-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
blackfly
tag
-
blackfly
tag
Sziasztok! Általában csak olvasom a csoportot, de most leírom a tapasztalataimat, hátha másnak segít. Két gépem van.
Betafpv 85x. Ezen tanultam repülni. Szinte elpusztíthatatlan. Rengeteget esett. Nagyon szeretem. Elég erős, gyors és nehéz ahhoz, hogy ne mini gép érzetét adja. Viszont a kialakulásának köszönhetően jól tolerálja a hibákat.
Másik gép Mobula 7. Kb 3 hete hajtom. 1s el bent elég gyenge. Átforrasztva, RPM filter, 48khz megvan. Repidő jó de ha kicsit hirtelenebb gáz mozdulat van máris beesik a fesz. Ezzel nyirja az aksit. Kint 2s nagyon jó. Gondoltam bent is 2s kell. Addig állítgattam a gáz görbét amíg közel 1s érzet lett. Persze sokkal jobban tűri a hibákat és nem esik be a fesz közben. Nem szoktam száguldozni bent, inkább bujkálni bútorok alatt, között. Így kb 4 percet repül. -
blackfly
tag
Sziasztok! Ti honnan szereztek be apró csavarokat whoop-hoz? Főleg a műanyagba valót?
-
blackfly
tag
válasz Peaceliker #70006 üzenetére
Köszönöm a választ mindenkinek. Így már értem.
-
blackfly
tag
Sziasztok! Lehet lejáratom magam de megkérdezem. Mobula 7 és egyéb whoop motoroknak miért van fekete és piros vezetékes motorja? Számít a forgásirány? Azt nem az ESC szabályozza?
-
blackfly
tag
válasz Peaceliker #69592 üzenetére
Még nem nincs sok tapasztalatom, de már én is érzem, hogy ez a config 3" nál adná igazán. Már gondoltam az átépítésre, de még fejlődni kell a reflexeknek. Duct nélkül nem tűrné az eséseket. Aztán az FC és az ESC diagonálban van a whoop vázban, azt talán át sem lehetne rakni carbon vázra. Na majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
blackfly
tag
válasz Peaceliker #69590 üzenetére
Igen. Erős, gyors. Kell neki a hely, de nagyon élvezetes. És nagyon strapabíró. Kb 1 hónapja repülök, gondolhatod mit kapott. Még törés nem volt, csak leszakadó kábelek, de az könnyen javítható.
[ Szerkesztve ]
-
blackfly
tag
válasz Peaceliker #69573 üzenetére
Lehet hogy igazad van, de. A beta 85x 3-4s en megy. Én még csak 3s en hajtottam de nagyon gyors. Próbáltam beltérben is de nem jó, túl erős és nehéz is. 3s 450mah-val 120g. Nekem az nem benti kategória. Lehet vannak könnyebb 85-ös gépek, azok biztos jók beltérben. Ezért gondoltam egy mobula-ra.
-
blackfly
tag
válasz Blizzardking #69501 üzenetére
És Szancsó.
Köszi a segítséget. Sikerült a frissítés. Repül is .[ Szerkesztve ]
-
blackfly
tag
Sziasztok!
Van egy betafpv 85x em, amin még 3.5 ös betaflight van. Mivel lesz jobb ha frissítem 4.2 re? Illetve ha jól tudom nem illik ekkora verzió ugrásnál visszatölteni a beállításokat mentésből. Nulláról nehéz repkésessé tenni? -
blackfly
tag
válasz SpydeR3412 #69467 üzenetére
Ez alapján csináltam. Egy fs-a8s. Csak 3 vezeték kellett DAT, CLK, GND. Tápot a drónról kapott. Nem forrasztottam, 3 gombostűt nyomtam a forrasztási pontokra. Egy kézzel tartottam, másikkal kezeltem az egeret.
-
blackfly
tag
válasz Blizzardking #69418 üzenetére
Szia! Nem vagyok flysky guru, de a programozás sikerült, és osd-n már frankón mutatja az rssi értéket.
-
blackfly
tag
válasz SpydeR3412 #69149 üzenetére
Értem. Már tettem bele 8520 as motort, a 3 ágú prop is úton (bár szerintem nem fog megérkezni már). A festés jó ötlet. Köszi.
-
blackfly
tag
válasz SpydeR3412 #69147 üzenetére
Pontosan melyik "annál a gépnél" re gondolsz? Szóba jött több is.
-
blackfly
tag
válasz F.E.K.. #69140 üzenetére
Az az igazság, hogy családos emberként nem sok időm van erre a hobbira és ezért nem szeretnék sokat költeni rá.
Persze abból a szempontból igazad van, ha már költök rá érdemes olyat venni amivel előre is lehet tervezni.
Persze egy kefe nélküli gép beleférne, de nekem egy olyan kellene ami szabad szemmel is látható, tehát legalább akkora mint az x5, és nem túl agresszív az ereje ahhoz hogy tudjam irányítani a földről szabad szemmel. És a vezérlő tudjon stabil módot is (lehet mindegyik tudja, még nincs erről ismeretem). Távot már rendeltem. Talán ideér egyszer.
Tudsz ajánlani ilyen drónt ami megfelelhet az igenyeimnek? Esetleg használtan, egy kiöregedett racer jó lehet nekem? Hol lehet ilyeneket venni? -
blackfly
tag
Sziasztok! Kb fél éve találkoztam először a drónozással, egy Syma x5c személyében (kolléga ki akarta dobni). Azóta azt is tudom, hogy milyen irányba szeretnék elindulni. A nagy kamerás drónok nem vonzanak, de az FPV sem igazán. Én csak szabad szemmel szeretnék terelni egy viszonylag gyors/jó gépet. Az x5c be gondolom tudnék vevőt és vezérlőt beépíteni és akkor egy komolyabb távval is lehetne reptetni. Pl elsőnek egy flysky fs i6x. A kérdés. Milyen vezérlőt érdemes venni egy kefés drón hoz? Van e ilyen? Az építés, elektronika, programok nem riasztanak vissza, nyugodtan tanítsatok.
Remélem nem néztek ki innen, mert nem ultragyors FPV racerek vonzanak. 😀
Előre is köszi, ha valaki segít.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android szakmai topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Netfone
- Politika
- OpenMediaVault
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest