Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz LordAxwell #3998 üzenetére
Ez legnagyobb mértékben szobaakusztika-függő (geometria és méret miatti mély visszaverődések, kioltások, interferenciák) Magyarul próbáld ki a lehetséges helyeken.
Sarkokba helyezés csak arra jó, hogy a több síkfelület által határolva kiemeljen, talán az erőtlen, gyenge subok esetében lehet szükség erre, amúgy terjengős, pontatlanabb hangot ad.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
LordAxwell
senior tag
Hát én olvastam olyat, hogy egy mélynek a legjobb hely lehet akár egy szoba sarka, és 15-15 cm-re legyen a falaktól kb. Nem értek hozzá ennyire, azért kérdezem, hogy akkor mind1 melyik oldalon van. A másik oldalon egy zárt ajtó elé raknám, azért gondolom, inkább a fal.
Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Dorian
félisten
válasz LordAxwell #3996 üzenetére
Nem az számít, hogy bal vagy jobb oldalra rakod. Miért gondolod, h előny mögötte a fal?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
LordAxwell
senior tag
Sziasztok!
A mélynyomót mindenképp a center és a bal front közé kell rakni a falhoz, vagy mehet a jobb oldali front és center közé?(tehát a másik oldalra) Mert mindenhol a balt látom, ennek van valami jelentősége?
Azért akarom jobb oldalra rakni mert ott pont fal van a mély mögött, és gondolom az előny.Amikor megszülettél, mindenki mosolygott, csak Te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz, mindenki sírjon, csak Te mosolyogjál.
-
Johnny198612
tag
válasz Johnny198612 #3992 üzenetére
Eddigi ajánlások szerint a Polk PSW110-ra gyűjtök, ezzel egy arkategoria a linkelt JBL 100as is.
Utóbbira be tudnék váltani egy MM ajándékutalványt, igy 40ert el tudnam hozni.. De tartok tole kicsit, mert ha a Polk annyival jobb, akkor ez egy rossz döntés lenne.
Mit gondoltok veszítenék a JBL-el?
Wharfedalek melle menne a sub
[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
-
BBéci
legenda
válasz #46372352 #3989 üzenetére
Annyiból még soundbarból is csak a legalját kapod meg. A használt készülékek piacát nem figyelem, de az tuti, hogy 40000 forintért még használtan sem kapni olyan hangrendszert, ami házimozinak nevezhető. Legfeljebb egy erősítőt, vagy szubládát. Szerintem a céljaidra megfelel egy jobb, nem gagyi soundbar. A tévégyártók által kínáltakat érdemes messziről kerülni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz #46372352 #3987 üzenetére
A soundbar topik felkeresését ajánlom, itt nem foglalkozunk velük, mert azoknak igencsak kevés közük van a házimozihoz. Viszont sportműsorokhoz megfelelőek.
Olcsó házimozi hangrendszert, amiért érdemes pénzt kiadni, 100000 Ft-nál kevesebbért nem ismerek. Éppen ezért jó lett volna, ha mindjárt elárulod, mennyit szánsz az egészre.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
vendingo
veterán
Köszönöm a tanácsokat!
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
BBéci
legenda
válasz vendingo #3982 üzenetére
Room compensation ON vagy OFF?
Nincsenek ilyen állások, csak Wide, Normal és Narrow. A Normal lesz jó kezdésnek.
Kábelt a MONO feliratú aljzatba csatlakoztasd!
Amplifier mode tetszés szerint, az Auto-t szoktuk használni.
Crossover maximumra, Volume 12 és 1 óra közé, Phase 0.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
Ha Onkyo-t szeretnél,legalább egy picit feljebb kéne menni,pl.535-ös.Azonos kategóriában nem éri meg cserélni,semmi értelme.
(#3982) vendingo
Már annyiszor le volt írva,hogy fejből kéne vágnod!
Volume: 0 dB
Crossower koppra,vasban LFE 120-ra.
Phase 0
Power auto,ha nem elég gyors,akkor On-ra,mozi után főkapcsoló ki.
Kábel az input R/mono-ba[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Tudnátok segíteni, hogy mit hova dugjak, és mire állítsak?
Canton sub 85
Mono Sub kábelem van, és X2000 erősítőm.
Crossover?
Phase?
Room compensation ON vagy OFF?
AMP. mode: ON vagy OFF?
Illetve hova dugjam a kábelt?[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Sziasztok Polk PSW110 en kivul van meg hasonlo arkategorias ajánlott sub?
Esetleg MM-bol valami? Eppen lenne oda ajandekutalvanyom. De nem erzem tul erősnek a kínálatot..
Koszi elore is.
[ Szerkesztve ]
-
Jaded
őstag
válasz Norbi 72 #3979 üzenetére
&Ragadozó
Miért nem? Nyilván belépőszint mindkettő, de rosszabb lehet az Onkyo pl? Nyilván fentebb kellene lépni, ez evidens, de nekem pl ez a szint elég. Specifikáció/leírás alapján az Onkyo jobb, mint a mostani Pio. Nem hiszem, hogy egy Wharfadele Vardus 300 szetthez nagyon komoly erősítő kellene, de szerintem ez a Pio nem hajtja meg eléggé őket. Persze ezek fényében ha azt mondjátok, hogy maradjon a Pio, akkor marad. Hangszettet nem szeretnék cserélni, nekem bejön a hangjuk.
Renault Megane IV Limited
-
Norbi 72
veterán
Nem éri meg.
Ez megéri.31 hónap garival.
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Van egy Pioneer VSX-424-es erősítőm, de gondolkozom hogy lecserélem egy Onkyo TX-SR333-ra (vagy NR-333-ra, egyébként ez a 2 lehetséges hogy ugyanaz?) vagy egy Yamaha RX-V379-re. Nagyon elvetemült ötlet? Érdemes lenne cserélni vagy nem nyernék vele semmit? Nekem picit az Onkyo felé hajlik a mérleg. Esetleg van valamelyikből valakinek? Pro kontra ötlet tanács?Renault Megane IV Limited
-
brown26
tag
Üdv,
Segítségeteket szeretném kérni.
Adott egy Yamaha RX-V430-as erősítő a tv egy lg lm620s optikai kábellel vannak összekötve.
Filmeknél a tv-n nincs audio választási lehetőség (a filmen tuti van több nyelv is)
Pc HDMI kábel páros nem igazán nem akarom, h zúgjon a gép. Amin gondolkodom blu ray lejátszó, média lejátszó, de ezekkel kapcsolatban nincs tapasztalatom.
Amit szeretnék:
-ne "zúgjon" a gép
-kis helyigényű legye
-DTS-t tudja.
-és tudjak hangot válsztani
Köszi a segítséget előre is -
nessh
tag
Na ezen betojok.
Reggel akartam neten rendelni RX-V379 az alább említett üzletből.
Jött a mél hogy sajna nincs. Most felhívtam őket (a vidéki üzletet) és kérdeztem hogy htr-3068 esetleg?
Válasz:
Az nincs, de van RX-V379.
Aszittem leesek a székről...
De a lényeg hogy siker! Thx mindenkinek! -
canniball
nagyúr
válasz rayoliviero #3824 üzenetére
Köszi a tippet, de az eddig is ennyi volt (és nem fér be a keretbe). Gondoltam hátha karácsonyra valami ilyesmit akcióznak; ezek szerint nem jött be. Talán lesz majd valahol év végi készletsöprés és akkor...
Addig is egy láma kérdés: létezik olyan, hogy adott szetthez passzoló sub (természetesen belépő kategóriában, esetemben egész pontosan egy Wharfedale Crystal 2 5.0 szetthez) vagy ez ettől független és ezen a szinten mindegy mit veszek?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
johnywalker
őstag
Nem szoktam ilyeneket írni, sőt nem is szeretem...De nem akkora durranás az a RX-V379 hogy, belátható időn belűl ne lehessen kapni...finoman fogalmazva is...
-
jeni
félisten
-
nessh
tag
válasz donjohnson #3964 üzenetére
Sajna nem. Ott próbálkoztam reggel... Tényleg nincs sehol...
A bajom az hogy képtelen vagyok várni X hetet rá...
Most tanulok hollandul meg flamandul hogy miket írnak az onkyo-ról... -
donjohnson
addikt
extremeaudio-ban kapni.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
nessh
tag
Sehol nem kapni Yamaha-rx-v379 erősítőt...
Kb 15 üzlettel próbálkoztam...
Ezt (Onkyo HT-RC630) meg nem merem megvenni... sehol egy árva teszt róla...bár valszeg a TV 2.1-e után nekem mindegy lenne ...
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Végre megjött a sub. Mit, mire, hova, mennyire állítsak?
Vagy bízzak mindent a mikrofonra?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
Werkly
őstag
Bár lehet nem annyira témába vágó. Megoldható az, hogy fejhallgató vagy RCA AUX kimenetről vezeték nélkül továbbítani a jelet egy AUX bemenettel rendelkező erősítő felé? Valami transmitter vagy bluetooth segítségével, vagy felejtős?
-
Aurig@
őstag
válasz johnywalker #3945 üzenetére
HD7750-ben van a 7850-ben nincs? Ezt kétlem, de lehetséges.
Nekem 7750 van és hibátlanul megy át a DTS-HD MA, a TrueHD stb. hangsáv HDMI-n keresztül. Ezért lenne érdekes ha a 7850 nem tudná ugyan ezt.
-
Osynho
addikt
válasz johnywalker #3950 üzenetére
Nem tud ARC-ot a Denon, mivel 1.3-as hdmi van rajta, ez a funkció az 1.4-el jött. A tv-n kikapcsoltam minden hdmi control dolgot, külön ARC-t nem találtam a menüben.
-
Sz_Imre
senior tag
Csak azért ajánlottam azt a forumot, mert ott tudnak segiteni neked mivel 2.0 hangfalakal foglalkoznak (pc hangfalat azért irtam, mivel irtad genius-t nézted).
Aktiv hangfal kell neked. Amit néztél aeg hangfalat az felejtős, mivel azok passzívak és ahhoz kéne egy sztereó erősítő. Ajánlani nem igazán tudok, mivel én nem vagyok jártas a témában, csak néha szoktam olvasni az előző hsz linkelt topikot.[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz crissprivat #3937 üzenetére
Ha nincs kábel,akkor is búg?Ebben az esetben a tápkábelt cserélném először valami "normálisra".
-
Osynho
addikt
válasz johnywalker #3948 üzenetére
Igen, pontatlanul fogalmaztam, a Denon egy erősítő, a rákötött hangfalakat szeretném megszólaltatni.
Mindent megnéztem, de a hiba nem ott van, mivel tökéletesen működik, amíg a tv be van kapcsolva.
-
Osynho
addikt
válasz johnywalker #3945 üzenetére
A számítógép hangszórója a Denon. Pont ezért zavar, hogy csak tv-vel együtt működik. Hangchip? Nem kell hangchip, pcm-en szépen átmegy a hang a 7850 segítségével.
-
Lefty
addikt
-
Osynho
addikt
válasz johnywalker #3941 üzenetére
HD7850->DVI->Dell U2311h, valamint, HD7850->HDMI->Denon 3808->HDMI->Panasonic 55AS640.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
-
Sz_Imre
senior tag
Ezt a topikot kérdezz meg, ez a topik nem foglalkozik pc-s hangfalakkal. Egyébként meg 2.0 vegyél.
-
Osynho
addikt
válasz johnywalker #3904 üzenetére
Próbáltam másik bemenetre tenni a pc-t, nem segít, sőt, eddig a tv másik bemenetén volt a hdmi kábel, ezért ha azt lekapcsoltam, a monitort is lekapcsolta. Ez most megoldódott, de hang sehogy sincs, ha a tv ki van kapcsolva. Ugye az asztalt ki kell terjesztenem, hogy a jelet az erősítőre juttassam, dvi-n a monitor az elsődleges megjelenítő.
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
30k korul mit tudnatok ajanlani ami viszonylag jol szol? 2.1 eleg, akar 2.0 is, elso korben fa dobozos geniust neztem hirtelen. LG 42LB700V tv-m van.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi 72
veterán
válasz crissprivat #3915 üzenetére
Milyen subkábel van hozzá?Probáld meg letestelni.
-
SzlobiG
félisten
Quartz szetthez melyik mély ládát ajánlanátok?
18m2-es a szoba. Januárba ki szeretném egészíteni a szettet, na nem mintha kevés lenne a mély, de így lesz teljes a szett.
Egy ilyen yamaha túlzás lenne ehhez a szetthez? Aprón 70k.
Akartam már kérdezni a hangszórón lévő szövet borítást használjátok, vagy le van véve? Van valami értelme, mert nélküle jobban néz ki a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Pioneer-t én nem ajánlom ebben az ársávban, az Onkyo és Yamaha meg Denon belépő házimozierősitők jobbak. Használt hangfalaknál az állapotfelmérés fontos. Hangszórók szélén a perem fáradhat ki idővel vagy a tekercs miatt megszórulhat vagy zajonghat a hangszóró (sercegéstől kezdve elég fúra hibás hangokat szólaltathat meg). Ez idővel úgyis javitásra szórulhat, de a fadobozok állapota sem mellékes, mert azok javitása költségesebb lehet mint egy hangszórójavitás.
-
ubid
senior tag
Pioneer és
onkyo hangfal összepasszol ? vagy nem túl jó kombó ?Esetleg hangfalból használtnál mire kell figyelni ? Azon kívül hogy működjön
[ Szerkesztve ]
-.-
-
vendingo
veterán
A házimozinál az akciók 98%-a kamu. Ez se akciós, csak mellé írtak egy nagyobb számot és kiírták, hogy akciós. Bármelyik házimozis webshopot megnézed, repkednek a 30-50%-os akciók, gyakorlatilag meg mindenhol annyi, csak így jobban mutat.
-
ubid
senior tag
Ezek a leakciózott szettek mennyire érik meg az árukat ?
PL:
SZETT-.-
-
crissprivat
senior tag
Hali.
Van egy Velodyne CHT-10R aktív szubom. Az lenne vele a kérdésem,hogy az normális e egy ilyen fajta cuccnál,ha a hangszóróhoz teszem a fülem,akkor enyhe zúgó hangot,alapzajt hallani? Gondolom a saját erösítöje kelti,de ez így rendben van?
Csak azért kérdem,mert olvastam egy TESZTET róla,ahol azt írta a tesztelö,hogy semmi hangot,alapzajt nem ad ki.Jézus szeret Téged! https://youtu.be/uxos-RWmLnc?t=248
-
ubid
senior tag
válasz #00137984 #3912 üzenetére
Nem szeretek bóvli cuccokba beleszaladni, ha valamire pénzt adok ki, akkor azt szeretem azért ha minőségi és jó pár évig kitart...
Ebben a témában sajnos nulla a tudásom, ezért kértem tőletek, hogy ajánljatok valamit a paramétereimnek megfelelően.Egyébként. nem is feltétlenül van szükségem 5.1 es szettre. vagy 5.0-ra... egy 2.0 , 2.1 -es szett is tökéletes lehet számomra. mindenképpen jobb lesz mint a tvm már-már nekem is bántó doboz hangja.
-.-
-
törölt tag
Házimoziszettet vehetsz most még akciókban jóárúsitva sok üzletben, de itt egyben készletekről lévén szó semmi beleszólásod nem marad a párositások kapcsán, vagy házimozierősitőt veszel és ehez választhatsz 5.0 hangfalszettet. Mélynyomót igény szerint vagy a szobád, helyiség mérete alapján ajánlhatnak hozzá. Az előbbi talán a könnyebb út kis buktatókkal és az utobbi a drágább megoldás és talán jobb hangminőséget biztosithat jó választás esetén, de a véleményeket nézd át a fórumon vagy kérdezz meg valakit mielőtt nagy pénzeket kiadsz egy házimozira.
-
törölt tag
A Panasonic szett 55W-os hangsugárzói nem terhelhetőek valami nagyon jól, ami nagyon kevés egy mostani házimozierősitőnek. Esetenként tönkreteheted a hangdobozokat és a házimozierősitőt is, ezért nem ajánlom ezeket a hangsugárzókat másik erősitőre kötni. Viszont a Panasonic szetted azért még müködőképes, akkor meg használható marad TV-re sztereó RCA bemeneten keresztűl. Egy TV hangszórónál és soundbar készüléknél többet nyújt és szerintem valamelyik DSP vagy Pro Logic módban szólna az összes hangsugárzó vagy legalábbis egy próbálkozást megér. Ha nem jó vagy túlnötted magad ezen a szetten, akkor ezen a fórumon is sok linket találsz. Vagy elmész egy olyan üzletbe és személyesen meghallgathatod akármelyik kiállitott darabot és utána csak rajtad áll a választás.
[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
válasz johnywalker #3907 üzenetére
Itt látható, hogy egyáltalán nem értek hozzá, mert szerintem nagyon szépen szólAlapvetően a használtakkal sosem volt szerencsém, de úgy érzem, hogy itt azért költeni kellene rá ha újat szeretnék...
Hangfalakból mi az az alapvető "szett" amit érdemes venni hozzá ?
Mély és két front ?-.-
-
warezxts
senior tag
Szerintetek az miért lehet, hogy az egyik hátsó hangfalon a hang/zene hullámozva szól, mintha el-el halkulna. Olyan mintha nem lenne rendesen bekötve. Ami érdekes hogy az erősítő teszthangja tökéletes.
Szerk: a rádugott pendriveról nem csinálja. csak az SPDIF-en kikötött számítógépről, amin ugye sokmindent állítani nem lehet.
Szerk2: a windows teszthangokkal amikor az SPDIF-et teszteled azzal nem csinálja.
Másik lejátszó is próbálva.[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
Házimozi erősítőből belépőben elfogadhatóak a Yamaha, Onkyo, Pioneer, HKardon, Denon márkák.Nem kell félni a használttól sem, meg kell hallgatni, de garancia nélkül semmiképp!
Ez a "Pana SC-HT535 Hm. rendszer" műanyag házas bögreszettjeivel a házimozi hangminőség tekintetében a 0-hoz konvergál...[ Szerkesztve ]
-
ubid
senior tag
válasz johnywalker #3904 üzenetére
Mint mondtam, teljesen gyenge vagyok ebben a témában, úgyhogy lehet, hogy lenne rögtön még egy kérdésem.
Van egy régebbi fajta házimozink itthon, amit szerettem volna a tv-re kötni, de már többen mondták, hogy felejtsem azt úgy el.
( A régi házmozi panasonic sa ht535 )
Ez teljesen működő képes még. nincs baja...A kérdés, hogy ezek a hangfalak milyen erősítővel használhatók ?
Maximum keret az 80-90k. Lehet máris jobban járok, ha veszek e körüli áron egy normálisabb erősítőt, és használom ezekkel a panasonic hangfalakkal ?
Ez járható út ?
Ha igen, akkor erősítőbe mit tudnátok ajánlani ?-.-
-
törölt tag
Onkyo TX-SR333 5.1 házimozierősitő [link] és az ELTAX UNIVERSE HCP 5.0 hangsugárzó szett [link] nem sokkal kerül többe a Pioneer-nál, de szerintem megéri azt a felárat a filmekhez és tuc-tuc zenékre egyaránt. A következő minőségi szintet jelentő házimoziszett már jelentősebb pénzekbe kerülhet [link], vagy nézegethetsz használt készülékek között és megkérdezheted itt, mit szólnak az adott házimozira.
[ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
A hozzáértők nem fognak válaszolni mivel nagyon szűkek a lehetőségeid...ezért most csak annyit mondanék:
1.Jó lenne ha átolvasnád az összefoglalót
2.Szükséged van egy erősítőre amin van Hdmi vagy Usb bemenet min 30E Ft
3.Kell még egy hangfalpár, plusz kábelek, esetlegesen hangfal állvány vagy tüskék amire marad 50E Ft.
Ezek a megadott 80E Ft-os összegből csak használtan jönnek ki, de ez is kétséges.Használt dolgokat találsz a hardverprón, avx.hu-n, hifiapró-n.Osynho: Próbáltad a rendszerből a Tv-t kiiktatni, vagy másik Hdmi bemenetre rakni a pc-t?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Üdv!
Kérdés. Elég noob, szóval inkább itt kérdezem meg, remélem valaki tudja a megoldást. Denon 3808-at használok pc-ről való zenelejátszásra hdmi csatlakozással, de csak akkor hajlandó szólni, ha a rá kötött tv is be van kapcsolva. Amint lekapcsolom a tv-t, leveszi a digit és pcm feliratokat és az analóg jel világít. Mit csináljak, hogy aktív maradjon a bemenet? -
ubid
senior tag
Sziasztok.
Hozzáértők segítségét szeretném kérni.Adott egy Samsung F sorozatú tv, egy qnap NAS . Ehhez a paroshoz szeretnék valami hangrendszert osszerakni.
A NAS is tud hdmi.t es usbt. Lehetoseg szerint erre is szeretnem csatlakoztatni a hangrendszert, valamint a tvhez is mind dvd filmek nezesere, mind pedig normal tv csatornak nezesere.Ebben a temaban teljesen zabi vagyok... Ugyhogy otletem sincs mit lehetne osszehozni, maximum 80ezres keretből.
A legtobbet valoszinuleg zene hallgatasra lenne hasznalva... (Rock, hc, metal. Es tarsai)
Kérlem, aki tud ajanljon vagy tanacsoljon valamit
-.-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Milyen egeret válasszak?
- Legszebb nők!
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest