Hirdetés
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Black Myth: Wukong
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Premier előzetesen a Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
- EA Sports WRC '23
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- EAFC 25
Új hozzászólás Aktív témák
-
horiisign
újonc
Hol tudom ki/be kapcsolni a VPU recorvert?
Egyszerűen nem találom...
Vagy csak le van butítva a ccc-m?
Ezek vannak a ccc-mben...
[link] -
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Gigabyte R9 380 4GB kártyám van és egy HD Ready 1360x760-as felbontású LCD tévén használom a gépet. Szeretnék ennél nagyobb felbontáson játszani és az a gond, hogy a játékok valamiért csupa olyan felbontást kínálnak fel, amiket nem támogat a tévém rendesen. Szeretnék 1920x1080-ban játszani, de ez lehetőség nem választható valamiért. A legújabb Crimson 16.3 16.150.0.0 driver van fent és a virtuális szuper felbontás engedélyezve van a Crimson-ban. Oprenszer: Windows 10 Pro 64bit. Mi lehet a megoldás?[ Szerkesztve ]
-
-
-
SpongyaBob
veterán
"DirectX®12 application frame rates are no longer locked to the refresh rate of the display panel."
Erre egyébként nagyon kíváncsi vagyok, hogy tényleg működik-e.
(#33392) Thrawn +1
[ Szerkesztve ]
-
Sarkadi
tag
Elérhető a 16.3.1 (BETA) driver!
-
Debilon
addikt
véletlenül benn maradt a pipa a gaming evolved mellett, le lehet azt szedni csak úgy külön?
-
direwolf
őstag
Nem tudja valaki, hogy lehet uninstallni az AMD USB Filter drivert? A CCC-vel még ment, de a Crimson nem listázza pedig telepítve van
-
Debilon
addikt
üdv!
VGA csere előtt vagyok, és a régi driver letakarításához elegendő a Catalyst install manager-el eltávolítani a jelenlegi régi 13.4-es catalyst-ot, vagy kell/érdemesebb a DDU-val nekiállnom?
(HD4830 -> R7 360 váltás)
-
Balion
senior tag
Eddig az összes Crimson driver ugyanazt produkálta az r7 260-amnál. Windowsban random elmegy a kép, gép semmire nem reagál, numlock nem világít, resetre újra indul, utána semmi gond, mintha mi se történt volna.
Természetesen tiszta telepítést csinálok minden alkalommal.[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
cintula187 #33377 üzenetére
Ehhez nem kell Catalyst, elég a win képernyőfelbontás (jobb klikk) és ott kiválasztani, mennyi hz-ben fusson az egyik ill. a másik kijelző.
Szóval képernyőfelbontás - speciális beállítások és ott a monitor fülnél kell kiválasztani.[ Szerkesztve ]
-
cintula187
addikt
válasz
cintula187 #33369 üzenetére
Sziasztok!
Catalystban nem lehet az beállítani, hogy extended módban az egyik kijelző 1080p24- ben fusson a másik meg 50 vagy 60hz ben? A 24 et támogatja az egyik.
-
Balion
senior tag
A DDU nem távolítja el a Vulkan RT Libraries-t. Innentől mi a driver telepítés helyes rendje? Miután DDU-val leszedem a régi drivert, uninstalláljam a Vulkan RT-t, és utána dobjam fel az újabb Drivert Vulkanostul?
-
Mika1227
őstag
Catalyst-nál hol lehet azt beállítani mint a Crimson-nál, hogy hány FPS-el fusson a játék? Én nem találom. Vagy ott még nem lehet ezt állítani?
-
Shing
őstag
válasz
Pécsi gyerek #33370 üzenetére
Stabilitással nem szokott gond lenni 6000-es szériánál. Én nem rég 13.12 vs 14.12 vs 15.7.1 vs Crimson beta-t teszteltem HD6870 mellett, mert sokan mondták, hogy 13.12 a legjobb és minimálisan tényleg (értsd 0,5-1FPS bónusz a legtöbb játékban, FireStrike-ban 200-300-al több pont). A többi ugyan azt a teljesítményt hozta.
Ha Win10-ed van és újabb játékokkal játszol, akkor tedd fel nyugodtan a legújabbat, esetleges javítások miatt, amúgy 13.12. -
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.Hd 6770 re melyik catalyst vált be a legjobban.Stabilitás gyorsaság stb.Vagy a legújabb a legjobb?Választ köszönöm
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Évekig úgy használtam a gépem, WIN7- el hogyha extended displayt használtam. Akkor beloldalt nagy tévén volt az asztal és a monitoron csak a háttér, oda át lehetett húzni ablakokat. Na most nem tudom hogy win10 miatt vagy mert más a catalyst (15.201)de a hajamat tépem. Se pixel formatot nem tudok megadni, egyszerűen nincs ilyen opció a my digital falt panelben.
24p frekit enne a tévé, de csak hangyák háborúja megy, nem tudom ráerőltetni most valamiért a 24-et, ha nem van kép 60hz -en, akkor mindkettő képernyőn ott az asztal. -
törölt tag
Esetleg nincs valami tuning-program fenn ami beleszól , alaplap vezérlő szoftvere , stb... ami ezt nem engedi ? Netán nem megfelelően szedted le előző drívert ... hiányzik valami a rendszerből . Ezt neked kell átnézni . Más maximum TeamViewer-en keresztül tud segíteni ...
-
mmdms
addikt
válasz
Visormail #33362 üzenetére
Nem a mutatott értékekkel volt a gond, hanem h mit mutatnak. Alapértelmezetten adott laza +100 MHz-et a vram-nak, és ezen tartotta állandóan, nem vette vissza 150-re. Manuálisan se tudtam 1200-ra visszavenni, mert 1300-ról indult a csúszka. Ma reggel feltettem én is a 16.3-at, most úgy néz ki ezzel müxik normálisan, és a korábbi pci-e sebességes problémámat is orvosolta.
Most csak annyi a baj, hogy mindig megfagy a gép dying light alatt, háromból háromszor, pár perc után.Ezen kívül a renegade ops-al néztem még, úgy tűnik az fut rendesen.
Picit lemaradtam ezzel a vulkános mókával, van ami használja már?
-
Shaba
tag
Sziasztok!
R7 260x kártyám van. Ha Crimson drivert telepítek fel, nem tudom manuálisan szabályozni a ventilátor fordulatszámát. A fordulatszám szabályozást autoról manualra kapcsolom, állítok a csúszkán (pl 50 % ra), és amikor az "alkalmaz" -ra klikkelek visszaáll autoba, 20% -ra.
Miért van ez? Hogyan állítsam? Lécci Help... -
Pécsi gyerek
addikt
Előtte nem amd s kártyája volt avval működött a játék!!!
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok egy ismerősömnek van egy hd 6770 es kártyája.A mellékelt képen látható hogy 15.7.1 es catalyst van fenn neki.Semmi más probléma nincs csak egy.Ami az hogy elakarja indittani a street fighter 5 öt és kikapcsol a monitor
Lehet másik illesztő program megoldja.(hang az hallható szóval fut a játék a gombokra is halja haver hogy reagál a játék de képernyő kikapcs van
)
-
irhejja
tag
Felraktam én is a 16.3-at, nem volt gond a telepítéssel (előtte alaphelyzetbe állítás, majd DDU-val lepucolás).
Örülök, hogy végre állítható a nyelv. VSR, FreeSync, stb. működik, órajelek stabilak (mondjuk nekem eddig sem ingadoztak), nincs túlmelegedés (igaz manuális ventilátor profilt használok). Fagyás/összeomlás sem volt.
Viszont teljesítményben úgy tűnik vannak gondok. Armored Warfare-ben kb. 15-20 fps-t vesztettem átlagban. Mivel egy MMO és nincs beépített benchmark, elég nehéz mérni, de eddig nem igazán láttam 60 fps alatti értéket, most meg 40 alá is benézett... Más játékra nem volt időm.
Más is tapasztalt hasonlókat?
-
mmdms
addikt
válasz
TTomax #33353 üzenetére
Nálam még sose írt különböző értékeket a gpu-z, így nem is néztem, de valóban 1300-t ír a szenzor fülnél.
Pont ott, aida-ba vettem ezt észre, fennakadt a szemem a 8 %-on. Számomra az az érdekes, ha ez valóban ennyin megy, azt hogy? Eddigi tapasztalataim szerint már 1250 MHz felett random szétesik a kép, amit most nem tapasztalok.Ha valaki ilyen karival és 16.1.1-es meghajtóval rendelkezik, rákukkantana erre?
-
törölt tag
Előzmények Voltam olyan bátor és felraktam a Crimson 16.3 drivert. Catalyst 15.8 volt használatban, mert a Crimson 16.1.1 kipróbálása után döntöttem, hogy inkább a Catalyst mellett maradok. Egyenlőre nem tapasztaltam hibákat, de most nem friss játékokat nyomatok, hanem az elmaradásomat hozom be a régebbiek közül. Itt nem volt még gond, úgyhogy DX10 és DX11 játékok most nem akadoznak és a Crimson 16.1.1 közben észlelt lagok sem jelentkeztek még. Videólejátszás sima folyamatos, a szinek alacsonyra vannak állitva és igy az erősebb fehér sem annyira zavaró (ez itt még mindig nem állitható). Filmszemcsézettséget kicsit elfedi, de most nem mossa szét az éleket és az élesség is úgy-ahogy rendben van. Az éleknél viszont enyhe remegés figyelhető meg ritkán, de ezek messzebbről már nem nagyon látszanak. Catalyst drivernél nem voltak meg ezek az apróbb hibák, ezért ahoz viszonyitva nem olyan rossz a videóteljesitmény. Unigine Valley jó eredményeket nyújt minimum és max FPS értékeket figyelembe véve, viszont jelentős eltérés pontszámban már nem jelentkezett. Crimson 16.1.1 jobban hagyta magát kifutni, de játékokban ez nagy FPS ingadozást okozott. Power Efficiency ki-be kapcsolása nem volt hatással az FPS ugrálásomra, ami netezés közben jelentkezik nálam. VRAM órajele a 150MHz alapértékről 300/700/1425MHz-re ugrál random majd néha vissza alapértékre. Ez a zavaró jellenség nem szünt meg most sem. Nem lett annyira vészes az új Crimson, de az első gyanús hibára utaló jelre megy vissza a Catalyst. Következmények Gubanc van... "AMD Host Application müködése leállt." hibaüzenetet kaptam a RadeonSettings.exe meg egy dll fájl hibás müködésére hivatkozva. A Crimson bezárodott utána. Játékban és netezés közben is megtörtént néhányszor, ezért most a Catalyst 15.11.1 béta lett feltelepitve a Crimson 16.3 driver helyett. Catalyst 15.11.1 rendesen felment a gépre és egyenlőre jó. Videóminőségre és müködésre sem okozott eddig gondot. Unigine Valley benchmarkban visszaestek a pontszámok és az FPS értékek a Catalyst 15.8-as szintjére. Ez a Crimson driver jobb teljesitményt képes a hardverekből kihozni, de közben ilyen dolgokon meg elcsúszik a dolog...
[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
Itt most melyik hazudik?
OC nincs, mégis 1300 MHz-en megy a ram. Az overdrive-t eddig nem nyitottam meg, pont azért nehogy galibát csináljon, de elintézi ez magának. Az érdekes az, hogy rányomok overdrive-ban az alaphelyzetre, és akkor is 1300-ra áll be, holott a gyári órajel 1200.(giga 7850 oc 2gb)
-
törölt tag
válasz
Solesz84 #33349 üzenetére
Ha nincs ott valószínűleg nincs engedélyezve a te kártyádhoz.
Divisionben és Battlefrontban (na meg ugye SC2-ben) ez a Power efficiency OFF nagyon sokat javított, sokkal simábban fut, kevesebb a framedrop, meg a mikrolag is.
Viszont nektek is eltűntek a játékprofilok a Radeon software-ben ? Eddig sem ismert fel mindent, de most az a kevés is eltűnt, Furmarkot (
) meg SC2-t felismeri, GTAV, Fallout 4, Battlefront, DA:I, Division, stb. nem.
[ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Hol kell bekapcsolni ezt a Power Tune-t?En nem talaltam meg 😕
-
Over567
aktív tag
Sziasztok!
7850-em van régebben volt bajom a crimsonnal elég sok amikor ki jött. Nem tartotta az OC-t a pihenőállapota ugrált össze vissza stb. Megszüntek ezek a problémák vagy még mindig ratyi az egész? Köszi.
-
.LnB
titán
válasz
#85552128 #33346 üzenetére
Nekem a legrosszabb a régi Crimson driverrekkel a Wildstar volt. Ugye az nem mai, és nincs annyira hatalmas gépigénye. Ezért ő úgy gondoltam 300Mhz és 1000 között dobálgatja majd az órajelet. Aztán másodpercekre állt meg a game és/vagy kifagyott. Szerintem ez van neked most SC2-ben is. Annyira nem gépigényes. Szerintem én fel sem teszem még ezt se. A mostani 15.11 Cata jó, minek kockáztassak?!
Arról nem tudtok valamit, hogy a driver összeomlós, monitorkikapcsolós hiba előjön e még vele? Nem tudom az összefüggésben volt e ezzel az órajel állítással vagy valami más okozhatta e. De borzasztó nagy hiba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #33343 üzenetére
Továbbra sem működik mindenhol jól: [link]
47 FPS és 100% GPU usage mellett nem gondolja, hogy fel kéne kapcsolni 645 MHz-ről[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
No en felraktam a 16.3-at, ez a Power Efficiency kapcsolo jol mukodik, ha kikapcsolom ugyanolyan mint a regi catalystokkal, nem esnek le az orajelek, de vsync mellett szepen allitgatja a kartya az orajeleket ahogy kell.
-
csabi0805
senior tag
válasz
SpongyaBob #33340 üzenetére
Így ahogy írod.
Pontosan ezt csinálja. -
csabi0805
senior tag
válasz
SpongyaBob #33338 üzenetére
Itt van ilyen nekem csak most ezt az egyet sikerült elkapni:
[ Szerkesztve ]
-
csabi0805
senior tag
válasz
SpongyaBob #33336 üzenetére
Nekem igen.
Az utolsó amivel jó az a 15.12.
Azért na.
Egy kicsit megerőltethetnék magukat. -
csabi0805
senior tag
Azért az egy kicsi ciki szerintem,hogy a Dirt Rallyba ami ráadásul AMD játék nem képesek megcsinálni az esőben jelentkező gondot.
Az új driverekkel minddel elkezd szaggatni a játék esőben meg ilyen csúnya csillogósok lesznek az eső cseppek. -
lemusz
addikt
Nem tudom mi akar lenni ez a power effinency gomb, de hiába offolom, crimson újra megnyitását követően vissza jön magától onolva. Néha nem jelenik meg, néha igen, de amikor megjelenik onolva van...
-
.LnB
titán
válasz
dzoli87 #33330 üzenetére
"Core clocks may not maintain sustained clock speeds resulting in choppy performance and or screen corruption (Fixed with new Power Efficiency feature toggled to off)"
Power Efficiency Toggle: A new feature introduced in the Radeon™ Settings Gaming tab for select AMD Radeon™ 300 series and AMD Radeon™ Fury X available under "Global Options". This allows the user to disable some power efficiency optimizations.
Na végre! lehet akkor kipróbálom én is.
[ Szerkesztve ]
-
dzoli87
aktív tag
Kint a 16.3 Crimson!
[16.3 Crimson][ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok.
Jött ez az új NFS kipróbálás 10 órára.. Befizettem a 4 eurót, letöltöm,indítom.
Minden oké,van egy nagy Play "ablak", és jön a töltés. Pár centit elmegy,kapom az asztalomat,meg ezt:HD 6970 2GB, Crimson Edition 16.2.1 Beta driver, i3 2120, 4GB RAM, XFX Pro 450W táp.
Egyéb játékok gond nélkül futnak..
Valakinek ötlete?
Köszi előre is.
-
Pityu.
nagyúr
A képen látható telepítőből telepítésnél mit lehet törölni,már tudom ,hogy a legtöbb kel vagy nem kivehető a pipa ,de pl a hdmi audio illesztőprogram nem szükséges ha mondjuk csak monitor van a gépen,nem kötöm rá másra?Akkor az amd gaming evolved azt tudom,hogy felesleges de mi lenne ez az amd accelerated video transcoding
Na és kinek,hogy muzsikál ez a legújabb driver fagyás vagy egyéb szarakodás játék nem működik vagy ilyesmi Radeon Software Crimson Edition 16.2.1 Hotfix 3/1/2016
-
zedok
őstag
Hello! Megkerdezem itt is hatha van tipp:
Uj vga. Hd7770 -> R9 380XGép látja, driver fel, Digital sign hiba -> latszolag minden ala van irva. Csak ugy lehet eletre lehelni a drivert ha Winndoes bootnal F8 - illeszto programok alairasanak koveteleset kikapcsolom. Valami ötlet? Probaltam teszt üzemmódot, meg többféle drivert stb. Köszi.
-
gaben82
tag
Remélem kiderült mi volt a ludas.
Kicseréltem a tápot és ugyanaz gép kikapcs majd újraindul mígnem egyszer csak úgy indult
újra hogy kiírta a monitor hogy no signal...Hdmi kábel bedug az alaplapi videókártyába láss csodát van kép megy a gép.
Videókártya átrak másik slotba no signal...
behalt a videókártya teljesen... gondolom ő okozta a kikapcsolásokat is... -
gaben82
tag
válasz
gaben82 #33317 üzenetére
Most játszottam egy kicsit a Dying light-al az is kikapcsolta a gépet majd be...
valami nem stimmt.De akkor ha stressz tesztnél nem kapcsol ki mi lehet?
Tehát hőmérsékletek jók, még stressz teszt alatt jóval magasabb hőmérsékletnél sem kapcsol ki...
Csak játékok alatt... -
gaben82
tag
válasz
Atti777 #33314 üzenetére
Kipróbáltam más játékot fallout 4 játszottam vagy másfél órát semmi gond.
Mondom akkor játszok megint a Far cry Primallal erre 5 perc és gép kikapcs majd ellindul..Nem nagyon vágom mi ez más játék vagy stressz teszt ok...
kivettem a pipát hogy ne legyen újraindítás az eredmény ugyanaz kikapcs majd egyből bekapcs.
-
válasz
gaben82 #33313 üzenetére
1. Nézegesd az eseménynaplót, ha semmi nincs benne az újraindulásról, akkor hardveres baja lesz
2. Control panel / System / Advanced tab Startup and recovery Settings / Automatically restarttól vedd ki a pipát, így szép kék halált fogsz látni, nem csak szó nélkül újraindul -
gaben82
tag
Sziasztok
Olyan problémám lenne hogy játék alatt /Far cry primal vagy akár far cry 4/ gép kikapcs majd újraindul.
Hozzáteszem eddig jó volt pár napja kezdte el.Játék alatt Cpu 50 fok Gpu 80 alaplap 35 szóval hőmérsékletek rendben.
Csináltam cpu stressz tesztet majd gpu stressz tesztet majd együtt a kettőt hátha
felment a cpu 60 fok-ig gpu 90-ig de nem kapcsolt ki a gép.Szóval játék alatt jóval hidgebb minden és kikapcsolgat a gép majd elindul.
Láttam van új driver 16.2.1 feltettem de ugyanaz a helyzet.
táp: corsair HX750i
alaplap :MSIZ97 Mpowermax Ac
cpu: core i7 4790k
vga: r9 290x peter 2 hűtővel.
16 gb ram corsair 2133mhzJa és semmi tuning nincs minden alapon.
[ Szerkesztve ]
-
Revesz
aktív tag
Hello
A 15.11.1 Beta driverben lehet valamit kezdeni azzal, hogy a kalibrált monitoromon ne állítsa el a kalibrációt?
-
R3laX
addikt
Heló!
Az új 16.2.1-es crimsonban miért nem működik a speciális beállításoknál, hogy előjön a régi formátumú ablak, ahol a hangkimenetet, kijelzők méretét színét stb... lehet állítani?
Help!
-
dzoli87
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy a játék profilok alatt mit érdemes bekapcsolni opengl,morfológia shader cache tesszelláció stb..... Szerencsére ezeknél is több féle opció létezik!
Gondolom van olyan, hogy játéka válogatja, de nagy átlagban még is!
(A rendszer ssd-n van, de a játékok hdd-n.) -
mokus1
addikt
Gyorsan dobaljak a drivwreket.
-
Balion
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Egér probléma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- OLED TV topic
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd