-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
LOTR
addikt
válasz tserrof77 #47748 üzenetére
kaptam kölcsön egy ilyet (tesztelésre):
SAMSUNG M471B5173QH0-YK0 4GB DDR3 PC3L-12800ez ugye azon kívül, hogy 4gb ddr3, mindenben különbözik a mostanitól
mivel mindenfélét írnak arról, hogy különböző feszültségen üzemelő modulokat nem jó keverni, de a kérdésem az lenne, hogy arra jó lehet, hogy tesztüzemben működjön pár órát esetleg pár napot?
köszi[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
válasz tserrof77 #47748 üzenetére
köszi, mivel anno adatbázist használó műveleteket végeztem rajta, így ssd-t egyből kellett is tennem bele, egy 80as intelt már el is használtunk azóta (valóban ennél kicsit körülményes a háttértár cseréje)
jelenleg "netezős-dolgozós" gépnek még mondhatni kiválóan jó, de a 4gb ram néha azért már szűk keresztmetszetOne Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
válasz tserrof77 #47745 üzenetére
a jelen esetben ez az alapgép dell n7110
proci: Intel® Core™ i5-2410M
de a későbbiekre való tekintettel, általános esetben is jó tudni, hogy mit hogy érdemesa kérdést lehet félreérthetően fogalmaztam meg, a dual channel miatt nyilván úgy a biztos, ha azonosak a ramok, arra próbált a kérdésem irányulni, ha esetleg mégsem megegyezőek a modulok, akkor számíthat e annyit a dolog:
vagyis a memória méretének duplázása önmagában nagy előnyt vagy "gyorsítást" eredményezhet, de mellette a dual channel mód adta plusznak van valódi, a gyakorlatban is tapasztalható előnye?az a megoldás, hogy veszünk egy 2x4gb "kitet" és ha az a rampár esetleg 1600mhz-es lenne, az gondolom nem befolyásolja a működést, és menne 1333mhz-en is
a régi modult meg beletesszük legfeljebb egy másik gépbeköszi
One Ring to rule them all
-
törölt tag
válasz tserrof77 #47570 üzenetére
Pár éve volt hasonló gondom igaz intel 7gen-el. én hűtő cserével vittem szervizbe, de végül az alaplapot is cserélték. Hogy a cpu fesszabályzás volt-e a gond vagy maga a cpu, nem derült ki, de mivel garis javítás volt cserélték az egész lapot és a hűtőt is, utána szuper lett.
-
-
tserrof77
őstag
válasz tserrof77 #47554 üzenetére
A sajátomra válaszolok, mert többen is hozzászóltatok.
Mint írtam, a hőcső rendben van, öngyújtós teszt megvolt. De tényleg szinte izzik, emiatt is ordít a venti is benne. A hőcső proci felőli "feje" forró, a radiátor is végig. A myasus sem segített...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
ricsi99
addikt
válasz tserrof77 #47465 üzenetére
Én nem én csak javítok... tulaj ujrapasztázta aztán játszottak rajta és előjött utánna ez a hiba... ami biztos ,hogy még 5 videot is megnézhetett volna a hűtő helyes visszahelyezéséről....
Pyttawrx: köszi... eddig még nem futottam bele ilyenbeEgy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
Buncaman
tag
válasz tserrof77 #45945 üzenetére
Csak ki lett fujva, meg RAM hozzáadva, ehhez elég volt a hátlapot leszednem.
Első laptop "szerelésem", és ígyis féltem valamit el ne törjek.
Mélyebbre nem mertem még menni.Szerinted az SSD-n jelzett hőfok lehet valós? Lehet melegebb mint a CPU vagy a GPU?
Elérhetőség az adatlapomon.
-
HARDVERAPRÓD
válasz tserrof77 #45822 üzenetére
Az akygát gyorsan felejtsd el. Szervizesként mondom ezt. 😀
Az nbase-t sem erőltetném. Tarts inkább használt gyárit. Én mindig azt adok. Normális. Beszerzés kell és jó lesz árban is. A plugit azt a L..szaki sajátja, azt inkább ajánlom, ha nincs gyári használt. Persze ez csak saját tapasztalat. -
Impressa
őstag
válasz tserrof77 #45815 üzenetére
Ohh.. köszönöm az infót, ezen elég csúnyán átsiklottam. meglepett engem is, hogy ennyire beleszólt a win10 a bios-ba.
Pyttawrx Szia, neked is köszönöm.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
ricsi99
addikt
válasz tserrof77 #45443 üzenetére
Az "akku reset" csak a bios-ban tárolt értékeket nullázza.
Hagyományos mérőműszerrel ránézek az akku-ra megoldás?
Én 2db 12v os izzót sorb kötve szoktam használni akku tesztre... ha világít rajta 1/2 órát akkor él az akku...
Tulaj ,hogy mit mond egy dolog de én nem láttam még Alienware gépet ami 1-2 óránál tovább bírta volna akku-ról...Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
-
stigma
addikt
válasz tserrof77 #44406 üzenetére
Köszi az infót.
Pár győri számtechboltot/laptop üzletet felhívok elötte, mert szórakozni nem akarok.
Asztali gépeket szoktam javítani/telepíteni, és se forrasztópálka, se multiméter ilyesmim nincs itthon, és egyszeri alkalomra nem is akarok venni.Igaz egy jó infósnak mindene ,,is" van, habár ezek nem nagy tételek, de lehet a polcra beszerzem őket ha hátha még kell.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Hintalow
senior tag
válasz tserrof77 #43755 üzenetére
Hát egy Micron vagy mi volt benne, én meg vettem egy kingstont. De ahogy nézem, mind a kettő két oldalas, 16 chipes. Az a dühítő, hogy amúgy megy, látja mind a kettőt, de bénázik velük a tesztek alatt. Le kell majd tesztelnem normál használatnál, hogy ott okoz -e problémát (ha csak akkor jönne elő, amikor nagyon pörgeti a memtest, akkor kb. nem érdekel)
Amúgy ANNYIRA nem öreg ez a cucc, ahogy néztem 2011-12 körül jött ki.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
veterán
-
-
pecccccccca
őstag
válasz tserrof77 #43529 üzenetére
Természetesen a chipset driverrel kezdem mindig.
Akkor valszeg a Broadcom lenne a megfelelő driver csak azzal az a baj, hogy telepítésnél amikor kicsomagolná, nem tudja mert nem megfelelő “lemez” van bent. Megpróbálom nem a dell oldaláról leszedni. Ha egyáltalán találok máshol.A Dell quicksetet sem tudom telepíteni dll hiány miatt.
Van egy gyanúm, hogy annyira korlátolt egy masina ez, hogy csak a gyári recovery meghajtóról lehetett volna ezt újratelepíteni.
[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
ArthurShelby
addikt
válasz tserrof77 #43361 üzenetére
Ki hol szokott hűtőpasztát venni: hol olcsó, milyen minőségűt, melyiket... pl themal grizzly conductonaut, vagy artic mx4? Illetve szoktatok thermal pad-et is venni (abból is milyet)?
Tényleg lehet a ventit olajozni? Nekem nem sikerült levenni, de olvastam valami tolni húznit: "nem húztam hanem toltam s végén lejött, beolajoztam rendesen"
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
psyd
csendes tag
válasz tserrof77 #42009 üzenetére
Koszi a valaszt, mondjuk en kint elek itt annyira nem jatszik kozre a forint gyengesege, de valoban a home officera nem is gondoltam.
Akkor varom szerintem meg 2-3 honapit es befektetek valami jobba. Vegulis ha az elozo eddig tette a szolgalatat akkor egy kicsit meg csak kibirja -
Pferi
senior tag
válasz tserrof77 #41946 üzenetére
Kipróbáltam, HDMI kábellel nincs gond, úgy ad képet.
Sajnos a monitor amire kötném az céges, azt nem tudom cserélni a munkahelyemen.Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
szabonagyur
félisten
válasz tserrof77 #41847 üzenetére
Igen a Whitelistet tudom, ha lehal megy majd kábelre, erre egy fillért nem költök már.
VGA is haldoklik már vagy a képernyő kontaktos mivel ahogy bekapcsolom villog míg megfelelő szögbe nem áll.
~7 éves consumer gép, csoda ennyit bírt. Bár a céges 7390-ben sem bízok túlzottan, az sem fog ennyit futni.
-
HARDVERAPRÓD
válasz tserrof77 #41833 üzenetére
Igen 1x 1x előferdül, azt meg bizonyítani, hogy a forrasztási pont volt gyenge vagy a szaki volt durva, kizárt. Most pl így jártam én is de nyilván nem egy kaliber amit írok ( wifi adapteren lévő csati elvált és kábel is rajta maradt), nyilván tájékoztatom meg cserélem ingyen a karit és kész. De visszatérve a bga-hoz, az már igen kényesebb helyzet lesz. Főleg mióta tudjuk milyen minőséggel dolgoznak 1-1 laptopnál.
-
Tim82
félisten
válasz tserrof77 #41708 üzenetére
Az első opció valóban biztosan nem, mert max. 2 GB-ot támogat a chipset.
SSD segítene, de attól még messze lenne a használható géptől, kb. belehal egy kicsit is reklámokkal/JavaScripttel teli weboldal megnyitásába.
Szóval a konklúzió ugyanaz, csak ne próbálkozzon 2 GB-nál több RAM-mal se, mert minek.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Girmin93
tag
válasz tserrof77 #41272 üzenetére
Rendben, köszönöm! Hátha a 2 alaplapból és az 1 laptopból összetudok hozni egy jót, próba szerencse. Az eladó azt mondta egyébként, hogy odaadja ingyen, ha cserébe megcsinálok neki egy laptopban egy alaplapcserét. Nagyon korrekt. Ha nem is jó, akkor sem vesztek rajta semmit.
-
Stormcloak
újonc
-
veterán
válasz tserrof77 #40586 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de kíváncsi lennék, hogy tennéd be a szalagkábelt a helyére, ha nem hosszabb, mint a kellő távolság. Azért kell visszahajtani, mert egyébként nem lehet összeszerelni a gépet, egyszerűen nem férsz oda, és nem ér oda a kábel a csatihoz. Nem tervezett avulás ez...
A HP gépeknél, ahol sok ugyanilyen visszahajtott szalagkábeles megoldás van, pl. Elitebook, Probook ,Zbook, stb-stb, ott nem jön elő ilyen hiba még 7-8 év után sem. Hoppá, ezzel magamnak mondok ellent
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
Heimdallr75
őstag
válasz tserrof77 #40512 üzenetére
Pyttawrx, tserrof77
köszönöm, esetleg linket tudnátok adni hol lehet rendelni? (legalább 10 éve nem volt dolgom ilyesmivel, és hw szereléssel sem)الغريبة في هذا الكوكب
-
aDic
tag
válasz tserrof77 #40438 üzenetére
A 2. Linked-en lévő powerbank csak 12V-os kimenetet tud, azzal nem fog notebook-ot tölteni (a leírás nem is említi, nem véletlen).
(Mielőtt ilyenek ajánlgatsz, nem ártana tisztában lenni, hogy hogyan működik a töltés USB-C-n, mert valaki az ajánlásodra megveszi, és nem érti, hogy miért nem működik) -
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- ASUS notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gumi és felni topik
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla