- Underrail - klasszikus izometrikus rpg-h&s
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- War Thunder - MMO Combat Game
- Alkoholista nevelde
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speciali
tag
válasz Márton111 #12898 üzenetére
Abból tudom, hogy nem a saját készletét adta el, hogy egész egyszerűen nem tart saját készletet. Pántok, meg pár gyorsan fogyó dologból készletezik csak, amúgy mindent rendel, lassan 20 éve oda járok.
Ezt a csomagot is rendelte, múlt héten adtam le neki a rendelést. Sokszor épp ez a baj, hogy várni kell a cuccra, mert csak rendelésre van. Így lehet ám kereskedni, kockázat nélkül. Nincs ami a nyakán maradjon.[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz Speciali #12896 üzenetére
Az lehet, de ha nincs neki készleten mert elvitték, vagy nem rendelt idejében,akkor azt kell eladja ami VAN Ehhez kell a valóságelemeket is tartalmazó, hihető magyarázat-mese .
Benne van a pakliban ,az is ,hogy igazat mondott
A valótlan állítás tényét , testbeszédből, mimikából le lehet olvasni, általában, kiv , ha vki nagyon gyakorlott megtévesztő.[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Egyszer írtad , hogy nem kötött meg a lakkod a székfelújításakor.No én két doboz matróz csónaklakkot vettem, egyet felbontottam, lekentem a szépen mart, gérbevágott tükörkeretemet, amit készítettem, és soha többé nem akart megkötni.2 nap múlva lemostam lakkbenzinnel ,és lelakkoztam trinát lakkal.Az érdekes mód megkötött
5000Ft volt a két matróz...Festékbolti átverés.[ Szerkesztve ]
-
Speciali
tag
A nagykerből rendelte, onnan meg mindegy neki, hogy mit rendel. Én inkább a nagykernél látok valami sumákságot, róluk hallottam már ezt azt, de ezzel meg nem tudok mit kezdeni, másik kereskedő is onnan hozza, vagy ha nem, hát sokkal drágább lenne. Az tény, hogy először én is letörögettem a füleket de aztán rájöttem hogyan kell használni.
Írtam ilyet? Te lehet jobban emlékszel rá Ja igen, valami rémlik. Egy festékboltos, aki nagy mahinátor volt, nála vettem. Ma már nem boltol, abbahagyta. Egyedül a Milesi forgalmazó nem vágott még soha át, és ők legalább saját tapasztalattal is rendelkeznek, amit ha kell, meg is osztanak. Kezdetben sokat tanultam tőlük. Anno még az üzembe is be lehetett menni, sajnos már ez megszűnt, külön boltot építettek az üzemen belül.
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Vigyázz a kereskedő csajszikkal , mert átdobnak a palánkon
Nekem az egyik ,egy rossz fejhallgatót magyarázott meg , hogy az miért is szól úgy mintha a víz alól szólna...Persze ráhagytam udvariasan,visszakértem a pénzt visszaadtam a kukába való fülest,gazdagabb lettem megint egy tapasztalattal, ( azonnal kipróbálni,a bolt előtt, nem várni míg hazaérek,és azonnal visszavágni, ha hibás útközben észrevettem, de nem hittem el , hogy tényleg rossz)és többet nem megyek a környékre se.[ Szerkesztve ]
-
Speciali
tag
Ti használtok Blum Metaboxot?
Bazz, kell 23 ilyen fiókot csinálnom, és pár éve kihozott a Blum egy újítást erre a fiókra, hogy sablonnal csak be kell fúrni az bútorlap feneket, és pikk pakk össze lehet rakni. Múltkor már nem ezt a befúrósat kaptam, nem reklamáltam, mert csak pár fiók volt, de most direkt kértem, ilyen legyen. Aztán mégsem az lett, mert az eladó csaj mondta, hogy nem hoznak be ilyet az országba, mivel az asztalosok nem szeretik, a kiálló kis pöcköket letörik !!!, és továbbra is csavarozzák. Bazz, nem tudom, ez igaz e, és tényleg ilyen őskövületek e az asztalosok, én nem hiszem. Lehet hogy csak nekem adták el ezzel a szöveggel a cuccost.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Hagyd el!
Karácsony előtt vettünk egy jónagy tévét. Hazacepeltem, installáltam, és amikor kész volt, nem volt hozzá távirányító. Hullafáradtan a karácsonyi tömegbe irány a médiamárk, mer hülye azé nem vagyok. Panaszoltam a dolgot. A srác mondta, hogy tutira becsomagolta, ha akarom, nézzük vissza videjón.
- Oké, nézzük, mer othun nincs! - Azért hazatelefonáltam a páromnak: Asszonkám, nem lácc ott a tévé körül valami idegen távirányítót?
- De, itt van a pléden.Szóval nézz szét, mielőtt így beégetnéd magad te is vazze!
Több fa van, mint asztalos!
-
Márton111
aktív tag
Thyeby most vett két marót, kérj tőle 6-os perselyt , boltban 2000Ft hátha olcsóbban odaadja.De ha visszamész, akkor a boltban is illene pót-olják.Ha kételyed van telefonálj , oda, és mondd el , mi törpént, és kiderül +itívan állnak -e hozzá.Sztem úgy fognak, ha normálisak.
J a, a csomagolást papírdobozt, garancia zacskóban , stb böngészd át hátha ott van belecelluxozva havanaszalagba csomagolva,egy sarokban, vagy a falára felragasztva!
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Nekem is van 30 db 6-osom , ablakszigetelő gumi bemaráshoz,vettem de ez spec célszerszám, más fajta hatosom nincs.(direkt nem vettem mást 6-os szárral, mert törik.)
Még a 8-as is be tud krepálni , hozzáérintettem leállás közben a munkadarabhoz,ettől ütést kapott, és rezonál ha könnyű maróban max sebességen használnám. -
thyeby
őstag
Ne menj te sehova reklamálni, meg fogod találni. Kis zacskóban lesz, mint az alábbi képen is, amit mdk01 kolléga linkelt. Sárga színű, és egyedül a nyolcast tartsd meg, a többit dobd el. Szerintem a nyolcas benne is lesz a gépben. Lereteszelsz, lecsavarod az anyát, és kiesik belőle egy kis hüvely, ami belül épp 8mm.
-
Armahun
addikt
válasz Márton111 #12880 üzenetére
Az lehet .
Tényleg ki hogy szegi le a lépcsőt?.
A taposóból vágjátok ki a szegőlécet, vagy a lécből a taposó előállását?Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Madmax81
aktív tag
Ha azt írták a szórólapon hogy annak is benne kellene lennie akkor valami nem stimmel .
De a 6.35 és a 6 mm nem szokott kelleni azokhoz a mértekhez nehéz találni marókéseket ha szerencséd van akkor 8mm " patron " van a gépben az elég lesz mindenre ez a méret a legelterjedtebb és az fog neked kelleni .1956-2010 07.22 Varga László
-
Armahun
addikt
válasz Madmax81 #12873 üzenetére
Ti gyalultok a lépcső aljából
SZoktam vagdosni léceket 1 mm-től egy centi vastagságig, ezeket felvagdosom rövid darabokra.
Ezeket szilóval leragasztom a betonra és egymáshoz, hogy ne mászkáljon el és kiszintezem vele a betont.
A többit a hab kitölti.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Márton111
aktív tag
-
wrox
őstag
válasz Madmax81 #12874 üzenetére
Ha lecsavarom a menetes leszorítót, akkor csak egy darab tölcsér alakú betét ami 3 oldalról be van vágva van benne, gondolom nem is kell hogy több benne legyen, viszont több sincs a géphez, csak az. Ha jól értettem az előbb, azt mondtátok, hogy ebből 3 db kellene hogy legyen, nem? A különböző méretű késekhez.
-
Madmax81
aktív tag
A legutolsó lépcsőnél volt olyan hogy a belépő " lépcső lap " egyik oldala 35 a másik pedig 38 cm itt nehéz kompromisszumra jutni , de mint tudjuk a kőművesek " külön állat faj " nem ismerik a függőt és a vizet csak a sört bort meg a rövidet
1956-2010 07.22 Varga László
-
Madmax81
aktív tag
Én is ezzel szoktam rakni ha betonra kell ráépíteni de ha a belépő sem egyforma , márpedig nincs két egyforma zsaluzás az biztos .Nem is beszélve a a fellépő magasságokról volt ahol 2 cm is volt közöttük ott nem segít a műanyag alátét gyűrű sem .
-
Madmax81
aktív tag
Univerzális patron nincs , ha szerencséd van 8mm van benne de lehet hogy szívás lesz mert láttam már olyan gépet amibe alapból 6,35 raktak amihez olyan ritka a marófej mint a fehér holló de a 6mm sem jársz jobban .
Meg kellene kérdezni thyeby -t hogy neki milyen volt benne .1956-2010 07.22 Varga László
-
mdk01
addikt
Kell lenni egy perselyednek a gépben amibe alapból a 8-as tengelyű kések passzolnak és ezen kívül kellene lenni két darab szűkítő gyűrűnek amit az alap perselybe kell belerakni majd ebbe mennek a 6-6.35-ös tengelyű kések.
Szerk:
Itt a képen látszik a zacskó mellett a korong alatt az a kis henger.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Madmax81 #12863 üzenetére
Ezt ismered?
Nem olcsó, de nagyon jó és nem kell gyalulgatni.
A múltkor csináltunk egy olyan lépcsőt ahol a lépésmagasság 20-28cm(nem vicc) között minden volt. Egy lépcsőn belül meg nem volt ritka az 1-1,5cm-es szintkülönbség. Nem is mondom mennyire jól jött a kollégáimnak. -
wrox
őstag
Sziasztok.
Megvettem a metros B&D felsőmarót.
Az újságban az van írva, hogy 6, 6.35 és 8 mm a befogópatron mérete.
Ez mit jelent pontosan? Mert nem adtak vele semmit, csak ami benne van a gépben. Vagy ez univerzális? Ebbe belemegy mindegyik méretű marókés?[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz Madmax81 #12863 üzenetére
Nálam az a szempont hogy minnél jobban tudjak vele dolgozni , és kicsi, könnyű, legyen ,(lehetőleg mind), hogy lehetőleg 28 kg szerszámból kijöjjek, egy külső munkára.
A tulaj úgyis assziszi bricostores , vagy lidl-s kínaiaval dolgozom, mert nem ért hozzá. Tehát hiába villogtatnám.[ Szerkesztve ]
-
Madmax81
aktív tag
Melyik része kevés küldő munkánál és mivel tud többet a kiszemelt változat?
Nagyobb falcmélység erősebb motor , van hogy illesztésnél " lépcső lerakásakor betonra , mint tudjuk a Kőművesek ismerik a centit és a vízmértéket " van úgy hogy több mm is le kell gyalulni akkor jobban jön az erősebb motor , nem utolsó szempontból már van egy régi gépem kell egy új is mellé, hogyan is nézne ki hogy kopott piszkos régi géppel dolgozzon az ember
-
Speciali
tag
Gondolkodok rajta, hogy veszek valami akksis behajtót, mert a Festom két akksija közül az egyiket bő egy éve felújíttattam, de kalap szar. A másik, ami még az eredeti, az is felújításra szorulna, de még használható. A felújított viszont már nem feltölthető. Lenullázta magát. Érdekes ez, mert a Bosch gépem akksiját kicsit korábban, ugyan azok újították fel, de az még mindig jó.
Lehet hogy veszek egy eredeti gyárit, lehet az lesz a legolcsóbb, bár az annyi, mint ez a Makita, vagy még több. -
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #12855 üzenetére
26-27k-ért vettem félokosba ue. lámpával, 12V-os 1.3Ah aksival, meg "ajándék bitfúróizével ami xarra sem jó, de még lehet életmentő.
A véleményemet már régebben leírtam erről a szériáról fél-egy éve. Én nem ugrálok érte mert azóta is ennek az aksiját használom a régi gépembe.Szerk: Sztem ezt + ajándék
[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
És ami miatt írok: van egy kis makita rezgőcsiszolom, aminek majdnem négyzet alakú a talpa, csak tépőzáras papír jó hozzá. Budapesten hol érdemes szalagban ilyen tépőzáras papírt vásárolni? És milyet? Gondolom jobban megéri, ha magamnak gyártok rá, mintha készen próbálok meg venni. (fél éve nézegetem, de még sehol nem láttam egyébként rá való papírt...)
A netet ne túrjátok, azt én is megtehetem, de ha valakinek van konkrét tapasztalata, mit-hol érdemes, akkor köszi! Csak 1-(2) méter kellene a különböző finomságokból. -
Soká
senior tag
válasz Madmax81 #12841 üzenetére
Sziasztok!
Tegnap betévedtem egy Isten háta mögötti (legalábbis felőlem nézve...) barkácsüzletbe az Üllői út végefelé és volt ott néhány makita gép, amit nagyon ajánlgatott a boltos, mert "le van árazva". Fogalmam sincs arról, hogy valós kedvező ár-e vagy sem, de például volt két Makita gyalu, egy kisebb, meg azt hiszem az a bazi nagy ácsgyalu. Láttam egy szúrófűrészt is 18-ért (gondolom a legkisebb) meg egy változtatható sebességű 25e körül, ha ez mond valamit valakinek. Úgy tűnt, megy netto áron is, bár nem tudom, mi van olyankor a garival...
Van itt egy telefonszám a számlán, ha érdekel valakit... -
Winner_hun
titán
Új Makita 6261DWPE csavarbehajtó 20-22k körül érdekel valakit? Én lehet veszek egyet bár még agyalok rajta.
2 db akkuval, töltővel, hordozótáskával[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
jimy_l
tag
Olcsó falcgyalu.
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
wrox
őstag
-
Speciali
tag
Működik visszafelé is. Tehát a nitro lakkba is lehet észter higítót tenni, ha lassítani szeretnénk a száradási gyorsaságot. A lakkbenzines holmik, ami teljesen más világ.
Bár ott is van egy kis átfedés annyiban, hogy a Trinát festéket lehet nitro higítóval higítani. Aki fillérekből akar autót festeni, az ez utóbbi megoldás szerint jár el. Még anno a szoci időkben is csinálták ezt, amikor se pénz, sem festék nem volt mindig olyan, ami kellett volna. A Neolux volt a csúcs, ha épp lehetett kapni.Persze ez már tényleg sufnituning, ajánlani nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Madmax81 #12841 üzenetére
Melyik része kevés küldő munkánál és mivel tud többet a kiszemelt változat?
Szerk:
Jah látom falcmélység. ez tényleg igen kevés.
Nekem az egyel régebbi(2003 környéki) Bosch 36-82(??)-es van. Ez is teljesen jól eltalált széria.
24mm falcmélység, 82mm szélesség.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Winner_hun #12845 üzenetére
Igen, így működik de fordítva már tudtommal nem.
Ezért is lehet a észter(PU) alapu lakkokat is nitróval hígítani és mosogatásnál is olcsóbb a feleannyiba kerülő nitrót kiborítani. -
Speciali
tag
válasz Winner_hun #12845 üzenetére
Igen. Nem jó? A PU lakk is higítható nitróval, mint erről már szóltunk pár napja itt.
Nyáron autót fújtam nitros fillerre Pu festéket. A boltban ajánlották így, és jó is lett.Persze a legjobb mindjárt PU-val indítani a pacsmagolást. Én legalábbis azt szeretem, ha minél kevesebb féle anyag kell a felületkezeléshez.Ezért amit lehet, egyszerűsítek, és ugyan azt használom több anyaghoz is. Pl. edző, higító, alapozó lakka a külön izoláló helyett.
-
-
Márton111
aktív tag
válasz Speciali #12844 üzenetére
Úgylátom falcmélység 12mm...Ezzel legtöbb esetben semmire se mégy falcgyalulás esetén,mert felül a gép...
Úgy tapasztaltam,a 70000Ft-os kategória ,(és felette),már tud falcolni kellő mélységben,ami alatta van jóval -nem tud,ezért néztem meg, mert gyanús volt nekem az ára.[ Szerkesztve ]
-
Speciali
tag
válasz szaszlaci #12838 üzenetére
A Trinát alapozóval szívni fogsz. Lassan szárad, és nem lehet igazán szépen csiszolni sem. Nitrós (vagy PU) lakkot és festéket ajánlanék. Csak kültéri igénybevételre van értelme a sokkal körülményesebben használható lakkbenzines/szintetikus anyagok használatának.
Lakk alá nem kell semmivel kenni a fát, csak ha pácolni akarod, akkor pác.
Gombaölő, meg efféle szükségtelen, és egészségtelen.Ha Trináttal alapozod, azzal el is döntötted, hogy nitros és Pu lakkot vagy festéket arra már nem tudsz felvinni.(nem csak te nem, de autófényező sem)
A doboz összedolgozásait nézd meg jobban, biztos hogy vannak apró hézagok. Autós kittel , vagy vizes fatapasszal menj rá, majd csiszold síkba ezeket a részeket!
Én nem tapétát ajánlanék, hanem szalvétát. Lelakkozod a felületet, és a nedves lakkba belerakod a szalvétát. Ha megszáradt, óvatosan átlakkozod a felületet. Így egy kellemesen rücskös ,"művészi" felületet kapsz. A szalvétának csak a legfelső rétegét használd. Dekupázsnak hívják ezt az eljárást, bár lehet hogy nem pont így kell csinálni, de nekem ez bevált.
Én kis képeket csináltam így, különféle szép szalvétákból, amiket dekorboltokban vettem.
Az öntapadós cuccot én hanyagolnám, mert a ragasztós felület bizonytalan, és még egy plusz anyag a rendszerben. Ha nem is szalvétát, de valami puha anyagú nem öntapadós tapétát, vagy bármilyen puha papírt használnék, ami jól felszívja a lakkot, és beleköt a felületbe. -
Madmax81
aktív tag
válasz Márton111 #12833 üzenetére
Jó kis gép elég könnyű , gondolom jól kézre áll könnyű vele dolgozni .
Nekem most ilyen van DeWALT DW680 de erre a gépre hajtok ha minden jól alakul nemsokára a kezemben lesz .[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz szaszlaci #12838 üzenetére
A tapéta jó ötlet csak az igazán szépekből több 10k egy tekercs és nem lehet méterre venni.
Amúgy próbáld ki hogy ráragasztasz egy lapra tapétát és lelakkozod. Ahogy telnek a hónapok, évek egyre okosabb leszel.
Ha biztosra akarsz menni akkor most csak a festést erőltesd.Javítani szinte biztosan kell csak most nem látod. Kend le alapozóval és előjönnek a hibák.
Annyi gondod lehet a mostani festésből, hogy ha a fedőd egy erősebb higítós festék lesz akkor felcsipi az alapozódat.
Növekvő erősségbe:
szintetikus/lakkbenzin--->észter--->nitro--->aceton
Vhogy így van a sorrend, de ha nem akkor mindjárt kijavítanak, a neten meg most nincs időm megkeresni.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Madmax81 #12831 üzenetére
Nem teljesen, de a topikban sztem nincs olyan akivel ne lett volna kisebb nagyobb nézeteltérése, és én egy darabig nyelem a hülyeséget aztán úgy kikívánkozik, de a többiek meg nagyrészt csak legyintenek rá, ráadásul lehet ők teszik jól.
Nehezen viselem a hülyeséget na....[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
No hát Urak, közben azért haladok a hangsugárzóval, három egyszerűbb kérdésre szeretnék választ kapni.
Van egy kicsi (95x204 mm) előlap, 4 mm-es rétegelt lemezből. Ez takarja el a hangszórók kosarát.
Van itthon selyemfényű lakk (nem Milesi, hanem valami egyszerűbb termék), arra gondoltam, hogy lekenem és csiszolom párszor. Mehet? Esetleg valamivel bekenni a fát?Aztán a doboz ugye MDF, javítani nem kellett, nincsenek hézagok. Ezt pedig hengerelném Trinát univerzális alapozóval és csiszolnám. Aztán majd valahogyan tovább, ezt még el kell dönteni. Nem csinálok vele bajt?
A harmadik pedig egy elég meglepő ötlet, első halásra én is csak mosolyogtam rajta, de ha jobban végiggondolja az ember, jó is lehet. Szóval: öntapadós tapétát lakkozni. Benzines lakk nem oldja, és szerintem tetszetős felület érhető el vele. A furnérnál pedig olcsóbb és könnyebb felrakni, valamint jóval nagyobb a választék. Érdemes lenne ilyen irányba gondolkoznom? Amitől félek, hogy vagy egy nap, vagy egy év múlva nem akar-e lejönni a lakk.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
thyeby
őstag
válasz borat26 #12810 üzenetére
Persze, elő kell fúrni.
Ha ebből bármilyen méretűt a tölgybe előfúrás nélkül be bírsz hajtani, jó pénzért felfogadlak mesteremnek, sőt a fúrógépedet, bitjeidet is jól megnézem magamnak. Keményfához (vegyük most a 6x80-ast alapul) amit hozzá akarsz csavarozni, azt átfúrod D=6mm fúróval, amihez akarod csavarni, oda D=5mm előfúrás, és még így is nyikorogni fog a csavar, miközben behajtod. (Az akkumulátorod meg látványosan veszíti a szufláját elfele.)
Puhafához is érdemes előfúrni, mert így kizárod, hogy elrepeszd, de itt a D=5mm helyett D=4mm legyen az előfúrás. A D=6mm minden fafaj esetében javallott, ugyanis ha picit eltolja a csavar hegye behajtás közben maga fölött az anyagot, akkor hajthatod ki, kezdheted előröl.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Azt a hétezer forintosat én a lidiben vásároltam ötezerért. Eddig jól bírja a frontharcot. Könnyű - fél kézzel felkapom, összecsukható - a csomagtartóban alig foglal helyet, és erősebb, mint írta a manualja - a gázkazánomat is ezzel talicskáztam ki az udvarra, pedig az nem ötven kiló. Szeretem, és minden nap használom.
-
Márton111
aktív tag
válasz Speciali #12823 üzenetére
Távol álljon tőlem(!Sőt, megvettem a gyalujukat, tavaly,habár úa drága a késcsere, mintegy 4x-es pénz a mondjuk pl metabómhoz képest, de kisebb, könnyebb,és könnyebben visz,kevésbé szakít kilépéskor keresztszálnál.l).Én csak a te írásodat foglaltam össze.
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Madmax81 #12794 üzenetére
"az enyém egy fél gagyi azért is cserélgetem le egyenként az elhasználódott késeket ."
Ugyanezt teszem magam is az Extool készlettel. De ettől még nyugodt szívvel merem hobbistáknak ajánlani. Magam is ebből a készletből kiindulva tanultam meg, hogy milyen késekből is kell énnekem sokkal jobb, s hogy melyik lesz doszta elég ebből is.
Azért azt tudni érdemes, hogy amit belinkeltél, az nem Felder készlet. Valami külsős cég terméke. Azonban a Felder nem adja egy minőség alá a nevét semmihez, még akkor sem, ha nem ő gyártja.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Hú!
Baromi kívánatos rendszerek! De teljesen biztos, hogy többe kerültek a berendezések ebbe a műhelybe, mint az egész iskola tornatermestől.
Mindamellett, hogy elismerem a Festo meg is valósított filozófiáját, ennyi pénzért jobban jár valaki, ha vesz egy komplett CNC automatát.Több fa van, mint asztalos!
-
Márton111
aktív tag
Meg a gördeszka aminek a vázát meg a kerekét kell csak kicserélni...
De egyébként príma![ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz bbchris #12806 üzenetére
Én valahogy úgy tudnám definiálni a maró és a fűrész közötti különbséget hogy a fűrésszel ugye a fát elvágod a maróval pedig megmunkálod azaz nútolsz , falcolsz mintára marsz stb .
Bennem is kb. ez fogalmazódott meg, csak kíváncsi voltam az okostojásunk mit válaszol.
Köszi a kiegészítést
-
Márton111
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
-
Speciali
tag
-
Madmax81
aktív tag
Debrecenben mondta a CMT kereskedő, ők is forgalmazzák a Dimar márkát és a Freud-ot is , a marókések papírjait nézegetve a CMT és a Freud is olasz márka .
Nézegettem mindkét cég asztali marókéseit csak színeiben különböznek egymástól egymás mellé raktam mindkét katalógust még a megengedett legmagasabb fordulatszámok is egyeznek a leírásokban .1956-2010 07.22 Varga László
-
Speciali
tag
válasz Madmax81 #12801 üzenetére
A gyári gördeszkáról le kell szedni a kerekeket, és egy valamilyen lapra felfogatni a Festo deszkát, és erre a kerekeket. Valószínű, hogy nem a kerekek a gyenge láncszem, hanem a műanyag lap. De ha a kerekek is gyengék, akkor azokat is cserélni kell.
Persze ez sufnituning, de ha erős guriga kell, Festo patentokkal...
Egyébként szerintem az 50 kg is elég általában, de valószínűleg a dupláját is kibírja, az meg több mint elég.[ Szerkesztve ]
-
borat26
aktív tag
válasz Márton111 #12811 üzenetére
Nos amit az ismertetőben nem mondtak el, ez egy olyan csavartípus, aminek a kettős menete miatt nem oldható kötést eredményez. Ez a típus csak 6-os átmérőnél kezdődik, a legrövidebb 80 mm. Így nem lehet kisebb átmérőben megvásárolni. És nekem a tányérfejű csavar tetszik.
Bubi: a szappant megfontolom, a magmérete majd 2 mm kisebb, mint a menet külső átmérője.
[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Márton111
aktív tag
Én lelkesen behajtottam a forgácslapcsavart bükkfába , elvégre 18V 3A-s aksival bírja,a gép, csak rá kell tehénkedni,csak a csavarok elszakadtak
Keményfába elő kell fúrni. 6x 80 is túlzás sztem 5-ös csavar is elég,nem ajtópántot teszel fel, persze lehet hogy azért kell a vastagabb mert a rozsda később eszi szét,ez esetben 5-ös rozsdamentes csavart használnék (erről meg nem tudom mennyire könnyen pattan el, vagy pont erősebb minta horganyzott?)[ Szerkesztve ]
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Készítek egy asztalt a kerti kiülőm alá, aminek a ragasztott kávaját szeretném csavarkötéssel megerősíteni. Az asztal anyaga tölgy és a megerősítéshez használni az alábbi csavartípust használnám
A kérdésem, hogy elő kell-e fúrni ezeket a csavartípusokat? Saját véleményem szerint igen, mert még pl fenyő esetén simán behajtható, én úgy vélem elő kell fúrni.
Szóval én 6x80 és 8x80-as használnék. Tapasztalat, vélemény az előfúrás méretéről?[ Szerkesztve ]
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
Soká
senior tag
válasz bbchris #12806 üzenetére
"fűrésszel ugye a fát elvágod a maróval pedig megmunkálod azaz nútolsz"
Hasonlóképpen gondolom, azzal együtt, hogy felesleges a kérdést "túlrugózni", mert akkor jönnek a kivételek: fűrészlappal is lehet hornyot marni, és speciális esetben a marótárcsával is lehet(ne) átvágni anyagot. Bizonyos szempontból a fűrészlap egy speciális esete a marónak.
-
Soká
senior tag
válasz Madmax81 #12800 üzenetére
"A szakai azt mondta hogy a Freudnál gyakrabban előfordul..."
Remélem nem az Anest szakijáról van szó, mert ők ugyebár Dimar forgalmazók, tehát csak a másik két márkáról fognak rosszat mondani
A Dimar izraeli cég, EU-n kívüli, tehát elképzelhető, hogy eleve magasabb vámmal kerül be hozzánk, ezért is drágább.Amikor én vettem először ilyesmit, akkor azért vettem Dimar marókat, mert a CMT túl drágának tűnt, szóval nálam más "rangsor" rögzült. De ez egy pillanatnyi téves felmérés eredménye is lehet.
Félre ne érts, nekem fogalmam sincs, hogyan viszonyulnak egymáshoz ezek a gyártók, egyiket sem preferálom jobban, ahhoz alapos tesztelésnek kellene alávetni a holmijaikat, hogy egyértelmű különbséget lehessen tenni köztük. Fogalmam sincs, hogy forgalmukat tekintve hogyan viszonyulnak egymáshoz, az biztos, hogy lesik egymást és szinte fej-fej mellett lehetnek.
Lényeges kérdés lenne, hogy mindegyiknek van-e saját porkohászati üzeme vagy ők is veszik a keményfémlapkákat? -
adm
őstag
ismertek olyan épületasztalost pécsen, aki vállal bejárati ajtónál ajtófélfa cserét/megerősítést?
16core - 32thread - 64gb
-
bbchris
senior tag
Én valahogy úgy tudnám definiálni a maró és a fűrész közötti különbséget hogy a fűrésszel ugye a fát elvágod a maróval pedig megmunkálod azaz nútolsz , falcolsz mintára marsz stb . Fordulatban is van különbség köztük meg ugye a hordozótestben van eltérés , Marókéseknél a hordozótest jóval merevebb mint a fűrészlapoknál és a fogszám is kevesebb . Bár én csak éleztem őket de nagyjából valahogy így tudnám definiálni a különbséget . Lehet hogy egyszerűen írtam le de valami ilyesmi Meg a fog-lapkaminőségben is van különbség . A lamello egyértelmű marókés kategória a maga Z=6 fogszámmal valamint erősített hordozótesttel és ugye azzal nem vágsz hanem csak megmunkálsz . Lehet hogy tévedek mert nem ez a pontos megfogalmazás
-
jimy_l
tag
Hali!
Pont a múlthéten csináltam ilyet, én parafát tettem rá. A pilana-nál vettem gumírozott parafát 8mm vastag és elég kemény ahhoz, hogy tartós legyen. Palmafixee rákűdöd, oszt fogja mint szer a gatyát.[ Szerkesztve ]
Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.
-
Bubi
csendes tag
Gondolom a kisebbiket nézed, úgy 40 ezer körül. Ne vedd meg. 25 kilós eszterga nem eszterga, csak némi bádog meg vékonyfalú zártszelvény. Kinzo cimkével is árulták ezt még a Praktikerben, huszonpárezerért, de annyit sem ér, nem véletlenül fordul elő használtan, újszerű állapotban. Egyszer bekapcsolják, elég is belőle. Kérdezz inkább esztergályos topicban, jobban jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- iPhone topik
- Óra topik
- Egy korszak vége
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest