- Akciókamerák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Computex 2025: egyelőre nem szemez a Windows-zal a MediaTek
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok van valamilyen szabály,hogy dB-el értékben mennyire legyen a Front (ok) és a Center közötti eltérés?
-
BBéci
legenda
válasz
monchichi20 #44895 üzenetére
Azt, hogy szar vagy sem, azt bizonyára hallod, ne tőlem kérdezd.
Nem rossz ötlet az Onkyo szett. -
BBéci
legenda
válasz
monchichi20 #44893 üzenetére
Jobban jársz, ha elajándékozod. Aki kapni fogja, az már kevésbé.
-
BBéci
legenda
válasz
monchichi20 #44886 üzenetére
Harman Kardon HKTS-t keress jó áron!
(#44889) Quqesz
10 négyzetméteres szobácskába nagyon nem passzolnak a 20 centis mélysugárzóval rendelkező hangdobozok.Csakis kisméretű, falra szerelhetők.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
monchichi20 #44888 üzenetére
-
Quqesz
nagyúr
válasz
monchichi20 #44888 üzenetére
Videotonból van rengeteg, a marketplacen is. Nekem van 2550, az is jó, de van kisebb 20-as méllyel(2050). Center nincs, de berakhatsz akár egyet annak is. Azért ha mindent összeadsz lehet kapsz normális rendszert is annyi pénzért.
-
monchichi20
aktív tag
válasz
Quqesz #44887 üzenetére
Hogy ha a videoton vonalon maradnék (amióta meg van a DC 2002 azóta beleszerettem) akkor mi ajánlót?
Van nekik polcra való méret vagy csak ezek a nagy hangszórói vannak?
Meg tudtommal nincsen se mély se center belőlük.
Lehet marad a Kisebb Onkyo kb 170 körül lenne szállítással együtt. -
Quqesz
nagyúr
válasz
monchichi20 #44884 üzenetére
Sztem se keverd. A nagy videoton nem rossz, de akkor a kicsiket vedd hátra. Havernak van c101(2x25cm mély, vifa közép és magas) ha sarokba rakod falat bont.
-
BBéci
legenda
válasz
monchichi20 #44884 üzenetére
Ne keverd a hangdobozokat! Kötelezően egy gyártótól, sőt, ugyanabból a családból kell származniuk. Még belépő szinten is, különben nem lesz egységes a hangzás, ami a házimozi legfontosabb követelménye.
-
monchichi20
aktív tag
válasz
mettek #44883 üzenetére
Ha a régi erősítőt tartom meg akkor frontnál maradnék a videotonál centernek egyelőre nem tudom talán ez és hátsónak Jamo E-500 vagy valami más mélynek meg JBL.
Ezeket néztem tegnap este nagyból össze.
Esetleg ez nagy lenne nekem?https://www.facebook.com/marketplace/item/1048666982188999/ -
mettek
addikt
válasz
monchichi20 #44882 üzenetére
Az az onkyo szett tuti jobb mint a logitech. A z906 alapvetően pc hangszóró szett.
Vedd az onkyot ha újban gondolkodsz. Ha használt is jöhet akkor nézz szét neten és tedd be ide amit találtál hogy mi a vélemény róla. -
monchichi20
aktív tag
-
BBéci
legenda
válasz
mandleee #44879 üzenetére
Amennyiben ki akarod használni a meglévő hangdobozok képességeit - butaság lenne nem azt tenni - akkor olyan házimozi erősítő kell hozzájuk, aminek újkori ára 350-400000 Ft volt. Viszont ha a tévét használod jelforrásnak, lejátszónak, akkor az említett maximális kihasználás nem fog összejönni, kell valami célhardver is.
-
mandleee
tag
Sziasztok! Már beköszöntem a hi-fi topikba, de lehet mégis házimozi erősítőre lenne szükségem. Ajánlottak pár típust, de titeket is szívesen meghallgatlak.
- Milyen készülékekkel rendelkezel már, mit szeretnél még hozzá?
LG UJ7507 tv-re szeretném rákötni, lehetőleg HDMI-vel, de nem zárkózok el a más megoldástól is. Most nem vagyok otthon, így fejből nem tudom milyen kimenetek vannak, de elvileg ARC képes és optikai kimenet is van,
A hangalak egy Dynaudio Audience 42 típusúak, hozzá szeretnék egy erősítőt.- Mekkora a rendelkezésre álló pénzösszeg, mit akarsz lecserélni?
Nincsen konkrét elképzelés, kb. 100e Ft körül, de jó vétel esetén egy kicsit feljebb is mehet.- Milyen zenei műfajokat hallgatsz?
Elsődlegesen filmezésre használnám, másodlagosan zenére. Semmi különös, house, dance, néha egy kis retro 80, 90-es évek slágerei. Nagyon ritkán játékra, 1-2 havonta.- Milyen eredményt vársz, milyen hangzást szeretnél elérni?
Szóljon szebben, mint a tv.Eredetileg egy normális soundbart szerettem volna, de azért a hangfalnak jobban örülök most.
- Mekkora, milyen elrendezésű és berendezésű helyiségben használod-használnád a rendszert?
Nappali, kanapé, szekrények. 23nm L alakú szoba, a hosszabb részében lenne, szemben a kanapéval.- Újat szeretnél vagy lehet használt is ?
Lehet régi is új is.Szerintem ilyen árban inkább használt fele orientálódnék.
-
törölt tag
válasz
monchichi20 #44877 üzenetére
emlitett Onkyo vagy Logitech Z termékei.
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok.
Mivel akár mit keresek semmit nem találok ami jó volna 10nm-re így még egyszer megkérdezem hogy van-e valami jó megoldás egy ekkora kis helysége?
Igazából már gondolkodtam pc 5.1-ben, soundbarban, fejhallgatókban sőt kerestem valami ilyesmit is mint az LG LHB675 csak jobbat. Ami most van az már egy torz szülőt jelenleg: Onkyo ht-r380 annak a center és hátsói, Videoton DC 2002 (egyik helyet egy JVC SP-UXG33 van) és sub nincsen (kiszakadt a hangszóró a dobozból).
Szóval ez a "rendszerem"
Ehelyett szeretnék valami jobbat.
Csak van valami ami jó egy ekkor szobában...
Remélem valami hasznosat tudtok mondani. -
Quqesz
nagyúr
Q Acoustics 1050 35e megéri? Tudom régi modell, de elég jókat olvastam róla.
-
törölt tag
válasz
Quqesz #44863 üzenetére
Minden bizonnyal igazad van, akárcsak Bécinek, de akkor sem akarom elhinni, hogy ki lehetne hallani, hogy csavaros, vagy csíptetős a csatlakozás egy 80000-es erősítő esetében.
#44866) Csabi1984
A mérőmikrofon itt, csak távolságot, hangerőt, meg talán késleltetést állít. Ezeket akár manuálisan is be tudod állítani, ha lenne szobakorrekció, az volna az igazi, de ugye itt még az nincs.
Személy szerint Denon párti vagyok, de ahogy már írták, itt nincsennek csodák, illetve hatalmas különbségek. -
Mosqu!to
addikt
válasz
FireFox1996 #44869 üzenetére
Nehéz erre válaszolni. Vedd meg a vásznat, tedd fel, próbáld ki, aztán ha nem jön be, akkor küldd vissza 2 héten belül.
Egy rendes házimoziprojektornál nagyon sokat tud hozni, de ilyen zsebprojektort szerintem még egyikünk sem próbált. -
-
BBéci
legenda
válasz
FireFox1996 #44865 üzenetére
70 colos képátló az 178 centi, amiből kiderül, hogy a 190 centis szélességtől messze van.
-
FireFox1996
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
Quqesz #44863 üzenetére
Nem változott semmi lényeges, csak a felfogás, hozzáállás.
Általában nem javasolt, de nem is tiltott a megadott terhelhetőségnél magasabb névleges teljesítmény, de tudok konkrét esetekről, melyekben akkor sem történt semmi baj. Például 5x100 wattos erősítő 15 éve hajt 80 W terhelhetőségű hangdobozokat.
Nem kamuzásról van szó, hanem másfajta mérési metódusokról, stb. Egyesek maximális teljesítményfelvételt adnak meg, mások átlagosat. Hogy abból mennyi megy a hangszóró csatlakozókra, azt csakis egyedi méréssel lehet megállapítani. Szerepelnek 20-20000 Hz közötti és egy bizonyos frekvencián (1 kHz) mért számok. Pontosan annyira állnak messze a valóságtól, mint az autók üzemanyag fogyasztási adatai. -
Quqesz
nagyúr
válasz
#98221312 #44860 üzenetére
Első sorban a teljesítményben. Egyszerűen képzeld el, hogy a hangfalkábel blankolt részére jutó rézkábel mennyire érintkezik az erősítő aljzatának réz érintkezőjével(ok, vagy aranyozott). A csiptetős kis felületen nyomja rá a kábel száljait az érintkező lapkára. Míg a csavarosnál szó szerint rá tudod préselni a szálakat az érintkezőre a teljes blankolt felületen, nagyobb az 1 mm²-re jutó érintkezési felület. Így a teljesítmény stabilabban tud átmenni a hangfalba és a hangszórók meghajtására. Ha nem ilyen, akkor lehet a hangfalak teljesítmény instabilitása miatt hangtorzulás(egyszerűen nincs kellő teljesítmény, ami meghajtsa a hangszórót rendesen, lehet akár kontakt hiba miatti zaj is). Remélem érthető volt vmennyire...
BBéci
Értem, akkor változtak a dolgok. Remélem CA azért nem szokott kamuzni, bár 10 éves lesz az AV, nem mai darab. -
BBéci
legenda
válasz
Quqesz #44858 üzenetére
Nem szükséges másfél-kétszeres terhelhetőség, az egy elavult, túlhaladott álláspont.
Az erősítők hátlapján szereplő wattszám sokszor megtévesztő, nem szabad szentírásnak tekinteni. A valóságban lehet több és kevesebb is. Megbízható teljesítmény adatokat tesztekből lehet megtudni. -
Mosqu!to
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #44852 üzenetére
Alapvetően projektort szerintem akkor érdemes használni, ha egy felső kategóriás TV túl drága lenne már, ez pedig az 55+ vagy inkább 65+ inch kategória. Ilyen helyzetben én 50-70"-ra én biztos nem vennék projit, macera a sötétítés, az üzemóra, a beégés, az újramelegedés, a médiával ellátás, a tuner hiánya, a kábelezés, az ormótlan vászon és még sorolhatnám.
Nekem is volt amúgy projektorom, de ott 5m-ről 100"-t néztünk. Jó volt, de a mostani 3m-es távra tuti nem vennék projektort, hibátlanul elvagyok az 55-ös tvvel.
@FireFox1996: Ehhez a projektorhoz gyakorlatilag mindegy mit veszel, mert sehogy nem lesz házimozi-jellegű képed. Azt hittem rendes házimozi projektoros megoldásról beszélünk, nem egy zseblámpáról, bár a laptopkijelzőnél valószínűleg jobb élményt ad
A funscreen, bydium, elite screen stb márkáknak vannak olcsó vásznai, nézz szét itt. Arra azért számíts, hogy minden feltekerhető olcsó vászon hamar elkezd hullámosodni és oldalról kunkorodni, csak a felsőház (100, de inkább 200-300e+) óvhat meg ettől. Keress esetleg fix keretes vásznat, azokkal nem lesz gond, viszont kevésbé mobilis és mindig ott fog ormótlankodni, és ezek is elég drágák tudnak lenni.
A legolcsóbban úgy tudsz talán kijönni, ha tudsz valahonnan venni projektorvászon anyagot, és ezt bekeretezteted olyannal, aki szépen ki tudja feszíteni, hogy ne hullámosodjon és mozogjon. Esetleg apróhirdetésben keress eladó vásznat. -
Quqesz
nagyúr
válasz
Csabi1984 #44849 üzenetére
Én még így tudom(aztán majd megmondják jó-e) :
A hangfal teljesítménye(nem a zenei) kb 1.5-2x legyen az erősítő teljesítményének. (kb 80w erősítő telj-->130-150w hangfal).
A másik az erősítő tápja. Hiába írnak rá akármennyi wattot, ha a táp teljesítménye nem "fedezi" azt. Tehát csak a sajátomból tudok kiindúlni 6x80w=480wat, táp 610watt. Ha ráírnak 6x80 wattot, de a táp 240 wattos nem tudja meghajtani rendesen.+1 a csiptetős ellen. A kialakításuk miatt a tekerős nagyobb kontakt felületet biztosít. (remélem jól mondtam)
-
törölt tag
válasz
Csabi1984 #44855 üzenetére
Használtpiacon nézelődnék inkább, de persze ha ragaszkodsz az új termékhez, akkor vedd azt, ami szimpatikusabb, illetve szolgáltatásokban neked megfelelő, ebben a kategóriában ninccsennek nagy különbségek.
A csavaros stabilabb kapcsolatot biztosít, mint a csíptetős, de ennek sincs jelentősége.
Ez az erősítő annyiba kerül, mint egy mostani belépő vas..
Gondolom nem kell ecsetelni a különbséget. -
Csabi1984
addikt
válasz
#98221312 #44851 üzenetére
A kérdés a Yamaha RX V383-tól jobb lehet mondjuk az X250Bt Denon? Yamahával se volt gondolom de ha drága lenne a javítás akkor inkább részletre veszek egy újat.
Miért jobb ez a tekergetős hangszórókábel rögzítő mint a pöckös?
A Yamahán is van 2db de agybajt kaptam a bekötésnél -
törölt tag
válasz
Mosqu!to #44850 üzenetére
" Ámúgy van lejátszó (pc/bluray) meg hifi a hálóban forrásnak, hangnak? Mert ha már ennyi minden van, akkor nem értem a tv mért zavaró tényező ."
Azért egy 65-ös tv igencsak ormotlanul nagy tud lenni egy nappaliban.
Személy szerint én az gondolom (lehet hibásan), hogy ha 55-ös tv-nél nagyobb méretre van szükség, akkor már érdemesebb vetítetni. -
FireFox1996
őstag
válasz
Mosqu!to #44850 üzenetére
3-4m-ről nézzük a filmet, van ilyen projektor (gyártó szerint max 70"-ig, de szerintem 50"-n még jó élvezhető), van bluetooth hangszoró
Van lejátszó, maga a teló
-
-
Mosqu!to
addikt
válasz
FireFox1996 #44848 üzenetére
Milyen távolságról néznéd? Ha 4-5 méternél közelebb van a nézési pozíció a vászonhoz, akkor szerintem zavaróan nagy lesz már a kép.
Ámúgy van lejátszó (pc/bluray) meg hifi a hálóban forrásnak, hangnak? Mert ha már ennyi minden van, akkor nem értem a tv mért zavaró tényező -
Csabi1984
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy ha vennék egy új erösitőt erről mi a vélemény? Denon avr-x250bt 5.1
A másik kérdésem egy erösítőtöl függ a hangzás vagy a hangszoróktól vagy is-is?
Érdemesebb 100W helyett mondjuk 130W-ost választani ha amúgy a hangfalak a 100W-ot sem érik el? -
BBéci
legenda
válasz
FireFox1996 #44846 üzenetére
Pár százalékkal. A vetítés nem olcsó mulatság, inkább vegyél egy 65 colos tévét, sokkal jobb képminőséget fogsz kapni.
-
BBéci
legenda
válasz
FireFox1996 #44844 üzenetére
Itt érdeklődj!
Számíts arra, hogy le fognak beszélni róla, mert 90 colos átló alatt nem érdemes vetíteni. Olyan kevés pénzért csak hulladékot kapni, nem házimozis vetítővásznat. -
FireFox1996
őstag
Szisztok!
Tud vki ajánlani egy házimozis vásznat, 50-70" méretű. + ne legyen túl drága. 15-20e ft között van ilyen? -
törölt tag
Érdekes amit az Adussey Dyn EQ-ról írnak..
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok korábban jeleztem a hibajelenséget (másodpercenként szakadozó) és akkor a hdmi kàbelre gyanakodtam. Sajnos még mindig csinálja. Úgy nézki a hdmi közösitő csatlakozónál lesz probléma ami a tv-hez csatlakozik.
Melyek azon erösítök amelyek megfizethetők és egy Hkts9-es eszközhöz is tökéletes lenne? -
atom18
senior tag
Sziasztok!
Múltkor volt egy ajánlás egy YAMAHA A-2050-re de arról lekéstem így maradt a YAMAHA AVENTAGE RX-A870 7.2 viszont kaptam egy ajánlatot Pioneer SC-LX89-re ugyanabba az árba melyik mellett célszerűbb dönteni?
-
Quetz
őstag
válasz
#98221312 #44833 üzenetére
Contrary to popular belief, a target curve that is flat from 20 Hz to 20 kHz is not always the one that will produce the correct sound. There are several reasons for this including the fact that loudspeakers are much more directional at high frequencies than they are at low frequencies. This means that the balance of direct and room sound is very different at the high and low ends of the frequency spectrum.
The Audyssey Reference target curve setting (also called Movie in some products) makes the appropriate correction at high frequencies to alleviate this problem. A slight roll-off is introduced that restores the balance between direct and reflected sound.
The Audyssey Flat setting (also called Music in some products) uses the MultEQ filters in the same way as the Audyssey curve, but it does not apply a high frequency roll-off. This setting is appropriate for very small or highly treated rooms in which the listener is seated quite close to the loudspeakers. It is also recommended for all rooms when the receiver is in THX processing mode. This allows THX re-equalization to operate exactly as it was intended.
Ezek alapján furcsának találom, hogy a "reference" görbe harsány lenne, mert a harsány hangot a kiemelt magasokkal szokták párosítani.
A mozis célgörbéről pedig érdemes elolvasni ezt a szakcikket: X-Curve Is Not An EQ Curve -
-
Quetz
őstag
válasz
Vicarious1 #44831 üzenetére
A DEQ-ról annyit érdemes tudni, hogy nem csak a basszust, hanem a magas frekvenciákat is módosítja:
A logika azt diktálja, hogy ha az AVR multieq app kompatibilis, és lekorlátozod vele, hogy meddig nyúlhat bele a hangba, akkor tudsz csinálni DEQ-t ami csak a basszusra van hatással.
A roll-off leírása pedig a multiep pro dokumentációból:
Choose a Target Curve1 to be used in computing the MultEQ XT Filters
a. Flat – A Flat target curve should not be used
b. High Frequency Roll-off 1 (Default) – This curve introduces a slight roll-off at high frequencies that accounts for the balance between direct and reflected sound for small to medium size rooms (room volume less than 2500 cu. ft.)
c. High Frequency Roll-off 2 – This curve introduces a slightly greater roll-off at high frequencies that restores the balance between direct and reflected sound for medium to large size rooms (room volume between 2500 and 5000 cu. ft.)
d. SMPTE 202M – An international standard target curve is used for the high frequency roll-off applied in a typical 500-seat movie theater. It is appropriate for professional mixing spaces and dubbing stages that must be calibrated for film sound postproduction. It can also be used in extremely large playback spaces (room
volume greater than 5000 cu. ft.) -
Vicarious1
aktív tag
válasz
#98221312 #44825 üzenetére
Nekem is tetszik a Dynamic EQ hatása viszont nem kapcsolgatom ki-be. Az Audyssey mérnökei azt is leírták. hogy a hangerő növelésével a hatása arányosan csökken. Akkor meg minek. Akinek tetszik halkabban a kis dinamikatöbblet az hagyhatja bekapcsolva. Az én szobámban szintén a Flat mód a legjobb, az előző Marantznál és a mostani Denonnál is ez a legmeggyőzőbb.
-
Dorian
félisten
-
Csabi1984
addikt
válasz
#09634560 #44819 üzenetére
Úgy néz ki a WDTV-re kötött HDMI kábel lesz a ludas. Mert az erősítő USB-n hallgatva egy zenei album 3 zenei szám hibamentesen lement. Ugyan ezen usb meghajtó rátéve a WDTV-re más egyből elkezdett szakadozva lejátszani. Bár még mindig felmerül bennem a kérdés,hogy ha rossz a HDMI kábel akkor a képnek nem kellene olykor szétesni?
-
törölt tag
Egy kis érdekesség: Ezen a fórumon ahol elvileg az Audyssey mérnökei válaszolnak, egyértelműen a Dynamic EQ használatára buzdítanak.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #44823 üzenetére
Tehát ha egy méterrel tér el e mért érték a valóságostól, akkor helyesbítsünk, ha csak 99 centivel, akkor hagyjuk úgy?
Véleményem és tapasztalatom szerint úgy kell hagyni, ahogy az erősítő mérte és állította. Ha beavatkozunk, akkor mi értelme a méretésnek? Elegendő egy értéket megváltoztatni, máris borul az egész. -
Gtaati
őstag
Köszi Srácok a válaszokat!
-
törölt tag
válasz
Csabi1984 #44813 üzenetére
Igen érdemes, max kicsit utánaállitod ha nem jól méri be a subot vagy a centert de ez nem a bemérő hanem az akusztika miat fordulhat elő (ökölszabály a fázishelyes bekötés!)
nem vagyok biztos benne: de simán kihathat: a védelem simán leoldhat egy pilanatra, nézd át ne csak a hangszórók bekötéseit hanm minden csatlakozópárt ,pl hdmi vezetékeket is, és mindkét végén (áramtalanitva! ) szükség esetén korrigáld, kopott vezeték vagy kilógó vezetékszál ill. laza csati sehol sem lehet! -
Csabi1984
addikt
Sziasztok van egy yamaha rx-v383 erösitőm.
Bizonyára van vélemény az ilyen olcsó eszközökről de nem ezért írok.
Érdemes használni a bemérő mikrofont azaz előny vagy hátrány?A másik észrevettem egy furcsa jelenséget, hogy miközben nézem a filmet random időközönként felvllan a hangszoró szimbólum a kijelzőn és akkor eltünik a hang, majd visszajön.
Többi rácsatlakozott eszközön nem próbáltam még de esetleg lehet, hogy egyik hangszoró nem jól érintkezik? De ez kihathat a többi 5-re? -
BBéci
legenda
Maradjunk annyiban, hogy nincs rá feltétlenül szükség, vannak kivételek.
A gyakorlatban a súlyos erősítők vannak döntő többségben a felsőbb kategóriákban. Szükséges a készülékház bizonyos merevsége, hatalmas trafó és hűtőbordák, pufferkondenzátorok.(#44810) mettek
Amennyiben nem kirívóan nagy a magassugárzók padlótól mért pozíciójának eltérése, ember legyen a talpán, vagy fülén, aki különbséget hall. Szerintem sokkal fontosabb a kép megfelelő pozíciója, mert sem alacsonyra, sem magasra nézni nem kényelmes. -
Quetz
őstag
A súly is csak egy marketing eszköz, nincs rá szükség, hogy felső kategóriás hangzást érj el. A Nord One SE NC1200 signature power amp mindössze 4.5 kg
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy van egy kb 70cm magas állvány amin az erősítő, center, lejátszó van. Ez fölé kerül a tv fali konzolra. A center fölé hány cm-re érdemes felrakni a tv-t? Gondolom minél lentebb, ha jól emlékszem régebben olyat olvastam, hogy a kép közepe legyen szemmagasságban? Ha így van akkor, ezt gyakorlatban nem fogom tudni kivitelezni, csak a lehetőségekhez képest a legjobbat kihozni a dologból.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
#98221312 #44805 üzenetére
Ez szerintem igényesség kérdése.
Az ilyen embernek nincs igénye a minőségre,nem is tudja érzékelni a különbségeket.
Nekem is van komám, aki semmi különbséget nem hall nálam, és az ő otthoni sz@rja között.
Pont ő volt aki a BP.-ba a Scooteren lehidalt hogy milyen jól szól.
Ja, csak érteni nem lehetett a számokba az"éneneket", egy bizonyos hz-n volt túltolva a mély és ennyi.
Ha nem ismerném a számait, nem tudtam volna mit nyekeregnek.
Az ilyennel felesleges vitázni, úgy is elbeszéltek egymás mellett -
törölt tag
válasz
ctrlaltdel13 #44804 üzenetére
jó neked, van egy haverom aki folyamatosan azt bizonygatja, hogy milyen "tökéletes" minőségben néz telefonon filmet.
-
törölt tag
válasz
junkpod #44799 üzenetére
Legtöbb ember sz@rik a hangra, legyen kicsi, könnyű, dizájnos, olcsó..
Alapból elrettennek a méretes, súlyos eszközöktől.
Pénzt nem tudnak, vagy nem akarnak erre szánni, a listaáras AVR-ek iszonyat drágák, használt terméktől tartanak, meg lusták is utána járni a témának.
Soroljam még.. Ezért virágzik s bögreszett biznisz! -
mettek
addikt
válasz
junkpod #44799 üzenetére
Én ilyen extrém igények mellett azt mondanám hogy vegyél egy androidos lejátszót amin van toslink optikai kimenet és dugd rá egy Logitech z906-ra azt csókolom.
Én speciel elmentem egy bútorboltba és saját tervezés alapján csináltattam egy tv szekrényt amiben elfér az erősítő. És még olcsóbb is volt mint egy bolti dizájn darab.
-
BBéci
legenda
válasz
junkpod #44799 üzenetére
Elenyésző a dizájn házimozis alkotóelemek aránya, hirtelen csak a Bang & Olufsen jut eszembe, mint gyártó. Megette a fene, ha valakinek a kinézet fontosabb, mint a hangzás.
A belépő kategóriás AVR-ek nem különösebben méretesek, ellenben ahogy megyünk árban és minőségben felfelé, úgy lesznek egyre nagyobbak és nehezebbek. Egy igazán jó egycsatornás végfok akár 30-40 kiló is lehet, a high end példányok ennek dupláját nyomják: [link].
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- SAMSUNG (QE85QN95BATXXH) 217CM NEO Q-LED SMART 100hz ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LSP3BLAXXE) FREESTYLE PROJEKTOR ! AKCO!!!
- SAMSUNG (QE65S85DAEXXN) 165CM 4K OLED PRÉMIUM UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85Q70D 215CM Q-LED SMART PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest