Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
válasz DoItYourself #81133 üzenetére
Na ezaz! Az enyém is pont így kezdte! Először csak néha zúgott, aztán szinte minden alkalommal, ha használtam, végül elnémult. Áramot kap, trafó jó, de meg sem nyikkan.
Pont ezért ódzkodom attól, hogy ugyanezt a típust vegyem használtan.
Jobb lenne felújítani, vagy teljesen új erősítést adni neki, de a standby funkció, mindenképp kellene. A freki vágást, hangerőt az erősítőn is be lehet állítani.
Persze a non plus ultra az lenne, ha a paneleket egy az egyben cserélhetném, de ilyen lehetőségnek még nem akadtunk nyomára. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
JBL SUB 178-am megadta magát, az elektronika több része is meghibásodott. Jelenleg úgy néz ki, hogy gazdasági totálkáros, de a műszerész még megnézi külföldről lehetne-e olcsóbban szerezni hozzá alkatrészeket.Két dologban kérném segítségeteket:
1. Tudtok-e bármilyen beszerzési forrást, ahonnan reális áron lehetne beszerezni paneleket hozzá? Nem csupán a végfok ment tönkre, nyugodtabb lennék, ha a teljes belsőrészt cserélhetnénk, legalább minden új lenne és nem kellene attól tartanom, hogy a továbbiakban másik része megy tönkre.
2. Ha nem járható az előző pont, akkor vennék másik szubot hozzá. Találtam hirdetést ugyanezen típusról, de vannak félelmeim, hogy vajon meddig bírná, mivel ezek azért elég régi készülékek már. Lehet megpróbálnám valami mással helyettesíteni. A rendszerem HK erősítőből és a 178-as sorozat hangfalaiból áll. Mi lenne a reális aktív szub amely ehhez a szetthez illeszthető? Nincsenek nagy elvárásaim, nekem elég, ha ugyanazt a szintet hozza, amit a most elromlott szubláda is hozott. Találtam Yamahát, és más típusból JBL-t is, szóval nem zárkózom el a váltástól és a használt cucctól sem.+1: Megoldható-e a jelenlegi belső rész teljes "eldobása" és esetleg egy szub erősítővel való pótlása, lehetőleg az alu hátlapra rá operálva, akár kívülről is. Mondjuk ezesetben a kezelőszervek nem tudom használhatók maradnak-e... Kizárólag a Pre-out csatornát használom, tehát nem kellene a hangszóró csatlakozókat bekötni, sosem használtam őket. Ha ez megoldható, akkor szívesen vennék konkrét javaslatot.
Az elsődleges célom a jelenlegi láda megtartása, lehetőleg új elektronikával reális áron. Ha ez nem jön össze, akkor jöhet a teljes csere.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Jbl sub 178-asomnak alapzaja "keletkezett", elég hangos, határozottan zavaró és állandó. Olyan hangja van, mint télen egy szélviharnak, amikor a kopasz fák között süvít a szél.
Ha be van kapcsolva akkor folyamatos a zaj, akkor is, ha nincs semmilyen kábel bedugva.
Ettől eltekintve a mélysugárzó teszi a dolgát, erős és megszokott mélyeket ad ki.Nem bontottam ki még egyáltalán, ezért leginkább ötleteket, tapasztalatokat várnék, hogy mi baja lehet. Kondenzátorok elöregedése okozhat ilyesmit? Azért ez nem egy mai darab és sosem volt még megbontva.
Ha kondi baja van, akkor mi a bevett módszer a javításra? Az összeset cserélni kell, vagy ha találok púposakat, akkor elég azt? -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Tegnap kb 3-4 órán át teljesen áramtalanítva volt a Jbl sub 178-am, majd amikor újra bedugtam a konnektorba, azonnal elkezdett búgni egy fura, tompa, sistergő háttérzaj kíséretében. Ha az LFE kábelt kihúztam, akkor sem szűnt meg, tehát nem innen szedett össze valamit.
Hallottam, hogy csendesedik, gondoltam úgy hagyom egy kicsit. Kb 10 perc után elmúlt minden zaj, azóta is jól működik.Mi lehetett ez? Haldoklik az erősítője? Még sosem tapasztaltam ilyet. Az egésznek olyan jellege volt, mintha valami zavarszűrőnek fel kellett volna töltődnie és ahogy közeledett a teljes feltöltéshez, úgy halkult a zaj. Ez persze hülyeség, bármilyen kapacitív alkatrész is legyen benne az nem percekig töltődik és sül ki....
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
válasz wrathchild #50162 üzenetére
Köszönöm szépen! Ez még akkor átgondolandó...
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
HK Avr130-am van, a Jbl szettel (talán 178-as?)
Nem tervezem nagyon cserélgetni, nagyon szeretem ezt a szettet így, ahogy van.
Elkezdett érdekelni a bakelit lemezes korszak és megfordult a fejemben egy ilyen lemezjátszó beszerzése. Viszont nem látok az erősítőn lemezjátszó bemenetet. Ilyenkor mi van? Kell előerősítő hozzá?
Illetve érdekelne 1-2 vélemény is, megéri játszadozni vele? Van érdemi különbség a digitális hanganyagokhoz képest?
Nem kívánnék súlyos összegeket áldozni a dologra, csupán néhány nosztalgikus csemegét szereznék be: klasszikus zene, Police-Sting, Queen, ilyesmi. Az igazán nagyok...[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Nekem van egy Harman Kardon Avr130-am, fater most vett másodszor Denon erősítőt, konkrétan egy AVR X2500H-t.
Az én cuccom minden forrásból felismeri milyen hangot kap, rehát ha bármilyen forrás mondjuk dts hangot küld rá, azt felismeri és el sem tudom kapcsolni róla.
Faternak sem az előzö (asszem 1913) sem a mostani Denon erősítője nem csinálja ezt.
Hol van a hiba? Mit rontok el? Napokat töltöttem a próbálkozással, játszottam a digitális koax, az optikai és a hdmi kábelekkel, de semmi.
Egy hajlított Samsung tv-je van, az a fő forrás, de van dvd lejátszó is, az eredmény ugyanaz. A tévén is próbáltunk már mindent állítani.
Az én kis gagyi Technika tévém és erősítőm gyakorlatilag bolondbiztos a fater cuccához képest. Miért? -
v.attis
őstag
válasz Real_Necro #47113 üzenetére
'80-as évek eleje, tömbház.
Az előző is ilyen volt, csak kissebb. Életkor nagyjából ugyanaz, nem panel egyik sem. Légvonalban kb 200 méterrel költöztünk odébb. -
v.attis
őstag
Sziasztok!
JBL SCS178 szettem van egy AVR-130 erősítővel.
Elköltöztünk és halkan búg a szubláda. Semmi nem változott, ugyanazt a hosszabbítót is használom, halkan akkor is búg, ha a koax kábelt be sem dugom.
Tehát gyanítom az épület áram hálózata miatt lehet. Mit lehet ilyenkor tenni?Ha a fázisváltót 180 fokra kapcsolom, megszűnik, de 0 fokon brummog.
Baromi zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest