Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt320i
senior tag
válasz Patice #61998 üzenetére
Jogos amiket írtok, és át is gondoltam a helyzetet.
Mivel a házimozi erősítőm is és a tv-m is 1.4-es HDMI-vel van felszerelve eleve a HDR ki van lőve.
Ha jól tudom HDR tartalmakat 1080P-re nem készítenek, sőt 4K 30 fps-re se, csak 4K 60fps-re ami meg HDMI 2.0 (a/b) vagy 2.1.
Ahhoz hogy HDR-em legyen, kéne egy 2.0a-s házimozi erősítő (min 250 ezer) kéne egy HDR képes TV (min 180 ezer) és a HDR képes PC, ami megint kb 120-150 ezer ami össz-vissz 580K.
Ez az összeg meg felejtős, maradok a full HD-nál, 60 fps-el.Off, de érdekel egy két dolog, beszéljük meg:
Tv boxal, nem vagy nehezen lehet netezni.
Ezzel nem megoldható, elvileg ez simán kéne bírja:
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1667603.html?wid=1433363
Állítólag lehet hozzá billentyűzetet is tenni, de ha nem akkor a google assistensen keresztül beszéd alapon is lehet vele böngészni. (talán ez még kényelmesebb is)
Ezzel nem lehet torrentezni:
nem mókolható rá valahogy egy torrent kliens, androidos torrentkliens nincs?Ehhez mit szólnátok, szerintetek ez mennyire válna be:
[link] -
SunMount3r
nagyúr
válasz zsolt320i #62001 üzenetére
HDR-re valóban HDMI 2.0a kell. De 4K 30fps-ig HDR nélkül elég a HDMI 1.4 a TV-n és az erősítőn is. Ez utóbbihoz az kell, hogy a lejátszó tudja az auto freki és felbontásváltást (mert a GUI-t érdemesebb akkor 1080p / 60Hz-ne járatni), és ajánlott, hogy tudja a HDR->SDR konverziót. Ez PC-s alap esetén megoldható.
2. Ha van 4K-s, HDR-es TV-d, akkor egy HDMI splitter-el le lehet választani (1.4-es "jelen") a hangot az erősítő felé és a képet pedig csak a TV felé küldve, így nem kell HDMI 2.0a-s erősítő. Vagy: SPDIF csatin küldöd ki a PCM, DTS, DD hangot az erősítőbe, ugyan úgy digitális bitstream és akkor sem kell HDMI 2.0a-a erősítő.
De ah TV-t nem cserélsz, akkor sok értelme tényleg nincs FHD fölé menni. Itt legfeljebb csak az SD skálázás minősége fog számítani (ha kell egy kis "extra" képminőség, de a TV-k ezt alapból jó oldják meg). Ekkor jön képbe a MadVR és az IGP / VGA teljesítménye.
Android Box-oknál sok minden Firmware függő. Pl. épp a böngészésnél az én Box-omnál van egy olyan "baki", hogy a fizikai bill.-zet megnyomásával automatikusan felugrik a virtuális bill.-zet is. Megszokható, de van akit ez tud zavarni és az adott firmware-ben ki se lehet kapcsolni. Android-ra a tTorrent-et szokták ajánlgatni.
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #62003 üzenetére
2. Ha van 4K-s, HDR-es TV-d, akkor egy HDMI splitter-el le lehet választani (1.4-es "jelen") a hangot az erősítő felé és a képet pedig csak a TV felé küldve, így nem kell HDMI 2.0a-s erősítő.
Hogy tudod ezt többszöri alkalommal ilyen magabiztossággal leírni?
Nem egyszer írtam, hogy ez így önmagában nem működik, személyes tapasztalat!
Pontosan melyik az a HDMI splitter, ami kiküldi a tévére a 4K + HDR-t, ha a "mellé" aggatott AVR egyiket sem tudja?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
djnice
veterán
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #62005 üzenetére
Köszönöm!
Kérlek, hogy a jövőben kifejezetten ezt a típust nevezd meg, amikor HDMI splitter-t ajánlasz a fenti célra.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
zsolt320i
senior tag
válasz SunMount3r #62003 üzenetére
Thx mindenkinek az infókat.
Döntés 1: Akkor sztem a Beelink Gemini X45 lesz a kiszemelt, pedig nagyon megtetszett RK3399 X99 TV Box.
Döntés 2: Mivel nagyon drágák a jobb minőségű 4K TV-k és extrém drágák a jobb minőségű házimozik (a kiszemelt 400K felett van) maradok 1080P-nél a teljes rendszert tekintve.
Döntés 3: ha megnyerem az 5-ös lottót, akkor 55" LG oled+Anthem 520+HDR képes NUC lesz a nappaliban -
Patice
Topikgazda
válasz zsolt320i #62001 üzenetére
"Ha jól tudom HDR tartalmakat 1080P-re nem készítenek, sőt 4K 30 fps-re se, csak 4K 60fps-re ami meg HDMI 2.0 (a/b) vagy 2.1."
A mondat elejét cáfolnám, jelenleg a legtöbb 4K/HDR cucc az 23,976 fps - tudtommal - tehát HDMI2.0a kell minimum hozzá.
A Rockchip-es boxszal Android alatt szerintem ugyan úgy szenvedés lenne a böngészés, de mindenkinek más a preferenciája sebességet illetően, lehet neked elég lenne.
Beelink nem is rossz ajánlat, viszont ezzel nincs HDR-ed.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #62012 üzenetére
Még ma is van 7K körül
[link] -
BBéci
legenda
válasz zsolt320i #62008 üzenetére
Extrém drága a 400000 forintos házimozi?
Mutatok egy valóban extrém drága házimozi processzort, amihez pluszban kell hasonló kategóriájú végfok és hangdobozok.[Trinnov Altitude32]. Az alapkivitel ára 17500 dollár.55 colos UHD TV ajánlott nézési távolsága 1,5-1,7 méter! Ha pénz nem számít, akkor inkább Panasonic OLED, mint LG. SZVSZ.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #62012 üzenetére
Az elméleti lehetőségekkel semmi baj nincs, az ablakon kidobott tízezrekkel annál inkább.
Ezért kértelek meg arra, hogy konkretizáld az ajánlásod, mert a nevesített splitteren kívül sem a 10-20-30e Ft-os, de még a kétszer annyiba kerülő társaik sem tudják azt, amire ajánlottad.
-
SunMount3r
nagyúr
De tény, hogy van ami tudja. Állításom így helyes volt. A splittert is olyasmi -úgy látszik-, mint a média lejátszó. Van belőle ezer fajta, amiből jó ha 5-6 tudja azt, amit papíron ígérnek. Utána kell nézni alaposan, mint bármelyik technikai eszköznek... Ez a fórum is főleg erre való, ez a kiindulási alap.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #62016 üzenetére
A fórum inkább arra való, hogy saját tapasztalatokat osszunk meg, ne olyasmit, amit olvastunk valahol és nincs semmi biztosíték az igazság tartalmára.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #62019 üzenetére
Régebben egy 40000 dolláros Mark Levinson procival szemezgettem, tudtommal már nem kapható.
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #62016 üzenetére
Nem kell túlmagyarázni az állítgatásaid, csak fogalmazz kevésbé slendriánul, hogy megkímélj másokat az esetleges pénzkidobásoktól.
Nem először olvasom tőled, hogy az adott célra általánosan ajánlasz HDMI splitter-t.Azt sem értem, hogy most hogy jött ki a matekod erre az "5-6-ra az ezer darabból".
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #62022 üzenetére
Nem vagyunk rajtad, ezért lepattanni sem tudunk.
Ha olyasmit írsz, amit mi másképp látunk, gondolunk, azt ezután is kifogásolni fogjuk. Ez is a fórumozás sajátossága.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
50ST60 Plazmára szeretném megoldani, hogy HBO GO nézhető legyen azonban nincs ilyen applikációja a tv-nek és nem is lesz. Kaptam tippet, hogy egy google chromecast 2-vel ez megoldható lenne.
Kérdésem, hogy EZ az a chromecast vagy ez egy koppintás de megfelelő a célra? Csak hbo go hd minőségű lejátszása és youtube videók lejátszása lenne a feladata.
Ha van más és könnyen használható megoldás, szívesen veszem.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
SunMount3r
nagyúr
Pi-n Libre Elec-et futtatsz? KODI alá van YT add-on és ha jól tudom van HBO GO add-on is. Bár lehet módokolósak egy kicsit, valamint néha gond lehet velük, ha a változtatnak valamit a szolgáltatói. De egy próbát megér, ha 0Ft-os a dolog.
Esetleg egy olcsó Amlogic Box, még Android-al is (talán ezek jobbak úgy, mint LE + KODI-val) aminek van viszonylag rendes Android firmware-je.
Úgy hallottam a MECOOL M8S PRO Plus ilyen, de lehet van még egy pár. Itt érdeklődj.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
válasz SunMount3r #62027 üzenetére
Köszi!
Szerettem a mókolást de már nem. Vagyis nem sok időm van rá
Azért nem 0 ft-os a projekt, úgyhogy inkább eszközt nézek, de ha hétvégén lesz időm megnázem amit írtál.
Köszi!F.K.T.
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #62027 üzenetére
Andoid app-al a HBO GO max 480p, függetlenül a Widevine szintjétől.
-
-
blakey
titán
Apple TV-re van normális HBO GO applikáció is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csabroncka
addikt
válasz blakey #62032 üzenetére
Kérdés mi a normális, sajnos a böngészős verzió minőségét az sem éri el - nyilván erről nem az apple tehet, még arra sem képesek (HBO magyarország), hogy többcsatornás hang legyen rajta...... no comment (természetesen amcsiban minden oké)
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
blakey
titán
válasz Csabroncka #62033 üzenetére
A teljes támogatottság adott, olyan felbontásban amit a szolgáltatás nyújt, sajnos nincs előfizetésem, hogy most megnézzem.
Magyarul rendes app van tvOS-re, jobb, mint Androidra.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
Aztán: ATV 4K HD audio vs. PCM vélemény.
És: The “Realtek 4K banding bug” appears here too, but you can easily bypass it by manually selecting 4K@23.976, 12bit and 4:2:2 video options (deselect every auto/EDID option as well). [link]
Valamint jó tudni, hogy a Dune-n a Netfilx csak sztereó hanggal megy.
És még nem értem a Thread végére.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #62035 üzenetére
És a cáfolat, hogy azokkal a beállításokkal mégiscsak banding-el a Dune HD Pro 4K...
Valamint páran "zöld képernyőre", video leállásokra és újraindulgatásokra is panaszkodnak.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz SunMount3r #62036 üzenetére
Sajtó-szemlézel?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #62037 üzenetére
Fórum. Ez is egy Fórum amúgy, ahol épp ezt megkérdezted. A cikk csak ráadás.
-
preludium975
tag
Üdv!
Ezekre a vágyakra milyen lejátszó lenne a legjobb?
Olyan setupban használom a lejátszókat, hogy gépről nézem a filmeket, két képernyő van, a monitorom, és a TV-m. A monitorom 60Hz-en megy, a TV pedig 24-en.
Eddig MPC-HC-t használtam madVR-ral, a kép tökéletes is volt, de ha optikain megy ki a hang, akkor elkezd laggolni, majd végleg elnémul.
VLC-nél okés a hang, viszont ott meg a kép szaggat néha.
Potplayert nézegettem, de az meg nem az alapértelmezett feliratot kezeli elsődlegesként, hanem ami neki tetszik.
Milyen olyan lejátszót ajánlotok, ahol nincs baj az spdif-es hanggal, és a kép se szaggat, feliratokat meg jól kezeli?
-
Patice
Topikgazda
válasz preludium975 #62039 üzenetére
KodiDS Player
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
psg5
veterán
Ipadről kitudom tükrözni 50st60 plazmara hbo go-t?
Vagy ez láma kérdés?F.K.T.
-
preludium975
tag
válasz SunMount3r #62041 üzenetére
Nem hardveres hiba, mert VLC-n tökéletes a hang.
-
Beni2360
félisten
válasz preludium975 #62044 üzenetére
Szerintema trió végett van a gubanc. Gépre 60 Hz-n Tv-re meg 24 Hz kelleni helyt állnia. Bele gabalyodik.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SunMount3r
nagyúr
válasz preludium975 #62044 üzenetére
Akkor a tippem második része. Továbbra sem magyarázza semmi, hogy az MPCHC-val miért nem jó, hacsak nem a beállítások.
[ Szerkesztve ]
-
Tottu
senior tag
Sziasztok,
Már egy ideje nézelődöm, hogy milyen média lejátszót kellene venni és eddig a HiMedia Q10 mellett tettem le a voksomat, mert meggyőzött a HiSilicon Hi3798C V200 processor, amit a Dolbyval közösen fejlesztettek ki.
Számomra a lényeg, hogy a lehető legjobb képi és hangminőséget érjem el, viszont a Q10 esetén elég sok szoftveres hibáról lehet olvasni, így félek attól, hogy hiába van jó hardver alatta, ha nem tudják kihasználni.
Mostanában amit láttam és kezd meggyőző lenni az a Minix Neo U9-H, viszont itt attól tartok, hogy a Hi3798C V200 processor hiánya miatt nem kapom meg ugyanazt a minőséget kép és hang terén mint amit a HiMedia estén.
Esetleg erről van valakinek tapasztalata, hogy gyakorlatban mit jelent a Hi3798C V200 processor?
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
djnice
veterán
A HiMedia-nál a "képjavítót" úgyis kikapcsolnád, mert villogást okoz.
SD felskálázásban egyik sem túl jó, 1080p esetén pedig már csak a chroma upsampling és a clipping fogja befolyásolni a képminőséget. Ebben az S912 jól szerepel, a HiMedia kérdéses, még nem láttam erre vonatkozó tesztet. A Minix-nél nem lesz szoftveres hibád ha CoreELEC-kel fogod használni. -
Tottu
senior tag
válasz djnice #62048 üzenetére
Én egy 4K-es TV-hez használnám és ha elérhető, akkor 4K-s filmeket nézünk majd rajta.
Ha jól értem, akkor ezek között a körülmények között nem lesz számottevő különbség képben és hangban a két eszköz között?
HiMedia fórumában is bepillantottam az előbb és elég sok panasz van a firmware-re... Konkrétan alig haladnak hónapok, évek óta a hibák javításával.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
SunMount3r
nagyúr
Itt is van Topic-ja és az összefoglalóban minden lényeges hiba és hiányosság fel van ott sorolva. És az is, hogy a 2.0.6-os firmware-el 4K / HDR-e normálisan muzsikál és, hogy eddigre mik lettek már javítva. Képminősége nagyon jó (nem kell hozzá az Imprex), de én sem tudok összevetést pl. az Amlogic-os LE-vel. Deinterlace, SD videók minősége is rendben, ha normális a forrás is, néztem már olyan DVD-t, ami szinte HD lett volna. A Futeko-n a 2.0.6 utáni verziókra azért van a legtöbb panasz, mert új hibákat hoztak és azóta nem javították őket. De ott az összefoglaló, kb. minden lényeges benne van.
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest