Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh0sT
addikt
válasz KilgoreTrout #3598 üzenetére
Még pár kérdés: a hitelezés egy erősen szabályozott piac, magánszemélyek részére az MNB rendelkezései az irányadóak, úgy mint jöveledelem arányos törlesztő részlet számítás, központi hitelinformációs rendszerbe történi adatátadás és még ki tudja mi... Ezeknek hogy fognak eleget tenni?
"A folyamat gyors és gördülékeny, valamint hitelbírálatra sincs szükség, mivel eleve egy rendkívül rugalmasan és gyorsan átváltható fedezettel rendelkezik a hitelfelvevő."
Ez nagyon nem így van, jelenleg nincs olyan, hogy hitelbírálat nélkül magánszemély kaphat hitelt. Törvényi előírásai vannak a hitelezési folyamatnak függetlenül a biztosíték érvényesíthetőségétől, illetve a fedezet értékétől, likviditásától.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
Gh0sT
addikt
válasz KilgoreTrout #3598 üzenetére
Csak hogy jól értem-e:
- vagyok én, akinek van 500 e HUF értékben valamilyen kriptója
- van a hitelező, aki ezt elfogadja fedezetnek, cserébe ad nekem valamekkora értékű hitelt (legyen 80%)
- ha a kriptóm értéke a hitel értéke alá csökken, akkor a hitelező ezt beválthatja?Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
KilgoreTrout
senior tag
Kockázat nélkül tudnak hitelezni, mert amint a kriptofedezet értéke a hitelösszeg alá csökken, egyből eladják és a bank visszakapja a pénzét. Nincs évekig tartó jogi huzavona, a fedezet likvid, szemben egy ingatlannal vagy autóval. A hitelügyintézéssel kapcsolatos költségeket a hitelfelvevő fizeti.
Meg gondolom nem 1-2%-os kamatok lesznek.
A hitelezőknek megéri, a kriptobirtokosoknak - akik bíznak folyamatos növekedésben - szintén valószínűleg jobban megéri, mint eladni és később visszavenni.
A blockchain és smart contract technológia csökkenti az ügyintézés költségeit. Csak a token-t nem tudom hova tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Gh0sT
addikt
válasz KilgoreTrout #3596 üzenetére
"Összhangban a hazai és nemzetközi jogi szabályozással, a platform hitelezői csak a hitelnyújtáshoz szükséges engedélyek birtokosai lehetnek. Magánszemélyek számára jelenleg hatályos Magyar törvények alapján az üzletszerű hitelnyújtás nem megengedett, ebben a tekintetben az MNB állásfoglalása egyértelmű."
Miért érné meg nekem mint hitelintézetnek ezen a csatornán keresztül hitelezni?
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
KilgoreTrout
senior tag
Magyar fejlesztésű crypto fedezetű fiat hitelezési platform. A honlapon nincs még fent a whitepaper, szóval elég kevés az info, de maga a szolgáltatás hasznosnak tűnik.
Ami nem világos, hogy ehhez minek külön token ("A rendszert használók a kamat kivételével az összes költséget ILK tokenben fizetik meg" - milyen egyéb díjak? "Minden egyes hitelügylethez a felhasználás mértékének megfelelő mennyiségű tokent kell vásárolnia a hiteligénylőnek." - Mennyit?). Nem látom miért ne lenne logikusabb a díjakat simán a smart contract platform vagy akár a fedezet pénznemében levonni.
Nektek mi a vélmeményetek?
[ Szerkesztve ]
-
DNReNTi
őstag
Facebook bannolja a kriptovalutas hirdeteseket. [link]
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
Laci244
csendes tag
KilgoreTrout: Nem, azokban a TRX-el kapcaolatos vidikben nem volt a whitepaper ügyről szó. Azt cikkekből olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
Laci244
csendes tag
Sziasztok
Pár hét után újra belépek cryptopiára és a több mint 1 millió paccoinom eltűnt...
Ez mennyire standard?
PIN kód is be volt állítva.Volt már valakinek ezzel kapcsolatos meccse a supporttal?
-
butch3r
senior tag
"Tulajdonképpen kellenek a google kódok, hogy oda belépjek, aztán aktiválom ott az új telcsit, letiltom a régit, majd az újba beírom az elmentett oldalfüggő (QR vagy karatker) kódokat?"
sajna erre nem tudok válaszolni, nem próbáltam, mikor felfedeztem én anno, google auth-nak ezt a hiányosságát rögtön migráltam authy-ra.
-
Szilu
tag
válasz butch3r #3585 üzenetére
Aham, most utánaolvasva ez csak a google account kódját teszi az új telefonra, a régi kapcsolatokat nem... Óriási. Persze el vannak nekem mentve a qr kódok (egészen pontosan a betüsor), de anélkül ez tényleg halál?
Mindenesetre most gyorsan leellenőrzöm, megvan-e mindenem egy ilyen reinstallhoz
Tulajdonképpen kellenek a google kódok, hogy oda belépjek, aztán aktiválom ott az új telcsit, letiltom a régit, majd az újba beírom az elmentett oldalfüggő (QR vagy karatker) kódokat?
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Dexar007 #3586 üzenetére
1-2 usdnél vettem, ha egy ideig bezuhan 80%ot akkor is jól vagyok, köszönöm S 02.20as rebranding közeledte, valamint BitFlyeres listázása miatt ugrott, értékelődött fel satoshiban, amit nézni kell, ugye Lisk ráadásul eléggé hold, hiszen sdk meg platform csak április és októberben jön ki.
btw h lehet leárazás 100% feletti?
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz YASKATIR #3579 üzenetére
Es? A btc/shitcoin parok ugy vannak kialakitva,hogy figyelembe veszik a btc erteket,es a shitcoin erteket. Igy kapod meg,hogy mennyi az annyi. Ez olyan mint forintot dollarra valtani,majd utana eurora. Kozel ugyanannyid lesz akkor is.
@madwe.: Baromira sokat szamit a 24 oras teljesitmenye.. Hodlingold ha ugy erzed,hogy olcson vetted,es szivesen tartogatnad evekig. De ha a btc visszamegy 1000 kornyekere akkor 400-500%os lisk leaeazasok lesznek,es akkor talan jobb a holdingra bevasarolni.
Give me your cum,bull!
-
butch3r
senior tag
ez monjduk abban az esetben nem segít ha újra kellett húzni a telefont mert ahhoz, hogy újra kérd az oldalon a 2fa qr kódot be kell jutnod, amihez ált kell a 2fa azonosítás.
én ezért tértem át authy-ra. többször volt h újra kelett húznom telefont és felhazsnállónév jelszó után simán használtam tovább a 2fa azonosításaimat.
-
Szilu
tag
válasz #25583896 #3573 üzenetére
Most egy pillanatra visszaolvasva nem értem, hogy az első hozzászólásban szereplő Google Auth app mire kell, ha a második hozzászólásodban azt írod, sms volt beállítva. Úgy tudom, ahhoz nem kell applikáció.
Ha viszont kell, mert google auth kódot kell beírnod, akkor az bizony a google fiókoddal van összekapcsolva, ott próbálhatod meg beállítani az új telót. (például így)
Mindenesetre most még az jutott eszembe, hogy esetleg az app beállítás menüjében nyomj egy időszinkronizálást. (Több ötletem nincs.)[ Szerkesztve ]
-
zichie
senior tag
válasz #25583896 #3566 üzenetére
A két telót, azaz a régit és az újat nem tetted egymás mellé megnézni, hogy mindkettő ugyan azokat a kódokat adja-e?
Én Binance-t használok, a telómon és a tabletemen is fent van a Google Authenticator, mindkettőre be van lőve a Binance 2FA. Először a telómra lőttem be. Amikor csináltam, akkor a QR kódot is elmentettem png-be. A tabletre már az elmentett QR kódból állítottam be a 2FA-t. A backup key is megvan, de nem tudom minek, mert nem használtam, csak a QR kódot. -
YASKATIR
senior tag
válasz Dexar007 #3578 üzenetére
"Akkor miert erdekeljen a btcben mert ara?"
Mondjuk azert, mert a nyomorek exchange oldalak szinte mindent a szaros BTC-bol valtanak? Hidd el a BTC kozel sem olyan uberalles, mint ami volt mondjuk 1 eve. A BTC olyasmi, mint a nokia. Jo volt, nagy volt, innovativ volt, csak epp keptelen volt egy ido utan kovetni a trendeket es szepen bedolt ..
Hany eve is van BTC? 9. Van mar ln network? Nincs. Erkezik? Majd egyszer biztosan.
Mit is csinalt a nokia az okostelefonok eljovetelekor?Majd akkor nem kell erdekeljen ez, ha minden nyominger coin-t lehet kozvetlen fiat-ba valtani
Illevet 1 kieg.: Elozoleg azt irtam, hogy a nyominger koreaiak miatt kezdett el minden esni, de azt akartam irni, hogy a CMC balfaszsaga miatt, majd ezt kovettek a koreaiak. Ez a ket dolog pedig nem BTC specifikus volt. Tudod mi mozgok tokeletesen egyutt a BTC-vel? Az LTC. Az LTC chart-a konkretan ugyan az, mint a BTC-e.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Szerintem pedig rossz az ok-okozati osszefugges. Ha no a marketcap akkor no egy coin erteke,igy nyilvan a btc-hez viszonyitott ara is noni fog = kevesebb coint kell bealdozni ugyanannyi btc-ert.
"Nyilván ezekre rájön még a global marketcap alakulása %ban..."
Akkor miert erdekeljen a btcben mert ara? Azt mar kiszamoltak helyettem. Nekem eleg ranezni a darabarra ha at akarom valtani,es tudni fogom mennyit er.
Vagy szerinted letezik olyan,hogy csokken a market cap mikozben a btcben mert ara no?csaba951: Na akkor meg egyszer Jobb helyeken nem szamit,hogy ho eleje vagy ho vege van.Tolunk nyugatabbra nem ugy mukodik az ember,hogy; ho elejen habzsidozsi,bulizasi..majd ho vegen csirkefarhat.
Egyebkent pedig mult honapban sem szamitott,pedig akkor meg a karacsonyra+ ujevre is lehetett volna fogni.[ Szerkesztve ]
Give me your cum,bull!
-
csaba951
veterán
Ó, micsoda nap volt ez a mai! Mi is volt a mai műsor, szerintem:
1) Hó végén kivették szépen a nyereséget. Ha tényleg így van, akkor jövő hónap végén megismétlik.2) Egy nap múlva elseje. Érkeznek a fizetések. Mennek is vele szépen a Pénztárhoz, befizetni. Ez tehát egyébként is egy emelkedéshez vezetett volna. Az eséssel viszont ördögi módon extra sajtot tettek az egérfogóba. Ezzel egyrészt több pénzt vonnak bevonzani az emelkedésbe, hiszen az emberek látják hogy padlón vannak az árak, tehát érdemes most bevásárolni. Vagy akár túlvállalni. Másrészt ezzel nagyobb lesz az emelkedés, mint amekkora nélküle lett volna. Vagyis nagyobb haszonnal lehet majd belőle kiszállni, és piacra önteni a most felvásárolt készletet. Majd lehet is kezdeni az egészet elölről. Zseniális!
-
Madwe
nagyúr
válasz Dexar007 #3575 üzenetére
Dehát ez így 1-1 coinról semmit nem mond el... Pl nézd meg az eth-t. 2016janban 0.002btc volt. 2017janban 0.008btc volt, 2018janban pedig 0.1btc. Azaz btchez képest egy 400%os majd egy 12500% növekedést neglektáltál. Ez a növekedés a globál marketcaptól független, ennyivel értékelődött fel a btchez képest. S szerinted 12500% erősödés semmi, nem kell vele törődni S ez látszik marketcapján is, de azt a globalmarketcap is befolyásolja.
Nyilván ezekre rájön még a global marketcap alakulása %ban... De az cryptowordös teljesítményen belül nem jelent semmit.
Altoknál a btcs ár s a btc ára a legfontosabb, amiből nyilván kijön a marketcap meg végső fiatár mozgása %ai stb. De mind a btcs ár mind a globálmarketcap ár mozgása fontos nekik, ugyanolyan súllyal, amiből 1 szerinted lényegtelen.
Mellesleg ah a btc beleáll a nullába, de a cryptovilágtól független ok miatt, csak a btct érintő dolgok miatt, akkor bizony más átveszi (valszeg eth, bcht nem hiszem, mindegy, vmelyik coin) ami akkor a hasonlítási alap lesz. S igenis btc nélkül is tudna akkor fejlődni a piac. Nyilván ez egy fájdalmas s hosszú piros átállás lenne, s eleinte fájna az aloknak is jelentősen, azt nem vitatom. De btc dominanciája egyre kisebb, tavaly év közepén vmi 65% volt, most meg már csak 34%...
Darabár nyilván tök irreleváns.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Sosem nezek btc-ben mert arat mint ahogy darabarat sem. Market cap a lenyeg.
Az osszes tobbi coin csak,es kizarolag a btc-nek koszonheti a sikeret. Majd ha ez valtozni fog,es azt latjuk,hogy honapokon keresztul noni fog xy coinnak az erteke,ugy hogy kozben a btc-t a foldbe dongolik,akkor szolok.Give me your cum,bull!
-
Madwe
nagyúr
válasz Dexar007 #3571 üzenetére
Ti tényleg nem tudjátok mi az a price in btc vagy nem értem 1 éve eth 800k satoshi volt. Ma már majdnem 11millió. Több mint 10x annyira nőtt mint btc. Markettől függetlenül. S csökkenő marketben is lehet felfele lépkedni.
Egyébként ha btc 2kra zuhan, akkor nem holdingolni kell, hanem még vásárolni[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz YASKATIR #3561 üzenetére
Persze tokre ellentetesen. Ugy hogy elotte 1 evig ugyanazt csinaltak. BTC emelkedett folyamatosan --> eth emelkedik folyamatosan. Bitcoin kilo---> tobbi szar is kilo.
Senki se higgye azt,hogy erdemes hodlingolni ha a btc bezuhan 2 ezer kornyekere.Mert akkor minden nagyon csunyan pirosban lesz.Give me your cum,bull!
-
s7evcsenko
addikt
Eddig csodálkoztam, hogy a Bitpanda miből él, mert ingyen van a kiutalás, de most, hogy vennék eth-t az euro walletből, már rájöttem... 40 euróval magasabb az eladási árnál a vételi ár.
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
KilgoreTrout
senior tag
Lehet, hogy érdemes lenne kivenni a dolgokat Bitfinexről...
-
törölt tag
válasz nyogo83 #3502 üzenetére
Ha már szóba került a HitBTC, nekem is van egy sztorim: 2FA be volt kapcsolva, Google Authenticator telefonra telepítve, backup key elmentve. Lecseréltem a telefont, az újra is feltettem az appot, HitBTC-t sikeresen hozzáadtam a backup key segítségével (közben pedig a régi telót wipe-oltam). Innentől kezdve mindig "Code is incorrect or expired" üzenetet kapok... Ez volt több mint 2 hete, nem sokkal utána nyitottam rá ticketet supportnál. Azóta csak annyit üzentek, hogy eszkalálták 2nd level supporthoz "high-priority" esetként (de ez is már legalább 10 napja volt). Esetleg van valakinek ötlete, hogy mit lehet még tenni, vagy marad a várakozás és a remény, hogy nem tűnt el amit ott tároltam?
-
Möhe
addikt
válasz YASKATIR #3561 üzenetére
Ehhe, akkor még jól állsz, én nem írom ki mennyivel vagyok kintebb.
De kicsit nem figyelek,már 10k alá ment a BTC.
Más:
Ma fültanúja voltam,hogy a Berkit leordították telefonban!
Gondolom a hétvégi nagy előadási szervezés lehet a háttérben. Nem bírta visszahívni a szervezőt, a titkárnőjét helyrerakták illedelmesen, erre 2 percre már tudott telefonálniszek: Beszálltam megint a mókuskerékbe, fussatok bolondok
[ Szerkesztve ]
-
Szilu
tag
Nem keveset olvastam a technikai elemzésekről, és bár továbbra is úgy gondolom, hogy utólag könnyű vonalakat behúzni, pár gondolatot megosztanék veletek, akkor is, ha nem értek hozzá:
- a különböző trendek és támaszok nem csak vonalak, hanem mutatják az általános pozícióit a szereplőknek,
- ez alapján fel kéne tudni ismerni az extázist, a pánikot, a visszatesztelést stb.
- csendben figyeltem, és reménykedtem, hogy kioldalazunk az esésből, de újra lefelé megyünk. Figyeljétek azokat a szinteket ahol nagy volt a forgalom a múltban, illetve a völgyeket, ott van esély elvileg fordulni,
- ha az árfolyam stabilizálódni látszik, majd elindul valamerre, akkor az ismét egy pár napos trend lehet,
- ha egy emelkedés csúcsa nem nagyobb az előzőnél, akkor újabb minimumra lehet készülni.
- az ilyen lassú, hosszan tartó elmozdulás sajnos nehezíti az ellentétes irányt, mert átrendeződnek a pozíciók tartósan
A sok hasonló aljból és a csökkenő csúcsokból egy felfelé kitörés jöhet, de egyelőre továbbra is eső trendben vannak a kriptók szerintem.
(Remélem nem haragszotok meg ezért az okoskodásért.)[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Vásárlás idő van. Mondom én akinek bent áll több száz Stellar FairX pls, do something.
[ Szerkesztve ]
-
YASKATIR
senior tag
En is pontosan ezt irtam, hogy ezek nem shitcoinok, mig mondjuk a vechain az az, viszont o ertelemszeruen mindent shitcoinnak hiv, ami nem btc.
(#3558) Dexar007 : Nem magyarazod ki azt, amit irtal, tokre ellentetesen mozogtak. Egyebkent pedig a nyominger koreaiak miatt kezdett el minden esni januar 7-en es nem azert mert a btc is elkezdett esni, mivel az az elozo 20 napban semmi mast sem csinalt, csak esett.
(#3560) Möhe: Attol, hogy "egesz kina mogotte van" (ertsd: volt rola szo az allami teveben), meg shitcoin marad. Amugy ne vegyel semmit, mert mar igy is tobb mint 600 euro minuszban vagyok. Adj el mindent, es veszek neked egy sort.
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Dexar007 #3558 üzenetére
Ne keverd ezeket, ezért mondom h nézd satoshikban
A ripple pl egy hírre kezdett el emelkedni, miszerint vmi dealjük lesz a mastercarddal, vagy valami hasonló, majd kiderült h ez nem igaz, s visszazuhant. Emellé bejött még az egész piac bullish rohama majd megfeleződése is. De ha satoshiban nézed, akkor a piac mozgásától eltekintve le tudod követni, h az adott coinnal mik az elvárások. Ott pl hype volt, majd lefújták ha nem lett volna az MC hype, akkor olyan 2.5usdig ment volna, s zuhant volna vissza oda ahol most van.
Azért bőven van olyan, h egy coin satoshiban pl 2-10x értéket megy fel, le, az adott coin körüli hírek miatt.
S persze ha a btc 2kra lezuhan, mert leginkább szar hírek jönnek a cryptokra, akkor az egész piac zuhan. De ha azért lesz 2k a btc, mert átveszi vmi a helyét, mert igazából egy öreg szar coin (nem azt mondom h az), s van jobb alternatíva rá, ugyanolyan marketinggel, akkor nem ez fog történni, csak a btc zuhanna be. De amíg olyan a marketing, h pistának elmondom h cryptozom, akkor bitcoinos srácnak tud be, mert az ő agyában s sokakéban ez egy s ugyanaz, addig ez nem nagyon fog változni
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz YASKATIR #3554 üzenetére
Bocs,hogy nem 1:1-ben koveti le a tobbi szemet a piacot,ugy mar tenyleg tul konnyu lenne December 16-an majdnem 20k a btc --> finoman bezuhan majd ujra emelkedik. Ebbol mit latnak az emberek? ,,Ha a btc-nek sikerült a többinek is sikerülni fog". Aramlik be a penz minden shitcoinba a ripple is eleri a 3 dollart..de amint ujbol egy embereset zuhan,mindenki kimenekiti a penzet.
Most az eth osszekapta magat igen,de a decemberi,es a januari beesest is megerezte,ugyhogy tartom magam ahhoz,a bitcoinon all vagy bukik a dolog.Ha visszaesik szepen 2 ezer dollar kornyekere nyar kornyeken pl,akkor megnyugodhatsz,hogy mashol is 400-500%-os learazasok lesznek.Give me your cum,bull!
-
Madwe
nagyúr
Azaz altcoinoknál eleve értelmetlen azt feltételezni, h esik a btc s veszik ki a pénzt az altocból is nagy volumenbe, összeesküvéselméletesen. Annyi történik, h az altcoinok btc vagy ethban vannak beárazva, ha esik btc, attól függetlenül az altcoin trade-eket nem frissítik ha nincs miért, így az is esik. Ezért fontos satoshiban nézni őket Szóval nincs itt minden coinra kiterjedő nagy sellwall meg ilyenek, ezt ne gondoljátok Nem véletlen az összes normálisabb trade-ekkel foglalkozó oldal, youtuber satoshikban beszél.
[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
válasz YASKATIR #3554 üzenetére
az XRP/XLM meg az ETH-t nem nevezném shitcoinnak. A MTLMC, PINK, KAYI, LIT, EDDIE, meg a többi amikről szerintem a fórumon sem hallott még senki, na ezek a shitcoinok.
AZ XRP/XLM-et kapásból nem nevezném cryptonak sem, mivel nem lehet bányászni - az ETH pedig a smartcontractok miatt tényleg pluszt ad.
De ha a BTC tőke majd menekül át HXX vagy MCI, esetleg ATH coinokba, erre visszatérünk.
-
Madwe
nagyúr
válasz Because #3549 üzenetére
Ugyan jó hírek hatására egy shitcoin tud erősödni, vagy rossz hírekre gyengülni, s sok példa van erre, de az a jellemző, hogy az egész piac együtt mozog.
Ennek két oka is van,
az első az az, h amíg a btc és eth kicsit a fő coin, addig az altcoinok is velük mozognak. A trade-erek a crypto oldalakon sosem fiatos árat néznek nem véletlen, hanem satoshikat. Így is van értelme crypton belül nézni. Namármost nem csak h abban nézik h mely coin mennyire sikeres, hova tegye a pénzét, hanem abban is adja meg a trade dealeket, stoplossokat etc. Azaz neki tök mindegy hogy holnap a btc beesik 8000usdre vagy fellő 16000re, az a cryptokon belül nem releváns, őt csak az érdekli, h az adott coin ahoz képest hogy teljesít. Fiat daytrade-ereket nem érdekli, az csak akkor releváns, ha épp kivesz pénzt, s azt nyilván bullish run tetején teszik. S miután satoshikban megy a kereskedés, ezért ha esik a btc, esik az altcoin értéke is fiatban. Aki altozik, az ne is nézze fiatot szvsz, szokjon hozzá a satoshikhoz.
a második pedig az, amit sokan benéznek, h a hírek amit gyakran a btc szarul teljesítésének tudnak be, az nem btcre reagálás, hanem a cryptopiacra. Amikor banolni akarnak kereskedőoldalakat, adóztatni ezt meg azt, azt nem a btcre jellemző jó/rossz hír, hanem mindenre, ezért jogos is h együtt mozognak.
Persze ez alól kivétel, ha épp csak a btcre vonatkozóan történik valami (bár az is kihathat ettől függetlenül altokra) vagy épp vmelyik altcoin kap egy rebrandet, nyélbe üt egy üzletet egy nagy IT céggel stb.
Mellesleg az év végi őrült bullrohanás után most biztos sokáig lenyugszik a piac, ilyen idők után kell egy kis idő míg jönnek az új bikák/ újabb mackók... egyébként általában az év eleji deficitet 2-3 hónap alatt szedték vissza a coinok, azaz ha most is vmiért hasonlóan tenne a piac, akkor március április környékére kúszna fel vissza 18-19kra a btc. persze ezt elöbb vagy késöbb is megteheti, vagy holnap akár beállhat 0ba is
[ Szerkesztve ]
-
YASKATIR
senior tag
válasz Dexar007 #3548 üzenetére
"Vagy te lattal mar olyat,hogy egy random shitcoin heteken keresztül pumpalodik,ugy hogy a bitcoin kozben esik? "
Igen, pontosan ez tortent december 16-tol (a BTC december 16-tol mostanaig csokken) ugy januar 6-8 ig. Peldanak ott van mondjuk az XLM / XRP / ETH, de akar lehetne mondani a VeChain-t is, ami valoban shitcoin
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
válasz csaba951 #3552 üzenetére
,,Nyilván itt futottak ki a havi fizetések."
Jobb helyeken mondjuk ez ugy mukodik,hogy ranez az ember a szamlajara,es : ,,jéé megjött a fizu!". Nem pedig visszaszamlalas van ho vege kornyeken Foleg nem akkor ha befektetni akar az ember. Persze vannak ott is okos emberek akik hitelbol toljak bele a penzt.
Give me your cum,bull!
-
csaba951
veterán
Igen, ez nagyon furcsa! Fiat-ban 10%-os elmozdulás van. BTC-ben meg minimális a mozgás, nem lehet rajta keresni. Valamit nyilván jelent, de még nem tudom mit. Egyébként a napi forgalom meg folyamatosan csökken.
Tavaly február elején emelkedés volt, egészen 9.-éig. Nyilván itt futottak ki a havi fizetések. Jött egy gyors beesés. Utána egy unalmas emelkedés volt a hónap végéig. Mi lenne ha idén is ez lenne?
[ Szerkesztve ]
-
gbela
senior tag
válasz Because #3549 üzenetére
Mert nincsenek valóban jól futó projectek abban az érdelemben hogy nem a coinok használhatósága adja az árukat jelenleg. 95%-ban a spekuláció, azaz maga a piac határozza az árakat, ez pedig a cryptopiac egyben. A bálnák nem adnak el bitcoint mert bejön nekik a zcash productja és akkor abba tolják át. Ők vagy eladnak fiatért és visszaveszik később, vagy eladnak valami más coinért, de csak h az pumpálva legyen, és abból vesznek vissza később BTC-t.
Vannak kivételek, pl ETH szépen teljesít utóbbi hetekben ahhoz képest is, hogy BTC és úgy general a piac esik. NEO is ilyen, bár itt még nehéz belőni, hogy csak 1-2 hetes menetről van e szó vagy tartósabban teljesít jól. De az általános kép még mindig az, hogy crypto piac van, ha btc zuhan minden zuhan, max nem ugyanakkora mértékben.[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Elég sok negatív hír jött most egyszerre, én ezeknek tulajdonítom az esést:
A világ egyik legnevesebb közgazdászának cikke a NYT-ban.
Az USA kikérte a koreai tőzsdékről a kereskedési adatokat/
Meg van még sok apróság, amik mind negatívan hatnak. Persze még azt is bele lehet látni, hogy az alapok nyomják le az árakat és a következő futures lejáratkor az árfolyam növekedésére fogadnak majd.
-
Dexar007
veterán
válasz Because #3544 üzenetére
Mindig.Minden.Egyszerre.Mozog.Vagy te lattal mar olyat,hogy egy random shitcoin heteken keresztül pumpalodik,ugy hogy a bitcoin kozben esik? Nem.Mert ilyen meg nem volt,es egy jo ideig nem is igen lesz. Ahhoz kene legalabb 4-5 bitcoin erteku coin szerintem.
Ugyhogy szerintem kar is azzal jatszadozni,hogy majd most jol bevasarolok random shitcoinokbol,es varom a csodat evek mulva. Mert addig amig a btc nem kapja ossze magat,addig minden csak esni fog.
Persze most lehet ugy is nezni,hogy dejo a ripple csak 1.21, par hete meg 3 volt.Milyen olcso! De jobb azzal szamolni,hogy kevesebb mint egy eve meg csak 0.006 volt,ugyhogy az 1.21 is brutalisan tulertekelt. (zarojel: mint ahogy az osszes tobbi is).Give me your cum,bull!
-
Yutani
nagyúr
válasz Because #3544 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Annyira együtt mozognak az árak, hogy ez már gyanús. Esik a BTC, minden esik. Kicsit emelkedik, majd megint visszaesik, akkor ugyanezt eljátsszák az altok is. Most is volt egy tüske, az általam figyelt DATA coin ugyanazt mutatja, meg pl. az XRP is, hogy egy népszerű coint is mondjak.
(#3545) alienpapa: Mi okoz nehézséget?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok! Mi a legegyszerűbb módja nicehasről btc-t küldeni localbitcoinsra?
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
Because
őstag
inkább az a fura, hogy mindig szinte minden esik a top 100-ban, olyan mintha egy valaki belerakna és kivenne az összes coinból, érdekes mert az megértem, hogy jön egy rossz hír egy adott "termékről" és akkor igyekeznek tőle megszabadulni, de hogy így kollektíven mozog minden...
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz KilgoreTrout #3538 üzenetére
Te min nézted meg ezt a videót?
Egy nokia 3310-esen?
Az a grafika inkább AC Origins szinten van, de semmiképp sem ps2."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
YASKATIR
senior tag
Most epp mi a szartol esik minden az elmult tizenpar oraban?
-
Huha81
tag
En is ilyesmit olvastam, hogy kb ennyi lesz (vagy ennyit mutathatnak elotte). Persze ettol fuggetlenul ez is reklam, ami az egyik legnezettebb tv musor szuneteben van. Szerintem a VIBE-nal sem hulyek es tolni fogjak a heten ezerrel. Crypto-foldon pedig lattunk mar olyat, hogy nem kell valami mogott tartalomnak lennie...
-
KilgoreTrout
senior tag
Részvétem.
Aki a jelenlegi információk és marketing alapján ebbe fektet (szándékosan), az semmiképp nem vádolható gyávasággal...
Érdemes megnézni, - az egyik Superbowl reklám hátterében pár másodpercre feltűnő, Vibe pólót viselő CEO mellett - mitől várják a befektetők az emelkedést:
https://www.youtube.com/watch?v=-OE0bJkDGEw
"Wow it looks so real!" - mondja lelkesen a pornószínésznőnév választó versenyen 3. helyezett influencer, miközben szaggatottan mozog a kamera egy homályos, ismeretlen rapper körül egy PS2-t idéző grafikájú vadnyugati kanyonban.
[ Szerkesztve ]
-
Dexar007
veterán
Februarra lesz egy uj rally,mivel a februar mindig is egy eros kripto honap volt. En ezt latom a varazsgombomben.Majd utana szabalyozas,anyazas,tiltas 30 ezernel,es szepen beleallunk a foldbe.Bitcoin elfelejtodik,megyunk a Bahamakra,majd 4-5 ev mulva kezdjuk elolrol.
Give me your cum,bull!
-
Danex
addikt
Amúgy hogy érzitek az évet, mi lesz a várható? tudom varázsgömböt igénylő kérdés, de ahogy hallottam idén érkezik meg a NAV álláspontja, talán az EU-ban is mozgolódnak, hogy ki kéne valamit nyilatkozni.
Mostanában "aránylag stabilnak" vélem az árfolyamot, valahogy a mostani szám köré térünk vissza egy ideje, de ugye év elején még sokan vizionálták, hogy február 30K és csak korrigálás volt.
Future-okkal is mozgatások vannak, ugye nemrég emiatt volt a nagy esés vélhetően, de most a 2. időpontjánál drámai változásokat nem tapasztaltam.
-
mepet
addikt
Pontosan mi is ez? Jól értem, hogy a monster beats superbowlos reklámjában egy pillanatig a háttérben látható lehet majd egy ismeretlen ember, akin VIBEhub-os póló meg sapka lesz? Hááát, nekem elég gyengusznak tűnik...
(Aki esetleg nincs képben: a monster beats egy rossz minőségű műszaki cikkeket nagyon drága, nagyon erős reklámmal megtámogatva árul marha drágán, elképesztő sikerrel. Gyakorlatilag 5-10-szeresen túlárazott műszaki tartalom, viszont elképesztően jó marketing (és valóban szuper kaliforniai dizájn, stb, a lényeg, hogy csak a reklám miatt veszik az emberek. [Nem fikázni szeretném a Monstert nekem is van pl. egy 47ezer Ft-os Monster Beats Tour fülesem, nem szól jól, de a dizájn miatt megérte, gyönyörű, a legszebb füles, amit valaha láttam, gyakorlatilag SATA kábelek lógnak a fülben, megdöbbentően szép.]) Szóval, ez jó, hogy egy ilyen marketing guru céggel paktál le egy coin csapata. Ami szintén tetszik, hogy nem a celeb fogja a coint reklámozni közvetlenül. Viszont szerintem ennek az egésznek kicsi a súlya, úgy, ahogy van.
Eddigi kalandom a VIBE-bal: én úgy jutottam hozzá, hogy VIB-et akartam venni és véletlenül VIBE lett belőle.
Mindegy, egyelőre én is tartom...
-
Huha81
tag
Szerintetek mennyit for dobni a VIBE-on a Super Bowl reklam? Vettem egy parat reggel 7000 kornyeken
-
bobalazs
nagyúr
Ha lenne egy tippem, azt mondanám hogy így is egy hónapot késik a Bitcoin Private, mivel kb. Január végére volt igérve.
Attention Bitcoin Private community! The BTC+ZCL snapshot date for the long awaited Bitcoin Private Hardfork will occur on February 28th, 2018.
Addig meg ez még feljebb is.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
Itt:
Biztonsági kódok 10 darab egyszer használatos kód aktív jelenleg, de szükség esetén létrehozhat többet is -
Szilu
tag
Aki Google Auth-ot használ, annak nagyon javallott, hogy nyomtassa ki, és dugja el a 10 biztonsági kódot, amit a google fiók beállításainál lehet generálni. Jól jöhet a bajban, de vigyázni kell rá.
-
Yany
addikt
Neonak igencsak megindult a szekere. De szegény alig győzi kompenzálni a többiek esését. A ZCL-t sem értem mi volt tegnap ez a bezuhanás.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
bobalazs
nagyúr
válasz golya87 #3520 üzenetére
Nos kipróbáltam az authy-t.
Először is, ki kell kapcsolni az adott oldalon a 2fa-t, a meglévő google authenticator-oddal.
Majd az újra bekapcsoláshoz, már authy-val kell bescannelni a qr kódot.
Ez az authy pl. van pc-re is, illetve több eszközön is van, és lehet szinkronizálni a kódokat. -
őstag
Hello
Segítséget szeretnék kérni. Ha van beállítva váltókhoz Google Authenticator és esetleg backup-ból vissza kellene állítani az iPhone-om, akkor fog működni a kódgenerálás? Vagy muszáj leszek futni pár kört a supportnál?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Tamás9x
őstag
Nem tudom volt e már...
https://www.portfolio.hu/befektetes/it/vigyazz-magyarok-penzere-vadaszik-egy-veszelyes-befektetesi-ceg.1.274799.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=linkInternetradio: ESP32 2.8" Touch + Stereo Dac + Rotary Encoder + Távirányitó 15K
-
Yutani
nagyúr
-
-
Plasticbomb
addikt
Viszont az Mtgox idején az a crypto vagyon jelentős része volt, ma ez valami 2% alatti (vagy 0.2%, nem emlékszem pontosan) része csak, szal annyira nem jelentős esemény, mint az volt.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
swixx
tag
Sziasztok!
Kiváncsiságból vettem 10USD értékben Bitcoin-t Binance-n (0.0007 kb.). Aztán rájöttem, (ezelőtt is tudtam..) hogy tök fölösleges volt, ennyi pénzel nem lehet/nem érdemes foglalkozni. Ezt a pénzt kilehet venni kártyára vagy ez kidobott pénz végleg?
-
Cheesy
őstag
válasz bobalazs #3489 üzenetére
Coincheck told it must take steps against money laundering
Coincheck bemutat a pénzmosóknak.Someone Stole Almost Half a BILLION Dollars from Japanese Cryptocurrency Exchange
Coinchecket feltörik, kb. 500 millió USD offJapanese crypto exchange set to repay victims of a $400 million hack
Coincheck kb. 400 millió USD kifizetését vállalja zsebből kártalanításkéntHát igen, 100 millió USD-ért megéri az a kis hercehurca.
www.vakbelmutet.hu
-
tom120514
őstag
-
kexksz
addikt
Nem igazan talaltam ennel alkalmasabb topicota kerdeshez - gazdasaginformatikus szakon blockchain/cryptocurrency temaban irom a szakdolgozatomat es epp szukiteni probalom, hogy konkretan mi legyen a vizsgalt terulet - van valami otletetek?
-
nyogo83
senior tag
válasz KilgoreTrout #3500 üzenetére
Tuti hogy nem, ha nem ismernem akkor siman ezt tartanam elkepzelhetonek.
Ezert is erthetetlen, hacsak nem valahol a HitBTC rendszerenel sikerult valamit megpiszkalni.
Azt meg ugye nem fogjak reklamozni.[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
BitStampen, ha a regisztráció után egyből megigénylem a verifikációt, és egyik pillanatról a másikra az account nevem megváltozik, értem, eddig Jozsef Bela volt, mostmeg Jozsef Sandor Bela, akkor az jelentheti azt, hogy hamarosan meglesz a verifikáció?
YoBit-et ismeritek?
[ Szerkesztve ]
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla