-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz zsoika #22098 üzenetére
Egyébként vannak jobb hangkeveresu filmek az avatarnal.
Amúgy mozi alatt nem jön ki hogy mi a jó vagy mi nem, ugyanis moziban a mély hang ízlés kérdése.
Legalabb is szerintem
Zenén , sztereón jön ki a 'normális' hangkarakter.És mindig, az a nyamvadt yimmy
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
zsoika
addikt
válasz Lacielvtárs #22097 üzenetére
Köszi! Majd egyszer ha arrafelé visz a dolgom, de előtte egyeztetünk.
Hmmm...nem szoktam zenét hallgatni csak kocsiban, de filmet viszek (AVATAR)szerk: majd belöksz egy kedvencet a tiéid közül...pl. Z.Jimmy
[ Szerkesztve ]
-
-
zsoika
addikt
válasz Lacielvtárs #22093 üzenetére
Egyszer úgy elmennék hozzád (azért hozzád mert Te vagy legközelebb hozzám) meghallgatni mit is kéne hallanom itthon...csak hogy ne hisztizzek feleslegesen a mély miatt , ha nincs miért.
-
zsoika
addikt
válasz Ryder1 #22087 üzenetére
Szia! Ha már félárú akkor inkább az AVR370 illene a 65-höz szerintem. Nekem hkts 60-am van aminek a szatelitjei ua. mint a 65-nek és a gyári kábelei már réz(a többinek gagyibb ónozott vagy mi), de nekem nem tetszett a hangja ...kicsit reszelős volt a magas. Kipróbálod és ha nem tetszik azt később is tudod cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz T_Stark #22083 üzenetére
A tipikus mély hang hiány
Szokni kell a 'termesztés' hangot, amit az előadó megalmodott egy egy adott zenéhez.
Ez nekem is anno nehezem ment, most meg már ha elter a természetes hangtol valami, azonnal hallom ha valami nem oke.
De még az is feltunik hogyha véletlen sztereóra nyomom direk helyett az avrt.Kellemes zenélést, mozizast kívánok
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
T_Stark
őstag
válasz markussandor #22090 üzenetére
Igen, BBéci jól mondja, ez a cseresznye.
Képekről annyira nem is jött be ez a szín, de élőben szép. -
BBéci
legenda
válasz markussandor #22090 üzenetére
Cseresznye, mert adió sötétbarna, nem ilyen vöröses.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #22086 üzenetére
jó...Én csak annyit fogtam fel az egészből ,hogy ARC meg 2db HDMI
kgabor89: Szóval....Mp-AVR-TV az összekötési sorrend , nem MP-TV-AVR.
szerk: lehet hogy ezen felül még a Sony 5.1-t is be akarod venni a körbe?
[ Szerkesztve ]
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő vagyok, most először raknék össze egy komolyabb hangrendszert. Nézzétek el, ha hülyeséget írok, vagy kérdezek.
Amit a szobáról tudni érdemes:
4x4,5 méter, azaz 18m2. A hosszabb oldalon lesznek a hangfalak. Most bútorozom be a szobát, tervek szerint elég szellős lesz a bútorozás után, úgyhogy az összefoglalóban leírt ideális elhelyezés megoldható. Valószínűleg a szettel kompatibilis gyári állványon lesznek a hangfalak.
PS4 Pro és egy Samsung UE48H6400-as TV lenne mellé. HDMI és optikai csatlakozó mindkettőn van. Elsődleges felhasználás a filmezés "mozi feelinggel", másodlagosan játék. Zenehallgatás minimális lenne, abból is leginkább a Spotify top 50 jellegű zenék.Családtagon keresztül tudnék vásárolni a Harman dolgozói shopjából kb féláron a következők szerint:
5.1 szettek:
HKTS 5 - 43.000 Ft
HKTS 9 - 52.000 Ft
HKTS 16 - 53.000 Ft
HKTS 65 - 105.000 Ft
Erősítők:
AVR 151S - 63.000 Ft
AVR 161S - 73.000 Ft
AVR 171S - 90.000 Ft
AVR 370 - 131.000 FtJelenleg a HKTS65 + AVR171S felálláson gondolkozom. Jó ez így szerintetek? Esetleg elég lenne valamelyik kisebb erősítő?
Illetve nem tudom milyen minőségűek lehetnek a gyári kábelek. Ha nem valami jók, akkor arra is kérnék szépen egy ajánlást.Előre is köszönöm.
-
T_Stark
őstag
válasz Lacielvtárs #22081 üzenetére
Filmeken nagyon jó, zenén kicsit kevesebb a mélye mint az előző Mission párnak, de majd megszokom.
(Valószínű én hallgatom túl sok méllyel a zenét)
A tere és a részletessége viszont jobban tetszik, főleg hangszeres zenéken feltűntek olyan hangok is, amik eddig nem.
Azt viszont nem tudom, hogy a mostani 1713-as Denonom mennyit tud kihozni belőlük, lehet hogy tudnának jobban is szólni.Igen, van tesója is
Meg egy Lincoln C1 center, és két SR1 surround. -
kgabor89
csendes tag
Sziasztok!
Van egy médialejátszóm, Beelink m18-as (Libre ELEC 7.0.3-mal). True HD hangot szeretnék átjátszani házimozi rendszerre. Vettem egy Sony BDV-E6100 5.1-es rendszert (használtan), ami a specifikációi szerint tudja a TrueHD-t és a DTS HD-t is. 1 optikai port van rajta, meg egy HDMI ARC, ami ha jól tudom fogad is és küld is hangot.
Optikai kábelen nem lehet HD hangot átvinni, ennek már utánanéztem. HDMI kábellel próbálkozom, TV (Philips 49PUS6482) a Sony-hoz, médialejátszó a TV-hez kötve. Tehát a médialejátszó átvinné a TV-re a hangot meg a képet, a TV-ből meg megy a hang a házimozi rendszerre. De így sem viszi át a HD hangot.Mi lehet a gond?
Ha vennék egy komolyabb házimozi erősítőt, amin van rendes HDMI bemenet, nem ez az ARC, ami a SOny házimozin van, azzal működhetne ilyen összeállításban? A médialejátszón csak egy HDMI kimenet van, tehát azt mindenképpen a TV-hez kell először kötni és onnan tudom vinni az erősítőbe egy másik HDMI-n a hangot.
Köszi!
-
-
T_Stark
őstag
válasz Lacielvtárs #22070 üzenetére
Közben bemérettem, tesztelgetem őket. -
törölt tag
-
törölt tag
Üdv
Nem biztos, hogy a legjobb topik, de hátha ...
Szóval, nagyon halk a centerem. De most nem az alapvető jelszint beállításról beszélek, hanem ha pl maxra rakom, akkor is alig jön ki rajta valami. Már a szignálhang is halkabb, de jóval halkabb a centernél.Kábeleket már cseréltem, az optikából is átmentem koaxra. Hangszóró jó, mert áttettem az egyik frontra, és akkor is halk. Vezetéket is kicseréltem, tehát eddig eljutottam, és most megállt a tudomány.
Létezhet, hogy a center kimenete meghalt? De halkan végülis szól, meg mintha kicsit visszhangos lenne. Hátha ez mond valamit esetleg.
Köszi előre is. Bocs, ha nagyon off, akkor keresek egy direktebb topikot.
[ Szerkesztve ]
-
csizo
aktív tag
Kérdésem az lenne,hogy azok az erősítők amelyek rendelkeznek 4K pass through funkcióval azok ténylegesen átengedik a képet belenyúlásmentesen?Vonatkozik ez a HDR,Dolby Visionra is?
-
mandras81
senior tag
válasz Lacielvtárs #22073 üzenetére
Sziasztok!
Cambridge Audio Azur 650r és Marantz SR5008 közül full HD-ra, ha nem érdekes a networking és hasonló fícsörök, akkor egyértelmű a CA fölénye?
-
-
claire78
senior tag
válasz Lacielvtárs #22070 üzenetére
Szépek?! 😲 Te már ne igyál többet, máris duplán látsz. 😳😜😁
-
WP14
őstag
válasz Lacielvtárs #22068 üzenetére
A mondás szerint: odaadnám fele egészségem, ha elvinnék egész feleségem.
Persze jó, ha van asszony a háznál.Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
-
-
WP14
őstag
válasz Lacielvtárs #22062 üzenetére
"úgy hogy a sok feleség közül nem volt minden teljesen értelmetlen..."
Van, akinek egy feleség is sok és értelmetlen.
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
Beni2360
félisten
válasz Lacielvtárs #22062 üzenetére
Itt a Wellness hotelben ahol éppen ejtőzünk sok sport lapot láttam a recepción majd hozok neki egy köteggel.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zsoika
addikt
Munkám során mi így szoktuk jelölni ,de legyen ....legközelebb nem spórolok és használom az "€" jelölést vagy kiírom. Úgy nem fog megtéveszteni senkit.
Norbi 72: oké, de nem tudom mennyire lehet kihallani a különbséget a hkts 60-al. Majd kiderül. Attól tartok, (ahogy Nemir is írta )inkább csak kinézetben, szolgáltatásban , kezelhetőségben van különbség ezen a szinten.
[ Szerkesztve ]
-
amtibacsi
aktív tag
válasz zsoika #22059 üzenetére
Sony BDV-N7200W tipust vett a sógorom. Kb. 4 órai küzdelem után feladtam. Egyszerűen lehetetlen volt normális hangot kihozni belőle. Tompa magasak, dübörgő mély, bármivel próbáltam. Zenére, filmre alkalmatlannak találtam. Volt Yamaha RX-V359-em, ami együtt volt 50 használtan, de az első bekapcsolásra nagyságrendekkel szebben szólt.
-
válasz Nemir Ombe #22058 üzenetére
... és egyként is az Atmos dobozok nem voltak olyan feleslegesek, mint a Jamo dipól vagy a hangfal állvány vásárlásom
úgy hogy a sok feleség közül nem volt minden teljesen értelmetlen...Norbi 72: nem hagyom magam, Nemir Ombe tegnap szerint sportújsággal takaródzott
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #22054 üzenetére
Szerintem rajtad kívül senki nem asszociált euróra (annak a pénznek magyarul euró a neve, kisbetűvel és hosszú ó-val).
Nyelvtanilag az "eFt" is teljesen hibás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #22058 üzenetére
"Marantz-ot, Yamaha-t, Pio-t "többre" tartok"
Szuper...tehát még nem volt és úgy tűnik nem is lesz jó erősítőm. A Denon hangja engem sem fogott meg, de a minőségi kialakítása, dizájnja, illetve a pontmátrix kijelző nagyon bejött.
Az onkyo-mból meg pont ezek hiányoznak ,de a loudnesses hangja meg tetszik.
Kinézetre a sony sem lesz a szívem csücske, de egy próbát megér....hátha belopja magát a szívembe. -
Nemir Ombe
addikt
válasz zsoika #22051 üzenetére
Nekem a Sony az elmúlt cca. 10 évben inkább "divattermék" lett (név van, mögöttes tartalom kevésbé) mint komoly és minőségi gyártó .... de kinek- mi tetszik .... Marantz-ból azért már 7-es végüt is találni 100e (Ft) alatt néha .... 1909-em volt nekem is, de nem lettem "Denon párti", egy Marantz-ot, Yamaha-t, Pio-t "többre" tartok, de ezek között (is) belépő(közeli) szint(ek)en kár minőségi különbségeket keresni, inkább csak mindegyik "más" ....
ELACielvtárs:
Az már 1 hónapha volt .... lassan ideje lesz megint venned valami "feleslegeset" ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #22050 üzenetére
És a Marantz sr5004 -6004 hangkarakterben és minőségben hogy viszonyul a denon avr 1909-hez?
Ez a denonom volt...ehhez tudok viszonyítani. -
csizo
aktív tag
#21985 erre valaki válaszoni tudna?
-
zsoika
addikt
válasz Vicarious1 #22053 üzenetére
Nem tudom te miről beszélsz de én E=euro -rol.
Szerk: a forintot "eFt " ként szoktam írni[ Szerkesztve ]
-
Ugye hogy ugye
Az már több mint egy hónapja volt, igy az annyira régi sztori hogy igaz se volt..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
zsoika
addikt
A fene se tudja! Denonom és Onkyom már volt ,de sony,pio,yamaha még soha....így azok hangkarakterét nem ismerem. A tesztekben jókat olvastam róla...gondoltam 200E-t megér.
Marantz sr5003 /6003 -ra gondolsz
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #22049 üzenetére
.... jogos, az "atmos" dobozokat már nem mostanában vetted ....
zsoika:
Ha neked jobban tetszik, akkor jól jártál .... én pl. ilyesmi árban egy régebbi 5xxx/6xxx Marantz-ot néztem volna, de az az én ízlésem....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
válasz Nemir Ombe #22047 üzenetére
Naaaa, használjuk azt a múlt időt, már csak szivatta magát, ez a helyes kifejezés
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #22047 üzenetére
Most vettem 1perce egy sony str-dn1040-est...szerinted jobb mint az onkyo 535 vagy én is szivatom magam?
-
-
zsoika
addikt
válasz Lacielvtárs #22044 üzenetére
Csak arra, hogy szivat rendesen és ürülök hogy nem engem.
Az írásaid nekem tetszettek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Nemir Ombe #22042 üzenetére
Ettől a választól tartottam
zsoika: nem akarom tudni, vajon most mire gondoltok
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Nemir Ombe #22042 üzenetére
Fúú!
-
Nemir Ombe
addikt
-
válasz Nemir Ombe #22040 üzenetére
Ez most dicséret vagy a másik?!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #22038 üzenetére
.... szerintem a logout-os írásaid "veszélyesebbek", mint bármi más, akármelyik topikban ....
BBéci:
Szerintem akkor legközelebb írd le nekik (de csak szép lassan), mert tudod béna gyereknek az apja ....[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #22025 üzenetére
Pont ezt próbáltam megértetni a díszes társasággal: szakszerű beállítással lehet jobb hangzásmódosítás nélkül, mint azzal.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
válasz Nemir Ombe #22029 üzenetére
Főleg ezt es a haladó topikot, mert úgy jár az ember mint én, elkapja a gepszij
Jegesmaci81: az hogy kinek milyen rendszerre telik, az erősen szubjektív.
Nem kell ezen szégyenkezni.
A tv hangja számomra sem nyerő, de persze elfogadom más érveit.
Mindenki azt hallgat es azon amit ő jónak vél.
En magam vagy mi leirjuk a véleményünk, es te mint aki olvassa, eldonti mit tud, akar a kapott valaszbol hasznosítani.
Nem kívánom senki rendszerét sem leszolni, sem minősíteni, akik itt vannak engem ismernek már, m8nt a rossz pénzt, tudják hol kezdtem, de ha érdekel a logout.hu oldalon olvashatsz arról én hol kezdtem, és hidd el kérlek, amit írnak a nagyok mind igaz.
Az hogy milyen stílusú a megirt vélemény, már más lapra tartozik.
Viszont a velemeny tartalmi része igaz es tényszerű[ Szerkesztve ]
-
sinci01
aktív tag
Hali!
Nem tudjátok mikor lesz a Black Friday? Nem ilyenkor ősszel szokott lenni? -
Steady74
addikt
válasz Nemir Ombe #22031 üzenetére
Akkor a frotir nem jó oda... kicserélem
-
zsoika
addikt
válasz Jegesmaci81 #22027 üzenetére
Hűha....hol is kezdjem. Itt igenis belépő cuccok vannak ajánlva, csak sajnos újként egy valamire való rendszer 4-500eft. Ezt az összeget lejjebb lehet tornázni pl. ha használt cuccot veszel. Pl én az első szettemet (denon avr1909 45eft+sony pasvcal 835 50eft +15eft kábelek)120eft -bol raktam össze és az itteni "nagyágyuk" ajánlásával. Szóval szerintem min. ennyiből lehet egy belépő szettet összerakni. Ez alatt is lehet pl. Onkyo htr sorozat olyan 50eft de ezt én már belépő alatti, kezdő szettnek mondanám a passzív sub miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Jegesmaci81
aktív tag
Persze hogy nem az elköltött összegek jelölik a kategóriát de a mondandómat így volt a legkönnyebb megfogalmazni.
"ha tetszik amit otthon hallasz, akkor azonnal hagyd abba a fórumok, tesztek olvasgatását, dölj hátra és élvezd .... "
Ez bölcs tanács de akkor a mai napig az ITTNokiára lenne rákötve a TV-m. AZ IS BAROMIRA TETSZETT!
-
Steady74
addikt
Igazad van. Ha tudod mik az anyagi és rendszerépítési (szoba) kereteid és tudod mit vársz el, és azt kapod a kiválasztott cuccokkal, akkor élvezni kell a mozizást és nem keresni a rendszer hibát.
Néha én azt érzem itt és a másik totyikban, hogy ha én mondjuk szeretem a csokifagyit citrommal, akkor barom vagyok mert az úgy nem finom. Sokszor meg akartam kérdezni trollfaktorral fúszerezve, hogy szabad-e pamutzokniban hifizni, vagy az már sok? Kb néha ezt érzem és vissza is vonulok read only ba
-
Nemir Ombe
addikt
.... a legtöbb gond általában a "fejekben" van .... hallottam már 1-2M-os rendszert úgy szólni, hogy "én szégyeltem magam" és hallottam olyat 300e-ből, hogy az igen .... általában a pénz a "legkisebb gond" (de azért 5 számjegyű összegből senki ne akarjon egy "akármilyen" mozit is összerakni) .... a "legjobb tanács" meg az, hogy ha tetszik amit otthon hallasz, akkor azonnal hagyd abba a fórumok, tesztek olvasgatását, dölj hátra és élvezd ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
MasterMark
titán
Halkan jegyzem meg, hogy az hogy mennyibe került, illetve hogy milyen kategória nem függ össze egyértelműen.
Switch Tax
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz Lacielvtárs #22026 üzenetére
Nekem pont ez a legnagyobb bajom hogy az ajánlások legtöbbször nem belépő kategória. A belépőkategóriás cuccok pedig igencsak semmibe vannak véve. Én pl nem gondolom hogy a Denon x1300-amon be kellene kapcsolnom mindenféle javítókat. (pedig belépő szint) Olyannyira nem, hogy van amivel tegnap szembesültem hogy létezik.
Az pedig, hogy ezek bekapcsolása nélkül élvezhetetlen a hangja egy belépő modellnek kimondottan félrevezetés. A vicces az egészben hogy pár napja itt néhányan azt bizonygatták hogy a hétköznapokon a Tv hangja is bőven megteszi. Akkor most hol is az igazság?
Az igazság az hogy itt is igaz mint minden topikban, hogy szeretünk nagy dolgokkal dobálózni, az átlag user meg elszégyelli magát hogy "csak" egy fél millát érő belépő rendszere van. -
válasz MasterMark #22022 üzenetére
Gondolom és igazad is van, nem vitatom, csak a helyzet az hogy ha az ember eljut egy bozonyos hang minőségi, utana már a többit, a gyengébb képességű komponenseket nem tudja nyugodt szivvel ajánlani
Én is igy vagyok ezzel, nem rég kértek ki a véleményem a cav dobozokrol, es őszinte véleményt írtamÉs én magam nem tartom haladonak
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Krisztian101 #22019 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, ha valaki a "hangzásjavítókat" használja (csak ne nekem kelljen úgy hallgatni ), de legyen tisztában azzal, hogy ezek használatával az "apróbb részleteket" a hangban bukja.... ilyenkor általában 3 "főeffekt" marad a "robbanás", a "beszéd" és az "üvegcsörömpölés", de ezek hangja viszont "odab@sz" .... ha meg erre még valaki rányomja a "dyn vol-t" is, akkor még (a hangzásjavítókkal mesterségesen létrehozott) dinamikát is bukja .... tehát be lehet kapcsolni akár mindent is, de az általában még nagyobb "káosz", mintha semmi nem lenne bekapcsolva .... mellesleg "némi szöszöléssel" és állítgatással (normális dobozelhelyezés, beforgatás, rendes bemérés, sub beállítás, stb) és nem 0.5-ös "kínai drótokkal" egy belépő szettből is lehet (akár) jobb hangot kihozni "ludnessz" nélkül is, mint "ludnesszel" .... de mindig egyszerűbb megnyomni egy gombot, mint (akár órákig) állítgatni a rendszert .... .... sok renszertulajdonos "hangbeli elvárásait" pedig már ne is elmítsük....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
spiky03
veterán
-
nubreed
veterán
Azzal nem tudsz mit kezdeni, ha valakinek elkurvul a füle az évek alatt. Nem csak az igaz, hogy magyarország 10 millió focista/informatikus/politikus országa de 10 millió hifistáé is. Bár azt tegyük hozzá, hogy ez ügyben rengeteg bűne van a fülünkre pályázó cégek marketing gépezetének is.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
MasterMark
titán
válasz Lacielvtárs #22021 üzenetére
Pont ezért lett szétválasztva anno. Nem a cuccok a belépőek, hanem a hozzáállás.
Switch Tax
-
Attól hogy belépő a topik, a vélemény lehet még haladó
Szerintem...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
A véleményem mindenhol ugyanaz és úgy tűnik, Te nem vagy hajlandó elfogadni.
-
Krisztian101
tag
Tök mindegy hogy nevezzük! És akkor mi van ha tovább növeljük? Nehéz megérteni h ha ez tetszik vkinek akkor jó neki és pont? Egyébként mesterkéltség? Ugye nem hisszük azt h a hangsávokon természetes hangok vannak vagy mégis? Ajaj....
Ez meg még mindíg a Belépő kat. nem a Haladó, sztem ehhez mérten kéne osztani a véleményeket...
[ Szerkesztve ]
-
Nah, azok már mozi értékek.
Nekem is Nemir Ombe muratta meg az igazi mozi hangerőt
Azt mondta az az ideális ha valaki beszél hozzám, es nem értem, csak látom hogy tátog...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz spiky03 #22015 üzenetére
Tényleg lepkepuki a -30 dB, arra kár házimozi rendszert fenntartani. Nálam -18 és -14 közötti a filmnézős beállítás. Amikor feleségem alszik a ház másik végében, akkor -32-35 dB, esetleg a szubládán veszem picit lejjebb a szintet.
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #22006 üzenetére
Dehogy is, csak halk volt a szinkron.
Nah de majd ha meglesz a ház akkor én is -15 dB-el nézem a filmket.
Akkor lehet megkapom azokat a mélyeket is, mint amik a moziban vannak.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #21999 üzenetére
Megelőztél, pontosan ezt akartam írni.
A hangdobozok közelsége egyáltalán nem indokolja a módosítás alkalmazását.
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
válasz Goldmen75 #21995 üzenetére
A vastagabb vezeték drágább mint az a vezeték ami pontosan megfelelő keresztmetszetű. Tehát ha elég a vékonyabb is akkor a megmaradt pénzt költsd inkább a minőségre. Egy megfelelő keresztmetszetű és jobb minőségű kábel jobb mint egy vastagabb de rosszabb minőségű.
Itt egy kis segítség!Nemir: "Egyáltalán nincs "hangos vita", általában ilyenkor nem értem mit mond az asszony .... "
[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Gabesz87 #22007 üzenetére
Akkor neked is egy jobb füles kellene inkább ....
(mikor nálunk is kicsik voltak a kölykök vettem egy normálisabb "surround" fülest és egész vállalható volt .... .... vagy elküldtem a családot sétálni és "had szóljon" .... )
claire78:
Egyáltalán nincs "hangos vita", általában ilyenkor nem értem mit mond az asszony ........ az a "32" egész jó, főként azért, mert olyan 80 körül szokott lenni az (ajánlott) "referencia" hangerő (asszem pl. az Onkyo-k ki is írják ilyenkor)....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
szasanyi
félisten
Urak! Egy Tannoy Eclipse Three hangfalpár jó választás zenére és házimozira egyaránt? Most 117k a pár (új, számlás ár) ami viszonylag jónak tűnik a többi, 155k-s általános árhoz képest. Teszektben is jókat írtak róla de sajnos hallgatózni nincs lehetőségem (mint általában, a jobb minőségű cuccok esetében) és gondoltam az jBL Arena 170 párom váltására jó lehet. Van aki ismeri, hallgatta?
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
claire78
senior tag
válasz Nemir Ombe #22006 üzenetére
.... én is a beszédhez szoktam állítani ....
Nálatok akkor gyakran van hangos vita. 😈😁
Másik skála szerint most 32-őn “mozizunk” Dyn.EQ és Vol. medium-mal, de eddig 70-en dübörgött mindenféle “javítók” nélkül. 😉
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Te jó ég, milyen értékek röpködnek itt. Akkor én némafilmet nézek!? Nálunk -40, -37 közt van ált. a hangerő. Jó, mondjuk baba is van, úgyhogy egyrészt emiatt, de a párom sem annyira szeret hangosan TV-zni/filmezni. Én mondjuk igen. Na majd ha már mesét nézünk a gyerekkel
(#22011) Nemir Ombe
Na, az biztos nem lesz. Egyrészt mert filmezni nem szoktam egyedül, csak a párommal (az meg hülyén nézne hogy ki két fülessel nyomjuk egymás mellett), másrészt ezt a szitut én elképzelhetetlennek (hülyeségnek) tartom. Mármint hogy fülhallgatóval nézzek filmet.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
válasz Nemir Ombe #22001 üzenetére
Akkor úgy látszik én szinte némán mozizok a -30 dB-el.
Igaz volt, amikro -25-re is felhúztamSuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dorian
félisten
válasz Nemir Ombe #22003 üzenetére
Viszont a társasházi béke érdekében így legkésőbb fél 9-kor el kell kezdeni a filmezést.
Amúgy ez a hangerő szokott legtöbbször jó lenni, de alapvetően úgy határozom meg, h a beszédhangerő legyen akkora, mintha a szobában a TV előtt beszélgetnének.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Nemir Ombe #22001 üzenetére
Igen, ez a szám nálam -13,5dB
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Nemir Ombe
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic