Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacccca87
addikt
Nem azt momdom hogy nem lehet jobb a helyzet es nem erdemes ra kolteni, csak erdemes ezt is megfontolni.
Mi acer elvben gamer gepekkel szivtunk. Nem értettük mi lehet a gond, aztan atraktuk a gepek belet(kivetel lap es tap) egy masik konfigba ahol sokkal simabb volt az elemy. Throtlingoltak egyszeruen a brand lapokban az i5 os cpu k.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
Drvierből is elérhető volt már tegnap a frissítés.
Nálam minden rendben van eddig (CS2, és NFS: Unbound)[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
Nálam semmi gond (CS2,DOTA,NFS), kivétel a megjelenő kezelő felület alvó mód után. Az speciel zavaró picit. Nem is értem hogy ez hogy nem kerül kiszűrésre a tesztek során kiadás előtt.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Curtain #39560 üzenetére
Nekem működik, igaz én csak CS2/DOTA2 próbálta még ki.
De eddig semmi anomália RX6800 mellett.Egyébként meg ez a kérdés mindig előjön. User error vagy mégsem.... aztán amikor ezen topikokban elkezdünk kicsit a mélyére ásni a dolgoknak akkor jön az info hogy ilyen meg olyan progit használ adatok kiírására vagy a kártya beállítására vagy már szét van szakadva a rendszer. És igen, elég hamar kiderül hogy user error az esetek nagy többsége.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Csongi2015 #39541 üzenetére
Toltsd le a telepitot elotte.
Eleg csak eltavolitani a regi drivert nem kell ezeken felul semmit. -
Lacccca87
addikt
válasz
Speeedfire #39503 üzenetére
2. gép szintén i5 10 gen csak rx480 win 11 de semmi ilyesmit nem csinál.
Lehetséges hogy haldoklik a VGA-d?
Vagy érdemes lehet kiszedni és újra berakni a foglalatba hogy biztos jól illeszkedjen. -
Lacccca87
addikt
Rx480 ra valahogy ra lehet moddolni az uj drivereket?
Cs2 be elso korobe rengeteget akadozik mig vedolgozza a shadereket es csak a 23.10.2 tol javult meg -
Lacccca87
addikt
válasz
redingitell #38960 üzenetére
Nem jo meg az ujabb beta sem. 23.9.1 ami hasznalhato, de abba nincs uj feature meg.
-
Lacccca87
addikt
Ne mtudom mennyire hiteles az oldal de azért ez elég jó javulás raytracing terén: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
-
Lacccca87
addikt
válasz
spleenszuru #38480 üzenetére
Antilagg amit szerintem mindenkeppem megeri bekapcsolni. Chill nekem nem jott be, online jatekoknal foleg fps nel nekem zavaro, single gamenel ettol fuggetlenul jo lehet.
A tobbi meg szemelyes preferencia. -
Lacccca87
addikt
Elarulom neked, semmit. Mert nincs ami hivatkozzon ra. Egyedul a shadecache ami erdekes lehet de azt is csak akkor erdemes ha megvaltozott a vga arhitecturaja. Pl rdna rol rdna2 vagy 3 tipusu kartyara valtasz. De ez is inkabb jo ha csak metei driver frissites van mert nem kell ujraforditani.
-
Lacccca87
addikt
De szereti és működik. Legalább 10 éve csak így telepítek gond nélkül. Akkor kell/vagy szükséges teljesen gyalulni (és akkor sem DDU mert csomó más dolgot is lekap amit nem feltétlen jó dolog, és ebből jonnek majd a későbbi telepítés/funkciós anomáliák) ha valami nagy gebaszba fut bele az ember és másképp nem megoldható.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Sz_Imre #38448 üzenetére
Jaaa, nekem 480 van és sosem tapasztaltam ezt a problémát. Csak solidaritásból érdeklődtem
Fura hogy ha már nyilvántartják akkor miér nem sikerült kijavítani.
De sajnos van egy olyan gyanúm hogy addig benne maradt az "issue list"-be ameddig ki nem kerül a támogatásból aztán meg elfelejtik. Sajnos. -
Lacccca87
addikt
válasz
N.Szil #38291 üzenetére
Valamivel megneznem hogy a video memoria mennyire van hasznalva. Mert az a 64bites 4gb os kiszerekes nagyon gyenge, es lehet miutan elfogy a vudeoram akkor szokott igy ajadozni a legtobb esetben ha gyenge a nemoria savszel. Nakatok megugye a pci sav is csak 4x a 16x hekyett ha jol gondolom. Mondhatnam hogy sikerult downgradelni is mert a 1070ti szerintem erosebb mint ez.
-
Lacccca87
addikt
AMD nél kicsit másabb az elnevezés. Az optonal is lehet WHQL aláírt de nem mindig az, a recomended pedig az utolsó biztosan stabill verzió ( mondjuk ez nem feltétlen igaz egyes kártyák esetében) Én magam részéről azt mondon hogy mindig mehet fel az optional, egyszerűen a driver kezelőfelületéből detektálva ami letlti és el is indítja a telepítőt, nem szoktam az AMD oldalán keresgélni az első telepítés után. Esetleg ezt érdemes bekapcsolni hogy recomended és optional drivereket is felajánjon a kezelő.
Ezen felül a radeon chil/lagg/boost amit érdemes kipróbálni. Én speciel csak az anit lagg-ot hagyom bekapcsolva, de ezek egyéni preferenciák.
Ha kicsit jobban bele mersz nyúlni akkor a teljesítmény beállításokban érdemes a power limitet kitolni maxra, és mellette a GPU feszeket csökkenteni óvatosan 5-10mV onként és tesztelni hogy meddig stabill. Nekem 8 állapot szinten van nem tudom RX6700 -nál mennyi de az utolsó 2-3 szintet érdemes babrálni. Ezzel akár jelentősen tudod csökkenteni a kártya hőmérsékletét és ezzel együtt a hűtés zaját is (már ha van, vagy zavaró). Esetleg még azt is megéri így hogy 10-20mhz el csökkented a statekben az órajelet mert ugy lehet nagyobb fesz csökkentést is elbír a kártya, de teljesítményben meg szinte meg sem fog látszódni. -
Lacccca87
addikt
Sokkal tobb ertelme lenne ha eroforrast tudsz megosztani nem csak kepet. Pl link alkalmazas laptora telepitve, pc hez kapcsolodva es a laptop szamitasaba besegit mint egy egpu. Persze magasabb lenne a ms a kep keszitesnel.
-
Lacccca87
addikt
válasz
SpongyaBob #38039 üzenetére
Talán megeszi a Win 10-es drivert ,de kifejezetten 11hez nem mutat semmit arra a kártyára.
-
Lacccca87
addikt
válasz
biznisz_man #38008 üzenetére
Kartya hiba. Nekem r9 270x csinalta ugyanezt. Amig nincsvdriver telepitve addig jo, utana nem tolt be a win.
Legalabbis nalam ez a hiba de remelem nalad egyszerubb es megoldhato.De rohej hogy ma hasonlo teljesitmenyu kartya min 30e.....hasznaltan gari nelkul. Szoval a csere se olyan jo opcio...
-
Lacccca87
addikt
válasz
FragMaster #37683 üzenetére
Köszi, kiprobalom.
@beef : Dvi kabellel van osszekotve.
-
Lacccca87
addikt
Engem még mindig kerget ez a fránya fekete képernyő ha úgy hagyom idle be a gépet. Erre volt már valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz
speedernet #37480 üzenetére
Nem hiszem hogy ez bezavarhat, max ha valamit modosutottal a tunning resten es azt megtartotta. A kulonbseg adodhat az egyes gyartok eltero specifikacioibol, vagy abbol hogy tuningos eredmenyeket neztel.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Corvin0716 #37451 üzenetére
Win 10 volt a regi es uj win? Lehetseges hogy win uj drivet tett fel de a win 10 nel az utolso a 15 os catalyst ami tamogatja.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Corvin0716 #37449 üzenetére
Foglalatban probaltad picit megmozgatni? Esetleg kivenni es vissza? Windowsbol ugyanazt raktad fel? Tamogatja a kivalasztott meghajto a vga t?
-
Lacccca87
addikt
válasz
Csápájev #37158 üzenetére
Ne a catalyst ből állítsd, ha ennyire régi VGA-d van mert ezek már nem támogatottak. Windowsból kell, de ahogy a kolléga is írta előbb azért nem jön elő a magasbb felbontás mert 75hz-en használod a monditort és a maximum felbontás mellett csak 60hz-et tud a monitor.
WIN10 nél, jobb katt az asztal monitor beállíátsok, specieális vagy adtapterbeállítások ( nem vagyok biztos az elnevezésben, maj a frissítést rakd 60hz-ra és utána az előző menüben a felbontások között meg fogod találni azt amit szeretnél.
-
Lacccca87
addikt
Tiltsátok le a AMD audio eszközt az eszközkezelőben és nem fogja csinálni. ( driver ujratelepítéskor viszont megint le kell tilteni.)
-
-
Lacccca87
addikt
Igen szét tudja barmolni, ezért nem javasolt a használata csak akkor ha nagyon nincs más megoldás és nem szeretnéd a rendszer újratelepíteni. Szerintem konkrétan itt is ez volt a helyzet, törölt egy reg bejegyzést amit nem kellett volna ami után nem tudott normálisan működni a telepítő. Az a 2017-es visual cc furcsa mert friss win-be sincs és mégis probléma nélkül települ rá a driver.
Driver telepítésnél ha nem jelentkezi ksemmi probléma akor javasolnám a kezelőfelületről elindított frissítést a jövőben. Nálam ez még sosem okozot problémát. Nem is tudom melyik drivertől de már jó régóta én csak a rátelepítést használom hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz
ConnorCheste #36661 üzenetére
Másik gépben nézd meg azt a kártyát, de valószínűleg beadta a kulcsot akkor szoktak ilyesmit művelni.
Vagy még megoldás lehet ha kiveszed a PCI slot ból és átrakod másikba ha van. Próbát megér. -
Lacccca87
addikt
válasz
ConnorCheste #36658 üzenetére
Ha driver nélkül működik akkor szerintem fixen HW hiba lesz sajnos.
-
Lacccca87
addikt
válasz
ConnorCheste #36656 üzenetére
Mondjuk lehet különbség. Neked 270 vagy 270X van? Nem mind1. Mert az egyik R7 másik R9 szériához tarotzik.
Egyébként én így keresk rá : https://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%2010%20-%2064
Asszem 18.2.X van fent mivel március környékén használtam azt a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz
ConnorCheste #36653 üzenetére
Ez bizony VGA hiba lesz. WIN 10 mellett (minden frissístés) legfrissebb driverrel nálam hibamentesen működik egy Sapphire R9 270 Dual X
-
Lacccca87
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #36649 üzenetére
Monitor beállításait megnézném, mert lehet abban is tudsz ilyen blackbaart beállítani.
-
Lacccca87
addikt
válasz
dzoli87 #36613 üzenetére
Nálam hibátlanul felment egyszerű rátelepítéssel, és tökéletesen működik.
Amit még hozzátennék hogy én most kezdtem el használni a Chill funkciót és nagyon meg vagyok elégedve vele. Kevésbé és akkor is jóval később melegszik fel a VGa, vagyis kevesebbszer hallani a ventiket dolgozni. Illetve reszponzívabbnak érzem a játékokat (CSGO,DOTA2). Minimum FPS értéket játéktól függően állítom pl CSGO 100, Dota2 75, Single nem fps játékoknál 60, a max meg 105-120 között.
Aki még nem próbálta az próbálja ki mindenképpen, és ha nem teszik menet közbe ki lehet lőni a korlátozást alapesetben az F11-el. -
Lacccca87
addikt
válasz
shut-u #36559 üzenetére
Alap windows? ( mókolás nélkül, teljesen friss telepítésnél is ezt csinálja?)
VGA gyártó supportját megkerested-e?
A gyári drivertől régebbi drivert próbáltál már felrakni?( ugyanúgy kifagy mint ha újakat szedsz le?)Az a i7-7xxx + DDR3 elég öszvér megoldás akár okozhatja az is a galibát, chipset driver szinten.