Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonRazzino
senior tag
válasz Abby Normal #29649 üzenetére
Én tavaly még 1080-ban forgattam egy klippet mivel a vágóm kérte, hogy 50p legyen az esetleges lassítások miatt. De amióta T3 van, már csakis 4K. Nekem, aki full amatőr vagyok és utólagos grade helyett magam Q menüzöm a családi videókat, sokkal szebben mutat 27-es 2K monitoron és 50-es 2K-s tévén mint a FHD.
-
Abby Normal
csendes tag
válasz DonRazzino #29652 üzenetére
Koszi, pont ilyen infokat probalok osszekapirgalni
-
madgie
titán
válasz DonRazzino #29652 üzenetére
Mit kacagsz?
-
törölt tag
válasz Abby Normal #29649 üzenetére
Felvenni általában a legjobb felbontásban és színmélységben érdemes, kivéve, ha spórolni akarsz a hellyel.
Azaz mondjuk egy fél napos konferenciát archiválás céljából felesleges 4K 10 biten felvenni, de ha kifizettél fél milliót egy thaiföldi hajóútra, akkor nyilván megpróbálsz a lehető legjobb képminőségben rögzíteni.A masterelés már egy külön téma, itt előjön a 4K-fullHD hitvita. Szvsz a 4K mint master formátum értelmetlen, mások meg esküdnek rá, hogy az a tuti. Kár is belemenni, mert csak szétoffolnánk a topikot.
-
sasNAXO
aktív tag
Én azon is csodálkozom, hogy a T2 mennyivel olcsóbb, mint a T30. Azért ez T1 és T20 esetén nem pont így volt. (Persze lehet az kell, hogy végre "normalizálódjon" a T30 ára...újdonság varázsa, meg minden.)
Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
Royo85
tag
Sziasztok! Érdemes még Fujifilm X-T10-es vázat vásárolni?
Egyenlőre régi manuális obikkal használnám. -
sasNAXO
aktív tag
válasz Royo85 #29658 üzenetére
Az X-T10-en van már pl. piros színű élkiemelés, azzal lehet kényelmesebben manuálozni. Igazából még az annál régebbi X-E1-en is van élkiemelés, de ezen csak fehér és alig látszik.
Szerk.:
És igen, T1-en nagyobb/jobb az EVF, ha az szempont.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: AXP90-X47, Sangoma A108E
-
Mercutio_
félisten
válasz Royo85 #29661 üzenetére
Ha lesz natív obi is , akkor gondolom az AF-sebesség sem mellékes, esetleg érdemes lehet elgondolkodnod egy szürkeimportos új X-T100-on 15-45-ös kitobival
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hemaka
nagyúr
Dpreview csinalt egy interjut Yamaki-val, hat nem mostanaban lesz fujira sigma ugy tunik. Foleg, hogy most mar kepbe jott a CaNikon is a milc piacon, ez a kis piac nekik nem kell, nem eri meg.
Bar azert a fuji uvegek mind uj tervezesuek es optikailag nem igazan lehet bele kotni egyikbe sem. Gondolom ez sem segiti elo azt, hogy a sigma a fuji mount fele is nyisson.
-
Matska
senior tag
-
hemaka
nagyúr
válasz Matska #29665 üzenetére
Nem is kell, visszafejtik, csak az rengeteg pénz és idő, fujinál meg nem térülne meg kb. soha, Nikonnál meg simán megéri nekik.
Mondta nyíltan az interjúban, hogy a piaci részesedést nézik és úgy ölik bele a pénzt, ami hát még nekem teljesen laikusnak is egyértelmű.
Szóval a Fuji marad a milcek apple-je. -
törölt tag
-
hemaka
nagyúr
válasz #16820480 #29667 üzenetére
Úgy gondolják, hogy majd beindul a szekerük, ami szerintem reális lehet, mert elég jó gépeket hoztak ki elsőre is, meg azért vannak fanok ott is szép számmal, akik még a csattogós gépekkel fotóznak, de várták már a milc vonalat.
De az idő úgy is eldönti, én speciel szívesen vennék Z6-ot, csak rátekerni meg nincs mit.
Tuti egyszerűbb azokat majd átgyűrűzni, vagy csak a bajonettel variálni valamit, mint egy új rendszerre fejleszteni. -
addikt
Megfejtettem, rendeltem egy T3-at. Ha anno nem adom el a T2-t, valoszinuleg nem upgradelnek, de igy nem volt mas ertelmes valasztas. Valaki hasznal ehhez SmallRig-et?
-
pethob
aktív tag
válasz DonRazzino #29673 üzenetére
A T3-nál is van jobb. Pl. 2 db T3...
-
voriae
tag
válasz DonRazzino #29673 üzenetére
Vágyam egy IBIS-es T-vázra lenne!
-
taranis
addikt
Na, lehet, hogy a gyakorlottabb fotósok most kiröhögnek, de nemtom, hogy kell e, vagy lehet e valamit tenni, ha ilyen mini karc lesz az obin, ez az első ilyenem. Vigyázok én ezekre mint a hímes tojásokra, sajnos fogalmam sincs, hogyan került oda, ráadásul pont az 56-osra.
Azt vágom, hogy a képalkotásba ez nem igazán fog beleszólni, de esetleges eladásnál hátrány, nincs valami mágikus trükk az eltüntetésre?
[ Szerkesztve ]
colorizer.net
-
gorgo
őstag
válasz taranis #29678 üzenetére
A képalkotásba nem szól bele, és garantáltan bele fognak kötni emiatt, azaz kevesebbért tudod eladni.
Ha az tényleg felületi sérülés, azért nem olyan mini (nézd meg, lehet, hogy lehozza egy tisztítófolyadék).
Nekem egyszer egy tényleg alig látható volt egy obimon, komolyan, a vevő 3 percig nézte mint valami sas, és észrevette, hogy van rajta egy hajszálnál vékonyabb karc. Még azután is kellett fél perc hogy megmutatta, hogy én is lássam, de tényleg látható volt. Be is próbálkozott, hogy engedjek az árból. Na, mondom, ott a karc, de ha ez zavarja, ne vegye meg! Ennyi."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
lugosi
MODERÁTOR
Én nem foglalkoznék vele. Tegnapi sztori hogy szegény légy beledöglött az objektívbe, és megnézték mit ront a képminőségen, én ennek függvényében egy akkora karcon nem aggódnám túl magam.
Van egy ismerősöm, akinek volt egy canon 70-200/2.8 nem IS obija, egy nagyujjkörömnyi darab le volt pattanva a frontlencséből, hülyén hangzik de nem igazán lehetett észrevenni csak bizonyos képeken. Azóta nem aggódok annyira az ilyesmin.
-
Clemi
veterán
Ez csak annyiban zavaró, hogy ha egyszer valamikor el akarod adni, ebbe fog belekötni minden lehetséges vevő. Nekem eddig 2 objektívem frontlencséje amortizálódott le ilyen módon, illetve ennél durvábban (a napellenző rajta volt), na azóta nem jön ki a lakásból objektív védő üveg nélkül, viszont a képalkotásba max akkor szól bele, ha oldalról olyan szögben esik rá éles fény, ami pont megtörik rajta.
Próbálja ki bárki, hogy odatesz a frontlencse elé közvetlen közel egy fogpiszkálót, vagy egy vékony drótot és lehet próbálkozni megkeresni a képen a hatását -
taranis
addikt
Köszi mindenkinek a válaszokat! Tisztító folyadékom nincs, milyet érdemes venni? Lenspenem mondjuk van, azzal tisztítottam meg a fotó előtt.
colorizer.net
-
vrbst
tag
Sziasztok!
Úton van felém egy X100F, mivel a kis feleségem kisajátította magának a meglévő X100S-t. Az S-hez van gyári bőrtok, de azon gondolkodtam, hogy az F-hez nem venném meg a gyárit, hanem valami olcsóbb alternatívát néznék. Elég lenne egy féltok, mivel van egy Peak Design Field Pouch-om amiben hordani szeretném. A kérdésem az, hogy van-e valakinek tapasztalata a kínai 10$ körüli féltokokkal. Vállalható a minőségük?
Előre is köszi!
-
m1st3r
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy a 10-24 stabiját mennyire lehetne (pontosabban: kellene) hallanom? (Régi Canon stabis obikhoz szoktam...) A helyzet az, hogy eddig nem igazán volt szükségem az OIS-re, mert jó fények mellett fotóztam, viszont a múltkor bekapcsoltam és semmit nem hallottam. Vázon (X-T20) beállítottam, hogy expónál kapcsolja a stabit, az obin is be van kapcsolva, tehát azt hiszem, hogy a hiba nem bennem van.
(Lehet, hogy lényegtelen plusz infó, de amikor megvettem, akkor először "összeveszett" a vázzal. Utánaolvastam és azt írták, hogy néha van ilyen, esetleg koszos a csatlakozó - megtisztítottam - vagy resetelni kell a gépet - megtettem. Azóta semmi hibát nem ír a váz, ha bekapcsolom.)
Köszi a segítséget!
-
El Joe
tag
Kérdezném a profi vakuidomárokat, hogy teljesen ámátőr felhasználásra, derítésre elég nekem a Godox 350, vagy inkább 685, mert fényből soha nem elég?
-
Clemi
veterán
-
Clemi
veterán
Na most vaku téma a részemről! Nem tudom találkozott-e már valaki ezzel az anomáliával, de leírom mi történt.
Egy kisebb társaságban szoktunk összejönni fotózni. Az egyik srácnak Nikon gépe van és hozzá Godox vakuk és a Godox X1N távkioldó. Az történt, hogy amint bekapcsolta a rendszerét és elkezdett vakuval fotózni az én rendszerem gyakorlatilag meghülyült. Mint a Sci-Fi filmekben, az XPro távkioldóm nem volt hajlandó elvillantani sem az AD200 sem a TT685 vakut csak egyszer, sem TTL sem M módban nem volt hajlandó egy újabb villanásra. Ki-be kapcsolás után megint egy villantás és utána semmi. Akkuk ki/be a helyzet változatlan, csak egy villanás, de volt mikor az akku ki-be ellenére se villantak el a vakuim. Próbáltam a csatorna váltást, a helyzeten az sem segített.
Ebben az az érdekes, hogy mikor áttettem próbaként egy T1 vázra az XPro vezérlőm, arról a vázról hibátlanul villogott mindkét vaku. Vissza az én H1 vázamra, egy villanás és utána megint semmi.
Kikapcsoltuk a srác összes cuccát, ekkor egy darabig látszólag rendben működtek a vakuim, de csak látszólag, mert továbbra is voltak villanás kimaradások. Már teljesen kész voltam idegileg, a vázat is reseteltem gyári beállításokra, és azt hittem tönkre ment valami, de ennek ellent mond az, hogy a vázra téve a 685-ös hibátlanul működött, úgyhogy az XPro vezérlőre gondoltam, hogy elromlott, de az meg a T1 vázon működött hibátlanul, és persze a teszt gombbal is elvillantak a vakuk minden esetben, csak a H1 váz nem villantotta el az exponáláskor.Buli vége, hazajöttem, rendszert beüzemeltem és minden tökéletesen működik, mintha mi sem történt volna. Érti ezt valaki? Mert nekem lövésem nincs, hogy ez hogy lehetséges, mármint az, hogy más csatornán is zavarják egymást, sőt még kikapcsolás után sem tökéletesen működik a rendszer, viszont kilépve egymás hatósugarából, minden azonnal helyreáll.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Azert a Godox nem eppen egy pro kategorias termek, szerintem pont nem figyelnek ra, hogy zavarjak-e egymast vagy nem. Atlag usernek ugyis pont mindegy. Kb. pont uez van vezetek nelkuli mikrofonoknal is, a pro kategoria alatt teljesen lutri melyik hogy zavarja a masikat.
-
m1st3r
csendes tag
Szia. Azért, mert azt szoktam meg (ahogy írtam, régi Canon obijaimon), hogy azért hallom rendesen a motorokat az objektívben, ahogy dolgoznak. Nekem új, az, hogy(ha) ezek ennyire halkak, hogy nem hallom. És a kérdésem arra vonatkozott: vajon baja van-e, hogy nem hallom, vagy tényleg ilyen rohadt halkak.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- OLED TV topic
- PlayStation 4
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest