Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
DGábor89
csendes tag
Üdv újból!
Lenne két kérdésem:
1.: Egyedi médiaállványt szeretnék gyártatni és szeretném ha mélységben minél kisebb legyen de nem tudom mi az a méret ami alá nem ajánlott menni ahhoz hogy elférjen az erősítő és mögötte a kábeleknek is legyen hely.
2.: centerre lehet-e úgy tüskéket rakni hogy a hangszórók felőli kettő nem a doboz szélén hanem beljebb, a középvonalhoz közel helyezkedne el? Gyakorlatilag a center túllógna a tv szekrény széléhez képest. -
DGábor89
csendes tag
Legutóbb egy felülnézeti ábrát mutatva kértem véleményeket, mostanra lett olyan szinten kész az izometrikus 3D nézet ami már bemutatható:
Megpróbálom röviden leírni az elképzelésiemet:
Kezdésnek annyi hogy a beköltözés csak 1 év múlva lenne, jelenleg még festés előtt áll a szóba ezért csak tájékozódás jelleggel írok, ezen felül 3-4 év múlva lenne egy komolyabb lakásfelújítás amire komolyabb pénzösszeget kéne összegyűjtenem, ebből kifolyólag próbálok mindent a legolcsóbban megoldani (tudom hogy ez rengeteg kompromisszummal jár).
Csatlakoztatni kívánt eszközök: PC, BD Player, Media Player, PS3, CD player
Felhasználás: Főként játék/film és sorozatnézés, néha zene (kb 80/20% arányban, zenébe főként rock és metál)
Jelenleg a tervezett rendszerből csak egy Full HD 47" LCD Tv (Philips 7008) van, az említett felújításig nem is kívánom cserélni.
Valószínűleg most jó páran csóválni/fogni fogják a fejüket de a következő íratlan szabályokat szegném meg:
-A TV nem kerülne a falra
-A center elhagyása, vagy egy mobil állványra raknám a TV szekrénye elé amikor használatban lenne (lásd kép)
-Nem tudom vásárlás előtt meghallgatni, ez alól a Canton GLE kivétel a helyi MM-ben
A két gyártó amiben gondolkodom: Canton GLE és Quadral Argentum.
A végére annyit tennék hozzá hogy egyáltalán nincs viszonyítási alapom, úgy gondolom hogy a mini egybe hifik, rádiók, pár ezres fülhallgatók és a lapos TV-k hangjához képest még így is jobb hangot kapnák.
Köszönöm mindenkinek aki végigolvasta és jöhetnek a kövek.szerk.: Ami még eszembe jutott hogy a háttérsugárzókat mindenféleképp a falra szeretném rakni, a rajzon normál monitorral jelöltem és az elhelyezése a rajzon csak jelzés értékű.
[ Szerkesztve ]
-
DGábor89
csendes tag
Lesz majd egy hosszabb írásom amiben véleményeket és tanácsokat kérnék de jelenleg van egy dolog ami nagyon piszkálja a fantáziám:
Elektrowelt24-en még lehet kapni a Quadral Argentum 3-as szériáját, kis matekozás után a következő jött ki:
Front-370: 179 EUR, Háttérsugárzó-320: 79 EUR, Fenyőszínű Center: 139 EUR
Jelenlegi árfolyamon átszámítva egy 5.0-ás szett összehozható 200 Ft körül.
Mennyire számít ez jó vételnek, annak tudatában hogy inkább részletekben építeném ki a rendszert? -
DGábor89
csendes tag
VoidXS, MasterMark, BBéci köszönöm hogy válaszoltatok.
Sajnos a LS elhelyezése tényleg nem a legjobb helyen lesz; pont az ablak és két fűtéscső közé kerülne (lásd lent a nem túl jó minőségű képen). Az első rajz csak egy sematikus ábra volt, azóta előkerestem pár plusz adatot így kiderült hogy a LS pont a két eltakarni kívánt fűtéscsőhöz esik a rajz szerint, ezért hátrébb raktam kicsit beforgatva.
(Az új rajz se fix elrendezés, a fali vitrin és a mellette lévő polc lehet máshová fog menni, csak jelezni szerettem volna hogy lesz még két ilyen bútor is) -
DGábor89
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Lakásfelújítás közepén járok, és későbbiekben szeretnék egy 5.1-es rendszert kiépíteni a nappaliban. De mielőtt rázúdítanám a kérdéseimet a fórumozókra, szeretném tudni hogy van-e egyáltalán értelme ebben gondolkodni.
Csináltam egy sematikus ábrát pár mérettel megadva, szeretném kikérni a nálam tapasztaltabbak véleményét:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest