Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
XSiGma
aktív tag
válasz TommyX_ #24896 üzenetére
mp4nation-ön akciós volt még a múlthéten, 13$ -5%,az árfolyam is egész jó volt
(#24897) blackmajesty: én úgy vagyok vele,hogy egyszerűen nem éri meg több pénzt kiadni ezekre,tekintve hogy eddig 2 iem-ből 2 bírta ki maximum 1,5 évig.annyira meg nem mondanám magam vájtfülűnek,hogy indokolt legyen egy sokkal drágább megvétele.
[ Szerkesztve ]
-
blackmajesty
aktív tag
válasz XSiGma #24895 üzenetére
Hát nem tudom, nekem pl a szigeteléssel voltak gondjaim vele, buszon pl eléggé sok hangot beengedett, az M4 pedig jól szigetel. Hangban viszont nekem jobban tetszett az Alpha, pont elég volt benne a mély, ami az M4-ben már túl sok nekem. Az Alphát lehet h kipróbálom a foammal, hátha úgy jobban szigetel, bár nem csak ez volt a problémám vele. Néhol már érezhető volt, hogy ez egy olcsó füles, a durvább részeken betorzított kisebb hangerőn is. Előtte egy Denon C360-at használtam, na annál mindenben jobb még így is. Sztem megéri az árát, csak én már kicsit feljebb léptem, és nekem már kevés.
Dj Tommy: Nemrég akciós volt mp4nation-ön 13 $-ért
[ Szerkesztve ]
-
XSiGma
aktív tag
Brainwavz Alpha-ról néhány gondolat: előtte egy 3x drágább Denon C252-t használtam, de miután javítás után 1 hónappal ismét megtört a kábele,inkább új után néztem.5nap alatt érkezett meg, átszámítva kb 2700ft-ért.'Hidegen' is körbeveri gyakorlatilag a Denont,sokkal részletesebben szól,végre hallom a zenékben a magasakat és közepeket is normálisan.A mély is fokozatosan javul.Az egész jobb minőséget sugall, a kábele csomózódásmentes vagy minek hívják ezt,a szilikon is jobban szigetel.Összeségében tehát ennyi pénzért több mint hibátlan vétel.Ja és csak elektronikus zenével próbáltam/használom.
-
contaxg
veterán
válasz MPeter87 #24892 üzenetére
Nem tudom hogy mekkora az M4 mérete, de ha igaz lesz majd szilikon és hab illeszték 5.8mm-es és 4.5mm-es agydugókhoz pár száz forintért/zacskó
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
TommyX_
őstag
Hand's Up stílusú zenékhez(pl mint ez) ki, milyen fülhallgatót ajánlana?
[ Szerkesztve ]
Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
contaxg
veterán
válasz MPeter87 #24889 üzenetére
Nem egy könnyű menet a céggel tárgyalni....
Vagy csak én fogtam ki megint egy zsenit.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
m_bálint
csendes tag
Valaki nem tud Magyarországon ehhez hasonló dolgot: [link] ?
-
nubreed
veterán
dupla. (miért csinálja ezt a fórummotor?)
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
Na azt hiszem, hogy most már tényleg aktuális lesz nekem egy új fülhallgató beszerzése. A Sony MDR-EX85 -öm megadta magát, pontosabban a kábel lett kontaktos vagy tört meg naggyából ott ahol elágazik a kis összefogó műanyagnál a bal és jobb oldali kábel. A jobb odaliból nem szól a zene ha bizonyos szögben/pozícióban van, nagyon mereven kell tartanom a fejem, hogy ne mozdítsam meg.
Tehát továbbra is agybadugós változatot keresek, zártat. Nem olcsó típusokat keresek, ez a Sonym is kb 6 évig bírta. Inkább kiadok többet, csak legyen minőségi. Ilyen hirtelen felkapott divatmárkák, mint a SkullCandy meg a Brainwavz nem érdekel.
Ami fontos: legyen jó izolációs képessége, metrón is szeretném hallani a zenét anélkül, hogy csuma hangerőre fel kelljen tekerni. Nem basshead fülest keresek de fontos a nagyon jó mély képesség, szubbasszus tartományban se vérezzen el, de mondom inkább minőségi legyen mint mennyiségi. Nem szeretem az olyan megoldásokat, amik mélyben erősek de úgy, hogy a másik két tartomány rovására megy. Leginkább dub, psychedelic dub, dubstep, hip hop, trip hop, breakbeat zenéket hallgatok tehát elsősorban elektronikusokat.
A Shure-ok szimpatikusak de nagyon húzós az áruk, nem feltétlenül ennyire drágára gondoltam. Nincs valami olyan megoldás ami nem annyira drága mint a Shure de azért minőségben ott van?We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
törölt tag
válasz Dicker #24883 üzenetére
frogbeats-en szokott lenni, bár most éppen out of stock, illetve esetleg ebay-en nézelődhetsz.
szerintem amúgy könnyen megszokható a fül feletti vezetés (amúgy lehet simán lógatva is a GR06-ot, ha úgy kényelmesebb, csak akkor a két oldalt fel kell cserélni), illetve a kábelzaj így eléggé eltűnik. van hozzá kábelvezető is, de végülis anélkül is ottmarad a helyén. -
Dicker
őstag
válasz Alan[HUN] #24882 üzenetére
Beats-től óvakodok akkor
Alan Köszi! Meg is néztem.
Sheratan kolléga fülesét illetve az annál egyel nagyobbat nagyon jól értékelték, és nekem is nagyon tetszik. Már csak az a kérdés, hogy honnan tudom beszerezni? Van olyan oldal, ahol a Vsonic GR06 vagy 07 kapható? Esetleg magyar, vagy valami európai?
Itt ph-n láttam egyet 9-ért, de használthoz csak akkor fordulnék, ha nem találnék megfelelőt újban."Nem azzal van a baj, ha buta vagy, hanem hanem ha nem tudsz róla!"
Alan, ez irónia akart lenni vagy véletlen elírtad? Kicsit sok a - hanem hanem ha nem -, amúgy nagyon találó -
Dicker
őstag
válasz #16820480 #24879 üzenetére
Értem, szóval akkor csak a nevet fizetném, ha azt választanám. Ez mindenképp hasznos tanács.
Ami neked is van már néztem, de ez a fül feletti kábel kicsit még új nekem, mert azt nem próbáltam. Gondolom meg lehet szokni.
Még ezenkívül:
SoundMAGIC E10
Brainwavz M1
Brainwavz M4Illetve a legvégső esetben, az árhatáron kívül:
Shure SE215, ha erről mondanál valamit? Ár/érték arányban mit képvisel?Találtam egy ilyet is:
BeatsValamiért jóval olcsóbb, mint a többi.
-
törölt tag
válasz Dicker #24878 üzenetére
a Creative HS730 az nagyjából azonos a CX300-zal. igazából nem magával a fülessel van baj, ha szereted a V hangképet meg a kiemelt mélyeket, akkor elmegy, de ilyen hangminőségű füles lehet már olyan 5-6 ezerért is kapni, ha már kiadsz rá 10-15 ezret, akkor szerintem vegyél olyat, ami jobban szól.
én most egy Vsonic GR06-ot használok, ha nem gond a fül feletti kábel és az, hogy nem szigetel (nekem legalább is) annyira tökéletesen, akkor elég jó vétel, kis járatás után szép hangja van, előjönnek a mélyek is. bár nem tudom otthon mennyiért adják mostanában, de elvileg olyan 15-18k körül kéne legyen.
ha egy kicsit visszalapozol a fórumban, akkor egész sok tipp van, de azt elég hamar le lehet szűrni, hogy a Sennheiser a nagy neve ellenére/miatt nem képvisel igazán jó ár/érték arányt. mondjuk egy ie8 már más kérdés, de az nem ez a kategória már. -
Dicker
őstag
válasz #16820480 #24876 üzenetére
20 alatt nincs belőle jó minőségű agybadugós?
Erről a CX300 II-ről egész jókat írnak, aminél jobb a 400-as változata, de konkrét tesztet nem találtam ezekkel kapcsolatban. Állítólag, ha jó pár óra zajtesztet futtatunk rajta, akkor utána egész szépen fognak szólni a magasak is benne.
Erről vélemény? Nagyon olcsónak találom, és nekem ismeretlen.Továbbiakról valami infó:
CREATIVE HS-730i
SENNHEISER CX 880
RAZER Moray?Esetleg konkrét ajánlatok?
-
Total...
csendes tag
Sziasztok!
Denon AH-C260-ról mi a véleményetek? Esetleg ebben az árkategóriában mely fülesek a legjobbak?
-
Dicker
őstag
válasz Alan[HUN] #24874 üzenetére
Igen a végén rájöttem, hogy az árat lehagytam, csak szerkeszteni nem engedte a hozzászólásomat már.
Nagyjából 10-15 körül gondolkodtam. Így hirtelen egy Sennheiser CX 300 II-t néztem. Tapasztalat róla?
Fontos, hogy tisztán szóljon, és megfelelő mélyeket is adjon, de azért normálisan adja le a hangokat, legyen az akár magas, közép vagy mély.Az igazat megvallva fogalmam sincs, hogy mit takar, hogy nagy tere van De jól hangzik. Gondolom azt foglalja magába, hogy tisztán hallani minden apró zörejt egy-egy filmnél. Vagy tévedek?
Igazából a filmnél nincsenek nagy igényeim, inkább a zene az elsődleges. -
Alan[HUN]
senior tag
válasz Dicker #24873 üzenetére
Mennyiért? A zenékben Neked mi a fontos? Magas, közép, mély, tisztaság? Filmhez egyébként olyat szoktak ajánlani aminek nagy tere van (már ha ezt kihallod s értékeled), viszont azok annyira nem olcsók. (10k+)
UPD: Én most egy ilyet nézegetek, itt a fórumon Shrike ajánlotta, elég jó értékelések vannak róla! (2-3 oldallal ezelőtt behatóbban is boncolgattuk a témát)
[ Szerkesztve ]
-
Dicker
őstag
Sziasztok!
Keresek egy fülhallgatót telefonhoz, laptophoz.
Jelenleg van egy Sony MDR-RF800R fejhallgatóm itthon használatra, amit ritkán használok, mert hosszútávon kényelmetlen.
Valami irányt kérnék, hogy min induljak el, vagy akár konkrét típusok is jöhetnek.
A felhasználási területe általában zene és film. Előbbinél rengeteg műfaj játszik, ha az számít valamit. (pop, rock, jazz, blues, elektronikus zene, rap, hip-hop, vagy egyszerűen csak instrumentális zenék.)Köszönöm a segítséget!
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Erre valaki?? -
sultansmith
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #24867 üzenetére
elég komoly ára van egyébként, bár a fülmonitorok közül ez még mindig az olcsóbb kategória. a szilikonosok ára az egekben van... :S
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
CHIPman
nagyúr
válasz #16820480 #24848 üzenetére
Philips SHP2000-et, és egy ugyanígy kinéző variánsát használom több éve. A nyomással egyáltalán nincs gond, szivacsos az egész, around-ear, van amikor keresem hogy hol van és rájövök, hogy már feltettem. Csak sajnos könnyen törik az összekötő.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
krino
tag
válasz Shrike7973 #24839 üzenetére
Milyen zenékkel hallgatod? mennyire áll biztosan a fülben, jól izolál? olyan kicsinek tűnik, de nekem is felkeltette az érdeklődésem bár gondolkodom még mindig a gr06, shure se 315-n is már régebben venni akartam, de valahogy mindig közbejött valami fontosabb amire elment a pénz.
-
sultansmith
senior tag
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz sultansmith #24866 üzenetére
A nevemre kattintva ott van a listában. De egyébként kb. ilyen: Shure SE-215.
-
sultansmith
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #24864 üzenetére
pontosan melyik fulesrol beszelsz? vhol elvesztettem a fonalat.
-
dudika10
veterán
válasz sultansmith #24863 üzenetére
Pontosan tudom milyen hangerőt présel ki magából. Van itthon többek között egy Blade is és egy Metalics is.
Az bizony 250-el való száguldozás...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz sultansmith #24856 üzenetére
Kár. Pedig tényleg olcsóbb.
Ha pedig úgyis annyi ideje zenélsz, akkor egy hosszabb távú befektetésként tényleg tudom ajánlani, hogy nézz szét a komolyabban szigetelő IEM-ek között. A magas izoláció kizárja a környezeted és teljesen zavartalanul csak a zenét hallod (ebből adódóan jóval kisebb hangerő is elég). Mint egy privát süketszoba. Itt van mindjárt az általam is használt Shure. Dubstep-re ideális, izolációban nagyon erős és kényelmes is. És ha azt is figyelembe veszed, hogy néhány év alatt a sok gyengébb füles elhasználásával simán kijöhet az ára, ráadásul elég kellemes hangja van és még a hallásodat is megkímélheted vele, továbbá a kábele is cserélhető, ha esetleg tönkremenne - szerintem ez nem egy rossz befektetés.
Persze végül úgyis neked kell eldöntened, hogy mennyit ér meg a hallásod. -
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #24862 üzenetére
mint emlitetted a zte halk telo, nincs szo 250el szaguldasrol, 100at szeretnek, es a kanyarokban ne csuszkaljon. egyaltalan nem volt eszveszejto hangero, el lehet hinni.
ja, es a funkytol kezdve a metalon at a reppig mindent hallgattam rajta.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz sultansmith #24861 üzenetére
Látom nem érted.
De, teljesen nyugodt szívvel ajánlom a Zafirát, mert az emberek nem akarnak vele 250-el menni.Tedd fel úgy a kérdést, hogy "szeretnék egy rohadtul eltúlzott basszussal rendelkező nagyon érzékeny fülest, mert szeretnék megsüketülni rövid időn belül és egyébként is egy halk telefonom van", és akkor kapsz ennek megfelelő ajánlatot.
Ha normális fülest keresel olcsón, akkor még mindig a Maxell az, amit ajánlani lehet.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
sultansmith
senior tag
válasz dudika10 #24860 üzenetére
de nem is ajanlgatod a zafirat...
jol mondod, a zte alapvetoen halk telo, ezert is duplan vicces, hogy haromnegyed hangero kinyirja, mikozben ez allitolag egy jo fules. nem az. meghogy valogat, meg egyeni szoc problem... csinaljanak rendes fulest.
-
dudika10
veterán
válasz sultansmith #24859 üzenetére
Szerencsére a legtöbbeknek nincs rá szükségük.
A maxell még egy alapvetően halk ZTE BLade-del is bőven normális hangerőt képes kipréselni magából. Az, hogy neked nem elég, az egyéni szoc probléma.
A Opel Zafiránk nem képes 250-es tempóra. De azért nem szarozom le.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz sultansmith #24854 üzenetére
Drága lesz a műtét és a hallókészülék is.
A ZTE Blade + Maxell Metalics páros nekem minimumon kellemes hangerőt produkál (utazás közben, itthon még halkítanék rajta ha lehetne). Maximumon el se tudom viselni.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
sultansmith
senior tag
-
sultansmith
senior tag
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz sultansmith #24854 üzenetére
Abban nincs semmi meglepő, hogy tönkrement. A legtöbb fülhallgató nem tolerálja a huzamosabb max. hangerőn történő zenélést. Ha pedig utána olvastál volna a dubstep nem éppen a legideálisabb terep a Maxell számára a karaktere miatt.
Esetleg a max. hangerőn való hallgatás elkerülhető egy magasan izoláló IEM-el, ami tegyük hozzá biztosan olcsóbb, mint egy alacsony sikerszázalékkal kecsegtető dobhártyaműtét. -
sultansmith
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #24852 üzenetére
nem "volt szukseg", de a dubstep ugy az igazi.amugy zte blade.
am nem 100 wattos erolkodorol hallgattam, nem hiszem h problema lenne egy 5k fulesnek, h szolnia kell... nevetseges.
[ Szerkesztve ]
-
m_bálint
csendes tag
Sziasztok, füles vásárlás előtt állok szokásos 7-8 ezres kerettel. Én a hardverapron valaki által árult Brainwavz Beta-t néztem ki és az Audio-Technica ATH-CK303M fülesét. Természetesen más In-Ear füles opció is érdekel ebben az árkategóriában.
Zeneileg blues, rock, jazz, alternatív, komolyzene megy.
Előre köszönöm -
PR0JECTNR56
addikt
válasz sultansmith #24847 üzenetére
Miről hajtottad, hogy folyamatosan max. hangerőre volt szükség?
-
szakibá...
senior tag
válasz G@be22 #24842 üzenetére
Nyugodtan vedd meg a HPM77-et, sokkal jobb, mint a CX300 és most nagyon olcsó is. (vegyél kettőt, hogy évekig ne legyen gondod). Ha nem a fülhallgatót tekinted elsőszámú hangforrásnak és csak házon kívül kell utazás közben, szerintem nem érdemes drágábbat venni.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
MPeter87
őstag
válasz sultansmith #24847 üzenetére
A full hangerőn hallgatás megtette hatását!
-
törölt tag
válasz Alan[HUN] #24841 üzenetére
szerintem áltlaánosságban kényelmesebb egy IEM, mint egy fejhallgató. nekem eddig akármit próbáltam fejesből, mindegyik egy viszonylag rövid idő után elkezdte nyomni a feülem környékét (vagy a fülkagylómat, attól függően, hogy on-ear vagy around-ear). egy jó IEM esetében viszont akár órákig a fülemben lehet, szinte észre sem veszem, kvázi aludni lehet bennük (bár ez a kábelnek nem tesz jót azért).
illetve a fejhallgatót nehezebb elcsomagolni, nagyobb helyet foglal (bár ez nem mindenkinek szempont, de mondjuk egy IEM tokostól befér kényelmesen a zsebembe). -
sultansmith
senior tag
en vettem egy maxell metalicsot, mikozben uj fulest kerestem a regi skull utan.
szornyu ez a fules, meg csak korrektnek sem mondanam, full hangeronel, minden fele eq nelkul berecseg a zene alja es a kozepe, de ha ez nem lenne eleg, a jobb oldala ket nap utan "elhalkult." nem, nem kontaktos, egyszeruen erezhetoen halkabb lett, mint a bal. nevetseges.
az anno hirtelen felindulasbol vett skull agyba fobe veri ezt a vackot, mindenben, pedig nem is az inkd volt, hanem az olcsobbik fajta. nem, nem studio minoseg volt, inkabb hifi, odab*szott rendesen, mar bocsanat. a maxell meg se nem studio, se nem hifi, se nem semmi, egyszeruen nem szol sehogy...
-
Shrike7973
senior tag
válasz G@be22 #24845 üzenetére
Google barátod...
As compare to CX-300, the CX-300 II Precision delivers a better bass and mid-low frequency, suitable for R&B, Techno and those upbeat musics. However, its lack of treble making the sound muddy and slightly muffled.
The earbud and cable are no difference then CX-300, which the earbud is confortable and good noise-isolating but the cable is making interference noise as it run against your shirt or when you swing it slightly harder. The hang-neck cable is more to personal favour, so I won't judge that.
As for the pricing, Sennheiser's product had its quality within the price for the CX-Streets earpieces. Still, the quality achieved within the price is better than most good brands out there. Shure and AKG pricing is way more expensive as compare to Sennheiser if they have the same sound quality. Therefore, this is worth to buy.
To conclude, the CX-300 II Precision is more suitable for people who love bass. However, if you like more clarity and acoustic sound, get a CX-400 or higher end models if you got the budget, and for those who had low budget, a CX-300 is ok.Egyik Sony Ericsson headsettel sem jársz jól szerintem. Ha szeretnél egy jó fülhallgatót jó áron, ajánlom figyelmedbe:
Vsonic GR06. Ár/érték arányban bestbuy, ha tudsz ennyit adni egy IEM-ért.
Review: Multi IEM -
G@be22
tag
válasz Shrike7973 #24843 üzenetére
Értem
És esetleg tapasztalat HPm-77röl?
A sennheiser cx300 nál mit jelent a 2 és az h Precision? -
Shrike7973
senior tag
válasz Alan[HUN] #24841 üzenetére
Nem igazán értem miért jobb egy headphone BKV-ra, mint egy IEM.
Ha bírod az IEM-eket, tényleg jó vétel lehet. Szép, kényelmes, minden téren jó hangzású fülhallgató. Kábele jó minőségű, a tok "érdekes", Beyerdynamic is hasonlót csomagol, sosem értettem ezeket a táska szerű dolgokat... De tárolni jó. Hosszabbító is része a csomagnak. Etymotic szilikonnal lehet pótolni esetleg az elveszett szilikont, (elég speciális kialakítású). Leesni nem fog, mert levenni is nagyon nehéz (attól féltem elszakítom a szilikont, úgy kellett húzni).
Még egy szempont headphone ellen: számomra ez az IEM valószínűleg eladósorba juttatja a Fischer Audio FA-003-at (115€ Frogbeats)... bár még tesztelgetem, csak nincs időm.Amúgy van még sok jó választás, Vsonic GR07-től kezdve Shure SE215, meg amit előttem is írtak, csak annak nem látom értelmét beírni, mert minden oldalon elhangoznak egyszer. Nem volt szerencsém hozzájuk, de ha valaki lecseréli a GR07-et erre, illetve 300$-os tier-be helyezik a 150$-ával, nyomós indok a vásárlásra.
-
Shrike7973
senior tag
válasz G@be22 #24842 üzenetére
Az HPM-70 egy alap sennheiser fülhallgató, körülbelül CX-300-al visszakapod ugyan azt csak jobb kábelminőséggel; nem törik meg olyan hamar, nekem egy Sony telefonos füles kb. 4 hónapig bírta, CX-300 3 éve bírja.
Viszont a CX-300-nál van már jobb vétel, rengetegszer szóba került a fórumon, keress rá a kategóriára. Árat amúgy nem is írtál... ha jól emlékszem a sima walkman HPM-70 3 k volt, a controller-es meg 5. Ennyiért Maxell Metallics-t keress. -
G@be22
tag
Sziasztok,
Mai este folyamán elhalálozott az eddig jól bevált és szeretett SE HPM-70 headsetem.
Szerettem a hangját, tudtommal veszettül jól szól, legalábbis nekem maximálisan megfelelt.
Nade most megvagyok lőve... mit vegyek helyette, melyik az az árkategória ami ezt hozza?
Ha minden kötél szakad ugyanilyet szerzek be, esetleg HPM-77röl tapasztalat?
Csak agybadugós verzió jöhet szóbaKonkrétan designra tetszik a skullcandy ink'd sorozat? valakinek van?
Segitsetek légysziJa igen főleg SE Xperia Mini Proval lesz használva, elvétve W810i-vel
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
Hmmm... Elgondolkodtattál... Ismerős kinn tanul, és meg tudná rendelni, csak vhogy el kéne hozzá juttatni a pénzt. Meglátom még, hogy ez, vagy az SRH440! Egyébként külsőre MUST HAVE, csak hát a Shure mégiscsak fejes, és ugye én sokat hallgatok BKV-n... De azok speckó agydugaszok jónak tűnnek, és ráadásul nekem is IEM kompatibilis fülem van!
-
krino
tag
nem beszólni akartam sajnálom ha félre érthető volt, éppen olvasom Dan Simmons-tól a Hyperion bukását és ott van egy Shrike, azt hittem onnan a nicknév
-
Shrike7973
senior tag
válasz Alan[HUN] #24838 üzenetére
Előző: Sajnos konkrétan én sem értem a beszólást, de gondoltam azért ajánlom a Yamaha-t, mert soha senki nem említi, gondolom nem sok embernek van, ezzel szemben rohadt jó véleménnyek vannak róla interneten, és én is szeretem. Multi IEM review-ben még csak in progress, majd belekerül.
szerk.: Vásárlás előtt elég sokat olvasgattam a több száz oldalas head-fi topicot, volt olyan, aki Vsonic GR07-t cserélt erre, továbbá a maga 80 GBP-os ára mellett a linkelt cikkben a 300$-ig terjedő kategória kedvence az EPH-100; szerintem ezek az eredmények magukért beszélnek.
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
HiFiMan RE260 tökéletesnek látszik, csak marhára nem kapni sehol... Yamaha EPH-100 is tetszett, de az meg még drágább, és szintén csak ebay vagy amazon játszik. (Itthon kb. 4 helyen van 37-40000-ért, sajnos az ebay + szállítás max. 2-3 ezerrel különbözik, és amúgy sincs lehetőségem külföldről rendelni...)
-
Alan[HUN]
senior tag
válasz Shrike7973 #24834 üzenetére
Nem KELL a lejátszó, csak ha valaki úgy vélné, hogy az iPod nem megfelelő, akkor mondjon azt is. Amúgy láttam CLIP-et élőben, és ha esetleg meghal az iPod, lehet, megvan mire váltok... (6th gen nano szvsz sz*r, 5th gent meg amúgy is utolsó darab jelleggel vettem)
-
Shrike7973
senior tag
válasz Alan[HUN] #24833 üzenetére
Ha meggondolod magad a külföldi rendelést illetően, Yamaha EPH-100. A linkben kicsit lefele görgetve olvashatsz review-t róla. Szállítással együtt nekem pont 30k-ba került. Remek IEM.
szerk.: ja hogy kell mellé lejátszó. Én CLIP+-al használom, 10-ből megoldható jó helyről. Memóriakártyát meg tudsz keresni mellé (micro sd).
[ Szerkesztve ]
-
Alan[HUN]
senior tag
Üdv!
Kedvenc AKG K321-em egy áztatás (szó szerint, mosóporral) után félig megsüketült, és pont van elfekvő tőkém, szóval elkezdtem utód után nézni.
Már a fejhallgató topikban ki lett tárgyalva (Shure SRH440), de gondoltam ide is benézek, hátha mondtok jobbat! (Csak IEM játszik, de gondolom ebben az árkategóriában nem nagyon van más, meg a hangszigetelés se nagyon megoldható máshogy...)
Amire használnám:
- iPod (5th gen black, 8GB, optimális ellenállás 32 Ohm) + 320 kpb MP3 (ha szerintetek megoldható és megéri, hajlandó vagyok mindent újra leszedni wavban és konvertálni vvalmi kisebbre - illetve maradhat úgy is ha a 8 gigán elfér - jelenleg kb. 4 giga foglalt 320-as mp3-al)
- utazás közben buszon, tehát lényeges a hangszigetelés, főleg, mivel nem szoktam hangosan hallgatni a zenét
- hosszabb távon is kényelmes
- tárolható (nem embertelen nagy, vagy morbid formájú)
- amit hallgatok: főleg alternatív rock (30 Seconds to Mars, Red hot Chilli Peppers), trailer (Two Steps From Hell), néha előfordul a rádió is, emiatt zavaró a K321 beszédhang elnyomásaAmi még lényeges lehet:
- előd egy AKG K321, nem volt rossz, kicsit töketlen, és 30-40% alatti hangerőn (amin az estek 90%-ában halgatom a zenét) gyakorlatilag búcsút inthettem a basszusnak, illetve az énekhangokat is elnyomta az esetk kb. 2/3-ában, ami miatt ha nem ismertem, esélyem se volt megérteni a szöveget
- ha vox populi azt mondja, nekem az is jó, hogy eladom az iPodot, és veszek valamit ami jobban szól, fő cél, hogy az adott összegből (maximum 33500 HUF + amennyiért eladom az iPodot, de akkor benne van egy 8-16 GB-s microSD az utódhoz, gondolom, de ez nagyon maximum)Összefoglalva: 30k körül, vagy 24k + iPod ára(levonva a lejátszóhoz szüksége memkari árát) keresek olyan fejest, vagy füles + lejátszó kombót, amelyik az adott áron a legjobban szól. Külföldről nem szeretnék vásárolni, postai úton utánvét jöhet szóba, esetleg személyes átvétel. Üzletbe hajlandó vagyok utazni.
Köszönöm, aki végigolvasta ezt a kisregényt, elnézést ha hosszú lett, igyekeztem mindent tisztázni!
[ Szerkesztve ]
-
princeps27
tag
hy, fülhallgatót keresek telefonhoz(sony arc s) használnám, első sorban rockot hallgatok. kb 12-15k-t szánnék ra. Kösz
-
krino
tag
Srácok a shure se 215 mennyire ajánlatos rockra, klasszikus hangszerzes zenékre? a mélyek miatt inkább ilyen hiphop, rap és társaira tudnám elképzelni.
-
Zoleee89
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Füles vásárlása előtt álok, árban 6eFt körül tudnék rászánni.Ami fontos lenne:
-"agyba dugható" stílusú legye
-strapabíró legyen ,naponta kb 2x tömegközlekedésen utazva használnám( napi minimum 2x össze csavarás és kibontás)
valamelyik gyártónál olvastam olyat, hogy össze gubancolódás mentes vezetékkel adják, ez lehetséges???
-jól szigetelje a külső hangokat.
-telefonnal használnám mikrofon vagy távirányító sem lenne hátrány(Se xperia mini).Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv -
mrlujoak
veterán
válasz engine88 #24823 üzenetére
Ha nem ragaszkodsz a headset mivoltához, egy sima, méteres-80 centis jack hosszabbítót javaslok, és marad a szép, megszokott hangzás.
Ebay-ről már több ilyen Sony hosszabbítót is rendeltem, párom és én is használjuk még a HPM-70 felső részével:
[ Szerkesztve ]
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
engine88
aktív tag
Eddig HPM-77-et használtam, de mivel cseréltem a telefonom, így már nem jó a sony ericsson csatlakozó.
Mit ajánlotok ebben a minőségben? És nem túl drágát. Basszus szeretném ha maradna. -
Estreetband
csendes tag
válasz schweini1337 #24820 üzenetére
Megveszem a rossz 200-asod. Mennyit kérsz érte? Üdv, Csaba
[ Szerkesztve ]
-
schweini1337
csendes tag
Valaki foglalkozik itt szervizeléssel? Egy Xears XE200Pro fülesemnek a jack csatlakozó résznél kontakthibás lett, a bal oldali szól, ha mozgatom ott akkor a jobb oldali is.
De ha kell akkor eladom így ha érdekli valakit, elvileg van rá garancia agusztusig de ez mechanikai hiba és emiatt nem cseréli Herr Sommer
-
VR6-Fan
veterán
válasz Estreetband #24812 üzenetére
nem nagyon találtam itthon sehol guglival
csak 83-ast."Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
Stauffenberg
nagyúr
Hali!
Nem találtam probléma megoldós topikot a témában, remélem nem baj, hogy ide írok.
Szóval van egy Sennheiser MX271 jelű fülesem (az egyik) és bosszant, hogy az MP3 lejátszóm (Sansa Clip+) nem képes belőle értelmes hangképet (meg hangerőt) kicsikarni, miközben a jóval nagyobb Sennheiser HD202-vel meg prímán elboldogul. Tudom az MX271 nem egy nagy eresztés, de például PC-vel vagy laptoppal összekötve SOKKAL (nagyon nagyon nagyon SOKKAL) jobban szól.
Telefonnal és MP3 lejátszóval viszont egy értékelhetetlen szar. Pont úgy szól, mint egy 500 Ft-os gyárilag mellékelt bénaság. A mélyeket nem bírja csak püffög és kopog a magasokba "belecicereg", míg PC-n teljesen jó az árához képest. Ha az MP3 lejátszóm lenne a gyenge "meghajtani" akkor hogyan lehet, hogy egy Sennheiser HD202 viszont vígan elketyeg vele?
[ Szerkesztve ]
-
dsT
tag
-
PR0JECTNR56
addikt
Bár nem tudom kaphatóak-e ott éppen, de ezekhez garantáltan Hybrid harangok vannak:
Sony MDR EX-33 LP
Sony MDR EX-50 LP
Sony MDR EX-35 LPMég valami amíg el nem felejtem. Ezekhez ugye 3 pár harang van még pedig SS - piros/S - narancs /M - zöld méretekben.
Ezzel szemben az eredeti füles csomag az előbb felsoroltakon kívül az L - világoskék méretű harangból is tartalmaz egy párral.[ Szerkesztve ]
-
dsT
tag
válasz PR0JECTNR56 #24814 üzenetére
Tudsz mondani pontos típust? (ami most kapható mediába is pl.)
Mert akkor veszek egy olyatMacbook :: Iphone XS :: Beoplay H5
-
dsT
tag
SONY Hybrid harangokat lehet kapni valahol? (Ilyen mediamarkt, ilyesmikre gondolok)
Macbook :: Iphone XS :: Beoplay H5
-
chubii
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget ! A shure se215 lett a nyertes.
Alg : Ezekkel mind tisztában van. A Sennheisert is a hozzá kapott tokban hordozta.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz chubii #24805 üzenetére
Kábel témában azért hozzá kell tenni, hogy legyen az bármilyen jó is, ha csak zsebbe van gyűrve, vagy rátekerve a lejátszóra, vagy hasonlók, akkor nem fogja sokáig bírni...
p00h-nak is
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
VR6-Fan
veterán
Sziasztok!
Füllhallgató vásárlás elött állok, egyenlőre vele szemezek: [link]?
vagy esetleg 5e alatt jobb ajánlatt, agyba dugós legyen nem baj ha hosszú a kábele, zeneileg minden meg eszek a klasszikuson kívül (nem, nem csak azt ami a rádióba megy ), de talán nagyobb hangsúly van az elektromos zenén.
"Már a kép is kimeríti a cserbenhagyásos nemi izgatást. " by tomcsi23
-
chubii
senior tag
válasz PR0JECTNR56 #24806 üzenetére
Huh, durvan nez ki ez a Shure. Tovabbitottam az ajanlatot ismerosom fele ! Tudnal esetleg 20k-ig bezarolag is mondani egy fulest? Arra az esetre, ha sokallana a Shure arat.
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne fülhallgatót venni . Utcán használná . Árban a 20 000 forintot szabta meg határnak. Többet szerintem biztos nem adna érte. Használt nem jöhet számításba.
Szeretné, ha jó basszussal rendelkezne a füles, de az árnak megfelelően nyújtsa a lehető legjobbat a többi hangtartományban is.
Zenestílusok, amiket hallgatni szokott : hip-hop, pop, blues és rock.
Jöhet bármilyen márka. Esetleg, ha a kábele nem ilyen egyszer-használom-és-elszakad típus lenne annak örülne. Előző fülhallgatóját pont kábelhiba miatt dobta ki.
Mobilról vagy MP3 lejátszóról hallgatná.
Egyéb megkötés nincs. Köszi[ Szerkesztve ]
-
p00h
tag
kérlek segítsetek,
rámbízták h válasszak fülest, iphone 4hez kellene távkapcsos agybadugós, nem whitefülűnek, de nembaj ha jól szól, és a legfontosabb h olyan kábele legyen ami bírja a strapát, ha naponta feltekerik. Jól láttam h vannak olyanok amik körül nem (csak) sima gumi van hanem vmi fémes cső?
10 alatt kellene, 6-8e lenne az ideális!
KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!
üdv -
MPeter87
őstag
-
escape
aktív tag
Sziasztok!
Hozzáértők segítségét kérném. Maximum 5K értékben keresnék fülhallgatót, IEM kialakítással illetve az is előny ha van különböző színekben(zöld sárga piros kék, bármelyik).
Ennyiből kellene kihozni a legértelmesebben szóló fülest. Mit ajánlotok?
Köszönöm előre is.esc
Azért kell sportolnunk, hogy szép, izmos halottak legyünk. - Egyelőre hadjárat...
-
dsT
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE77S95CAT) 195CM 4K SMART OLED ! UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90CAT) 190CM NEO Q-LED SMART 2024 PRÉMIUM ! !
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest