Új hozzászólás Aktív témák
-
Laccoss
addikt
válasz jozsef8 #50737 üzenetére
A portnyitás abban segít, hogy azokhoz is tudsz csatlakozni, akik nem nyitottak portot (passzívak). Ezáltal mivel több peerhez csatlakozhatsz, a töltési sebességed is növekedhet, vagyis gyorsabban tölthetsz (persze nem gyorsabban, mint amennyit a szolgáltatód ad).
ONT vagy router beállításokban. Ha a szolgáltatói eszköz (ONT) modem módban van, akkor általában azon már nem állítható ilyesmi.
-
Cs1csó
félisten
válasz jozsef8 #50737 üzenetére
A letöltési sebesség a sávszélességedtől függ. Persze érdemes a minél optimálisabb torrentezés miatt:
- dinamikus publikus IPv4-es cím
- UPNP a router-ben és a torrent kliensben is letiltva
- a torrentben és a kliensben fix portot adni a gépednek pl. 54xxx (ötvennégyezer akárhány) port forwarding, address reservation (a torrentes géped mindig ugyanazt a belső ip-t kapja router-től)
- ha Windows 10-11 oprendszer akkor érdemes Qbittorrentet feltenni a legfrissebbet -
Laccoss
addikt
válasz jozsef8 #50734 üzenetére
csandris: Routered bontja a kapcsolatot? Akkor bizonyára nem bírja a torrentezést. Wifinél látod azt, vagy ha utp kábellel töltesz akkor is? A t.ncore.pro egy póttracker, alapesetben semmi gondot nem kellene okoznia.
jozsef8: Mire töltesz? Lehet az ONT nem bír olyan sok kapcsolódást, hogy összejöjjön a za sebesség, ill. portot nyitottál?
-
korcsi
veterán
válasz jozsef8 #17400 üzenetére
Torrent mellett nem fog menni a HDD 100MByte/sec-el. Bele kell törődni. Az a 20-30 reális, ennyire kell limitálni a kliensben.
Csics82: A WD RED is 5400-as, azzal se lehet megváltani a világot.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Cs1csó
félisten
válasz jozsef8 #17400 üzenetére
A WD GREEN talán erre a célra pont a legrosszabb, arra való hogy rámásold az adataidat - filmek, képek, dokumentumok, zenék stb. és ezt pl. egy médialejátszóra kötve pl. filmet nézel róla, azaz nem megy folyamatosan és nem is extra terheléssel, vagy simán elteszed - biztonsági adattárnak használod. Létezik pl. 1000RPM 128MB pufferes HDD is de ezek piszok drágák. Tehát ezek a 7200RPM, SATA3, 64MB pufferes HDD-k tempóban ugyanazt tudják - kisebb nagyobb eltéréssel, itt inkább a tartósságban, a különböző részek melegedésében, zajterhelésben van különbség ezért emeltem ki a WD marketing gépezetének szövegét hogy a RED, RED PRO , RE szériák erre valók inkább. A leginkáb ajánlott - ahogy olvasgattam az RE széria amit kimondottan pl. szervertermekbe ajánlanak vagy komolyabb NAS-okba. RED PRO vagy RE széria talán ezek a legajánlottabbak.
A WD GREEN alapból lassú, mivel, ha jól tudom, csak 5400RPM-es verzió van belőle.
A RAID-hoz nem értek de ha jól tudom nemcsak biztonságot növeli -raid tömb - hanem az így használt NAS gyorsabb is lesz, de ez több merevlemez esetén hasznos pl. 4db 2-4 terásnál már van hozadéka.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz jozsef8 #17398 üzenetére
Üdv, 1000 megabit az 125 megabyte azaz 125 MB/s-el írni kb. tud minden SATA3-as 7200RPM, 64MB pufferes 2TB-os belső merevlemez. 2TB-nál kisebbet nem ajánlanék ha megfigyeled ár/érték arányban 2-3 TB éri meg.
Vannak persze gyorsabb, nagyobb pufferes HDD-k is de azok már durván túl vannak árazva.
Ezen túlmenően, főképp a Western Digital PR részlege tesz ki magáért legjobban.
Náluk NAS-ba - honlapjukon is ez található - internal hard drive legördülő menüben -
-RED
-RED pro
-ReDe valószínű, hogy egy SEAGATE BARRACUDA sem vall majd kudarcot, talán hangosabb. Persze ez a 3+1 paraméter fontos: SATA3, 7200RPM, 64MB, legalább 2TB vagy 3-4 TB-osok is jó árban vannak. forint/GB
-
ACE-
addikt
válasz jozsef8 #15329 üzenetére
Minél több peer, annál több darab írás a vinyóra, minél több ilyen párhuzamos írás, annál kevesebbet bír. Úgy lenne a legjobb, hogy amikor sok gyors peer van, akkor kevesebb is elég a sebesség eléréséhez, viszont ha van még több, de nem olyan gyors, akkor meg többhöz is lehetne kapcsolódni, mert a sebesség, és a vinyó is bírná.
Ennyit arról, hogy sokan írták, hogy nem kell a DIGI500-hoz meg a Gigához SSD, lófa**t nem kell...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
-
stanley00
tag
válasz jozsef8 #15305 üzenetére
Nem vagyok szakértő de úgy tűnik lehetetlen normális működésre bírni. Elméletileg az én vinyóm is tudja a 40-50 Mbyte/sec random írást de ha már 10 Mbyte/sec felé emelkedik a letöltési sebesség akkor félelmetesen gyorsan elkezdi felzabálni a memóriát (8GB DDR3) és perceken belül 99% memóriahasználattal működik a gép. Ezek után pedig össze vissza ingadozik a sebesség amin a megemelt cache sem sokat segít. Sőt muszály limitálnom a max letöltési sebességet mert különben azonnal összeomlik ha tartósan (pár perc) 40 Mbyte/sec felé megy a letöltés. Annyit tudtam elérni, hogy a cache-t 1600 MB-ra állítottam (8 GB memóriám van), a max letöltési sebességet pedig 35 Mbyte/sec-re korlátoztam. Így mint mondtam a memóriát is felzabálja de legalább nem omlik össze pár perc után. Ja és ha ilyen sebességgel töltesz le akkor közben ne nagyon seedelj vagy tölts mást amíg le nem jön amit akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- Jövedelem
- Jön a HDMI 2.2-es specifikáció
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Milyen routert?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest