Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
-
Rx
aktív tag
Jogos.
Nagy volt az elvárás az előző részhez képest.
Akiknek csalódás volt azok közül is a legrosszab egyéni értékelés 10/8 vagy 7,5
A lényeg, hogy sok film részemről a 7,5 sem érné el.A lényeg, hogy nekem nem csalódás volt, így lett kerek a Nolan féle Batman trillógia.
keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
Integra
titán
obliviont akarok nézni!!! most!!! imax 3d-ben 85ezer fps-sel és angolul!! pronto!!!
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Zirowe
nagyúr
A kételyek max a "nem igazán okos" emberek fejében lobbantak fel.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Rx
aktív tag
Igen láttam a filmet, nem is egyszer.
Van két szemem, láttam én is, hogy ott ül Macskanővel.
De mivel le tudnak kötni a filmek, (már amelyik tetszik) ezért utána olvasok minden megjelenő hírnek és az ottani hozzászólásokban mindig láttam, hogy van aki megkérdőjelezi a film végét.És erre ez jött magyarázatnak:
Mivel Alfred elmesélte, hogy miben reménykedett mikor Bruce eltűnt, lehetett volna egy képzelet, mivel a város megmenekült az árnyak ligája pusztítását is sikerült megállítani. ---> "Batman meghallt, de elvégezte a feladatát"keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
pohár
félisten
ööö, te most láttad is a filmet, hogy ilyet kérdezel? mert egyértelmű a válasz...
monstre... te mit bácsizol, meg nénizel mindig?
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
törölt tag
-
Rx
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
A sötét lovag - felemelkedéssel kapcsolatban valamelyik oldalon azt olvastam, hogy kételyek merültek fel, hogy Bruce Wayne valóban túlélte a robbanást.
Erről tud valaki bármi infot?
Előre is köszönöm a segítséget!ui.: a film nagyon tetszett, ahogy az egész trillógia
A sötét lovag után túlon túl nagy volt az elvárás és sokan csalódtak is, viszont én azok közé tartozom akinek így jó ahogy van.keep it simple! "Régi rendszer: Rx felhasználónak 11 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"
-
littlelion21
addikt
-
Zirowe
nagyúr
válasz Integra #10982 üzenetére
Egyszerű: van az a pénz.
Gondolták, hogy Favreau már bizonyított egy képregény adaptációval, hát adjunk neki még egyet.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
pohár
félisten
nem a DC végén van az alternatív befejezés (de 100%-osan lezár minden szálat a DC), az alternatív végének szövege le van írva angolul, hát érdekes
eddig egy release van, amiben ez benne van, ami pedig ez: Total.Recall.2012.MULTi.COMPLETE.BLURAY-NoSence
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Zirowe
nagyúr
válasz Zirowe #10979 üzenetére
Graig@SNL (+vicces trailerek)
Ford szívatja Craiget
Graig+Catherine Tate (Doctor Who companion)
David Tennant+Catherine Tate (egyik legjobb)
Karácsonyi Ének angolosan (szintén a zseniális Tennant és Tate páros)Amúgy aki szereti az igényes Shakespeare feldolgozásokat:
Hamlet (Tennant és Patrick Stewart, red kamerával forgatva)
Macbeth (Patrick Stewart)
II. Richárd (Ben Wishaw+Stewart)[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
SNL Hawkeye, csak kár, hogy 30mp-s részekre van szedve.
[link], részlet végén a bal alsó sarokban van mindig a következő rész, 9db összesen.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
-
Zirowe
nagyúr
-
pohár
félisten
hopphopp, van a Total Recallnak alternate endingje is
-
hoffman_
nagyúr
ez volt már? Olga <3, Tom, Freeman, jóféle lesz
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
atike
nagyúr
A jelenés
The Appariton
ImdbMegnéztem. Volt benne egy pár jó gondolat, meg egy pár jó jelenet... De kb ennyi. Nincs vége. Nincs kidolgozva, erősen kesze-kusza. Felejtős.
3/10
-
mephi666
nagyúr
este moziztunk, azt hittem, hogy láttam már a vad vágyak-at, de mégse...
barátnővel néztük, neki is nagyon tetszett: a sztori kellemesen csavaros és csomó ponton meglepett ennél a filmnél szvsz az imdb-s 6.5 kevés... nálam minimum 10/7.5
elkezdtük nézni a folytatást is, csak már késő volt és az utolsó félórát átaludtam (az elején masszívan visszanyúltak csomó helyen az első részhez, ezért unatkoztam kicsit)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
félisten
Ajeossi
Ez viszont adta ^^
7.9/10 -
félisten
Cashback
Elment, agykikapcsolónak éjjelre megfelel.
6.6/10 -
Viszlát
addikt
Ha ram hallgatsz, kezded a regiekkel. Habar en azokat sem tartom olyan hu de kiemelkedo alkotasoknak, azert a mai napig megvan a ba'juk, ellenben az uj reszekkel kapcsolatosan csak a hig halmazallapotu fekalia jut eszembe...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Integra
titán
in time
kellemesen csalódtam, könnyed vasárnap esti film, semmi öldöklés, vagy túlzott akció.
érdekes alapgondolat....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Jhonny06
veterán
válasz huskydog17 #10955 üzenetére
"Vándorló Kontinens (Continental Drift)"
Aztakurva, azért ez is egy gyöngyszem abban a bizonyos címek fordítása témában..
-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Most sikerült megnéznem két nagy címet, az egyik a Madagaszkár 3., míg a másik a Jégkorszak 4. Mindkettőt 720p verzióban néztem és elég sokat vártam tőlük, de hiába.
Madagaszkár 3.
Az első két része nekem nagyon tetszett, így ettől is sokat vártam. A helyzet az, hogy elég nagyot csalódtam ebben az epizódban, nagyon összecsapottnak tűnik, unalmas, kiszámítható és nagyon sablonos nekem. Na persze a technológiai oldalon kiválóra vizsgázott, ahogy az a Dreamworks produkcióktól szokás is, ezen a téren nem is lehet belekötni.
SPOILER On:
Az egész cirkuszi téma nem igazán tetszik, de a legjobban az a francia mindent látó és tudó nyomozónő idegesített, ez nagyon nem illett valahogy a képbe. A karakterek a történések szinte mind kiszámítható és sablonos volt. Még Julien a poéngyáros is ebben az epizódban semmi poénosat nem mondott vagy csinált, a pingvinek dettó. Na meg ott ez az totál idétlen és végtelenül idegesítő szöveg Mártitól, az afro cirkusz, piszkosul idegesítő. Hogy a francba jön az afro frizura Európához és a cirkuszhoz? Nem értem, na mindegy.
Egy jelenet volt, amire azt mondom, hogy kiváló, ez pedig amikor visszatérnek NY City-be és nézik a régi otthonukat.
SPOILER Off
A zene a film nagy részében szintén összecsapott és sebtében összeválogatott hip-hop vagy nem is tudom minek is nevezzem gagyi cucc volt. Sokkal jobb lett volna a szimfonikus zenét előtérbe helyezni, hogy legalább a komolyság egy kicsiny látszatát keltsék.
Összességében ez számomra egy rossz folytatása az első két résznek, a nyomukba em ér a 3. epizód, nekem ez egy nagyon nagy erőlködésnek tűnik, hogy valamit gyors össze kellett dobni. Ez így nálam csak egy gyenge közepes.
5/10Jégkorszak 4. - Vándorló Kontinens (Continental Drift)
Mivel ezt közvetlenül a Madagaszkár 3. után néztem, így úgy álltam neki, hogy sokkal rosszabb nem lehet és igazam is lett, sőt!
Az igen gyengécske 3. rész után egy elég erős epizódot sikerült összehoznia a 20th Century Fox-nak. A látvány nagyon szép, főleg a környezet megvalósítása, gondolok itt a vízre és a szárazföldekre, főleg amikor töredeznek. Kicsit furcsa, hogy Maninak más a magyar hangja, de ezt tudtam előre, hogy az eddigi hangjáért felelős szinkronszínész szándékosan nem vállalta el a szerepet, pontosabban felhagyott a szinkronizálással.
SPOILER On:
A filmben azok a kis piros fehér lények, akik Sid-el furcsa módon kommunikálnak, eszméletlenül tetszettek, aranyosak, nagyon szimpatikusak és az a "nagy csata", amit megtervezek, az nem semmi. A filmben majdnem sírva fakadtam a röhögéstől, amikor Sid lebénult, felrepül az égbe, de mivel nem tud beszélni se kiabálni, így nagyon poénos volt. A végén kicsit keveselltem a románcot Diego és a barátnője között.
SPOILER Off
A zene nem kiemelkedő itt sem, itt is akadt 1-2 zene, ami bántotta a fülemet, de még így is sokkal jobb, mint a Madagaszkár 3-nál.
Összességében ez egy kellemes meglepetés volt nekem, bár sok lehetőség lapult még ebben a filmben, ami nem aknáztak ki, de így sem lett rossz. Egy nagyon erős közepes, de inkább már a jó kategória ez.
7/10Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
horush
addikt
Få meg på, for faen (Turn me on goddamit)
A "Norvég pite" újít, a főszereplő lány.
Nem volt olyan rossz amúgy, egy 6,5 pontot megér. Trailer.
-
Huma
addikt
A Cashbackra visszatérve. Nem úgy volt, hogy az angol nők rondák? Csak mert elég jó csajok szerepeltek a filmben. Most vagy összegyűjtötték az összes jó nőt a szigetországban vagy már felhígult az angol vér. Esetleg külföldi színészeket vontak be.
Még nem adtam rá pontszámot. Egy nyolcast szerintem megérdemel mert nagyon jó film.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz TazLeacher #10949 üzenetére
Főleg, hogy a Birodalom visszavágban van...most néztem, hogy hülyeséget írtam...
-
TazLeacher
nagyúr
válasz bigdady #10942 üzenetére
Már bocsánat, de ez mekkora baromság?!
Már miért kellene így nézni? A Jedi visszatérben van ugye az az ominózus mondat...ami ugye erősen SPOILER-es. A film nem véletlenül így jött ki.
A helyes nézési sorrend tehát:
4-5-6
MAJD
1-2-3.
A film így épül fel, így lett kitalálva, hogy ismerd meg az alapsztorit, majd az előzményeket. SEMMIKÉPP SEM AJÁNLOM, hogy az 1-2-3-al kezdjen, aki még nem látott SW filmet, lényegében hazavágja a teljes 4-5-6 trilógiát...és ez nem választás kérdése. (Vagyis az, csak semmi értelme.) Hiszen a 4-5-6-nak csak úgy van értelme, ha nem tudod az előzményeket, és az 1-2-3 is sokkal értelmesebb, ha tudod a végkifejletet. Ez így lett kitalálva.
[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
Kaptár megtorlás.
Egynek jó volt, többet inkább nem véleményezném... A záró képsorok állatok voltak, csak kár hogy nem nagyon illik a filmbe.
Viszont ma moziztunk asszonnyal.
Hotel Transylvania, Legend of Guardians.
Mindkettő hatalmas animációs film, érdemes megnézni őket, halálra röhögtem magam rajtuk, meg párom is.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
rob83
aktív tag
Igen most szereztem meg az összeset és majd ahogy időm engedi úgy nézem!
Tehát akkor az újakkal kezdek!
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
pohár
félisten
hát most választhatsz, hogy megjelenési év szerint nézed (4-5-6-1-2-3), vagy a történet szerint, ami 1-2-3-4-5-6, én az előbbit választanám azt hiszem
-
bigdady
nagyúr
1-6
1. Csillagok háborúja I: Baljós árnyak
2. Csillagok háborúja II: A klónok támadása
3. Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja
4. Csillagok háborúja IV: Egy új remény
5. Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág
6. Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér[ Szerkesztve ]
-
rob83
aktív tag
Sziasztok!
Én még nem láttam a Star Wars egyik részét sem!
Kérdésem,hogy milyen sorrendben kell megnézni?
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
Pitterix
őstag
Az itteni lehúzások ellenére simán nézhető múvi. Szerintem passzol a "sorozat" többi részéhez. Lehet, hogy Jeremy nem egy Matti fiú, de jól játssza a szerepét. Ha lesz folytatás, mindenképpen megnézem.
Valaki írta, ha jól emlékszem, hogy jó a végén az üldözés, nos tényleg nem rossz. Még arra is odafigyeltek, hogy a Toyota ha már egyszer összetört, maradjon is úgy, ne javuljon meg folyton. Külön díjazom azt is, hogy nem bombanőt tettek be női főszereplőnek. Régen csini volt igaz, de most olyan kis szürkének tűnt Weisz kisasszony.7\10
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
tween
őstag
film+-on megy a király visszatér... még mindig hatalmas a lovas lerohanó jelenet
-
zoltanz
nagyúr
A Holnap a múlté: 10/7
-
Zirowe
nagyúr
válasz Pitterix #10934 üzenetére
Pedig én nem kényszerből tekerek, hanem szórakozásból.
-
Pitterix
őstag
válasz FoxiestFox #10872 üzenetére
(#10874) mephi666, (#10877) Edenyke: az a helyzet, hogy -7fokban azért nem nagyon mennék el tekerni....Még, ha lenne hó, akkor talán, az jó buli volt, de akkor plusz 1-2 fokocska leledzett, nem mínusz!
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
pohár
félisten
hhhmmm... a plakát az ígéretes
-
rt06
veterán
válasz #54715584 #10930 üzenetére
akarhanyszor leirod, attol meg nem lesz egyertelmu a mindig jelentese, es a szotagszama sem fog megnovekedni
Dyrtyho veletlenul nem a magyar megjelenest mutatja neked az imdb? mert az nem sokat fog a helyzeten valtoztatni
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
törölt tag
Fáj, amikor előjönnek?
Mindig.Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ez így lehetne helyes. Egész eddig erről beszéltem, nem másról.
A mű- és tükör- és többi fordítás nem érdekel, nem ahhoz szóltam hozzá.
Vagy ha érdekel is, sajnálom, hogy Spáh Dávid nem foglalkozik kimondottan fordítással, mert az ő fordításai nagyon jók. -
Dyrtyho
őstag
jó hír, az Imdb szerint a Dred 3D premierje 2013. január. 10. lesz, szóval ezek szerint még sem olyan nagy bukás a film
best regards, egy fórumozó blogger
-
rt06
veterán
válasz #54715584 #10925 üzenetére
nem, en eredeti cimen, eredeti nyelven nezek filmeket, sorozatokat
ami nekem igazabol nem felel meg, az az affele okoskodas, amit itt latunk - nezzetek utana mi a kulonsbseg a muforditas es a tukorforditas kozott, majd utana terjunk vissza a temaraaddig meg forditsd le, amit #10922-ben irtam
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
rt06
veterán
válasz #54715584 #10923 üzenetére
leirtam fentebb: every time != all the time
ennyi (plusz szotagszam, szotagok hossza, a "mindig" pedig nem egyertelmu, siman jelenthet folyamatos fajdalmat, itt pedig errol szo nincs)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TESCO-Zsömle #10921 üzenetére
Ááááááááá
Ti nem értelmeztek?
Már bocsánat, de hogy lehettek ennyire hülyék...?
Nem értitek a kérdés és a válasz közötti összefüggést? Az every time szerintetek mi a picsát jelent? Nem tudtok értelmezni? Hogy a francba különböztetitek meg a 12 igeidőt angolban, ha egy egyszerű párbeszédet nem tudtok időbe behelyezni?
Fáj amikor előjönnek? - Minden alkalommal
Fáj, amikor belerúgsz a bútorokba? - MindigMit nem értetek ezen?
A mindig még lehet helyes fordítás, erre próbáltam utalni, de látom teljesen feleslegesen... -
rt06
veterán
válasz littlelion21 #10917 üzenetére
nem o jatszott a dogma-ban is?
monstre: en mar tobbe nem rugok bele a butor lababa
amugy meg epp nezem a tbbt-t es ott volt egy ilyen: i put the fun in funeral
na erre mondjatok jo forditast (lehetoleg tukorforditast), ugy, hogy ertelmes ismaradjon
aki ezt megcsinalja, arrol elismerem, hogy hihe-baszas-tetlen* okos*: un-fucking-believable tukorforditva - egyekent valami barom ugy ferditette, hogy "eszem faszom megall" - meg ilyen hulyet...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szóval amikor te belerúgsz a lábujjaiddal valamelyik bútorba, akkor az csak néha fáj és nem mindig? Szerintem a mindig simán elfogadható válasznak, ha már szőrszálhasogatunk.
A kérdés minden egyes alkalomra vonatkozott.Én nem az egyfolytában vagy a folyamatosan szóról beszélek, hanem a mindigről...
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Rusher
őstag
válasz littlelion21 #10917 üzenetére
Csajozós.... Én am láttam régebben, vagyis belepörgetve "megnéztem", kíváncsi voltam mi lehet ez...legjobb....
-
littlelion21
addikt
Tipp a hétvégi kikapcsolódásra: [link]
-
rt06
veterán
válasz Viszlát #10915 üzenetére
nagyon is jol ertem, hogy nem az o munkaja, csak arra kivantam ramutatni, hogy beleugatni sem, foleg, hogy nincs meg hozza a kello tudasa
mert lehet ugyan kritikat megfogalmazni, de ertsuk mar, hogy mit kritizalunk (es itt latszik, hogy sokan a muforditast keverik a tukorforditassal)monstre: pontosan, a kerdes arra vonatkozik, a valasz viszont nem (pillanatnyi fajdalomra meg nem monfjuk, hogy egyfolytaban, folyamatosan)
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
Na de fonok, o szegeny nem fordito, tudja a szavak jelenteset, semmi tobb. Nem neki kene ezt megoldani, hanem annak akinek ez a szakmaja. Szabo Lorinc eleg jol meg tudta oldani peldaul a Shakespeare szonettek forditasat, pedig az sokkal de sokkal kotottebb szoveg mint egy film szovege.
Es itt el is jutottunk oda, ami az en velemenyem a temaban, hogy a forgalmazok, keszitok felelossege abban van, hogy nem hajlandoak megfizetni a Szabo Lorinceket, mert a cel nem a minoseg, hanem az olcsosag mindenek felett.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
rt06
veterán
válasz mephi666 #10912 üzenetére
mindig, egyfolytaban? elobbi kicsit, utobbi annal inkabb jelenti azt is, hogy a fajdalom allando, nem csak akkor all fenn, amikor a karmok elojonnk - ez nem letezo mogottes tartalom => fail (vo.: every time - all the time)
-
mephi666
nagyúr
pl: "mindig, egyfolytában, stb..." ami kifejezi azt, hogy nem is a fizikai fájdalom a lényeg, hanem hogy semmit nem tud pl a múltjáról és erre is utal...
ui: olvasd vissza egy tegnapi kommentem ...CSAK angolul fogom nézni... (meg felirattal néztem szerintem eddig is minden részt) ...angol tudásom szerintem rendben van annyira, amennyire hasznát veszem
a lelki békémet nem ez kavarja fel, hogy farkasnak hívják, de itt megint az jön elő, amiről eddig is beszéltünk: a mögöttes tartalmat herélik ki a filmben... még egy példa: a farkas is inkább falkában él/vadászik, a rozsomák pedig magányos harcos, mint a sokat emlegetett karakter
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
rt06
veterán
válasz mephi666 #10910 üzenetére
"akkor nézzenek utána, mi az, addig is művelődnek"
ilyen hozzaallasra csak annyit tudok mondani, hogy:
a) a szivem szakad meg erted, hogy farkas-nak kell elviselned
b) tanulj meg angolul es nezd ugyamugy meg hallgatlak, szerinted hogyan lenne jobb az idezett ket mondat, figyelembeveve a szotagszamot (ugye ne legyen mar fel perc monolog, mikor a szaja csak harom szotagot formal meg), illetve a karaktereket is (ugye woleverine nem igazan mondana olyat sem, hogy "minden egyes alkalommal, kedves aszonyom")
az meg hogy ugyanazt adjak vissza, nagyon nem ugyanaz, mint a tukorforditas (ez legjobban akkor latszik, mikor sokan kepesek olyan szokapcsolatokat szavankent lefroditani, majd egymas mellett leirni, amik egyutt egeszen mast jelentenek)
meg erdekelne, milyen moottes tartalmat rejt az every time, ami nem derul ki par perccel kesobb amugy isp.s.: kernelek, a tovabbiakban "x-emberek" kent hivatkozz a filmekre, az a megfelelo magyar forditasa
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
akkor nézzenek utána, mi az, addig is művelődnek
a tükörfordítással meg nem értek egyet... épp az lenne a lényeg, hogy a mondanivalót adják át ugyanúgy, csak más nyelven csak egy példa így az xmen kapcsán, ami nálam kiverte rendesen a biztosítékot a szinkronos változatnál (már írtam is szerintem korábban)
wolverine-nek meg a kiscsajnak volt egy párbeszéde még az első rész elején a karmai kapcsán, amit kb így fordítottak:
"-fáj, amikor azok onnan előjönnek? (When they come out... does it hurt?)
-piszkosul (Every time.)"ezzel ki is irtottak minden mögöttes mondanivalót... és nem csak ebben a filmben van ez így, hanem rengeteg másikban is... a szinkronok kapcsán is volt egy jó írás korábban, amiben megmagyarázzák, miért olyan f*s nagyrésze, amilyen
-
törölt tag
válasz littlelion21 #10908 üzenetére
Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy a többség buta és lusta.
Sajnos profit mindenekelőtt, így ezen nem is szabadna csodálkozni.
Mindenesetre nagyon bosszantó dolog -
littlelion21
addikt
válasz littlelion21 #10875 üzenetére
-
rt06
veterán
válasz mephi666 #10892 üzenetére
esetleg, ha oshonos lenne nalunk, es tudna mindenki, mi az, akkor realisabb lenne rozsomaknak forditani, de sokan azt sem tudjak, mi az (es igen, ezt is figyelembe kell venni, aki szerint tukorforditani kell, az nezzen meg egy filmet google translat-tel keszitett felirattal - sot, mindet azzal nezze)
-
senior tag
The Bourne Legacy
Az az igazság hogy nem nagyon emlékszem az elöző 3 részre így nem elképzelhetetlen hogy volt néhol értelme ennek a filmnek is. Most tervezem újranézni a trilógiát mert az emlékeim szerint jó.
Ez a film sem annyira rossz bár inkább csak az eleje tetszett és a végét kifejezetten vacaknak éreztem. A végén az a motoros üldözős rész szerintem rettentően unalmas volt majdnme mint a film utolsó 1 órája.
5/10-et azért megérdemel. Biztos lesz folytatás is ahol remélhetőleg kicsit izgalmasabb filmet tudnak öszehozni.Youth hides the key to salvation
-
tween
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Farming Simulator 25
- Nintendo Switch
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Politika
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.