-
GAMEPOD.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz kaposznyak #30898 üzenetére
Mondjuk port is mehet tönkre.
-
Kbali
nagyúr
válasz kaposznyak #30896 üzenetére
Kábelt sem cseréltél?
-
Butcher82
senior tag
válasz kaposznyak #30894 üzenetére
Az az USB port töltési funkcióval is bír, azért van ott az a plusz jelzés. Tehát ha ki van kapcsolva a laptop akkor is áram alatt marad. Nem lehet, hogy a BIOS-ban van valami átállítva? USB 3.0 engedélyezve van/UEFI mode?
[ Szerkesztve ]
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
Butcher82
senior tag
válasz Darth_Revan #30889 üzenetére
Az egy m.2 csatlakozó, van felette két furat és felettük egy csavar?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
válasz Darth_Revan #30889 üzenetére
Upsz
Pedig hirtelen ránézésre nekem annal tűnt, bocsánat, azt csúnyán benéztemViszont akkor engem is érdekelne milyen csati az
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Darth_Revan
veterán
válasz Lacielvtárs #30888 üzenetére
Az tuti nem ide
Egy olcso Acer laptop [link] Skylake cpu-val.Valamilyen m2 csatlakozo az
[ Szerkesztve ]
-
válasz Darth_Revan #30887 üzenetére
Szia, az kérlek szépen egy ide csatlakozó
Milyen lapos az? Nem túl oregecske? Erdemes abba ssdre költeni?"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Valaki meg tudna mondani hogy ez milyen csatlakozo: [link], azaz milyen ssd-t tudok venni bele? -
válasz Tothgera30 #30885 üzenetére
Használd egészséggel
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Tothgera30
Ármester
válasz Lacielvtárs #30882 üzenetére
Köszönöm, megoldódott.
Formáznom kellett, igen, egy új, formázatlan HDD-ről volt szó.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
válasz Tothgera30 #30881 üzenetére
Persze, uj a hdd?
Jobb klikk számítógép vagy ez a gép ikonon (nem parancsikon) , majd kezelő es itt a merevlemezt hozzá adod, létre hozva egy új partíciót.[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Olyan problémával találkozott valaki hogy Optibay/Caddy-ba téve a HDD-t, nem jeleníti meg a gép? Tehát fel is telepíti, HD Sentinel-ben is látható, de a saját gépben mégsem látom, mint elérhető eszközt. Egy ST1000LM024-ről lenne szó, a gép pedig egy Latitude E6440-es.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
-
tserrof77
őstag
válasz Sipike19 #30876 üzenetére
Érdekes hiba, mert részben töltés vezérlési gond is látszik, meg BGA jellegű is... Ettől függetlenül érdemes lenne szervizben megnézetni... Merre felé laksz?
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
asuspc96
őstag
Helló!
Valaki használ laptopon ujjlenyomat olvasót ?
így kellene beállítani, vagy van ennél egyszerűbb beállítás is ?
HP EliteBook8470w-ről lenne szóelőre is köszönök minden segítséget
-
-
Sipike19
tag
Sziasztok!
A napokban úgy néz ki megadta magát egy SAMSUNG 300ESX laptop, először az volt a baja, hogy nem töltött, vagy szaggatott a töltés, elvoltam vele a SAMSUNG-nál 6000ft-ért vettem egy új töltőt hozzá, és minden jól működött 2 napig, ugyanis a laptop használat közben hirtelen leállt, és nem indult el újra, szétszedtük, lehúztunk róla mindent, kipróbáltuk másik RAM-mal, merevlemezzel is, akuról, is töltőröl is próbáltuk indítani, az alaplapon kicseréltük az elemet, minden mozgatható alkatrészt leszedtünk, de nem találtuk a hibát, ez volt olyan 3 napja, fent hagytuk a töltőn, és néha néha megpróbáltuk indítani.
Tegnap újra szétszedtem, és próbálgattam, összeraktam indítottam, és semmi, majd már mindennel próbálkoztam, rávágtam egy nagyot a gépre, elkezdett bootolni, majd egyszer csak hirtelen leállt.Szerintetek mi baja lehet, mit kéne benne cserélni, vagy valami ideiglenes megoldás van-e, hogy működésre bírjam, amíg nem tudok szerezni egy újat.
A gép kb. 4 éves, jelenleg apám használgatta netezgetni, meg néha játszani.
Szóval felmerült a kérdés, hogy érdemes-e egyeltalán még foglalkozni vele, vagy inkább nézzünk egy új gépet.Sipi
-
Shad0wking
csendes tag
Üdv! Lenovo y570 laptopom mindkét zsanérja megrongálódott. Gyerekek ügyesen rossz oldalon akarták kinyitni a laptopot Amikor kinyitom a laptopot, akkor a gép hátulja is megnyílik egy kicsit és a jobboldali hangszóró is csak recsegve szól vagy néha nem is. Budapesten tudtok ajánlani olyan szervízt amelyik korrekt áron dolgozik és lehetőleg gyorsan is?
Választ előre is köszönömhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Shad0wking
-
Cimbee
aktív tag
Sziasztok!
Videokártya problémával küszködök. Egy Y700 laposom van, tegnap este mikor kikapcsoltam a laptopot semmi gond nem volt vele. Most bekapcsolom játszanék és akad a játék! Eszközkezelőben megnéztem és 43-as hiba kódot ír ki a GTX960m kártya. Driver törléssel és telepítéssel már próbálkoztam.
Mi lehet a gond?
Cimbee
-
tserrof77
őstag
Nekem American Traveller van, anno még a győri bevásárló központban bezáróban levő reálszisztéma managershop bezárás előtti nagy akciójában vettem 2009-ben 17900 helyett 4900Ft-ért Azóta is használjuk, se egy szakadás, zipzár is bírja, pedig 7 éves...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
KubanitoS
veterán
Kedves fórumozók!
15'6-os laptopomhoz keresnék laptoptáskát. Mivel a keresőbe beütve számtalan megoldást találni, gondoltam inkább itt kérdezek először, hátha tudnátok ajánlani valami jó cuccost.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
kmisi99
addikt
válasz NEMO1968 #30857 üzenetére
Szia, valóban interferencia volt. A fülhallgatót bedugva a mikrofon vissza hallatszódott a fülemben. A windowsben +50dB erősítés volt a mikrofonra rakva. Ha feltoltam +75dB re már azonnal elkezdett visítani mindennemű hajtogatás után. Most teljesen levettem 0 ra, úgysincs használva. Kösz a tippet.
-
NEMO1968
őstag
válasz kmisi99 #30855 üzenetére
Szia!
Ennek a gépnek hol vannak a hangszórói?
A touchpad környékén, vagy a zsanéroknál?
A háttérvilágítás kikapcsolása, illetve a fedlap (kijelző) rögzítése mágneses?
Tippem az akusztikus visszacsatolás.
A hangszóró alapzaja bekerül a mikrofonba, onnan az erősítőn keresztül a hangszórókba, újra a mikrofonba, és ez a végeredmény.
Ezt a hangerő csökkentésével, esetleg a mikrofonhangerő csökkentésével lehet hogy meg tudod szüntetni.
Próbáld meg a bedugott fülest minél közelebb tenni a mikrofonhoz úgy, hogy a kijelzőt nem hajtod le.
Ha ez a probléma, a füles is jól hallhatóan sípolni kezd.
Próbáld meg a mikrofont teljesen kikapcsolni, letiltani, úgy mi történik?Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Egy marha furcsa hibával találtam szembe magam, sose láttam/hallottam még ilyet. Adott egy asus k53sc laptop, néhány hónapja kezdte. Ha lehajtuk a kijelzőt, hogy hibernáljon a gép, a hangszóró elkezd visítani. De mintha ölnék, annyira visít. Minél lejebb hajtjuk a kijelzőt annál jobban. És pár másodpercig csinálja. Ha fülhallgató be van dugva akkor nem csinálja, illetve, nagyjából 10/4 alkalommal csinálja ezt.
Levideóztam az esetet. Szerintetek mi lehet? [link]
Élőben sokkal hangosabb, én konkrétan megugrottam mikor elkezdett visítani, még a fülem is megfájdult. Pedig a laptop hangszórója gyárilag tök gagyi halk. -
Joci93
senior tag
Sziasztok!
Mennyire durva, ha egy HP EliteBook 8540P laptomnál netezés közben a GPU 60 fokra, a CPU 77 fokra melegszik? Játék alatt már meg sem merem nézni.
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
drr
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy laptopot, gyárilag W8.1-gyel. Az a problémám, hogy a C az kb 400 giga a D pedig csak kb 27. Azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet e a partíciók méretét változtatni adatvesztés nélkül? Ha igen, mi az amit ajánlotok erre a célra?
A válaszokat előre is köszönöm
-
Butcher82
senior tag
válasz m0rd0k #30849 üzenetére
Szia!
Ahhoz, hogy a DVD helyére betegyél egy HDD-t vagy SSD-t, kell egy úgynevezett UltraBay, amibe beleteszed a HDD/SSD-t majd ezt rakod a DVD meghajtó helyére. Egyébként legtöbben az SSD-t rakják a HDD helyére majd azt a DVD meghajtó helyére, mivel az SSD-re megy ugye majd a rendszer ha jól gondolom ). Bocsánat a sok szóismétlésért...
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Asus G56JR tipusú laptopomba szeretnék SSD-t. Ha jól tudom ezekbe csak a DVD olvasó helyére lehet betenni. De azért meg nem esküdnék rá.
Mik szükségesek ehhez a cseréhez? Kell valami átalakító vagy egyéb dolog?
Milyen SSD-t ajánlotok bele?
Leginkább rendszer winchesternek lenne használva. De érdekelne más hogyan használ SSD-t a gépében,főleg ha háttértárolásra sima HDD-t használnék.Köszi.
Minden szinten,szinte minden.
-
persil
nagyúr
Sziasztok!
Van egy fura problémám a géppel. Most egy asus x550-et használok(igen, tudom, blabla, le se írja senki, totál lényegtelen a kérdés szempontjából) és, játék, vagy youtube videó alatt, mozgás közben furán "csíkos" a kijelző. Na nem ilyen komoly csíkozódásra kell gondolni, igazából alig észrevehető, de ha egyszer meglátja az ember, hogy mit kell nézni, akkor zavaró. 1366x768 felbontásban használom, de olyan mintha interlaced lenne. Ez mitől lehet?
Azt, hogy ennek a laptopnak ilyen a kijelzője, nem fogadom el, mivel kb ~20 éve használok pc-t/laptopot és ilyet még sohasem láttam, pedig volt már nálam 2 forintos kijelző is. Ha 768p(720, 1080, stb tök mindegy)-re van állítva, akkor azt kell lássam, nem pedig 768i-t. :S Szóval értitek, persze, egy fos a kijelzője, de ez tény, nem is ez a baj, hanem az, hogy olyan, mintha nem az általam beállított felbontás/frissítés lenne érvényben, hanem más. Pedig mindenhol 1366x768@60hz-nek írja.
Mi lehet a gond? Előre is köszönöm!
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
lupito96
újonc
Sziasztok,
Ma reggel használat közben (online sorozatnézés) a noteszgép, hirtelen elkezdett hangosan zúgni, vagy inkább csörögni, aztán bejött egy szomorú smile , hogy valami hiba történt és újra indul a rendszer ( (ezzel a hiba üzenettel: page fault in nonpaged area- ezt írta még ki) Újraindítás után megszűnt a zúgás, csörgés is. Mi zughatott és mi lehetett a hiba?
Köszi -
Brandynew
őstag
válasz GribMate #30843 üzenetére
Sokféle variáció lehet, mindenképpen szét kell szedni a gépet.
Tippem szerint a billentyűzet azért nem működik, mert az esésnél kipattant a helyéről a kábele, a fagyás pedig lehet pl. nem jól érintkező proci miatt, lehet, hogy az is kimozdult (rosszabb esetben nem csak maga a proci, hanem a foglalat is).
Ha sokat kérnek a javításért, pl. cserélni kell az egész alaplapot, és még mást is + munkadíj, akkor én nem javíttatnám, hanem vennék egy újat, ezt meg eladnám alkatrésznek.
-
GribMate
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP ProBook 4535s, már nem mai darab, de eddig nagyon jól szolgált, garancia már nem érvényes.
Túl esett egy kb. méteres esésen sajnos, HDD-nek annyi. Kapott helyette egy Kingston SSD-t, új Win10 telepítést és minden működni látszott, kivéve két dolgot:1.) A billentyűzet nem reagál semmilyen leütésre, ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy cserélhető esetleg ennél a típusnál (notikat nem igazán szoktam szerelgetni)? Ha igen, honnan ajánlanátok egy új, kompatibilis billentyűzet beszerzését?
2.) Furcsa lassulásokat produkál a gép. Általában bekapcsolásonként egy fél perces fekete képernyő előtti várakozás, néhány óránként egy perces fagyás (egy-egy program). Ezeket az esés előtt nem igazán csinálta. Nincs túlságosan megterhelve, böngészés, YT videók, office, programozás hobbi / tanuló szinten. Érzésre azt mondanám a teljesítménye is csökkent kissé.
Ezzel pedig az lenne a kérdésem, hogy mit tanácsolnátok megnézni, vagy hol lehet a hiba forrása? A háttértár a csere miatt kilőve (előtte egy asztali gépben volt az SSD, nem produkált ilyesmit), OS install friss, esetleg picit meglazult volna a CPU hűtő borda rögzítés és throttlinggol? Ha az alaplapon érintkezési gond lenne, akkor felteszem minimum BSOD-t tapasztalnék...Előre is köszi a véleményeket, segítséget!
Whoops, lehet, hogy ezt a Notebook hibák c. topikba kellett volna? Korán van... De végülis itt is on topik valamennyire: notebook, kérdeztem és azonnal válaszolhattok
[ Szerkesztve ]
-
lupito96
újonc
válasz Butcher82 #30832 üzenetére
Újra tettem az illesztőprogramot, kíváncsi vagyok, hogy elő jön e újra a probléma. Meg sikerült megoldanom az egyik legidegesítőbb problémát, a fájlkezelő lassú megnyitását, eddig a tálcáról nyitottam meg úgy ált 10 másodpercet is kellet rá várni még megnyitja, kitettem az asztalra onnan azonnal megnyitja, bár ezt is furcsállom, hogy miért van igy
-
prabhu
senior tag
A [Szoftverbázis]-on van pár régebbi Skype, több helyen megy a 6-os még Xp-s gépeken is.
Nem kell venned licenszt, megeszi a 10 a 7 kódját, igaz csak Home verziód lesz, amitől ugyan a Pro jobb (pl. update kezelés), de kis registry mókolással használható ez is.
Kémkedés ellen: [DWS], [Anti Beacon] és [ShutUp10]. Az első kettő 7-re és 8-ra is ajánlott, hisz azokba is bekerültek a telemetriás "biztonsági" frissítések + az újabb Office-ok is jelentgetnek.[ Szerkesztve ]
-
NEMO1968
őstag
válasz persil #30837 üzenetére
Rendben van, új gépet már 10-el adnak ki.
A régebbiek miért nem mehetnek tovább a jól bevált OP rendszerrel?
Végül van egy olyan svédcsavar is, hogy az új rendszerel kompatibils programok (amik eddig ingyenesek voltak) mind fizetősre akarnak frissíteni.
Nekem is van néhány, amivel a WIN 7-nél nem volt problémám, de a WIN 10 alatt már reklamálnak a frssítések miatt, és kénytelen vagyok offline használni őket.
Mellesleg nem próbaverziók stb...stb.., hanem anno így adták ki őket.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Yeffy
veterán
válasz NEMO1968 #30836 üzenetére
koszonom a valaszt mindannyiotoknak!
csekkoltam ezt a skype-ot, ugyanugy mar el se indul a telepito. szoval ezek szerint a Clevo letiltatta a Win7 alatti hasznalatot, hogy vegyek uj wint. fasza.
szoval ugy nez ki nem marad mas, le kell szednem a 10et. kiprobalom, felrakom, hasznalom par napig, aztan majd veszek hozza egy license keyt. van itt is aktivalasi ido, mint a 7esnel volt anno, ugye?
van egyebken erdemi kulonbseg a home es a pro kozott? melyiket ajanlott valasztani normal usage eseten?
persil: van errol esetleg valahol egy link, vagy lista, hogy miket kell beloni ahhoz, hogy minimalisra allitsd a kemkedest? miket kell es hogyan kapcsolgatni?
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
persil
nagyúr
Ebbe sajna bele kell törődni, laptopoknál meg van adva, hogy mivel kompatibilis, a többi os-sel meg vagy jó, vagy nem. Esetedben egy számodra fontos program nem műxik.
A "kémbajnok" win10 meg egy paraszthajszállal sem kémkedik többet, mint az összes többi os, vagy a google, vagy bármelyik cég, akinek legalább egy email címet is kiadtál valaha. Az utolsó szögig be tudsz állítani mindent, hogy engedélyezed e, vagy sem, innentől meg nagyjából senkit sem érdekel, hogy defaultból mire volt állítva.
Ne félj tőle, ez is csak egy hülye urban legend a sok közül, a win 7 már kurva régi, semmi sem támogatja normálisan, csak nyersz a frissebb rendszerrel és hidd el, hogy, ha a nasa este pc-t fog hackelni, akkor nem a tied, vagy az enyém lesz a célpont.[ Szerkesztve ]
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
NEMO1968
őstag
Szia!
A Skype-ot én utoljára ezzel [link] a telepítővel raktam fel WIN 7 Home Premiumra.(x 64) nemrég.
Belépés előtt viszont lehet hogy újra meg kell csinálnod a név-jelszó kombót,de akkor már Microsoft fióknak.
Máshogy már valóban nem hajlandó működni, mióta megvette a Microsoft.
Ha a linken levő nem működne, Te is rákereshetsz Skype Full Setup, vagy Skype Full Setup offline szavakkal.
Valamelyikkel mennie kell,de nem a WIN 7 a probléma, hanem a Microsoft felvásárlás.[ Szerkesztve ]
Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Butcher82
senior tag
Szia ismét ,
sajnos lehet, mert ugye a driver felment, de a skype már nem hajlandó vele menni. Ezer apró dolog előjöhet még ezen kívül is, próbálj meg több verziójú skype-ot más ötletem nincs.
Ha mégis Win10-et választod, a telepítés befejezése előtt, válaszd a személyreszabást, ott sok "kém" dolgot ki tudsz kapcsolni
-
Yeffy
veterán
hello ismet mindenkinek,
lenne meg egy kerdesem a lapossal kapcsolatban, amivel meg sohasem talalkoztam, pedig mar nem egy pct/lapost telepitettem "palyafutasom" soran.vettem ugye egy Clevot, i5-el, 120as Kingston M2 SSDvel, holnap erkezik bele meg 2TB HDD, es telepitenem fel ra a programokat, drivereket (nem kertem ra oprendszert, van sajat, bevalt win7em, Home Premium SP1), fel is ment ra szepen ugye, driverek is, dobnam fel a skype-ot, erre a legutobbi telepitojet nem engedi telepiteni, de talaltam egy kb 2 evvel ezelotti telepitot, az felmegy, viszont ott meg nem hajlando kapcsolodni. mar nem tudom, hanyszor raktam fel sikeresen ezt a wint, meg a skzpe-ot is hiba nelkul, sosem fordult meg ilyen elo velem.
felhivtam a Clevo-t, ok azt mondtak, hogy egyertelmuen a win7el van baj, millio visszajelzest kapnak az ugyfeleiktol win7el es inkompatibilitassal kapcsolatban, mar nem tamogatott oprendszer, blabla, valtsak 8.1re vagy 10-re.
ez igaz lehet? nem ertem, mi a tokom az, ami ebben a laposban nem engedi kapcsoldoni a skypeot, a 8+ eves, recsego ropogo, pentium procis asusomon meg ugyanezek vajsiman kapcsolodnak??? wtf?? valami chip lehet benne? egyaltalan van barki szerint barmi megoldas eletet lehetlni bele win7 alatt?
vagy nincs semmi mod ra, hogy kihagyjam a kembajnok 10est a mokabol?koszonom!
[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
lupito96
újonc
Hali,
Valakinek van valami tippje arra, hogy miért változott meg a háttérképem magától feketére és miért nem jönnek be a dolgok a start menüben? A laptop levolt csukva, de nem volt kikapcsolva, felnyitottam, hogy használjam és ez várt :S Újraindítottam és helyre állt, de érdekel azért, hogy mi lehet a háttérben. Eredeti win10 van rajta. Kb. 1 hónaposa noteszgép, sok baj volt vele eddig vagyis csak az hogy lassú, amire az Acer topikban SSD-t javasoltak, amit majd lassacskán meg is kap a gép, mert hát semmi hibát nem találtam a lassúságra (A lassúság alatt az alapdolgok pl,: fájlkezelő nagyon lassú megnyitása értem, komoly programot nem is várom el, hogy hamar megnyissa a benne lévő celeron proci miatt, de azért a fájlkezelő meg böngésző gyors megnyitása azt hiszem elvárható) kérdés, hogy a most történtnek köze lehete e hozzá, mármint a lassúsághoz, meg ha nincs is, mitől tértént ez? Köszi a segítséget -
törölt tag
válasz Csabee. #30827 üzenetére
De megy, igen minden egyes alkalommal amikor bekapcsolom a laptopot
bekacsolom az ikonon a WLAN-t és működik.
Esetleg tudnál segíteni ebben?
A FujitsuHotkeyUnility mire jó?
És a LiteOnAtherosWLANDriver?
Utolsó WN6301AWN6302AminiCardWLANIEEE80211bg?
Az Audio; ATIRadeon; BIOSWinflash, és most már a
FSCLaunchManager-t is tudom használni vagyis tudom mire jó.
De a fent említett 3 driver miért kell? -
törölt tag
válasz Csabee. #30824 üzenetére
Ugyan ezt tetem az ikonnal.
Amúgy a BIOS-ba :
Default Wireless Setting [Wireless LAN]
Default Wireless Setting [Disabled]
Beállítási lehetőségeknél a[Disabled] kell alkalmaznom,
mert ekkor lehet az ikonba be kapcsolnia wifit, igaz minden újra indításnál kapcsolni kell.
Ha a beállításikba a [Wireless LAN] lehetőséget választom, akkor az ikon megnyitásakor
a bekapcsolt állapotot mutatja, csak így nincs wifi kapcsolat azt írja Nem állnak rendelkezésre
kapcsolatok.
Erőltetve wifi hálózat keresése azt írja: nem állnak rendelkezésre kapcsolatok.
Hiába próbálom a Hálózatkezelési beállítások módosítása lehetőségeket sorra,
nem megy .[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
válasz #63761920 #30821 üzenetére
Na akkor jól emlékeztem :-) sajnos ez a laptop nem támogatott friss oprendszeren. Én a start minden program launc managerből az asztalra kiraktam egy parancsikont, és ott kattintottam be a wifit. Jobb megoldást erre nem tudok jelenleg. Na meg ismerősöm gépe volt, ő meg tud vele így élni.
Üdv: Csabee.
-
Brandynew
őstag
válasz perfegor17 #30822 üzenetére
Minimális. Inkább csak gyorsabban indulnának a gyakran használt programjaid. Az nem megoldás, hogy teszel a HDD helyére egy 250 GB-os SSD-t, a HDD-t meg kiveszed egy külső, USB-s rackbe?
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok lenne egy kérdésem.
A laposomban 1db 5400rpm-es 1Tb-os HDD van.(samsung np880z5e)
Kegyetlen lassú gondolkoztam ssd-re váltáson de ami méretben is jó lenne az kegyetlen drága.
Mekkora előrelépés lenne ha SSHD-ra váltanék? -
-
skul0
aktív tag
Sziasztok!
Acer 5738G típusú laptopba gondoltam tenni SSD-t. A RAM már korábban bővítve lett 4GB-ra. Lenne érezhető sebesség előrelépés az SSD-vel, vagy a processzor a gyenge keresztmetszet?
Előre is köszönöm a választ! -
D@niel
addikt
sziasztok,
nem találtam ettől jobb topikot a kérdésemre.
pendrive-ra szeretnék másolni egy filmet, és nem engedi, azt írja: írásvédett. az írásvédett pipát ki is vettem a fájról, de továbbra sem engedi másolni. próbáltam tc-t, ilyenkor írja, hogy próbáljam megszűntetni az írásvédettséget, ha meg csak simán áthúzom a mappa nézetben, akkor meg azt mondja, hogy a fáj túl nagy méretű a cél fájlrendszeréhez.
5gigás a film, a pendrive pedig 8-as.van megoldás?
『 poco f4 - ℂℝ𝔻ℝ𝕆𝕀𝔻 10.9 - kernel:4.19.322-E404-[R9] 』
-
tserrof77
őstag
válasz MPowerPH #30811 üzenetére
Ehhez előbb nézd meg aida-val, pontosan milyen chipset van benne. Illetve ha bele is megy, lehet, a hűtés nem lesz elég az i7-hez...
-
tserrof77
őstag
válasz csbalint #30806 üzenetére
"Papíron" van benne integrált, bár a pontos típusszáma kellene a gépnek, mert pl EZ alapján meg nincs benne dedikált. De ez tuti nem a te géped. BGA-zni még érdemes lenne ezt a gépet.
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok. Van egy kb. 6,5 eves Acer (7740G+8gb ram+SSD), notim, ami a maga idejeben nem volt rossz, mara azonban mar nem versenykepes. Persze nincs is aktiv hasznalatban, torrent, es a tv fut rola, nyaralaskor is kb ennyi, kibirom gaming nelkul. En kis naiv, hoztam a 4k-s dronfelveteleket, hogy majd megvagom akkor, van ra idom. Eselytelen... A kis i5-430m meg a video lejatszasaval is kuzd. Most ezert nem fogom a notit kukazni, mert mint irtam, ev kozben nem hasznalom. Viszont azon filoztam, hogy esetleg egy cpu csere (i7-920xm) a +2maggal kepes lennne e kezelni ezt, vagy inkabb mondjak le rola? A notiba elvileg belemenne...
Don't Tread On Me
-
törölt tag
fujitsu siemens amiló Li1718
MS2212 -
Csabee.
nagyúr
válasz #63761920 #30805 üzenetére
Gyártó honlapjáról leszedted a drivereket? Nekem úgy rémlik hogy korábban mikor találkoztam ilyennelk, akkor a fujitsu-nak a hotkey appját lekellett szednem ,és a fizikai gombbal engedélyeznem kellett a wifi adaptert. Utána már ment. (De lehet tévedek) Nem vagyok biztos a adapter típusában.
Üdv: Csabee.
-
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
Van egy 4530s-em és hirtelen felindulásból (gondolom) pár éve levédtem a biost jelszóval, pár hónapja elfüstölt az amd vga és megpróbálnám átkapcsolni az integráltra hátha feléled( ha van ilyen lehetőség egyáltalán ennél a típusnál) a probléma az, hogy elfelejtettem a jelszavamat és nem jut eszembe sajnos. Tudtok esetleg egy valamilyen módszert ami lehet hogy beválna, vagy esetleg egy szervizt ahol elvállalnák? Szeretem a gépet már elég régóta megvan és nem feltétlenül szeretném lecserélni még.
Előre is köszönöm a segítséget,
Bálint. -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy fujitsu siemens amiló ms2212 laptop és hozzá a
atheros ar5007eg vezeték nélküli hálózati adapter.
Amikor újra telepítettem Win.7 Op. rendszerrel, a wifi nem indult.
Nem tudom mit csináljak!
Próbáltam frissíteni de "naprakész" a válasza.
Tudnátok segíteni ebben? -
veterán
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Van egy 17 collos laptopom, és szeretném kicsit feldobni a külsejét valami jó minőségű stickerrel. A fedlap hátuljára szeretnék valami nagyobb matrica-félét, vagy netán a típusra szabott egész területes megoldást. Csak nem tudom, milyet keressek, mert javarészt Apple termékekre látok ilyet, és persze olyat akarnék, ami kellőképpen ellenálló, és nem kezd el kopni a táskában hurcolástól.
Ebay/ Gearbest linkért hálás lennék.
Acer V3 772G a típus.
Köszönöm
DH
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Opel topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Akvarisztika
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- ROG Strix G713QE 17.3" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla