-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
válasz D@reeo #31698 üzenetére
Sajnos máshol és más cég sem fogja olcsóbban elvállalni az újragolyózást, esetleg akkor úszod meg kevesebb pénzből, ha csak újramelegítik a chipet hőlégfúvóval, de ez csak ideiglenes megoldás (mint ahogy a másik opció is, csak az általában kicsit tovább tart ki). Én nem foglalkoznék már vele, eladnám alkatrésznek vagy elbontanám.
https://astrogate.hu - PC & Laptop Szerviz + Shop - Alaplap javítás, zárlatos tápkörök javítása, BIOS hibák orvoslása.
-
D@reeo
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy eléggé leharcolt állapotú Toshila L500 14Z lapos.
Sajnos meghalt/levált a VGA chipje, így BGA-zni kell (volt bevizsgáláson).
25 magyar ropit kérnek érte, amit nem fizettem ki, mert véleményem szerint ennyit nem ér az egész gép.
Esetleg tudok ennél olcsóbb, megbízható szervizt, ahol foglalkoznak ilyesfajta javítással? Az se hátrány, ha pécsi.Köszi
-
SZIGMA
aktív tag
válasz Angel2014 #31696 üzenetére
Nem érted amit mondani akarok, próbáld ki a sajátgépben a formázást egy nagyobb partíción, gyorsformázással és anélkül. A kétféle mód között elvileg nem csak sebességbeli különbség lesz.(bár a szektorhibák javítása elvileg része a rendszernek, jelen esetben is látjuk,hogy mennyit ér)
Szóval én egy mobilrackbe tenném és egy másik gépen formáznám le a vinyót és utána telepítenék rá.Szerintem hagyjuk rá, mindketten jó tanácsot adtunk a kollégának, ha ennyiből nem tudja megoldani,akkor egy másik vinyó a gépbe rendszernek,ez meg egy mobilrackbe letöltősvinyónak, oszt jónapot.
[ Szerkesztve ]
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
Angel2014
addikt
válasz SZIGMA #31694 üzenetére
Amikor elérsz a telepítéshez mint a képen is van mindent törölsz hogy egybe legyen a winyód...létrehozol egy 60 -vagy 70 gigás partíciót az új fül alattez csak a winnek és a programoknak van....amikor létrehozta alul rákattintasz a formázás gombra amikor kész alul tovább...
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz Angel2014 #31685 üzenetére
Értem amit mondasz, teljesen jó is.
Csak én arra gondolok, hogy különbség van a gyorsformázás és a rendes formázás között (ez az XP telepítőnél külön volt szedve, 7-től felfelé a telepítő szerintem csak gyorsformázást csinál.
A különbség, ha jól emlékszem annyi, hogy a gyorsformázás csak a partíciós táblát törli, tehát minden adat rajta marad, csak szabadon írható lesz, míg a rendes formázásnál szépen komótosan végigmegy a lemezfelületen és ha hibás szektort talál, ahhoz tartalékszektort rendel és nem a hibásra próbál írni.
Nekem legalábbis így magyarázták, mikor az XP telepítést tanították.Ilyenkor én mondjuk csinálnék a vinyó elejére 2-3 60GB-os partíciót, és megpróbálnék egy full telepítést az elsőn. Ha nincs gond,akkor oké, de ha ott vannak a hibás szektorok, akkor azt törölném és használnék másikat.
Pro és gyors verzió: megnézni,hol vannak a rossz szektorok és azokat a részeket némi ráhagyással kihagyni a partícionálás során. Így a vinyó kis méretcsökkenéssel használható egy darabig.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
Subimp
tag
Sziasztok! Eddig a laptopról (DELL) HDMI kábellel néztem a filmeket. Most az történt, hogy a hang nem megy át a tv-re, csak a laptop szól. Kipróbáltam két tv-n, két kábellel, semmilyen forrás nem megy ki. Mi lehet a baj?
-
-
selenge
tag
Hali! Adott egy lenovo t60 jelenleg t2050es procival. Keritettem bele egy t7400-at amivel kompatibilisnek kellene lennie. Csere utan felporog a venti de kep nincs es leall. Visszateve az eredetit megy faszan
Tipp esetleg?SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
Angel2014
addikt
válasz SZIGMA #31684 üzenetére
Én úgy javasoltam tiszta telepítés és amikor a lemezhez ér töröljön le mindent egybe szóval egybe legyen a lemez...amikor megvan hozzon létre egy 60 gigás particiót arra megy a win ..és a többit majd ha feltettük a lemezkezelőből hozzuk elő.
találkoztam ilyennel garanciális asztali gépen 98 as merevlemez kondi és behalt minden ahogy csere volt minden jó lett..6x vittem be de ahogy itt is a sentinel még nem javasolt cserét...nagy izzadás és harc árán tudtam velük kicseréltetni...
[ Szerkesztve ]
-
SZIGMA
aktív tag
válasz metaksza #31678 üzenetére
Az erőforrásfigyelősből nem derül ki semmi, mert a diagram szerint pont 0%-os használatnál csináltad a screenshotot, akkor kellene amikor eszi rendesen.
A Sentinelben a SMART fülről tudnál lőni egy képet?Abban is lehet hasznos infó.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
-
SZIGMA
aktív tag
válasz metaksza #31672 üzenetére
Szia!
Hát nézzük:
1. vinyó kondíció?
2. Erőforrásfigyelőben, merevlemez fülön látszik,hogy melyik alkalmazás használja a vinyót és mennyire
3. esetleg valami vírus
4. fentiek tetszőleges kombinációjaEz egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
Angel2014
addikt
válasz Tarek El-Ali #31671 üzenetére
Akkor az egész gebasz ez miatt volt...
-
metaksza
tag
Sziasztok. Mostanában egyre gyakrabban lesz használhatatlan a gépem, pedig csak netezni szeretnék rajta. A rendszerkezelőben 100%-ot mutat sok újraindítás után is a lemez használat, amit nem értek, az indításkor induló alkalmazásokat is viszonylag kevésre vettem. Mi lehet a gond, és hogyan tudnám orvosolni?
-
Tarek El-Ali
tag
válasz Angel2014 #31670 üzenetére
A bios update után újra be kellet állítani hogy "legacy" legyen mert az alapértelmezett beállítás a "fast boot" volt.
Lenovo Yoga500 i5 , Config 1:AMD X4 760K 4000 MHz ,ASRock FM2A75 Pro4-M ,2*4Gb HyperX 1600MHZ AMD R7770 KINGSTON V300 120 GB,HDD 1TB, Config 2 :AMD X4 630 , 12GB Kingston HyperX 2*2+2*4 VGA: HD5770 , MiniPC1 : OrangePiPC+ , MiniPC2: BPi M1+
-
Angel2014
addikt
válasz Tarek El-Ali #31668 üzenetére
És az előtte lévő rendszer vagy a a bios nem volt uefire állítva ? mert halottam olyat hogy ez oldotta meg amit írtál,mert nyilván amikor a particiókhoz ér a telepítés nem lehet formázni ha uefiben van.
-
Tarek El-Ali
tag
válasz Tarek El-Ali #31668 üzenetére
DE térjünk vissza az elejére nekem látta a BIOSban csak a win alatt fosta össze magát , amit bios update sem oldott meg ... úgy érzem elbeszélünk egymás mellett
Lenovo Yoga500 i5 , Config 1:AMD X4 760K 4000 MHz ,ASRock FM2A75 Pro4-M ,2*4Gb HyperX 1600MHZ AMD R7770 KINGSTON V300 120 GB,HDD 1TB, Config 2 :AMD X4 630 , 12GB Kingston HyperX 2*2+2*4 VGA: HD5770 , MiniPC1 : OrangePiPC+ , MiniPC2: BPi M1+
-
Tarek El-Ali
tag
válasz Angel2014 #31667 üzenetére
Legacy és msdn valamint ubuntu website
-
Angel2014
addikt
válasz Tarek El-Ali #31666 üzenetére
Akkor milyen op rendszer és honnan töltötted le? És legacyban vagy uefiben...?
-
Tarek El-Ali
tag
válasz Angel2014 #31665 üzenetére
ACHI-n volt már rég az ssd miatt , és nem az ssd-n vettem észre problémákat,
hanem a HDD-nek nem adott áramot WIN10 alatt az MB, azért is volt furcsa hogy linux alatt ment szépen .[ Szerkesztve ]
-
Angel2014
addikt
válasz Tarek El-Ali #31664 üzenetére
De akkor nem kell ha a biosban AHCI-re van állítva a config. Ez csak akkor kell ha másra van állítva.
-
Tarek El-Ali
tag
válasz juve600 #31398 üzenetére
A SATA vezérlő driverét frissítsd .
Privátban akartam[ Szerkesztve ]
-
Tarek El-Ali
tag
válasz Tarek El-Ali #31659 üzenetére
Megoldva : Leírom hátha másnak is segítEz vezetett rá
Röviden : Manuálisan upgradelni kell a SATA drivert . /*A francért nincs benne a hivatalos LENOVO-s websiteon levő driverpakk-ban */1 . driver letölt telepít /amd/
2.Eszközkezelő ==>>IDE ATA/ATAPI vezérlők ,jobb klikk driver frissítése
3. Illetőprogramok keresése a számítógépen
4. C:\AMD /* keresés almappákban is */
5. Újraindít és örülLenovo Yoga500 i5 , Config 1:AMD X4 760K 4000 MHz ,ASRock FM2A75 Pro4-M ,2*4Gb HyperX 1600MHZ AMD R7770 KINGSTON V300 120 GB,HDD 1TB, Config 2 :AMD X4 630 , 12GB Kingston HyperX 2*2+2*4 VGA: HD5770 , MiniPC1 : OrangePiPC+ , MiniPC2: BPi M1+
-
qfm
őstag
Az nrd.hu webshoppal van valakinek gyakorlati tapasztalata? Ha igen, megköszönném.
-
Tarek El-Ali
tag
Sziasztok.
Van egy Lenovo Z50-75 ös csodám. Az vezetett el ide hogy régebben kicseréltem az 1TB HDD-t egy 120 as SSD-re .Tökéletesen megy .
Vettem Optibay-t . Beszerel örül . Ubuntuval tesztel ,nagyon örül.
Windows elővesz , az any@dért nem látod ....
A merevlemez inicializálása nem sikerült .
HEEEEEEE?Valaki találkozott már ilyennel?
Előre is köszönömLenovo Yoga500 i5 , Config 1:AMD X4 760K 4000 MHz ,ASRock FM2A75 Pro4-M ,2*4Gb HyperX 1600MHZ AMD R7770 KINGSTON V300 120 GB,HDD 1TB, Config 2 :AMD X4 630 , 12GB Kingston HyperX 2*2+2*4 VGA: HD5770 , MiniPC1 : OrangePiPC+ , MiniPC2: BPi M1+
-
-
D4v3
őstag
válasz Flowtation #31655 üzenetére
Ja ez lemaradt, win10.
-
Flowtation
őstag
win10,8,7?
Van egy ingyenes progi, az a neve, hogy bluescreenview, ezzel meg tudod nézni, hogy mi történt. Ki lehet listázni, hogy mikor, mi okozott problémát. Lehet driver, esetleg frissítés is. Én mostanában találkozom ilyennel w10 kapcsán, igaz azok desktop cuccok.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
D4v3
őstag
Hello!
Adott egy 2 hónapos ASUS Zenbook501JW laptop, ami produkált ma egy kékhalált, majd restart után a lemezellenőrzés végén kikapcsolt és nem is kapcsolt be újra vagy 15 percig. Az akksija sajnos nem kivehető, így csak áramról való lehúzás és visszadugás illetve hosszan nyomva tartott bekapcsolás volt kipróbálva, ami sokadjára, de végül működött és most sikerrel be is töltött a Win és megy a gép egy ideje. Mi történhetett vajon? Ha megint előfordulna, mit kéne megpróbálni vele? Szerencsére garis még... -
Angel2014
addikt
válasz szacsee #31650 üzenetére
Csak ritkán szedik ki...de ha angliait tudnál kifogni azzal nincs gond áfailag én 10x rendeltem kínából mind ide ért...mundjuk van a dellnek egy sevice tagja az lenne a legjobb ha tudnánk és azt rendelni...
tucsok. Nekem egy Fuji csinálta ezt kivettem az elemet akkut...levettem a hűtést újrapasztáztam és jó lett egy darabig...de ezer százalék vga...vagy egy hajszárítóval is meg lehet melegíteni a vga-t egy próbát megér ...de csak azt érje a hő!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Runner_fxr #31642 üzenetére
Közben rájöttem.
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok! Egy új HP Z2X96E notebbook-ra szeretnék win10-et telepíteni pendrive-ról. Problémába ütköztem.
Vagy egy Freedos-t tudok betölteni, vagy egy HP documents programot. F2-re bejön egy menü, de az nem egy részletes bios, ahol beállíthatnék egy bootolási sorrendet. Tudna valaki tanácsot adni, hogy ilyen esetben, hogy indítsam el a pendrive-ról a telepítőt? Köszi! -
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Munkatársamnak van egy alaplap hibás dell laposa.
Kérdésem az lenne, hogy milyen szervizek foglalkoznak ilyesmi javításával.
Találtam egyet, ahol a bevizsgálás elvileg ingyenes, de céginfó nincs.
Impresszum cég adószáma stb-t nem találtam.
Kamu cégnek nem küldenék fel egy olyan lapost aminek a komponensei kb az alaplapon kívül érnek még vagy 50-80K-t.
Győri cég jobb lenne, de gondolom csak Bp.-n van ilyen cég, ha valakinek van tapasztalata akkor legyen szíves ne tartsa magában.
Köszi!Bevizsgálás olcsósága csak azért számítana, mert kap egy céges lapost kb. 2 hónapon belül és ha csak drágán javítható akkor inkább eladja bontásban a működő alkatrészeket.
-
Azért ez is egy info. !
Mégegyszer meg lehetne próbálni ezt:
Terminálba ird be
sudo rfkill list
sudo rfkill block wifi
sudo rfkill unblock wifi
sudo rfkill unblock all
sudo rfkill listLive rendszerben nem is kell a sudo mert nem tudsz milyen jelszót beírni.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok! A páromnak van egy szép Sony Vaio 14" SVF142C29M notija úgy érzem haldoklik, mivel bekapcsoláskor a képernyőt négy felé osztja és mind a négy részen látom a bejelentkező képernyőt. Ötlet, hogy mi lehet a baja és mit lehetne vele csinálni? Esetleg ez típushiba?
Köszönöm
"So say we all"
-
-
Angel2014
addikt
Próbáld meg ezt...töröld le a mostanit fullra indítsd újra a gépet ...ezt töltsd le [link] csomagold ki az asztalra egy mappába...eszközkezelő wifi illesztő program frissítése ,keresés a gépen és betallózod a mappát az asztalról amibe kibontottad.
[ Szerkesztve ]
-
d@vee
őstag
válasz Angel2014 #31622 üzenetére
Eddig minden változatlan :/ A Windows update talált egy kazal frissítést, azóta még azokat tölti lefelé a gép. Megvárom, mert már nincs több ötletem.
Driver csere minden elképzelhető módon, win-t újra raktam kb. 5 alkalommal tegnap este óta, wifi kártya csere, BIOS minden fellelhető verziójának kipróbálása, semmi.
Egyetlen eredmény az, ha lecserélem a BIOS-t, ugye simán az asztalról kell indítani a programját. Lefut a program, kiírja hogy most indítsam újra a gépet, vagy magától újraindul 10 másodperc múlva. Ha a mégse gombra kattintok, akkor ugye a gép nem indul újra és!!!! jó a wifi, engedi bekapcsolni és használni is. De csak addig, amíg a BIOS csere utánig be van kapcsolva a gép. Ha a gépet kikapcsolom, már megint lehalt wifivel jön be a gép. Ez itt a nagyon érdekes[ Szerkesztve ]
Ja
-
Béka 3
tag
válasz Ryan_Sanchez #31619 üzenetére
Szia!
lenovo laptopodnak milyen háttértárolója van ?
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Lenne egy-két problémám két laptoppal kapcsban.
1.
Van nekem egy régebbi hp compaq 615 típusú laptoppom ami tönkrement.
Ha bekapcsolom pörög a venti, égnek a ledek de képet nem ad. (külső monitorra se)
5x villan a capslock meletti led, ami a hp weboldala szerint alaplap hiba. (blink codes)
Hard reset már volt. Mi lehet a pontos probléma?
2.
Van egy másik laptop is egy lenovo g500.
(i3 3110m, 4gb ram, win 7 64 bit)
Valami brutál lassú, nagyon lassan bootol és használat közben is szar.
Annyira lassú hogy a ccleaner 10p alatt ment 2%-ot, pedig nem egy utolsó.
Mit töltsek le, mivel takarítsam ki? (újrahúzni nem akarom)
2.1
Van benne egy dedikált hd8570 gpu is, de az intel hd-s cuccot használja alapértelmezettként.
Hol tudom át állítani?Előre is köszi.
-
Kbali
nagyúr
válasz DrojDtroll #31604 üzenetére
Nem jó topik. Nézz át a milyen notebookot vegyek topikba.
-
Angel2014
addikt
Előbb csináld meg a power menegment frissítést ahogy írtam...jobb egérgomb...hátha talál a wn 10
Ha nem csinálj egy legacy bootnak megfelelő rendszert win 10 el...[link]
Jaaaa még egyet megpróbálhatsz szedd le a wifi drivert és rendszergazdaként telepítsd...
[ Szerkesztve ]
-
-
Angel2014
addikt
válasz Angel2014 #31608 üzenetére
És két dolgot ír még...amikor felrakod az enegy managmentet ..fel kell frissiteni a lenovo acpi compliant...és lehet beindítja a wifit...a másik uefi lagacy boot iindítása..mondjuk azt nem írtad még miben telepítetted...
[ Szerkesztve ]
-
d@vee
őstag
válasz Angel2014 #31605 üzenetére
Mint írtam, driver cserélgetés sem segített.
Nyitott BIOS ugyanaz az eredmény...nem engedi bekapcsolni a wifit.Win 10 van fent, reggel még win7 volt de azzal ia igyanez a szitu. Két Atherost próbáltam ki ugyanazzal az eredménnyel. BIOS feissítés után megy, de újra kell indítani a bios frissítés után sajnos...restart után pedig már kikapcsolt wifivel indul a gépJa
-
Bazsi1987
őstag
Sziasztok! Kapcsolom be a gépet és rögtön a bios jön be kiakarok lépni és az is jön be ? Mi tévő legyek?
-
Angel2014
addikt
Ez a háló kártyád? Milyen OP rendszer van fent? Amúgy adtak ki 205 S is ...csak a win7 et engedi frissíteni...Az s szériánál még a win 7 et sem engedi...
Hálózat: Wireless LANWireless LAN Driver (Cybertan, Liteon) for Microsoft Windows 8 (32-bit, 64-bit) - IdeaPad S205
[ Szerkesztve ]
-
Bazs1981
aktív tag
Szia!
Van egy acer 5310 gépem amin néha bekékül vagy fehéredik a kijelző. Valamikor napokig elvan valamikor óránként is csinálja. Mit lehetne tenni szerintetek már többféle oprendszert és drivert kipróbáltam már.Köszönöm a segítséget!
Balu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Posta, csomagküldés
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla