Új hozzászólás Aktív témák
-
madpapa
senior tag
Mi az isten van a BTC-vel? Meg van bolondulva mindenki?
-
Patry0t
tag
-
bobalazs
nagyúr
Egyesek szerint, és szerintem is a btc miatt az altok hamarosan drasztikusan esni fognak.
-
válasz ad4m1337 #1191 üzenetére
Azzal a listával szerintem tájékozottabb vagy, mint a kereskedők ~90%-a.
Mikor hirtelen nagyot moccan az ár, én azt szoktam mondani az ilyen kérdésekre, hogy "menj, és gyorsan írd meg azt a hírt, mert már keresik az emberek, mióta megmozdult az ár".TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ad4m1337
aktív tag
Fundamentális hírekre milyen gyorsan reagál a kripto piac, ki mit tapasztalt? Illetve hol jelennek meg a legfrissebb hírek, események? Én a Coindesk -et, Variance blogját, Peter Kallos youtube csatorna, 1-2 telegram csoport, 1-2 twitter trader -t követek.
Ki hogyan szerzi, gyűjti az infókat?
-
ad4m1337
aktív tag
válasz Patry0t #1185 üzenetére
A Telegramos pumperek jellemzően sokad rangú, kisebb coinokat pumpolnak, amihez elég pár tucat BTC (vagy is én ezt tapasztaltam).
A kérdésem a nagyobb coinokra vonatkozott. Mint pl. mi okozza azt, hogy ma a BCH már 20% -os emelkedésnél jár? Semmi fundamentális hírt nem találtam erről.
-
ad4m1337
aktív tag
Valaki meg tudja mondani, hogy mi hajtja fel a kisebb coinokat napon belül 40-50-60% -al? Mi folyik a háttérben, kik vásárolnak be ilyenkor? Ma pl. a Vertcoin ment 30% körüli értéket. Sokszor figyelem a coinmarketcap oldalt és mindig csak csodálkozok ezeken a napon belüli emelkedéseken.... (igaz nem rég óta követem az eseményeket)
-
vizimento
senior tag
Tőkeáttéttel kereskedik innen valaki? Melyik exchange ajánlott hozzá?
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
Yutani
nagyúr
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz ad4m1337 #1177 üzenetére
Próbáld ki 10-20 dollárral. Ha azt elbukod, nem nagy veszteség. Én is kipróbáltam, tanultam belőle. Ha nem teszed, végig ott lesz benned, hogy kimaradsz valami nagy lehetőségből és a későbbiekben egy meggondolatlan pillanatodban esetleg nagyobbat buksz egy hasonlón.
Egyébként néhány embernek tényleg nagyon megéri ez, de ők általában azt csinálják, h még jóval a pump meghirdetése előtt bevásárolnak, ami minimálisan feljebb is nyomja az árakat. Utána meghirdetik zárt csoportokban, amitől elindul felfelé - ekkor már kezdenek eladni. Ezek után kerül ki ezekbe a nyílt csoportokba az infó, hogy indul a p&d... Szóval ez a nagyhalaknak éri meg egyedül, akik el tudnak indítani egy ilyet (pl. a nyilvános p&d csoportok adminjainak, népszerű youtuber-eknek, többezer követős twitter accountok tulajdonosainak).
[ Szerkesztve ]
-
kem
addikt
Szerintetek erdemes a BTC-m(£66) atrakni TRIG-be? Nincs sok, de ugy tunik most az nagyon lent van.
Köszi!
-
ad4m1337
aktív tag
válasz KilgoreTrout #1176 üzenetére
Figyeltem én is az order bookot, hogy tényleg csak kevés BTC -vel csinálják... Így gondolom ha egy jelentősebb mennyiséggel száll be az ember, utána rajta marad, nem lesz a pump végén kinek eladni...
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz ad4m1337 #1175 üzenetére
Szerintem a legtöbb kezdő beleesik ezekbe. Az a fontos, hogy csak kevés pénzzel szállj be és akkor olcsó volt a lecke.
Olyan, mintha összeomlás előtt szállnál be egy piramisjátékba. Persze utólag van rengeteg sikersztori, meg ott vannak a grafikonok, csak azt nem teszik hozzá, hogy ezek a nyilvános telegramos csoportok már csak a pump végén és a dump részben kapnak szerepet.
[ Szerkesztve ]
-
ad4m1337
aktív tag
Vannak telegramon különféle csoportok ahol szervezetten pumpolnak kisebb coinokat. Valaki vett részt ilyenben?
-
Yutani
nagyúr
Valamelyik nap írtam a Kraken supportnak, hogy mi a helyzet a stop loss funkcióval. Azt válaszolták, hamarosan újra elérhető lesz (úgy zusammen az advanced order), de még dátumot nem tudnak mondani.
Egyébként tényleg katasztrofális a rendszer, nem veszi fel a rendeléseket látszólag, aztán mire megjelenik az order listában, végre is hajtódik. Vagy sokszor 1-2 percig is eltart, mire egy-egy ordert hajlandó törölni. Van hova fejlődni. Viszont előny a SEPA utalás. Bár azt is lehetne csinálni, hogy ide beküldöm SEPA-val az eurót, és innen átteszem másik exchangre már a coint. Persze akkor kell egy másik acc egy másik exchange-re, verifikáció, stb, de ennyit be lehet vállalni.
#tarcsad
-
ad4m1337
aktív tag
Valaki használ GDAX -ot? A gyakorlatban is tényleg ingyenes? Semmilyen rejtett költsége nincs?
-
gbela
senior tag
Hát, számomra nem mert margin trade-t preferáltam, ami ott nincs, legalábbis pár hónapja nem volt. Viszont sima tradingben nekem mindig működött, nem tapasztaltam olyan fagyásokat meg failed ordereket mint Krakenen. Bitfinexen van margin trading, azt nézem meg ha egyszer lesz időm. De biztos van aki többet tradel Bittrex-en, én is kiváncsi lennék a tapasztalatokra.
-
gbela
senior tag
válasz Htibimor #1166 üzenetére
A Kraken konkrétan jelezte,hogy nem listázzák BTG-t, szóval nem hiszem, hogy ő hibájuk, olvasgatni kell előtte, itt is írva volt mik azok az exchangek amik támogatják.
Ettől függetlenül rossz olvasni, h Kraken még mindig béna technikailag, amikor tradelgettem kicsit akkor a hajam téptem hogy 10ből 1 order ment át stb, ahogy kiveszem ebben nincs javulás. Már nincs időm daytrade-re, de ha lenne akkor máshová kéne menni úgy tűnik. -
ad4m1337
aktív tag
Szerintetek lenne értelme befektetési alapot választani? Most nézem az ICONOMIT...
-
Htibimor
senior tag
-
Htibimor
senior tag
válasz g.gergo #1163 üzenetére
Az meg hogy lehet?! BCH-t is adott! Ha tényleg nem ad, akkor most lett elegem belőlük megyek máshova. Amit már rég meg kellett volna tennem!
Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P
-
Htibimor
senior tag
Sziasztok!
Valakinek írtak már jóvá Bitcoin Gold-ot? Esetleg Kraken-en?
Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P
-
Yutani
nagyúr
válasz g.gergo #1151 üzenetére
Valahogy semmi nem megy a nagyobb coinok közül. Tegnap volt egy kis bump, akkor el kellett volna adni, de ki gondolta, hogy mára visszaesik minden. Biztos vannak névtelen kis coinok, amik megindultak valami spekuálció miatt, de azokat nem látom, a Krakenen nincsenek listázva.
Én meg azzal küldök, hogy vettem dogecoint, most meg nem sikerül eladni, hiába egyezik az kért ár a piaci árral, egyszerűen nem hajtódik végre az order. Már írtam a Kraken supportnak, mert ilyet még nem láttam.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yany
addikt
válasz ad4m1337 #1143 üzenetére
Én átraktam altba (mondjuk az egyik legbénábban teljesítő ETC-be) és így 10%-ot rátettem a BTC-imre, mikor visszavásároltam. Persze a goldról így lemondtam, de így is többet nyertem vele, mintha arányosan annyi goldot kaptam volna (kb. 2x annyit). Goldot meg majd bányászok, ha tényleg jó lesz, de egyelőre erősen scam szagú az egész sztori. Ha OmiseGo-ba vagy egy halom másba tettem volna, most 15-20%-ot emlegetnék.
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
ironka
csendes tag
Sziasztok,
lehet, hogy volt már téma, de nkem újdonság: Krakenről 1 munkanap alatt teljesült a kifizetés Erste-re
-
-
Yutani
nagyúr
válasz butch3r #1140 üzenetére
Azt látjuk, hogy elkezdték mozgatni a BTC-jüket a tulajdonosok. Gondolom nem egyik zsebükből a másikba pakolgatják, inkább azt tartom valószínűnek, hogy elkezdték beutalni a hard forkra betárazott BTC-t az exchangekre, eladás céljából. Ennek van egy átfutási ideje, és valami nem gömbölyű, ha így gyűlnek a nem megerősített tranzakciók - talán csökkent a hashing power?
Amit én tapasztaltam az XDG eladással, akkor ettől független, bár nem tudom, miért nem volt képes másfél órán keresztül végrehajtódni az order, ha az kért ár megegyezett az aktuális árfolyammal. Ilyet még nem tapasztaltam, bár csak 2 hónapja vagyok benne a témában.
#tarcsad
-
butch3r
senior tag
szerintem ez max akkor jelentheti hogy sok eladás van függőben, ha
- olyanok adnak el akiknek tárcán vannak a coinjaik -> beutalnak tőzsdére
- akik tőzsdén vetek eladóktól rögtön kiutalják azokat tárcábaellenkező esetben amempoolnak nem látom mi köze lenne az leadáshoz. tőzsdéken történő tranzakciók saját belső ledgereiken történik, az nem jelenik meg a blokkláncon, ergo forgalmat sem generál.
-
Yutani
nagyúr
Megint csak Variance: az egyik fórumozó hívta fel a figyelmet arra, hogy rengeteg nem megerősített BTC tranzakció van függőben (ebben a pillanatban közel 23.000).
Ez jelentheti azt is, hogy nagyon sok eladás van folyamatban, és emiatt számíthatunk egy nagyobb korrekcióra, az altoknál pedig árfolyam emelkedésre. Ezért most érdemes kivárni, mert ugye nem láttunk akkora mozgást az árfolyamoknál.
Én is feltettem egy adag XDG-t eladásra, az árfolyam másfél órán át annyi volt, mint amennyiért én kínáltam, de nem hajtódott végre az order. Most levettem inkább és kivárom, míg beindul a buli.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz ad4m1337 #1136 üzenetére
Én ugyanezt csináltam, mivel Kraken nem nyilatkozott, így inkább az alacsonyabb alt árfolyamot igyekszem kihasználni.
Tegnap olvastam a Variance legutolsó cikkét és annak fórumát, nagy BTC esésre számítottak, de az annyira nem jött be. Igen, volt egy kis korrekció hajnalban, de nem érte el a 10%-ot, és azóta pedig emelkedett is valamennyit. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő...
#tarcsad
-
ad4m1337
aktív tag
Üdv!
Tegnap még a fork előtt eladtam a BTC -t (nem foglalkoztam végül azzal, hogy megkapjam a Gold -ot), és láttam, hogy hajnalban megpattantak az altok.
Ez a megpattanás hosszútávú lesz szerintetek, a mai 5-10% -os emelkedésük ellenére érdemes bevásárolni belőlük?
-
XP NINJA
őstag
Ha most küldtem HitBTC-re BTC-t Coinbase-ről, az még megérkezik a hardfork-ig? Vagy érdemes az Accelerate withdrawal with photo ID-t megcsinálni?
-
vizimento
senior tag
Jaxx-ra ránézne aki használja? ZEC-et utalnék ki róla, de hiába van "balance"-om, a "sendable"-nél 0-át ír... Másnál is fennáll a hiba?
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
őstag
Remélem a Bitcoin Gold miatt esnek ennyire az altcoinok napok óta.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Kicsit kiestem a gyakorlatbol, es most tul sok az uj info. Pl hogyan mukodnek a Forkolasok? Ha egy bizonyos walletem van akkor hirtelen ugyanannyi lesz mindketto penznembol? Vagy ezek a Krakenhez hasonlokon szaporodnak?
Most latom lesz BitcoinGold, de hogyan tudok szerezni ha peldaul van 1BTC-m a localbitcoinin?
Koszi a valaszok!
Köszi!
-
ad4m1337
aktív tag
Jelenleg van még olyan Wallet vagy tőzsde ahová beküldeném a BTC -t, megkapom a Goldot?
-
GabN73
addikt
BitStampnek szokása hogy ha nem használod a számlád, akkor maguktól zárják?
Ma kaptam hogy a felhasználási feltételeknek megfelelően meg is szüntetik és ezzel az emailel egyidejűleg már nem is tudok belépni.
Régen használtam, áttértem Bittrexre, kb 1-2€ volt rajta.Mondjuk maxos azonosításom+kártya azonosításom volt.
[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Bittrex nyilatkozatot tett hogy October 24, én 1:1 arányba fogja adni a bitcoin goldot
-
törölt tag
válasz ad4m1337 #1115 üzenetére
A kérdés jó, de a leendő árfolyam nem ismert, csak találgatások vannak.
Bitcointalk fórumon 50 és 500 dollár között mindenféle jóslatokat lehet találni... Persze az sem kizárt, hogy ezen a tartományon kívül lesz majd. -
ad4m1337
aktív tag
Üdv!
Bocs a hülye kérdésért, de mennyin fog nyitni a gold, ezt lehet tudni?
-
Zlcsi
senior tag
bitcoin gold airdroppal kapcsolatban:
variance:
"Legegyszerűbb módszer az, ha olyan tárcában tartod a bitcoinod, aminek rendelkezel a privát kulcsával. Ha így teszel, akkor a hardfork után előbb mozgasd el a Bitcoinod az akutális addressről, majd mehet a tőzsdére a Bitcoin Gold. Azért kell előbb a BTC-t elmozgatni, hiszen a hardfork állapotában a két coin ugyanazon addressen van ami mögött ugyanazon privát kulcs van és az ördög nem alszik… Jobb kimenteni előbb a BTC-det mielőtt bármilyen idegen Bitcoin Gold walletbe beírnád a privát kulcsodat.Egyébként jelenleg már számos exchange bejelentette, hogy listázni fogja a Bitcoin Goldot. Amiknek ezek közül (általam is ismert) nevük van: HitBTC és a YoBit.net"
Én a hitbtc-re reggeltem, át is küldtem az összes btc-et.
Kár hogy eddig nem ismertem ez a tözsdét tök jól működik -
melkah
tag
Jott egy hulye otletem es valamiert beirtam a csodas aprohirdetos oldal keresojebe a "bitcoin" szot.
A kovetkezot talaltam.
Nem is ertem, hogy emberek miert izzadnak az arfolyamok hullamzasakor hiszen ez egy "kockázatmentes befektetés". -
bobalazs
nagyúr
5960 bittrexen a btc, all time high.
-
butch3r
senior tag
nekem eddig is scam gyanús volt ez a gold de most, hogy néhány nappal az állítólagos fork előtt még mindig semmi hír váltóktól egyre inkább az.
cex tegnap küldött ki (egy semmit mondó) levelet b2x-el kapcsolatban pedig az még odább van. gold-ról meg sehol (?) semmi info... -
bobalazs
nagyúr
Zencash nagyon kilőtt.
-
bobalazs
nagyúr
Srácok kinek mi a terve?
Átváltunk mindent btc-re majd kézhezkapjuk a bitcoin goldot? -
benyo513
tag
Én jelenleg elsősorban ezekből szerzek információkat: cryptoheights és dlavrov telegram oldala, sokak kedvenc youtubere, Datadash.
ICO analízisekre a crushcryptot, a bitcointalk altcoin topicjait és az ethtrader subredditet tudom felhozni, de jobban teszitek, ha ti is utánanéztek az adott ICOknak.
Mostanában néha a discordra is fel szoktam nézni, ott jó néhány csatornát is követek, mint pl a Spacestation, Etherealm, DataDash Community.
-
cuko
aktív tag
Én ugyanígy vagyok vele egyébként, nem akarok/tudok annyi időt belefektetni, hogy eléggé informáltnak érezzem magam a daytrade-hez.
Krakennél elég nagy mínusz még ezek mellé, hogy a kritikus időszakokban rendre elérhetetlen az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján, ez a stop-loss kiiktatással együtt annyit tesz az átlagfelhasználónak, hogy mire észbe kap, hogy történt valami és reagálna, jó eséllyel még akkor sem fog tudni (vagy félórás-órás frissítgetések és anyázások után talán le tudja kérni a műveletet).
Az egyszerű SEPA utalás miatt én azért tartok ott egy kis kriptót, de elsősorban a többi coin miatt poloniexet és bittrexet is használok mellette. Saját walletbe lekérésnek pedig nem nagyon látom értelmét, mert nincs annyi pénzem azért benne - persze meggyőzhet innen valaki, hogy ez miért butaság.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Politika
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vissza a PC Masterrace-re
- Renault, Dacia topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ÚJ! Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- ÚJ! darkFlash DK100 fekete
- Pixel 9 Pro 128GB Obsidian garanciális (ingyen foxpost) eladó.
- Új - iPad Pro 13 M4 2024 Wi-Fi 1TB Space Black - Nano-texture Glass - Bontatlan
- Ritkaság! Huawei Mate 20X 5G 256GB 8GB RAM
- Dell OptiPlex 5050 SFF i5-7500 / 8-16 GB DDR4 / 256 GB NVMe / DVD-RW / 1 év Garancia + Számla!