-
GAMEPOD.hu
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Terrorista
senior tag
válasz orientcx #9598 üzenetére
10M credit 1+ nap alatt?! Taníts mester!
#9599 freddirty Emiatt ne hagyd abba. Ha el is bukod a hajód csak 5% a biztosítás ára. Az elején lehet nincs pénzed még arra sem, de idővel be fog indulni.
Amikor kiszedtek, akkor minden energiát tolj a ENG alrendszerre és folyamatos boostolással el tudsz lógni az üldözők elől. Közben körkörözz a hajóddal, hogy ne legyél tiszta célpont.
Később jobb shield/armor modulokkal tovább fogod húzni és kevésbé lesz rizikós az ID.
Kitartás! Az eleje kicsit lassú és nehézkes, de később minden más lesz.
[ Szerkesztve ]
-
freddirty
senior tag
Sziasztok,
Nemrég óta játszom, még csak küldiket nyomok illetve kereskedem. Az interdiction-el kapcsolatosan van kérdésem. Most még csak ingyen alap sidewinder-em van, de már összejött mani egy kereskedőhajóra. Viszont jópárszor kiszedetek már (néhányszor sikerült csak elkerülni). Ilyenkor simán elkezd az npc lőni, elugrani nincs idő oszt kampec. Jó hogy ingyen van az alap sidewinder, de ha vennék nagyobb kereskedő gépet akkor az már sokba kerülne ha minden incidens után vennék egyet (talán biztosítással csak a 10%-a a haulernek ami 5k). Márpedig egy hauler nem egy dogfiht masina. Van erre valami megoldás? Vagy inkább hagyjam most abba a játékot?
fred
-
orientcx
őstag
válasz Terrorista #9597 üzenetére
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Terrorista
senior tag
válasz rtitusz #9588 üzenetére
Ez remek...
Remélem megbüntetik a csalót. Ha 3rd party programot használt, akkor szimplán perma bant érdemel (esetleg 1 hétre). Ha pedig a játék egyik bugját használta ki, akkor egy rollback mehet neki (vagy elég ha elveszik tőle a CG-be betolt összeget), szerintem ez a minimum.
Egyébként a tier 1-et sikerült már unlockolni? A Zaonce-ban lévő CG, hogy áll?
[ Szerkesztve ]
-
rtitusz
őstag
Sag A* speedrun: https://youtu.be/ZcHakPgol0o
-
kozi71
senior tag
-
kozi71
senior tag
Köszi duvi mester!
Rengeteget fog holnap melóhelyen zümmögni a nyomtatóm!
Azt már látom nem egy könnyű játék ez. Végül is ezért választottam ezt.
Ugyan sokan írják ebben a fórumban is hogy monoton lesz idővel. Én 344 órát nyomtam Euro Truck Simulator 2-vel, ez azért csak mozgalmasabb kereskedős játék.
Ami most még aggaszt az a irányítás. Bízom benne a Hotas ég és föld lesz az egérhez képest.
Az istennek sem találok jó egér + bill. beállítást. AWSD jól müxik, viszont nem tudom egér görgőjére varázsolni a gáz adást, előre, hátra. Ha meg nem nyúlok semmihez pörög mint a veszedelem. Semmi alap nyugalmi állapotom nincs. Valami folyamatosan adja a jelet, és mozgásra ösztönzi a gépet. De még nem jöttem rá mi az.UI: Ez a hajó összehasonlító táblázat nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
high tech, low life
-
duvi
nagyúr
Szia!
Üdv a csapatban! Addig is amíg várod a hotast, ajánlom figyelmedbe az alábbi oldalakat és videókat:
- magyar nyelvű tutorialok
- Első lépések az ED Univerzumában (ez már részben elavult, de még érdemes elolvasni)
- az elite kronológiai történelme
- az EDHU fóruma
- hajóadatbázis (elérhető, fejlesztés alatti és koncepció hajók egy helyen)
- ED Shipyard, ahol összeállíthatod a neked tetsző hajómodulokat
- Kereskedelmi útvonaltervező (rajongói oldal): elitetradingtool
- Kornelius Briedis ED videói
- Official hírlevél archívum
- Online storeban vásárolható hajófestések
- Pilot Training videókVideókártya témában érdemes átnézni a "Milyen videókártyát?" topicba. A megfelelő paraméterek megadása után (ott is ajánlott a Téma összefoglaló elolvasása!), sok segítséget és tanácsot kaphattok VGA vásárlással kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
Na nehogymááá ne szálljak be egy remek kis offolásba, ez most pont kapóra jött. Én is épp videokártya csere előtt állok, mert szeretném pazarabb beállításokkal élvezni az elpukkanó Clipper látványát. Ha valaki szakértő a témában, akkor kérem, akkor segítsen egy tudatlan fed bugrisnak, akár priviben is(ostoba ötletekkel nem érdemes próbálkozni, abban én sokkal jobb vagyok)
-
ritusz - Nem tudom, miért vagy úgy kiakadva, ez még egy szerény, visszafogott, kultúrált úriember, az előzőben Rosenkreutz kolléga kb 18 h alatt "ügyeskedett" össze 88 Misikét[ Szerkesztve ]
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
rtitusz
őstag
Hogy lehet valaki annyira pofátlan és hülye, hogy 50 milliót csal valahogy össze, és azt hiszi, hogy senkinek nem tűnik fel, mikor a top 5 CMDR meg ilyen 6-8 millió környékén van azok közül, akik utána jönnek. A fószernek 1250 db. anacondát kellett volna kilőnie a 41 óra alatt, ami folyamatos játék esetén is azt jelenti, hogy 2 percenként egyet... [link]
[ Szerkesztve ]
-
rtitusz
őstag
-
cunnir
tag
Nektek is eltűnt a CZ Quivira-ból ? a küldetés az még megy csak a CZ pontokat nem találom
[ Szerkesztve ]
Elite Dangerous:Cmdr.Merohun
-
kozi71
senior tag
Köszöntem Mindenkinek a válaszokat!
Jövőhéten fogok még bőven mocorogni itt úgy sejtem.cunnir: Szeva! Remélem ez is le fog kötni két évre, mint a másik minimum.
high tech, low life
-
rtitusz
őstag
Minden hajóra bizonyos mennyiségű és méretű modul (alkatrész) pakolható fel. 1-es a legkisebb modulméret és 8-as a legnagyobb. Minél nagyobb a hajó, annál több és nagyobb modul fér el rajta. Egy nagy modul helyére kisebb tehető, csak nagyobb nem, mint a maximális modul méret. Nézegesd az ED - Shipyard oldalt, ott látni fogod, hogyan működnek a dolgok. Modulok egyelőre nem tárolhatók, de vételi áron eladhatók, így nem buksz rajtuk pénzt, az új hajóra meg megveszed újra. Macerásabb, mintha tárolni lehetne, de alapvetően ugyan az. Hajót az állomás szolgáltatásai (Station Services) alatti Shipyard menüpontban vehetsz, vagy raktározhatsz, ha több hajód van. Minden állomáson más a hajó kínálat, így lehet, hogy körbe kell nézned több helyen, mire találsz egy állomást, ahol kapható a keresett típus. Felszerelni az Outfitting menüpontban lehet. Erre ugyan az igaz, mint a Shipyardra, nem minden modul található meg egy állomáson, és minden állomáson más a kínálat. Lehet, hogy hosszú ideig kell vadásznod egy-egy nagyobb, A minősítésű modult. Minél nagyobb (1-8) és minél jobb minősítésű (E->D->C->B->A) annál ritkább egy modul.
szerk: úgy tűnik lassú voltam.
[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
Sajnos nem lehet raktározni alkatrészeket és át sem lehet menteni másik hajóra. Egy időben 1 hajóban ülsz és egyet is szerelhetsz. Ha van egy alkatrész ami le akarsz cserélni, akkor az új megvétele után a régi árát visszakapod. Azonban van hangár ahl több hajót tárolhatsz. Ilyenkor ki kell választani azt amelyikbe át akarsz ülni és onnantól kezdve azt szerelhed/használod.
Hajót felszerelni stationön és outposton lehet. Bedockolsz és az Station service/Outfitting menüt kiválasztod. Az elérhető alkatrészek (modul) készletei nem mindenhol egyformák.
Célszerű High Tech iparú naprendszerekben lévő állomásokra elmenni, mert ott mindig nagyobb lesz a választék.[ Szerkesztve ]
-
kozi71
senior tag
válasz gigafun #9577 üzenetére
Itt is el lehet raktározni sokféle alkatrészt? Ezek csere szabadosak? Vagy minden típusra másféle illik?
Ha megunok egy hajót, és van már másik, annak alkatrészeit átpakolhatom az újra? Vagy meg kell venni mindent erre is?
Még nem találtam meg a hajóvásárlási menüt. Gondolom ott le van írva minden adat részletesen a gépekről.rtitusz: Már első küldetést megnéztem, de ott nem kell mozogni szóval gyorsan meg volt, a másodiknál már repkedni kell az már nem megy. Megvárom azt a játékvezérlőt. Aztán folytatom a kiképzést.
[ Szerkesztve ]
high tech, low life
-
rtitusz
őstag
Pilóta függő, de alapvetően, ha játékos-játékos scenárió van, és egyforma ügyes mindkettő, akkor a drágább (harcra jobban felszerelt) hajó jön ki győztesen. NPC ellen más a helyzet, egy 2 milliós Viperrel ha ügyes vagy le tudsz szedni egy 300 milliós Anacondát. Egy 25 milliós Vulture-nek meg nincs ellenfele, maximum játékosok között. Attól, hogy drágább, nagyobb egy hajó, nem biztos, hogy jobb is harcra, tehát ilyen szinten nem igaz, hogy drága hajót olcsóbb nem tud leszedni. Egy 100 milliós T-9-et (kereskedő hajó, lomha, nem is kicsit, hatalmas tömeggel, és gigászi raktérrel), ha nem szökik el, egy 32 ezres alap Sidewinder is leszed, csak idő.
A tutorial küldetéseket (főmenüben) csináld végig mielőtt beleveted magad a játékba.
-
gigafun
senior tag
válasz rtitusz #9574 üzenetére
És ki ne felejtsük a sorból az Anacondát, ami a legnagyobb multirole hajó, és nagyobbat ugrik, mint az Asp.
Mint ahogy tanult kollégáim is mondták, nyugodtan lehet a hajót átalakítani a különböző feladatokhoz, már csak azért is, mert a modulok adás-vételén nincs veszteség. A hajó eladásán viszont buksz 10%-ot. -
kozi71
senior tag
Köszöntem szépen a gyors válaszokat!
Most még csak bambulok a bázison, nyomkodom a gombokat, ismerkedek.
Felszállni nem fogok így még. Remélem a parkolásért nem kell fizetni.
Adder akkor az első célom.
Ennél a játéknál egy kis „vadász” le tud szedni egy drága nagy hajót?
Ezt nem szeretem a BSGO-ban, csomó pénze, ideje rámegy embernek mire megépít egy erős gépet, erre jön egy kicsi occcó amortizálja hipp-hopp. Védekezni sem lehet ellene igazából.
Ha itt is ez van, akkor maradok valami kisebb osztálynál, inkább azt túrom fel max-ra.high tech, low life
-
Terrorista
senior tag
Szia!
Nyugodtan tedd majd ON topicba az efféle kérdéseket, mert ez az.
Hajók közül sok olyan van amit több célra lehet használni. Mindenben megállják a helyüket, de egyikben sem kimagaslóan. A legjobb kezdésnek szerintem egy Adder, amivel elég jól lehet kereskedni és felfedezni.
Aztán később célszerű átülni egy Cobra Mk. III-ba. Azzal már el lehet érni a 40 tonna feletti rakteret és elég jó távolságokat is meg lehet vele tenni.Az elején egyébként ismerkedj a játékkal, vállalj küldetéseket, hogy legyen elég pénzed és csak utána vágj bele egy nagyobb felfedezésbe/szállításba. Egy hajóval egy időben több dolgot lehet csinálni csak nem biztos, hogy megéri. Ha épp szállítasz és felfedezel, akkor nem biztos, hogy kifizetődő lesz ha közben rátámadnak a kalózok és elbukod a hajót és a szállítmányt. A hajó elvesztése nem olyan vészes, mert a teljes értékének 5%-át kell csak kifizetned, hogy visszakapd, míg a rakományra nincs biztosítás.
Minimális átszereléssel könnyen átalakíthatod szállítóból felfedezővé és csak egy dologra koncentrálsz.
[ Szerkesztve ]
-
rtitusz
őstag
Adder->Cobra->T-6->Asp ebben sorrendben egymás után mind alkalmas a kereskedés, bányászat (Erre talán a Cobra a legjobb) és felfedezés szerepekre, csak kicsit át kell szerelni a modulokat a különböző célokra. Ha elmész felfedezni, akkor kereskedni nehéz lesz, mert több ezer fényévre a lakott rendszerektől meglehetősen ritka (értsd: nincs) űrállomás, ahol adni venni tudnál dolgokat. Tehát akkor a szkennelésé a főszerep.
Billentyűzettel egy pillanatig se próbáltam, a játékkal egy időben vettem én is a Hotast.
Amúgy jelenleg a játék legelején a harc a leggyorsabb pénzszerzési lehetőség egyébként.
A legolcsóbb felfedező hajó, amivel már megéri elindulni az Adder, ilyesmi konfigurációban: E Shipyard - Adder (1,2M)
Fullos Adder: E Shipyard - Adder (4,9M)Felfedezésre én már Asp-ot használok, az egy más kategória már, de így néz ki: E Shipyard - ASP (20,9M)
[ Szerkesztve ]
-
kozi71
senior tag
Szevasztok!
Megvettem steam-n ma reggel a játékot. Valamiért 7MB feletti pakkot vártam, de csak 5.4MB volt a telepítés.
Háááát, egér+ bill. nálam nagyon nem ficereg jól.
Pedig sok szimulátorral játszottam eddig.
Végső elkeseredésemben megrendeltem a Hotas X-t. (szegény én)
Remélem azzal már bejövős lesz.
Melyik hajóra kellene rágyúrni ha főleg a kereskedelem, felfedezés, esetleg bányászat foglalkoztat most még? (Harci része nem érdekel, arra ott a BSGO)
Gondolom nincs olyan hajó ami erre mind egyben tökéletes. Szóval nagy raktér, és gyors is lehessen, ha valakinek rám fáj a foga, el tudjak azért menekülni.
Apropó felfedezés, miközben azt művelem egyáltalán lehet kereskedni? Vagy olyankor csak a szkenneré a főszerep? Elsőre így ennyi jut eszembe most. Fórumot olvasgattam de elég nagy a terjedelme már. Szóval ha visszatérő kérdések lettek volna ezek, akkor elnézést kérek!high tech, low life
-
gigafun
senior tag
Sapphire kártyák általában elég hangosak. Nekem volt kettő is, mindkettőnél azonnali cooler-csere volt.
Nem tudom, ez a példány mennyire zajos, utána kell nézni.
Nekem ilyen kártyám van:
ASUS Radeon R9 270X R9270X-DC2T-2GD5 2GBIgaz, hogy csak 2GB RAMmal, de csak 55ezer, és nagyon halk, eddig hibátlan. (kb másfél éves)
Van 4GB-os változata is, de az már 70 fölött van. Talán oka van ekkora árkülönbségnek.
Egyébként az Asus magasabb órajelen megy.
Nem tudom, a 4GB RAM mennyit számít, de nálam az ED elmegy 1080p-ben 60 FPS körül magas grafikai beállítással. Csak RES-en esik le kb 40-re. -
Tharus
csendes tag
Kicsit offolnék, elnézést előre is. Videókártya vásárlás előtt állok, szerintetek milyen ez a videókártya?
Sapphire Radeon R9 270X 4GB GDDR5 OC with Boost PCIExpress /11217-04-20G/ 60 ezer lenne az ára.
4 GB-os ez mondjuk jó szerintem benne. Ha valakinek más tippje van azt is elfogadom. Köszi -
duvi
nagyúr
válasz Phobion #9563 üzenetére
"UI színkombinációkról tud valaki egy összegző oldalt?" Parancsolj
-
-
cunnir
tag
válasz Terrorista #9545 üzenetére
Még mindig bugos a CG? mert nekem nem számolt bele semmit pedig kb 1 mill-t leadtam
Elite Dangerous:Cmdr.Merohun
-
rtitusz
őstag
Alliance Bounty Hunting Community Goal a Zaonce rendszerben!
-
orientcx
őstag
Soraidból (jogos) felháborodás tükröződik. Amíg neked, a Gótai almanachban is szereplő ősi birodalmi nemesi család sarjának csak egy Dropshipes kaland jutott, addig én, a bugris újgazdag Fed gyökér 2x is hódolhattam az aszteroida turizmus költséges hobbiának. Elárulom, ha nálunk, Fed(esztánban) a barátnőd elégedetlenségének akar hangot adni, akkor nem selyemzsinórt kapsz tőle szūlinapra, hanem befizet egy RES túrára. És amikor az első után újraszūlettem, meggondolatlan ostobaságból kineveztem a második szūletésnapomnak, amire ugyanazt az ajándékot kaptam...
Szegény olcsóbban jött volna ki, ha egyszerűen sms-ben próbál szakítani.
És egy komoly mondat a végére: én tényleg becsūlöm, hogy csakazértis kipróbáltad a Dropshipet.
És most mennem kell, idézést kaptam, mert bepereltem magam komolyságért.u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Zsooodammit
csendes tag
válasz Terrorista #9528 üzenetére
Cannon+Beam, nekem is az van, én elvagyok vele, korábban már írtam is. Kis hajók ellen lassabb mint 2 beam, vagy pulse, de a nagyok ellen szerintem a cannon miatt jobb.
Battlelog: Zsooodammit Xbox360/Elite: Zsooo
-
ooooobi
senior tag
Akkor most megy valamelyik cg? Nem vagyok gép közelbe, de ha nem akkor nem is sietek haza meló után
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
orientcx
őstag
De cunnir kolléga anno tényleg vett Dropshipet, azért ez a csúcs. Ha valaki venne Orca-t is, akkor az már egy erős döntetlen lenne
-
(#9545) - "a mikulásos magyarázat elég gyengus"
Nem értem, a mikulásnak mégis milyen színösszeállításban kellene Ödönkének kiszállítmányozni a virgácsot?
Ja, elnézést, mindig elfelejtem, hogy a Birodalom maga a sötét oldal, és egy tisztességes Empire mikulás az tök fekete(egy kis rózsaszín melírrel a szakállában, hogy meg lehessen különböztetni a krampuszoktól)
-
Amúgy, ha jól látom a képet, arrafelé szűken mérik a combat bondokat, vagy csak az összes megjelent contributor pacifista.[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
válasz rtitusz #9540 üzenetére
Valami bug lehet, mert fórumokon/local chaten is panaszkodnak. A CG leírásában az látszik, hogy majd 500 contributor próbálkozik és eddig 0 credit gyűlt össze.
#9541 Na tessék, csak helyére kerülnek itt a dolgok.
Szóval a mikulásos magyarázat elég gyengus. Abból a képből pontosan látszik, hogy a Fed és Szövi az összeomlás szélén egyensúlyozik és megérett a pusztulásra!
Hail the Emperor!
-
orientcx
őstag
válasz gigafun #9542 üzenetére
Á, szóval te rágalmaztad meg azt a pompás császári csodát! Hát nem szégyenled magad, te Fed pernahajder? Én kérem ki magamnak az uralkodó nevében ezt a gyalázatot!
-
ritusz - nálam akkor is a Dropship vásárlás képezi a csúcsot[ Szerkesztve ]
-
rtitusz
őstag
Vettem és fullra tuningoltam poénból egy Sidewindert. Nagyon vicces vele Openben hülyíteni a népet.
-
orientcx
őstag
Való igaz, én rendesen szívtam a Clipper a vérét, rávilágítottam már a kalapos wartburgosokkal való egyértelmű analógiára, említettem már a vergődő libához való hasonlatosságát(lásd a képen), konstatáltam már kéjes vigyorral az arcomon, hogyan ül át sorozatban Clipperből Pythonba a majdnem komplett birodalmi törzsgárda, de azt speciel nem állítottam, hogy csajos. Kár, mert remekül hangzik, felér két púpozott vödör savval, tényleg csak azt sajnálom, hogy nem nekem jutott eszembe(bár ez van olyan jó duma, hogy mától én mondtam)
Ami pedig a piros színben pompázó Pythont illeti, azt félreértés "csajosságnak" tekinteni, az nem bizonyít mást, mint hogy még a mikulás is Pythonnal jár(és ha Ödönke nem pucolja ki rendesen a cipőcskéjét, akkor nyom bele neki egy Clippert, majd legközelebb megtanulja az a büdös kölök)
-
[/L]u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
rtitusz
őstag
Csak nálam bugosak a Conflict Zone-ok? Az egyikben csak egy frakció választható, a másikban meg egy se...
-
rtitusz
őstag
Szerintem felesleges, de te tudod.
A hírlevélből a legjobb rész a böngészőből játszható '87-es Elite.
-
duvi
nagyúr
válasz rtitusz #9534 üzenetére
A HRP-t a biztonság kedvéért tettem rá, mivel nem viszek komolyabb páncélt és legyen némi plusz védelme a hajónak egy esetleges ütközéskor. Igyekeztem minden eshetőségre felkészülni Az A6-os FC meg belefért (beáldoztam szegény keselyűmet ) és hosszútávon csak spórolok vele némi időt a sok tankolás alatt.
Ha azt mondod, hogy tök felesleges, akkor ledobom a HRP-t
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz rtitusz #9527 üzenetére
ITT az ASP configom. 48.823.696 CR az ára. Nekem könnyű dolgom van, mert ez lesz az első komolyabb felfedezőutam. Még nem jártam a lakatlan részeken
Megjött az eheti hírlevelünk is: Dangerous Newsletter #73.
Május 4-ig 25%-os akció van a legtöbb hajófestésre!Szerk: Lassú voltam Akkor én inkább törlöm a Diamondback képet.
[ Szerkesztve ]
-
gigafun
senior tag
A large Cannon-t próbáltam, a lövedéke nagyon lassú. Simán el lehet lépni előle.
Max 100-150 méterről lehet használni, kis hajók ellen viszont esélytelen. Mondjuk azoknak elég az az egy large beam. Lehet, hogy kipróbálom.(#9526) duvi
Szép hajó! Jó ez a festés is. Gondolkoztam rajta én is, aztán a White Apollo lett.
Egyébként nekem az Asp a kedvenc multirole hajóm. Elég jól egyensúlyban van a mozgékonyság, erő, ugrótávolság és a szállító kapacitás.[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
Gratula!
Szép a festés! Egy loadoutot majd dobj ha lesz időd. Kíváncsi vagyok mennyi lett a vége a hajónak.
Most gondolkodom egy Vultureban, de nagyon megdrágultak a modulok. Az A-s moduljai már 5-6M/db áron mennek. Valami kompromisszum kell az elején mert nincs most fölös 25-30 millióm.
#9522 Nem kellett volna.
A múltkor volt arról szó, hogy a Clipper csajos hajó. Nos ha az csajos, akkor ez itt mi??
Edit: Vultureon próbálta már valaki az 1xCannon (nem MC) 1x Beam setupot? Néztem tegnap videókat és egész meggyőző volt a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Végre összejött a pénz (hála Munfayl adakozókedvű kalózainak) a felfedezőhajómra. Most fejeztem be a legózást. Este útnak indulok. Ebből egyenesen következik, hogy holnap valami nagyon jó CG fog indulni Elvileg a Powerplay bétáig leszek úton. Remélem, hogy sikerül egyben hazahoznom a szép új ladikomat
-
orientcx
őstag
válasz Terrorista #9519 üzenetére
HŰHA! Úgy látszik, most csúnyán belenyúltam a forró pudingos tálba! Asszem a császár legelszántabb hadnagyával állunk(ok) szemben! Először is, ez a hangsúlyos magázódás, ez királyi, akarom mondani, császári vérre utal. Tán csak nem őfensége egyenesági rokonságát tegeztem le ilyen szemérmetlenül? Esdekelve kérem, nézze ezt el nekem, egy alacsony származású, tanulatlan Fed bugrisnak.
Mindenesetre, ha élhetnék egy javaslattal, az érkező Clipperjére ne is C3-as lézereket, hanem egy pár D3/G-s megafont építtessen be a császári szerelőkkel, mert ha az amúgy mókás kinézetű hajója nem is, de az ilyen harcias kirohanás, amit öntől fentebb olvashattunk, na az még a legelszántabb Fed vitézt is fejvesztett menekülésre készteti(hát még engem)
Én vissza is kotródtam a hangár sarkában elhelyezett kukák mögé.
-
"Ő császári fensége rendelkezésre bocsátotta a testőrparancsnoki flotta egyik kiváló hajóját. Egy igazi mestermunkát, a Birodalmi Clippert" - És önnek még humora is van! Minden téren le vagyok alázva(most még laposabban sunyítok a kukák mögött, még az itt kószáló alacsonyabb növésű rágcsálók is fentről méregetnek, méghozzá igen gúnyos vigyorral a képükön)
"sorsát csak Solo módban próbálja egyengetni, ahol vajmi kevés valós veszély leselkedik a pilótákra"
Az is igaz, hogy solo-ban játszom(ahogy ez egy igazi Fed szájhőshöz illik), de kérem, ne becsülje le a tudásom, ez a mondat számomra durván sértő. Én BÁRHOL képes vagyok veszélyt jelenteni saját magamra! És eme képességemről többször cáfolhatatlan bizonyságot is tettem.(mellesleg hogy miért solo-ban játszom, annak is megvan az oka, erről már írtam a (#8789) sz kommentben.
Ami pedig az aszteroidás oktató videót illeti, azt nekem fölösleges megtekintésre ajánlani, azt miattam, és rólam forgatták, a "hogyan ne csináljuk soha" című sorozat keretében...
Zárásképp kívánok komoly harci sikereket a teljes Empire seregnek(önnek, és cunnir bajtársának)
-
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelemu.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
Terrorista
senior tag
válasz orientcx #9512 üzenetére
Kedves Denevér kolléga!
Örömmel veszem érdeklődését. Engedje meg, hogy pár ponton kijavítsam, hiszen jövő időben beszél.
A hajó nem lesz, hanem már van!
Ő császári fensége belém vetett hite jeléül, rendelkezésre bocsátotta a testőrparancsnoki flotta egyik kiváló hajóját. Egy igazi mestermunkát, a Birodalmi Clippert!
Eme pompás hajó már az enyém és úton van felém. Az érkezéséig még sok teendőm van, de ez csak részletkérdés.A létszámra rátérve. Ő Császári fensége serege lehet hogy kevesebb, viszont hatékonyabb. És mindenben fel tudja venni a versenyt a Föderáció és a Szövetség csürhe bandájával szemben. Ezt maga is tudja jól, de hiába is próbálom magát az ellenkezőjéről meggyőzni, ha önnön sorsát csak Solo módban próbálja egyengetni, ahol vajmi kevés valós veszély leselkedik a pilótákra.
Persze erre a módra is egyaránt szükség van, hiszen egy nagyon jó szűrő.
Hová jutna a világ, ha minden kacifántos bajszú kurafi Open playbe tenné a lábát:!
A maguk fajtáknak nem maradt más csak az aszteroidák és hozzájuk hasonló borzalmas dolgok. Kicsit sajnálom is magát, mert nehéz lehet a sorsa, de talán egyszer lesz oly bátor és talpraesett, hogy a 3. menüpontot is kiválassza.Addig is javaslom tekintse meg a legfrissebb, 1980-ban készült: Hogyan kerüljük el az asteroidákat c. okatóvideót. Ennek ismeretében, talán lehet esélye megszerezni a pilóta lincenszét.
Maradok tisztelettel,
CMDR Teri
Hail the Emperor!
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Terrorista #9517 üzenetére
Thx! Megnyugodtam, hogy nem fog gondot okozni ez az egész multiplatformos kommunikáció
(#9516) rtitusz
Keresd meg Diopapát. Ő nagyon otthon van a játékban Én is beraktam várólistára, de még kivárok egy nagyobb akciót vele.[ Szerkesztve ]
-
Terrorista
senior tag
A P2P az egy nagyon régi szabvány, kvázi az internet kialakulásánál már jelen volt.
Hogy megértsd milyen egyszerű dologról van szó: Torrentezni minden oprendszer alól lehet. Nemde?
A konzolokra visszatérve, X360-on a Halo multi is P2P volt. Ez egy nagyon nüansznyi dolog ami nem jelenthetne problémát.
Tehát a játékunkra nézve semmit nem kellene abból észrevennünk, ha valaki más OS alól csatlakozik.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz rtitusz #9514 üzenetére
Ha csak szerverszintű kommunikációnk lenne, akkor kb. megérteném. Viszont itt a szerver csak a környezetet (a világot + az NPC hajókat) adja. A játékosok interakcióit P2P kommunikációval közvetítik egymás között. A reakcióidőben nem fog jelentkezni semmiféle késedelem a fordítások miatt? Pc "beszél" Pc-vel, versus Pc+Mac+Xbox beszél egymással. Első esetben nem kell fordítani a közös "nyelv" miatt, utóbbinál valamennyi időt tuti igénybe fog venni az állandó fordítás. Vagy teljesen mindegy, hogy milyen klienset használunk, ugyan annyi ideig tart az adatok kódolása és elküldése, valamint a beérkezett adatok feldolgozása? Ha nagyon hülyeségeket beszélek, szóljatok rám!
-
duvi
nagyúr
válasz Neil Watts #9510 üzenetére
- Köszi az infót! Nem vagyok otthon a témában, ezért ha nem gond kérdeznék még.
- Ha jól sejtem az "univerzális interfész" és a fordító program lesz a két kulcsszereplőnk a multiplatformosításban. Jelenleg is erősen korlátozott a partylétszám, mivel max. 13 embert tudtunk úgy összehozni, hogy lássuk is egymást. Mindezt úgy, hogy elméletileg 32 player lehet egyazon instában, de a gyakorlatban ezt nem tudják hozni, a "speciális" hálózati kapcsolatukkal (szerver + p2p hibrid). Ha minden partytag optikai kábelen, széles sávú netkapcsolattal, nagyon alacsony pinggel jönne fel, akkor elvileg működne(?) a dolog. A kapcsolat p2p része a gyenge láncszem a történetben. Amennyiben ezt kivonnák az "egyenletből" és csak szerverszintű kommunikációnk lenne, akkor működne az elméleti határ (32 fő). Persze ennek a kiépítése és üzemeltetése, hatalmas többletköltséggel járna, amihez folyamatos és számottevő árbevételre lenne szükségük.
- Mindezek után az lenne a kérdésem, hogy a három (későbbiekben 4) eltérő platform kommunikációjában, semmiféle lassulást nem fog okozni ezeknek a fordító algoritmusoknak és interfészeknek a működése? Pl. ugyan annyi playert (13) lesz képes lekezelni Mac+Xbox+Pc felállásban, mint sima Pc-s party esetében? -
orientcx
őstag
Napok óta annyi időm sincs időm játszani, hogy felkenjem magam egy aszteroidára, de gondoltam, a fórum tanulmányozása valahogy majdcsak segít áthidalni az űrt. Erre majdnem mindenki punnyad. Tessék szórakoztatni szegény elfoglalt Fed pilóta gyakornok segéd jelöltet, mert így uncsi söprögetni ezeket a bazi nagy hangárokat, amiben az a behemót Clipper is elfér!
-
Terrorista - "Clipper project started!"
Ha meglesz, és beállsz az Epire-hez, akkor máris 100%-al fog nőni a császár serege, és kétszeresére duzzad majd a Clipper huszárok létszáma is(már ketten lesztek cunnir kollégáddal)
-
rtitusz szaki táblázatai igen érdekesek, és duvi mester is kellőképp jelen van, de a többiek kapják össze magukat, irgum, meg burgum, meg szedte, meg vette, meg minden ilyesmi...u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
veterán
Szia!
Nagyon durván leegyszerűsítve - bár feltételezem nem mondok újat - ha a programnak ugyanaz lesz a felépítése - márpedig alapjaiban eltérő felépítés nélkülözne minden logikát - mint eddig, akkor az eltérő OS nem fog gondot okozni, ugyanis az API-kon ugyanaz az információ fog megérkezni, csak más forrásból.
Jó példa erre a Steam maga. Létezik Windowsra, Linuxra, OSX-re, sőt BSD-kre is gond nélkül feltehető, tökéletesen működőképes állapotban. Miért lehetséges mindez? Az eltérő rendszereken megszülető utasításoat egy univerzális interfészen küldi át a rendszer, így a szerver oldalnak kb. teljesen mindegy, hogy kitől jött az információ, válaszol rá.
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Terrorista #9508 üzenetére
Ez még csak a bemelegítés lesz. Majd ha jönnek a konzolosok, akkor lesz az igazi. Hogy lesz megoldva a P2P kapcsolat velük? De kívánom, hogy legyen minden zökkenőmentes! Saját érdekünk is
-
Terrorista
senior tag
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog zökkenőmentesen lezajlani a Mac és PC kliensek összeeresztése?
Szerintem nem kellene semmilyen bakinak lennie. Hogy ki milyen OS alól játszik lényegtelen, vagyis a többi játékosra nézve nem lenne szabad semmilyen hatással lennie.
Ha pedig azt +X főt nem bírja elviselni a szerver, akkor már mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz rtitusz #9506 üzenetére
Most már rendszert csinálnak belőle, hogy az érkező hírlevél tartalmát (jelentős részét) egy nappal korábban kiposztolják? Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog zökkenőmentesen lezajlani a Mac és PC kliensek összeeresztése? Ha jól értem, akkor változtatni fognak a friendly fire és bountyk működésén is. Remélem a holnapi hírlevélbe beteszik már a Powerplay megjelenési (vagy a béta) dátumát!
-
rtitusz
őstag
Új dev. update: https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=141640
-
rtitusz
őstag
Nem tudtok valahol valami jó CG-t? A random RES-hez meg kószáláshoz nincs kedvem. Várom már nagyon az 1.3-at, mert most kicsit céltalan vagyok. Kellenek azok az átfogó mindenki számára érdekes küldetések.
-
rtitusz
őstag
Lézerek időarányos sebzése. Szerkeszthető Excel táblázat:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/t_XgUhIuTdrxllIOvlfCzXQ/htmlview[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
válasz Terrorista #9496 üzenetére
A global reward nem szokott pénz lenni, sőt van hogy semmilyen anyagi hasznot hozó (pl.: diszkont valamire) reward sincs a végén. Ennél a CG-nél az volt, hogy a Volungu Public Company megnyerte a háborút, a birodalmiak nem tudják megvetni a lábukat a rendszerben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest