Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vicarious1
aktív tag
Úgy láttam a Dirac leírásában, hogy az új Marantz Cinema erősítőknél az UMIK-1 -et az erősítő előlapi USB-jéhez is lehet csatlakoztatni, nem csak a PC/Notebook-hoz. Nekem ez szerencsésebb lenne, mert a PC a mellette levő szobában van. Valaki mérte már így?
-
Vicarious1
aktív tag
Tudja-e valaki hogy a Telekom legújabb SEI Robotics Android TV box-a (amit ugyanaz a cég gyárt, aki a Dune Homatics box-ot) átengedi-e a DTS-HD, Dolby True-HD hangokat? (A régebbi boxuk nem engedte át...) Tehát KODI-val lejátszhatók -e HD hangokkal a filmek saját hálózatról pl. ?
-
Vicarious1
aktív tag
Nekem egy 2021 LG TV-m van ami szintén nem támogatja a DTD-HD, Dolby TrueHD, Atmos hangokat, ami még nem lenne probléma, de a Telekom TV-s android boxom se....
Mivel ez még az első szériás Telekom box, mintha valahol olvastam volna hogy a Telekom váltott nemrég andrioid boxot és az új típus támogatja már a HD, Atmos, hangok átengedését... Valakinek van tapasztalata erről? -
Vicarious1
aktív tag
Üdvözlet! Az lenne a kérdésem, hogy a Dirac Live-licensz vásárláskor a mostani BF akcióban meg kell adni előre az erősítő konkrét típusát, hogy mihez szeretnéd majd használni vagy vásárlás után bármely Dirac-képes erősítőhöz felhasználható?
Egy szub használata esetén egy Cinema 40-hez elég lehet az alap 20Khz-500Hz verzió? -
Vicarious1
aktív tag
Sziasztok! Biztos sokan vannak köztetek, akik szinte csak stream-ről néznek filmeket már, és nem foglalkoznak letöltéssel. Az lenne a kérdésem, hogy milyen formában tudom kihozni házimozi erősítőn keresztül a legjobb hangot ( a kép most másodlagos) a Netflix, HBO, Disney+ és társaiból?
-Van -e szignifikáns különbség sz LG TV beépített stream appjaival-lejátszójával a hang "Áthaladás"-ra állítva.
-Vagy pl. egy Apple TV, Dune Homatics vagy Premier box, szintén Bitstream módban?
Sokan írták, hogy a TV-k beépített lejátszója nem jó...
De mindkét módot köti a Streamek 48Khz mintavételezése, Mindkettő Bitstream módban van... Tapasztalatok?[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Sziasztok! Úgy néz ki a Netflix "bekeményítése" miatt kell egy új előfizetés. A kérdésem az lenne, hogy 5.1 házimozi szettel hangminőség szempontjából érdemes-e a legnagyobb csomagot választani a spatial audio 3D -nevű többlet sáv lehetősége miatt, esetleg más különbség is van hangban? Vagy ez csak azoknál segítség-plusz aki nem házimozi szetten hallgatja, hanem csak TV-n, sztereo rendszeren, vagy soundbar-on? Egyszerűbben fogalmazva: aki 5.1 vagy nagyobb szetten hallgatja és áttért a közepes csomagról a legnagyobbra, hallott-e hangban változást ?
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz buci68 #74982 üzenetére
Én óva intelek attól, hogy szubjektív vélemények alapján - mint ahogy az enyém is volt - vegyél bármilyen erősítőt. Nagyon sokat számítanak az akusztikai körülmények, az előző erősÍtőink által hagyott kép a "jó hangzásról", és a mindennapi jól használhatóság is. Én csak az előző 4 erősítőmről írtam egy általános, nagyon a saját értékrendemre szabott véleményt, de rengetegen lehetnek itt a csoportban akik nem így rangsorolnák az említett négyet és teljesen igazuk lenne. Az is igaz, hogy valahogy dönteni kell, én azt javaslom vedd amelyik a legszimpibb egyikkel se jársz rosszul és ne sajnáld cserélni, ha pár hónap után nem tetszene valami miatt ...
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Nekem is volt nemrég 7011 és X7200. A Marantz sokkal jobb, élénkebb, pontosabb, dinamikusabb volt számomra mind zenén és mozin mint a Denon, -ami elméletileg egy kategóriával magasabb. Utánuk egy RZ1100 volt, ami nem igazán jött be, túl hideg hangzású, sztereóban unalmas, nem pontos terű volt, a részletezőképessége rendben volt. November óta egy ARCAM 10-es van, egyelőre DIRAC nélkül - most tudtam szerezni egy UMIK1-et csak idő kellene bemérni. Mérés nélkül is (csak mérőszalag volt) pontos, dinamikus, és nagyszerű meleg hangzású még zenén is. Talán a hangszínén lehetne még finomítani, (a középmagas tartománnyal vannak bajaim, lehet az akusztika miatt is), remélem a DIRAC jó lesz erre.
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz VoidXs #74765 üzenetére
Köszi, akor összefoglalva, ha az ARCAM AVR Internal mérőhangjait az 5.1- em-nél a DecibelX 75 dB szintjére (C súlyozás, slow mód) hozom mind, (esetleg a surroundok 72 dB) akkor a lehetőségekhez képest jó lesz. (Egyelőre még nincs Dirac mérés, hétvégére kapok UMIK1-et, addig ez a mérőszalagos-DecibelX-es játszik csak)
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
A Telekom-os Android box-ból sikerült valakinek házimozi erősítőn keresztül Dolby True HD, DTS-HD MA, vagy Dolby Atmos hangot kicsikarni, vagy a box nem képes továbbítani a HD hangokat? A KODI-n keresztül próbálom, beállítottam minden átengedést, bejelöltem az összes formátumot. A KODI lejátszás közben kiírja, hogy a hangsáv pl. DTS HD-MA, de az erősítő csak sima DTS-ként jelzi...
-
Vicarious1
aktív tag
válasz I'am Dony #73835 üzenetére
Én is egyelőre Dirac nélkül használom 3 hete az új AVR10-et, de csak a nyugodtabb januárban lesz időm mérni. Eddig Audysseyt használtam, az lenne a kérdésem nagyon amatőr módon leegyszerűsítve: A Dirac mérés után (ha addig sikerül saját kútfőből egyáltalán eljutni) nincs olyan, hogy létrehoz egy általa felajánlott (jónak tartott-ami persze lehet hogy nekem nem lesz jobb) ) görbét amit csak át kell töltenem az Arcam-ra és használni? Vagy csak beméri és aztán nekem kell saját kútfőből kitalálni, hogy hogy milyen dB tologatásokkal lesz jó? Olyasmire gondolok mint az Audyssey-nél a Flat meg a Reference?
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Arcamokhoz még néhány gondolat... 2 hete váltottam én is egy ARCAM AVR10-re. Mivel kifutónak számítanak külföldi rendeléssel nagyon jó kedvezmények vannak. AVR20-at szerettem volna, de elfogyott az akciós, mire rászántam magam. Nem kell félni az esetleges B-Ware cimkétől, az 5 év gari a vásárlástól kezdve szól, az enyémnek a doboza volt csak picit sérült, az erősítő teljesen új, hibátlan állapotú.
Visszatérve az új ARCAM AVR 11, 21, 31 stb. árakra, egyetértek, azok tényleg megfizethetetlenek szinte.
Első benyomásra az eddigi hangminősége (DIRAC nélkül még!) van olyan, mint az eddigi Denon, Marantz, RZ Onkyo erősítőim bemérve, korrigálva, pontosan beállítva. Dinamikában, térben talán így is többet mutat ezeknél. Kezelését (menü, beállítások, stb.) szokni kell..., ipad, vagy teló, stb. nélkül hozzá se kezdjen senki. A másik választás a NAD T778 lett volna, de facebook fórumokon és neten annyi bosszantó hibás termék, (pattogó hang forrásváltáskor, center nem szól, zajos ventillátor, bugos szoftver, stb.) hozzászólás volt a tulajoktól, hogy nem mertem bevállalni. Szóval eddig elégedett vagyok, a vele eltelt idő és a Dirac majd még befolyásolhat esetle. (A SINAD méréseket meg le...rom )[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Audio minőségében van különbség a Netflix csomagok között, vagy csak a képben?
-
Vicarious1
aktív tag
Kérdésem hozzátok, hogy aki váltott a régi Telekom IPTV-ről az új Telekom TV Android Box-ra, sikerült -e az erősítő felé a PCM 2.0-n kívűl bármilyen Dolby Digital 2.0 vagy 5.1 jelet varázsolnia? (A térhatású hangok engedélyezve vannak a boxon. Bitstream választási lehetőség nincs rajta)
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Akit érdekelhet még , a "francia" házimozi webshop ma tartja BF akcióját! Focalok, Triangle-k SVS subok stb. hegyekben állnak, ráadásul e-mailben lehet egyedi árat kérni az egyébként is jó árakra...
-
Vicarious1
aktív tag
Nem a REW az nekem bonyolult lenne, nincs hozzá eszközöm se. Az Audyssey Flat görbe az már a korrigált görbe, de a subwooferre nem készít görbét az Audyssey, a Front/L/R-ra és a Centerre kapott görbe nagyon hasonló, ezért gondoltam ezek alapján kiindulni. A 100 Hz-nél pl. mindenhol nagyon leveszi (-8- -10 dB-el) ezt esetleg lehet korrigálni az SVS appjában - vagy egyáltalán szabad-e - és ha igen, hogy?
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Ha feltöltöm a MutiEQXT32 bemérés után kapott Front L/R Flat görbémet, arra egy szakértő kolléga rá tud nézni és tud-e segíteni, hogy az SVS Subwoofer app Parametric EQ-jával mit hogyan és merre állítsak, hogy jobb hangot kapjak esetleg a 20 és 120 Hz közötti tartományban? (Sajnos az erősítő nem kompatibilis az Audyssey MultiEQEditor appal még, szóval máshol nem tudok állítani. )
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
-
Vicarious1
aktív tag
Döntsétek már el, hogy hogy egy szerencsétlenül járt testrészeteket akarjátok pótolni vásárlással, vagy egy hifi termékből nem használtat, inkább ÚJAT venni!
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Bornie127 #46621 üzenetére
Megbízhatók, gyorsak. Pár éve vettem tőlük erősítőt, majd subot is. Az erősítő dupla dobozban volt, a sub csak a sajátjában szállítva. A sub erősítő része meghibásodott kb. fél év után, egy e-mail váltás után kérték, hogy szereljem ki az erősítő modult és a távval együtt küldjem vissza. pár héten belül rendesen megjavítva visszaküldték.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Dorian #46127 üzenetére
Nálam és nyílván másoknál is úgy "érződik" a hatása, hogy bekapcsolva plusz mély- és mélyközép többletet ad surroundokhoz, ami az ülőpozícióban ugye a hozzánk legközelebbi hangszóró általában. Ezenkívül a centerből jövő hangok is karakteresebbek, erőteljesebbek számomra a pici mély többlet miatt. Mondjuk elég messze, 4,2 m-re ülök a centertől, A másik és talán számomra a legérdekesebb hatása, hogy bekapcsolva mintha kitágulna a körülvevő tér is minden irányba, különösen felfelé, és ez független a mélytöbblettől. Számomra ezek inkább pozitívan befolyásolják a hangzást - kapott hangot. De persze megértem, hogy ez nem biztos, hogy az eredetileg referenciának tekintett "jó hangnál" jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Dorian #46121 üzenetére
Én speciel szintén 1 pozíciót mérek magamnál ezt nemrég itt is leírtam egy hozzászólásban, és a miértjét is. Ha megnézed a mostani javaslatom a 60 cm-t a maximumra írtam. Mivel nincs használati utasítása, sokan kezdőként ezt elfelejtik és szó szerint körbemérik a szobát fotelról-kanapén át- a másik fotelig. Javaslatomat az "én javaslatommal" címeztem, nálam ez vált be, ha a Te javaslatod a Flat helyett más legalább azt is kipróbálja, lehet hogy neki úgy tetszik. A Dynamic EQ hatása a hangerő növelésével arányosan csökken, ezzel nem veszít-sem nyer semmit, csak így nem kell kapcsolgatni, ha halkabban szeretne mozizni.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz NFLfan #46119 üzenetére
Elég akár 1-3 ponton is, a lényeg, hogy a hallgatási pozíciótól 60 cm-nél távolabbra egyik pozícióban se kerüljön a mikrofon.
Utána az én javaslatom: lépj be az Audio menün belül az Audyssey-be.
A legfelső pontot állítsd Audyssey Flat -re. A Dynamic EQ-t On-ra Az alatta lévők mind OFF legyen. Az Audyssey általában a hátsó surroundokat egy kicsit felerősíti, azon a Speaker menüben a levels-nél tudsz egy picit visszább venni, ha hangosnak érzed a többihez képest. Az LFE -t hagyd úgy, ahogy a bemérő állította, ha nincs subod. A Cinema EQ-t Off ra, A többi Surround mód is off legyen. Egye(n)lőre ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz NFLfan #46117 üzenetére
Ha ez az első "komolyabb" mozierősítőd, akkor szerintem bízd az Audyssey Auto setup-ra a kezdeti beállítást, az végigkísér a beállításokon, az 5.0 -t is beállítja a sub hiánya miatti legoptimálisabb értékre. Ha ez megvan utána mondjuk, hogy mit módosíts rajta, hogy esetleg még jobb hangot kapj.
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Ha a fő hallgatói pozícióban ülve moziztok és általában egyedül, vagy ketten, semmi szükség a kalibrációnál 60 cm-enként jobbra-balra-előre-hátra rakosgatni a mikrofont. Az Audyssey az első mérés alapján veszi fel a görbét , az utána más helyen levőkkel levőkkel csak korrigálni próbálja azt, inkább kevesebb mint több sikerrel... Ugyanott hagyjátok a mikrofont és mérjetek 3-4-5-ször egymás után. Sokkal egyenletesebb görbét kaptok. Nálam jól működött.
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Lacielvtárs #45020 üzenetére
... a tökéletesen minek is változtatni
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Lacielvtárs #45018 üzenetére
Adjon Isten Elvtárs - jól megnyúlt a nyaralás...itt minden rendben
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz #98221312 #44825 üzenetére
Nekem is tetszik a Dynamic EQ hatása viszont nem kapcsolgatom ki-be. Az Audyssey mérnökei azt is leírták. hogy a hangerő növelésével a hatása arányosan csökken. Akkor meg minek. Akinek tetszik halkabban a kis dinamikatöbblet az hagyhatja bekapcsolva. Az én szobámban szintén a Flat mód a legjobb, az előző Marantznál és a mostani Denonnál is ez a legmeggyőzőbb.
-
Vicarious1
aktív tag
Csak a szokásos "egyértelmű...vagy mégsem?" típusú kérdésem:
2 aszimetrikus csavaros banándugóknál (pl. Nakamichi, Norstone) az elöl lévő fogja a lecsupaszított kábelvéget, a hátsó a szigetelést rögzíti, vagy mindkettő a lecsupaszított véget rögzíti?
(láttam példát Youtube videoban mindkettőre...) -
Vicarious1
aktív tag
Nálam a Vector 55 frontpár volt a Denon picit finomított karaktere miatt a kerámia magasokon és az összkép kifejezetten vidám és levegős volt. Lehet a párosítás miatt tetszett. A Vectornak volt egy korábbi vékonyka Needle nevű sorozata azt nem ismerem, az lehet hogy lapos volt.
-
-
Vicarious1
aktív tag
Kábel cseréjekor (front, center) újra kell mérni a szobaakusztikát?
Másképp fogalmazva: Van-e különbség, ill. a bemérőmikrofon tud-e különbséget érzékelni két különböző kábellel bekötött hangfal által kibocsájtott mérőhang között?[ Szerkesztve ]
-
-
Vicarious1
aktív tag
Szia!
Az Elektrowelt24.de egy sokunk által ismert, megbízható oldal. (Ajánlom pl. nézd meg a Klipsch R115SW-t most 599 EUR-ért, az itthoni ár majdnem feléért vehető , szállítása egy subnak kb. 30-35 EUR, de sokszor ha írsz ajánlatkérő e-mailt, belealkudható az árba...[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Formaster #40643 üzenetére
Nálam a Marantz és a Denon Audyssey-je is fordítottnak veszi a Focal Ariakat.
Az érdekes, hogy az Audyssey tanácsadó szerint, ha biztos jó a bekötés hagyjam figyelmen kívül és lépjek tovább. A Focal mérnökei szerint ha fordítottat jelez a kalibrálószoftver - mivel a hangváltók speciális tervezésűek egyes modelleknél - fordítsuk meg a polaritást csak a mérés idejére - majd utána természetesen vissza, ahogy volt, így pontosabb, jobb hangot kaphatunk.
Kinek higyjünk? -
Vicarious1
aktív tag
válasz MasterMark #37895 üzenetére
Persze, ez egyértelmű, megnéztem én is, csak a piros lámpa így félrevezető lehet... Lehet, hogy valakinek az a "természetes" ha van egy Phase nevű piros jelzőlámpa, azért van rajta, hogy ha jó a fázis akkor égjen. ( De nem kell égnie )
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Gtaati #37893 üzenetére
Én kaptam hozzá egy magyar nyelvű leírást, az azt írja, hogy ha csatlakoztatod egy tápkábellel a fali aljzatodhoz, akkor fázishelyes a csatlakoztatás, ha a Phase lámpa pirosan világít. Ellenben az angol (és a lengyel) szerint akkor van jól csatlakoztatva, ha a Phase lámpa NEM világít.
-
Vicarious1
aktív tag
Hamár ezeknél a "kivehető kis fekete pöcköknél" tartunk - ezeket lehet kapni külön? Vagy esetleg van valakinek eladó? A Denon/Marantz nagyobb kategóriás erősítőihez való kellene nekem néhány darab, mert hiányzik...
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Tápkábelek közül: Isotek Evo 3 Premier vagy Pangea AC14SE MKII ?
(Az előbbit a szaktesztelők, az utóbbit a vásárlói értékelések dícsérik...)
Valakinek saját tapasztalat, vélemény? -
Vicarious1
aktív tag
válasz Vicarious1 #37552 üzenetére
Na erre gondolok, csak lemaradt az előbb:
Én az első 6-ot szoktam azután számolni küldöm...[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Az Audyseey 8 pontos kalibrálásnál (ha a képernyő utasítási sorrend szerint helyezem el) nem igazán értem a többek által emlegetett 5 pontos mérést ???, az aszimetrikusra jön ki. Ott a fő pozíció elöttre téve 60 cm-en belül a jobb oldal kimarad. Az 1, 3, 6, vagy 8 a szimmetrikus. Nem?
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
A Marantz/Denon erősítők Online Music menüjében lévő Flickr zene alatti képnézegető működik valakinél? Nálam No connection-t ír ki ha indítom? Vagy lehet hogy Magyarországról nem elérhető? (A hálózat rendben van.)
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Gtaati #37130 üzenetére
Attól is függ milyen stílusú zenéket szeretnél:
Akusztikus hangszerekhez:
- Joe Bonamassa: Live Acoustic at the Wienna Opera House DTS 5.1
Női énekhanghoz:
- Adele: Live in the Royal Albert Hall DTS-HD MA 7.1
Jazzhez:
- Diana Krall: Live in Paris DTS 5.1
- Legends of Jazz DTS HD MA 7.1
Rock, metalhoz:
- Korn: Live at CBGB's DD 5.1
Filmzene:
- Hans Zimmer Live in Prague Dolby Atmos 7.1[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
-
Vicarious1
aktív tag
A német MD-Sound.de házimozi webshopból rendelt már valaki cuccot? Valami tapasztalat?...
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Carasc0 #36524 üzenetére
Eléggé összetett a probléma
- Ha azt veszem, hogy az aprón van használt RZ810 most 239 e-ért, akkor azt mondom nem.
- Ha azt nézem, hogy a 626-os kb. 90 ezret ér max és 375 e. az RZ830 akkor szintén nem.
- Ha azt preferáljuk csak, hogy az 626nál az RZ 830 nagyságrendekkel jobb zenén és mozin is és kapsz rá 3 év garit is és sok új fícsört ráadásul, akkor igen.[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Lacielvtárs #33827 üzenetére
Nekem van
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Lacielvtárs #33822 üzenetére
Új center esetleg? (Ez az 1-es villamosvonal, legalább azt eltaláltam?)
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
Passzív membrános sub-ra (Pl. Canton sub 1200R ) van valami külön ajánlás sub kábellel kapcsolatban, hogy Y vagy normál?
Itt a fórumon volt egy ajánlás, -azt hiszem BBéci írta - a sub kábelekkel kapcsolatban, hogy amelyik hátulján meg van jelölve az LFE jelőléssel valamelyik bemenet azt normál sub kábellel, ahol nincs azt Y-al csatlakoztassuk.
A mellékelt képen a subom hátulja, ott egy mono jelölés van a jobb oldalnál...[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz VoidXs #33499 üzenetére
Ezt már áprilisban is meg akartam kérdezni, amikor szintén volt egy "vitátok" a korról BBécivel, de akkor elengedtem... Hogy lehet valaki (a magyar oktatási rendszert alapul véve, ha külföldi, akkor tárgytalan a felvetésem) 21 éves korára hangmérnök. Ha áprilisban írtad hogy 21 évesen hangmérnök vagy és 18 évesen érettségiztél, akkor legkorábban, ha csak egy 3 éves főiskolát végeztel idén június-júliusban kapod kézhez a diplomát...? Hangmérnök az nem a villamosmérnöki+1-2 év? Nem kötözködésként , hisz mindkettőtök tudását nagyra értékelem, sokszor segítettél Te is szóval csak eltöprengtem itt a nagy uborkaszezonban....
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Lacielvtárs #33297 üzenetére
De volt egy öreg szaki, kicserélte a Fi-relét, (az tényleg nem működött), egy csomó vezetéket a villanyszekrényben, de nem lett változás. Azt mondta, ha erre nem old le a FI relé, akkor biztos valamelyik készülékem a rossz. Aztán többen írták más fórumokon is, hogy hagyjam a fenébe, ez máshol is van, de ne foglalkozzak vele. Nálam a készülékekbe csak LAN kábel megy egy switch-ből, az antenna csak a routerig megy.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #33294 üzenetére
Az az érdekes, hogy a félnoname Thomson ugyanúgy 5m-es subkábellel nem csinál ilyet.
(Zárójelben megjegyzem, hogy ha emlékeztek én voltam aki tavasszal rakott fel képeket arról hogy a fémházú készülékek érintésekor, simitásakor "enyhe remegés" érződik és mutattam is a fázisceruzát világítva. Szóval ez még mindig fennáll, nem oldódott meg,) Szóval innen is jöhet Kóbor áram János. -
Vicarious1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #33284 üzenetére
...csak az a baj, hogy a MM már töröltette a hozzá tartozó link-jét. Ilyen kábelt keresek én is régóta, a magyar üzletek nem forgalmazzák, csak 2m-től. 1m-es bőven elég lenne nekem is...
Amiatt is keresem, hogy a szoba átrendezése előtti 5m-es Audioquest Boxerrel az erősítő kikapcsolt standby állapotában naponta néhányszor bekapcsolja magától a Canton 1200-t, egy noname subkábellel nem csinál ilyet, csak ha bekapcsolom az erősítőt és jelet kap. Hátha valami nem ok a kábellel?
[ Szerkesztve ]
-
Vicarious1
aktív tag
válasz I'am Dony #32315 üzenetére
Igen ez lehet, csak az a bosszantó, hogy 2 egymás utáni méréskor váltott. Ki se volt kapcsolva, csak a mikrofon lett kihúzva egy pillanatra.
Egyébként azon már túl vagyok hogy rossz az akusztika, ez egy nappali, házimozi eszközökkel felturbózva.
Meglepő, hogy egyébként a mérésekkor nagy túlzások nem szoktak kijönni. A távolságok, késleltetések és frekvenciák is viszonylag pontosak a 7011-el. Nem volt még olyan amit mások írnak sokszor, hogy -7-8-10 dB-re vett valamit, vagy fele távolságot mért a valóshoz, stb.stb. -
Vicarious1
aktív tag
válasz Vicarious1 #32306 üzenetére
Jut eszembe az erősítőn is megcserélhetem... vagyis az nem biztos hogy jó, hisz jobbról várt hangot balról fog kapni, na abból lesz a kavarodás...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest