Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #2151 üzenetére
Szóval továbbfejlesztett QarlTP3, ehhez parallax+update, az bő 2GB letöltés. HOFFMAN_!!!
Ez már azért lehet grafika.
Aztán megadja magát a 2 3870-esem is, lehet.
Jó azért, hogy lementettem pár DVD-re a modokat, felét már dobhatom ki.
Meg találtam egy szexi pucér felső modot. -
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #2136 üzenetére
Figyeld, hogy meglegyen a 10 skill növekedés az adott attribhoz szintlépés előtt. Akkor enged +5-öt. 8-9 -> +4, 6-7 -> +3, és így tovább ... Ha meg igazán élvezed a játékot, akkor meg nem törődsz vele. Mivel nincs multi, így tök mindegy, hogy kimaxolod a karaktert, vagy lentebb veszel a diff. csúszkán, de legalább nem kell közben írosgálni semmit.
Más: Idáig szenvedtem kisebb nagyobb kihagyásokkal a magyarítással, de ünnepélyes keretek között feladtam.
Egyszerűen nem boldogulok a TESCS-el. Amilyen lelkesedéssel nekikezdtem, hogy majd szépen fordítgatom lefelé, még 1 db!! küldetést sem tudtam megcsinálni úgy, hogy rendesen működjön is. A karakterlaptól mondjuk meg egyenesen rémálmaim lennének. Meg az egyik legfőbb problémám, hogy állandóan kidob az aztalra az a szerencsétlen.
Elképzelhető az, hogy a sok mod miatt van? Lehet anélkül kellene kezdeni vmit.Azt hittem a technikai oldal sokkal egyszerűbb lesz, de nekem nem az.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2110 üzenetére
Egyébként nem vagyok benne biztos hogy a QTP ennyire kiütné a sebességet. Sztem a brutális élsimítás az ami inkább beleszól a dologba.
Jah az a Crysis sztem egy szemét játék, de ha akarod tudni, sztem a CF-rendszereddel kb egy 88GTX szintje körül(inkább alatta) lehetsz. De sztem ez nem lényeges, mert az a játék egy trutyi. Azonkívül meg csak Dx9 az egész.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #2103 üzenetére
Ilyet kérdezni?! Ahhhaj!!
A G80 a legtökéletesebb GPU ami eddig a világra jött!!!! (ez nem feltétlen igaz
De számomra komolyan ez a best eddig) Amúgy igen az enyém G80 és elvileg valahogy tényleg ki kéne tudnom csikarni belőle...
Crysis nálam számomra bőven elegendően fut,úgyhogy azt ne is bolygasjukDe az Obliba nem fogok belenyugodni. Meglásd.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #2094 üzenetére
Te aztán nem bonyolítod
Luck-ot majd még lehet én is hanyagolom,de még megvárom SystemRoot mestert
A visszatöltés...hm,ezzel egyetértek,tényleg nagy hatalom
Viszont amikor a 15. mentésed szar és törölni kell 30 óra játékokot(a 160ból
) akkor kicsit mérges vagy. Amúgy röhej. Azalatt a 30óra alatt(sőt még előtte is) lvl30 voltam! És nem voltam képes fejlődni
Jorus: Hát igen Shivering az Shivering
Az visszalapozol párat akkor képek tömkelege vár rád
Amúgy nekem a vége nem jött be. Azaz királyságos persze,de nekem Sheo volt maga Shivering és most h eltűnt,olyan üres minden
Nem is mentem vissza már vagy 30-35 ingame órája...
(katt kissé fenhéjázós(
) képekkel kapcsolatban erre gondolt. Nekem sokáig okozott bajokat
Én ott akadtam el h két kép szükséges...előbb csinálsz egy kicsit a topicba(kb 160x10) és arra linkeled a nagyot...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #2085 üzenetére
Hát én tartok,hogy megkaptam a küldit a grógtól. El is irányít Mazogához...aki holtan fekszik az előtérben...szal én ezzel a karival buktam ezt a quest-sorozatot
Amúgy az iménti néhány hsz. valamelyikében Jack Sparrow (
) kolléga részletesen írta,hogy hol tudsz még olyan íjakhoz jutni,ha netán fájna rá a fogad.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2067 üzenetére
Modok nélkül csak a Skingradi házban lehet házvezetőcsajszi. Az amúgy télleg feelinges ház, sztem azt érdemes lenne megvenned katt, sztem az a legszebb ház a játékban, és ha telepakolod holmikkal akkor még otthonos is. Össz-vissz ~50k.
Azok a 9ek nem nagyon csinálnak önmagukban túl sok mindent...
Haszontalan egy bagázs.
De ez így van kb az összes guildel. Egy kivétel van, a Knight of The white stallionos puttó lovag-cucc. Ott az orkcsaj haverod amennyiben nem halt meg, akkor gyakran megy magától vadászni black bow banditákra. Bár asszem mindig csak oda a fenti ayleid ruinba megy gyilkolászni. És sztem meg is tud halni, mert anno egyszer jólelkű barátkozós hangulatomban meglátogattam, és nem volt ott, keresgéltem és nem találtam, sztem kinyiffant... -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2066 üzenetére
Bonyolult dolog ez a cpu/gpu összesített teljesítmény, nagyon pongyola kijelentés az hogy "nem hajtja ki", a valóságba általában vegyes limit van, még gyakrabban vga limit, és nagyon ritkán cpu limit.
Azonkívül a legtöbb teszt alkalmatlan ennek a kimérésére, főleg a 3DMarkok, azokat ne használd totál gagyik, csak az átlagembert hülyítik vele, nem véletlen hogy itt a PH-n már régen nem használják. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2047 üzenetére
Hát elég csórók vagytok
Ajánlom a Living Economy moddot, (nem konfliktol semmivel(nálam)), ezzel nagyon realisztikus lesz a bizniszelés, és nem lesz olyan hogy csak 800golja van egy merchantnak. Pl a nagyobb boltokban akár 3000is előfordul, de mondjuk ha megveszel tőlük sok sok cuccot akkor azzal felviszed az aranyszintjüket és el tudsz nekik adni drága cuccokat. Plusz ott már komlexebb a boltokba való invesztálás is, amivel még tovább nő az árusok aranya.Armorert skill-t nem érdemes varázslattal boostolni, nem jó kb semmire, nem fogod tudni tőle a plusz képességeket. Mint ahogy minden mással is így van, pl Alchemy, Blade, Blunt, stb stb. Szvsz unbalance lenne ha kis spellezéssel beadná a plusz képességeket.
Umbrát télleg különösen drága javítani, éppen ezek miatt érdemes hamar felfejleszteni az armorert 50-esre. -
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #2058 üzenetére
Csak bírja szusszal szegény! Nem lehet hogy azért vörös,mert épp elvérzik?
Jorus: Hát akkor nosza aludj 24et és utána várd a küldit
Ha már megvolt az alvás és ezt írtad is,akkor nem vettem észre.
Szerintem menj el a templomhoz mindenképp. Ott csekkold le hogy hiányzik-é a quest item. Alias: próféta
-
válasz
katt777 #2047 üzenetére
Hát, ha egyszer annyi a max zséje.
Én a jó motyókat el sem adom, pénzem meg van bőven, megvan a Skingrad-i kecó, a polcok meg roskadoznak olyanoktól, hogy Elwen Warhammer készlet, a 10 db Ayleid Statue, Mankar Camoran köpönyege, Birodalmi Sárkánypáncél, satöbbi, satöbbi. Csak ugye minek kirabolni egy erődöt, és szerezni 800 aranyat, ha 750 aranyért kell utána kalapáltatnom a békanyúzómat?
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2040 üzenetére
hát ilyen varázsod tuti nincs ha nem csináltál, ugyanis ez drain skill on self... az pedig nem lenne logikus ha ilyet lehetne venni...
Sztem ha drain skill 100 1secig-et csinálsz akkor ahoz nem kell egyáltalán magas szint, mivel a a spell "erősségét" valahogy úgy számolja ki a cuccos hogy magnitude*time. És az 1sec az meg ritka kevés, szal sztem még novice szinten is megtod ezt csinálni. És bőven elég az 1sec, elnyomod és katt.szerk: jah de ahoz hogy csinálni tudj ilyet, ismerned kell egy drain skill spellt. Szal ha nincs egyáltalán drained akkor vegyél valahonnan.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2038 üzenetére
Hát jah a Destruction télleg nehezen fejlődik magasabb szinten. Anvilban van advanced trainer a mages guildben. Amúgy mondok egy nem egészen(csak félig
) cheat tippet: mielött trainelsz nyomj el magadra egy drain skill destructiont, így ugyynis nemcsak hogy meglehetősen olcsó lesz(10*skill level gold) de 100as szintig tudod fejleszteni magad bármely trainernél.
Üdv: SystemRoot
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #2036 üzenetére
Ne temess senkit sehova!!!! Itt vagyunk,csak mint anno mondtad,inkább játszunk
Én most még mindig nem hoztam képet neked,mert nem játszottam azóta... De láttam,h SystemRoot szerint ennek is tudnia kéne
A Desctruction-skilled meg persze h nem fejlődik. Gondolom csak úgy lövöd a semmibe az "áldást" ...
És ez csak akkor fejlődik,ha sebez valakit. Ellen híján magad... Ergó csinálsz egy minimális sebzésű varázst és kipöckölöd a ' C ' betűt. Aztán 3-4 percenként iszol valami gyógylötyit.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2033 üzenetére
Hali,
Itt vannak a trainerek listája:[link]
Daggeres muksót pedig enm olyan nehéz találni, általában a conjurer-ek(vindasel) nekromantáknál szokott lenni, de pl a legtöbb íjász bandita is átvált rá ha közel mész hozzájuk.
A tesztedet majd meglesem alaposabban is, szép munka!Üdv: SystemRoot
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2030 üzenetére
Ha esetleg pwtrainre adod a fejed, akkor elmondom hogy ez esetben mi a legprofibb kivitelezése. keresel egy daggeres banditát(vagy kettőt), és átváltasz handtohandra. Beállsz egy sarokba(ez nem muszáj) és blockolsz. Ugynis a H2H block kicsi h2h szinten nem csinál recoil-t(visszalökést) ergo úgy fognak téged csapdosni mintha nem is blockolnál(ehez novice h2h szint kell maximum ha jól emlékszem, de remélhetőleg ezt nem sokan fejlesztik)
Ettől rendkívül gyorsan fog nőni egyszerre(!) a block ÉS a heavy/light armorod. Nem fársztó dolog amúgy, csak figyelj oda hogy nehogy meghalj. Ha jól csinálod akkor pikk pakk felfejlődsz magas szintre.Üdv: SystemRoot
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2030 üzenetére
Ha jól tom akkor úgy van hogy amikor blockolsz akkor is fejlődik az armor skilled. Az uolyannak számít mintha megütnének. Csakhát ugye sokkal kevesebb a blokkolás mintha megütnének jó sokan sokszor. Szal én csak azt tudom ajánlani hogy járj el trainerhez. Elég csak az egyik armortípust kifejleszteni. Ízlés kérdése sztem hogy meiket választod. Ha a szakmai véleményemre vagy kiváncsi akkor a Heavy armor jobban megéri, amennyiben sok a strenghte a karidnak(ergo harcos típus) (ezt a súj miatt mondom, mert sokáig igencsak nagy hátránya tud lenni) Én csak akkor ajánlom a Light armort ha kizárólag(!) futkosol, íjazol vagy lősz, mert akkor általában kicsi a strenghted, ergo sok helyedet elfoglalja, plusz még lassít is. De sztem kevesen játszanak teljes mértékben ilyen stílusban. Még ha 50%ban igy játszol akkor is inkább a Heavy, mert sokkal több armort nyújt. Egyedül Master szintű Light armornál a két legmagasabb kategória az ami egyenlő a Heavy armor azonos kategóriájú variánsával armor ratingben. De ez ugye lvl100-on van amit nem éppen könnyű megszerezni, főleg ha nem pwtrainelsz akkor ez a szint gyakorlítilag csak úgy érhető el ha folyamatosan ligth armorban feszítesz, de mint ezt írtam fentebb nem éri meg. Persze van fenti eszmefuttatásal szemben egy másik megközelítés is: mégpedig hogy magasan le***rod az ilyesmi érdekek profi vizsgálatát, és csak a hangulatodra bízod a választás. Így ha jobban tetszik a Light armor akkor azt veszed fel, ha a Heavy akkor azt, ha meg a sima ruha akkor pedig amazt. Én speciel már egyáltalán nem törődök az ilyesféle profi kivitelezésekre, teljesen a hangulatomtól függ hogy mit veszek fel.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #2028 üzenetére
Hát tény hogy törekedtek arra hogy balanceos legyen minden, de hogy nem érték el az biztos
Sztem a birthsignok közül kb 2db az ami értékes a többi vagy közepesen rossz vagy szinte teljesen haszontalan.
A Class választásnál is nagyon nagy különbségek tudnak lenni. Sőt még annál is nagyobbak. Emlékszem amikor életemben elösször játszottam Oblival (uhh de régen volt az) akkor relatíve sokáig egy választott klasszon voltam, és amikor átmentem custom classra akkor annyival könyebb lett minden (fejlődés, plusz pontok, stb) hogy nem hittem a szememnek.
Jah meg még annyit hogy magas szinten azok a race-beli difik (skill/attrib) teljesen elvesznek. Onnantól kezdve csaka az abilityk lesznek értékesek (plusz manna, resistance, különleges spellek / powerek). Szal pl lvl35 fölött már majdnem tökmindegy hogy milyen race-t választottál.
-
don pardon
aktív tag
válasz
katt777 #2026 üzenetére
Én ezzel nem teljesen értek egyet, mármint azzal, hogy értelmetlen saját osztályt csinálni. Én pl mindig saját osztályt csinálok, úgy hogy a karakter képességei hű maradjanak a kaszt/osztály nevéhez. Igaz, én leginkább csak azt csináltam, hogy kicsit átalakítottam a meglévő osztályt.
Például az assassin osztályból csináltam ClawMaster osztályt. Különbség annyi volt hogy kiszedtem a blade-t meg a acrobaticsot, és helyette illusiont meg alterationt raktam be. Így szerintem továbra is bérgyilkosnak mondható, csak meg van kicsit fűszerezveAmúgy nem kell mod ahoz hogy te válogasd meg a skilljeidet, ott van ehez a custom class.
-
válasz
katt777 #2016 üzenetére
200 óra játék fölött járok, az alacsony szinten kívül más gondom nem jelentkezett a képzettségekből, fejlődésből, egyébként közepes nehézségen tolom.
A karakterem ismérvei: Dark elf, Mage csillagjeggyel, BattleMage class.
Master skillek: sneak, destruction, alchemy.
Expert skillek: alteration, acrobatic.Szerintem reálisak a képességek egy sötét elf csatamágusnak, elvégre lopakodik, és spellek használatával gyilkolászik, nemde?
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1999 üzenetére
Tud az nV AA-t forceolni, ugyanúgy. Nincs olyan dolog amit nV driverből ne lehetne megcsinálni ATIéból pedig igen. (pár dolog másként van persze)
"Mondtam én neked, hogy minőségben (pontosabban minőség megj. sebességben) ott a pont az ATI-nál, ha már teszteknek nem hiszel."
Azért azt ne felejtsük el hogy az hogy kevésbé esik vissza az AA-tól az nem jelenti azt hogy gyorsabb is AA-val...
egy 8800GT totál agyonveri az X2/CF en kívül bármelyik ATI-t Oblivionban, bármilyen beállításon. Hiába az nV-k nagyon erősek Dx9-ben. -
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #2011 üzenetére
Hát tényleg nem egyszerű meló,amit épp csinálsz. Sok sikert hozzá.
Amúgy vicces hogy sokszor ami neked tetszik,az nekem nem,ami pedig nekem okés az nálad bukott
- HDR...de nem hiszem h ne jöttél volna rá
(teplomos képet majd hozok
)
Lehet ám, hogy sokan annyit obliznak, hogy nincs idejük fórumozni, nem? De. Csak ez túl kézenfekvő
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #2002 üzenetére
Most megint fordult a kocka.. olyan húzós hetem van hogy örülök hogy élek... De ha minden okés holnap tudok neked képezni. Bár az Aranyparton is látszik,ami kell sztem. A világítótorony egyértelműen megmutatja. És ez alapján akkor HRD + AA együtt nem okés nálam
ennyi "árulót"
mindenki itthagyja eme csodás játékot... mondjuk manapság én is kissé mellőzőm,kevés az időm
-
Kareszovics
addikt
válasz
katt777 #2000 üzenetére
Üdv! Mindenkinek! Neked katt a sormintát külön köszönöm!
Igen-igen kicsit eltűntem; sajnos új betegséget kaptam el, melynek a neve: UT3 Multi
Azóta megmondom őszintén egy percet sem törődtem a karakteremmel; természetesen magma vágnám le a saját kezem, ha letörölném ezt a csodás játékot.
Mindenkinek jó játékot kívánok, szerintem kell egy pár hét amíg nálam ez az Unreal dolog le nem cseng és akkor visszatérek, és folytatom Inkvizítorom kalandjait.
Üdv!
Karesz
-
hoffman_
nagyúr
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1996 üzenetére
Egyébként az AA télleg nekem is úgytűnik hogy mintha kevésbé vetné vissza a teljesítményt itt az ATImon(bár lehet csak azért érzem így mert anno szegény pici GTS-em csak 320mbos volt). Legalábbis most beraktam 8XAA-t és kb játszható maradt. De én azért nagyon érzékeny vagyok az fps-re úgyhogy inkább kikapcsoltam.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
katt777 #1996 üzenetére
Ha nincs kihajtva,az nemjó.
Viszont akkor majd üyeskednem kell... fsb wall volt 416mhz-nél,bár akkor kicsit defektes volt a gépem.
AF nálam is maxon megy mindig(driverből) viszont HDR mellé nemtok bepakolni AA(driverből sem!)Úgyhogy még itt is lesz pár köröm
Azt aláíróm h a 3870 tényleg fasza kis kari
DE maradjunk ennél:legalábbis kisebb a lemaradásuk az nV-kkal szemben
mert,ez:mindenütt jobbak az ATI karik = FUUUJ,eretnek!!!!!!!!
-Csak vicc perszeÉs a barátodnak kívánom hogy minnél jobb legyen a párkapcsolata,ergó minnél többet legyen a barátnőjénél...
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1948 üzenetére
figy, én nem vagyok elfogult. Veled ellentétben.
télleg lassabb, persze csak kicsti, és ez majdnem egzakt kijelentés, ugyanis volt egy save-em amin teszteltem az AA és AF teljesítmény visszavetését. És emlékeztem hogy mennyi fps-t mutatott... és bezony mikor beloadoltam most, kevesebbet mutatott a load után. És nemhiszem hogy ez a dinamikus fényviszonyok és véletlenszerű fű miatt lenne, az csak pár %os eltérést adhat. Ez több volt. De ne beszéljünk inkább erről, mert ez fáj szegény lelkemnek, mivelhogy ezesetben már én is érintett vagyok -
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1938 üzenetére
What a f*ck? Te miről beszélsz? Az összes vámpírvadász a városon belül lesz. Simán egy ütéssel levágod őket.
A grófot megtalálod a hálószobájában. Ha nem jön elő, be kell sajna törni, de ez van. Ő nem veszi zokon, csak max az őrök, de ők is akkor, ha alacsony a fame szinted.
-
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1931 üzenetére
Szerintem a COD4 jobb. Az biztos, hogy árkád jellegű (csalás, szkiptek, stb.), de én így is játszottam vele, nem voltak elvárásaim, és így szórakoztató volt. A multijáról is ezt tudom elmondani.
Viszont a crysisban már attól elröhögtem magam, ahogy le van modellezve a katonák mozgása. A történet szerintem szar, mindent bele akartak gyúrni, ami csak létezik, ezért még gagyibb az egész. A grafikáról ódákat zengenek, de nekem egyszerűen túl színes, túr rikító, festett szerű, nem természetes. Azt meg egyenesen nem értem, hogy mitől ilyen hardveréhes. 1950proval játszottam medium beállításokkal. ~25 fps meg volt, tehát ezzel nem volt igazán baj, de mégsem 30-40, ami azért játszhatóbb. Igazából nekem a farcry sem jött be anno, valószínüleg ezért nem estem hasra tőle.
-
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1929 üzenetére
Hagyjá' má' a krízissel!
Az egész egy fos játék. Egy fillért sem költenék gépre miatta!
Kiváncsiságból hétvégén ki fogom próbálni, hogy elindul-e A64+1GB ram+GF6600 mellett, és milyen sebességgel. Van egy olyan gép a közelemben.A mai játékokkal kapcsolatban osztom a véleményed, de ez nekem szerencse, mert így nem annyira sajnálom, hogy nincs rá időm.
-
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1927 üzenetére
Olvasom itt a jó kis hsz-eket....
Azért reménykedem benne, hogy élveznétek a játékot mondjuk egy jó kis gf6600-al is.vicc! persze hogy, igen! (se hdr, se AF, az AA-ról meg még csak nem is álmodik, graf mediumon, csúszkák főleg min. közelében). Én magam részéről a játékot leginkább low graf szinten játszottam. Értsd úgy, hogy a legtöbb játékidőt akkor vertem bele. Utána fejlesztettem a gépet az obli miatt is, de vhogy közben kicsit ráuntam a játékra, meg mostanában időm sem nagyon van.
De még emlékszem mennyit nyomtam egy évvel ezelőtt, többször kezdtem új karit, valahogy magával ragadott az egész játék. És nagyon szép volt úgy is! Komolyan nekem nem sokat dob rajta sem AA, sem HDR. AF egy kicsit jobban, de anélkül is megvagyok. Egyetlen dolog idegesít csak, ha nincs meg a 25fps. Azt nem szeretem. És valjuk be, hogy manapság ilyen téren szinte minden játékot be lehet lőni, hogy jó legyen.
Régebben azért nem volt ez így! Még emlékszem a diavetítős időkre, ahol a low csúszka sem segített, csak a hw upgrade! -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1924 üzenetére
Amúgy, az Anandtech nem elfogult egyik gyártóval szemben sem. Néhány játékban tesztelték AA-val is. PL: Obli, HL2, CoD4, stb. És bizony alulmarad csúnyán. De még egyébként ha jól is szerepelne az ati AA-val, akkor sem hinném hogy behozná a nem gyenge lemaradást. Jah és egyébként ha utánaolvasol az ATI "csodálatos" technológiai vívmányainak, akkor asszem látni fogod hogy valami újfajta AA-t találtak ki, ami erőforráskímélőbb, de ugyanakkor gyengébb minőségű is.(de lehet pontatlanul emlékszek már rá, nézz utána, ez a lényege kb) Szal lehet hogy te ezt láttad anno tesztekben.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1924 üzenetére
"Egyébként nV technológiailag is elavultabb."
áhh, te nagyon elfogult vagy.
Alacsonyabb órajelen a GPU-i nagyobb teljesítményt érnek el. Ez így volt már régen is. PL 6800 GT 350Mhz versus X800Pro 475Mhz. Aztán így volt a GF7nél is. Persze ott nem volt egyértelmű hogy gyorsabb lenne, sőt nem is volt gyorsabb, aláírom. De amúgy azonos órajelen nézve igencsak erősebb. Akkor most meik is fejlettebb architektúrálisan?
De egyébként nem akarlak meggyőzni, főleg mert nem lehet, meg amúgy is minek, végülis teljesen mindegy hogy meik gyártó a "jobb".
Ma elméletileg meglesz az ATI-karim. Majd beszámolok hogy mennyire vagyok vele elégedett.
Na és főleg hogy Obli alatt hogy megy.Üdv: SystemRoot
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1921 üzenetére
Jah amúgy meg itt a tesz: Anandtech
Azt látod benne amit mondtam. Mindenütt elmarad az ATI. A GT SLI, kb sok helyütt agyonveri. Nagyon sok helyütt. És igen, nagy felbopntáson teszteltek, igen max beállításokkal. Friss a teszt egyébként, szal reális a kép. Ha elolvasod még azt is láthatod hogy az AMD megírta nekik hogy várjanak a teszt kirakásával mert jött újabb driver.
Nekem nincs bajom az ATI-val amúgy, csak párszor csalódtam bennük, ami elvette az étvágyamat tőlük. Nemtom volt e karid az X1800-as szériából. Nekem volt egy XL-em. Erről az X1800XL ről az egész net ódákat zengett hogy hú de iszonyat jó, meg hogy igazából ez egy XT, csak arra vár hogy átflesseld a biost... stb, stb. Namst elmondom hogy mitörtént amikor megvettem (Sapphire-t vettem ami a legnagyobb/legrégibb ATI gyártó):
1. a bootscreenen van postolás után egy kép, amit az alaplapgyártók flashelnek bele. Impozáns szép kép. Namost ez a karin lilás-sárgás undorító elmosott béltartalomra hasonlító módon nézett ki. Megkérdeztem embereket itt a ph-n hogy WTF?!? : Alvin mondja hogy ezeknél a kariknál ez általános jelenség és normális. Mondom ok, belefér.
2. gondoltam tuningolom. Nem volt hozzá szoftver. Nem támogatta semmi, pedig messze nem rögtön megjelenés után vettem meg, sőt. Nagy nehezen rátaláltam az egyetlen(!) szánalamasan megírt gagyi szoftverre amivel lehetett (volna) tuningolni. De éppenséggel nem lehetett. Egyáltalán nem. Már minimális (<5%) tuningtól szétfagyott. Nem akartam elhinni. Erre elkezdett gyanus lenni hogy mintha furcsa számot láttam volna samsung memicken.(mert ugye hűtőt azt alapból kellett cserélni mert egy kalap ürülék volt a gyári) Megnézem újból és hoppá... 2.0ns-os. Nemtom képben vagy e azzal a generációval, de ez a borzasztó tré kategória. Ez a 2ns 1Ghz es effektív(!) órajelet jelent. Ennyi is volt a gyári értéke. Tehát 0 tuningpotenciál van benne. Mint utólag kiderült csak a legelső XL példányok voltak XT-k, az összes többi egy butított ipari hulladék. A teljesítmény kb egy X800XT szintjén volt, ami sok évvel korábbi vas...Nah, asszem nem is folytatom tovább siránkozásaimat, azzal a karival anno nagyon csúnyán ráfáztam. De nem igaz az hogy emiatt fordultam volna el az ati-tól. Én egy objektív ember vagyok pc-téren. Tény hogy akkor egy ideig szidtam az ATI nénikéjét, de semmi extra harag. Viszont manapság pedig sorra azt láttam hogy nV mindig egy bő lépéssel előrébb jár, amit az ATI gyakran még utólag sem hoz be. Egyszerűen kezdett nyilvánvalóan látszani számomra hogy az nV egy profibb cég. Tudtommal régebbi és hosszasan nagyobb részesedéssel rendelkező cég mint az ATI. Persze én most sem írom le az ATI-t. Csak vlszeg ha két totál egyforma kártya közül kéne választanom akkor inkább az nV feliratút venném. De szerencsére ilyen választásra nincs szükség, mivel jelentősen gyorsabb egyenlőre az nV(főleg 88GTX megjelenésekor, amikor ugyanis rendes válasz nem is volt rá, és amikor volt az is alulmaradt rendesen). Persze mindezek ellenére megintcsak az ATI hajóján kötöttem ki...
ilyen a sors iróniája.DDD
remélem nem fárasztalak siránkozásaimmal, ha igen csak szólj és akkor mesélek Oblis felfedezéseimről
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1921 üzenetére
Remélem nem sértelek meg, de sztem ez mind nem így van.
(mondjuk ezt gondolm sejtetted)
Volt anno 6800GT SLI-m. Teljesen elégedett voltam a képminőségével. CF-em nem volt. (mert anno régen még szánalmasan külön CF master kártya kellett hozzá (+alaplapok is alig voltak rá)). ATI kártyám volt rengeteg. A vicc az hogy általában mindig nV-t akartam de valahogy mindig ATI lett belőle. Bár azért volt gyakran nV-m is rövidebb időkre. Pl most GTS320-am volt. A gondom vele a memory-leak, amit bár nem tapasztaltam de amióta tudok róla már idegesítEladtam. Néztem mit érdemes venni. 8800GT egyértelmű győztes ár/értékben. De aztán belegondoltam hogy afrancba nehogymár egy butított karit vegyek amiben le van tiltva 16shader. Nézem a GTS512-t. Igéretes 1.1v magfesz, jó tuningolhatóság. Viszont csak 4ROP tömbje van, 256bites.... hmm, hmm. Teljesítményre jó. De megnéztem az árát és ~20k val több mint a GT, namondom köszönjük szépen. GTX szóba sem jött már, pedig régi vágyam volt, de szánalmas az ára, és egy GTS512 húzás után agyonveri, hiába a 384bit...
Aztán néztem a kínálatot, hmm, hmm, egész jó áron vannak a radeonok. Aztán nézem 35K ért van 2900Pro. Mifene, mondtam magamban. 512bit, 512mb, és lényegében ez egy 2900XT ami teljesíményben kb ugyanaz mint a 3870, csak butább órajlekkel, dehát egy biosflash nem probléma nálam. Szal megint úgy tűnik nekem hogy ATI kártyám lesz most egy időre pedig nV jobban szeretem. Vicces nem? -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1919 üzenetére
"Ugyanakkor tudnod kell, hogy a képalkotási metódus miatt az SLI még csak nem is láthatja az ATI-t többkártyás konfigokban, annyira messze van tőle, nemhogy utolérhetné, tehát duplakaris konfigban bizonyosan sokkal szebb lesz az ATI-k képe."
-Mivan?
Nem egszen értem mit írsz it, na mind1. A kép szépségének szerintem nemsok köze van a megosztott renderelésnek. Nem lesz rondább a képe egy GF-nak SLIben. Ott csak a teljesítménybeli effektivitás számít.Egyébként pont most olvastam egy cikket a 3870 X2-ről és kb mindenütt kikapott a 8800GT SLI-től. Sok helyütt szép tetemes 20%okkal... Anandteches tesz. Nézz utána. Gondolom az Anandtech színvonalát nem kell firtatni. Persz lehet hogy az X2 gyengébb mint a CF, de egyébként elméletileg erősebbnek kéne lennie... (mint ahogy a GX2 is erősebb (volt) és vlszeg lesz mint az azonos kari/SLI)
Szal én nem nagyon vagyok meggyőzve effelől sem. De amúgy is irreleváns mert csak egy karim lesz sajna... valahogy olyan üres mostanság a pénztárcám...Tudom hogy vannak sokan akik azt mondják hogy az ATI képe szebb. De sztem ők mind ezt szubjektív megítélésből és nem egzakt összehasonlításból mondják. Így pedig bármit lehet mondani. Lehet épp kipihentek voltak és rendben volt a család meg pénzügyek meg minden amikor épp egy ATI kártya képét nézték és "rájöttek" húúú, te ennek az ATInak szebb a képe!
-
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1910 üzenetére
Hát én nem tudom. Feltöltök egy 1280x1024-es méretű képet, akkor két linket dob. Az egyik a teljes méretű kép linkje, a másik meg a thumbnail view linkje (ez a kicsinyített kép). Én ide a fórumba ezt a kicsinyített képet szoktam betenni IMG-vel + a nagy kép linkje rákattintáshoz.
Én nem tudok más módszert a képfeltöltés.hu -val.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1892 üzenetére
ne aggódj én rossz alvó vagyok, épp most fel is riadtam itt a gép mellett... nemtom, lehet nem elég kényelmes alvásra a hintaszékem...
Még nem láttam ezt a páncélt asszem. Nem az én stílusom egyébként, én a csuklyás misztikus rucikat szeretem. Szép amúgy, bár sztem csak retextúrázott cucc. Lehet tévedek de sztem a formán nem nagyon változtattak csak kivették a játékból.
Frost Crag, sztem ha nem pakolod tele mindenféle cuccal akkor nagyon üresnek hat. Persze ez a lehtöbb dologgal így van. De pl Deepscorn Hollow az nekem valahogy rögtön barátságos volt
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1884 üzenetére
Hát végülis csak azok befolyásolják a bartert, amiket írtam. Magas personalityvel és magas mercantile-al már nem kell majd semmi trükközés. A legjobban a mercantile számít amúgy.
Annyira nem nagy hülyeség sztem az a páncélos dolog. Gondold el úgy hogy amikor bekapsz egy ütést, akkor ő levédi azt a páncéllal, vagyis gyakorolnia kell minél több ütéssel hogy minél jobban le tudja védeni vagy el tudja viselni. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1881 üzenetére
Hát fényt... hmm. TES CS vel tuti hogy bele tudsz pakolni plusz fényforrásokat. Hgy játékon belül hogy azt nemtom. A sigil kövek világítanak, szal ez lehetne megoldás, de mivel iszonyat hangosak ezért tuti megbolondulnál tőlük... legalábbis én nem bírtam mellette aludni.
100 az elméleti maximum. Efölé már csak mesterségesen (spell+enchant, oghma infinium, stb) lehet vinni az értéket. Tudtommal kettő kivételével az összes skill 100 fölött nem ad semmit pluszt. Ergo pazarlás. A kivétel az Athletics és az Acrobatics. Azok 255ig adnak bónuszt tovább szépen lineárisan.
Azt a fekvő muksót nem is kell felébreszteni....Az a kis cella ott vele együtt az ebédlő
Ha vámpír lennél tudnád értékelni. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1879 üzenetére
Asszem láttam már, de majd dobj azért képet.
Light armor expert szinttől(75) már elveszti súlyát, (100tól meg másfélszereset véd, vagyis egyenlő lesz a legtöbbje a heavy variánsokkal)
A heavy armornál csak master vagyis 100-as skillnél lesz súlytalan. (persze csak akkor ha viseled)
Eladást nekem valahogy mindig könnyű volt jól kihoznom. Amire figylej: mindig a legkisebb mercantile tulajdonságú merchantal alkudj, mindig nyomj rá charm spellt és magadra pedig boost mercantil + personality-t. Nagyon hasznos. Így meglehetősen jó eredményeket lehet elérni. Nekem gyakran volt már olyan hogy nem engedte a slider tovább húzni az alkut, mert szerinte lehetetlen... -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1876 üzenetére
A szintfejlődés nem lineáris obliban, teljesen a testreszabott beállításoktól függ hogy mennyire fejlődsz gyorsan. Értelemszerűen magasabb szint felé lassul. Különösen akkor ha pl már kimaxoltad(vagy nagyon magas szinten van -> lassan fejleszt) a gyakran használt skilljeidet. Ilyenkor szokott az lenni hogy valaki lvl30ig nő mint a gomba, aztán lvl35 pedig ugyanannyi idő alatt jut el mint lvl30-ra. Jó persze ez erős példa, de előfordulhat.
Pénzt amúgy lehet cheatel írni, de ezt én neked nem fogom elárulni mert szerintem elrontaná a játékélményedet. A valóságban is néha rossz részvényt vesz az ember -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1876 üzenetére
Azura starja nem tud npc-ket fogadni, azt csak a Black soul gem tud. Asszem ilyenkor szokta azt írni bugból hogy nincs elég nagy lélekköved.
Deepscorn Hollow sztem az egyik legkafább hely a játékban. Sokkal otthonosabb mint Frostcrag. Én sokkal jobban szerettem. Plusz ott még van házi vámpír is. a Kút használatához sok infamy kell. És minél több az Infamy-d annál erősebb "áldást" kapsz. Ha fölveszed a Cowl of Nocturnal, gray fox maszkot akkor azzal (mivel 100infamyt ad) a legerősebb áldást kapod. És az bizony nem éppen gyenge. Nézz csak utána. Nagyon hasznos tud lenni és sokáig is rajtadmarad. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1871 üzenetére
Illúziót sztem nagyon könnyű fejleszteni. Gyógyítást(úristen már én is magyarul írom ezeket, pedig Obliviont szerintem szentségtörés lefordítani...) meglehetősen nehéz. A Speechcraft az sztem totálisan fölösleges dolog, ne szenvedj a fejlesztésével.
Heavy armort könnyű power trainelni. Egyszerűen csak hagy hogy megüssenek, sokan, sokszor. -
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1871 üzenetére
eszembe jutott egy Pro tipp. Gondoltam megosztom.
A csontkulcs mivel mesterségesen növeli a szintedet 40-el, ezért amikor azzal fejlődsz szintet, akkor a kövi van: X szinted, csontal X+40, namost ahoz hogy X+40-ről lépj szintet sokkal több experience/nyitogatás kell mint simán X-ről. Ezért nagyon ajánlatos azt csinálni hogy amikor látod hogy a kis kijelzőben a piros csík már majdnem végigment a Security skill-nél, akkor lerakod a földre a csontkulcsot és úgy léped át a szintet. Ekkor az fog történni amikor szintet lépsz ugyanúgy fentmarad a piros csúszka, vagyis még 1 sikeres lock-beakasztással lépsz még egy szintet. Egészen addig amíg ki nem fullad az azon a szinten összeszedett experience. Nemtom érthető vagyok e. Egy példa, pl 80-ról 81re való lépéshez kb 3szor annyi xp-kell mint 40ről 41-re. Ergo ha te skeletonkey-vel vagy 80-as, akkor ha lerakod a cuccost és úgy lépsz szintet akkor 3szor léphetsz szintet. Sztem ez nagyon hasznos trükk, és igencsak meggyorsítja a fejlődést.Üdv: SystemRoot
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1871 üzenetére
Még nincs max szinten nálad az Escutcheon of Chorrol. Asszem lvl25-től lesz max erősségű. (35%reflect, +10endurance, és 22,5armor)
asszem bear-peltet tudsz többszörözni az Archmage ládikájában, szal ez megkönnyíti némelyest a dolgot. Én mondjuk anno össze szedtem még régen a huszat... hát nem volt egyszerű...
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1864 üzenetére
Jah,
Destruction trainereket pedig itt találsz(csak az advancedeket mondom):
Marc Gulitte - Anvil Mages Guild
Delphine Jend - Bravil Mages Guild
(ez az összes advanced Destruct trainer)
A master trainer pedig egy Kynareth wayshrine-nál van, weatherlahtől délnyugatra, valahol chorrol felett. Egy pirosruhás dark elf csajszit keress. 20 bearpelt kell neki. Szal kezdj el gyűjtögetni... De amúgy ő csak lvl70 fölött fog téged tanítani, és asszem kell az is hogy egy advanced trainer megemlítse őt, ergo beajánljon.Üdv: SystemRoot
-
-
dobolan
senior tag
válasz
katt777 #1864 üzenetére
Mannimarco az OOO mod felrakása után válik szinte lehetetlenné, a sima obliban maxra húzott nehézséggel is leütöm.
Ha archmage lettél, van egy láda a szobádban, úgy emlékszem, ha beteszel növényeket, meg más alkotó elemeket pár nap múlva lootol vmi löttyöt. Vannak kombinációk. De lehet, hogy nem is ez, a fene se emlékszik már rá.Mostanában egyátalán nincs időm játszani.
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1838 üzenetére
Huhúú, ilyen ronda szerkót még sosem láttam...
De még jó hogy passzol stílusban a gótikus középkori varázslatos világba ez az űber űrhajós ruha.Feather enchant télleg hülyeségnek tűnik első ránézésre, hiszen azt spellekkel simán lehet pótolni, tehát az elmélet szintjén igaza lenne dobolan kollegának. Csakhogy a valóság más. Elmondom a titkot. A sebességedre ugyanis kihat az hogy mennyire vagy terhelve. Utánanéztem és azthiszem hogy 70%os leterheltség körül már veszítessz a sebességedből (bár ezt nem mutatja semmi). És sztem gyakori mindenkivel hogy telepakolja magát minden hülyeséggel és éppencsak nincs tele a pack. Mondjuk valaszeg csak tapasztaltabb játékosok érzik hogy ilyenkor lassulsz. Na most jön a trükk: Ha használsz feather spellt akkor ez a penalty megszűnik teljesen. Akár lehetsz 99%ban is leterhelve akkor sincs lassítás. Sztem ez nem rossz bónusz. Én is volt hogy amikor enchantolgattam szerkót, akkor pakoltam a cipellőmre egy feathert. Persze gondolja végig mindenki hogy kell e ez neki.
szerk: jah és az ugrásodra is kihat a leterheltség! Szal ez még egy előny a feather részéről.
Üdv: SystemRoot
-
-
-
SystemRoot
őstag
válasz
katt777 #1823 üzenetére
Már írták fentebb. tfc
De egyébként tipp: ha nem jut eszedbe egy parancs, csak írd be hogy "help" és rögtön kidob egy csomó hasznos commandot. Persze nem mindet. Sztem ezt is felkínálja.
Soultrap-et is írták. Az csak egy annyit csinál hogy X másodpercig, lilásítja a lényt és ha meghal az intervallumon belül akkor lopod a lelkét.
Enchantnak nehogy pajzsot rakj, armorra. Az totál haszontalan. Magas szinten, ahogy nő az adott armor típuson belüli skilled nő majd az armor-rating is. Master szinten, alig számít már hogy milyen armort veszel fel, szinte mindig max védelmed lesz (ez a max 85 egyébként)
A legértékesebb enchantok a következőek szerintem: Transcendent Sigil stone-al (enchantal nem tudsz jó passzív(armorra) dolgokat összehozni sajna)
Szal be kell zárni pár Obli kaput. Nemtom írtam e de ha quciksave-elsz mielött fölveszed a követ, reload-al mindig mást veszel föl, ergo lehet válogatni.
Na de a lista amit ajánlok:
-Resist Magic (+20)
-Spell Absorb (+15)
-Fortify Magicka (+50)Sztem ezek a legértékesebbek. A Shield amúgy amellett hogy haszontalan, még hülyeség is, mert bármelyik Shock/Fire/Frost Shield-es sigil stone is 20%os armort ad, csakhogy mellette még az adott elemental dmg-et is csökkenti...
Amúgy itt a teljes lista hogy miket lehet felvenni sigilekből:[link]
-
Kareszovics
addikt
válasz
katt777 #1816 üzenetére
"Ha végre rátennéd az élelmosást (legalább 4x, de inkább 8x), akkor talán tényleg szép képeket készíthetnél."
A helyzet a következő: értem én, hogy miről beszélsz, de én sose előre megfontolt szándékkal csinálok képet, hanem ami hirtelen megfog a játék közben (tehát "normális" (értsd: játszható) grafikus körülmények között) azt lekattintom és kalap.
Sziklamászás
-
don pardon
aktív tag
válasz
katt777 #1823 üzenetére
Hello!
Kamera mozgatás: tfc (toggle flying cam).
Lélekcsapdád meg úgy működik ahogy kéne. Az nem öli meg az ellenfelet, azt neked kell megtenni. Csak annyit csinál hogy fogja a lelket nehogy elszálljon ha meghal
. Ha van üres lélekköved akkor abba belerakja a varázslat.
Amúgy olyan enchant-ot amit leírtál szerintem az életben nem tudsz csinálni. Egy grand soul-al max olyan 20% pajzsot tudsz rárakni állandóra. És ha egy állandó varázslatot ráraksz akkor már nem tudsz mégegyet rárakni. Legalábbis még nekem nem sikerült.Megyek, leváltom Systemroot-ot, szerintem már megunta a sielést
. Egy hét múlva leszek. Üdv, jó topikozást meg oblizást
Ui: a két kép elég szép lett, gratula hozzá. Nincs valami akciódúsabb képed amúgy, én olyat is szívesen nézek
Többiektől is várunk képeket...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest