Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Itt is van Topic-ja és az összefoglalóban minden lényeges hiba és hiányosság fel van ott sorolva. És az is, hogy a 2.0.6-os firmware-el 4K / HDR-e normálisan muzsikál és, hogy eddigre mik lettek már javítva. Képminősége nagyon jó (nem kell hozzá az Imprex), de én sem tudok összevetést pl. az Amlogic-os LE-vel. Deinterlace, SD videók minősége is rendben, ha normális a forrás is, néztem már olyan DVD-t, ami szinte HD lett volna. A Futeko-n a 2.0.6 utáni verziókra azért van a legtöbb panasz, mert új hibákat hoztak és azóta nem javították őket. De ott az összefoglaló, kb. minden lényeges benne van.
-
Tottu
senior tag
válasz djnice #62048 üzenetére
Én egy 4K-es TV-hez használnám és ha elérhető, akkor 4K-s filmeket nézünk majd rajta.
Ha jól értem, akkor ezek között a körülmények között nem lesz számottevő különbség képben és hangban a két eszköz között?
HiMedia fórumában is bepillantottam az előbb és elég sok panasz van a firmware-re... Konkrétan alig haladnak hónapok, évek óta a hibák javításával.
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
djnice
veterán
A HiMedia-nál a "képjavítót" úgyis kikapcsolnád, mert villogást okoz.
SD felskálázásban egyik sem túl jó, 1080p esetén pedig már csak a chroma upsampling és a clipping fogja befolyásolni a képminőséget. Ebben az S912 jól szerepel, a HiMedia kérdéses, még nem láttam erre vonatkozó tesztet. A Minix-nél nem lesz szoftveres hibád ha CoreELEC-kel fogod használni. -
Tottu
senior tag
Sziasztok,
Már egy ideje nézelődöm, hogy milyen média lejátszót kellene venni és eddig a HiMedia Q10 mellett tettem le a voksomat, mert meggyőzött a HiSilicon Hi3798C V200 processor, amit a Dolbyval közösen fejlesztettek ki.
Számomra a lényeg, hogy a lehető legjobb képi és hangminőséget érjem el, viszont a Q10 esetén elég sok szoftveres hibáról lehet olvasni, így félek attól, hogy hiába van jó hardver alatta, ha nem tudják kihasználni.
Mostanában amit láttam és kezd meggyőző lenni az a Minix Neo U9-H, viszont itt attól tartok, hogy a Hi3798C V200 processor hiánya miatt nem kapom meg ugyanazt a minőséget kép és hang terén mint amit a HiMedia estén.
Esetleg erről van valakinek tapasztalata, hogy gyakorlatban mit jelent a Hi3798C V200 processor?
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
SunMount3r
nagyúr
válasz preludium975 #62044 üzenetére
Akkor a tippem második része. Továbbra sem magyarázza semmi, hogy az MPCHC-val miért nem jó, hacsak nem a beállítások.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz preludium975 #62044 üzenetére
Szerintema trió végett van a gubanc. Gépre 60 Hz-n Tv-re meg 24 Hz kelleni helyt állnia. Bele gabalyodik.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
preludium975
tag
válasz SunMount3r #62041 üzenetére
Nem hardveres hiba, mert VLC-n tökéletes a hang.
-
psg5
veterán
Ipadről kitudom tükrözni 50st60 plazmara hbo go-t?
Vagy ez láma kérdés?F.K.T.
-
Patice
Topikgazda
-
preludium975
tag
Üdv!
Ezekre a vágyakra milyen lejátszó lenne a legjobb?
Olyan setupban használom a lejátszókat, hogy gépről nézem a filmeket, két képernyő van, a monitorom, és a TV-m. A monitorom 60Hz-en megy, a TV pedig 24-en.
Eddig MPC-HC-t használtam madVR-ral, a kép tökéletes is volt, de ha optikain megy ki a hang, akkor elkezd laggolni, majd végleg elnémul.
VLC-nél okés a hang, viszont ott meg a kép szaggat néha.
Potplayert nézegettem, de az meg nem az alapértelmezett feliratot kezeli elsődlegesként, hanem ami neki tetszik.
Milyen olyan lejátszót ajánlotok, ahol nincs baj az spdif-es hanggal, és a kép se szaggat, feliratokat meg jól kezeli?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Mezga Aladár #62037 üzenetére
Fórum. Ez is egy Fórum amúgy, ahol épp ezt megkérdezted. A cikk csak ráadás.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz SunMount3r #62036 üzenetére
Sajtó-szemlézel?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #62035 üzenetére
És a cáfolat, hogy azokkal a beállításokkal mégiscsak banding-el a Dune HD Pro 4K...
Valamint páran "zöld képernyőre", video leállásokra és újraindulgatásokra is panaszkodnak.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Aztán: ATV 4K HD audio vs. PCM vélemény.
És: The “Realtek 4K banding bug” appears here too, but you can easily bypass it by manually selecting 4K@23.976, 12bit and 4:2:2 video options (deselect every auto/EDID option as well). [link]
Valamint jó tudni, hogy a Dune-n a Netfilx csak sztereó hanggal megy.
És még nem értem a Thread végére.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Csabroncka #62033 üzenetére
A teljes támogatottság adott, olyan felbontásban amit a szolgáltatás nyújt, sajnos nincs előfizetésem, hogy most megnézzem.
Magyarul rendes app van tvOS-re, jobb, mint Androidra.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Csabroncka
addikt
válasz blakey #62032 üzenetére
Kérdés mi a normális, sajnos a böngészős verzió minőségét az sem éri el - nyilván erről nem az apple tehet, még arra sem képesek (HBO magyarország), hogy többcsatornás hang legyen rajta...... no comment (természetesen amcsiban minden oké)
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
blakey
titán
Apple TV-re van normális HBO GO applikáció is.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #62027 üzenetére
Andoid app-al a HBO GO max 480p, függetlenül a Widevine szintjétől.
-
psg5
veterán
válasz SunMount3r #62027 üzenetére
Köszi!
Szerettem a mókolást de már nem. Vagyis nem sok időm van rá
Azért nem 0 ft-os a projekt, úgyhogy inkább eszközt nézek, de ha hétvégén lesz időm megnázem amit írtál.
Köszi!F.K.T.
-
SunMount3r
nagyúr
Pi-n Libre Elec-et futtatsz? KODI alá van YT add-on és ha jól tudom van HBO GO add-on is. Bár lehet módokolósak egy kicsit, valamint néha gond lehet velük, ha a változtatnak valamit a szolgáltatói. De egy próbát megér, ha 0Ft-os a dolog.
Esetleg egy olcsó Amlogic Box, még Android-al is (talán ezek jobbak úgy, mint LE + KODI-val) aminek van viszonylag rendes Android firmware-je.
Úgy hallottam a MECOOL M8S PRO Plus ilyen, de lehet van még egy pár. Itt érdeklődj.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
Sziasztok!
50ST60 Plazmára szeretném megoldani, hogy HBO GO nézhető legyen azonban nincs ilyen applikációja a tv-nek és nem is lesz. Kaptam tippet, hogy egy google chromecast 2-vel ez megoldható lenne.
Kérdésem, hogy EZ az a chromecast vagy ez egy koppintás de megfelelő a célra? Csak hbo go hd minőségű lejátszása és youtube videók lejátszása lenne a feladata.
Ha van más és könnyen használható megoldás, szívesen veszem.[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #62022 üzenetére
Nem vagyunk rajtad, ezért lepattanni sem tudunk.
Ha olyasmit írsz, amit mi másképp látunk, gondolunk, azt ezután is kifogásolni fogjuk. Ez is a fórumozás sajátossága.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #62016 üzenetére
Nem kell túlmagyarázni az állítgatásaid, csak fogalmazz kevésbé slendriánul, hogy megkímélj másokat az esetleges pénzkidobásoktól.
Nem először olvasom tőled, hogy az adott célra általánosan ajánlasz HDMI splitter-t.Azt sem értem, hogy most hogy jött ki a matekod erre az "5-6-ra az ezer darabból".
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
BBéci
legenda
válasz Csabroncka #62019 üzenetére
Régebben egy 40000 dolláros Mark Levinson procival szemezgettem, tudtommal már nem kapható.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz SunMount3r #62016 üzenetére
A fórum inkább arra való, hogy saját tapasztalatokat osszunk meg, ne olyasmit, amit olvastunk valahol és nincs semmi biztosíték az igazság tartalmára.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
SunMount3r
nagyúr
De tény, hogy van ami tudja. Állításom így helyes volt. A splittert is olyasmi -úgy látszik-, mint a média lejátszó. Van belőle ezer fajta, amiből jó ha 5-6 tudja azt, amit papíron ígérnek. Utána kell nézni alaposan, mint bármelyik technikai eszköznek... Ez a fórum is főleg erre való, ez a kiindulási alap.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #62012 üzenetére
Az elméleti lehetőségekkel semmi baj nincs, az ablakon kidobott tízezrekkel annál inkább.
Ezért kértelek meg arra, hogy konkretizáld az ajánlásod, mert a nevesített splitteren kívül sem a 10-20-30e Ft-os, de még a kétszer annyiba kerülő társaik sem tudják azt, amire ajánlottad.
-
BBéci
legenda
válasz zsolt320i #62008 üzenetére
Extrém drága a 400000 forintos házimozi?
Mutatok egy valóban extrém drága házimozi processzort, amihez pluszban kell hasonló kategóriájú végfok és hangdobozok.[Trinnov Altitude32]. Az alapkivitel ára 17500 dollár.55 colos UHD TV ajánlott nézési távolsága 1,5-1,7 méter! Ha pénz nem számít, akkor inkább Panasonic OLED, mint LG. SZVSZ.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz SunMount3r #62012 üzenetére
Még ma is van 7K körül
[link] -
Patice
Topikgazda
válasz zsolt320i #62001 üzenetére
"Ha jól tudom HDR tartalmakat 1080P-re nem készítenek, sőt 4K 30 fps-re se, csak 4K 60fps-re ami meg HDMI 2.0 (a/b) vagy 2.1."
A mondat elejét cáfolnám, jelenleg a legtöbb 4K/HDR cucc az 23,976 fps - tudtommal - tehát HDMI2.0a kell minimum hozzá.
A Rockchip-es boxszal Android alatt szerintem ugyan úgy szenvedés lenne a böngészés, de mindenkinek más a preferenciája sebességet illetően, lehet neked elég lenne.
Beelink nem is rossz ajánlat, viszont ezzel nincs HDR-ed.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
zsolt320i
senior tag
válasz SunMount3r #62003 üzenetére
Thx mindenkinek az infókat.
Döntés 1: Akkor sztem a Beelink Gemini X45 lesz a kiszemelt, pedig nagyon megtetszett RK3399 X99 TV Box.
Döntés 2: Mivel nagyon drágák a jobb minőségű 4K TV-k és extrém drágák a jobb minőségű házimozik (a kiszemelt 400K felett van) maradok 1080P-nél a teljes rendszert tekintve.
Döntés 3: ha megnyerem az 5-ös lottót, akkor 55" LG oled+Anthem 520+HDR képes NUC lesz a nappaliban -
TCr
veterán
válasz SunMount3r #62005 üzenetére
Köszönöm!
Kérlek, hogy a jövőben kifejezetten ezt a típust nevezd meg, amikor HDMI splitter-t ajánlasz a fenti célra.
-
djnice
veterán
-
TCr
veterán
válasz SunMount3r #62003 üzenetére
2. Ha van 4K-s, HDR-es TV-d, akkor egy HDMI splitter-el le lehet választani (1.4-es "jelen") a hangot az erősítő felé és a képet pedig csak a TV felé küldve, így nem kell HDMI 2.0a-s erősítő.
Hogy tudod ezt többszöri alkalommal ilyen magabiztossággal leírni?
Nem egyszer írtam, hogy ez így önmagában nem működik, személyes tapasztalat!
Pontosan melyik az a HDMI splitter, ami kiküldi a tévére a 4K + HDR-t, ha a "mellé" aggatott AVR egyiket sem tudja?https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
SunMount3r
nagyúr
válasz zsolt320i #62001 üzenetére
HDR-re valóban HDMI 2.0a kell. De 4K 30fps-ig HDR nélkül elég a HDMI 1.4 a TV-n és az erősítőn is. Ez utóbbihoz az kell, hogy a lejátszó tudja az auto freki és felbontásváltást (mert a GUI-t érdemesebb akkor 1080p / 60Hz-ne járatni), és ajánlott, hogy tudja a HDR->SDR konverziót. Ez PC-s alap esetén megoldható.
2. Ha van 4K-s, HDR-es TV-d, akkor egy HDMI splitter-el le lehet választani (1.4-es "jelen") a hangot az erősítő felé és a képet pedig csak a TV felé küldve, így nem kell HDMI 2.0a-s erősítő. Vagy: SPDIF csatin küldöd ki a PCM, DTS, DD hangot az erősítőbe, ugyan úgy digitális bitstream és akkor sem kell HDMI 2.0a-a erősítő.
De ah TV-t nem cserélsz, akkor sok értelme tényleg nincs FHD fölé menni. Itt legfeljebb csak az SD skálázás minősége fog számítani (ha kell egy kis "extra" képminőség, de a TV-k ezt alapból jó oldják meg). Ekkor jön képbe a MadVR és az IGP / VGA teljesítménye.
Android Box-oknál sok minden Firmware függő. Pl. épp a böngészésnél az én Box-omnál van egy olyan "baki", hogy a fizikai bill.-zet megnyomásával automatikusan felugrik a virtuális bill.-zet is. Megszokható, de van akit ez tud zavarni és az adott firmware-ben ki se lehet kapcsolni. Android-ra a tTorrent-et szokták ajánlgatni.
-
zsolt320i
senior tag
válasz Patice #61998 üzenetére
Jogos amiket írtok, és át is gondoltam a helyzetet.
Mivel a házimozi erősítőm is és a tv-m is 1.4-es HDMI-vel van felszerelve eleve a HDR ki van lőve.
Ha jól tudom HDR tartalmakat 1080P-re nem készítenek, sőt 4K 30 fps-re se, csak 4K 60fps-re ami meg HDMI 2.0 (a/b) vagy 2.1.
Ahhoz hogy HDR-em legyen, kéne egy 2.0a-s házimozi erősítő (min 250 ezer) kéne egy HDR képes TV (min 180 ezer) és a HDR képes PC, ami megint kb 120-150 ezer ami össz-vissz 580K.
Ez az összeg meg felejtős, maradok a full HD-nál, 60 fps-el.Off, de érdekel egy két dolog, beszéljük meg:
Tv boxal, nem vagy nehezen lehet netezni.
Ezzel nem megoldható, elvileg ez simán kéne bírja:
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1667603.html?wid=1433363
Állítólag lehet hozzá billentyűzetet is tenni, de ha nem akkor a google assistensen keresztül beszéd alapon is lehet vele böngészni. (talán ez még kényelmesebb is)
Ezzel nem lehet torrentezni:
nem mókolható rá valahogy egy torrent kliens, androidos torrentkliens nincs?Ehhez mit szólnátok, szerintetek ez mennyire válna be:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest