-
GAMEPOD.hu
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcnet
addikt
Felfedezés közben a mai nap folyamán nem tapasztaltatok bugot? Beugrok a rendszerbe, dudálok, de csak a központi csillagot látom. Nem is írja, hogy hány objektumot talált. Kezdetben csak a surface scan végeztével gondolkozott pár másodpercet, de most már a D-Scan sem megy.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
grHawk
aktív tag
Ez a videó azoknak, akik ismerik a célszemélyt.
Akik most rákezdenének, hogy mekkora genyóság, amit tettünk, olvassák el a videó leírását.
Nem nézőket gyűjtök, csak gondoltam jól esik ezt azoknak látni, akik áldozatául estek emberünknek.
Duvi, gondolom, ha nem kívánatos, úgyis törlöd. -
Cooper911
senior tag
válasz wollnerd #37193 üzenetére
"Kisthargoid-ok ellen is szeretnék harcolni, elég lesznek a normál fegyverek, vagy érdemes egypár guardian fegyó?"
A Guardian fegyverek inkább a nagyobb Thargoidok ellen valók.
Kraiton van akkora tűzerő, hogy elég a normál fegyver, ha keményiteni akarsz akkor AX multicanonokat teszel fel. Amiket itt tudsz megvenni.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
Felhőtakaró
tag
Egyre furább az ED. De jó. Miért nincsenek üzenet ; futár küldik kolóniára? Egy frissítés után egy csomó volt most meg semmi. Hogy lehet hogy egy kontrolling faction (player) helyett egy másik veszi át a controlling funkciót egy rendszerben?
huhh
-
wollnerd
aktív tag
válasz korte019 #37192 üzenetére
"Megvettem a Kraitet, volt egy fél órám és egyszerűen gyönyörű!! "
Jah, én is megvettem és én is imádni kezdem. Nagyon király VR-ben tolni. Nagyon jók a fegyverzeteinek az elhelyezkedései is, sztem! Fent középsőn van a Beam laser a két oldalon a cockpit felett vannak a nagy multicammon és az cockpit mellett vannak a közepes MC-ok. Még csak félig van engizve a hajó, távolról, de meglesz lassan.
Ja amikor lelassulok/megállok fejem felett megjelenik a hajtóműsugár, bár az alapértelmezett színben nekem kicsit bizarr/ijesztő volt. De kék színnel már kellemes.
pozitívum a kisvadászhangar is.
Python-om sose volt és már nem is lesz soha.Kisthargoid-ok ellen is szeretnék harcolni, elég lesznek a normál fegyverek, vagy érdemes egypár guardian fegyó?
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
korte019
tag
Köszönöm, este rálesek és vissza olvasgatok
Jólvan, azért köszönöm. Elszántságom lenne, de időm sajnos nem sok van Ha egyszer több lesz akkor mindenképp megpróbálok jelentkezni, hiszen ki ne akarna egy ilyen csapathoz tartozni?
De büszkeséggel tölt el a tudat, hogy létezik egy egység a galaxisban ami a miénkwollnerd:
Köszönöm neked is!
Bevallom nem bírtam ki, melóból néztem, úgy próbáltam utánanézni, így elsiklottam pár részlet felett
Köszönöm szépen!Off:
Megvettem a Kraitet, volt egy fél órám és egyszerűen gyönyörű!!
Végre egy kidolgozott belső, villogó ledek, kábelek, kapcsolók, bizgentyűk és ketyerék mindenfelé A kilátás remek, nálam első helyre lépett jelenleg, megnyerte a tetszésem nagyon, Condát nem adom el, de leparkolom egy időre. Végre nem egy steril, üres kabinban kell ülni. Persze lehet nem nézelődik mindenki, de én szeretem ha van hangulata a belső térnek is[ Szerkesztve ]
-
Cooper911
senior tag
Láttam már néhány ED videót, de ez valami burtál jó. Annyira jól összefoglalja, hogy miket lehet csinálni a játékban, hogy simán mehetne a steamre bemutató videónak, szerintem csak emiatt a video miatt jópáran megvennék a játékot. A narrátor hangja is nagyon frankó.
Sajnos a mi frakciónk még csak most készül így ebből kimaradunk.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
CsaBully
tag
aha hasznos infok köszönöm
jelenleg csak értékes rakományom volt, de semmi illegális, viszont látom már a csúnya kriminalisztikai jövőmet
22%, boost-val max 34%
[ Szerkesztve ]
Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
duvi
nagyúr
válasz CsaBully #37185 üzenetére
Normál térben, álló helyzetben és 4 pipes max sebességen mekkora a hajó hőmérséklete. Ha 30 fok allt van álló helyzetben, akkor az már egy hűvös hajó. A pajzs kapcsolgatás egyszerűen megoldható, ha összeraksz egy hulltankot. Ilyenkor egyáltalán nincs pajzs a hajón, csak a hull van megerősítve HRP modulokkal, amiknek egyáltalán nincs hőkibocsátásuk. Ettől függetlenül ha csempészel, akkor önmagában kevés a pajzs lekapcsolása a szkennelés nélküli bejutásra, az állomásokon!
-
CsaBully
tag
válasz CsaBully #37183 üzenetére
Közben kipróbáltam gyakorlatban ezt a kis okosságot és szerintem működik..cc 250ly-t tettem meg kikapcsolt shield generátorral, ami 7 ugrás volt jelenleg és amikor a cél előtt 1 ls-val visszakapcsoltam a shield generátort akkor azonnal rám akaszkodott egy npc : "what a tasty cargo.." , de már nem volt ideje semmire sem ez egy elég jópofa módszernek tűnik titkos küldetések, vagy csempészet esetén..
Hőhatás így nem volt de próbálkozás sem. ez egy dbx..nem tudom "hűvös hajó-e"..talán igen
[ Szerkesztve ]
Referencia: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=CsaBully ..Írj privátot,ha fel akarod venni velem a kapcsolatot.
-
duvi
nagyúr
válasz CsaBully #37183 üzenetére
Nem teljesen. SR-nál lezárod a hajót és megszűnik a hőkibocsájtás. Ezért is ugrik fel a belső hőmérséklet ilyen gyorsan. Össze lehet sakkozni "hűvös" hajókat, amiknek nagyon alacsony az üzemi hőmérséklete, de még így sem ér fel az SR hatásával. A HS használatával is drasztikusan vissza lehet hűteni a hajót, ami szintén csökkenti az észlelhetőségét.
-
CsaBully
tag
Lenne még egy kérdésem.. ha kikapcsolom a modulok közül a shield generator-t, kvázi nem kap áramot, akkor ugyanazt a lopakodó üzemmódot érem el mint a silent running-val? A növekvő hőhatás ez esetben nem érvényesül..
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz CsaBully #37180 üzenetére
Egyet tudsz tenni. Megkéred egy haverod, hogy segítsen. Kidobod a rakományt és ő felveszi limpetekkel vagy cargo scooppal. Hajócsere után ugyan így visszaadja neked.
(#37178) korte019
Beállítottam a jogosultságodat Discordon. Mostantól használhatod a szobákat és visszamenőleg is olvashatod a text csatornát. Köszönjük a felajánlást, de a külsős segítségnyújtás nem működik. Aki nem ismeri az aktuális direktívákat (mikor, hol, mit szabad csinálni a rendszereinkben), az a legnagyobb jóindulattal is csak árt a frakciónak. Amennyiben valakit komolyan érdekel a közösségi játék és van rá ideje, energiája, azt szeretettel várjuk az SSL kötelékében![ Szerkesztve ]
-
CsaBully
tag
Sziasztok!
Ha van a raktérben "áru" , akkor azt hogyan tudnám átmenteni a másik hajómra?Cargo rack cserével menne?Simán raktározni nem engedi..
Konkrétan nagy távolság miatt egy arra specializált hajóval mennék érte(már ott vagyok) de engineering miatt kell , a másik hajómmal kellene odavinnem hogy a plusz költségeket megelőzzem..lehetséges ez?[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
válasz korte019 #37178 üzenetére
"Erről az egészről nincs egy magyar nyelvű oldal, tájékoztató valahol?"
http://elitedangerous.hu/a-nagy-galaktikus-nepszamlalas/
És a videónak van bekapcsolható/kiválasztható magyar felirata is, ha nem vetted észre.
Illetve ez minden amit "SSL" keresőszóra megtaláltam az edhu oldalon.[ Szerkesztve ]
PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
korte019
tag
Tyűűű...
Nekem eddig ez az SSL dolog kimaradt.
Azért nem gondoltam volna, hogy ennyire jelen vagyunk Mindig tudok kellemesen csalódni az ED-ben.
Erről az egészről nincs egy magyar nyelvű oldal, tájékoztató valahol?
Vagy van egy központi rendszere a frakciónak? Sajnos keveset jutok géphez a munkám miatt, így hivatalosan nem hiszem, hogy a része tudnék lenni a csapatnak de nagyon szívesen segíteném a rendszert/szereket ahogy lehet.
+ a Discord társalgóra és a többi publikusabb csoportba hozzá tudnék valahogy jutni jogosultsághoz? Duroven néven vagyok bent, csak sajna eddig nem sok mindent tudtam megnézni, olvasni. Majd ma délutántól lesz pár szabad napom belevetni magam kicsit jobban -
duvi
nagyúr
Elite Dangerous Newsletter #233
Megérkezett az eheti hírlevél amibe - ahogy számítottuk - bekerült a The Great Galactic Census eseményünk és az erre az alkalomra készült videónk is! Ráadásul Brabentől is kaptunk egy elismerő bejegyzést!
-
wollnerd
aktív tag
válasz wollnerd #37168 üzenetére
Még egy észrevétel az FSD Booster-rel: Ugye ezek a boosterek csupán csak +10.5 Ly-t adnak max.
Tehát neutron túltöltés: 70,07x4=280,28 Ly és +10.5 Ly! Valójában az én példámmal maradva 290,78 Ly-ig engedi elugrani a valamelyik rendszerbe, csak ennél tovább már nem...
Magyarán a FSD Boosterben nem történik meg a túltöltés, ennek a modulnak csak annyi a funkciója hogy plusz fényéveket ad....
Persze ez a infó csalódást is hordoz, akik úgy számolhattak pl. 80.39x4 elvként fog működni, köztük én is.
Bár hozzáíródott a hajó infópaneljébe az a 80.39, mintha már alapból is tudná ennyi fényévet is ugrani...
Nem tudom hogy a Frontier hogy gondolta eredetileg a booster működését az fsd boosting-ok esetén, de akárhogyis sztem úgy kellene javítaniuk hogy a játék ellenőrizze hogy van-e fsd booster modul az adott hajóban és úgy számolja ki az következő ugrásokat a route plottingnál is.PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
Cooper911
senior tag
"A Kraitról csak annyit, hogy szegény Python!"
Hát a Python inkább multirole hajó és annak jobb még most is. De harcra tényleg jobb a Krait.
(Amúgy meg nem értem a Python miért nem kaphat fighter hangárt, nem értem ez miért nem csak modulméret függő, amelyik hajón van 5ös external slot abba miért nem lehet belerakni?)
És tényleg hangulatos a két első HP, főleg minigunnal[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
Ice_Man22
senior tag
Nah nekem sikerult a fullra fittelt challengert eladnom.... Epp a chieftaint akartam eladni... Most tuningolhatom az egeszet elorol. A krait nekem lomhabbnak tunik mint a challenger.... Igaz tuning nelkul probaltam.de a pilotafulke kilatasaal.... Nagyon jo.
-
duvi
nagyúr
válasz Pissti #37170 üzenetére
Igen, tegnap az új hajófestések frissítésénél hibáztak egy kicsit Sanszos, hogy valós az információ. Másik érdekesség a tegnapi Chapter Two | Launch Trailerben látható. Végigléptettem a trailert és pár pillanatig látszik az új chat menü. Ráférne már egy ráncfelvarrás, mert csapnivaló a jelenlegi chatfunkció. Arra számítottam, hogy már most megkapjuk, de sajnos nem jött be
-
Pissti
csendes tag
Úgy néz ki, hogy történt egy kis baki és a store-ban láthatóak lettek a következő hajók nevei. Persze a hitelessége, azért kérdéses.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz CactuS #37167 üzenetére
Már nerfelik/ték az elszállt küldi pénzeket. A Chieftain jobb mint a Dropship/Gunship. Inkább FAS kategória, mivel nagyon jól manőverezhető.
(#37168) wollnerd
Nem volt zavaró a karcos/tükröződő szélvédő. Igazából az összes hajónál megvan ez a jelenség, csak a megfelelő szöget kell megtalálni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
Neked Krait szélvédője nem tükröződik olykor karcosnak? Olvastam ilyen bugreportokat is...
----------------------
Amúgy a FSD Boosternél simán látszik hogy azért nem müködik fsd boost alkalmazásánál, mert ugye nem íródik át Core interval-nál az FSD-nek a fuel usage-je. Pl. 8-ról 10-re kellene hogy emelkedjen a 25% esetén.
Persze más kérdés hogy a normál ugrásoknál miért müködik, hiszen akkor is több üzemanyag használatot követel.
Lehet hogy adtak ehhez valami egyfajta kivételkezelést. Akkor most már cone jet és szintézis boost-hoz is hozzá kell adniuk...PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház
-
CactuS
Arcképgyáros
Na, ha vannak gyanúsan jól fizető küldetések, akkor még most kéne gyorsan belépnem.
Az alliance chieftain milyen szinten mozog, Dropship/Gunship?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
duvi
nagyúr
Meg is van az első Thargoid solo kill, Kraittal
-
duvi
nagyúr
válasz Pissti #37163 üzenetére
Pontosan. Ráadásul most nem csináltak bétát (minek is ) és sorban jönnek elő a bugok. Pl. egyes küldetések túl jól fizettek és bugosak is, de már dolgoznak rajtuk. Gyanúsan könnyű kilőni az összes NPC hajót, ezért sanszos, hogy itt is eltekertek valamit. A Kraitról csak annyit, hogy szegény Python! Aki szeret harcolni, annak erősen ajánlott kipróbálni ezt a hajót A fülke melletti fegyvergondoláknak, tisztára II. vh-s légiharc feelingje van tüzeléskor
-
Secundus
tag
válasz haverkulum #37156 üzenetére
Én is ugyanebbe a bugba futottam bele 3 alkalommal (10 küldetésből). Teljesítettem a "Source and Return" küldetést, leszállítom az árut, rányomok a Deliver gombra, majd a Complete-re és a Select Reward-nál nem történik semmi. "Back", és a küldetést eltűnt a Mission Board-ból, de a Transaction lapon még ott van. Cargo eltünt. Első két alkalommal Abandon-t nyomtam a Transaction lapon, de így meg Reputation/Influence vesztés volt. Írtam egy Ticket-et a Supportnak, meglátjuk mi lesz. Jó lenne a ha gyorsan javítanák, mert addig nem merek ilyen küldetést vállalni, pedig nagyon jó pénzt hoz.
Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, M.2 SSD Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB
-
Pissti
csendes tag
válasz haverkulum #37162 üzenetére
Csak a szokásosnak mondható bug-ok. Pár nap és minden rendben lesz.
-
Cooper911
senior tag
válasz haverkulum #37156 üzenetére
Én még a patch előtt nyomkodtam bőszen a CG befejezéséhez az accept gombot de semmi. Aztán kis idő múlva megint megpróbáltam akkor beadta. Próbálkozz vele később.
CactuS: Mivel itt PVP is van túl sok előnyt adna egy külső nézet gondolom ezért sem akarják.
[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
wollnerd
aktív tag
válasz wollnerd #37154 üzenetére
Már beküldtem a reportot a hivatalos fórumon. Csakhogy lejárt a robor ellenőrző rublika és nem vettem észre hogy bizonyos mezőket resetelte, pl. Severity-t minorra és a Frequency-t 1%-ra állította. Holott Moderate volt és All the time volt.) és így küldtem be a modiknak....
Mit csináljak? Kínos....
Válaszhozzászólással konkretizálom ezt a bakit?
A leírást úgyis részleteztem...
Szerk.: Most voltam regisztrálva a fórumra és hát máris kis bakit követtem el...[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Cooper911 #37155 üzenetére
Pofásan néz ki, nézegettem én is a hajókat és közben rájöttem, hogy nemrég olyan jól eljátszottam androidon a Galaxy on Fire 2-vel. A különbség a kettő játék között alapvetően az, hogy ott fixen kívülről nézed a hajódat. Ez az eliteben eléggé hiányzik nekem, pedig sokat dobna a játékon, ha nem csak fotó mód lenne (tudom van wingmaneknél "külső" nézet).
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, csinálom nagyban a küldetéseket (gyűjtök az új hajók egyikére - még nem döntöttem ) viszont egy zsírosabb küldetésem bebugolt... Az történt, hogy mikor leadtam a 72 egység árut akkor megjelent a jutalom választó felület, rányomtam arra amit szeretnék, nem történt semmi, még vagy 20 próbáltam rányomni, semmi, vártam kicsit majd bezártam az ablakot, azóta az állomás mission board-jában már nincs ott a teljesített küldetés, pénzt nem kaptam viszont a küldetés listámra a képen látható, hogy beragadt, ilyenkor mi a teendő? Javul majd magától vagy elbuktam a dolgot? (private groupot váltani már próbáltam)
[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
Hol lehet a fejlesztőknek leggyorsabban reportolni?
Nem jó még mindig az FSD booster!!!
Kipróbáltam az Anacondámon meglepetésemre kihozta a 80 Ly-t.
Oké, Deciatban voltam, utat terveztem Maia-ra, Jet cone boost-tal. 3 ugrás(!) Így a köv. rendszer Jackson Lighthouse volt, a neutron fsd túltöltés sikeres volt, kihozta a 322 Ly-t! A köv. rendszer már a Pleiades szektorú rendszer volt.
A probléma a neutron túltöltés után volt! Aktiválnám az fsd-t és hibaüzenet hogy üzemanyag nem elég????
Pedig még csak a fele megy el!!
Még a 32 tonnás tanknál is előjön a hiba! WTF?
Készítettem videót is.Azt ne mondják már nekem hogy "Bocsánat, de a GUARDIAN FSD BOOSTER nem kompatibilis a jet cone fsd supercharge-vel."
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
Patch note 4 hozzászólással feljebb.
Missions and Scenarios
Added new wing mining missions
Added new high threat USS's, and missions that can direct players to themMegaship and Installation Interactions
Added existing megaship interactions to installations
Added Escape Hatch interaction points to damaged megaships[ Szerkesztve ]
-
Ch0b
tag
Semmi mission rework ugye? Így nem csábítanak vissza.
-
duvi
nagyúr
-
wollnerd
aktív tag
"The Guardian FSD booster is once again available at the Guardian Tech Broker, now with improved fuel efficiency" Erre vártam egész idáig.
Szerk: Ezért parkoltam le a felfedező Anacondámmal a Jameson Memorial-ban, 8 tonna HN Shock mount-tal (is) hogy végre felunlockoljam..[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
-
duvi
nagyúr
Beyond - Chapter Two | Launch Trailer
Patch és note még nincs, de az új launchert lehet tölteni. -
duvi
nagyúr
Egy rendkívüli eseményt szervezett az SSL közösség, amit itt is szeretnénk megosztani. A nagy galaktikus népszámlálás
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz wollnerd #37143 üzenetére
Így van Patch note csak holnap (azaz már ma ) jön.
"PC Commanders, please remember to back up your keybinds!"
Ezt külön kihangsúlyozták, ezért mindenki mentse le a config fileokat!
Elérési útvonalhoz be kell kapcsolni a rejtett fileok mutatását!
c:\Users\yourname\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
Holnap játékidő szerint 8 órakor már lekapcsolják a szervereket és minimum 9 órát fog állni.... (igen, ilyen sokat...(?) Mondjuk legutóbb is hosszú volt az átállás.) SG-n olvastam, Dzsini fórumtárstól.)
FORRÁS[ Szerkesztve ]
-
wollnerd
aktív tag
válasz Cooper911 #37137 üzenetére
Én is CG-ztem. bányásztam silvert/coltant/Osmium-ot a közeli rendszerekben és leszállítottam The Oracle-be össz. kb. 600 db-ot. De megaship-ekkel nem taliztam.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz Cooper911 #37139 üzenetére
Így már jók Holnap érkezik a 3.1 patch. Ezzel érkezik a Installation Interactions amivel kibővítik a megashipekkel történő interakciókat:
Scan
Scanning the installation will allow Commanders to see what they can interact with: Turrets, Comms Arrays and Cargo Bays.
Turret hack
Disable turrets protecting other potential hackable points. This will deactivate security measures put in place to protect the Comms Arrays and Cargo Bays.
Comms array
Get tradable data from the Comms Array.
Cargo bay
Fire a limpet on the Cargo Bay to unlock and steal commodities and materials.[ Szerkesztve ]
-
Cooper911
senior tag
-
Cooper911
senior tag
A jelenlegi CG helyszínén a PLEIADES SECTOR IR-W D1-55-ben ahova az Aegisnek kell vinni a bányászott cuccokat van két szétlőtt megaship. Ezeket vizsgáltam meg, de nem jutottam sokra velük.
-
orientcx
őstag
válasz nubreed #37132 üzenetére
Ízlések és pofonok. Sztem a Challenger csak egy feltápolt Chieftain, és pont úgy is néz ki. Némelyik szögből olyan a külseje, hogy az ember már tényleg csak azt várja, mikor kezd el brekegni. Ezzel nem sok újdonságot kapunk, kicsit más az index búra, színre fújt a lökhárító, egy csicsa légterelő, és máris gyak ugyanazt másodszorra tudják beadni nóvumként a jó népnek(persze játszhatóság szempontjából biztos erősebb lesz, mint a Chieftain).
A Krait viszont tényleg friss hús az ED piacán. Nekem a forma is nagyon tetszik, szerintem sok érdekes részletet lehet felfedezni rajta, ráadásul ez egy igazi Elite'84-es hajó, ami külön izgalmassá teszi számomra. Persze tudom, akik nem gondolnak nosztalgiával a hősi C64-es korszakra, azoknak kevésbé öröm a régi formák felbukkanása, az ő álláspontjukat is el tudom fogadni. Mondjuk ha már az ős Elite-nél tartunk, annak idején a Krait egy kis hajó volt, viszont mire az ED-be ért, jó néhány kilót felszedett magára(az érettségi öltönye már tuti nem menne fel rá ). A videóból ugyanis az derült ki, hogy a Frontier egy igen komoly paripát faragott belőle(lehet, ezért lett Krait MKII).
Iszonyú gyors: Palin mester közreműködése nélkül egy alap A-s thrusterrel 380-at boostol, ami a leggyorsabbak között van, remélhetőleg ennek megfelelő lesz az agilitás is. A kilowattokkal sem lehet gond, a 7-es PP is felfér rá, ráadásul akár 7-es PD-vel is szerelhetjük, ami már kifejezetten királyság. Alapból kijön a 17Ly-es ugrótáv is, tehát némi tuninggal simán 20 fölé lehet tolni, márpedig azzal már bőven benne van az elfogadható kategóriában. Internal modulokkal is rendesen meg van pakolva(2db 6-os, 2 db 5-ös, 1db 4-es, 2db 3-as, és egy 2-es), ami ebben az osztályban kifejezetten jó. Ugye egy 6-os Barbi pajzs + egy 6-os SCB kombó egy ilyen, viszonylag kisebb tömegű hajónál már kifejezetten erősnek tűnik. És ki ne hagyjuk a sütikét, van hozzá kis vadász is(gyalázat, hogy a Pythonhoz meg nem )
Hátránynak az össz négy utility-t tudnám felhozni, ami azért elég soványka. Az is egy jó kérdés, hogy az a hatalmas üvegfelület mennyire lesz törékeny. És még valami, aminek nem örülök, a HP-k(3db large + 2db medium). Sajnos a large HP-k sehogy sem fekszenek az MC-knek a gatling rendszerük miatt. Igaz, a 7-es PP lehetőséget ad bármilyen energiaigényes fittre is. Azzal együtt én először mégis inkább egy takarékosabb, full frag cannon verziót fogok kipróbálni vele, így a pöttyök mehetnek a pajzsra, meg a gépházra(mondjuk az is igaz, hogy az új mérnöki rendszerben már közel sem lehet olyan durva frag cannonokat fejleszteni, mint a régiben, de ez van, majd átpakolom a Corvette-ről)u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
duvi
nagyúr
Az EDHU és az SSL bemutatja: The Great Galactic Census A videóhoz van bekapcsolható Magyar nyelvű felirat is!
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
-
okyoky
tag
válasz nubreed #37132 üzenetére
Viszont nagyon hatékony forma. Miközben támad, alig mutat felületet a célpontja felé.
A Cutter ennek pont az ellentéte. Formailag én szépnek tartom, de nem venném harcra, mert a két Large HP egyszerre szinte sohasem üzemelhetne az elrendezése miatt.... (Mondom ezt úgy hogy az engineres akció alatt fullra felszereltem és engiztem egy T10et harcra, igaz hagyományos fegyverekkel )[ Szerkesztve ]
-
-
orientcx
őstag
És még kis vadásza is van???
Tudtam én, hogy a Krait az igazi finomság! Rögtön az első beharangozónál első látásra beleszerelmesedtem, de most még jobban imádom(persze egy próbakör majd többet mond, de csak nem idétlenkedték el az agilitást, HP-ket, meg az egyebeket sem. Tuti azonnal végighaknizom majd vele a tuningműhelyeket(mondjuk az az "azonnal" ki tudja mikor lesz, egy hónapja nem volt időm egy másfél Ly-es körre sem )
Egyedül az a hatalmas üvegfelület aggaszt egy kicsit. A kilátás ugyan pazar belőle(VR-esek és fejkövetősek előnyben), de kérdés, nem kell-e majd bérletet váltani a szélvédő szervizbe.u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
duvi
nagyúr
Egy friss cikk az új beharangozó moziról. Feast your eyes on the Krait Mk II in the latest Elite Dangerous: Beyond - Chapter Two cinematic
-
duvi
nagyúr
Most már biztos, hogy jön a Krait is
Elite Dangerous: Beyond – Chapter Two cinematic trailer -
nubreed
veterán
Most 28 -án érkezik az Alliance Challenger is? Bocs ha hülyeséget kérdezek, de már nagyon rég nem játszottam és nem is követem naprakészen a játék körüli eseményeket. Csak itt a topicban olvastam, hogy most 28-án megint lesz valami update.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
gentlelynx
tag
Nos, azt vallom tanulnom kell a hibáimból... hogy kapásból meg tudjam őket ismételni...
Hát addig jártam a korsócskámmal a kútra, míg választ találtam...
Hatch Breaker Limpet a megfejtés. (Azannyaszemit...)
Most sikerült kivágnom magam és még F10 -re is maradt ujjam......Szép ez a játék!
-
wollnerd
aktív tag
Valahogy meg lehet mondani a VR ED-nek hogy NE az ablakos módban induljon el mindig?
Ott zavaró lehet hogy amikor hozzányúlnék az egérhez és úgy sikerül megmarkolni az egeret hogy a windows úgy érzékeli a kurzort hogy az ablakon kívűlre van és akkor persze az ED a fókuszát veszítette így nincs játékban kurzor így nem tudom használni az állomás szolgáltatásait... Gyakorlatilag vakon Alt-tab-olnom kell hogy újra legyen fókuszban az ablak. (mivel a fejemen van a HMD...)
Csak hiába állítom be a fullhd felbontást és pl. bordeless (azt szeretem) módba rakom a vr játékot, minden alkalommal visszaállítja magát hd ready ablak módba, amikor vr módban újra el indítom az ED-et az előző kilépés után...
Nem is értem hogy miért 1280x1024-es felbontást akarja a játék, amikor a vive és az oculus gyakorlatilag 1920x1080-nak megfelelő felbontású képet adnak ki??[ Szerkesztve ]
-
Cooper911
senior tag
válasz summers #37113 üzenetére
Ahogy azt már irták a clean drive csak a thrusterekre vonatkozik.
Silent runingnál a powerplant melegedése is gyűlik a hajóba, céleszerű a powerplantra low emission tuningot nyomni.
Ha a powerplant még nem A-s akkor célszerű azt felfejleszeni.
Ha csempészéshez kell a silent runing akkor szerelj fel Heat Sink Launchert, illetve arra az időre érdemes kikapcsolni a felesleges modulokat.[Ha ezt a kupont kivágod, tönkremegy a monitorod]
-
duvi
nagyúr
Summer Sale alkalmából ismét akciós az ED!
- Frontier Store
- Steam -
haverkulum
aktív tag
válasz gentlelynx #37115 üzenetére
Igazából kilőttem a sentryket mert nagyon érdekelt mi van ott, utána másik rendszerben befizettem a ~25ks büntit Köszi az infót.
-
Pissti
csendes tag
válasz summers #37113 üzenetére
Hali!
A drive tuning az csak a thrusterre érvényes. Amikor használod a boost-ot, akkor melegíti a hajódat és ezt tudod javítani a clean drive tuning-al. Álló helyzetben ezért nem láttál változást, csak akkor észlelheted, ha boostolsz egyet. Ilyenkor jobban megugrik a melegedés. Abban nem vagyok biztos, hogy a power plant melegedése kihatással van-e a silent running-ra. Azzal lehet tudsz egy kicsit javítani.
-
gentlelynx
tag
válasz haverkulum #37114 üzenetére
Einstandolták a cumót már előttetek és a drónok meg védték...
Nyitott scoop-os átszáguldás néha segít, de ha nem értékes a cucc, meg nem akartok kockáztatni, akkor a piros kerítést ne lépjétek át...
A büntit érdemes befizetni, a kibocsátónál, azt tapasztaltam... (Vagy egy IS-nél) -
haverkulum
aktív tag
Sziasztok, tegnap este egyik cimborámmal - aki még nálam is újabb az Elite világában - mászkáltunk egy bolygófelszínen ahol belefutottam valami lezárt zónába (instant jöttek rám sentryk és kaptam a bountyt, wanted lettem), ez mi lehetett? Nem volt semmi épület csak pár tároló a földön meg 1-2 roncs.
-
summers
tag
Hali!
Azt szeretném kérdezni, hogy a clean drive tuning után a hajónak nem kellene lassabban melegednie? Csináltam egy 5-ös Clean Drive tuningot, és bekapcsoltam a silent running-ot, de pont olyan gyorsan melegedett a hajó mint a tuning nélküli thrusterrel, pedig a thermal load sokkal kissebb. Teszt közben a hajó mindkét esetben mozdulatlan volt, csak a silent running-ot kapcsoltam be.
[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
-
Cooper911
senior tag
válasz gentlelynx #37109 üzenetére
Az a Nav beacon nem volt véletlenül compromised? Mert ott bizony csúnya arcok vannak akik elöször lőnek aztán szedik össze a maradékot
-
gentlelynx
tag
-
pcnet
addikt
válasz gentlelynx #37106 üzenetére
Lehet rád ugrott a T10 és wanted lettél? Múltkor pajzs nélküli Pythonommal (kellett a pénz) tradeeltem és épp megkértem a dokk engedélyt, rám ugrott egy Clipper. 32%ra zúzta a hullom.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
Micsurin
nagyúr
válasz gentlelynx #37106 üzenetére
Ha group vagy solo play volt jöhet a csúnya módszer, taskkill. Azt hiszem akkor lekap a mapról. Akkor szoktam ezt ha engedély nélkül sikerül a dokkba betévednem.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
gentlelynx
tag
Nem, nem Iszkiri Viktor volt, azt felismerem
Sajnos az volt a baj, hogy egyáltalán nem volt időm "eltávolodni"...
Úgy körbe voltam véve és annyi jel volt a radaron, mint fa a Börzsönyben...
Az egész pár mp volt... kb. kétszer tudtam boost-ot nyomni és már vége is lett...[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
válasz gentlelynx #37102 üzenetére
Mass Lock. Nem tudsz ugrani csak tetű lassan a nagy hajók közeléből.
Ha ki akarnak kapni inkább engedd. Kiszed, közbe gáz -> nullára. Ha kiértél boost és FSD tölt.Masslock meg idővel "megszűnik" ahogy távolodsz. Nagyobb hajóval meg nem is igazán fognak. Bár a T10 azt hiszem a Cuttert leszámítva mindent a sarokba tud tenni Masslock szempontjából.
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
duvi
nagyúr
válasz gentlelynx #37102 üzenetére
"rám akaszthattak valami horgot vagy mit (lock), ami egy fehér karikában lévő lakat szerű valamit jelzett, meg egy irányt és távolságot"
Erre gondoltál?"a FSD meg csigalassúsággal akart tölteni"
Mass lockban voltál, ezért töltődött lassabban az FSD. Ilyenkor el kell távolodni a támadódtól (folyamatos boost az ellenkező irányba) és felgyorsul a töltés.
-
gentlelynx
tag
Sziasztok!
Segítsetek lécci megfejteni, hogy mi történt velem... Sajnos nem csináltam videót és olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy szinte fel sem fogtam...
Áruval megpakolva indultam az új CG rendszerébe. Útközben többször ki akartak rángatni, sikerült is minden esetben lerázni az akaratos kullancsot, de megérkezve elkövettem azt - a valószínű hibát -, hogy a megaship meglátogatása előtt ki akartam olvasni a nav beacon-ből az infókat...
Kilépve, pár másodperc mulva a korábban lerázott T10 olyan közel ugrott ki mellém, hogy nekem is csapódott, amitől egy karikát már el is veszítettem a shield-ből, majd ezek után persze megpróbáltam menekülőre fogni, de rám akaszthattak valami horgot vagy mit (lock), ami egy fehér karikában lévő lakat szerű valamit jelzett, meg egy irányt és távolságot... Viszont innentől akármerre fordultam, vagy próbáltam trustolni, minden irányból engem lőttek, a FSD meg csigalassúsággal akart tölteni, aminek persze, tudjátok a végét... Szóval ez gyors volt és nem mondanám fájdalommentesnek... Mi történt és mit tehettem volna ellene?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz CactuS #37100 üzenetére
Az itt felsorolt változások és ötletek a játékosok visszajelzései alapján alakultak/nak ki. A Mining 2.0 csak Q4-ben fog kijönni és addig még sokat csiszolnak rajta. Amennyire értem a fapados angolommal, azért a limpeteken is változtatni fognak. A tegnapi videóban - Lavecon Recap and Mining Focused Feedback - megemlítik, hogy külön limpet tárolót terveznek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- eBay
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen program, ami...?
- BestBuy topik
- Androidos fejegységek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi, új, 2026.12.ig garos
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -40% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- Cooler Master 700W-os tápegység