-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
válasz ricsi99 #46345 üzenetére
Köszi az infót probléma megoldódott, viszont a megoldás a 2 javaslatom volt
Hálózat 40Mhz-re volt téve, ott 20/40-re áttettük, illetve a csatornakiosztás auton volt, és áttettük 1-re akkor már volt wifi is.Segítséget azért köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy HP Pavilion 15-s gép melyen ,,update-et" végeztem: Win8 =>Win10 pro
Nálam minden driver tökéletesen működött,ittoni wifire tökéletesen csatlakozott, de ismerősöm hazavitte a laptopot, neki a wifi-t nem ismerte fel.
Másik eszközei tökéletesen működnek otthon a saját wifin(tablet, teleon, stb), ezért pár dolgot eljátszottam neki:
- Router restart : probléma nincs megoldva, többi eszözei tökéletesen csatlakoztak csak ő nem látjaa az SSID-t , minde más eszköz igen. Sem 2.4Ghz-t sem mást a listából nem tud kiválasztani.
- Router hard reset: Minden újrakonfiguráltunk, de semmi. se 2.4/ se 5Ghz.
- Wifi driver-t leszedtem neki majd újra feltettem
- restart is megvolt, probléma nem oldódott meg.
Laptopot kábellel csatlakoztattuk a routerre, tökéleresen ment,minden, de wifin-n nem csatlakozási lehetőség.Tippre még talán a manuális 2.4G esetén a csatorna kiosztásra tippelek, hogy mivel régi eszköz, ezért ha tudok akkor az Asus AC750-es routernén az alábbiakat nézem meg:
- van e 2.4Ghz esetén 20/40 Mhz és ott auto-ra teszem
- csatornakiosztás : 1-13(ami a laptop alapjkán nem elérhető) és azért nem látja.Más ötlete valakinek?
-
stigma
addikt
válasz Pyttawrx #46177 üzenetére
Hi, köszi az infókat.
4GB-ot tervezem beletenni egyenlőre én is, mert windows ugye 4 hatványait kezeli rendesen, 8GB esetén akkor 12GB-lenne a gépben, nem biztos hogy normálisan kihasználná.
A műanyag zsanéros megoldással nem biztos hogy tudok valamit kezdeni, inkább csak összetákolom neki, hogy működjön, mert ez már egy ,,leejtett gép volt" amit újraépítettek.Pasztázás megvolt tegnap, MX2-vel, előtte letakarítottam. Asztali gépelet már 15-20 éve teszek össze, pasztázok, javítok haveri/rokoni körben, de laptopot csak ritkán, mert utálom, mit hogy kell szétszedni.
-
stigma
addikt
válasz Pyttawrx #46172 üzenetére
Hi, köszi az infókat.
meló után vagyok, gépre ránéztem a 3-ast javítom:
3. 1 slot-ot látok amibe van most vmilyen ram => 1 slot van az tény, szarul fotóztam, de nincs benne ram, valszeg integrált lesz, tehát 1db modult tudok beletenni.
Én nem vagyok laptop szaki, max 5-10 gépet javíottam eddig de ilyen nem igazán láttam, mert mindenhol 2 slot volt eddig.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Lenne 1-2 kérdésem , mert ismerős gépét szerelem:
Gép pontos típusa: Lenovo ideapad 330-15IKB
Model Name: 81DE
notebook S/N: 330-15IKB 15 4G 2TFeladatom az lenne, hogy kitakarítom/újrapasztázom + SSD-t a gépbe + RAM-ot.
Mivel nem látok M.2 Sata portot, DVD tálcába fogom tenni, viszont a képen látható DVD tálcát cserélnem kell egy másikra ugye? [kép]
Ezt azért gondolom, mert a DVD meghajtó csatlakozási pontja amit bekarikáztam, oda elvileg nem tudok 2,5-es SSD-t dugni.
Kérdéseim:
1. Milyen HDD Caddy-t vegyek bele? 9,5-es jó lehet? Link
2. HDD Caddy esetében a DVD meghajtó ,,külső műanyag tokját" szoktuk rápattintani ha jól emlékszem, de ebben az esetben az egész 1 db műanyag amit nem tudok leszedni. Ilyenkor mit szereljek oda vagy mit tegyek a HDD Caddy végére?
3. RAM: Gépben nem láttam (lehet vak vagyok), gondolom lapra van ingetrálva 4GB ram, lehetséges ez? Mert 4 vagy 8GB-os single ramot akarok venni neki, alap netezésre és Lightroom-hoz kell.SSD esetén mivel M.2-es slot nincs, ezért 2.5-es SSD-t fogok venni.
Mostani HDD helyére beteszem az SSD-t, HDD meg majd később a Caddy-be megy.
SSD-ben Samsung Evo 860/870-ben gondolkodom egyenlőre használtan 250Gb-os változattban.Tudtok ebben a 2-3 kérdésben segíteni?
-
stigma
addikt
válasz tserrof77 #44406 üzenetére
Köszi az infót.
Pár győri számtechboltot/laptop üzletet felhívok elötte, mert szórakozni nem akarok.
Asztali gépeket szoktam javítani/telepíteni, és se forrasztópálka, se multiméter ilyesmim nincs itthon, és egyszeri alkalomra nem is akarok venni.Igaz egy jó infósnak mindene ,,is" van, habár ezek nem nagy tételek, de lehet a polcra beszerzem őket ha hátha még kell.
-
stigma
addikt
válasz Pyttawrx #44402 üzenetére
#44402Pyttawrx:
Ilyenkor jobb, ha megerősít más is, mert én inkább asztali gépekhez vagyok szokva, utálok laptopot javítani/tákolgatni#44403ricsi99 :
Köszi neked is az infót megnézem ezeket. Elemet megnézem mi kell bele, szerintem ismerösöm visszahozza, mert nem egy gépzseni. Elemet keresek bele, és kicserélem, melátjuk mire megyek vele.köszi mindkettőtöknek.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy Dell laptop ami ha jól emlékszem e6430s típus. Win7 nem indult, hibaüzenet az alábbi volt : ,,Invalid partition table" [kép] [kép]
Az alábbi megoldáásal megjavítottam : LinkMajd ezek után a Win7 kuka lett, mert folyamatosan resetelt. SSD-t kikaptam, gépben megformáztam, majd Win10 Pro-t tettem fel, használtam egy picit majd 2 nap elteltével ugyanez a hiba, win10 nem indul.
A gép ismerösömé, nálam 1-2 napig volt teszt erejéig illetve telepítésig.Ami fontos lehet:
- A gép nem mai darab, lehet hogy a Bios elem merül, mert amit beállítottam nem úgy van.
- A gépben az akki kb bír 5 percet, igaz mindig hálózati töltőtől megy.Ez mitől lehet?
SSD 1-2 éves 100/100%-os az állapota (WD 120GB-os SSD).
Válaszokat előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Olyna kédésem lenne, hogy került hozzám egy HP 840 G3-as laptop, melyben van egy M.2-es SSD illetve HDD-nek van hely, ahova be is kell kapolnom egy 1TB-os HGST HDD-t adattárolás céljából.
Sajnos a gépben HDD keret nincs, viszont van ötlete valakinek itthon tudok e beszerezni bárhonnan HDD keretet HP 840 G3-ba?Gyors gugiztam és apron van G2-es verzióhoz, de viszont az nem passzol G3-as verzióba.
Gondolom hardverapro/helyi számtachboltok vagy laptop javítok akinek van ilyen jellegű kerete eladó. Vagy esetleg valakinek más ötlete?Segítséget előre is köszi.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Adott egy Lenovo Y580-as gép, melyben a tulaj szeretne wifi kártyát cserélni, mert a mostani modul csak a 2.4ghz-s wifit támogatja így elég karcsú a net amit ki tudok hozni belőle (Digi 1000/300-ból olyan 10-15mbit/10mbit)
Kérdés az lenne, mi az ami ajánlott wifi modul bele és támogatja az 5Ghz-t?
Esetleg AC-s wifikártya is elég lenne benne, márha azt a cshipset támogatja.A router egy Asus RT-AX58U (AX-es) router , mely a digis netet kiszolgálja.
B tervnek ha nem beszerezhető vagy túl drága lenne akkor egy usb-s sticket fogok venni.Mivel nem mai darab a laptop, Win10 driver-t automatikusan felismeri az eszközöket, de pontosan nem tudtam mi van benne, hardverazonosító alapján ilyesmit ír, hogy ez van benne:
Broadcom BCM43XX wifi modulSegítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz SeniorTilla #41654 üzenetére
Ahogy nézem a hivatalos oldalt vagy hdd vagy ssd-vel szerelt.
Csak otthon használják a laptopot, nem viszik sehova sem.Sajnos más megoldás nincs, de köszina segítséget.
-
stigma
addikt
válasz SeniorTilla #41652 üzenetére
Hi, köszi és ha megcserélem?
SSD-t a hdd helyére beteszem, dvd-s helyre meg a hdd-t?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Ismerösömnek a gépét kell majd újratelepítenem és picit felturbózni, ezért SSD-t szeretnék beletenni. A laptop maga ASUS X556UB-DM051D , rendszer HDD-n van.
Arra gondoltam, hogy a DVD-rOM helyett vennék egy keretet, amiben lehetne egy 240-es SSD-t tenni (WD 240GB , CRUCIAL 240GB BX500 , KINGSTON 240GB A400) , azt venném amiben több év gari van.
DVD rom cseréjéhez ezeket a kereteket néztem : 1, 2
Melyik passzolna bele? Ha van más amit ajánltok csak nyugodtan, de itthon vételt szeretnék.Tudtok ebben segíteni, mármint hogy a keret passzol vagy sem? SSD-t ezekbe biztos lehet rakni, mert mértben megfelelnek.
Felállás az lenne, hogy a SSD-n lenne a rendszer, HDD-t csak adatra lenne használva, DVD felesleges, szóval ahelyére menne a SSD.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hali, lenne egy olyan gyors kérdésem hogy Dell 3521-es laptop, Driverek fenn vannak, de játéknál,3D-s alkalmazásnál szeretném használni a benne lévő Ati 8730-es VGA-t hol tudom ezt pontosan beállítani?
Elvileg intel HD driver és Ati CAtaly-t 13.10-es driver is fenn van.Segítséget előre is köszönöm!
-
stigma
addikt
Hi.Adott egy Fujitsu Amilo M1450G-s laptop aminek olyan baja van, hogy elindítás után ha kicsit megdöntöm vagy arrébb akarom tenni a laptopot másik helyre azonnal kikapcsol vagy kék halálozik.
Minden csavar a helyén, Szétszedtem semmi HW hiba nem tűnök fel, próbáltam aksival vagy csak 220V-ról, illetve ennek keverékével mikor minden benn volt de ugyanez a hibajelenség.
Van valami ötletetek?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar