Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
válasz Potenza #45898 üzenetére
Előre kell menni. A h265 és a 4K fontos lehet esetleg. A HDMI 2.0 még kérdéses számomta, ha a nagyjátékfilmek továbbra is 24p-ben jönnek ki. Ha viszont 60p lesz, akkor leszek "bajban", mert nem tudja a Q5 4K ezt a szabványt, de elkeseredni azért nem fogok (Annyira azért nem drága). Ha meglévő lemezeimről néznék valamit, beripelem Pc-n. Ezt a kényelmetlenséget tudomásul vettem. Az igények pontos ismeretével könnyebb lesz a választás...
(#45899) Multibit:
Mint írtam, ha fizetnének, akkor se vennék lemezes lejátszót többet.
Ráadásul az itthoni BD lemez eladások nem is arra utalnak, hogy BD lemezeket játszanának le az emberek rajta. Nem is értem, minek veszik. A Disney ki is vonult itthonról a BD forgalmazásból.[ Szerkesztve ]
-
Potenza
csendes tag
Csak az a bajom hogy minden termék amit Magyarországon kínálnak 3-4 éves konstrukció és mivel most szeretnék belekezdeni arra gondoltam új termék pár évig még tarja magát mire a többiek is kijönnek újakkal . És akkor még ez mind szép és jó a hogy ezt elgondoltam de hogy fogom mindezt összekötni belőni háátt lesz mit olvasnom a neten sajnos mire képbe kerülök de nagyon szeretnék már én is kényelmesen filmezni lemez nélkül.
-
c4
őstag
válasz Potenza #45894 üzenetére
Én anno elálltam a vásárlástól. Azóta van már új FW is, de a cég előzményei alapján jobb tutira menni. Más készülék mellett horgonyoztam le végül is, nem bántam meg. Olcsóbb is, és a lezdetek óta kevesebb a gondja is. Hibátlan és gondmentes médialejátszó meg nincs, azt most tervezik.
(#45895) Multibit :
A 22 Jump Street esetén például nem olvastam sehol anyázást, hogy a védelem miatt gond lett volna a lejátszással (médialejátszóval) rip-ek esetén...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #45893 üzenetére
Az általa linkelt lejátszó is mindent lejátszik. Letöltött filmeken is lehet Cinavia, nekem van ilyenem, Dune-vel tudom megnézni eredeti hanggal, BD-lejátszón 20 perc után megáll és hangsávot kell váltani, úgy továbbmegy.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
Bocs, bele kérdezhetnék én is mert hasonló dolog érdekelne.
Milyen optikai lemezeid vannak? nincs otthon DVD lejátszód? nekem 3 db is van + 1 BR.
Azért 30-40 K közt már kapható 3D BR ami elég sok más filmet is lejátszik + az USB port.
A letöltött filmeken már nincs védelem szvszBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
c4
őstag
válasz Potenza #45891 üzenetére
Popcorn vásárlás előtt alaposan kérdezz körbe a Popcorc topikjában, hogy azok a szolgáltatások, amiket szeretnél használni, biztosan és stabilan működnek-e...
-
Potenza
csendes tag
Ha erre a pár gondolatomra kapok némi megerősítést meg + ötleteket akkor eljutnánk az eredeti kérdésre melyik médialejátszó fogja ezt nekem megoldani én a Popcorn Hour VTEN gondoltam .
-
blakey
titán
Lehet bármely hangsávban, nem is írtam, hogy nem, de többnyire egy hangsáv tartalmazza és az általában az eredeti.
(#45886) ZÁEL
Le fogja játszani, ISO-kat kicsomagolva az m2ts-eket is vinni fogja.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
c4
őstag
válasz blakey #45884 üzenetére
Lehet bármely hangsávban. (Mondjuk DVD-re tenni már túlzás) De ma már nem nagyon találkozol ilyen gonddal.
(#45886) ZÁEL:
Nem tudom, a DVD idejében fogadtam meg, hogy az életben többet nem veszek lemezes lejátszót.
Kérdezz rá a BD lejátszós topikban.(Pláne, hogy jön a 4K, a h265...)
[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
A másolásvédelem akkor fontos, ha gyári BD lemezeid vannak. Ráadásul a BD lejátszódat is frissíteni kell, ha a másolásvédelmi protokoll változik. A népszerű asztali médialejátszók nem véletlenül népszerűek: több millió ember használja őket nap mint nap nagyobb gondok nélkül...
-
blakey
titán
Ha az eredeti anyag tartalmaz Cinavia védelmet és azt nem vették ki akkor mindegy milyen formátum vagy konténer, van benne Cinavia, nálam van ilyen film. DVD is van Cinavia védelemmel, szóval mindegy milyen anyagról beszélünk.
(#45883) ZÁEL
2012 tavasza óta minden lejátszó tartalmaz ilyen védelmet, lemezeknél nem mindenki alkalmazza. Ahogy már írtam, 1X futottam bele, hangsávot váltva tovább ment a lejátszás. 2012 előtti eszközöknél nem volt kötelező a Cinavia, ettől függetlenül van amelyik gyártó már beletette. 90%-ban nem úszod meg a Cinaviat, használtpiacon régebbi médialejátszókat tudnál venni, de ezeknél az optikai meghajtó nem 100%-os, a BD-lejátszók meg még nem feltétlenül támogatták az NTFS-t, némelyik igen, de már minimum 3,5-4 éves készülékekről beszélünk.[ Szerkesztve ]
-
ZÁEL
tag
válasz blakey #45881 üzenetére
Nem parázok, csak nem szeretnék úgy járni, hogy veszek egy több 10ezer forintos készüléket, amit aztán nem tudok használni és csak ott áll porfogónak és kidobtam egy csomó pénzt.
Ezért érdeklődtem ennyire erről a másolásvédelemről és arról is, hogy milyen készülékkel járok jobban. -
blakey
titán
Nem minden film tartalmaz Cinavia-t és ha igen akkor kb. 20 perc után jelezni fogja a lejátszó, ráadásul csak egyik hangsáv tartalmazza, másik hangsávval nézheted, független attól, hogy HD vagy nem. 1X találkoztam az elmúlt több száz filmem megnézése során ilyen védelemmel, de másik hangsávra váltva végig ment a film. Nem kell ennyire parázni, ráadásul sok olyan filmből már kivették ami eredetileg tartalmazta, legalábbis úgy tudom, hogy már megoldható.
-
Potenza
csendes tag
Na jó ez csak 1 gondolat volt Mivel a médialejátszót mindenképp roturbe kötöm akkor elméletileg látja a hálózatot az össze gépet amit ráteszek így gondolom a merevlemezeket mind látja ami ebben a routerben van ez nekem megfelel . A Pc meghajtója csak egy+ ötlet lett volna .
nekem is rengeteg számszerűen 1200 plusz mínusz pár darab dvd-m van de le kell mondanom erről meghagyom a régi dvd-t ha azokat akarom nézni a többi meg már külső merevlemezen pihen majd a médialejátszó mellet ha meg akarnám tartani kb ezek a lehetőségek ha meg meghalna a dvd akkor 1 külső dvdt rá lehet csatlakoztatni és tovább tudom nézni őket amíg tönkre nem mennek. -
c4
őstag
Valamit nagyon keversz. Az mkv egy konténer, ugyanúgy, mint az avi, Ts, m2ts, mov... A BD lemezeken található DTS-HD és TrueHD hangokat hívjuk HD hangoknak. A DTS (768 és 1500) és ac3 (128-640-ig) már veszteséges tömörítéssel készülnek, így kiesnek a HD hang tartományból. Mindennek semmi köze a képhez.
Lehet BD ripet készíteni akár HD hanggal is. De akkor a fájlnév tartalmazza a DTS-HD vagy TrueHD tagot is.Pl: San Andreas 2015.BluRay.1080p.x265.HEVC.TrueHD Atmos.HuN-verpistike.
Mkv-ban nincs cinavia védelem.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Rossz helyre címezted. Nem én "spilázom túl". Ő jött elő a Cinavia védelemmel (ezért egyszerű megoldás az olcsó BD-játékos). Ha olyan egyszerű lenne a BD-játszók mediaplayerként használata, nem lenne szükség erre a topikra. Úgyhogy ezt inkább ne javasold!
(#45877) ZÁEL:
Ha nem Cinavia-s hangsávval készült, akkor nem.[ Szerkesztve ]
-
-
c4
őstag
válasz Potenza #45870 üzenetére
Szerintem nem. Hálózati megosztás nélkül tuti nem. Lemezmeghajtót még sosempróbáltam megosztani. De például a Pc hálózatról látja a Dune-be tett DVD lemezt, de a BD-t már nem...
"Magyarul szólván mondjak le az eredeti DVD és BD lemezeim lejátszásáról,"
Ha DVD lemezre írtad, lejátszhatod olyan lejátszón, ami elfogad külső DVD meghajtót.
A letöltött, vinyón tárolt anyagok meg lejátszhatók mindennel, csak a menüt a képen látható módon fogod látni.[ Szerkesztve ]
-
Potenza
csendes tag
Akkor elméletileg az is lehetséges lenne hogy a lemezt beteszem mondjuk a Pc olvasóba és beolvasás után akár meg is tudja jeleníteni anélkül hogy bemásolnám a vinyóra?
-
c4
őstag
Félreértetted. Ha nincs optikai meghajtód, logikus, hogy nem tudsz optikai lemezt betenni. A megoldás: beripeled Pc-n vinyóra. A BD riprek mindegyike élvezhető, nem tartalmaz cinavia védelmet, csak a HD hang.
Még olyan megoldás is lehetséges, hogy külső DVD olvasót csatlakoztatsz a médialejátszóra, már amelyik elfogadja. (Dune, Popcorn igen), Akkor optikai lemezt is lejátszhatsz. BD lemez már macerásabb, pont a BD liszensz hiánya miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
Az iso lemezkép, ami tartalmazhat BD-t, DVD-t is...
Köszönöm, ezt nem tudtamHa fizikai lemezt szeretne nézni
Igen azt akar(t).(#45867) ZÁEL:
Ha jól értelek, akkor vagy lemondok az optikai lemezeim megnézéséről, mert különben csak drága gépet tudok venni.
Nem. A lemezeidet ISO-ba tudo rakni, vagy MKV-ba remuxolni (lásd: MakeMKV).A Cinavia védelem ellen pedig csak régi (Cinaviát nem ismerő) készülékekkel tudsz védekezni.
[ Szerkesztve ]
-
-
c4
őstag
válasz Multibit #45862 üzenetére
Ööööö... Az iso lemezkép, ami tartalmazhat BD-t, DVD-t is... Mindkét esetben a lite üzemmód műxik.
Ha fizikai lemezt szeretne nézni, ahhoz lemezmeghajtó kell. Arról lejjebb már értekeztetek, hogy néhány - nem túl olcsó modell - rendelkezik ilyennel. Ha könyvtárszerkezetes BD struktúra a kérdés, a filmet tartalmazó m2ts kitallózása vagy áthelyezése egy egyszerű könyvtárba megoldja a kérdést. De akár mkv remux is készíthető, ha ezzel akar valaki babrálni szabadidejében. A Cinavia védelem olyannak nem jelent nagy gondot, aki például magyar szinkronnal nézi a filmeket. Nem tudok sok olyan magyar hangsávról, amiben elhelyezték volna ezt a védelmet. többnyire az eredeti HD hangsáv tartalmazza ezt a védelmet. a "core" hang már nem, emlékeim szerint.(#45863) ZÁEL:
A példáid mindegyike lejátszható gond nélkül. Nem HD hangokról beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Megjegyzem, a Cinavia védelem (minden korszerű BD lejátszó gyári FW-je kötelezően tartalmazza) akkor is működik, ha pl. moziban kamerával felvett filmet nézel.
A Cinavia védelem kódja a hangsávba van bekódolva, az emberi fülnek hallhatatlan frekvencia tartományban. -
ZÁEL
tag
-
Multibit
nagyúr
Az a baj, hogy a kérdező kolléga nem (csak) ISO-kat használna:
ami MKV-t is lejátszik és feliratot is, de tudjon BLuRay-t is lejátszani
...
Azt szeretném, hogy mindent játszon le, mert vannak DVD-k is, amiket szeretnék majd még megnézni.Tehát optikai meghajtós gépet keres olcsón.
-
c4
őstag
Ha nem kell menü, mindegy, mit veszel a felsoroltakból. A "Lite" mód biztosítja, hogy kiválasztható legyen a BD iso estén a főfilm, az esetleges extrák. Felirat és hangváltás is működik.
"Amúgy honnan tudom, hogy az általam letöltött MKV 1080p file az védett BD-ről való-e?"
Tartalmazza fájlnév a bluray tagot. Ugyanúgy, mint a hdtv, web-dl. A forrásra utal.ű
Pl: Fantastic Four 2015.BluRay.1080p.... -
Multibit
nagyúr
Továbbra is azt, amit korábban már javasoltak a kollégák és drágának tartottad. A régi, optikai meghajtós mediaplayer még használtan is drága!
Amúgy honnan tudom, hogy az általam letöltött MKV 1080p file az védett BD-ről való-e?
Ha nincs erről információ, az nfo-ban, akkor sehonnan. Csak letöltés után derül ki, ha Cinavia-érzékeny játkékoson nézed.[ Szerkesztve ]
-
ZÁEL
tag
válasz Multibit #45856 üzenetére
Nekem nem kell BD menü!
Nekem csak az eredeti BD lemezemen lévő film kell és hogy azt meg tudjam nézni, le tudjam játszani.
A lemezen lévő menü nem kell.
Ebben az esetben mit tudsz javasolni?
Amúgy honnan tudom, hogy az általam letöltött MKV 1080p file az védett BD-ről való-e?[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
"Másik topikban Dune HD TV-102-öt ajánlott valaki." Zenére????
Out of the box megoldások mindig drágábbak. Pl. Auralic Aries mini.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
-
dh66e
veterán
válasz Potenza #45853 üzenetére
Menü megjelenítés csak az extrák közvetlen elérése miatt érdekes.Minden mást felirat,hang természetesen kapcsolhatod a lejátszó távjával modelltől függetlenül.
A hálozatos lejátszók lényege hogy a hálózatba kötött gépekkel kommunikáljon így igen jól érted megosztások beállítása után pc-ről is mehet a lejátszás.
Dune megbízható,de egy wd sokkal olcsobb.Med 3D képes árban a legjobb.Aztán ott vannak az androidos lejátszók is.(#45854) ZÁEL
Az átkonvertált filmeket szerintem mindnek vinnie kell.
Figyelj mert a Base 3D és a Prime két különböző és évjáratú modell.Az utóbbi pl tudja a menüt.[ Szerkesztve ]
-
ZÁEL
tag
Aszem kezdem érteni
Mivel megjelent a CINAVIA, ezért én az eredeti BD lemezről lekonvertált MKV filmeket nem fogom tudni megnézni, ha veszek egy ilyen lejátszót?
De akkor mit javasoltok?
Az előbb említett Dune BD Prime 3.0 és a többi lejátszó nagyon drágák.
Vmi olcsóbb megoldás nincs?[ Szerkesztve ]
-
Potenza
csendes tag
Olvasgatva a hozzászólásokat nem lettem előrébb Popcorn Med Dune...nem tudnám kiválasztani max annyi hogy a Popcorn 2015 ős modell ott is olvastam hogy nincs menüje a dvd nek de gondolom manuálisan tudok hangot váltani. Az valóban igaz ha routerbe van bekötve a médialejátszó akkor látja a gépemet is és arról is képes beolvasni filmeket? Mert ideiglenesen az megteszi és utána jöhetne külső merevlemez is csak hát nem vagyok otthon a témában keresgetnem kell a neten mert nincs segítségem sajnos .
-
Zanik
addikt
válasz Patice #45851 üzenetére
Szia! Köszi a tippet a topikra és a lejátszóra is.
Sajnos a WiFi muszáj, mert a router másik szobában van, max. powerline-nal tudnám "kábelen" átvinni.
Illetve jobban örülnék egy out-of-the-box megoldásnak, mint hogy én legózzam össze a lejátszót. Másik topikban Dune HD TV-102-öt ajánlott valaki.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Patice
Topikgazda
Ebben a topikban sok ötletet találsz majd szerintem.
Amúgy szvsz. egy ilyen pontosan azt tudná, amire szükséged van. Max. magadnak kell szoftverezni. (Pl. Volumio-val, vagy egyéni MPD összeállítással, hogy menjen a wifi is - kábel amúgy ajánlottabb lenne.)
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kéni.
Célom egy mediaplayer-DAC-AMP-fejhallgató lánc összerakása zenehallgatáshoz.
A fejhallgató ill. DAC/AMP rész már nagyjából megvan, viszont szeretnék egy olyan médialejátszót találni, ami megfelel a következőknek.1. Van rajta digitális coax vagy optikai hangkimenet. Inkább a coax-ot preferálnám.
2. Gyárilag képes WiFi kapcsolatra (nem kell hozzá külső adapter vagy ilyesmi)
3. Tud DLNA fájlszerverről FLAC és mp3 fájlokat lejátszani
4. Lehet telefonról App-pal (iOS) irányítani TV használata nélkül.
Ez az utolsó pont azért lenne fontos, hogy ne kelljen bekapcsolnom a TV-t ha zenét akarok hallgatni, hanem egyszerűen a dedikált telefonos app-ban kiválasztom, hogy melyik fájl-t szeretném a fájlszerverről lejátszani.Amit eddig találtam:
[link]
[link]Bármilyen tanácsot, ötletet, javaslatot szívesen veszek.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
dh66e
veterán
Nos ha menüt is szeretnél akkor semmilyet a mai felhozatalból.Használtból régebbi dune modelleket kell vadászni aprón esetleg popcornt.
Az újabb lejátszók amik lemezt fogadnak méregdrágák és ugye menü sincs csak lite módban képesek megjeleníeni a DVD,BD állományokat.(Pl DuneBase3D)
Olcsóbban megúszod egy asztali BD lejátszóval az alap videó hangfájlokat azok is szépen viszik.[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
A linked egy BD játszóra mutat. Ha visszaolvasol pár oldalnyi hozzászólást. látod, hogy a med széria, a Q5, Q10, Dune, Popcorn viszi a prímet. x264 támogatással mind bír. a BD iso támogatás már kis nyomozást igényel a kiszemelt készülék adatlapján. Olcsó kategóriában, ha jól értelmeztem, akkor a WD ajánlott pillanatnyilag. De majd kijavítanak a kollégák, ha tévedtem.
-
blakey
titán
Az általad linkelt eszköz nem médialejátszó. Ide általában olyanok írnak akik valóban médialejátszót keresnek, de a linkelt lejátszó azért az árért elég sok mindent lejátszik. Szóval nem olyan rossz.
-
ZÁEL
tag
Hahó!?
Valaki esetleg tudna válaszolni az általam feltett kérdésre?
Van itt ilyen hozzáértő szakember a fórumban?
Köszönöm! -
apu1957
csendes tag
Nekem volt ilyen, a 220 voltban vettem. De már eladtam.Internettel nem volt gondom de a filmeknél akadozott.Én erősítőt nem használtam,de a fórumon olvass utána a droidos kütyüket nem ajánlják film nézésre.
http://itcafe.hu/tema/amlogic_s802_processzoros_keszulekek/friss.html -
blakey
titán
Egyszerűen le tudod ellenőrízni, a tv info gombjával megjeleníti a beérkező jelet, látni fogod, hogy 24p-t kap vagy sem.
-
dfens
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Ha veszek egy olyan media playert ami kadencia helyesen játssza le a 24p-t (Mede 600), akkor meg tudja-e jeleníteni ezt a Samsung D6100-asom? Vagy hogyan tudom ezt leellenőrizni?Előre is köszi a segítséget!
d -
ZÁEL
tag
Sziasztok!
Segítség kéne,mert nem értek ehhez a témához.
Unom már, hogy folyton minden filmet meg sorozatot a monitoromon nézek és most már szeretném a filmeket a nagy képernyős TV-n élvezni.
Egy régi LG DVD lejátszóm van, ami már csak avi filmet játszik le, sajnos mást nem és most már eldöntöttem,hogy beszerzek végre egy új asztali médialejátszót.
Az érdekelne, hogy milyet ajánlotok nekem?
Én ezt néztem ki magamnak.
Azt szeretném, hogy mindent játszon le, mert vannak DVD-k is, amiket szeretnék majd még megnézni.
Plusz olyat akarok, ami feliratot is kezel, ha már letöltök egy angol nyelvű sorozatot vagy filmet.
Ja és FULL HD is tudja.
A 3D nem kell, mert a TV-m nem tudja.
Mit tudtok ajánlani?
Nagyon szépen köszi előre is! -
Jozsó
tag
Sziasztok,
Lehet, hogy triviális a kérdés, de fontos lenne tudnom. Szóval egy ilyen cuccon gondolkodom:
http://www.ebay.co.uk/itm/M8S-KODI-XBMC-Amlogic-S812-Smart-Android-TV-Box-Quad-Core-Loaded5G-Keyboard-AH31-/131625931940?ssPageName=ADME:X:AAQ:GB:1123
Ennél konkrétan nincs írva, de ez a típus elvileg tud bluetooth-ot. Ugye ha filmet néznék rajta, akkor hajlandó lesz egy bluetooth-os erősítőre átnyomni a hangot?
-
Potenza
csendes tag
Sziasztok
Nekem is eljött a nap amikor haladnom kell a korral nem vagyok nagy mágus a számtechben de remélem itt a kollégák kisegítenek.
Médiaplayer természetesen a vásároldó termék nekem külső merevlemezzel megspékelve.
Ami fontos lenne Digitális hangkimenet /optika/ rúterre köthető hogy ez most Lan vagy Wlan ne haragudjatok nem tudom. Iso mkv vagy a legjobb lenne ha mindent tudna digitális hang Házimozi erősítőbe tolva Plazma tévéhez.
Tudom nagy a szórás az árakban vannak olcsók drágák nem baj ha drágább egy picit csak ne kelljen vele szenvednem.
Néztem a Popcorn termékeket Mede8er termékeket is de szívesen megnézek bármit amire azt mondjátok jó és ha lehet Új fejlesztés legyen ne 2-4 éves termék.
Nagyon szépen köszönöm aki veszi a fáradtságot és segít. -
Dorian
félisten
válasz Wasquez #45831 üzenetére
Nem. A HD hangok a (DTS HD-MA és Dolby True HD) a sima DD és DTS-náél jóval nagyobb felbontásúak, és veszteségmentesen tömörítettek (zenei analógia pl. egy 320-as mp3 vs. 24/192 flac) Ezért a HD hangok egy megfelelő minőséget leadni képes rendszeren szebben szólalnak meg 5.1 vagy akárhány csatornán is.
Atmos egy új formátum, szintén veszteségmentes, ehhez kellenek "magassági hangsugárzók" Jelenleg még elég gyerekcipőbe jár. Az Atmos hangsávot a True HD-képes erősítők True HD-ként felismerik és leadják (persze itt nem lesz "magassági hang") Az ilyen hangsávok valóban elég jó minőségűek sima HD-s erősítővel is, azonban / épp ezért ez nem biztos, hogy a formátum előnye. Inkább esélyes, hogy ezeknél több időt-pénzt-energiát fordítanak a hangzásra a hangmérnökök, hiszen az iparnak el kell adnia az új Atmos-képes erősítőket, + hangsugárzókat, stb.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
synar
őstag
HD kamerával egybeépített tv-box, van ahol beválhat.
-
-
Beni2360
félisten
Hát, hogy mit kavar kever azt nem tudom, de tegnap néztük meg a star wasrs 3. részét remux mkv-ben és csak 2.1 hangprojektorom van csodás hangok jöttek a cuccból. Én már félre raktam az 5.1 régi ORION hagyományos rendszerem. nagyon jó vétel sima tv hang felcserélésére.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Wasquez
senior tag
Ezek a hangrendszerek, amik ezekhez kellenek, fényévekre állnak az én igényeimtől. Nekem az 5.1-et is csak nemrég sikerült összerakni, mert nem volt kedvem ezekkel a kábelrengetegekkel bajlódni. Nem, hogy 13 hangszóróval! Nem vagyok audiofil, szeretem, ha valami jól szól, de nekem elég, ha nem sistereg, meg tiszta a hangzás. Most, hogy a mennydörgés nem szól fentről, csak hátulról, ezzel még együtt tudok élni.
PC
-
c4
őstag
válasz Wasquez #45822 üzenetére
Ha elég a tudása, akkor jó lesz neked. A DTS-HD, TrueHD (Atmos) nem támogatott. De ha nem nézel amúgy sem full BD vagy abból készült remuxot, nem jelent gondot. A DTS hang támogatás állítólag megvan Beni2360 szerint. Hogy azt még analógra le is keveri, majd kiderül, ha rádugod a tévére vagy Beni2360 megírja nekünk.
-
Wasquez
senior tag
A lenti leírás alapján DVD-ISO, BD-ISO van, azt olvastam, hogy a 3D-t is tudja, de ez nem érdekel, mert a tv-m sem tudja.
És mint látod, sem BD iso, se 3D, se HD hang, sőt a felsorolásban még a közönséges DTS hang támogatás nincs.
A HD hang pontosan mit jelent?
A DTS hang hiánya mitől lesz hátrány, mi az amit nyújt?Igazából egy 9 éves samsung tv-m van, amin szeretnék filmeket nézni, és nem akarom a pc-t járatni menet közben. Erre kellene, ezért az volt a fontos, hogy legyenek támogatottak az alapvető filmformátumok, azok megvannak.
Ilyen áron, szerintem ár érték arányban ez erre jónak tűnik, nem?
Van még egy creative ddts-100 kütyüm, ha ezen keresztül megy a hang, akkor a dts kódolás megodódik, nem!?Modell: Maxell MMB 100
Szín: ezüst
Magyar OSD menü
Támogatott video formátumok: MPEG, AVI, MOV, MKV, ASF, RM, RMV, DVD ISO, BD-ISO, DivX, Xvid
Támogatott audio formátumok: AAC, AC3, APE, FLAC, M4A, MP1, MP2, MP3, OGG, WAV, WMA
Támogatott felirat formátumok: ass, smi, srt, ssa, idx, sub, txt
Támogatott kép formátumok: BMP, GIF, JPG, PNG
Támogatott file rendszer: FAT32, NTFS
Csatlakozók: HDMI, 2db USB, RCA, Optikai
Külső HDD/Pendrive adathordozó támogatás 2TB-ig
Memóriakártya támogatás SD/MMC kártyaolvasón keresztül
Maximum video felbontás: Full HD 1920x1080 pixels, 1080p
Mérete: 13,5 x 10,6 x 2,8 cm
Súly: 0,25 kg
Tartozékok: távirányító, HDMI kábel, AV kábel, hálózati adapterPC
-
Beni2360
félisten
válasz Wasquez #45819 üzenetére
Nekem van most vettem egy hete. beállítható a 24 FPS, STB és a TV is kijelzi, szépen akadás mentesen viszi a nagy filmeket is külön állítható a felírat mérete,színe,pozíciója. Kicsit a távja célspefikus. Nem melegszik és 7 rugóért házhoz hozzák, tartaléknak tökéletes. Zenére nem a legjobb. Egyszerű magyar menü, kezelése könnyül x264 is simán megy. Hőskorában 20-30 K között volt az ára.
DVD ISOT menüvel viszi.
--------------------------
c4 - de van DTS támogatás[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
c4
őstag
válasz Wasquez #45819 üzenetére
Gyakorlatilag semmi csoda nincs benne, kb. ennyit tud egy olcsó DVB-T tuner médialejátszója is.
Sosem az a kérdés, hogy elég olcsó-e egy készülék, hanem inkább az a fontos, mennyire támogatott. Szoftverfejlesztés, hibajavítások... És mint látod, sem BD iso, se 3D, se HD hang, sőt a felsorolásban még a közönséges DTS hang támogatás nincs.Nagyjából kuka.
-
Wasquez
senior tag
Ezt a készüléket valaki ismeri?
Maxell MULTIMEDIA BOX MMB 100 EU
http://www.xxldvd.eu/maxell-multimedia-box-mmb-100-eu.htmlA leírás alapján mindet tud, ami ahhoz kell, hogy egy külső hhd-ről le lehessen játszani a filmeket.
Viszont ezen az áron számomra hihetetlennek tűnik, de lehet, hogy csak a felesleges opciók miatt a többi készülék a drága?Van valakinek tapasztalata?
PC
-
Dinomano
senior tag
Köszönök minden segítséget! Jónak tűnik az alábbi linken mutatott távirányító:
(http://www.beststore-online.com/item?id=45766290184&vendorId=li2014918 ).
Viszont kínai nyelvű... Videót indítani tudok, a "krix-krax"-okkal meg kell küzdeni... Postával együtt kemény 1500 ft kb.../(^_^)____7=--- - - >|
-
kezo0
addikt
válasz martinkeet #45810 üzenetére
Amire én használom (filmek, sorozatok nézése), arra nekem tökéletesen megfelelő a távirányító, úgyhogy egyelőre semmilyen mobilos appot nem is töltöttem le hozzá. A táv gombjai kényelmesek, elég jól kézreállnak, szerintem jó a nyomáspontjuk, érzékenységük is. Célozni sem kell különösebben a boxra, elég jó az infra. Egyetlen furcsaság (amit itt és máshol már többen is megírtak), hogy nincs stop gomb, csak start/pause. A leállításhoz a return-t kell megnyomni, de ez könnyen megszokható.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
helgi
aktív tag
válasz martinkeet #45795 üzenetére
Akkor a MED600X3D annó lassú volt... na és manapság?
Esetleg MEDE8ER MED800X3D-WiFi ez manapság? Vagy maradjon a HiMedia Q10 4K 3D ?
Vagy elég ez is: Egreat R6S ?[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz CactuS #45811 üzenetére
Hát én is jártam így az egész 2.5" vinyó gajra ment mert egybe volt építve az usb port a vinyó elektrónikájával. Ezért erre cseréltem igaz ez csak usb2 de van usb3 kivitel is.
-
CactuS
Arcképgyáros
-
Beni2360
félisten
-
CactuS
Arcképgyáros
-
törölt tag
Létezik olyan média lejátszó, aminek a dvb tunere képes nem csak a földi sugárzású digitális adást, hanem az upc adást is dekódolni? (Upc kártyával.)
-
Multibit
nagyúr
válasz CactuS #45804 üzenetére
Nem tudok ezen STB-k esetén HDD beépíthetőségről (persze ettől még lehet). (Nekem 4-5 darab 2.5"-os külső HDD-m van. Manapság már nem nagyon használom őket, de a korábbi években sűrűn voltak gyötörve. Mindnek jó a kábele.)
A Digi kábeltévé topikban ez rendszeresen visszatérő téma. Talán EZ segít neked. Ha nem szimpatikusak a felsorolt típusok, a linkelt webshopokban lehet mást keresgélni. -
kutga
nagyúr
válasz Mezga Aladár #45802 üzenetére
Még az ára sem vészes, körülnézek akkor ezen a fronton.
MOD
c4
+1'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Multibit #45801 üzenetére
Oh, pedig eskü kerestem valami PVR vagy set top box topikot, de nem találtam. Digihez tartozom net és TV ügyben, így akkor szabad a vásár. Extra csatornák nincsenek, ha ez számít, tehát tudtommal sehova nem kell kártyát dugdosnom. Ha még lehetnek igények: ha nem drágítja nagyon a dolgot, akkor örülnék egy belső HDDs megoldásnak. A külső USBs HDDk kábeleitől már lábrázást kapok, annyi ment tönkre)
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
Multibit
nagyúr
válasz CactuS #45799 üzenetére
Nem igazán jársz jó helyen, de ha már kérdezted, megpróbálok segíteni. Mielőtt készüléket ajánlanék, tudnom kell, melyik szolgáltatóról van szó! A szolgáltatók egy része ad olyan eszközt, ami tud felvenni és közben más műsort nézel (T-Home, UPC). A Digi, ahol "szabad a vásár", nem ad (mert nincs készleten, meg amúgy is gagyi a saját eszközük), viszont a free DVB-C-nek köszönhetően Te magad döntheted el, hogy milyen stb-t vásárolsz. Ugyanez igaz a kódolatlan MindigTV adásokra is, csak ott DVB-T boxot kell venned.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok