Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cd334
tag
válasz Blizzardking #69197 üzenetére
A nanonál eddig uruav 550mAh használtam, de nagyon felfújták magukat és már csak 1-2 perc körül lehet repülni velük. Most vannak úton emax 450mAh akksik. Az a fura, hogy a snapper7 kamja nagyon jó képet ad normál körülmények között. Nagyon jól írányítható kezes kis gép. A háromágút nem próbáltam. Érdekes módon nekem S7 crazybee FC-je szépen teljesít, de azóta volt más crazybee/happymodel FC-m, ahol 10m után jelvesztésem volt. Én már nem bízom meg bennük.
A 85mm az nagyon megy 1102-vel. Igen shutterbug munkáságát nagyon kómálom. 85mm ből már két gépem van (összejött a pótalkatrészekből ) A másikban runcam nano 3 kamera volt és kisebb vevő és VTX így könyebb lett, de nekem nincs szerencsém a runcamekkel. A runcam3-ban egy ütközés után belül levállt a lencse(ahogy olvastam ez jellemző ezekre), gyk. javíthatatlan. Korábban meg runcam2 nano-nak pedig valami tápproblémája lett, így most visszakerült bele a caddx eos2. Most van úton foxeer razer nano és a Flywoo háromszög VTX, illetve előrendeltem Caddx Ant-t. Lehet azconfigot is feldobom majd a rotorbuilds-ra. Majd frissítem a micro 2s képeit is, mert azok nem a legfrisebbek, de a konfig az rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Blizzardking #69197 üzenetére
85-ösbe már érdemes 11xx motort tenni, mert kb 60g lesz aksi nélkül. A 1102 meg nagyon oda fog verni a 08xx-nek.
[ Szerkesztve ]
-
tom_77
tag
Aki esetleg erre várt: Autel Evo 2
Én mondjuk elfogadnék egyet -
Blizzardking
őstag
Ezt a buildedet nem ismertem, viszont a nagyobb 85-ös, a tie micro 2s le van mentve mint irányadó konfig. Azért respect, az és a shutterbug 85 az iránytű a majdani 85-ös gépemhez. (Már kb összeállt a fejemben).
Ami a nanot illeti, nagyon hasonló az enyém is, csak nekem crazybee F4 frsky lap van benne (gondolom később építettem). Most fogom kipróbálni a 3br 0802-eseket, előtte az a happymodel volt benne amit linkeltem. Nekem az általad linkelt gemfan prop nagy kedvencem, de ugyanennek a 3 tollú változata mégjobban bejött. Végre mintha többet menne vele, és jobban is gyorsul. Kanyarokban talán nem olyan feszes. Érzésre. Én gnb 450-es aksikkal tolom, az 520-astól féltem hogy túl nehéz. Sajnos hülye voltam és csak 4 mocit rendeltem a 3br-ből. A canopym a kis uszonyos mobula 7-é, az irtó cuki 😂
Rendeltem egy flysky vevőt gombokért, mert jókat írtak róla és nagyon bena hatótávom van a beépített vevővel. Kíváncsi leszek... A 85-ös whoop nagyon odaver neki a 1102-esekkel?"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
F.E.K..
senior tag
válasz F.E.K.. #69195 üzenetére
Meg is van:
Típus: TSM2305CX
https://lomex.hu/hu/webshop/#/search,86-04-98/stype,1
A lényeg: P-POWERFET 20V 3.2A Rds=0.055R SOT-23
Más is jó lehet ezekkel a feltételekkel (figyelni a lábkiosztásra!):P csatornás MOSFET, Uds: minimum 20V, Id: minimum 3.2A, Rds: maximum 0.055R, lehetőleg SOT-23 tokozás (máskülönben bele kell gányolni)Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
cd334
tag
válasz Blizzardking #69193 üzenetére
Olyan nincs, de van 6db. habbymodell 0703 19kkv (2 új, 4 kicsit használt)
Én 3BR-0802 18kkv updateltem a 75mm vázba átépített Snapper7 konfigumat, abból maradtak ezek a motorok.
A 3BR-0802 18kkv-hez nekem a gemfan 1636 négylevelű jött be a legjobban. Nagyon szeretem ezt a kis gépet.
-
Blizzardking
őstag
Az a helyzet, hogy csak vaktában lövöldözünk. Tipszmixűünk. Én arra tippeltem, hogy ez valami kapcsoló funkciót lát el. Rendkívül nehéz megmondani, hogy ha a nem megfelelőt teszed be, mi fog történni. Mivel egy ellentétes polaritást túlélt, szerintem max az adott alkatrész füstölne el, ha pedig beteszed a párját, azzal működne.
Ha cd334 tippje jön be, és ez valami rádió cucchoz egy tranzisztor, ami tök más irány, akkor még nehezebb a helyzet, mert annak sokkal több paraméterének kell stimmelnie.F.E.K.. - áruld már el mi volt az! Mostmár tudni akarom!!
Nincs valakinek pár fölös ilyen 19kkv vagy ilyen 18kkv mocija? Alkatrésznek kéne 1-2 db, ha használt, ha új, érdekelne. Kifogytam a tartalékból, és ha mégegy meghal közülük, várnom kell 2 hónapot mire ideér az utánpótlás.
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
flegga92
senior tag
válasz vandor01 #69191 üzenetére
Köszi szépen!
Én is valami kiáírúsításon vettem a topicban nagy sláger volt ez a modell.
Én masszívan használtam több mint fél évig, majdnem minden nap reptettem párat, sosem sikerült összetörni, baromi masszív egy darab, volt 1-2 esés amit azt hittem nem fog túlélni, de semmi baja. Egyedül egy gumitalp hiányzik. Motoron kívül én talán egyszer cseréltem fogaskereket rajta, propeller is az eredeti + van hozzá 2 garnitúra, 3 motor, 2 garnitúra fogaskerék, pár db tengely, réz kopó csapágy meg van hozzá rendes golyós is. Szóval egy darabig még elrepül.Sajna a családban nincs senki, akinek odaadnám, nekem is ez volt az elős gondolatom.
Alszok rá egyet aztán 5-10e közé belövömMégegyszer köszi!
-
vandor01
őstag
válasz flegga92 #69189 üzenetére
szerintem.....
nehez dolog mert mar reg nem kaphato es a kategoriajaban van mar annyi konkurense! a motoron kivul mar nem igazan van hossza alkatresz talan meg propeller? az utolso ara olyan 50 ejro volt... de ma mar hasonlo gép ami meg talan jobb is mint Nihui pl JJRC H31? kb 30 euro....
ehhez kepest lod be az arat.... gyari uj allapot csilivili est TALAN 10e ft? de lehet árulgatod honapokig azt a vegen lealkudjak a felenek a felere??? Szerintem 5e -ert hirdesd meg azt talan 1 honap alatt vki raharap?
vagy a legjobb keress a csaladban egy 10-12 eves gyerkocot azt itt a volt a gyereknap lepd meg vele!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
DJI drónok NoflyZone -jával kapcsolatban mik a tapasztalatok?
A képen látható kategória: Authorization Zones. In these Zones, which appear blue in the DJI GO map, users will be prompted with a warning and flight is limited by default. Authorization Zones may be unlocked by authorized users using a DJI verified account.
Eszembe sincs reptér közelébe menni leszögezem.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Költözés közben megtaláltam egy Nihui U807 drónomat amit kb 3 éve nem használtam, egyáltalán nem foglalkoztat a téma már, semmi szükségem nincs rá.
Mennyit érhet ez?
Van hozzá 2-3 garnitúra propeller, fogaskerekek, csapágy stb. -
Niczo
senior tag
eachine-nek március 24-én, banggoodot most nem látom, nekik a honlapon keresztül írtam úgy kb. 3 hete lehetett (mivel a márciusi levélre nem jött válasz, hiába vártam).
F.E.K..: köszi, az nagyon jó lenne, persze hogy megvárom
[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Niczo
senior tag
válasz Blizzardking #69180 üzenetére
Ha mindkettőből beszerzek egyet és azt forrasztom be ami pont nem jó, akkor max szintén elfüstöl a fet, vagy tönkretehet mást is? ( a 70-80 Ft-os alkatrész nem érdekel)
ot93: a gyártó sajnos nem válaszolt a levelemre, ahogy az eladó sem.
[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Niczo
senior tag
Én úgy látom hogy csak a ki-be kapcsolásért felelős, mert amúgy működik minden ahogy kell.
Nem tudom ez mennyire visz közel a megoldáshoz.Blizzardking: nehéz a képről megítélni, de szerintem 3 lábú.
Találtam másik fotót is róla, ezen jobban látszik a lábkiosztás:
[ Szerkesztve ]
-
cd334
tag
válasz Blizzardking #69180 üzenetére
Ahogy elnézem ez egy SOT-23 tokozás. A google és egyéb SMD chip katalógusok szerint a R1 felirat a tokozáson a BFR93 tranzisztort jelöli, de ez nem 100%. Ebben a tokozásban vagy 10000 fajta dolog lehet. A BRF93 az egy nagyfrekis tranzisztor antennás dolgokhoz, ami még elképzelhető ebben a környezetben. Rá kell próbálni.
-
Blizzardking
őstag
Így képről rendkívül nehéz megítélni a méretét, de szerintem [link] ez vagy [link] ez jó lesz helyette. A kettő pont egymásnak az ellentéte, vélhetően kinyírod ugyanúgy.
Van benne kockázat,így hogy fingunk sincs mi az.Ja, ugye 3 lába van?
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Ja, látom. Telón néztem, azt hittem az is már lukas állapotában készült.
Addig is szerintem állítsd át a vtx-et arra a csatornára, ahol elkezdi a keresést a szemcsi, így ha megnyomod a scan gombot, egyből beugrik a kép."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Niczo
senior tag
válasz Blizzardking #69177 üzenetére
Az első képen ott van még hibátlan állapotban, onnan tudom hogy R1 felirat van/volt rajta.
Sajnos több az eset előtt sem látszott rajta.Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
Blizzardking
őstag
Fontos lenne tudni mi volt ráírva mielőtt elfüstölt. Próbálj keríteni valakit akinek ugyanilyen cucca van, és kérd meg hogy fényképezze le. Ugyanilyen tokozással több száz eltérő paraméterű fet, tranzisztor stb létezik.
-
Niczo
senior tag
Sziasztok! A VR006-os szemüvegemben az akkucserekor az új akksin fordítva volt a csatlakozó, és sikerült fordított polaritással rákötni. A szemüveg füstjelekkel jelezte, hogy ez nem volt túl szerencsés. Az alábbi képen látható R1 feliratú mütyür sínylette meg a dolgot, a felirat helyén kialakult egy méretes kráter.
A szemüveg külső akkumulátorról hibátlanul működik, de a bekapcsolási procedúra megváltozott. Az akku rákötése után fehér a képernyő, majd a scan gombbal a pásztázás után már minden működik.
A kérdésem, hogy aki otthonosan mozog az elektronikában, esetleg a képek alapján meg tudná-e mondani az R1 pontos típusát?
Egy helyi elektronikai szaküzletben voltam, de az eladó erősen bizonytalan volt, és vagy százféle lehetőséget vázolt hogy mi lehet. Írtam a banggoodnak és az eachine-nek is, de sehonnan nem jött válasz.
Bár a szemüveg így is használható, de ha sikerülne behatárolni ezt a valószínűleg 50 Ft-os alkatrészt, inkább kicserélném.Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
maroni
aktív tag
válasz Peaceliker #69173 üzenetére
Most lemerítette egy-két napot pihen! Már nem annyira kemény!
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
-
maroni
aktív tag
válasz SpydeR3412 #69170 üzenetére
Az inkább lehet amit írsz, mert feltettem a töltőre a gyerköc meg nem reptette! töltőn volt 3 napig ugyan nem világított, de lehet túltolta!
-
ot93
senior tag
válasz maroni #69168 üzenetére
Hát az ilyen kis gépeknél szerintem nem jellemző, hogy túlmerítik. De az már lehet, amit DJGABI ír, hogy az olcsó gyári töltők esetleg túltöltik.
De olyan is lehet, hogy egy akku épp rosszabbul sikerült. Mert nekem pl. h8 minihez vannak akkuk, van olyan, amiből 6-ből 2 felpuffadt viszonylag hamar. Ami felpuffadt az repülés közben történt, vagy gyengébb volt az a 2 akku, vagy nagyon toltam neki és nem bírta, nemtom. Aztán van olyan akkum, szintén h8 minihez, amiből 4db van, azokból azóta sem puffadt egyik sem (mellékesen megjegyezném, hogy ennek ellenére jóval hamarabb romlik a teljesítményük, mint azon típusé, amiből már van puffadt).[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
ot93
senior tag
válasz maroni #69166 üzenetére
Hát ha púposodik, az nem jó, de ettől függetlenül még akár használható. Milyen akkuról van szó? És mindig egy kicsit jobban, vagy egyszer púposodott és azóta úgy maradt?
Általában attól púposodik, ha túl van terhelve az akku (nagy árammal szívja a gép vagy nagyon le van merítve).[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
maroni
aktív tag
Sziasztok vettem a gyereknek egy helikoptert, jó tetszik neki , most vettem észre hogy az akkumulátor púposodik ez normális? Vagy ne használjam?
-
Fuhur
kezdő
Én a Taranishoz kevésbé értek. Q7-em is van ugyan, de a csatorna átfogásokat alapon hagytam. Általánosságban el tudom mondani, hogy miért nem jó kitekerni 150-re.
Graupnernél, Futabánál, Multiplexnél az lehet a gond, hogy a csatornák egymásba "lóghatnak". Ez persze a régi PPM, de még a modernebb SPCM modulációnál is igaz. Nem vagyok biztos, hogy a 2,4 GHz-es rendszereknél a modulációba bele tud-e ez szólni. Ezzel együtt nem minden szervó alkalmas a +-150-es átfogásra.
Mindenesetre általános gyakorlat a modellezésben az volt, hogy a rádió alapon, trimmek alapon és mindent igyekszünk mechanikusan középre állítani. Aztán berepüléskor jöhetnek a trimmek. Az újabb rádióknál jelentek meg a túlvezérlés lehetőségei. Van, hogy hasznos de szerintem ha anélkül is megy a dolog akkor nem kell azt beállítani.Tudom, hogy a kérdésed most egy FC-re vonatkozna amiben nincsenek szervók de valójában ott is hasonló jelek és átfogások érvényesek.
-
twine
veterán
SZiasztok!
Segítséget szeretnék kérni a taranis beállításainak megértésében:
Ennek a videónak a segítségével programoztam fel a QX7-et a Zer0 lapomhoz.
Itt láttam a videóban, hogy a srácnál a special functions lapon 150-ig lehet kitekerni az override skálát, ami nálam 100.
Utána járva a dolognak megtaláltam, hogy a modell beállítások alatt az extended limits boxot kell bekapcsolni, hogy kiterjessze 150-re.
Itt azt is elolvastam ez miért jó .
De nem értem
EL tudná nekem valaki magyarázni kissé egyszerűbben, konyhanyelven, miért jó a 150% a 100% helyett?
Esetleg úgy , hogy nekem erre a 150%-ra szükségem van e valóban vagy nincs?Előre is köszönöm, ha valaki meg tudja velem értetni ennek a dolognak a lényegét
Köszönöm, üdv -
Fuhur
kezdő
válasz antatom #69159 üzenetére
Mostanság nagyon lelassultak. Nekem a vírus idején is egy hónapon belül megjöttek mindenhonnan a csomagjaim.
Most meg arra lettem figyelmes a BG-nél is de több más kínai kereskedésnél, hogy azt írják "raktáron" majd eltelik egy hónap mire látom a csomagkövetőn, hogy végre tényleg feladták a csomagot. Addig csak a regisztráció látszik ami annyit tesz, hogy fel fogják adni (kértek rá csomagkövetőt).
Volt, hogy írtam is az eladónak és akkor jött a válasz a vírusról, meg mindenről, de nyugodjak meg a mint lehet feladják
Szóval türelem. A Paypalnál emlékeim szerint 60 nap (de biztosan több, mint 30 nap) a reklamációs idő. Ezt onnan tudom, hogy jártam már úgy, hogy lejárt az időm az eBay-en de Paypalon keresztül simán reklamálhattam és vissza is kaptam a pénzem. -
antatom
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék egy félig drónos kérdésben. Megvolt az első rendelésem a BG -ról. Május 14-én rendeltem UK raktárból biztosítással , követési számmal. 2-5 munkanapot írtak szállításra ,de még nem érkezett meg.A nyomkövetés szerint előkészítés alatt van .Ez a késés így normális, így szokott menni ,vagy kezdjek aggódni? Kell e írnom nekik , mint pl ebay nél ha kifutnak az időből? Köszi -
ot93
senior tag
Értem, hát megpróbálom mindkettőt odaforrasztani... Vagy másik földre nem lehet azt ami az esc-n van?
Amúgy még egyik alkatrész sem jött meg, de az fc meg a vevő talán megjön a köv. héten, aztán meg a többi. Addig is elkészítettem a tervet, akkor már nem kell gondolkodniCRF300L
-
ot93
senior tag
Ez az összekötési terv okés? Főként a kérdőjeles részekre értem. Fpv része egyelőre hiányzik...A két fekete ground közül nemtom, hogy kell-e mindkettő.Illetve a sárga sbus (xm+) nem világos, hogy inverted meg uninverted, van-e vele valami teendőm
(az FC ugyebár 2x van az ábrán, mert mindkét oldalán van mit forrasztani)[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
-
vandor01
őstag
akkor faja halad a projekt mar azt hittem bedurciztal aztan tiltolistan vagyunk nos akkor csodak nincsenek hiaba irja az elado hogy TAX-al ( $49.00 tax incl). a DHL meg nem az allamkasszanak dolgozik hogy belapatoljon minnel tobb AFA-t.... hanem a vamugyintezesi dijra pedalozik 1000X es 99.9% -os sikerrel mert ugye legtobb esetben mar a szallitas tobbe van mint 20ejro es sity suty elerheti a maximalis 38ejros hatart barmi amit rendelunk...
hajra hajra varjuk a tovabbi beszamolokat!
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
twine
veterán
válasz DJGABI #69077 üzenetére
Nos akkor egy kis összefoglaló:
"Mondjuk lehet ezzel is szerencséd lesz, mint a szimulátorral"
Szerencse vagy sem, a lényeg, hogy megérkezett a cumó
Tehát az üzlet(webshop) ajánlott a részemről.Kicsomagolás után fogtam egy 2S aksit, ráakasztottam a "kábelkorbácsra" amit kaptam a szemüveghez. Megvolt a "fehér kép". öröm. utána rákötöttem az egyik set-top boxomra, ami ugyan HD-s de van analóg kimenete...
Még nagyobb öröm....tök szép volt a NAT GEO WILD képe
A "moslék fos nézhetetlen képet" részemről elutasítom...hiába 640x480, olyan picik a pxelek, hogy tök jó minőségű képet látok (mindezt nyilván kategóriájában értem, hiszen ezek után el tudom képzelni ugyanekkora méretre ha összzsúfolnak egy Hd-s felbontást, az mennyivel több képpontot jelent, és menniyvel durvább képminőséget...
De ebben a 800x480 meg 640x480 kategórában szerintem kimondottan jó.Továbbiak:
Eachine pro58 már európában mert végre életre kelt a tracking.
Nemsokára remélhetőleg kézben...
Kedves Saccco topictársunk segítségével pedig úton van felém egy ilyen doboz hozzá
piros színben , ami valójában alapnak jó mert a többsége fekete lesz, csak egy kicsi piros betétet tervezek bele..(Attitude V2 és a BAse SD mm-re ugyanaz a méret,csak előbbin van egy nyílás az antennának).
A szemüveg egészen kicsi, és könnyű. Meglepően kicsi...tudtam róla, hogy nem egy batár de meglepődtem az első kézbe vételnél...KOmolyan basszus mint egy úszószemüvegÖsszegzés, és a végére a negatívum:
Én baromira örülök neki, és egyre jobban hiszem, hogy az én igényeimet tökéletesen ki fogja elégíteni, és számomra a ráakasztott pro58-al megfelelő játékszer lesz a Mobula7-hez, meg a még kisebb kis zer0 whoophoz.Másnak viszont csak akkor ajánlom ha sikerül az üzlettel lelevelezni, hogy a standard china post mellé csapjanak egy trackinget. Másképp nem szabad megrendelni, mert a DHL lehúz mint a sapkát. Én belefutottam, és bevallom őrjöngtem miután kiderült, hogy olyan csodás eu-s jogszabályaink vannak,hogy a Vám alapot a szállítási költséggel növelt összegre számolják, és bár vámot így még mindig nem kellet fizetnem, ÁFÁ-t viszont a fent említett összevont összegre számoltak plusz ügyintézési díj.
Soha többet DHL
Tehát másnak csak akkor ajánlanám, ha standard china postAZ őrjöngés viszont elmúlt egy pillanat alatt mikor ráakasztottam a set-top box képét.
NEKEM még így is megérte.
ÉS mostanra bátran ki merem jelenteni...... [link][ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz blackfly #69150 üzenetére
De nagyon nem mindegy, hogy milyen az a 8520as, mert van sok fajta. A piros Racerstar-al nem lőhetsz mellé.
A 8523 is jó megoldás lehet. A 2s megjobb lenne, de az kinyírja az fc-t. -
vandor01
őstag
válasz blackfly #69150 üzenetére
van mar 8523 is 1S es 2S ben valamint kulonbozo tengelymeretben is!
1S 1mm vagy 1,2mm
2S 1,2mmaz antenna tuninghoz meg talan kellehet ez? antenna kabel
a vegere meg mehet a wifi antenna...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
blackfly
tag
válasz SpydeR3412 #69149 üzenetére
Értem. Már tettem bele 8520 as motort, a 3 ágú prop is úton (bár szerintem nem fog megérkezni már). A festés jó ötlet. Köszi.
-
SpydeR3412
aktív tag
-
blackfly
tag
válasz SpydeR3412 #69147 üzenetére
Pontosan melyik "annál a gépnél" re gondolsz? Szóba jött több is.
-
ot93
senior tag
kondi-t honnan szoktátok beszerezni? Ezt is csájná, vagy valami helyi elektronikai bolt?
CRF300L
-
ot93
senior tag
A bugs 3 minit nem próbáltam még, de szerintem jó gép, főleg, hogy tud stabil meg acro módot is.
vagy a sima bugs 3. Ez mondjuk nem tud acro-t, csak stabilt, de én már csak ezeket ajánlom, ezzel van tapasztalatom[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
vandor01
őstag
válasz DJGABI #69143 üzenetére
ahhh ez bukott story.... egy ilyent egy nap osszerakni!
azt a vegen annyiba van mint egy akcioos Bugs 3 mini!Az az igazság, hogy családos emberként nem sok időm van erre a hobbira és ezért nem szeretnék sokat költeni rá.
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
DJGABI
addikt
válasz blackfly #69139 üzenetére
F3 szerintem elég jó brushedben [link] meg kell mellé egy Flysky vevő [link] / [link].html aztán go. Itt épít egyet, [link] ahogy nézem ugyanaz a lap.
De meg lehet közelíteni másik irányból is amúgy: i6-hoz van multiprotocol adó [link] most nem tudom ez Syma-t viszi-e
szerk: +1, a Bugs 3 mini (eachine ex mini) pl elég kellemes kis krúzolós gép
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
vandor01
őstag
válasz blackfly #69141 üzenetére
akkor lejet kar volt TAV-ot venni meg épitesen gondolkozni ha nincs idod ra! sajna ennek a hobbynak ket dolog kell piiiiz meg idő...
lehet vmi féle BUGs gép rendeléssel meg oldodna a kivansagod!
nagy....
nem extrem gyors....
barkacsolhatsz ra kamcsit vagy gyarit veszel ra....sok sok idot nem kell a szivassal foglalkozni csak a repules marad!
-
blackfly
tag
válasz F.E.K.. #69140 üzenetére
Az az igazság, hogy családos emberként nem sok időm van erre a hobbira és ezért nem szeretnék sokat költeni rá.
Persze abból a szempontból igazad van, ha már költök rá érdemes olyat venni amivel előre is lehet tervezni.
Persze egy kefe nélküli gép beleférne, de nekem egy olyan kellene ami szabad szemmel is látható, tehát legalább akkora mint az x5, és nem túl agresszív az ereje ahhoz hogy tudjam irányítani a földről szabad szemmel. És a vezérlő tudjon stabil módot is (lehet mindegyik tudja, még nincs erről ismeretem). Távot már rendeltem. Talán ideér egyszer.
Tudsz ajánlani ilyen drónt ami megfelelhet az igenyeimnek? Esetleg használtan, egy kiöregedett racer jó lehet nekem? Hol lehet ilyeneket venni? -
F.E.K..
senior tag
válasz blackfly #69139 üzenetére
" gyors/jó gépet" : Szerintem a kefés gépeken lépj túl, selfie gépeknek és ismerkedni (vagy zárt helyeken, mint egy lakás) tökéletesek, kültérre már kell az erősebb motor.
Átépítést és reptetést gyakorolni jó az x5c, de érdemes majd feljebb lépni (ahogyan a pénztárcád engedi).
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
blackfly
tag
Sziasztok! Kb fél éve találkoztam először a drónozással, egy Syma x5c személyében (kolléga ki akarta dobni). Azóta azt is tudom, hogy milyen irányba szeretnék elindulni. A nagy kamerás drónok nem vonzanak, de az FPV sem igazán. Én csak szabad szemmel szeretnék terelni egy viszonylag gyors/jó gépet. Az x5c be gondolom tudnék vevőt és vezérlőt beépíteni és akkor egy komolyabb távval is lehetne reptetni. Pl elsőnek egy flysky fs i6x. A kérdés. Milyen vezérlőt érdemes venni egy kefés drón hoz? Van e ilyen? Az építés, elektronika, programok nem riasztanak vissza, nyugodtan tanítsatok.
Remélem nem néztek ki innen, mert nem ultragyors FPV racerek vonzanak. 😀
Előre is köszi, ha valaki segít. -
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #69136 üzenetére
háát nalam nem kapkodjak el! mar tobb mint egy hete ulnek a vazon...
MR135 KAIDJU R 3 - ultra light racerCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
https://armattanproductions.com
- nal meddig megy a processing!?
varhatolag mikor adjak fel?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
ot93
senior tag
válasz SpydeR3412 #69128 üzenetére
Háát 5 vagy 6 inches, de inkább 5... Max 500gr
[ Szerkesztve ]
CRF300L
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #69128 üzenetére
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ot93
senior tag
válasz SpydeR3412 #69119 üzenetére
Hát karbonra gondoltam, de most így eszembe jutott, hogy mi lenne, ha műanyagból nyomtattatnám. Az mennyire lenne jó ilyen célra?
CRF300L
-
Niczo
senior tag
alin találtam pár egészen jó árú fpv kamerát, pl:
AKK S2
AKK AIO SA
azt hiszem bekamerázom néhány kis drónomatHa nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
DJGABI
addikt
mondjuk szerintem egyre nehezebb, tényleg ha kimész városból egy legelőre akkor van kb a legjobb esélyed. kisváros, de nekem is... egyik kedvenc mezőmből kutyafuttatót csináltak, meg körbeépítették házakkal, kresz parkban toltam, de még nyáron, délben is 1-2 ember azért lófrált arra... nehíz
-
F.E.K..
senior tag
Egyáltalán milyen gépről van szó? Gyors racer, több kilós kamerás? Nem mindegy
Egy Tello-val egy kis parkban már el lehet lenni, egy racerhez több hely kell (út, emberek mellett nem javasolt), a wifi-s gépeket egy lakótelep "zaja" zavarni fog, stb.
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #69119 üzenetére
Csak a 3. vagyok?
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ot93
senior tag
Üdv, ha mondjuk egyedi vázat akarnék készíteni, azt hol tudom legyártatni? Gondolom nem mindenhol csinálnak ilyent?
CRF300L
-
|AP|
veterán
kezdő drónosnak (nekem ) tudnátok ajánlani budapesti, vagy ahhoz közeli (mondjuk fél órán belül megközelíthető autóval munka után) olyan helyet, ahol nyugodtan lehet gyakorolni? A nyugodtan nekem azt jelenti, higy minél kevesebb ember van (lehetőleg 0) és kényelmesen van hely minden irányba. Első körben az Infopark/ELTE épületek közötti mező ugrott be, ott nem tudom du. 6 után mekkora a mozgás. Az viszonylag közel van hozzám, de szívesen megyek messzebbre is, ahol teljes nyugu van. Köszönöm előre is
-
Blizzardking
őstag
válasz Saccco #68798 üzenetére
Na, közel egy év után benéztem a topikba, és megint költözhetek össze Joshua Bardwellal
Köszi hogy bedobtátok ezt az rpm filtert, fogalmam sem volt mi fán terem. Felraktam a whoopomra, holnap fogom kipróbálni.
Esc firmwareből van 96KHz-es, azt próbálta valaki rajtam kívül 1S-en?
Itt egy videó, holnap belecsapok a lecsóba!
-
Dictator^
veterán
Üdv!
Syma X25 Pro használókhoz lenne egy kérdésem. Androidon 9-es verzió felett (9.0, 9.1, 10) tökéletesen megy a saját SYMA FLY appal a drón (és jó az élőkép is)?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
DIEGO15
őstag
Sziasztok. Szeretnék érdeklődni, hogy intézett-e már valamelyikőtök repülési engedélyt Montenegróban, vagy Boszniában?
-
vandor01
őstag
nem kell itt marni egymast easy going
ebben a hobbyban nem ismerek olyant aki nem szopott szop vagy szopni fog....
eleg ha kiballagok eloszoba tukorhoz mindenki szop de en becsuletesen bevallom mint a VIC-ben de fiam en legalabb elvezem az se rossz mikor hallgatom mas hogy szop aztan feladja a projektet vesz inkabb vmi normalisat en meg féláron átveszem a szoporoller tolasat azt lehet nekem jo lesz!... de inkabb csak marad a cumiszeretjunk magunkat kiprobálni mire vagyunk kepesek nekem is soxor mondtak ezt ne igy ne ugy mert inkabb emigy.... de sajat utam jarom.... azt félév utan belatom tenyleg inkabb emigy kellett volna de addig is mint a VIC-ben
mindenki csinalja amit akar..... remeg az ujja a rendelés gombon (nekem is) azt dontunk nem varjuk meg a jotanacsot.... meg kulonben is szeretjuk azt is mikor a kinaiak adnak egy korre egy rollert
aztan ha jol bevasaroltunk a "dragasg" bol es nem megy roller tolas ujra neki futunk..... aztan megint ujra!.... majd megint ujra.... nalam is volt vagy jopár zsakutcas roller tolas
- az elso 2S konfiguracio amibol 4setet rendeltem majd kukaztam le a cucc felet
- vagy pl BAT100 - 0702 / 0705 / 0706 motoros projekt a fos motor a gagyit FC miatt felaron eladtam a maradek es mukodo konfigokat..
- vagy az elso Elf88-as projektek 2S toronnyal elso kisebb borulás utan FUST majd a maradek szettek eladasa
- vagy kiprobaltam 5-6 szemcsit mire rajottem az EV800D a legjobb kompromisszum!
- vagy vettem receivert az X251-es TAV hoz es épitettem ra gépet.... de ma már lehet inkabb azonnal Taranist kelett vona venni es XM+ hozza!?
- vagy az elso "fustbe" ment 4S 1207 projekt
csunyan szétegett de csak inkabb kormos lett...
az ESC kuka minden mas megmentve![ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
Tetszik vagy sem,ez egy vélemény.NEM RÓLAD,hanem a termékről.
Illetve hiszed vagy sem,nem kizárólag te létezel efféle irányultsággal.Több olyan ismerősöm is van,aki teszemazt diversity-sít (így szépen magyarul ) egy single szemcsit (véletlen a téma),ahelyett hogy ennek a div-es változatát használná.
Mert ezt szereti,ebben éli ki magát,építget,kombinál.Emiatt van hogy háromszoros összeget bukik valamin,de mégis,közben jól eltöltötte az idejét.
Neked,hozzád egy büdös szót nem szóltam,hisz nem véleményt,tapasztalatokat kerestél,hanem kijelentetted hogy megrendelted.
A tapasztalataimat pedig megosztottam valakivel,aki (szerencsére) még nem.
Hogy ez neked fáj,hogy te ezt személyeskedésnek veszed,illetve egy vélemény elveszi a kedved,nem igényel további taglalást.Egyáltalán nem vagyok racer-es,sőt gyakorlott sem,mindössze esetleg többet jártam vakvágányon mint egy 0-ról kezdő.
Ebből kifolyólag ha csak egy embernek sikerül egy dologban mankót nyújtani (ne menj arra,én már voltam arra,nem érdemes),már megérte.
A sűrű hsz-eimből pedig nem nehéz azt sem kikövetkeztetni,mennyire vagyok “állandó topiklakó”.Részemről lezárva
[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
twine
veterán
MIelőtt félre értjük a dolgot....
Egészen addig nem reagáltam míg a szeművegről beszéltél...
Szíved joga egy topicban egy eszközről olyan véleményt fogalmazni amilyet gondolsz, és akarsz...
De az már kevésbé tetszett, hogy engem kezdtél el minősíteni...A szakmai, személyeskedésektől mentes véleményed a fenti kérdésekben viszont továbbra is érdekel...
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz ezoltan #69108 üzenetére
"mert (tényleg)vannak olyanok akik inkább szopni szeretnek,mintsem repülni."
Kezdem személyeskedésnek érezni ezt a beszélgetést. uh. légyszives ezt fejezzük be...
Valahogy, mióta jöttem a topicba "ismét", hogy akkor nekiállnék a racerkedésnek egy 2.0 projektben azóta kétszer szóltál hozzá a dologhoz. Egyszer annyit mondtál: "nyitva net" minden le van írva el van már magyarázva mehetsz tanulni.
Most pedig burkoltan lef@szozol,általánosítva, mert ,hogy "vannak akik szeretnek szopni...."
Ez lesz az első ilyen mutatványom, ami nem "gyári...."
Példának okáért a DJI topicban én vagyok az, aki folyton agyári megoldásokat javasolja újra, és újra.Érdekes módon mindenki más tudott normálisan minden kérdésemre válaszolni...
Te mint gyakorlott raceres, és állandó topiclakó egy betű hasznos infót nem tettél hozzá ahhoz, hogy előrébb kerüljek.
Nyilván nem kötelességed, de lehetőség szerint a jövőben tartózkodj a az efféle megnyilvánulásoktól légyszíves, hogy szeretek e szopni vagy sem...De ha már itt tartunk, elmagyaráznád kérlek szakmailag, 2db kis méretű 640*480-as kijelző 35 fokos FOV-al, mitől sokkal szarabb , és olyan trágya minőség, hogy már majdnem lehányod tőle a topicot, mint egy darab nagy méretű 800*480 sorral rendelkező kijelző amin öklömnyi pixelek vannak?
MIért annyival sokkal szarabb a 640*480-as 35 fok, mint a dominator v3 800*480as felbontása 30-as FOV-al amit napjainkban is sokan használnak!?Érdekelne komolyan....Én nem a szemüveget, és nem is a projektemet védem...hiszen tisztában vagyok a gyakorlati tapasztalataim mennyiségével ami 0és 1 között van...
De valahogy nem állt össze a kép mégsem miért nevezed gyakorlatilag nézhetetlen fosnak azt a kijelzőt?
De hidd el, sikerült elérni , hogy elment a kedvem, hogy ezzel kapcsolatban bármit is írjak ide...köszönöm kedvességed...
Azt a "FOS-t" ami az attitude vevő nélküli verziója, majd kipróbálom, aztán konstatálom, jól jártam e, vagy mehet az kukába....szép csendben , magamnak...
Mert igen, valóban benne van mindkét lehetőség...
De valahogy a stílus most nem volt a helyén részedről, ugy érzem...[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
Isten ments.
Neki egy szóval nem mondtam hogy ne csinálja,már csak amiatt sem,mert (tényleg)vannak olyanok akik inkább szopni szeretnek,mintsem repülni.
Ha egy túlárazott,7-8 éves semmit érő sz@rból akar várat építeni,jóval drágábban, mint egy gyári állapotában ezt a projektet körberöhögő hardvert megvenni,ez egy magánügy.DJGABI-nak reagáltam a tényeket közölve.Aztán majd ő eldönti hogy melyik út az övé.
Az én álláspontom az,hogy jellegéből adódóan annyi technikai és anyagi természetű problémával tud megajándékozni ez a hobbi,hogy szánt szándékkal jobbnak látom nem kinyitni a számat a f@szerdőben.
Ja,és a repülés a prioritás,ami alatt közvetlenül ott az építés öröme,de az ésszerűség határain belül haladva.[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Fuhur
kezdő
Amikor még iskolás, kezdő modellező voltam (MHSZ ha mond ez még valakinek valamit) sose mondták nekem, hogy azt a modellt vétek megépíteni, mert úgyis vacak lesz. Éppen a kezdő modelleken tanultam (tanult mindenki) meg dolgokat. Megismertem a működését, felépítését a modellnek, megértettem mit miért kell bele tenni, minek mi a feladata. És így jobban értettem azt is, hogy miért úgy repül ahogy.
Nem értem miért kell emberek kedvét elvenni a kreativitástól?! -
vandor01
őstag
nos szerintem mint ketkezu farago rontombontom vandorcigany
ha belulre rakod a vevot es befer?
az antenna miatt faragni kell a vazat (minimum 10mm-es luk)
ha belulre rakod a vevot es nem fer be?
pl PRO58! akkor meg jobban faragni kell a vazat!kerdes milyen vevot szeretnel?
simát nos az lattuk befer belulre! mondjuk en inkabb a diversityvel probalkoznek pl a PRO58-al.... nos azt talan fel lehet akasztani a vazra vmi jo kis 3D-s dobozban az EV800-ra is szoktak rakni! az antannák kint vannak es csak tenyleg a kabelt kell belevezetni a vazba vmi lukon keresztul akar gyarin is? ez az egyik oldal a masik oldalra meg az aksi+tarto es csatlakozas de azt inkabb nem akasztanam a vazra mert akkor sulyban ott vagy mintha vettel volna egy EV800D-et es azzal toltes utan irany repkednisajnos hogy"szep" legyen es gyari legyen?
azon bukik meg nincs "gyari" helye a vevonek! meg az antennak sem!
na persze 50 dollarert ez van ha kell a gyari hely? az kisse tobbe van!mindezt megfejelhetjuk azzal hogy a vegen a vegeredmény nem fog tetszeni plus tenyleg egy alap elektonikai cucc vant benne kis felbontas kis FOV....
de legalabb dolgoztal vele es eltapsoltal ra sok piizt...
minthogy repkednél! freestyleban porognel forognal[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
válasz DJGABI #69102 üzenetére
Ez egy FS feliratos nulla felbontású kijelző.
Ennyi....amit pimpelgethetsz tizenezrekért,a végeredmény pedig konstrukciójából adódóan egy FoS lesz még egy 25k-s 800D-hez képest is.
[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
válasz ezoltan #69100 üzenetére
Na igen, az elején írtam is, hogy specifikációban nem nyűgözött le túlzottan. Pedig cikkben a hasonló Attitude-ot középkatosnak írja [link]
Forrasztani tudnék, meg valszeg flashelni a vevőt is, de magába a dobozba beépíteni, meh... Meg nem lesz túl dizájnos az ha én csinálom.
-
twine
veterán
Kért módszert látok körvonalazódni a fejemben...:
-Az egyik ,ahogy említettem már, mindent a szemüveg gyári csatalakozóján keresztül csatlakoztatok, gyakorlatilag bontás nélkül megoldva, így külső eszközként csatlakoztatva a vevőt+aksit....
-A másik, és talán valószínűbb, hogy beépítem a szemüvegbe a vevőt, így a vezetékelés ugye kulturáltan a szemüvegen belül fut, és keresek hozzá thingiversen egy alkalmas kulturált borítást.
majd pedig rendelve egy fatshark 18650-es tartót
annak csatlakozóját átalakítom egy szerelhető Futaba 6pin csatira, (ilyen csatlakozó van gyárilag a szemüvegen) így adva a tápellátást a szemüvegnek...
Ez utóbbi megoldással szerintem egészen kultúrált szemcsit lehet hegeszteni ebből a "régi tv-ből" hiszen csak annyi kábel lesz rajta, mint a gyári FS megoldásokon,azaz 1db táp.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest