-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
Egy ennyi idős gépnél a teljes takarítás jót tud tenni. A röhej, hogy pont most szenvedek egy ugyanilyennel, a 99%-os hdd-jére már nem tudtam rendszert tenni, most kapott új hdd-t, ezzel már nem csinál belassulásokat, ez is most lett kitakarítva Most mentem vissza a cuccait, ellenben usb-n a régi hdd-je cefet mód lefogja, pedig "csak" pár gyenge szektort mutat a diag.
Egyébként 10-zel elég használhatatlan volt, a klónozott gyári 7-ese túl sok hülyeséget tesz fel, egy "tiszta" 7-essel ellenben korrekt.
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Papooo
senior tag
-
tserrof77
őstag
Nem hülyeség, jót tenne neki. Meg talán egy takarítás/pasztázás se ártana, meg esetleg egy tiszta rendszer (akár a saját hdd-re). Tudok neked ajánlani egy jó szervizest Győrben, aki megcsinálja neked
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Van egy ASUS K40IE laptopom (T4400, 4GB DDR3, NV GT310M) kb. 7 éve vettem. Már csak asszony pajtás használja otthon, viszont egyre gyakrabban panaszkodik, hogy lassú. Lenne értelme beledobni egy SSD-t, vagy már nem érdemes foglalkozni vele? -
Elar
senior tag
sziasztok
Erre szeretnék kérni tanácsot
[link]Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
nahunn
tag
válasz Lacielvtárs #32270 üzenetére
első körben inkább cmdből egy ipconfig /flushdns
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Hol tudnék Budapesten 1-2 napon belül 12.7mm-es IDE to SATA HDD Caddy-t venni értelmes áron?
Aliexpressen találtam $8-ért de az 30 nap is lehet mire ideér nekem meg elég sürgős lenne.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
dugo_
veterán
válasz Flowtation #32290 üzenetére
Azért maradt 60%-on, mert beleírta az akku elektronikájába, onnantól pedig OS-től független volt a tető. Ha az újabb verzióval nem tudod kiszedni a limitet, akkor le kéne vadászni azt a régebbi Energy Management verziót, amivel beállítottad anno.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Van egy lenovo g585 laposom, amivel régebben volt olyan gondom, hogy volt egy ismeretlen eszköz, valami acpi2004 akármi, kiderítettem, hogy energy management cucc. Találtam hozzá drivert, minden oké volt, aztán valamiért beállítottam egy akkukímélő üzemmódot, ami fix 60%on tartja az akksit. Eddig rendben is volt, de aztán közben jött egy ssd, új oprendszer, winek, linuxok egyaránt, viszont az akksi töltés maradt 60%on max! Most visszaraktam a régi hdd-t, arra feltettem a lenovo gyári energy cuccát, és hiába állítom be a max akkutöltést, nem tölti tovább. Mi lehet baj szerintetek? Van egy opció, hogy akkumulátorjelző visszaállítása, ami max feltöltés majd lemerítés, ezt még nem próbáltam. Viszont ez az energy management progi nem az ami régebben volt és nem találom azt.szerk: az akksi 90%-os állapotban van.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok.
Dell inspiron 3521-es gépen javítva lett a windows 8.1 telepítés, nem tiszta telepítés volt, mert az adatokat még le kell menteni.
Minden driver felment, kivéve a wifi.
Mi lehet az oka?
Köszi! -
tototos
őstag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo N500-as laptop aminek a kijelzőjén teljesen szürke minden. Az lenne a kérdés, hogyan tudom megállapítani hogy szalagkábel vagy kijelző hiba? VGA-ra rádugtam egy monitort és tökéletes a kép, így a videókártyát kizárnám.
-
NEMO1968
őstag
válasz kmisi99 #32283 üzenetére
Ha így is hiba nélkül megy a gép, akkor jó.
Játék elindul, akkor valószínű hogy mégiscsak váltogat, mert ilyen gépeken alapból az INTEL kártya üzemel.
Az NVIDIA csak komoly terhelésre kapcsol be.
Azért teszteld szerintem egy 3DFurmark-al is.
Ha eszközkezelőben látod az NVIDIA kártyát, és a 3D Furmark is azon indul el, akkor tuti váltogat, és öröm bódottá .Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
-
dugo_
veterán
válasz KneppZ #32284 üzenetére
Lehet nincsenek rácsatlakoztatva az antennák. Vagy rossz a driver, amivel próbálod. Keress régebbit, vagy újabbat, ha van. Vagy nézd meg linuxon pendrive alól, hogy ott mit tud, azzal el lehet dönteni, hogy szoftveres vagy hardveres a gond.
Ideapad Y topikban sok az Y700 tulaj, esetleg kérdezz rá ott is. -
KneppZ
újonc
Sziasztok!Egy kis segítségre lenne szükségem.Nemrég vettem egy ideapad Y700-at, amiben Qualcomm Atheros QCA9377-es wifi adapter van, és az Istennek sem használ 10Mb/s-nél többet ki, de a régebbi Y500-as meg simán felveszi a 40-50-et.Nem router van hanem UPC-s modem és eddig semmi gond nem volt vele.Próbáltam driver frissítést, windows frisstítést,még a gépet is újra raktam (win10 64-bit).Kábelről simán lerágja a 120-at.....Valaki Segítsen mert kivágom az ablakon!!!!Köszönöm előre is
-
kmisi99
addikt
válasz NEMO1968 #32281 üzenetére
Kösz, de én is a lenovos kifejezetten a laptophoz valo optimus szart raktam fel és semmi. De a gép az megy a játékok mennek, innentől már nem érdekel az se ha 0-24 ben az nvidia megy. A lenovo meg nyaljon sót még a touchpad hez se tudtak új drivert kiadni amivel egy marha nagy hibát lehetne orvosolni.
[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz kmisi99 #32280 üzenetére
Azt hiszem, innen megállt a tudományom.
A gúúgli kismillió találatot adott az optimus driverre.
Próbáld meg konkrétan a gépedhez, OP rendszeredhez valót megkeresni.
Szerintem az sem gond, ha nem a LENOVO oldaláról töltöd le.
Amennyiben az aláírásodban szereplő géphez keresel drivert, akkor....Összegezve!!
Annyira jutottunk, hogy az INTEL és az NVIDIA driver hiba nélkül felment, tehát ezek biztos jók.
Próbáld meg a linkelt optimus drivert feltenni.
Ha nem megy, lehet hogy már csak a sorrend nem jó.
Leszeded az NVIDIA driver, felteszed az optimust, utána vissza az NVIDIa-t.
Ha így sem lesz jó, feladom, majd nálam okosabbak tudnak segíteni.
Esetleg itt próbálj meg kérdezősködni.Ez a Lenovo ThinkPad-ok topicja.
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
NEMO1968
őstag
válasz kmisi99 #32278 üzenetére
Volt ennek a drivernek valami külön parancsikonja, beàllìtàsi lehetösège?
Azt kellene megnèzned, azok most megvannak -e?
Nem kizàrt, hogy magàttòl fel is települt.
Màsik lehetösèg, hogy elindìtasz egy 3DFurmarkot,közben figyeled, melyik kàrtyànak megy fel a höfoka.
Ha nem vàltogat,a proci höfoka fog az egekbe szökni.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
kmisi99
addikt
válasz NEMO1968 #32276 üzenetére
Köszi. Mindent töröltem majd intel, nvidia. Mindkettőt a gyártó oldaláról legfrissebbet. Na most a lenovonak van valami gané optimus drivere, azt is próbáltam felrakni de nem igazán történt semmi.
De így is működni fog a váltogatás? Most itt az akku időre gondolok. Mert jó most fasza de ha fixen csak az nvidia fog üzemelni az annyira nem ideális.
-
NEMO1968
őstag
válasz kmisi99 #32275 üzenetére
INTEL VGA driver, utàna az NVIDIA drivere.
Ha ekkor mèg nem ment fel,jöhet az optimus.
Mondjuk lehet hogy nincs is rà szüksèg olyan nagyon.
Volt nekem is LENOVO gèpem,de nem is hallottam ilyenröl.
Kètkàrtyàs gèpeken viszont ez a telepìtès sorrendje.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok. Nvidia optimus terén gondjaim vannak. Össze omlott és beszart a driver, azaz valamit kellene kezdenem vele. Mivel a lenovo totál nincs a driverek magaslatán így némi problémám van. Konkrétan a saját laptopjukhoz nincs nvidia driver.
Ez az optimus driver valami egyedi, vagy ez is olyan mint a legtöbb nvidia driver, hogy a legtöbb márkához jó? Illetve milyen sorrendben kell telepíteni a drivereket? Intel VGA driver utána Nvidia optimus? Vagy előbb Nvidia videokártya driver?
-
adika4444
addikt
válasz horowitz #32265 üzenetére
Ha olyan mint az én Acerem, akkor a bios főlapjáról 2--3-at jobbra, ott lesz felül hogy boot mode és az uefi, át kell rakni legacy-ra, vagy uefi-s pendrive-t kell írni... Boot menü-t is érdemes bekapcsolni, aztán bekapcs után f12-t nyomogatni, hogy látja-e a pent mint boot eszköz...
üdv, adika4444
-
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Egy barátomnak van egy Asus X555L készüléke.
A probléma annyi, hogy egyik napról a másikra nem akar hálózatra kapcsolódni.
Elmondása szerint a gép rákapcsolódik a WiFi-re is, illetve netkábelnél is jelzi, hogy van net, de sem a böngészők, sem egyéb internetre támaszkodó program nem fut (Origin).
Mit kellene vele csinálni, mert én még nem találkoztam ilyennel.
Választ köszönöm előre is!Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Szaki Bácsi
tag
Őszintén megmondom, nem tudom. 2. és 3. gen i3/i5-el szerelték. Az biztos. i7-es infót nem találtam. A nagy tesót (ugyan ez 17 collban) biztosan szerelték 3632QM-el. Abból volt 3110M-es is. Chipset elvileg ugyan az.
Hát igazából már csak ezen fejlesztések vannak hátra. HDD le lett cserélve SSD-re, ODD le lett cseréve egy Caddyre, hogy azért legyen egy értelmesebb háttértár. Sajnos asztaliról (i5 6600K/16GB/7970) váltottam laposra, így bármit teszek nekem lassú lesz. Ezért szeretném kihozni belőle a teljes maximumot amit csak tud.
Mellékes kérdés. A porcim alap használat mellett 65 fok körül megy. Az normális? Most takarítottam, pasztáztam újra. MTA alatt kb 100%-on küldi a ventit, gondolom mehet vagy 80-90 fokon. Lehet csak túllihegem, asztali alap esetben 24, terhelés alatt 40-45-ön ment vízzel, így nekem most minden fura a laptoppal kapcsolatban. :/
[ Szerkesztve ]
Ne feledd az értékelést! Ha megfelelt az üzlet kérlek értékelj!! :) \"Az überbrutál SSD 8000, de a Bacsis okozta mosoly megfizethetetlen. Minden másra ott a lekvár."\
-
Met
nagyúr
Átfogalmazom, mi van akkor ha megnézem a csatlakozást és jó, rakok fel másik wint és azzal is gyenge a wifi jel.
Akkor mik a lehetőségek?
Gép ugyan az és ugyan ott van, router ugyan az és ugyan ott van és nem húztak fel közben 2 téglafalat.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Angel2014
addikt
válasz horowitz #32262 üzenetére
Megizzadtam vele én is ...nézd meg a biosban uefi vagy legacyban indul és csinálj kézzel egy telepítő pedrivot így: [link]
De utána készülj fel lehet nem lesz usb csak ha feltetted a drivereket..szóval a telepítő még felment de utána csak dvd ről engedte átmásolni ,hogy kiírtam cd re a drivereket.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
horowitz
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi csodát sikerült vásárolnia édesanyámnak: https://edigital.hu/notebook/acer-aspire-es1-132-p2dg-nxgg3eu003-116-notebook-piros-p486051
és abba a problémába ütköztem, hogy USB-ről nem tudom bebootolni a Windows telepítőfájlt, pedig a BIOS-ban beállítottam a boot sorrendet, több pendrive és az összes USB csatlakozó esetében ugyanez a helyzet áll fent.
valakinek valami tipp?
-
Angel2014
addikt
Sziasztok lenne egy lenovo Y50-70 gép win 10 64 bit ...ami időnként lefagy és az eseménynapló ezt írja ..
A(z) igfx képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt.
Rákerestem googléval és ezt találtam REGEDIT-BEN
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
Kattintson duplán a TdrDelay elemre, az Érték mezőbe írja be a 8 értéket, majd kattintson az OK gombra.
Na most ezt abbahagyta erre elkezdte ezt csinálni :
az alkalmazás számára nem engedélyezett a grafikus hardver elérése Chore exe....
megint google keresés
SFC /SCANNOW
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Checkhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestorehealtErre error 87 -es hibát ír...
C:\Windows\system32> DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealt
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.15063.0Image Version: 10.0.15063.0
Error: 87
The restorehealt option is not recognized in this context.
For more information, refer to the help.The DISM log file can be found at C:\Windows\Logs\DISM\dism.log
PS C:\Windows\system32>Nvidia 860 M glegujjabb driver az nvidiától
Intel Graphics 4600 driver a lenovó gyártói...
Ti találkoztatok ilyennel?
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kbali
nagyúr
válasz Szaki Bácsi #32258 üzenetére
Szerelték ezzel a procival a gépet? Ha nem, akkor esélyesebb, hogy nem fog menni, ill. a hűtés kevés lehet hozzá. BIOS szinten is lehet korlátozva a processzor.
Ha a sebesség kevés, akkor lehet, egy SSD-vel jobban járnál. -
mmdms
addikt
Sziasztok!
Nemrég érdeklődtem milyen oprendszert ajánlanátok egy toshiba nb100-as netbookhoz. Most az érdekelne, milyen módon tudnám a billentyűzet FN+F8 kombóját kiváltani? Ezen a gépen ez a kombináció visszaveszi a ventilátor fordulatát, illetve ezzel egyidejűleg az órajelet is a felére (800 MHz). Mivel nővérem eláztatta a billentyűzetet az F8 nem működik, és 800 MHz-en maradt a proci. Így abszolút használhatatlan, mit tudok kezdeni ezzel?
Most már ott tartok hogy a vinyót ramot kiszedem, a maradékot eladom alkatrésznek...ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
Szaki Bácsi
tag
Sziasztok! Volna nekem egy Sony Vaio SVE14AA11M típusú laptopom. Ezt szeretném fejleszteni.
Jelenlegi spec.:
i5 2450m
2x4GB 1333mhz 1,35v ddr3Ezt szeretném fejleszteni 2x8gb 1600-as 1,5v-s ramra, valamint egy i7 3630QM-re.
A chipset az egy Intel HM76.
Annak már utána jártam, hogy a Chipset lekezeli a procit. Viszont! Annyira nem vagyok jártas laptopos körökben. Így a kérdésem a következő lenne:
Ha bele rakom a 3630-at annak mennie kell benne, vagy elképzelhető, hogy a 4/8 magos procit már maga ez a szériás laptop nem eszi meg?A válaszokat előre is köszönöm.
Ne feledd az értékelést! Ha megfelelt az üzlet kérlek értékelj!! :) \"Az überbrutál SSD 8000, de a Bacsis okozta mosoly megfizethetetlen. Minden másra ott a lekvár."\
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Adott a cuccaim között olvasható Samsung noti. Az a problémám vele, hogy amióta teljes formázáson és Win 10 Pro telepítésen átesett (előtte Win 8.1 Pro volt rajta), azóta valami tetű lassú lett, pedig alapvetően a hardver nem indokolná úgy gondolom, hiszen nem egy harmatgyenge vas most sem.
Nem igen használom erőforrásigényes dolgokra, évente pár alkalommal régebbi játékok pár órára, netezés, filmnézés, Office.
Nincs teleszórva szeméttel sem. Ez a Win 10 hozadéka lenne, hogy sokszor a használhatatlanságig lassul vagy mi okozhatja?Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
Buszos
aktív tag
Szervusztok!
Hozott valaki egy Asus X751MJ notit hozzám, és most fogytak el az ötleteim. Nem működik a touchpad.
1. Tiszta telepítés (windows 10 pro x64, de próbáltam win7 x64-vel is)
2. Net nincs, nem kavarnak be a windows update driverek.
3. Intel chipset driver (minden driver az Asus oldaláról)
4. ATK driver
5. Smart Gesture 4.0.5Minden driver után engedtem újraindulni, BIOS-ban enabled, de nincs touchpad!
Sokadik átbaszatásom okán elhatároztam, hogy nem utalok előre!
-
Dictator^
veterán
Na ezt nem tudtam, hogy ilyet is számolnom kéne mielőtt veszem a laptopot.
A legnagyobb érvágás az Asus G771JW-ben az, hogy a hűtése szerintem enyhén ergyaGyári töltő elvileg 120W, Proci és a VGA TDP-je 122w Gondolom akkor itt a hiba..
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Papooo
senior tag
A win10 csak arra adna válasz, hogy driver alapú-e a probléma. Ha win10 alatt megy, akkor a win 7 drivere a hibás.
Nem kell leesnie a gépnek, ahhoz hogy lejöjjön az antenna, lehet hogy korábban se volt a helyén, csak épp érintkezett.
Egy perc lecsekkolni, megéri ráfordítani az időt.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo N500-as laptop aminek a kijelzőjén teljesen szürke minden. Az lenne a kérdés, hogyan tudom megállapítani hogy szalagkábel vagy kijelző hiba? VGA-ra rádugtam egy monitort és tökéletes a kép, így a videókártyát kizárnám.
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire E1-531 noti, egyik napról a másikra meghalt rajta a win7, semmit nem lehetett elindítani rajta mert feldobálta hogy a mittudomén minek a működése leállt, mindig ugyan az.
Csökkentett módban nem csinálta.
Netes keresgélés annyit dobott hogy vírus és a Malwarebytes leszedi, lefutattam, nem talált semmit.
Újratelepítettem a gépet, win7 megint, driverek fel és azóta gyengén látja a wifit ott ahol előtte jó volt a jel.
Valami hardveresen meghalt a gépben vagy kell valamit állítani?
A wan drivert az acer oldaláról szedtem le, nem a win update-el.
Az eszközkezelőben nincs ismeretlen eszköz. Eneregiagazdálkodásnál kikapcsoltam hogy a rendszer kikapcsolja az eszközt.[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
dugo_
veterán
válasz Dictator^ #32243 üzenetére
Az adaptert nézd meg inkább. Aztán add össze a proci+gpu tdp-jét, meg 10-20W-ot az apróságoknak, akkor úgy nagyjából látszódnia kéne.
Szerintem ilyesmi téma volt már ebben a topikban:
https://logout.hu/tema/gamer_notebookok/friss.html
De nem rémlik a típus és előkeresni se sikerült.[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Ez a gyári aksija . Este látni fogom, majd megírom, bár érdekes, hogy egy 3xx e Ft-os laptopnál ilyen van.
Amúgy úgy rémlik, hogy amikor kiszedtem az aksit volt throttling, és utána használtam úgy hálózatról, hogy az aksi benne volt és úgy nem volt érezhető semmilyen throttling. Fura ez nekem.. de majd megírom, ha kipróbáltam.[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Dictator^
veterán
-
tserrof77
őstag
válasz Dictator^ #32239 üzenetére
Mivel akkuról nem engedi 100%-on teperni a procit, így jó eséllyel egy takarítás/pasztázás lesz a megoldás a problémádra.
-
Dictator^
veterán
Üdv.
Asus G771JW normális, hogy throttlingol amikor akkumulátor nélkül üzemeltetem?
Elvileg amíg az aksi benne volt, addig nem éreztem ilyen jellegű throttlingot (80 fok körül van low graphicsos game alatt)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Szép napot mindenkinek,esetleg valaki erre a kérdésemre nem tudna válaszolni Előre is köszönöm. -
tserrof77
őstag
SerkyKrisz1: Win10? Mert az alatt nekem is voltak gondjaim ezzel a szériával, csak 8.1-gyel ment rendesen...
m0rd0k: Alapvetően bármilyen 2GB-os, 1333-ast betehetsz mellé, szépen menni fog vele.
kromatika: Szívesen, örülök, hogy sikerült
-
Bandi821
tag
Sziasztok! Adott egy DELL laptop, amibe anno került egy msata-s ssd. A ssd-re telepítettem 3-4 éve a Windows 7-et, amit a mai napon lecseréltem jogtiszta Windows 10-re, ill. csak akartam. Azt történt, hogy én egy usb-s Windows 10 telepítőt vásároltam, ami telepítést követő újraindításnál elölről kezdte a telepítést. Ez egy ismert probléma, még az első újraindítást megelőzően ki kell húzni a pendrive-ot és akkor nem bootol be ismét onnan. Igen ám, de jelenleg sehogyan se tudok bebootolni, mert azt a msata ssd-t, amit évek óta használtam, nem tudom kiválasztani a boot menüben, pedig a gép látja sőt a DELL rendszerdiagnosztikában jelzi is, hogy minden ok ezzel a meghajtóval, de boot opciónak már nem adja be. Ja és persze a Windows telepítésnél, a telepítő is látta ezt a merevlemezt. Mit kéne beállítani, hogy lássa a msata-t?
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron N5040 Laptop 2 GB rammal. Szeretném bővíteni. Ha jól tudom 4 GB-ot kezel a laptop és még van is benne egy üres slot.
Jelenleg egy Samsung M471B5773DH0-CH9 tipusú 2GB-os ram van benne. A másik slotba szeretnék még egy ilyen ramot,nem találtam csak külföldön. Viszont találtam egy ilyet a közelben: Samsung M471B5673FH0-CH9. Ez a két ram elfér egymás mellett? Nyugodtan megvehetem?
Köszönöm.
Minden szinten,szinte minden.
-
SerkyKrisz1
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy Lenovo Z50-75 típusú laptopom. (Fx7500 és r7 m260dx van benne)
A játékoknál csak a prociban lévő vga megy!
Mindent állítgattam már az amd driverén de semmit nem csinál. Az R7 M260DX meg sem mozdul!
Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.Tel.:O6 2O 523 92 59 Minden hétköznap reggel 8tól elérhető vagyok.
-
Runner_fxr
Ármester
Sziasztok!
Egy Dell Inspioron 3521-es notebook-ra próbálnék windows 10-et telepíteni, de amikor be van dugva a pendrive, gyakorlatilag lefagy a gép, bios-ba sem tudok belépni. Pedig a pendrive jó, és rajta van az oprendszer is. Mi lehet a probléma? Köszi! -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire V5 122p notebook,hibája az volt, nem kapcsolt be a képernyő.Elején betudtam lépni a biostba a F2 billentyűvel átállítottam a biost ,hogy usb-röl amin linux volt és így letudtam menteni az adatokat.HDD kivettem a docolóban beraktam, a HDD Sential kis fagyott tőle.Igy ment belle egy ssd de most sem tudok a biosba belépni vagyis a képernyő teljesen sötét olyan mint ha működne a notebook de a képernyő mégis sötét.Sajnos nem tudom külső monitorra csatlakoztatni mert nincsen semmilyen videó csatlakoztatási lehetőség a kis gépen.Kiszedtem már az elemet lekötöttem az akkut de nincsen eredménye,a gép alján van egy kis resetelő lyuk annak mi a szerepe notebookban?Így nem tudom megállapítani mi a hibája végűl is a notebooknak esetleg van valami tanácsotok? -
Myair
tag
Sziasztok
Már egy fél éve kb, a vásárlás (Lenovo y700 17 i7 6700hq 8gb ddr4 1tb hdd gf960m 4g ips), ssd belerakás (ADATA SP550NS38 (223 GB)), win10 64bit telepítés óta van ez a próbléma:
Ha teljesen le van állítva a gép, akkor minden Első bekapcsolásnál a látható LENOVO töltési screen-től nem megy tovább, nem bootol be a win.
Második bekapcsolásra tökéletesen 4-5mp alatt használható a rendszer.
DMI BIOS verzió CDCN53WW, de előző verziónál is ugyan ez volt.
Bármi ötlet, javaslat? Köszönöm -
Adebayor
aktív tag
Hali. közben sikerült 32 biteset feltenni... érdekes, pár honappal ezelött ugy rémlik nem ment. És azért nem vagyok öreg, hogy rosszul emlékezzek. Na mindegy.
Asus X55U. a gép.
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Adebayor
aktív tag
üdv.
van egy piszok rossz laptopom.
2 giga ram, meg a többi alkatrésze is szar. De csak 64 bites rendszert enged telepíteni. Az meg minek 2 giga ramhoz. Az oké, hogy x64 tipusu a proci.. De igy meg maga a rendszer is megeszi már az összes ramomat.Netezni se tudok kb. Oké, mindig belassulnak a gépek egy idő után, de ez már borzalom. Most szántam rá magam, hogy újrateszem, de 32 biteset kéne vb
alahogy. De sejtem hogy ez ellen nem tudok mit tenni. Vagy mégis?Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
tserrof77
őstag
Ha nem engedi a gyári asus drivert feltenni, akkor skype alatt el lehet forgatni 180 fokkal a képet a beállítások között.
-
Papooo
senior tag
válasz #22907392 #32217 üzenetére
Egy őskövület laptopról van szó, ma a hűtés hal meg, holnap más valami, nincs értelme javítani.
A hardveraprón lehet hogy találsz hozzá hűtést, de én már nem költenék rá.
Ha rászánsz egy órácskát, és végignézitek a használt gép kínálatot, valószínű találni fogtok egy lényegesen modernebb, és jobb teljesítményű olcsó gépet.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
HF77
őstag
üdv
adott egy HP Probook 455 G3 laptop amire új win 7 lett telepítve, aztán driver is lett rárakva!
a probléma : egész bal oldali portok nem használhatók (usb-k vga , hdmi és sd kártya olvasó nem működik ), jobb oldalon ez a hiba nincs!!
mi lehet a gond?köszi
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismerősöm hozott egy IBM Thinkpad T43-at, hogy nem indul. Bekapcsolás után egyből "fan error" hibaüzenet jelenik meg. Mondjuk a hibaüzenet nélkül is hallani, hogy már igencsak haldoklik a hűtő. Szétszedtem, kitakarítottam, visszaraktam, de semmi javulás. 2 kérdésem lenne.
1. Tudok még tenni vmit annak érdekében, hogy elinduljon esetleg v vehet 1 másik hűtőt. (Ebayről szabad ilyet, v volt már aki vett, tapasztalat?)
2. Enélkül még BIOS-ba se lehet belépni?
Előre is köszi!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy régi ASUS K50IJ laposra tettem fel a W10-et. A kamera képe 180° -al elfordult.
Tudom régi probléma. Keresgéltem, sok drivert rápróbáltam, de nem változott a helyzet. Sír, hogy nem jó driver van fent.Találtam még ezt a leírást , csak éppen nem tudom hogy mi az a "flip érték".
Meg nem is akar mást elfogadni, csak amit a W10 szed le.
Esetleg tudtok valami megoldást a hibára?
Köszi előre is! -
atilla100
tag
-
-
kromatika
veterán
-
dugo_
veterán
válasz kromatika #32209 üzenetére
Torrentezni nem érdemes SSD-re, böngészőből lehúzott apróságoktól nem lesz baja.
Én úgy látom, hogy a benne lévő Skylake U procik csak LPDDR3 esetén támogatják az 1866MHz-et. DDR3L esetén pedig az 1600-at.
Viszont elnézegetve a korábbi Latid leírását, plusz azokat a korábbi procikat, annak sem kellett volna tudnia a magasabb órajelet. Biztos annyin ment? -
kromatika
veterán
Sziasztok üdv a topikban.Adott egy ProBook 470 G3-al.Dell latitude E 5550 ról váltottam a nagyobb kijelző miatt.Lenne pár kérdésem. Adott 2x8 GB DDR3 1866MHZ Kit,ami a Dell ben minden gond nélkül ment 1866-on. 470 G3 ban azonban 1600 megy.És a biosban ami a leg frissebb sehol nem találom hol lehetne be állítani hogy 1866-on menjen. Második kérdésem:Az M2 ssd rendszernek,és mellé bent van még egy 1TB hdd adatnak..Jól tudom e ,mivel az ssd-t szeretném kímélni,hogy ha letöltéskor a mentés helyét a hhd re állítom be,akkor az kíméli az ssd-t,és arra nem íródik adat.Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
scrpi
újonc
Sziasztok!
A notebookomhoz keresek jó antennát amit a pincéből tudok használni a Wifi eléréséhez. Vettem egy olcsó kínait amivel elértem, hogy ha tetű lassan is de megy a net,viszont a videók vánszorognak(Wifi jel 5-ből 3-on áll), úgyhogy egy olyan kéne amivel mondjuk 5/4 sikerülne legalább -
tserrof77
őstag
válasz HabyRolika #32205 üzenetére
Én már szívtam ezzel a szériával, már a driverezése (a gyári oldalról letöltöttekkel/DRP) sem volt egyszerű, és 7 meg 10 alatt állandóan furcsaságokat csinált. Csak 8.1-gyel telepítve megy a gép, úgy, ahogy kellene neki
-
HabyRolika
tag
válasz HabyRolika #32205 üzenetére
...
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
HabyRolika
tag
Sziasztok!
Először is jó hétvéget mimdenkinek!
Kérdésem a következő volna!
Vettünk egy Lenovo Z50-75 80EC-s modell, Win7 64bit Ultimate rendszert tettem rá, plusz az összes Driver fent van hozzá, felismer mindent!
Hdmi kábellel összekötöttem egy 42 colos Samsung Full HD Led TV-vel (nem smart TV) és bármilyen film nézése közben kb 5-8 percenként beszaggat a film!!! Mi lehet a gond?
Egy olyan dolgot észre vettem hogy az Ati Catalyst-ban vannak bizonyos programok amiknél lehet állítani hogy mennyire használhatja a VGA-t és ott a VLC meg a többi videólejátszó lr van lakatolva energiatakarékos üzemmódban!!! (Ha csak a laptopon nézünk filmet akkor ott nem szaggat be)
Előre is köszönöm a hasznos segítséget!Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
SP4C3
veterán
válasz Deion Branch #32203 üzenetére
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz Deion Branch #32201 üzenetére
Nahááát... Számold ki.
Ha ugyanazon GPU hajtja mindkettőt akkor alap monitor felbontása + külső monitor felbontása.[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Deion Branch
tag
Biztos hülye kérdés, de mennyivel terheli jobban a vasat egy külsőmonitor+az alap , mint simán az alap?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla