- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsef8
aktív tag
-
Cs1csó
félisten
válasz jozsef8 #17398 üzenetére
Üdv, 1000 megabit az 125 megabyte azaz 125 MB/s-el írni kb. tud minden SATA3-as 7200RPM, 64MB pufferes 2TB-os belső merevlemez. 2TB-nál kisebbet nem ajánlanék ha megfigyeled ár/érték arányban 2-3 TB éri meg.
Vannak persze gyorsabb, nagyobb pufferes HDD-k is de azok már durván túl vannak árazva.
Ezen túlmenően, főképp a Western Digital PR részlege tesz ki magáért legjobban.
Náluk NAS-ba - honlapjukon is ez található - internal hard drive legördülő menüben -
-RED
-RED pro
-ReDe valószínű, hogy egy SEAGATE BARRACUDA sem vall majd kudarcot, talán hangosabb. Persze ez a 3+1 paraméter fontos: SATA3, 7200RPM, 64MB, legalább 2TB vagy 3-4 TB-osok is jó árban vannak. forint/GB
-
jozsef8
aktív tag
Üdv!
HDD vásárlás előtt állok. Torrentezésre szeretnék egyet venni, amin nem telik meg a cache ilyen hamar, és nem hal le az egész "lemez megtelt" felirattal. Elsősorban a digi 1000-es csomagosokat kérdezném, nekik azért már elég szép a sebesség. Kinek, hogy bírja a letöltést a HDD-je? Milyet érdemes venni? Esetleg van olyan ami bírja az 1000-es net letöltési sebességét is tartani? Köszi! -
Alteran-IT
őstag
Nekem is ilyen problémám volt és a lemez volt túlterhelődve, de a vicces az, hogy nem írta ki, feladatkezelőben vettem észre.
Lehet, hogy csak a kliensben kell megemelni az átmeneti tárat és akkor megszűnik a probléma. -
bobalazs
nagyúr
utorrent 2.1 windows 10. Töltök ezerrel, digis neten 100/50- csorog lefelé a cucc, felmegy kb 10 mbyte/sec-ig, közben nézem a kapcsolodo klienseket, van akitől 2-3 mbyte-al tölt. Aztán fél perc után elkezd esni egyetemesen visszaszorul 700kb és alá a kliens csatlakozások sebessége. lemegy 3 mbyte/s re a letöltés majd nem is megy vissza.
Most próbáltam meg, hogy lehúzom a routert, hátha az a gondja hogy nem bírja a túl sok connectiont, vagy öregszik. De nem. Direktbe dugva a kábelt ugyanaz a probléma.
Mi lehet az oka, baja?
Talán a külső digi elosztó gyengélkedik? (társasház) -
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az uTorrent, illetve a Bittorrent új verzió azt csinálják nálam, hogy Windows 8.1 alatt indítás után egy idővel (1-2 óra) megeszik a memória jó részét, de csak szépen lassan fokozatosan.
Most 8 GB memória van a gépemben, induláskor csak olyan 10-30% között van, viszont folyamatosan emelkedik és mikor eléri a 90-99%-ot, akkor már a gép is lassú, meg a merevlemezt is túlterheli ez a sz@r.
Ilyenkor csak a feltöltés megy, tehát letölteni nem töltök le semmit, ezért nem is értem, hogy miért használja a memóriát mindkét kliens, viszont az az érdekes, hogy ha leállítom a torrenteket, vagy kilépek a kliensből, akkor visszaáll a memóriahasználat 10-30% közé.
Valaki találkozott már ilyennel, illetve van valami ötlete ezzel kapcsolatban?
Régen uTorrent 2.2.1-et használtam, azzal nem is volt gondom Windows 7-nél, 8.1-nél viszont már megzavarodott és hiába növeltem az átmeneti tárat, egy idő után úgy is túlterhelte a HDD-ket. -
jbl
senior tag
válasz XFishboneHUN #17390 üzenetére
Nem vagy egyedül vele.
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
D5
aktív tag
válasz Fecogame #17385 üzenetére
sfdrakex & (#17385) Fecogame: komolyan nem tudom, csak tippem van. 1.) Vírus, 2.) hibás HDD. A vírus talán azért valószínűbb, mert Recuva-val ellenőriztem, és szinte mindegyik letöltött (és eltűnt) fájlt megtalált, de a státuszuk visszaállíthatatlan, és a lefoglalt szektorokat mindig egy bizonyos letöltött fájl írta felül...
-
D5
aktív tag
Sziasztok!
Eltűnt a letöltés mappám (külön mappa létrehozva a letöltött torrenteknek), nincs a lomtárban sem, és felszabadult a tárhely is. Utorrentet használok. Sem a mappát, sem a fájlokat nem töröltem saját kezűleg. Mi okozhatta? Előre is köszi! -
meridaharcos
senior tag
válasz Cs1csó #17381 üzenetére
Hello!
Köszi a segítséget, jelentem meg vagyok mentve !!
A program beállítás (pipa) rendben volt, a vírusírtó (TS 360) engedélyezte az indulást, mégsem indult a qbittorrent.
Lekaptam a progit, registry pucolás, progi vissza rendszergazdai futtatással installálva és jó!!
Köszönöm a tippeket!"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
Cs1csó
félisten
válasz meridaharcos #17379 üzenetére
Üdv, telepítsd újra - takarítás stb. rendszergazdafiókkal használod a win 10-et milyen jogosultságokkal telepítetted? Én szeretek veszélyesen élni úgyhogy rendszergazdai fiókkal használom a gépet és ebben is telepítettem, nincs is aktiválva másik fiók. Magában a programban a menüsornál ESZKÖZÖK - BEÁLLÍTÁSOK - VISELKEDÉS - qbittorrent indítása a rendszer indulásakor - ( itt legyen pipa )
Ennyi jut eszembe - jogosultságokkal lehet hiba vagy a programmal vagy a beállításokkal.Egyből a telepítés után érdemes elindítani - itt kérdez valami olyat hogy ne használjuk illegálisra és tisztában vagyunk ezzel blalblaba ezt okézd le és utána állítgasd be a dolgokat .
Majd elfelejtettem a víruskergetőd karanténját is nézd meg lehet hogy valamelyik összetevőjét blokkolja.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz meridaharcos #17379 üzenetére
Eddig milyen módszerekkel próbálkoztál?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
meridaharcos
senior tag
Szasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Qbittorrentet az istenért sem bírom rávenni, hogy a win10-el alapból induljon. Van erre valami megoldás ?
Olvasgattam, keresgettem megoldásokat de egyik sem jött be eddig. Valami tutti tipp ? Köszi előre is!"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
attiati
veterán
utorrent ----> gond a nagy méretű és sok fájlból álló torrentekkel
(40GB-os kb 5000 fájl)Volt már valakinek hasonló gondja?
Elindul a letöltés, majd 0,5-1% között leáll és onnantól csepegtetve néha elindul, néha leáll. Seeder van, sávszélességem van. Ahogy olvasom, ez valami utorrent cache kezelési gond lesz, de bármilyen beállítást próbálok, nem oldódik meg. Admin jogosultsággal is próbáltam már indítani.
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Semmi...
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz Geller72 #17367 üzenetére
Beállításokat nem, de a zöld pipát sokszor eldobja nekem is. Nem tudom miért
Amúgy, hogy nézem meg, hogy megy-e a port forward, illetve, hogy aktív vagyok-e?
1000/200-as netnél mit állítsak a uTorrent-ben, hogy normális legyen a le/feltöltésem? Mert úgy 55 MB/s volt a max letöltési sebességem, a feltöltés meg soha nem érte el a 3MB/s-ot.
TP-link TL-WR1043ND router-em van.Ja, meg annyi, hogy ingadozik a le és feltöltés is. Felmegy 50 MB/s-re, aztán vissza 8-ra, majd építkezik elölről, és így tovább. A feltöltésnél is van, hogy 9kb/s, van, hogy 1,5MB oda-vissza ugrálva.
Ezek a beállításaim: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Raynes
tag
válasz Cs1csó #17372 üzenetére
Az UPnP sose életbiztosítás, nekem volt olyan routerem, amiben hiába volt engedélyezve az UPnP, meg az uTorrentben is hiába volt beállítva, nem ment az aktív, csak a passzív mód, kézzel kellett portot nyitnom, meg hozzá a belső IP-t lefoglalnom fixre. Igaz ez egy elég gagyi Belkin router volt, de más, főleg alsó kategóriás routereknél is ugyanez lehet a helyzet. Pláne a szolgáltatós csodabóvliknál.
-
Cs1csó
félisten
válasz XFishboneHUN #17368 üzenetére
Üdv, zongorázd végig a beállításokat upnp legyen a routerben is bepipálva - egyszerűbb mint portokat nyitogatni - esetleg a fenti kommentemre hivatkozva próbáld ki a qbittorrentet ebben semmilyen reklám vagy lehúzó dolog nincs persze személyre kell szabni pl. indulásnál ne jelenjen meg a kezdőlapja stb. de ebben segítünk ha valami nem tiszta.Egy próbát megér.
-
Cs1csó
félisten
válasz Raynes #17369 üzenetére
Üdv azért így fogalmaztam mert elég sok panasz volt rá, hogy egyesek úgy érezték nem hasít annyira a visszatöltés, nálam nem volt panasz de tanyasi nettel kb. mindegy nem volt viszonyítási alapom népharagot pedig nem akartam kiváltani. Sajnos az utorrentet nem lehet ajánlani olyan irányba jutott el ami vállalhatatlan anno a NERO dvd író program volt hasonló a végefelé - talán még most is van - kb. nemcsak lemezre lehetett kiírni a filmet hanem le is lehetett vele forgatni stb. erre a sorsra jutott az utorrent is. Friss telepítés után úgy néz ki a felülete mint egy flipperasztal mindenütt ugrál villog valami.
-
lanw
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy egy régebbi vinyóról megy most a seed,és ha új helyre szeretnék tölteni akkor továbbra is maradnak seedben az adott torrentek?
To be or not To be
-
Valami nem stimmel a utorrenttel. És ez ahogy nézem, nem csak nálam van így. Ugyanúgy eldobja a tesztet, ahogy devilnek is. A portforwardban be van lőve nekem a gép, minden be van állítva. Kliens indításkor minden ok, de egy idő után dobja a kis sárga háromszöget. Aztán belenéztem ide is:
Az az érdekes, hogy egy idő után ezt is "elfelejti". Azaz ha visszanézek egy idő után, akkor bizony hiányzik a pipa az UPnp és a Nat PnP elől. Anélkül, hogy bizergáltam volna. Any idea?
qT V 3.4.5 Build 41372
-
Cs1csó
félisten
válasz XFishboneHUN #17364 üzenetére
A visszatöltés sávszélét korlátoztad? Ha igen mennyire, ez okozhat galibát. Például 100/30-as neted van de visszatöltést korlátoztad 1 megabitre és ez lehet bezavar.
Ajánlom a QBITTORRENTET szép komótosan de tölt vissza, ha nem Legend rangra gyúrsz az Nmagon akkor bőven elég, persze a letöltésnél minimális difit sem érzékeltem még az hasít.[ Szerkesztve ]
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a futás alatt lévő torrentjeim inaktívak, utorrent kliens alatt? A letöltéssel semmi gond nem volt, viszont feltölteni abszolút nem akar.... Mostanában figyeltem fel erre a jelenségre és nem tudom mi okozza!
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
stigma
addikt
válasz LLKobe #17362 üzenetére
Tudom, de sajnos jelen esetben ez nekem a legjobb megoldás.
HTPC => Win 10 + Kodi 16 Beta 4 + Ttorrent (transmission, vagy amit épp most ajánltatok) + Saját Cloud(Ownlcoud, ezzel most hétvégén akarok foglalkozni, feltenni).Jelen esetben elég harderigényes a Win10 és 2GB-ot zabál a 4-ből. Ennél jobb megoldás az Ubuntu server, amit majd fel fogok tenni rá, ha elsajátítottam az alapokat (kb március közepe fele)
OE 6.0 fut a PI2-n tökéletesen meg vagyok vele elégedve, igaz most picit néha-néha akad a film valamikor, Transmission-t is lehet hackelni vele, de olvastam hogy sok gond van vele. (nálam olyan 150+ torrent fut jelenleg a NAs-on)
Meglátom mi legyen, mert lehet próbaképp felteszem a 16GB-os pendrivera- igaz elég lenne neki 2GB is - és akkor kipróbálom a Transmission-t OE alatt illetve egyéb dolgokat.
Azért köszi a hsz-t, mert már ezen többször elgondolkodtam.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
LLKobe
veterán
válasz stigma #17361 üzenetére
Win alá szerintem az uTorrent hibátlan. De kérdés hogy HTPC-re minek win? Egy felesleged hardverzabáló és hibaforrás réteg a médialejátszó és a hardver között. OpenElec tökéletes a célra, az enyémen is az van transmissionnel, és tökéletesen megy.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Ki milyen torrent klien-s ajánl nekem a HTPC-re torrentezni, de olyan érdekelne ami Windows-on fut illetve lehet távolról vezérelni?
Lényeg az hogy mostani felállásban Transmission-t hsaználok az asztali gépen, illetve a NAS-on is az fut, ennek levűltásra építettem HTPC-t.Amiket néztem az az alábbi:
- utorrent,qtorrent
- Deluge daemon (úgy nézem ezt kell kipróbálnom)
- Transmission ( kipróbáltam, nem a legjobb mert sokszor leáll.Segítséget előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
MODERÁTOR
-
Raynes
tag
válasz Intruder2k5 #17313 üzenetére
Már miért nyírná ki? Annyira nem jelent sok írást.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Lehet én vagyok béna, de egy dolog nem sikerül transmissionben: a letöltési sort 1-re állítottam (tehát egyszerre csak egy letöltés mehet).
Betolok 3 darab torrentet, amelyiket először raktam be, azt indítja el. De én másikat akarnék hogy töltse...
uTorrent esetén itt a nyilakkal a sor elejére mozgattam, elindította, és addig a többit leállította.Transmission alatt ez nem akar menni... Mit csinálok rosszul?
Eleve nem értem miért nem számozza a sor külön a seedeket, és a letöltéseket
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
jbl
senior tag
válasz korcsi #17349 üzenetére
Oké, te tudod, hogy mennyi torrent-el szórakozol.
Azt hittem, hogy valamit kérdeztél is.
Én nem, hanem a haveromnak a haverja. egyszerre 20-30torrentel havi 5-8TB csinál.
XEN alapú virtuális szerver
CPU4 2GB RAM 100GB HDD
Ubuntu 14.04 LTS + Transmission[ Szerkesztve ]
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
Raynes
tag
1000 torrentből legalább mindig visznek valamit. Nyilván nem úgy kell elképzelni, hogy teljes sávszélen forgalmaz fel mind az 1000 torrent. Evidens, hogy szálak száma is korlátozott, tehát mondjuk egy olyan 10-20 darab torrent mindig upload alatt van, de annyi szinte mindig garantáltan, a beállított feltöltési limit (nyilván nem a teljes sávszél) pedig mindig ki van használva.
1000 torrent még akkor indokolt, ha több trackerre is seedel az ember, trackerenként 200-300 torrent már nem is sok. Lehet házi szerver is, de ha nem soho router, akkor simán bírhatja az is. Vannak az 1000 torrenteseknél sokkal nagyobb seederek is, de ők nyilván nem gépről torrenteznek, hanem szerverről.
-
Cs1csó
félisten
válasz chungee #17350 üzenetére
Üdv, még le sem töltötted teljesen a torrentet. Az állapot oszlopnál látszik hogy 7.9%-nál jársz és a teljes mérete a torrentnek 11 GB. Na ha teljesen letöltötted MAJD utána kezd el sasolni hogy változik e az érték addig kb. csak annyit jelent a feltöltésnél a sebesség kiírása, hogy KOMMUNIKÁL a program és tartja a kapcsolatot hogy töltse le a cuccot.
[ Szerkesztve ]
-
chungee
addikt
-
korcsi
veterán
"Ti nagyon beszéltek minden hülyeséget." ...
Nem fútatok 1000+ torrentet hanem futtatok, mert ennyi van, nincs gond azzal hogy ne lenne leecher, amúgy 3Mbitre korlátozott sebességgel, 8 szálon. A %-os terhelések meg iránymutatásnak jók.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
jbl
senior tag
Olyan dolgokat írogattok, hogy „1000+ torrent meg” „0% 2-3% 19%” „sok forgalmaz”
„AMD kabinin 12% CPU terhelés”Ti nagyon beszéltek minden hülyeséget.
1000+ torrentett minek fútatni? Bírja egyáltalán a Moden vagy Router?
De ha így van, akkor mindig maxon megy ezek szerint a vissza töltés, ekkor a torret mennyiségből ítélve. De az soha nem lesz 0%.Mekkora a CPU teljesítménye, amiről beszélünk, aminek 0% a kihasználtsága?
Mekkora a feltöltési sebesség, amiről beszélünk 10MB/s vagy 100MB/s vagy 500MB/s?
Mennyi a RAM mérete?
És akkor meg lehet mondani, hogy mekkora a feltöltési maxod.
[ Szerkesztve ]
-
tag
-
Raynes
tag
válasz woodworm #17343 üzenetére
Igen, úgy precízebb, ahogy írod. A gyakorlatban viszont tényleg nem szokott feltölteni zárt port esetén, egy büdös, fikarcnyi bájt sem. Hiába tölthetne fel az aktívaknak, nem szokott, már a tracker sem szokta a passzív peereket seedernek venni, és foglalkozni velük seed esetén. Nem csak uTorrentben tapasztaltam.
Az igaz, hogy a GUI-nak legtöbbször nem szükséges futnia, de szolgáltatásként, daemonként futó torrentnél meg webszervernek kell futnia, ami általában semmivel nem lightosabb, igaz kipróbálhatnám, csak lusta vagyok hozzá.
Egyébként a qBittorrent prociügyileg még GUI-val sem vészes, általában 0%-on van a procihasználat, néha ugrik fel 2-3%-ra, illetve ha valami teljes sávszéllel tölt korlátozás nélkül, akkor láttam már elmenni 19%-ig is. 1000 torrentnél, főleg, ha egyszere sok forgalmaz is felfelé, akkor reális az a 12%-os terhelés.
-
korcsi
veterán
válasz Raynes #17342 üzenetére
Rtorrent-hez webszerver is kell, ha nem frissíted böngészőbe az ablakát akkor szerintem nem eszik sokat, nekem 1000+ torrentet futtat egy 1,3GHz-es AMD kabinin 12% CPU terhelés mellett. Megnéztem, ha frissítem a webes felületet akkor körülbelül 25% a terhelés.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
woodworm
veterán
válasz Raynes #17342 üzenetére
"Anélkül passzív módban csak letölteni tudsz."
Ez egy rossz fordítás nyomán híresült el az utorrentből, nem így van. Nyitott port nélkül csak aktív peerhez tudsz csatlakozni, de ez nem akadálya a feltöltésnek, csak korlátozottabbak a lehetőségek."az rtorrent sem lenne rossz, de az sok seedelt torrentnél nekem átláthatatlan a karakteres felülete miatt, ha meg webes formában futtatom, akkor meg szerintem nem fog kevesebbet fogyasztani,"
Mennyi az az idő, amiben feltétlenül futnia kell a kezelőfelületnek? Nálam legalábbis vannak napok (akár hetek), hogy be sem kapcsolom. Igaz, nálam transmission-daemon fut, de ebből a szempontból ugyanaz. Annyira nem csodálatos az a gui, hogy állandóan futnia kelljen.[ Szerkesztve ]
-
Raynes
tag
válasz Pikkolo^^ #17341 üzenetére
@devil222: ha új router van, akkor lehet hogy a tűzfalszabályoknál újra forwardolnod kell a torrentportot, hogy menjen a seed. Anélkül passzív módban csak letölteni tudsz.
Nekem mostanában a qBittorrent kezd elég sok memóriát zabálni. Próbáltam már a cache méretét levenni, de az sem segített sokat. A feladatkezelőben nem tűnik persze soknak a 30MB-os fogyasztása, de érzem, hogy virtuális memóriából jóval többet használhat. Ezt onnan tudom, hogy mikor bezárom, 210MB-tal csökken a gép összes memóriahasználata (a gépben csak 1 GB RAM van). Ha sokáig a háttérben van, és visszaváltok a futó qBittorrentre, akkor elég sokat daráltatja a swapot. Persze még így sem eszik annyit, mint egy Vuze vagy egy Deluge, de azért kicsit sok kezd lenni ennyi memóriafoglalás 50 torrentes seedhez. Nem tudok vele túl sok mindent csinálni, az uTorrent/Bittorrent után még ez a legjobb kliens, az rtorrent sem lenne rossz, de az sok seedelt torrentnél nekem átláthatatlan a karakteres felülete miatt, ha meg webes formában futtatom, akkor meg szerintem nem fog kevesebbet fogyasztani, mint a qBittorrent.
[ Szerkesztve ]
-
Pikkolo^^
addikt
válasz Pikkolo^^ #17335 üzenetére
A qbittorrentet hagytam, mert a lassulás miatt megbízhatatlan volt és külföldi fórumokon is ugyanazokról a problémákról írtak, mint ami nekem is volt, megoldás azonban nem volt. Megnéztem a Vuze-t és nem jött be a felület. Leszedtem a Bittorrentet ami nem fagyasztja a gépet, mint az uTorrent pedig ugyanazok csinálják, ugyanúgy néz is ki és az uTorrent reklámmentes licensze is jó hozzá.
-
tag
válasz somnia #17339 üzenetére
Sziasztok a következő probléma megoldásban kérném a segítségeteket ,régóta Bittorrent letöltő klienst használok már (pontosobban a 7.9.5 verziót) és eddig nem is volt problémám vele viszont pár napja routert csere volt gigabites lan portra volt már szükségem és (TP Link-ről Asus routerre váltottam) azóta a torrentek seedelése nem működik , annak ellenére hogy tudomásom szerint semmit nem változtattam.
Beállítás kalauz futttásánál is is számomra egy ismeretlen hiba lépett felAdat küldés hiba: Kiszolgáló lezárta a kapcsolatot (10054)
Valakinek bármi ötlete ?,több fórumot is átnéztem de semmi használható info
Üdv Marci
-
-
Cs1csó
félisten
válasz Yodamest #17336 üzenetére
Üdv, először is tedd fel a legfrissebb hangillesztőt, akár a vidikari drivert ennek megkeresésére a driver easy programot ajánlom ingyenes verzió megkeresi a hiányzó/elavult drivereket és le is töltheted, a free verzió korlátja annyi hogy lassabban tölt le - 50kb - és hogy manuálisan kell telepíteni. De előtte érdemes mégkipróbálni hogy a qbittorrentet kikapcsolod és megnézed hogy ekkor is szaggat e a hang-kép amennyiben nem akkor a qbittorrent beállításainál talán a cache átméretezése kapcsolatok számának korlátja - globális és torrentenkénti pl. 100-200 ,30-50.
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Olyan gondom lenne,hogy mióta win 10-et használok, filmek nézése vagy YT videók lejátszása közben időnként beakad a kép és a hang fél másodpercre, hallatszik egy ilyen drrrrrr (mint kékhalálozás előtt ami szokott lenni), de utána minden megy tovább gond nélkül.
Próbáltam utánanézni mi lehet ez, és úgy tűnik másoknál a qbittorrent csinálta. Én is ezt a klienst használom és érdekelne, hogy ez egy ismert hiba és tényleg a torrent okozhatja-e?
-
Pikkolo^^
addikt
Eddig W8 alatt a még reklámmentes utorrentet használtam, de ma frissítettem W10-re és egy idő után megmagyarázhatatlan kékhalált okozott (legalábbis erre az egy programra gyanakszom). Pár hete kipróbáltam a qbittorentet is és azt tapasztaltam, hogy egy idő után magától belassul és nem is akar visszamenni a normál sebességre. Ilyenkor egy újraindítás után már megjavult és most teljesen friss rendszerrel is ezt tapasztaltam. Mi lehet a probléma?
Szerk: na most ismét előjött a lassulás amit újraindítással sikerült "javítani".
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Gyorskérdésem lenne, hogy mit is cseszhettem el.
Adott egy HTPC, melyen Win10 + Transmission van. Itt a hálózaton lévő gép látja, jelszót kikapcsoltam.
Maga a program amit feltettem, Transmission QT verzió és az alábbi dolgokat állítottam be.Itt még azt tettem be legalul, hogy minden hálózati gépről lehessen vezérelni, de ez lehet felesleges is vagy elég lenne csak az asztalimnak az IP-jét megadni.
bajom az, hogy most úgy torrentezem a NAS-sal hogy transmission-on keresztül csatlakozom, asztaliról (192.168.0.10) bejelentkezek a NASra, majd a tartalmat letöltöm. Ezt szeretném a mostani HTPC-vel is.
Namár most, ha ezt az asztalimról megteszem és beállítom a HTPC ip-jét - 192.168.0.13 - akkro vagy időtúllépést kapok vagy épp ha simán intézőből akarom elérni \\192.168.0.13-al akkor kiirja hogy kéri a jelszót. Ez fura mert kilőttem, illetve ha az asztalin a az intézőben nézem emg a hálózatok menüpont alatt akkor elérem simán.
Van valami ötletetek mit kellene még állítanom?
Ami még fontos az asztali gépemen ha böngészőbe beírom hogy 192.168.0.13\9090 akkor látom a HTPC-n lévő Transmission webes felületét amit engedélyeztem, viszont csatlakozni nem enged.
Elvileg tűzfalba ez a port be van állítva.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Raynes
tag
válasz woodworm #17330 üzenetére
Van benne valami. Ilyen nagyon még soha nem korlátoztam le. Én is azt mondtam a kollégának, hogy gondolja át, és próbálkozzon inkább értelmesebb 20KB-os korláttal, nem igaz, hogy annyitól ne menne a játék vagy akármi, gondolom azért nem betárcsázós nete van.
Az nMagon nem érdemes a feltöltési sebességet nagyon korlátozni, a feltöltött mennyiség többszörösen jutalmazott (helyezés, pontok, rang, jogok), az a jó, ha viszik az anyagot. Arányrendszeres oldalakon pedig pláne tökönlövés a túlzott korlát, ott pláne nagyon kell, hogy vigyék. Egyedül public trackereken tudom elképzelni, de ott is tisztességtelen, attól, hogy nincs következménye, azért illik visszaosztani, főleg, ha nem kell sokáig seedben tartani, mert pl. kapásból viszik. A public torrenteknek is fent kell maradni valahogy, ha mindenki önző, nem oszt vissza, akkor az egész dolog lefullad.
-
Cs1csó
félisten
válasz woodworm #17330 üzenetére
Igen tudom van különbség és pont annyi azaz 25 kB/s, és sajnos nem is egy gép van ezen a neten bár a másik nem megy olyan sokat. Egy biztos költözés előtt az első amit megnézek az SZÉLESSÁVKERESŐ oldala és ha nincs DIGI akkor nem megyek oda kicsit kocka hozzáállás és nem is biztos hogy az 1000 megabites csomagra fizetnék be 100-200 megabitet már egészségesnek tartom akár több gépnek is. (feltöltésnek meg a 20-30-50 megabitet)
Annyi talán plusz hogy sokat megy a gép
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Sok sikert hozzá. Amikor az ncore bevezette az új szabályokat, téma volt az eféle próbálkozás. Az 1kb/s-os korlátozásnál minden kliensnél jelentkezni fog a letöltési limit. Ilyen erős korlátozásnál talán nem is a kliensen múlik teljesen, hanem protocollszinten dől el. Egyszerűen, amikor küldi magáról a statisztikát, elutasítást talál.
csicso82
Mennyi a 0,2 Mbit, kb. 25kB/s? Azért van közötte különbség.[ Szerkesztve ]
-
Raynes
tag
válasz Cs1csó #17328 üzenetére
Részvétem. Nekem még Izsákon volt ilyen falusi netem, az volt ilyen. 10 Mbps volt papíron lefelé, de legfeljebb csak 5-7-et ment, csúcsidőben ennyit sem, ha a faluban sokan használták a netet. A feltöltés pedig 0,75 Mbps volt, viszont azt hozta is, persze az lett volna még csak a szép, ha ennyit sem hoz. Mindez elég drágán, ~7 ezer forintért, és még az 1024 alatti portok is zárva voltak. Nem volt más lehetőség a netezésre, csak a mobilnet, de az sem volt sem olcsóbb, sem jobb.
Az is hozzátartozik, hogy a 0,2 Mbps már nem olyan durva lekorlátozás, mint az 1 KBps, amit a kolléga akar. A netet nem bántja, ha a felfelé menő sávszélnek a torrentes upload a 80%-át nem haladja meg. Persze az engedélyezett kapcsolatok és a torrentek számától is függ, azokat is be kell állítani, de vannak hozzá leírások.
-
Cs1csó
félisten
válasz Raynes #17327 üzenetére
Üdv, jó mondod, "tanyasi" netem van erős izgalmi álapotban 5,5-7,5 megabit a letöltési sebesség (papiron 10-es) a feltöltés fixen 0,5 megabit. Qbittorrentet használok és hogy ne baxtassa a netet lekorlátoztam a visszatöltést 0,2-re és simán hozza mindkét értéket azaz az épp aktuális letöltési és a beállított 0,2 megabites visszatöltést.
-
Raynes
tag
válasz dombi81 #17326 üzenetére
Akkor rosszul emlékeztem. Abban viszont biztos vagyok, hogy az rtorrentben nincs ilyen benne, a qBittorrentben (3.3.1-es verziónál jár a stabil változat) pedig nagyon valószínű, hogy nincs. Általában az opensource, multiplatformos programokban nem szokott ilyen fékezés és trükközés benne lenni.
@korcsi: nekem nincs ilyen tapasztalatom a Deluggal. Nálam seedelt rendesen. Nekem inkább az volt vele a bajom, hogy elég magas a prociigénye, az Vuze után a legmagasabb.
[ Szerkesztve ]
-
dombi81
senior tag
válasz Raynes #17325 üzenetére
Pont a 2.2.1-es utorrent az amely tartalmazza a fake-et. Nem hozta tudomásomra, hogy ezt megtette. Így az nem jó. A legújabb verzió szintén nem, mert egy általam használt oldalnak az nem felel meg, szóval több buktató van, simán tudok élni vele, de azért köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Raynes
tag
válasz dombi81 #17324 üzenetére
Nem szükségtelen fake. Volt kliens, amely ezt nem is titkolta, hanem a tudomásodra hozta, mikor vetted le a feltöltési sebességet. Az rtorrentből, qBittorrentből a legújabb verziókat ajánlom, most így fejből nem vágom, hogy hányas verziónál tartanak. A régebbi verziókban sincs ilyen korlát, de érdemes mindig a legújabbat használni.
uTorrentből pedig próbáld ki a 2.2.x-szel, azt hiszem, hogy az utorrent.hu-ról elérhető a 2.2.1. Majd fogod látni, hogy sok seederes torrenteknél jön-e teljes sávszéllel.
-
Raynes
tag
válasz dombi81 #17290 üzenetére
Ha épp játszol, és nem akarsz feltölteni, akkor letölteni miért akarsz teljes sávszélességgel? Amúgy az rtorrent, qBittorrent tud lekorlátozott felöltés mellett is teljes sávszélességgel letölteni, de értelmét nem sokat látom, tényleg csak csalásra jó. Vagy játssz, vagy tölts le teljes sávszélességgel, de akkor tölts is vissza tisztességesen. Esetleg ha amiatt aggódsz, hogy a torrentezés miatt nagyon belassul a játéknak a net, akkor használd az uPnP beállítást, vagy valami traffic shaper programot.
Több kliensben az is segít, ha leveszed ugyan a feltöltési limited, de nem ilyen nevetséges 5KB/s és az alá, hanem megadsz mondjuk 20KB/s vagy kicsit normálisabb értéket, és akkor nem lesz limitálva a letöltésed. Azt hiszem, hogy ez a fék az uTorrent 2.x-es verziókban sincs benne, de a régi uTorrent használatát nem ajánlom elavultság okán, míg az új verziókat azért nem, mert tele vannak reklámmal és szeméttel.
-
dannyl
addikt
Nah... Segítségért jöttem. Minél többet olvasok, annál hülyébb vagyok.
Adott:
Digi 1000/200 net
WD10EZEX 1TB vinyó
TP-link TL-WR1043ND router
uTorrent kliens (ha lehet, maradnék ennél, de ha muszáj, leváltom)
(config, ha kell, akkor adatlapomon)Net sebesség rendben, csak szeretném a torrentezést optimalizálni, hogy ne terheljek semmit fölöslegesen. Mit állítsak be? Portforward megvolt. Milyen kapcsolati adatokat érdemes állítani? Illetve az összefoglalóban az a "netcsomag priorizáló" (cFos) hasznos, vagy az régi dolog?
illetve egyéb hasznos tippet/tanácsot szívesen fogadok. Köszi-köszi.
-
<NewL>
addikt
Sziasztok!
Nem tudok letölteni egy torrent progival sem. Régen csak simán behúztam az app-ba, és jött. Tegnap kötötték be az új netet és ezzel nem megy, nem jön semmi. Mit kell piszkálni, na meg hol?
Most Deluge van már fent...There's an app for that
-
törölt tag
Sziasztok!
Beszereztem üzletből laptopot melyen gyári Win 8.1 majd 10-re frissítettem.
Ezidáig Linuxon torrenteztem, felmerült a kérdés egy Win 10 ami folyamatos
jelentést küld a Microsoftnak. Menyire jó a Win 10 torrentezni? -
őstag
válasz Intruder2k5 #17313 üzenetére
Igen tudom, ezert is irtam, hogy majd az ssd topikban rakerdezek, hogy melyik ajanlott erre a celra
szerk: Vegulis nem is kellene 960 GB-os ssd, a letoltos most is egy 500-as, ami meg marad az megy az 5 TB-os lemezre. A 480-as ssd-k pedig mar igen szimpi arban vannak
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Atomantiii
addikt
válasz Intruder2k5 #17310 üzenetére
Annyira nem lényeg, visszaraktam a 2.2.1-et, eddig az hibátlanul ment nálam.
-
MODERÁTOR
válasz Atomantiii #17307 üzenetére
-
Atomantiii
addikt
Én semmit sem változtattam meg csak beírtam a kapcsolatoknál a port a bejövő kapcsolatokhoz a használt portot.
Minden más ugyanúgy van, ahogy alapértelmezetten beállítja magának a program.
De ha hozzáadok egy torrentet el sem kezdi letölteni (kiírja, hogy sorban áll) és csak akkor kezd el letölteni, ha kijelölöm és kiválasztom, hogy erőltetett folytatás.
Viszont az nagyon gyanús, hogy nem seedel egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
válasz Atomantiii #17304 üzenetére
Az aktív torrentek száma nincs lekorlátozva?
-
jbl
senior tag
Itt mindenki váltani akar utorrentről! Csak az összes többi nem seedel rendesen.
-
Atomantiii
addikt
Próbálgatom a qbittorentet az utorrent helyett, amikor letöltődött teljesen egy torrent és azt írja ki mellette, hogy sorban áll, akkor kész a seedelésre is? Mert vagy kettőnél írja ki, hogy seed és nem azt, hogy sorban áll.
Illetve a port forwarding-ot a beállítások - kapcsolatok - használt portnál kell beállítani? Mert nem igazán vettem észre, hogy töltene fel.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Max
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest