HM vasat vegyek mármint úgy értem nem proci végfok verziót.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz adamcsik #2022 üzenetére
Keresd ki valahonnan a Yamaha hangszóró TS paramétereit és azokkal megegyezőre, vagy nagyon hasonlóra cseréld. Találomra csereberélni lutri, vagy jó lesz, vagy nem.
-
BBéci
legenda
válasz adamcsik #2018 üzenetére
Alighanem a lengőtekercse ment tönkre, ami túlterhelés miatt szokott előfordulni.
A kinézett Visaton hangszóró nem szubbasszus sugárzó, ezt az 57 hertzes alsó határfrekvenciája is mutatja.
A hangszóróknak vannak úgynevezett Thiele-Small paraméterei, azok alapján lehet hozzájuk dobozt tervezni. Ebből az is következik, hogy nem cserélhetsz csak átmérő alapján hangszórót egy dobozban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #1994 üzenetére
Azért szerelnek a szubládákra L és R bemenetet, hogy SUB kimenet nélküli erősítőkhöz is lehessen csatlakoztatni.
(#1995) szasanyi
Valóban létezik olyan szubláda, amit Y bekötéssel kell használni, leginkább a régiek és az új gagyik között. A normálisabbakon van LFE bemenet.[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
válasz szasanyi #2015 üzenetére
Nem, de érezhetően jobb lett. Meg is rendeltem az ajánlott sub kábelt az edigitől, kíváncsi vagyok, hogy mit ad hozzá.
Vettem az ikeában fali konzolt a tv-hez. Ha jól tudom, olyan magasságra kell raknom a tv-t, hogy a kanapén ülve a tv közepe szemmagasságban legyen, ugye? Továbbá a centert tartó polcot pedig alá akarom közvetlenül felfúrni. Így helyes, nem?
-
adamcsik
aktív tag
Üdv!
Van egy YAMAHA SWP-130-as mélynyomóm. Egy bizonyos hangerő felett "recseg" a hang. Hagszóró baja lehet? Ha igen ez a típus jó lenne bele?
[link][ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Zsmester89 #2012 üzenetére
És mit csináltul / kötöttél rosszul az kiderült?
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Denon X1000 erősitő amikor Xbox One van rákötve "MULTI IN"-t ír ki hangformátumnak.A hangok rendben vannak de mit takar ez?Próbáljak valami más beállítást?Pl.olby ,DTS vagy hagyjam így? -
patow
senior tag
Heló ,a JBL Arena 100 -ról mi a véleményetek ,most az extrém digitál ban 45ezer
-
Norbi 72
veterán
válasz Zsmester89 #2007 üzenetére
Bass - Subwoofer mode: LFE,és állítsd 120 hz-re.
A hangfalakat 80 hz-re,Speaker setup-ban.
-
Zsmester89
őstag
Ezt a képet még vásárlás előtt csinálta az eladó Na pc-n is állítgattam az 5.1-et, az erősítőn is és végre sikerült az rca-n megszólaltatni. Lehet nem ártana a mikivel kalibrálnom a rendszert. Van mély, de még mindig nem az ütős.
Amit tudnék állítani, de nem tudom mit jelent: Bass - Subwoofer mode: LFE or LFE + Main vagy LPF for LFE 120Hz -et lehet állítani.
Vagy lehet még a menüben a Subw Leveljét is álltani egészen +12dBig.
Olyan 60-70% on van a hangerő a ládán beállítva.Azért kicsit hiányolom a magyar útmutatót a dobozból köszi MM.
-
embe
nagyúr
válasz Zsmester89 #2004 üzenetére
Hülye felvetés részemről - elnézést is kérek - de ugye a "Power" gomb bekapcsolt állapotban volt, és nem úgy ahogy a képen látható?
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Norbi 72
veterán
válasz Zsmester89 #2004 üzenetére
Engedélyezted a subot a vas menüjében?
-
Zsmester89
őstag
válasz Norbi 72 #2002 üzenetére
Kötöttem L-be, R-ba de semmi. Viszont ha kihúzom az erősítőből és hozzáérek akkor szól, igen durván..Szóval veszi az rca-n, de az erősítőből nem. Beállítás probléma?
---
Olvastam[ Szerkesztve ]
-
Ragadozó
Ármester
válasz Zsmester89 #2001 üzenetére
Denon-on is legyen engedélyezve a mélyláda...
De azért vannak oldalt cikkek és a téma-összefoglaló is...legalább a kezdős cikket olvasd át...
Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Norbi 72
veterán
válasz Zsmester89 #2001 üzenetére
(én spontán rákötöttem a L-R-re az erősítőnél, a frontokkal együtt)
Az úgy nem jó!
Túl fog melegedni a vas,azonfelül elég borzalmas hangja lehet.
Az rca egyik vezetékét használd,subwoofer pre out->line in R.Ha nem szól,akkor L.Ha úgy se szól,szervíz,vagy kuka.
[ Szerkesztve ]
-
Zsmester89
őstag
válasz Norbi 72 #2000 üzenetére
8010701 a magnat láda száma.
KÉP
Ugye az itthoni rca-val nem jött össze, ezért a frontokra kötöttem rá - amiről úgy tudom, hogy le tudja húzni a mélyet és tovább küldeni a frontokat mellette (én spontán rákötöttem a L-R-re az erősítőnél, a frontokkal együtt)
Első 5.1-em szóval azért vagyok itt, hogy tanuljak és jobb legyen.Nem konkrétan neked Norbi, csak te voltál az utolsó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest