-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dimond G
senior tag
válasz Sigma7 #93698 üzenetére
Mázlista vagy! Igazi mázlista!
Gyönyörű hely és jó képek!
... és még tanáccsal is ellátsz minket! király!
Az a szomorú, hogy mindez elmúlik! Itt tovább görgetünk, mert lesz feltöltés! Sajna nincs olyan opció, hogy tárhelybe kerül és bármikor megnézhető, letölthető!
Persze neked szép emlék marad! Igazából ez a lényeg! -
Sigma7
tag
Még pár darab és befejeztem. :)
A Kitzsteinhorn csúcsa allatti kilátóból: [link]
Ez volt a levezető út: [link] [link]
És lent Zell am See: [link] [link] [link]
Lg G4
U.i.: Szerintem Horvátországnál olcsóbb. Fontos tanács; olyan szállásra kell menni, amelyikhez teljesen ingyen jár a Zell am See - Kaprun Summer Card. Ezzel a kártyával a környék szinte összes fürdője, strandja, felvonója, még a Grossglockner-re felvezető, autógyilkos, fizetős szerpentin is ingyenes. Reggeli, vacsora a szálláson, délben meg úgy is úton vagy ezen a helyen...
-
-
oxide83
aktív tag
Küldök egy videót a csúcson látható panorámáról.
[link] -
oxide83
aktív tag
válasz Bagoly01 #93690 üzenetére
Nem kell, itt van a szomszédos országban, mindenki számára elérhető szerintem. Ez a 3000-es hegy pedig könnyen megmászható nem igényel hegymászó tudást, osztrák nyuggereket láttam lejönni a hegyről . Egy jó túracipő és némi fittség valamint a tériszony hiánya nem árt, szóval ha valaki viszonylag jó kondiban van, illetve a kalandvágy is fűti egy 1 hetes balatoni nyaralásból simán kijön 3-4 nap Ausztriának ezen a részén.
-
oxide83
aktív tag
válasz Sigma7 #93677 üzenetére
Nagyon jók az LG G4 képek!
Milyen kicsi a világ . második LG G4-es képeden a háttérben tornyosul a Kitzsteinhorn csúcsa, azt másztam meg múltkor és a csúcsáról lőttem többek között a lenti képet is Galaxy Note 10 telóval, furcsa volt, eltörpül a víztározó fentről, mint minden más is hangyaméretűvé válik ilyen magasságbanRemélem hamarosan vége ennek a káosznak és lehet újra a hegyekbe utazni, az nekem olyan mint másnak a drog, elvonási tüneteim lesznek ha sokáig mellőzni kell .
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sigma7 #93681 üzenetére
"Ezt az optikát, érzékelőt kéne az Lg-nek azóta is használni."
Azt azért inkább ne, főleg a lencse minősége nem számított jónak már új korábban se, de a szenzorok sem visszafelé fejlődtek azóta.
Egyszerűen ezek az old school algoritmusok nem dolgozták túl annyira a képet, azért tűnhet jónak.
Bár én nem vagyok már annyira elájulva tőle, egyszerre szemcsések és olajfestmény-szerűek a képek (utóbbi a füves részeken látszik nagyon), színzaj sincs rendesen kezelve, a HDR még a régi fajta, egyszerű megoldást használja, ami szellemképre hajlamos, nélküle viszont gyenge a dinamika... Éjszakai mód nuku, ha nem tökéletesek a fények, akkor egyből zajtenger lesz a kép, és lehetne még sorolni a hiányosságait.
G4-em van, de ha lehetne, akkor a kameráját kérdés nélkül bármikor elcserélném akár egy új LG-jére is, más gyártókéról már nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sigma7
tag
válasz Plazmacucci #93679 üzenetére
Ausztriában, a Kaprun fölötti víztározó.
-
félisten
-
Aryon87
félisten
válasz Doki42 #93672 üzenetére
2 éve dobta ki párom a kazettáimat, rengeteg jó zenével. Valahogy elkerülte a figyelmem, hogy MM-ben kapni kazettás magnót egész jó áron, így most már bánom hogy engedtem neki hogy menjen a sok éve őrzött doboznyi kazetta (kb 40-50db ha nem több). Hifimet pár hónapja dobam ki, az óra mutatásán kívűl már semmire nem volt jó, kazettát már elindításkor becsípte
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Doki42
őstag
Retro ez is😁
p30 liteIphone 13- samsung galaxy tab s6 lite - Vétkezni emberi dolog, de isteni érzés
-
Aryon87
félisten
válasz Ricardo #93660 üzenetére
Nekem talán egy W300i, de lehet már a W580i volt, ami a mai napig megvan és működik is és viszonylag elfogadható képeket csinált Akkoriban még nem volt csúcstelóm...
K300i, W300i, W580i, W19t (Live with Walkman) Xperia SP majd itt elegem lett a Sony-kból és lett az LG G4.. Pedig a csúcs Xperia tetszett nagyon..SE W580i
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
novinyul
veterán
Nagy ötlet volt a kis gumi a tetején, sokkal jobban lehetett irányítani, de a W810 normál gombos kivitele már jobb volt. Akkoriban hanyatt vágtuk magunkat ezektől a képektől, de nálam a zenei rész vitt mindent(az első agybadugós füles ) Kisebb vagyont fizettem érte, de kellett
Ja és a Rába külön kedvenc! Pár nyarat dolgoztam ilyen géppel[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
Varoz
addikt
válasz novinyul #93659 üzenetére
Egyetlen hátránya volt számomra, a joystick, így nekem W810i-m volt. Imádtam.
Mai szemmel nem túl jó minőség, de akkoriban tényleg csúcs volt.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
novinyul
veterán
1999-ben kezdtem mobilokkal foglakozni, de legjobban 2000 - 2010 évek közti időszakot szerettem.
Ő meg beállt egy fotóra
[link]
S9Xiaomi 14 - Xiaomi 12 - Retro telefonok
-
törölt tag
-
Gubu0101
veterán
Kipróbáltam most egy virágal is. Huawei P40 Pro
[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Aryon87
félisten
válasz Plazmacucci #93637 üzenetére
Működnek, csak nagyon körülményesen lehet hozzájuk jutni.
Képek feltöltése után menj a profilodra amennyiben be vagy jelentkezve ott. Katt az albumok részre, ami átvisz az adatlapodra. Jobb felső saroknál lesz az xxxx kép. Arra katt, ami által behozza a feltöltött képeidet. Na ott már ki tudod választani a képeket. A jobb legszélső kép felett van egy olyan hogy művelet ha arra rányomsz, előjön a beillesztőkódok megjelenítése. A többi adja magát.
-
trebrona
nagyúr
válasz Plazmacucci #93639 üzenetére
https://dl3.pushbulletusercontent.com/YI6E3zVwXRy3uq6VStwvuDXv9ES6lBmZ/image.png
https://dl3.pushbulletusercontent.com/AaRJfZy1xu85t5CriABvsN6ZHNCoFfdi/image.pngHa megvan, vágólapra teszed a kapott linket, onnan már a szokásos.
[ Szerkesztve ]
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
félisten
-
trebrona
nagyúr
válasz Plazmacucci #93637 üzenetére
Jobb klikk a képre, kép megnyitása új lapon. Megvan a linked, beleteszel th-t a kisképért, vagy md-t a közepesért és voilà.
------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------
-
félisten
-
Gubu0101
veterán
válasz hacki87 #93632 üzenetére
Úgy hozzá szoktam a szokásos képfeltöltéses módszerekhez itt fórumon,hogy nem figyeltem.Csak "reflex" szerűen már töltöttem is fel a képet Most már így lesz,ahogy írtad Köszi!
(#93633) Aryon87 Mostanában nem járok belvárosban,Bp főleg nem,de majd készítek.
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
-
hacki87
senior tag
válasz Gubu0101 #93628 üzenetére
A hozzászólásokban a képek mellett írjuk oda, hogy milyen telefonnal készültek! Fontos, hogy a hozzászólásban, ne az aláírásban szerepeljen, mivel:
1. Az aláírásunk (telefonunk) változhat, így a régi képeink alatt is az új aláírás (az új készülékünk neve, típusa) jelenik meg
2. Az aláírásba írt szövegre nem lehet keresni, így későbbiek folyamán az adott típusú telefonnal készült képek nehezebben találhatóak meg
3. Mobilnézetből nem látszik az aláírás[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz #30610944 #93618 üzenetére
Éjszakai modal lett,gondoltam még nézem, semmi beállításon nem változtattam. Állványom nincs marad a kézi, majd probalgatom úgy is ahogy javasoltad Én is észre vettem, hogy nem olyan szép.
-
Aryon87
félisten
válasz Gubu0101 #93617 üzenetére
Tyííí, itt a fókusz elszállt valamerre, pedig nem lenne rossz a kép a környezeti körülményeket figyelembe véve. Jut is eszembe. Az a lámpa alapból fehér világítású, vagy az az undorító borostyán szín, amit a teló kikorrigált? (bár nem hiszem hogy tudna ilyet, de így is mennyit számítana Budapesten is, ha nem az a fos sárga lenne...)
-
törölt tag
-
törölt tag
Valaki tudja, hogy a long exposure effect az iPhone-oknal mekkora shutter speedet jelent kb?
Ez csak akkor van ha live foto be volt ugye kapcsolva. -
törölt tag
válasz Gubu0101 #93617 üzenetére
Mondjuk a minoseg igy sem valtozott. Katasztrofalisan rossz. Ha az ejszakai moddal csinaltad akkor az a problema. Sima modban jobb kepet keszit. Valami gond van a P40es szeria ejszakai modjaival.
Probald meg ugyanezt lefotozni normal modban mondjuk allvanyrol vagy pro modban ISO 100, shutter-t meg told fel. Jobb eredmeny fog szuletni.[ Szerkesztve ]
-
Gubu0101
veterán
válasz akooos #93615 üzenetére
Most már ott van Köszi az infót
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Greenboxot szeretnék felállítani. Vannak előre Greenbox (zöld) háttérnek árult szövetek (pl.: pamut). Van különbség a méteráru boltban vásárolt szövetek közt? Gondolom itt van olyan akinek van ebben már tapasztalata. Fotózásból már van Lightboxom,de csak egy nagy méretű. 2 Lightboxal már érdemes nekivágni egy 16:9-es felvételének? Vállalkozásom rövid bemutatójához kellene egy személyre.
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
XBOX ID: GoTReX #4839
-
törölt tag
válasz Ricardo #93597 üzenetére
"Az viszont még mindig áll, hogy a fényképezőgép tuti nincs nálad amikor kellene."
Én mondjuk szoktam vinni, igaz, nem tömegközlekedéssel járok.
Sony A5000 fényképezőgép alku után 30, kitobi 25, portréobi 55. Ezzel már bőven jó vagy és csodás háttérmosásod van. Kicsiben is el lehet kezdeni.
Ne is mondd, nagyon drágák lettek a csúcstelefonok.
-
törölt tag
válasz tomboy0013 #93604 üzenetére
Ezért is nem kezdek bele inkább, amíg nem nyerek a lottón... Főleg, hogy van más hobbim is.
Nézegettem, hogy MFT rendszeren mennyiből jönne ki használtan (!) egy viszonylag korszerűbb váz + pár alap objektív, de az ultra-wide áraknál már el is döntöttem, hogy hagyom a fenébe. És akkor még nem kifejezetten fényerős üvegekről beszélünk.
Telefonoknál meg nem feltétlenül van egyenes arányban az árral a fotós tudás. Előbb venném meg példaul az oxide32 által említett Honor 20 pro-t erre a célra, mint egy félmillisós Samsung-ot, ami csak 1 látószöggel tud raw-t menteni.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz oxide83 #93600 üzenetére
Én az elmúlt 2 évben kb fél millát költöttem el fényképezőgépre, obikra, tartozékokra és még így is spóroltam amin tudtam (használtan is vettem ezt-azt), de ha az ember ki akar próbálni mindent akkor ettől jóval magasabbra rúghat a kiadott összeg. Jelenleg kb már csak az asztrofotózás nem lehetséges ezekkel az eszközökkel, arra még ennyit el kellene költeni. 😀 Egy kompakt gép is kb azokkal a korlátokkal küzd mint egy mobil csak a kép minősége meg a dinamikatartomány jobb. De ha tökéletes hattérmosás, jó éjszakai képességek is fontosak akkor kell a cserélhető obis gép és a fényerős obik. Már csak a jó háttérmosással is kinyílik a világ egy mobil vagy kompakt géppel való fotózáshoz képest, legalábbis számomra nagyon sokat dob (tudom van portré mód a mobilokban, de az inkabb felejtős).
-
Nikaré
őstag
Egy próba.
Automata mód.
Mate 20[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
P30 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Gyermekkorunk menő dumái
- Sweet.tv - internetes TV
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Gyúrósok ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest