Hirdetés
- PlayStation 5
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Bestbuy játékok
- Escape from Tarkov
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Black Myth: Wukong
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dobobazsy
őstag
kérem valaki ossza már meg velem melyik lenne egy sapphire 6850-es számára a legjobb driver játékra
nagyon szépen köszönöm! -
-
Jakuu
őstag
válasz
Plazmacucci #20195 üzenetére
Odakell figyelni, hogy a ket kijelzon a kepfrissites szinkronban legyen.
Teszem azt,ha a film 25fps-es, akkor az a jo, ha a kepfrissites erteke a kijelzokon 25-el oszthato egesz szam.
Pl. 75Hz-es monitor es 50Hzre allitott masodlagos kijelzo.
Persze lehet 100Hz/75Hz vagy 75Hz/75Hz, de akar 50/50Hz is, persze ha a kijelzo ilyen ertekeket is problema nelkul meg tud jeleniteni. De a lenyeg, hogy a fent emlitett mondatban leirtaknak megfeleljen a beallitas.
Ugyanez a helyzet pl egy 29.976-os NTSC formatumu filmnel is de ott mas az ertek. Ott altalaban az a jo ha 60Hz-re vannak allitva a kijelzok (mert a korulbeluli 30-al oszthato ertekek a helyesek).A 60Hzes monitoroknal ez a legjobb formatum. A 23.976-os filmnel pedig a 24Hz kornyeki ertekek a megfelelok.
Dell monitoroknal ez nem okoz gondot, mert hackelt monitor driverekkel tudjak mind a 60/72/75-os erteket.
Mas monitoroknal amik nem tudjak a pulldownt es csak 60Hz-et tudnak, problemat okozhat a szinkron osszehozasa, ott max szoftveres megoldasok johetnek szoba (mint pl a Reclock vagy SmoothVideo Project).A helyes kepfrissites leellenorizheto a Media Player Classiccal.Inditsd el a filmet vele es nyomj egy Ctrl+J billentyu kombinaciot.
Latni fogsz ket vonalat egy zold es egy piros szinut, akkor megfelelo a lejatszas, ha a ket vonal egymas mellett halad. Ha nem ez tortenik es a ket vonal bizonyos idokozonkent eltavolodik egymastol impulzus szeruen, akkor a kijelzo a filmmel nincs szinkronban es azert latod lagosnak a lejatszast.
Probald a megfelelo ertekekre beloni a megjelenitoket.
Mondjuk az uj Catalyst mint nem is olyan reg emlitettem, eleg tre' nalam is. A megfelelo ertekek mellett is szemfajditoan rossz megjelenitest produkal es lagosnak tunik a lejatszas, szerintem valamit elbarmoltak benne. A 12.4 -el viszont nalam minden rendben.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Plazmacucci #20194 üzenetére
Ja igen, a film kiterjesztett asztalra téve néha egy másodpercre belassul, elcsúszik a hang, aztán utánagyorsul a kép. Ezt kb percenként előadja többször is. Mint amikor egy lejátszó nem bír a bitrátával.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
Plazmacucci #20191 üzenetére
A TV-t át kell állítani játék módba, PC módba, vagy valami ehhez hasonló elnevezést kell rajta keresni. A lényeg, hogy a számítógépről jövő jel esetén ne működjön az a rengeteg képjavító algoritmus, ami miatt tizedmásodpercekkel később jelenik meg a kép a TV-n.
-
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni, hogy kiterjesztett asztal esetében miért laggol a kép másodlagos monitor esetében? Az elsődleges asztalon minden villámgyors, másodlagoson meg van egy kis latency, az egér sem mozog folyékonyan. Először azt hittem csak a laptopon van ez így, a második letiltott videokártya miatt, de az asztali 5770 is így működik. Tud erről valaki valamit?Zavar, hogy a filmek meg megakadnak, és a hang sincs szinkronban.
Köszi! -
gari24
tag
Hi
A múlt héten már többször is játék közbe leakadt a gép és újraindult.
De utána ugyanúgy működött tovább semmi baja nem volt.
De amikor bekapcsolt egy hibaüzenet fogadott kdbsync.exe működése leállt
Tegnap is leakadt a gép kék halál ,, ha ezután próbáltam játékot indítani kék halál egyből a játék indításánál.
Gyorsan újrahúztam a Win7.et vidikari drivel fel 12.3 + codec package
És ugyanez a kb fél órát játszottam gép le kék halál és ha azóta próbálok gémet indítani akkor egyből kék halálhibaüzenet
-
horsefeather
csendes tag
milyen kártyánál használod??
egy másik topicban azt írták h a 4870 mellé a legjobb a 10.6-os driver .. de azzal meg nem megy a BF3 szóval azt írták 11.7 lesz a jó .. szerintetek jó lesz a 12.4 4870 mellé ?
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
Tegnap gondoltam adok egy eselyt a legujabb betanak.
Hat gyorsan visszakerult a gepre hibamentes 12.4. Ez az uj driver egy nagy fos.A masodik kijelzon olyan tre lett a filmek lejatszasa, hogy 10 perc alatt megfajdult a szemem a lagos megjelenitestol.
-
horsefeather
csendes tag
válasz
whiteman0524 #20185 üzenetére
Koszi a segítséget be is lottem akk fix-re
mert igen húzva van a proci
akk az Overdrive-ot hagyam pipa nélkul?? mert nincs húzva a kártya..
csak azért kérdezem mert volt ilyen hibám 12.6-os driver-el (AMD 4870) h játszottam és befeketedett a kép hiba uzenet "ati illesztoprogram leált majd helyreált" most 11.7-es driver van fent eddig nem csinálta egyszer sem .. csak most meg olyant csinál h megáll a játék fél másodpercre hallani is a hutot a kártyán h nagyon felporog aztán vissza ugrik mintha misem tortént volna és megy tovább.. ilyenkor 0fps .. szóval nemtom mi ez..
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
horsefeather #20184 üzenetére
Az Overdrive az akkor kell amikor tuningolni akarsz, vagy esetleg alulfeszelni. Az azt jelenti hogy felülbírálod az alapértelmezett órajel beállításokat. Ha bepipálod akkor megadhatsz egyedi órajeleket, de ha nem akarsz tuningolni akkor nem kell bepipálni.
Egyébként egy jó oka még is lehet annak ha fix-re állítod a processzor órajelét, mégpedig akkor ha tuningolsz. Előfordulhat (sőt általában így van) hogy ha megemeled az órajelet akkor az energiatakarékos funkciók miatt (például az órajel ugrálás miatt) instabillá válik a rendszer. Ilyen esetekben segíthet ha fix órajelre lövöd be a dolgokat. Viszont ha nem akarsz tuningolni akkor erre semmi szükség, és maradhat minden alapértelmezetten.
-
horsefeather
csendes tag
Akkor hagyom
koszonom!
és a Overdrive-t hagyam kipipálva vagy ne? az mit csinál?
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
horsefeather #20182 üzenetére
Be lehet lőni fix frekvenciára de nem érdemes. Mondjuk én nem a Control Centerben tenném mindezt hanem akkor már a inkább a BIOS-ban. Amúgy akkor veszi le a frekvenciát amikor nincs terhelés, de ezt ő automatikusan tudja. Tehát amikor nincs terhelés akkor minek maximális órajelen hajtani? Semmi értelme nincs. Legalábbis én nem látom értelmét. Ez kb olyan mintha üresben nyomnád a gázt a kocsinak
[ Szerkesztve ]
-
horsefeather
csendes tag
Sziasztok
egy kérdésem lenne a Catalyst-ban a CPU Power fulnél van olyan lehetoség h "CPU Speed" van ott egy csúszka 800-tól 2900-ig (Athlon II x2 245e) azt ha 2900-2900-ra rakom akkor mivan?? a proci 2900mhz-en fog menni mindig ugye?? mert néztem az AIDA-ba ott szaladgálnak a mhz-k mikor nem csinálok semmit van hogy 800mhz.. szóval ha felrakom 2900-2900 nem lesz gond ?? mert húzva is van a proci 3200-re egy Ga-ma69s3h lapban..
+ az Overdrive lehetoseget pipáljam ki vagy ne?? az mit csinál??
[ Szerkesztve ]
-
BudaiZoli
tag
válasz
Steelmanus #20177 üzenetére
Igen, a legacy-t tettem fel. Én is meg próbálkozom szerintem a 11.10 driverral. Köszi a választ.
-
vlevi
nagyúr
válasz
eladohardver #20178 üzenetére
Régebbről olyasmi rémlik, hogy ha több monitoros konfig be van kapcsolva (megy a második kijelző is), akkor nem veszi vissza alap órajelre. De lehet, hogy az elmúlt időben itt is történt változás, és már visszaáll alapra ilyenkor is.
-
lemusz
addikt
válasz
Steelmanus #20177 üzenetére
Nekem is HD4*** van és volt egy időszak mikor uezt csinálta. Most speciel jól működik, de meg nem tudom mondani mit csináltam azóta, hogy most jó. Viszont én nem ajánlom az AMD-s overdriveot. Szerintem sokkal tisztább és szárazabb érzés, ha egy tesztprogrammal csinálod (pl.: MSI overdrive, msi kombustador) és kitapasztalod abban, hogy mit bír a kártya, utána pedig átírod a bioszában a 3D-s órajeleket és a ventifordulatokon is alakítgatsz.
-
eladohardver
őstag
Urak!
Netán valami ötlet arra, hogy milyen progival tudnám meg, azt hogy mi terheli épp a GPU-kat? IDLE állapotban zabálja nekem az áramot CFX rendszer, és nem jövök rá mi...
-
Steelmanus
addikt
válasz
BudaiZoli #20174 üzenetére
A Legacy drivert tetted fel? Amugy nekem is 4xxx-es karim van es nalam is eltunik a 12.6-os drivernel eppugy mint Nalad. Eleve a menuben mivel AMD Overdrive a neve felul kellene elhelyezkedni, igy:
viszont amikor akarom beallitani akkor a CPU Power van felul es az AMD Overdrive van alul es amikor el akarom fogadni a felteteleket, latni hogy helyet akar cserelni a ket menupont, am ehelyett eltunik az Overdrive menupont.
En sem jottem ra az okara, helyette a 11.10 drivert hasznalom.[ Szerkesztve ]
-
BudaiZoli
tag
válasz
Lightning15 #20175 üzenetére
átolvastam nem is 1x már..
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok.
Olyan problémám van, hogy a calatyst control centerben nem tudok rámenni az overdrive funkcióra. Ha rákattintok meg elfogadom a szerződés feltételeket, akkor eltűnik az egész menü. Hiába olvastam utána sok helyen, nem találtam érdemi választ rá. Erre tud valaki segítséget nyújtani?
Üdv.: Zoli
-
Taposo
aktív tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne a tisztelt kollégákhoz hogy milyen tapasztalaitatok vannak a Radeon Pro nevű programmal kapcsolatban, egy kártyás vagy CFX tulajok véleményei egyaránt érdekelnek, főleg ez a Dynamic Vsync opció érdekelne hogy mennyire válik be játékok alatt. Ezalatt a képtöredezést/csikozódást és megadott fps ingadozását értem, úgymond mennyire ad "sima élményt" a játékoknak ?
-
Bakko
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy van egy HD 6870-em, 12.10-es catalyst-al. És az opencl csak friss telepítés után működik, ha nyomok egy restartot, eltünik az opencl támogatás. Szóval ha akarok opencl-t, akkor minden indítás után, újra kéne húznom, a catalyst-ot... Amihez viszont nincs túl sok kedvem...
Szóval ebben kérném a segítségeteket. -
huskydog17
addikt
Köszönöm a segítséget mindenkinek! A Catalyst 12.11 beta 11 megoldott a memória órajel gondot.
-
norbi0604
aktív tag
Én személy szerint nagyon erősen ajánlom a stabil 12.8-as drivert a 6xxx illetve a 7xxx-es szériákhoz. (79xx-től talán érdemes próbálkozni a legfrissebb beta-val is, ebben nem tudok nyilatkozni.)
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
whiteman0524 #20163 üzenetére
Béta lesz. WHQL majd valamikor januárban vagy februárban.
(#20164) huskydog17: Rakd fel a 12.11 beta 11-et, vagy a 12.8 WHQL-t.
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Vettem magamnak egy ilyen VGA-t. Annyi a gond vele, hogy üresjáratban nem veszi vissza a VRAM órajelét, az mindig 1.200 MHz-en megy, pedig a legfrissebb (12.10) WHQL Catalyst van telepítve. Mit csináljak vele, hogy visszavegye a GDDR5 lapkák órajelét is, ne csak a GPU-ét?
-
whiteman0524
aktív tag
Sziasztok, várható hogy még karácsony előtt jön 12.11-ből WHQL? Mert ha nem akkor felrakom az aktuális bétát. Sokan mondják hogy jelentősen gyorsulnak tőle a CGN kártyák, csak gondoltam megvárom a WHQL driver-t.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
Nagynozi #20159 üzenetére
Attól még, hogy minden hónapban kitakarítod nem kell új drivert telepíteni. Én is takarítom rendszeresen és mégsem rakom fel a legfrissebb catalyst drivert, mert tapasztalat alapján nincs értelme. Pl. ha játszol és nem feltétlenül a legújabb játékokkal, akkor meg pláne fölösleges mindenféle beta-t felpakolni.
Nálam 12.8 megy most, az sikeredett úgy, hogy minden gond nélkül fut rajta, legalábbis nekem így van.[ Szerkesztve ]
-
eladohardver
őstag
Urak Köszönöm az infókat!
Akkor nálam lesz a hiba... újra pakolom a drivereket, lehet valami ott kavart be, mert előző telepítésnél próbáltam, még az előzőleg W7 re telepített Mafia2-t akkor jó volt.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Mikor ad ki az AMD új drivert a grafikus kártyáihoz? Tudom nem fontos, minden hónapban frissíteni a drivereket, de nálam ez egy ilyen rituálé, hogy havonta kitakarítom a gépet kívül-belül. A lényeg, hogy néztem, hogy a 12.10-es a legújabb 11es is csak béta van, még a 7000-es szériához is.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
beldeczki #20156 üzenetére
Pont ez a három összetevő nem kötődik se OS-hez, se hardverhez. A többi összetevő a driverekben eltérő. Nézd meg jobban, hogy biztos jó OS-hez tartozó drivert szedtél-e le. Az egész az analizálásnál bukik meg. Azzal ellenőrzi a driver, hogy a gép megfelel-e a komponenseknek. Ha nem felel meg, akkor a nem kompatibilis komponenseket nem ajánlja fel.
Esetleg még annyi lehet, hogy a hardvert nem találja. Ilyenkor is csak ezek a komponensek települnek.[ Szerkesztve ]
-
beldeczki
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne:
Letöröltem AMD Catalyst drivert fullra, és amikor visszaraktam, települt is, de például a CCC nem települt fel. Próbálkoztam többször is, a telepítőben a listában sincs benne. Itt egy kép miről beszélek. Hogy tudnám elérni, hogy a telepítő minden cuccot feltegyen, amiknek a listában is benne kellene lennie?
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
bozont
veterán
válasz
_DiEGO_ #20144 üzenetére
Nekem ugyan nincs összehasonlítási alapom, mert a win7 még nem SSD-ről futott, a win8 meg egyből arra került, de öcsém szerint vinyón is gyorsabb mint a win7, meg mindnenki szerint aki az ismerősök közül aki kipróbálta. A játékok meg általában se nem gyorsabbak, se nem lassabbak és tökéletesen futnak (Mafia 2 is). Többet próbáltam összehasonlításképpen, egyedül a Dirt3 gyorsabb win8-on, 10-15fps-t hozott. Mindkét rendszeren ugyanazt a 12.11 beta drivert használtam.
Én elégedett vagyok vele, részemről a win7 már nem kerül vissza. -
dobobazsy
őstag
válasz
norbi0604 #20150 üzenetére
és ezt milyen vga-val tapasztaltad? olvastam már, hogy régebbi kártyára csak régebbi drivert szabad tenni, de nekem a legújabb van fent 6850-nek.
erre Ti melyik catalystot ajánlanátok?
nálam eddig nincs gond a 12.11 bétával. talán egy régivel jobb lenne?[ Szerkesztve ]
-
norbi0604
aktív tag
válasz
eladohardver #20141 üzenetére
Pont ma szenvedtem a Mafia 2-vel, 12.8as drivernél újabbat nem szabad feltenni, végigpróbáltam, olyan irgalmatlan grafikai bugok voltak a 12.10-el és a 12.11-es betaval is, hogy az ihaj. Először azt hittem, hogy besz*rt a videokártya, már cmos rezetet is csináltam mire rájöttem, hogy a catalyst a sz*r.
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
válasz
eladohardver #20148 üzenetére
Én teszteltem, W7 ssd-n is lassabb egy kicsivel mint W8 hdd-n...
-
_DiEGO_
őstag
Win 8 alatt minden lassabb ... Win8 előny e : gyors felállás és gyors kikapcsolás... egyenlőre több előnye nincs ... vagyis amiket emlegetnek a Win7-hez viszonyítva ... De Explorer10 is gyors ám kiderült ez sem biztonságos ... olyan előnyei vannak , ami szinte érdemtelen... szvsz
Nálam is hamarosan vissza Win7
-
pityeszka
őstag
válasz
eladohardver #20141 üzenetére
Rosszul emlékszel mert a Mafia 2 DX9-s játék.
-
eladohardver
őstag
Üdv urak! Azért ide írom... mert nem vágom most mi van, és nem igazán találtam, meg a játék topic-ját.. és tán lesz valaki aki tudja a megoldást...
Win8 64-bit re cseréltem OS-t. Mafia2 csak dx9 ben hajlandó el indulni.Hd5970 kártyával.. mintha dx11-re emlékeznék...
Esetleg valakinek ötlete, merre keressem a választ?
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #20139 üzenetére
64bites korábbi driverek ha több mint 4GB-ot kell megcímezni : [link]
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista64.aspx
Vagy válaszd ki mire van szükséged : [link]
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/downloads.aspx
[ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz
aradibalazs #20137 üzenetére
Előtte felraktad a Csipszet drivert ?
Miután VISION ECC ebből adódóan AMD procis a géped
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/previous/Pages/radeonaiw_vista32.aspx
[ Szerkesztve ]
-
Raidon
őstag
válasz
aradibalazs #20137 üzenetére
Probalj ki egy korabbit AMD oldalan ki tudod valasztani.
Meg kell lesni a kartyadhoz melyik driver a legjobb bar nekem az egerakadas ota nem volt semmi gondom... -
aradibalazs
csendes tag
sziasztok, segítsetek, légyszi!
a ccc csak az energiabeállításokat mutatja.
volt már valakinek ilyen hibája?
már újratelepítettem a catalystot is.
kép -
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Újonan telepített HD7770 GHZ Edition OC-vel lenne minimális problémám...
Minden simán ment, de egyszer régen volt egy olyan jelenség mint most, hogy a megjelenített szöveg enyhén elmosódott, és bántja a szememet. Clear Type beállításokkal nem tudom belőni, ahogy a monitor kalibrálásával sem.
Emlékeim szerint a Catalyst driverrel lesz a baj, legalábbis most a 12.10-es verzió van fent. Előző karimnál egy, az ahhoz kiadott frissítések közül a legfrissebbnél játszotta el ezt. Ha nem csal az emlékezetem, akkor egyel korábbi verzióval már tökéletes volt.
Mivel az új karim OC, ezért gondoltam hátha van hozzá valami speckó driver...
Mit pakoljak fel hozzá?
Szerkesztve: A net keretrendszer fent van[ Szerkesztve ]
-
Bali27
addikt
Ok.. köszönöm a segítségetek.
-
Pocok256
veterán
Switchable graphic állítására már jött valami megoldás vagy még mindig csak a 12.8 ba lehet behozni a menüt ?
-
Bali27
addikt
Majd ha kijön a következő WHQL, akkor érdemesebb minden AMD vga drivert letakaritani a gépről. vagy az auto frissítésből is meg lehet csinálni? Mármint ezalatt azt értem hogy auto frissítésből nem lesz gáz? Mert gondolom ha már ezt beletették, akkor csak megoldották hogy jó legyen.
-
bivalyolo
őstag
válasz
ABorignial #20121 üzenetére
amit linkeltél nem tudtam telepíteni se.
rendszergazdai jogosultságot kér de ennél nincs az h jobbklikk futtatás rendszergazdaként..InfiniteReality: catalyst ai-t próbáltam mind3féleképpen de nem hozott javulást.
a cap-ot nem raktam fel de akkor majd azzal is megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
válasz
ABorignial #20122 üzenetére
Az első perctől kezdve jó.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
bivalyolo #20117 üzenetére
A driverhez való CAP-ot is fel kell rakni, ha mutatja az oldalon.
Egyéként egy Legacy drivertől nem sokat várnék FC3 alatt.
Catalyst Control Centerben még a Catalyst AI opció módosításával próbálkoznék, ez a játékra optimalizált funkciókat változtatja s csak 3 állapota van: kikapcsolva, gyenge optimalizáció (standard), erős optimalizáció (advanced). -
Gerisz
addikt
válasz
ABorignial #20111 üzenetére
De mit kell állítani? A tv mutatja, hogy pc, de ha elindítom a bo II-t akkor nem megy. Kedvem nem volt mást is telepíteni, de ahogy olvasgattam nem csak nekem van ez ezzel a játékkal. Megoldást nem találtam. D-sub kábelem nincs, hogy megnézzem.
-
bivalyolo
őstag
aztán melyik drivert tegyem fel?
lassan már végigzongoráztam az összesen de mindegyikkel ugyan az..
eddig csak a bf2-vel volt gondom(fekete foltok villogtak a talajon..) driver fronton de ha visszaraktam a 10.4-est akkor semmi baja nem volt vagy ha levettem a terrian qualityt lowra szintén megszűnt a villódzás.
itt viszont úgy néz ki ez nem járható út.így is elég hosszú ideig szolgált a 3850-es de nagyon úgy néz ki, hogy most a fc3 kifogott rajta.
-
Visormail
addikt
válasz
bivalyolo #20109 üzenetére
Én 11.6-al játszok jó ideje mindent, most épp win8 alatt az fc3-at is és nincs benne ilyen jelenség (simán tettem fel kompatibilitás mód nélkül). Újabb legacy driverre várhatunk kis keddig ha ki is jön valami 100 év múlva azzal csak tovább fog romlani a helyzet ahogy az eddigiekkel is, régi kártyával csak régebbi driverrel érdemes játszani amdnél.
-
ABorignial
csendes tag
válasz
Gerisz #20107 üzenetére
csak nézd meg a manualban hogy pc-t melyik bemenetre kösd (általában az egyik hdmi , de ez le van ott irva) , illetve hogy menüben mit kell beálitani és menni fog , ha a tv rájön hogy pc inputot kap siman lesz full hd rajta.
próbáld ki sima d-sub-al úgy tuti mennie kell ha jó a tv - viszont ha úgy megy akkor csak beállítás kérdése és menni fog hdmin is .
[ Szerkesztve ]
-
Gerisz
addikt
válasz
#00983040 #20105 üzenetére
1080i olyan kockás lesz a képe mint a fene. 90%-ban a gépre kötve van monitorként használva, esténként ha néznek rajta TV-t.
1080i ként is mennie kellene az 1920x1080-nak nem? Mert nekem a monitorom tudtommal 1080i-t tud és mégis mindennel FHD-ban játszom.radi8tor1-ral beszéltük, hogy ha bekapcsolom a GPU scaling-ot akkor 1360x1024 a felbontás, ha kikapcsolom akkor 1600x900
-
bivalyolo
őstag
-
törölt tag
-
InfiniteReality
őstag
válasz
#66146304 #20098 üzenetére
Nem feltétlenül. A HD sorozat hozott magával pár újítást, azóta csak ígyúgy fejlesztették az architektúrát. Optimalizáltak, kihozták belőle a maximumot, miközben a világ és az igények elkezdtek változni. A GCN egy tényleg nagy váltás, kb mint a Core architektúra a P4-hez képest.
Vannak ilyen váltások: 386,486 -> Pentium -> Pentium 2 -> Pentium 3 -> Pentium 4 -> Core...
A többi csak köztes lépcső volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd