Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 4
- Xbox Series X|S
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rbert
aktív tag
Külföldi honlapokat tudnátok ajánlani ahol használt erősítőket,hangfalakat lehet venni?! Olyanra gondolok mint az AVX.
-
Rbert
aktív tag
Boldog Karácsonyt!
-
Rbert
aktív tag
válasz kjanek #12347 üzenetére
Szia!
Menj el a Győri Házimozi -ba ott jó néhányat meg tudsz hallgatni a felsoroltak közül.Én 2 hete voltam ,igaz x2300-assal hallgattuk. Heco MS 500 jobban és szebben,részletesebben szólt az MS 900,Dali 7-estől.Magnat Shadow (nem emlékszem melyik széria) ,is jobb volt a Dali és a Heco MS 900-tól). -
Rbert
aktív tag
Köszönöm a hangfal kábel ajánlást Nemir Ombre!Megmondom őszintén nem hittem benne ,de tényleg sokkal több hang jön ki a Hecok-ból! (Tegnap találkoztunk Tibinél)
-
Rbert
aktív tag
Szia
Most cseréltem nem rég 5.0-át.Nagyon sokat meghallgattam egy helyen ,100 ezertől 800 ezer Ft-ig ,erősitőket is váltottunk és a legjobban a Heco Music Style 500 5.0 győzött meg.Volt mellette (Elac,Dali 5,7, Lektor,Wharfedale,Klipsch,Magnat Shadow,) Amikor hallgattuk mindegyikből hiányzott valami de amikor az 500 vissza lett téve minden "visszajött".A lektorban megvolt minden de annak az árát nem nekem találták ki.
Az 500-as szetthez lehet venni kisebb hátsó sugárzót. -
Rbert
aktív tag
válasz Gábor984 #8273 üzenetére
Szia
Hívd fel Papatyi Tibort a házimozigyőr-nél.
[link]Nem beszél mellé,elmondja mi lesz a jobb neked.Vagy el mehetsz meghallgatni hozzá is.Én is elmentem, 400km-re van tőlem de megérte. Sok minden nem úgy van ahogy "mondják". Több hangfalszettet meghallgattam,nagyon sokban csalódtam.Sok hangfalmárkának csak a neve van.
üdvobi -
-
Rbert
aktív tag
válasz Nemir Ombe #8087 üzenetére
Szia
A Vardus szebb mélyeket ad,a Power cube nagyon portzajos.Személyes tapasztalat ,nekem VR 10-esem volt ,a Power cube 10+ a haveromé ,össze hasonlítottuk.
Ő két powert is vett,hogy kettővel hátha jobb lesz (visszább lehet venni és nem lesz portzaj) de sajnos nem jött be .Azóta már eladta. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Denon X1200 jól kijönne Heco Music Style 500 vagy 900-al?
Gyűjtöm az infókat,hétvégén megyek hallgatózni.Hova menjek hova nem... -
Rbert
aktív tag
válasz Nemir Ombe #7931 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok
Denon X1200-hoz vennék 5.0-át.A kiszemeltek:
[link]Az erősitő meg tudja e ezeket hajtani?
Sajnos minden cégnél mást ajánlanak (ami pont raktáron van az a legjobb) ,de sehol nincs ott mind ,hogy meg tudnám hallgatni.
Véleményeteket kérném pro/kontra vagy ajánlatot másra.Főleg mozira,kevés zenére.
Várom a válaszokat,köszi előre is. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Lehetőségem lenne lecserélni Wharfedale VR300 szettemet egy pár Wharfi 240 és 220C centerre ,a sorrundok már Diamond DFS-ek azok megvannak.
Valaki hallgatott már a Diamond 200-as sorozatból ? Megéri a befektetést? X1200-as Denonoz jönnének.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Denon X1200-n előlapi HDMI csatlakozót is csak a készülékek kikapcsolt állapotában szabad csatlakoztatni?
Vagy ha másik HDMI kimenet van kiválasztva akkor csatlakoztatható működés közben is? -
Rbert
aktív tag
válasz peteralbert7 #6548 üzenetére
Szia
Most vettem egy Proson R10-et (18m2-re) nemrég,nagyon nagyot és szépen szól.Barátom meghallgatta és másnap vett egy R12-t. Régebben csak jókat írtak róla a haladó topikban,olvass vissza.
Ha kérdésed van kérdezz vele kapcsolatban... -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
20m2-es szobámba akarok venni egy jobb mély ládát.
Proson Rumble R10 vagy R12 az ajánlott?
Olvastam,hogy a 12-es már sok egy ilyen szobába.
Mi a véleményetek? -
Rbert
aktív tag
válasz Intelligencs #6194 üzenetére
Szia
145-ért vettem az 1200-ast ,tökéletesen meg vagyok vele elégedve.Az AVX-en hirdetnek újat 139-ért.
Amikor vettem ,175-ért ajánlották a 2200-ast de ahhoz már nagyobb hangfalakat kellett volna vennem. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Wharfedale VR 10 Subwooferem (150W 250mm) mellé keresek még egyet vagy jobbat.Az 1200-as Denon nagyon hajta ,vissza kell venni a hangerejét 10 órára,hogy ne rezegjen be nagyobb hangerőn.
Tudnátok ajánlani vala milyet?
Jöhet használt is,főleg fekete vagy barna színben érdekelne.
Köszi előre is. -
Rbert
aktív tag
válasz hackeeeee #5853 üzenetére
Szia
A gyári leírás szerint zajos a szoba vagy nagyon visszhangos azért emeli a hangerőt az erősítő a mérésnél:Mérőmikrofonos mérés
Tegye a szobát minél csendesebbé. A háttérzaj meghamisíthatja a mérést.
Zárja be az ablakokat és kapcsolja ki az áramot az elektromos készülékekben.(Rádió,
klíma, fénycsövek stb.)
A mérést befolyásolhatja az ezekből az eszközökből sugárzott hang.
A mérés alatt, tegyék ki a mobil telefonjaikat a szobán kívülre. A mobil telefonok jelei
elronthatják a mérést.
Ne álljon a hangsugárzó és a mérőmikrofon közé, vagy tegyen akadályt az útba,
mialatt a mérést végzi. A mérőmikrofont legalább 50 cm távolságban helyezze el a
faltól. Ezek elmulasztása pontatlan mérést eredményez.
A mérési folyamat alatt hallható merőjelek fognak kijönni a sugárzókból é a
szubsugárzóból. Ez normális működés. Ha háttérzaj van a szobában, a mérőjelek
szintje meg fog emelkedni.
A VOLUME d f használata a távirányítón vagy a MASTER VOLUME használata a fő
egységen a mérés alatt, törölni fogja a mérést.
A mérés nem végezhető el, ha fejhallgató csatlakoztatva van. Húzza ki a fejhallgatót
mielőtt az Audyssey® Setup-ot végzi. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Denon AVR X1200 miért ezt a formátumot írja ki amikor Dolby Digital 5.1 a forrás?Bocs rossz a kép , a THD helyett + jel van.
A használatiban nem találtam rá semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Rbert
aktív tag
válasz #54715584 #5651 üzenetére
Szia
Egyik barátomnál amikor először mértük az új szettjét (Warffedale Quartz) akkor ott is hangosított az erősítő (Denon X1100). Zajra panaszkodott és egy-egy hangszórót többször mért. Most,hogy bebútorozta jobban a szobát halkabban mért és minden hangszórót minden körben (Ugye 8 van) egyszer mérte.Gondoljuk nagyon visszhangos volt a szoba. -
Rbert
aktív tag
válasz turoczi.pete #5529 üzenetére
-
Rbert
aktív tag
válasz Nemir Ombe #5485 üzenetére
Ha film 7.1 akkor miért ne abban hallgassam.
Az Eltax-ot az a kereskedő ajánlotta akitől egy éve vettem a Vardus 300-at.Ebből a szériából már nem tud rendelni külön sorrundot.
A JBL csak kinéztem magamnak.
Ha nem Wharfit veszek sorrundból nagyon elrontja a hangzásképet:? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Megvan az új erősítőm (Denon X1200) ,kalibrálásnál sokkal hangosabb a kalibráló hang mint az ezelőtti (Denon X1000)-nél.
A mélynyomó is sokkal mélyebben szól mint a másiknál,visszább kell venni 50%-ról mert nekem túl erősek a mélyek.
Ez természetes, vagy valami gondja van az új erősítőnek?
Véleményeteket kérném:
Wharfedale Vardus 300 mellé:-háttérhangsugárzónak vennék egy ilyet : [link]Vagy egy ilyet: [link]
A mostani háttér pedig menne oldalra.: [link]
Vagy egyik sem jó választás? (nem akarom lecserélni a mostani hangsugárzókat.)
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok dobni egy-két Anglia-i linket ahol használt házimozi cuccokat (hangfalak,erősítők) árulnak?! -
Rbert
aktív tag
válasz darthdenes #5387 üzenetére
Denon
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
1. Denon AVR-X1000-em van ,szeretnék 7.1-re fejleszteni .Vennék 1100-ast vagy 1200-as erősítőt. Érdemes többet adni a 1200-ért ?2.Wharfedale Vardus 300 5.1 szettem van, a 2 plusz hangszórót milyet vegyek? Ami hasonló lenne hangzásban és dizájnban.
A szetthez most két kicsi sorrund van [link]Ezek maradjanak a hátsóknak ,vagy oldalra érdemes majd 7.1 esetén elhelyezni?
[ Szerkesztve ]
-
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
A Speaker setup-ról valaki adhatna egy pontos leírást.
Mérőmikrofonos beállítás után hagyjam ahogy beállította, vagy nyúljak bele?
Distance,levels-re gondolok. A Hz-eket mennyire kell állitani?
A hangszóró távolságokat azt jól lövi be ,de a sub-ét nagyon távolra írja.Változtassak vagy ne? -
Rbert
aktív tag
-
Rbert
aktív tag
Üdv!
Nem vagyok egy fanatikus ,vájtfülü de nagyon szépen szól a technika.
5.1 van lehet ,hogy ezért nem hallatszik,hogy nem adják ki a frontok a mély tartományukat.
Amúgy letettem a földre de nem hallok különbséget a hangminőségben.Így is úgy is tökéletesen szólnak.De holnap este elhívom a jó barátomat hallgassa meg, ő tapasztal e különbséget.Leírom,hogy mi a tapasztalat. -
Rbert
aktív tag
Lenne egy kérdésem.
A Front hangfalak magasságának úgy kellene lennie ,hogy a magas sugárzó dóm(nem tudom jó írom e le) egy magasságban kell lennie a fülemmel amikor nézem a Tv-t.(A hangszóró leírásban van).A fülmagasságom 105 cm-en van , viszont a hangfalaim magas dómja 123cm-en.Érdemes megdöntenem egy picit a hangfalakat,hogy a dómok fülem magasságára nézzenek. -
Rbert
aktív tag
válasz SzlobiG #4123 üzenetére
Szia
Nekem Wharfedale Vardus VR300 szettem van VR -10 Subwooferem.Amit Denon X1000-es hajt.
A beállítást úgy csináltam,hogy mérőmikrofonnal a hangerőt úgy állítottam be,hogy az erősítő menüjében a frekvencia -9DB -t mutasson. Az audyssey így írja le.A bemérés után már el lehet állítani annyira,hogy neked megfelelő legyen.A mikrofonos beállításkor nekem 11 órára kellett állítani,hogy -9db legyen de ahhoz,hogy film közben nagyobb robbanáskor remegjen az ülőgarnitúra alattam ahhoz már 1 órára kell állítani a hangerőt. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a jobb beállítás?
A front hangfalaimat szerintetek (3 személyes mozis kanapém van) a középső ember felé fordítsam vagy a két szélső emberre nézzenek?
2,5m-re vannak a hangfalak. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék 2 mélyládát üzemeltetni.Y kábellel akarom bekötni(most azzal van bekötve1 sub).
Egyik RCA menne egyikhez a másikba menne a másik RCA. Erősitő AVR X1000 1 mély kimenettel.
Mit szóltok, jó lesz? -
Rbert
aktív tag
válasz Nemir Ombe #3785 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Egyik jó barátom venne egy erősítőt,csak nem tud dönteni. Denon X1200 vagy Denon X2000.Mozizásra lenne véve főképpen.
Melyiket ajánlanátok? 25m2 a szoba. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gondom egy Wharfedale WR-10 SUB mély ládával.
Auto Power be van kapcsolva de sajnos nem kapcsol ki ,még akkor sem ha az erősítőt kikapcsolom.Régebben ha le volt halkítva a rendszer akkor is kikapcsolt,ha feljebb vettem a hangot akkor be .
Valakinek volt már ilyen gondja? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Denon X1000 erősitő amikor Xbox One van rákötve "MULTI IN"-t ír ki hangformátumnak.A hangok rendben vannak de mit takar ez?Próbáljak valami más beállítást?Pl.olby ,DTS vagy hagyjam így? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az,hogy az erősitő(Denon X1000) menüjében hangszóró távolságok stimmelnek, kivétel a mély ládáé(5,4m ír,pedig 1,2m-re van) .Mérőmikrofonnal lett bemérve.Vagy nincs jelentősége? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Be lehet azt állítani az erősítőn(Denon AVR-X1000),hogy Sztereóban a mély-láda is szóljon? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Ha az erősitőn(Denon AVR-X1000) SOUND MODE-t váltok ( Dolby pro logic 2 ,sztereo,game,pure) ezek után hogyan tudom visszakapcsolni az eredeti hangformátumra ?
Még eddig csak úgy sikerült,hogy ki és bekapcsolom az erősítőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest