Új hozzászólás Aktív témák
-
Ősember
őstag
hello
egyszerü a felállás lapot cseréltem... P35-DS3 rev2
és a gondom a tuning... igazábol 333fsb-n sem tudom stabillá tenni a dolgokat, 400fsb-n be sem bootol. nem vagyok hlye, agyonfeszezve is megprobáltam, de semmi változás nem történt, ezért gondoltam arra, hogy van valami csel, amiröl ti tudtok és el akarjátok nekem mondani biosfrissitésen tul vagyok már. a másik dolog meg, hogy egyetlen egy kit ramot sem tudtam 1000-en stabillá tenni. a proci egy e6300-as, világ életében 400fsb-n ment 7-es szorzoval, kis fesszel, de itt semmi. szoval csak csak a lappal van valami
teljesen olyan érzésem van, mintha a lap tényleg csak éppen 300fsb-t tudna és ennyi, na de ezt nem nagyon akarom elhinni
várom a tippeket mit kellene megprobálnom, dankemod:
nem tudom everest vdimm mérés mennyire mérvado, de ezt kapom:
def.. ---> 1.78v
+0.1 ---> 1.84v
+0.2 ---> 1.92v
+0.3 ---> 1.98v
+0.4 ---> 2.05v
+0.5 ---> 2.11v
+0.6 ---> 2.19v
+0.7 ---> 2.26v
tul nagy a végére az eltérés mert ha végig egy konstans 0.03v eltérés lenne, akkor zat mondanám mérési hiba, de igy?![ Szerkesztve ]
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Rambovits
senior tag
-
Des1gnR
őstag
válasz hülyegyerek #15591 üzenetére
Azzal sztm még megbírkózik de biztos tudnak itt biztosabbat is mondani
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok!
Biztosan nem hardver probléma okozta a kék halálokat!
Már egy hete használom a vistát, és hálistennek egy sem volt. Az egyetlen bajom vele, hogy a dvd - író vmi pma frisíítés okán nem hajlandó dvd-t írni link[ Szerkesztve ]
A hardver az, amivel ha elég sokáig játszol eltörik. A szoftver az, amivel ha elég sokáig játszol működni kezd.
-
DroneZ^
őstag
márpedig ez a hálókártya fáziskésésben van. Időn kivül kezdi meg a file átvitelt vagy nemtudom, multiban lövök valakit felszökik az égbe a ping. Ha ő lő engem belaggolok, visszasetudok lőni, igy befagyaszt és kinyirnak.. Á hajitom befele az 1000forintos PCI hálókarit a fene vigye el!
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
nebulo5
senior tag
Nálam már fordult elő (igaz nem ennél az alaplapnál), hogy szintén nem tudott dolgozni valamelyik PCI slotban egy hangkártya. Megéri megpróbálni a következőt:
A biosz automatikusan kiosztja az IRQ-t a slotokhoz. Meg kell nézni, hogy az éppen a hangkártyád csatlakoztatásához használandó PCI slot, melyik másik slottal van ugyanazon az IRQ-n. És (persze csak ha felírtad magadnak a bios által kiosztott sorrendet) a hangkariddal használandó slotnak adj másik IRQ kiosztást. Persze, ha nem vállik be, akkor tedd vissza, vagy egy egész másik IRQ-t adj neki.
Próba = cseresznye.
Nálam, és egy munkatársam gépén bevált ez a variálás.
Sok szerencsét!Üdv: nebulo
-
bim
veterán
válasz szasanyi #15575 üzenetére
azért csapj a lovak közé. szúrd neki!
mi másért lennénk itt ha nem azért hogy segitsünk ha tudunk.főleg a főkacsa.szerintem neki külön vezeték van bekötve ami jelez ha gondja van valakinek akár szundi alatt is.különben minek kellett volna neki az uj riasztó panel a gépébe.dronez:nekem azért kellett feszt emelni mert a quadnál pci-e 1x bug jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
igen, mivan ezzel az energiatakarékoskodással? (ha van, nemtudok rola, a lapom kb pár napos és nem nagyon ismerem még) ha van kiszeretném kapcsolni
te miert emelted a fesz-t? neked is megszakadt a net, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Gorneck
legenda
Gorneck#1239
-
szasanyi
félisten
Egyébként frankó stabil, mert minden alapon van. És köszi még1x a segítségeteket, fenn vagy az F6 BIOS. Szuper jó, egyszerű, gyors. Visszavonom a -1 pontos kijelentésemet! Csak balfaszoskodtam, mert nem volt még giga lapom, és nem néztem utánna. De így sokkal könnyeb volt.
-
DroneZ^
őstag
válasz Gorneck #15563 üzenetére
Na mind1, nem erőltetem....
volt már rá példa hogy minden levolt írva kerek perec, és mégis én voltam a hülye, mert nem irtam le a configom...
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Köszi mindenkinek! Ha sikerült jelentkezem, ha nem... Én az F8 BIOS-t gondoltam feltenni, mert a többi BETA. Ez jó lesz, vagy szükséges a legfrisseb annak ellenére, hogy BETA BIOS
-
Gorneck
legenda
-
fdisk
őstag
válasz szasanyi #15561 üzenetére
A bioszt kicsomizod penre v floppyra.(a pent hdd-nek fogja látni)
biosban load optimized default után restart
bootnál end-et megnyom
kiválasztani,h update v upgarde(vmelyik a kettő közül)
kicsomizott biost megkeresni
enter enter enter vha végzett esc és enter(restart lesz)
bootnál biosba belép és még egy load opt.defaultot nyomni
f10 és restart
és have funmod:egy páran megelőztek
[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
Lotusomega
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy gigabyte ga-p35 ds3-as lapon(bios F.12) hol kell beállítani a command rate-et?Mert a mib menüpontban sehol nincs, pedig elég széleskörűek a lehetőségek, avgy csak én nem találom?
Válaszokat előre is köszi.
-
P00By
nagyúr
válasz szasanyi #15561 üzenetére
Ezért -1 pont a gigának. ehhh
Fogod letöltöd az új biost, kicsomagolod pendrivera. Ujrandítod a gépet és a biosban nyomsz F8-at(aszhem ), ez a Qflash nevű okosság, innen már egyértelmű lezs a dolog, ha csak flpoyt látsz ne habozz katt rá és az lesz a pendrive(monnyuk nekem külön van floppy es driver)
MOD: Nagyon értelmesre sikeredett
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Üdv Gigabyte Guruk!
Összeállt a gépem, csak egy gondom van: a lapon még F3 BIOS van, ezt sztem érdemes frissíteni. Pontosabban nem is ez a gond, hanem az, hogy ezt nem tudom hogyan csináljam. Nem szeretném kidobni a lapom... nagyon nem.
A büdös életben sem volt még giga lapom, az újabb ASUS lapok EZFlash BIOS menüjében meg - Steve Wonder kivételével - mindenki meg tudjacsinálni. Ezért -1 pont a gigának.
Floppym nincs, pendrive van. HELP! -
DroneZ^
őstag
válasz Gorneck #15557 üzenetére
és még rímel is. Amugy a DS4-nél lehet köztes értékeket is adni egész kicsitől 0,025-0,375-ig ha jol tudom.. vagy nem véletlenül írtátok hogy kerek 0.1V?
Eddig nem dobott le miota megkapta a +V-ot..
Lehet különbség hogy ha az FSB-t picit jobban növelem és lejjebb veszem a multipliert vagy ha, 8x-os multipliert használva kevesebb az FSB de végeredményben a 2 beállitás ugyanannyit ad ki?
[ Szerkesztve ]
-
DroneZ^
őstag
Nem lehet baja ettől az MCH +0,1V fesz emeléstől? Elgondolkodtam mikor azt az óriási piros feliratot olvastam a biosban.. aztán nehogy netudjam gariztatni...
-
-
-
Des1gnR
őstag
válasz fagy53 #15541 üzenetére
ez a lap nem kezeli az 1333fsb-t ezért is kell az uj lap az E8200 nek
gondoltam én is rá hogy a proci elfogyott de attól nekem még egy nagyon jó tuninglap kell hogy az uj procit meg tudjam hajtani min 4,2Ghz en[ Szerkesztve ]
v+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
Des1gnR
őstag
Alaplap vásárlás előtt állok és az eddigi giga lapommal nagyon meg vagyok elégedve ezért gondoltam hogy a giga p35-ös lapjai közül választanék egyet!
Lényeg a kiváló tuningolhatóság és persze túl drága se legyen a 965-s3 nál sokkal jobbnak kell lennie ( E6700@3,7Ghz max ) szóval ezt kell felülmúlniav+FF2lWBoI8RKD7176twPQoCFN6asdnG4s4NmMBKztabEWaFJmP8G6OCJiCJMWcJXwDrpRYTGyF5/W+spqFwWQ==
-
MiB
tag
Melyik P35-DS4-es lapot érdemes megvenni q6600 alá tuning szempontjából? Most 2.1-esem van, de lehet visszaviszem ha nem jó lap
-
DroneZ^
őstag
válasz Gorneck #15487 üzenetére
Akkor miért nem ír supertalent-ről ?Annyira nem gány. Az nem normális? És nemis a gyártóval lenne a baj 1 giga felett nem ir semmit...Na mind1.
Lehet hogy 64bites oprendszeren nem szakadna meg a net mert a 4 giga ramot nem ismeri fel rendesen az XP, csak 3,5-öt és lehet hogy ez okozza a hibát. Lehetséges?
[ Szerkesztve ]
-
BK87
senior tag
HI
A giga p35-ds3 mindegyik verziója(rev 1.0, stb.) rendelkezik RAID funkcióval? -
-
taxi
aktív tag
Sikerült stabilan 3,2-n futtatni Q6600-t,a következő beállításokkal:cpu fesz bios1,393,terhelve1,296V.Szorzó 8;FSB 400;Ram szorzó 2x;PCI-E fix 100;Ram:auto.-Na most raktam mellé 2x2GB Geil ultra Black dragon 800MHz ramot,és megpróbálnám a procit egy kicsit feljebb húzni.Mit kellene állítani?Ram beállításhoz hozzá kell nyúlni?
Hakuna matata
-
nebulo5
senior tag
Persze, hogy megy!
Jelenleg 8x400/ alapfesz megy a procim, a C1 és a EIST is be van kapcsolva.
A memóriát nem bántottam még (nem volt rá időm), így 800-on megy 4-4-4-12 vel.
PS: egyébként, ha valakinek szintén Geil black dragonja van, és már tunningolta, szívesen fogadnám az ötleteit-konkrét paramétereket.Üdv: nebulo
-
polika
senior tag
-
polika
senior tag
válasz dethroner #15509 üzenetére
Biosban nyomjál neki eggy load fail safe-t az mindent alap buta állapotba rak, nekem pl a geil black dragon ramom elvileg 2V-al megy, de az alap 1.8V-al simán indult amikor beraktam csak akkor 5-5-5-18 volt neki nem 4-4-4-12 mint ami a dobozára van írva.
Ha a fail safe értékekkel is szar a memtest akkor valószínű vagy az alaplap vagy a ram hibás, ha van vmi haverod akinek van ddr2-es lapja akkor vidd a memtest cd-t és a ramjaidat és próba cseresznye, akkor kiderül hogy a ramod szar vagy máshol van a galiba.
-
cettlee
őstag
válasz Gorneck #15505 üzenetére
valoban kéne egy ojan szar átalakitto, hacsak nem keresztbe akarom ráraknia hüttöt? mennyibe kerülhet egy ojan izé? van rá esély hogy adnak ingyen a helyi számtekboltba?
és érdemes lecserélni a gyári hüttöt 7000alcu-ra, vagy nem várhato látványos javulás? mer akkor nem szorakozok vele..
mod: ZALMAN ZM-CS1 LGA775 átalakító a 7000-es szériához 2 év 910 Ft. 1 092 Ft.
jolvan... szánalom, akkor marad a gyári
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Monitor hiba topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- ASUS P8B WS Alaplap+Xeon E3-1240+16 gb ddr3+tuning hütő
- Samsung 8GB DDR4 2666MHZ M471A1K43DB1-CTD. Több darab!
- Keresek Asrock AM1H-ITX alaplapot
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!