Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
Nyugat-Európában inkább, pl. németek eddig is büntették. Nálunk keleten ez része a cirkuszt a népnek nevű módszernek és szerintem megfelel mindenkinek a status quo, a hardver árába épített Artisjus adóval mondhatják intézkedtek is, gyakorlatban pedig a szomszéd rendőr és bíróságon dolgozó is ismeri és használja a megoldjuk okosba' módszereket. Nézd meg 11 év alatt mennyi gazságot csináltak akadály nélkül, egyetlen alkalommal szartak be 2014-ben, amikor a netből is akartak lopni és a digitális analfabéta vezírt meglepte a tüntetés mértéke. Talán akkor rájöhettek nekik is jobb amíg a nép .mkv-t néz, addig se azzal foglalkoznak ők hány eurót töltenek le illegálisan brüsszeli szerverről.
Nyugati filmgyártók és gomba módra szaporodó streaming szolgáltatások megélnek a nyugati piacokról, legalábbis a mainstream kategória biztosan, fel se tűnik a radaron ha egy csóró keleti letorrentezi az aktuális szuperhős filmet. Ha egy nem mainstream művész cucc, ami itt meg se jelent hivatalosan vagy régi, már nem elérhető dolog, akkor ott mi a probléma...
Érdekes a zene warez mennyire visszaszorult még itt keleten is, és zenében sem az üldözés oldotta meg, hanem a kényelmes legális szolgáltatások megjelenése megfelelő ár-érték arányban.
Apple Music-ért adok havi 1500 forintot (vagy aki Spotify-ért 5 eurót) aztán hadd szóljon, nincs az az isten visszatérnék mp3 maceráláshoz. (csak a streaming cégnél hiányzó koncert és cover verziókkal kell kiegészíteni youtube to mp3 módszerrel)Filmek és sorozatok terén nincs ilyen kényelmes helyzet hivatalosan:
- sok dolog meg se jelenik itt, torrent nélkül mennyi mindenről nem is tudnánk
- a szinkronlobbi és a társadalom nyelvtudásának hiánya miatt a hazai mozik 99%-ban csak szinkronosan adja, így az eredeti termék nem is elérhető itt igazából (ha nem a vízfejvárosban élsz)
- ha elő is fizetnél szolgáltatásra Mo-on még nincs (HBO Max, Disney+, Hulu stb.) ráadásul exkluzív tartalom akkor az elérhető Netflixen sincs fent, ilyenkor mindig a kényelmes virágboltba kell menni zéró bűntudat nélkül, miközben Aldiba simán visszamegyek szólni ha elfelejtettek lehúzni akárcsak egy Orbit rágót
- aztán a magyar Netflix nem ugyanaz mint az amerikai Netflix, a VPN kiskapu ugyanúgy nem hivatalos beszerzési módszerMagyarul először a hivatalos piacot kellene rendbe rakniuk, nem? Kicsit durva lenne hétköznapi embert azért elővenni, mert olyat néz virágboltból csak háztartási mennyiségben, ami nálunk hivatalosan és normálisan nincs is árulva.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Cs1csó
félisten
Böngésző függő a Firefox - legfrissebb stabil - nem enged tovább de gondolom a Chromium alapúaknál lehetséges - az Edge engedi -
Azt ne feledd, hogy "nem biztonságos" kapcsolódást tesz csak lehetővé az Edge esetleg valami HTTPS EVERYWHERE vagy hasonló megoldással próbálj belépni, bár nem hinném, hogy a te belépési adataidra vadászik épp valaki.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
MODERÁTOR
Ez inkább valami hálózati probléma lesz náluk, hogy néha totál beakad az oldal, és gondolkodik 10-15mp-et, máskor viszont egy pillanat alatt reagál a klikkelésre. Semmi köze a terheléshez, most is 2-4 körüli load értékek vannak, tehát a szerver csak "sziesztázik". Láttam már 50-60 közti load-ot is ott, azt már érezni lehetett.
-
TeeJay
félisten
pedig lehet hogy ez okozza
mivel ha jól tippelem úgy lehet sok figurát találni ha folyamatosan frissíted az oldalt meg minden torrentet megnyitsz hogy felugorjon
én 1 figurát sem láttam még pedig néztem pár torrentet meg fórumot isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
akkor meséld el mi az oka?
semmi sem változott csak a HGST-t kiszedtem WD Black a helyére majd a HGST-ről a komplett tartalmat átraktam a WD-re és láss csodát közel 2x gyorsabban tölt8MB cache vs. 32MB illetve 5400RPM vs. 7200RPM ennyit számít 2,5" HDD-nél
minden más változatlan
meg gondolom a WD Black-en komolyabb vezérlő is van de ez csak tipp max
ha végre megkapom az 500gigás 850 EVO SSD-t akkor párhuzamosan megy majd SSD-re és HDD-re is a töltés az lesz komolyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Serricon
senior tag
Nem kell tőle félni, ez elvileg egy biztonságosabb, kevesebb sávszélt igénylő megoldás számukra, mivel így az oldaluk csak egy linkgyűjtemény.
Használom én is, mert hasonló oldalakon a .torrent fájl már nem elérhető, nem vettem észre semmi különbséget azon kívül hogy indításkor kicsit tovább tart mire megindul. -
-
paolinho
őstag
(#18324) kory24, (#18326) Lauda, (#18327) bryant56, (#18328) csicso82:
Nagyon szépen köszönöm srácok a segítséget, valóban az volt a gond, amit írtatok, azaz a rejtett fájlok nem voltak láthatóak. Mentettem őket, és akkor asszem neki is esek a rendszer újratelepítésének, remélem rendben menni fog minden a torrentek visszaállítása kapcsán.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Te követed a topikot? A hivatalos utorrent egy használhatatlan szemét, mindenki régi verziókon van, mert frissíteni nem ajánlott ha nem akarsz a bugtengerben fürdeni. Ráadásul az új verzióban a gyáriba is raktak vírust. Persze ettől még lehet, hogy ez az orosz is kétséges, ahogy a hivatalos is most már több éve.
kory24: Comodo, DrWeb, GData nem a gagyik közé tartozik, de itt leginkább OpenCandy-t jeleznek, ami nem kimondottan vírus, inkább "csak" adware/PUP. Ez más programokban is megtalálható sajnos.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Dolphine
addikt
Bocsánat, korábban volt róla szó!
Akkor másik kliens lesz szerintem majd a megoldás.
Mit javasoltok?
A qBittorrent ezek szerint valamiért nem OK. utorrentről váltottam (bár nem a legújabb verzióról, hanem egy régiről). Win oprendszer van. Mit javasoltok?Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Ledfold
tag
-
woodworm
veterán
A fórumon a Aktivitás és Hit'n'Run topik kiemelt hozzászólásában "Nincs forgalom a torrenten felfelé irányba = 48 órát kell seed-ben tartani 2 hét alatt". Mivel folyamatosan módosul a wiki szövege lehet kikerült már belőle, mert tényleges ellenőrzés és a büntetés a hónap végi elszámolás alapján történik.
Ez mit sem változtat azon, hogy a nem teljesített torrent két hét után hnr-nek számít, amit az ellenőrzésig lehet javítani. Simán nyomonkövethető az Aktivitás menüdben Hit'n'runolt torrentek száma: sorban.
Tehát az a kijelentésed, hogy a 14 napos szabály nem létezik, szimpla félrevezetés.[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Jó, a te válaszod teljesen korrekt, én meg elsőztem mobilról, hogy valamihez tudja magát tartani a kolléga.
Ha tartom magam a 14 naphoz abból baj nem lehet, és nem kell a naptárt lesni, meg a napokat számolni.18238-as hozzászólásom módosítanám: úgy tudom, a letöltéstől számítva 14 nap alatt kell 48 óra seed-et teljesíteni, bizonyos feltételek mellett ez az óraszám csökkenhet (visszatöltés stb.)
Megfelel?
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
is-is
"
A kötelezettséget bárhogy lehet teljesíteni, akár egyben, akár megszakításokkal. A rendszer csak a hónap végén ellenőrzi a seedkötelezettséget, tehát minimum 2 hét, maximum 6 hét van a teljesítésre. Ekkor (és csak ekkor) dönti el a rendszer, hogy az adott torrent megfelelően vissza lett-e töltve, vagy sem (visszaseedelt torrentek száma, hit’n’run-ok száma). A hónap végén, minden 14 napnál régebben letöltött torrent, törlődik az aktivitás menüből.
"Most látom te is linkelted, kiemeltem a lényeget.
És megint tőled:
"Nov. 16. nov. 30. nov. 30. 14 nap"
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Geryson
addikt
Hát ez nem jó hír, tényleg nem szoktam a fájlokkal foglalkozni, csak szedem, bedobom a torrent könyvtárba és egyszer, amikor van időm megnézni akkor megnézem. Hát akkor marad a böngészőben fájlnév megnézésre és utána a TV-n keresgetés-keresgetés.
Egy baromi hülye dolog amúgy, hogy a Orion TV-m kifagy ha folder nézetben akarom megnézni a könyvtárakat (egyszer vártam már másfél órát, akkor sem mutatta, csak pörgött az óra). A Panasonic és a Technika TV-k mutatják a Folder nézetet, ott ugye könyebb megtalálni a fájlokat.
Viszont egy baromi érdekes hülye gondom még van. Leszedtem a Planet 51 című mesét. Valahogy sikerült először ISO fájlt letölteni, erre rádobtam gyorsan egy mkv-t. Az ISO-t persze töröltem, mert kell a francnak. A TV-k meg nem mutatják most, újraindítottam az NAS-t (soha nem kellett még ilyet) és mégsem mutatják. Itt, a gépen itt a könyvtár és a mese is, duplaklikkel meg tudom nézni bármikor. Ez 2 napja történt, mi a franc lehet a baj?
Köszönöm a korábbi tippeket mindkettőtöknek!
Nekem amúgy viszonylag sok problémám van a NAS-al, van hang, nincs hang, egyik-másik TV nem játsza le a fájlt, vagy akad (CAT 7 kábel van behúzva) és sajnos annyira kretén a csapat, aki anno kiépítette, hogy a telefont sem veszik már fel, mert nem tudják megoldani. Most keresek valami szgépes céget, aki beállít nekem mindent, hogy menjen patentul, úgy ahogy kell.
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
woodworm
veterán
Nem tudom, hogy a kolléga hogyan használja a transmissiont, de én ritkán navigálok a torrentoldalon olyan mélyre egy torrent esetén, hogy lássam a fájlneveket és van, hogy napokig, hetekig nem látom a klienst sem hagyományos módon. Nem akarok a helyében beszélni, de aki valamilyen szervert használ, más szokásokat vesz fel, rss-t, figyelt könyvtárat használ.
Amikor szembesülök hasonló esettel, akkor fel kell állni a tv elől és kapcsolni egy gépet és nyitni minimum egy böngészőt, hogy nyomozni tudjak. Nem a helyzet megoldhatatlansága zavar, hanem a kényelmetlensége, és itt visszatérve az eredeti kérdésre, nincs ökölszabály, csak keresés, összehasonlítás. -
Geryson
addikt
Mertem remélni, hogy ennyire sötétnek azért nem tartasz.
Akkor egy pár példa:
Azt hiszem a legjobb példa Harry Potter and the Half-Blood Prince, szerinted azon a néven tölti le, ahogy letöltöttem?!?
Akkor nekifutunk megint a kérdésemnek? Valaki ötlet?
Rinderkennzeichnungsfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz
-
woodworm
veterán
De nem tudja milyen néven töltötte le, mert sokszor a torrent oldalról letöltött torrent neve és a kliensben szereplő torrent név és a hozzá tartozó könyvtárnév/fájlnév köszönő viszonyban sincs egymással. Folyamatosan futó háttérszolgáltatás esetén bizony előfordul, hogy letöltéskor nem szembesül azzal, hogy a feltöltő nem állt a helyzet magaslatán névadáskor.
-
degec
senior tag
jaj istenem akkor 18.9 sec, hármat tüsszentek..jó igy? grrr istenem...legfontosabb.. boccs..
Rendes vagy hogy segítesz meg minden..!! de kajak !
Úgy van ahogy írod minden a pendrájvon van.. elkezdi letölteni lefoglalja előre.. közbe tölt ramba gondolom én elkezdi kiirni aztán lelassul a letöltés is ...vár vár amíg utoléri magát..stb. majd ha végzett akkor elkezdi kiírni lemezre hogy: 4567 akármi és számol vissza de az is vagy 5-6 perc mire végez.. ha kettő torrent van akkor ez a szám magasabb és még több idő.. mert minden letöltendőből írogat picit picit..kalap ratyi ez az egész. ugyanezen torrentek ssd-re veretve max sebességen mennek.. az a max sebesség mondom mégegyszer 2.2 megabájt/sec nem giggákat akarok meg huszon hetven megabiteket..marha fura ez az egész.. -
degec
senior tag
1gb os file olyan tüsszentésnyi idő totalcommanderrel. ha kell lemérem atomra de marha gyorsan.. és a pendrive "lámpája" is addig villog amíg valóban írás van.. tehát nem tölt valahova a skála felmegy 100%-ra és aztán nekiáll irogatni majd szépen lassan...ala utorrent.
utorrent beállítások: új letöltések: H:\Hyperx ez a pendrive
Torrent fileok helye menün a torrentek tárolási helye: c:\Tools\Utorrentportable\torrentfileok.. semmi más nincs megadva bepipálva. lehet ez a baj hogy a c:\ ? de az részben hyperx ssd, meg ha jól látom csak magáta torrent filet rakja oda azt a komoly 6-60kilobájtot. -
bolic
őstag
0-24 vagyis 24/7/365 nonstop torrentezés teljesen alkalmas a WD Re (nem Red!) sárga matricás winyók, nekem pl. ősrégi 2db WD Re3 500GB, az megy kb. 7 éve folyamatosan éjjel-nappal másik gépben, csak mono split klímát (persze a kültéri kompresszort is adnak hozzá) kell szerelni hozzá és boldogulni fog nyáron, hogy nem fognak majd túlmelegedni a winyók (hiába 2db HDD felett vannak a 8cm-es ventik).
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Cs1csó
félisten
+1 torrentre főképp nem kell black azt kimondottan RENDSZER meghajtónak ajánlják amire kb. az ssd-k miatt már fölösleges is tervezni HDD-t. Bár olvastam hogy - nem tudom melyik széria javították e - hogy a BLUE jobb vétel mert a green pakolgatja a fejet de ezt egy youtube videóban megmutatják a kikapcsolását.
-
sfdrakex
nagyúr
8,5 mbit? Azzal lehet, hogy nem zabál sokat, de ha már több száz megabites netem van, ne keljen már limitelni 10 mbitre.
Raynes
Nem olvastam utána sehol, felidegelt, hogy 6 giga memóriát zabált a utorrent, letoltam, bitcometet fel, és nincs vele gondom. Magon és aszfalton se piszkáltak érte, mást nem használok. Fizetősen megoldja a utorrent, hogy ne legyen reklámokkal teli, az oké, de a memóriát ugyanúgy eszi, nem?
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Raynes
tag
sfdrakex: a Bitcomet sok helyen tiltott, meg elég lámaság, amit a szeletkitöltő (padding) fájlokkal csinál. Mondjuk én még soha nem próbáltam, de annyira rosszakat olvasni róla mindenhol, hogy nem is fogom. Szerintem vagy fizetős uTorrentet vagy qBittorrentet éri meg használni, esetleg Linuxon még Transmission vagy rTorrent és annyi.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás008
tag
Szia,
Megcsináltam a port forwardot a Routeren leírtak szerint, de még mindig nem vált zöldre és ott a kis piros kör és azt írja, hogy: "Nem lehet kapcsolódni. A tűzfal/router korlátozza a hálózati forgalmat. Nyitnod kell egy portot, hogy mások is kapcsolódni tudjanak hozzád." Mindent a leírtak szerint csináltam.
Most mi lehet a gond, hogy még mindég nem jó? kösz -
Willie
őstag
Szia!
Én se értem, figyeltem a feladatkezelőt, folyamatosan ment fel a megevett RAM és amikor elérte a beállított 1800 MB-os határt, akkor annyi lett neki. Később kipróbálom lefoglalás nélkül. HardDisk Sentinel szerint a HDD 100/100-as, úgyhogy nem hinném, hogy az lenne a ludas.
-
titán
Ma rajottem, hogy van lelkivilaga a torrent klienseknek. Szerintem megviselte aranyomat ez a koltozes, ellenorizgetes, torrentek ujbol inditgatasa stb stb. Gondoltam egyet es lelottem az egeszet, atneveztem a meghajtot ugyan arra, mint a masik gepben volt es ujbol felulirtam a fileoket, igy inditaskor azt hihette, hogy a regi helyen csucsul. Azota megint 500-al tol felfele.
-
kispx
addikt
Miért kéne bírnia? A többszálú 4K blokkonként történő írás sebessége 0,603 MB/s. A cache miatt gyorsabban fog a program írni, de nem hiszem, hogy elfogja érni a 16 MB/s sebességet.
fojtviki
Egy ellenpróbát csinálhatsz.
Egy ramdisk programmal (pl ezzel) létre tudsz hozni egy olyan meghajtót, ami a memóriába ír és olvas. A ramdisk írási és olvasási sebessége még az SSD-nél is jobb.
Torrentezz le valamit a ramdisk által létrehozott meghajtóra. Cache méretet vedd vissza az alapértelmezettre, mert ilyenkor nem szükséges 1800MB-on tartani.Ha nincs vele semmilyen probléma, akkor tényleg a merevlemez volt a szűk keresztmetszet.
-
titán
Kozben annyit csiszoltam a dolgon, hogy ha a cimkekre keresek es ott dokumentumfilm, ismeretterjeszto, mar szukul a dolog. Sajnos tobb helyen nem cimkez a feltolto, igy ezeket nem fogja megtalalni.
Ezen kivul a leirasban keresni az alabbi szavakra: national geographic, nat geo, discovery, akkor is szepen lehet talalatokat szukiteni. Jobb hijan most igy keresgelek, bar jo lenne egy olyan opcio, hogy amit nem szeretnek latni, azt ki lehessen szedni onnan.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- World of Warcraft Burning Crusade Collector's edition bontatlan
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest