Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Frozen #20044 üzenetére
Még valamikor tavaly volt erről híresztelés, hogy őrzi a gyártó a seed-et. Valami olyasmiből derült ki, hogy a korábban eladott HW-nél is elérhető lett az online backup, vagy ilyesmi. De csak ködösen rémlenek a részletek, mert engem nem érint a dolog.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Szerk: Ah, mire ezt begépeltem visszatért, be vagyok lépve, és "cancel only" módban van a rendszer. Kezd a több évvel ezelőtti Bitmex-re emlékeztetni.
Nálatok működik a Kraken Futures? Kiléptetett magától (tudom, hogy van egy időkorlát, amit nem lehet végtelenre állítani), és most nem fogadja el a 2FA kódomat (már többször is próbáltam, vártam míg változott a kód).
Szerencsére épp semleges állapotban volt minden (se pozíció, se aktív order), de ez nem sokon múlt.
Ez most rémisztőbb, mint az, mikor néha kiírja, hogy csak 0.02 EUR az egyenlegem és annyival nem enged kereskedni. (Ezt meg szokta oldani pár böngészőfül frissítés.)[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
-
válasz Poultier #14156 üzenetére
Én valamikor 2016 környékén a bitcointalk.org-on olvasgattam az altcoin szekciót, és az ottani érdeklődés/lelkesedés alapján próbáltam kiválasztani, hogy mi lehet jó vétel. Aztán valamikor 2017-ben úgy döntöttem, hogy egyszerűbb csak BTC futures contract-okat venni. Mostanság más elfoglaltságok miatt teljesen kihagytam az NFT őrületet (ahogy a BTC áremelkedést is), úgyhogy az engem is érdekelne, hogy vol van róla értelmes 1o1.
-
válasz llacee #14151 üzenetére
Szerintem mostanában kiegyensúlyozottabba piac, mint régen. Nincs itt az az igazi "pump and dump", mint régen. Szóval aki nyugalomra vágyik az nem tudom, hogy miért fél a VC-ktől (akik amúgy már évek óta itt vannak).
-
válasz MrSealRD #7946 üzenetére
Kraken? Van olcsó és gyors SEPA. Kereskedésre szar, van viszont Futures águk, ami egész jó (és könnyű/gyors oda/vissza pakolgatni a BTC-t a kettő közt: két külön platform, de integrálva).
[ Szerkesztve ]
-
Nem is tudom hova lehet menekülni. Én az utóbbi időben a BitMEX-et ajánlottam bőszen mindenkinek, imádtam, de az utóbbi hetekben megutáltam.
Nem gyanúsítgatni akarom őket, de tegnap pont úgy nézett ki kívülről, mint ha a "ház" nyelné le a különbözetet az elcsalt idő alatt, míg látszólag "csak" lagol minden (véletlenül pont mindenkinek a legszarabb áron sikerül végrehajtani a tranzakciót, mikor végre túllódul a rendszer a terhelésen). Arról nem is beszélve, hogy a lag már önmagában pánikot kelt és nagyon veszélyes (ugye a rémtörténetek, mikor valaki többször nyomja meg a gombot és nem látja, de hatalmasra hizlalt vakon egy pozíciót, ez nagyon kemény lehet olyan helyen, ahol ilyen nagy a hitelkeret).
Az pedig már nem a MEX hibája, de azon is sikerült rosszul járnom, ahogy most a futures piacuk viselkedik (de az OKC futures is hasonló most, és lehet rá racionális magyarázatot spekulálni, szóval ez nem annyira alufóliasisak téma, hogy "csúnya MEX", de érzelmileg elcsigáz, ha ez így mind egyszerre dolgozik az ember ellen, és sikerül konkrétan veszítenie úgy, hogy jó előrejelzése volt, és tudta is mit kellett volna csinálnia kiszámíthatóbb, és megszokotthoz hasonlóbb körülmények közt, amivel sokat nyerhetett volna, ha nem dolgozik ellene a "ház" is, épp elég a többi spekuláns és a saját hibáink...).
[ Szerkesztve ]
-
válasz madpapa #1198 üzenetére
Most van az, hogy akik nehezen hitték el 3k körül, hogy "valami nagy dolog készül", majd 5k környékén azt, hogy mikor lezuhan 3k köré, ott jó lesz nekik belépni, és 6-7k közt kiszállni, most azt kérdezik, hogy tényleg szálljanak-e ki ->itt<-, vagy maradjanak, esetleg vegyenek még többet (!! !!).
Ilyenkor jobb ha nem veszi fel az ember a telefont, ha olyan hívja akivel beszélt erről az utóbbi pár hónapban.[ Szerkesztve ]
-
válasz ad4m1337 #1191 üzenetére
Azzal a listával szerintem tájékozottabb vagy, mint a kereskedők ~90%-a.
Mikor hirtelen nagyot moccan az ár, én azt szoktam mondani az ilyen kérdésekre, hogy "menj, és gyorsan írd meg azt a hírt, mert már keresik az emberek, mióta megmozdult az ár".TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
válasz Patry0t #1053 üzenetére
Ha jól rémlik (valami ködösen, nyilván nem vettem komolyan), nekem egyszer Fontas ígért egy szép adag BTC-t, aztán mikor perkálni kellett volna, azt mondta, hogy az a twitter fiók már rég nem az övé.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Patry0t #1024 üzenetére
Szerintem az a "baj" a Bitcoin-al, hogy minél magasabb a pillanatnyi árfolyama, annál értékesebbnek tűnik az emberek szemében, márpedig minél értékesebb valami, annál inkább vágynak rá az emberek, így egyre többet hajlandóak fizetni ért, egyre többet szeretnének birtokolni belőle, és egyre szélesebb rétegeket "fertőz meg a mánia". A probléma az, hogy a tulipánokkal ellentétben a Bitcoin tényleg jó lehet valamire azon túl, hogy csodálod, elvben akár még pénznek is lehet használni (és ki tudja még mit tartogathat számára a jövő).
Számomra picit ironikus, hogy abszolút tudatosan gúnyolódsz az értékmérő "akármi" mibenlétén, mikor azt mondod "8000 pénz, ami ért valamikor valamit", mégis próbálod abszolút érvényű értékmérőnek használni azt az izét.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bobalazs #1020 üzenetére
Ellenpéldaként nekem van olyan story-m is, mikor szétzilálódik a telefonon a filerendszer (lefagy a teló, nagy nehezen elindul, de úgy néz ki mint ha egy félbeszakadt factory reset után látnád, nem egészen "szűz", de rengeteg minden hiányzik, visszaállt alapra, stb), elveszik a 2FA kód, és mire lefutod a köröket, hogy oldják neked fel, addigra "kicit" kellemetlen pozícióba süllyedt az account.
Mondjuk pontos konkrét esetben volt backup a PC-n (nem külön a 2FA-ról, hanem a komplett telefonról, titkosított archívumban), de ~1000 km távolságra voltam tőle (és nem volt netről [szándék szerint / számomra] elérhető az archívum).
[ Szerkesztve ]
-
Mondjuk nekem mindig elnyújtott, körcikk szerű volt a "tanulási görbém", de szerintem várj meg 1-2 évet is, mielőtt lesz annyi és olyan tapasztalatod (statisztikailag reprezentatív és releváns lesz), amiből le tud csapódni valami hasznos (kialakul a készség is arra, hogy számodra hasznos módon tudd értékelni a statisztikáid).
-
válasz mhmpista #960 üzenetére
Nem is lehetne másképp, csak ugyan azon a kulcson. Mikor megszületett az új fork, megörökölte a régi lánc állapotát (melyik kulcson mennyi coin van). Onnantól kezdve persze mozgathatod őket külön-külön (bizonyos esetekben célszerű is volt szétvágni).
-
Részemről azt javaslom, hogy ha szóba kerül az Elliot Wave, akkor kezelj abból a forrásból mindent az átlagostól is némileg hiteltelenebbként.
-
Minden hardfork olyan, mint egy baktérium osztódása, csak az a kérdés, hogy érdekel-e bárkit is a kisebbik annyira, hogy foglalkozzon vele valaki (akár váltókra is felkerüljön, de legalább is "vergődjön" még egy ideig valamennyit hír és remény/ígéret jelleggel, csorbítva a nagyobbik lánc népszerűségét), vagy kvázi mindenki egyöntetűen úgy tekinti, hogy a fork pillanatától lényegében abszolút nulla értékű, és halott a kisebbik népszerűségű lánc (nem próbálják annyian bányászni és/vagy kereskedni, hogy jussanak vele bármire).
A linkelt hírből szerintem épp az szűrhető le, hogy ez nem tűnik triviális kérdésnek, mert jelentős mértékben megoszthatja a bányászokat. Ráadásképp itt van még az ETC is, szóval akinek nem tetszik az ETH irány, azoknak nem feltétlenül kell megint felfuttatniuk egy új fork-coin népszerűségét, egyszerűen át lehet vándorolni a már bejáratott ETC-re, de legalább is arra jó az ETC, hogy "bizonyítja az alternatív fork életképességét" (hogy lehet korcsokat szülni, lesz benne pénz).
[ Szerkesztve ]
-
-
Szerintem kicsit talán egyszerűbb lehet a dolgod, ha nem próbálod meg az árfolyammozgás előrejelzésének céljából kitalálni a hírt, ami általában majd az után jön, hogy már elkezdett mozogni az ár. Ez kicsit olyan, mint a holnapra vonatkozó időjárás-előrejelzésből találgatni azt, hogy milyen idő van ma, aztán ötletelni, hogy a visszavetített mai nap alapján milyen lehet majd holnap.
Amúgy a legutóbbi hír még engem is megingatott picit lelkileg pár másodpercre.
A váltóbezárás ehhez képest semmi és extrém mód túl volt reagálva árfolyam tekintetben (ha így nézed a dolgot, hogy amiatt zuhant), de ami sokkal kisebb nyilvánosságot kapott eddig, az az hogy most állítólag tényleg blokkolja majd Kína a cryto-kat. Mármint a "Nagy Vörös Tűzfal" elzárja majd nem csak a külföldi váltókat, de a tárcákat, bányászpool-okat, stb (+ kiemelten monitorozzák majd a VPN, "hagyma" és hasonló módon trükközőket), tehát elvileg kvázi lehetetlen lesz bármit csinálni a crypto-kkal Kínában (bányászni, adni/venni, stb, mert még csak ellenőrizni sem tudod, hogy mondjuk tényleg van BTC egy papírtárcán).
Persze a gyakorlatban páran (vagy sokan) biztos megfogják kockáztatni és sikeresen meg is kerülni a korlátozást (egész konkrétan a BTC-hez még dedikált műhold is szóba jöhet, legalább is egy irányba, ami már elég a papírtárcák offline kereskedéséhez), de nem biztos, hogy sokan, ha komolyan félniük kell attól, hogy kopogtat emiatt a rendőrség, és "példát statuáló" büntiket osztogatnak elrettentésül páraknak (hogy a félelemmel megtizedeljék az érdeklődőket és emiatt a bátor maradéknak se érje meg annyira foglalkozni vele).
De ez még időbe telik, mire kiderül mennyire komoly és mekkora lesz a hatása.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Néha még a BitMEX-nél is volt ~500ms lag (érzésre) a legdurvább pillanatokban, szóval ja, tök normális ha a Kraken-en van 500s lag (=timeout).
A Kraken egyszerűen használhatatlanul szar és kész. Szégyen. Ennyi. Monnyonle!
Csak arra jó, hogy aki olyan türelmes, mint én, az ott gyűjtögesse a bányászott ETH-t (mint kvázi egy tárca), időnként eladja marketorder-el (mert valahol csak el kell a shitcoin-t), aztán néha nyomjon withdraw-t (rendes tárcába vagy bankszámlára, mert SEPA hasznos feature...).
Most se tudok oda be se lépni órák óta (nem mint ha sürgős lenne, csak...).[ Szerkesztve ]
-
-
Túlbonyolítod. Ez egy szimpla szumma, hogy milyen összegig mennyi ajánlat él.
Alapvetően nincs benne a stop, egyrészt mert ebben csak az aktív ajánlat szerepel, a stop pedig csak onnantól lesz aktív, ha elérte az árfolyam az aktiválási pontját, másrészt külön sport a stop-vadászat, amit nem mindenki vesz jó néven.
De crypto-ból azt hiszem még a Bitstamp-on is meg lehetett nézni egy időben a stop-okat, ami szerintem puszta hanyagság vagy hecc volt, illetve elképzelhető, hogy azért csinálja így egy váltó, mert extra díjat akar szedni azért, hogy a stop-ra is használd a külön "rejtett" funkciót (amit felkínálnak másra is, nem csak stop-ra, de mindig extra díjért [mármint ki és hogy, ez most elvi példa]).[ Szerkesztve ]
-
válasz Gyurma_13 #852 üzenetére
"Az nincs beleszámolva a technikai elemzésbe."
A lóf@szt nincs. Ezek kéz a kézben járnak. Külön-külön is önbeteljesítő jóslatok, és együtt mondják meg végül, hogy mikor és merre, na meg meddig. A hír is annak fényében van megítélve, hogy merre tart éppen az ár, de az ár irányát és határát is ki kell jelölnie valami "mágikus dolognak", ami lehet az általános iskolás matematika árgrafikonokra elterjedt divatos alkalmazása, és így körbe-körbe...[ Szerkesztve ]
-
válasz favagoJoska #849 üzenetére
Azért linkeltem, mert szórakoztatónak találtam. Annyira szó szerint véresen komoly, hogy így szerintem nehéz komolyan venni bárkinek (bármit gondol általánosságban akár a BTC-ről, akár erről az emberről).
[ Szerkesztve ]
-
válasz favagoJoska #845 üzenetére
Ezt nézd meg: https://www.coindesk.com/jamie-dimon-bitcoin-fraud/
"It won't end well. Someone is going to get killed."
"will blow up"
terminate any trader that he found to be trading bitcoin for being "stupid"TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
● Kriptovaluta adásvétel a topikban tilos!
- Gran Turismo
- Politika
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4