Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Becike.81
újonc
Sziasztok! Lg 49uf850v tv-m van, saját médialejátszóját használom, de nem a legjobb. Tudtok olyan lejátszót ajánlani ami jó lenne a tv-hez és mindent lejátszik akadás nélkül? Kb. 60ezer forintot költenék rá. Külső vinyóm van, azt csatlakoztatnám a lejátszóhoz. A med600X3D és Open hour chameleon lejátszót néztem ki, de volt a pozitív vélemény mellett elég sok negatív is. Mkv fájlokat szoktam inkább nézni, és lényeges lenne hogy a feliratfájlokat is kezelje.
Köszönöm a válaszokat. -
Sanki
addikt
Sziasztok.
Egy egyszerű asztali DVD lejátszót keresek, amivel pen-drive-ról lehet filmeket lejátszani. Egy régi TV-hez lenne kötve scart vagy rca csatlakozással.
Árban 10.000Ft alatt szeretnék maradni. Mik az ajánlottak?
Amiket én találtam eddig:
AKAI DVD-2380
LG DP132
Ezekről van valami tapasztalat? Bármi más ajánlott típust is szívesen fogadok.Előre is köszönöm.
-
degec
senior tag
Tisztelet !
Tudna valaki mondani egy médialejátszót, ami alkalmas most és mondjuk még 2-3 évig arra hogy mindenféle médiatartalom lejátszása mellett Youtubozni is tudjak a TV-.men. mert bár nagy és okos samu tv,de már nem támogatja a youtubot 4 évesen. mer html5 balbalbla.. hiába frissítem..Gondoltam aládugok valamit és akkor azon youtubozhatnék.
Köszönöm szépen ! -
hbalut
csendes tag
Üdv,
Valaki használ médialejátszóként is üzemelő set top boxot? Ajánlott egyáltalán?
Tervem, hogy egy NAS-ra kötök egy média lejátszót, de ha lehet, kiváltanám az iptv set top boxom. Lehetőleg Dvbt, iptv képes médialejátszóra.
Ezt nézegettem egyébként: [link][ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz djnice #47892 üzenetére
És ha nem akkor meg már so so.
Számolni mindenképpen kell vele oszt zsebbe marad.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
válasz meci77 #47881 üzenetére
Egy EVOLVEO DELTA HD multimédia felvevőt szemeltem ki. Ez dupla tuneres, tehát ha jól gondolom, az USB-re felvett anyag mellett tudok nézni egy másik műsort.
De csak mindig TV tudsz vele fogni és rögzíteni.És valószínű, hogy csak HD-ben 720p ad ki filmeket.Figyelem nem véletlen a 12k ára.!!![ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Márton
nagyúr
válasz djnice #47887 üzenetére
köszi
kifejezetten médialejátszót keresek, szülőknek, távval, stb.
Ezek közül melyik tudja az auto refresh rate-et?[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
A Pi-n kivül mi ma a legolcsóbb lejátszó 23,976 és 60p támogatással?
Nem kell 3D, csak kadenciahelyes lejátszás mkv és mp4-ből.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
törölt tag
Sziasztok,
WD TV Wireless-N HD tudja a DTS HD-MA sávot?
Erről nem találtam infót. Mindenhol csak annyi van, hogy TrueHD és DTS megy. De a master sávról nicns infóm.
Esetleg infó arról, hogy hálón keresztül mennyire játszik le akadásmentesen? -
repro
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Ha egy Popcorn A210-ben van egy HDD, akkor hogyan kell lekapcsolni a lejátszót, hogy a HDD-t kíméljem.
Elég csak készenléti üzemmódba helyezni, vagy teljesen ki kell kapcsolni?Előre is köszönöm!
-
meci77
tag
Sziasztok!
Egy EVOLVEO DELTA HD multimédia felvevőt szemeltem ki. Ez dupla tuneres, tehát ha jól gondolom, az USB-re felvett anyag mellett tudok nézni egy másik műsort. Ez a kütyü 10ezer körül van. Viszont szeretnék ethernet aljzatot is netezéshez, + nem szeretnék lemondani a NAS által megosztott anyagokról sem. Mindezt egy kütyüvel szeretném megoldani. (A tévémen nincs USB aljzat, csak HDMI.) Árban nem szeretném túllépni az 50-60ezres keretet. Maximum FHD anyagok lesznek.
Mi lehet a megoldás?üdv.
-
atike
nagyúr
Sziasztok!
Az összefoglalóban nem lesz "normális" tartalom? Legfőképp az ajánlott készülékek érdekelnének....
Érdekelne, hogy mi az ajánlott vétel 40.000 Ft-ig és mondjuk 80.000-ig is... Extra igény nincs, az egyik helyen projektor menne róla, a másiknál meg normál tévé... A 3D per pillanat nem érdekes, de mondjuk nem baj, ha már tudja az eszköz. Szerencsésebb a wifis kivitel...
-
csikaszka35
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek asztali media player vásárlás ügyében. Szóval adott egy
UE55JU6000-es tv amihez szeretnék egy media playert amit kábeles hálózaton használnék.
Olvasgattam, de annyira elvesztem a sok részletben hogy inkább kérdezek.
Szóval a kritériumok:- FHD lejátszás (az sem baj ha 4K is), BD 25,50
- 24p támogatás
- itthonról rendelhető, nem akarok külföldről rendelni
- nem kell a FW-el szarakodniÁrat direkt nem írok, annyi amennyi, aztán majd eldöntöm hogy belefér e, avagy sem.
Köszönöm mindenkinek.
-
szasanyi
félisten
-
Aurig@
őstag
A HiMedia Q5/Q10 Pro mennyivel fog többet tudni a jelenlegi Q5/Q10-nél?
-
c4
őstag
válasz SunMount3r #47870 üzenetére
Az elődmodellhez sem volt állandó magyar forgalmazó. Az áramos bolt árulta a vége felé a kínai piacra szánt modellt. Kérdezz rá náluk. Az Emagnál volt vagy 2 db.
-
szasanyi
félisten
válasz SunMount3r #47864 üzenetére
Ennek a BFS 4KM-nek van valami hátránya a Q5-höz képest? - igen, a gyártó fw (és ezzel a frissítés) teljes hiánya. Ti. így neked kell kikísérletezni és/vagy utánajárni melyik újabb fw-rel működik hibátlanul.
És ez a "rootolás" dolog nem kockázatos egy kicsit ill. mindig 100% hogy eredménnyel jár? - ez ilyen művelet általában nem teljesen veszélytelen és az eredmény sem garantált. Természetesen ha utánanézel előzetesen és körültekintőn végzed, azzal minimalizálható a kockázat.
Vagy ne gondolkodjak rajta és inkább várjam meg a Q5 v2-őt? - a kettő más kategória, és árban is jelentős különbség várható.
Ficsőröket tekintve teljesen identikusak? Képminőség? - erre inkább a tapasztalt használók adhatnak pontos választ.
-
c4
őstag
válasz SunMount3r #47864 üzenetére
A Q5 v2 100, 120 (+ posta) angol font között várható. Ha nem számít az ár, szerintem várd meg azt.
-
SunMount3r
nagyúr
-
envagyok
veterán
válasz Mezga Aladár #47860 üzenetére
Semennyire (én nem láttam)
Viszont gyorsaságban (menü, filmindítás,scraper) nagy különbség van (b+ vs 2B)[ Szerkesztve ]
-
nilrem
aktív tag
Ha elméletileg nem számítana pénz de zenében és képben tuti lejátszó kellene ami tudja SMB/NFS/DLNA és Airplay-t alapból mindenféle extra program nélkül és játszon Blue Ray ISO-t is az melyik lenne? Van ilyen a piacon?
Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
envagyok
veterán
Én mindent kipróbáltam/használok.
Volt BFS 4KM (Nem volt rossz, de voltak problémák vele, illetve a cec hiánya számomra zavaró volt) képminőség rendben van. El is adtam.
Aztán volt/van PI2, abból kettőt is használok jelenleg azzal nézem a tv-t és a filmeket. Nagyon jó a képminősége, jó a deinterlacing, tökéletes, minden hibátol mentes rajta az openelec.
Volt AMLogic S805 (Beelink MXQ) teljesen használható volt a freaktabos openeleccel, pár apróságot leszámítva, jó képminőség, bár a felskálázás/deinterlacing szerintem nem olyan jó, mint a PI2-vel.
És van tesztelésre egy S905 Beelink MiniMX, de azt a jelenlegi android/openelec használhatósága miatt nem ajánlom még.
Amúgy itt egy jó és korrekt összehasonlítás:A BFS nagyjából a Qmedia q5 szintjén van.
Nézd meg mi mit tud, illetve mit nem, neked mire van szükséged jobban, és az alapján dönts.
A PI2 előnye még, hogy később bármire használható (Tv szerver, öntözőautomata, ház automatizálás, min linux pc, stb.) -
törölt tag
A med600x3d-w tud mindent, ami neked kell, de lehet, hogy egy puttonyos tv-hez drága (50k).
Amúgy ha a lejátszóban nincs wifi, az kiváltható egy olyan olcsóbb routerrel, ami tud bridge mód-ot és lan-on rácsatlakoztatod a lejátszót. Mivel sd videózáshoz nem kell nagy sávszél, akár valaki levetett n-es routere is megfelelő lehet. -
c4
őstag
válasz bala6120 #47856 üzenetére
AM logic vonalat nem ismerem annyira. De ahogy látom, ott sem fenékig tejfel az élet, ha véletlenül nem romolható darabot veszel. A topikjában biztos segítenek a guruk neked.
Ha csak médialejátszás a cél és a BFS 4KM-et meg tudod rootolni, akkor nem hiszem, hogy jobban járnál az AM logic vonallal. De majd a szakik kijavítanak, ha tévedtem.
-
bala6120
senior tag
c4
Ebben is tudsz esetleg segíteni?
Esetleg még szóba jöhet ez: Tronsmart s95 telos[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz sixer66 #47854 üzenetére
Gyakorlatilag 18 ezerért kapsz olyan képminőséget, mit 65-ért sem tudsz megvenni. Aztán számold ki, hogy mennyivel jártál rosszabbul a havi pár filmnézés során, mint aki háromszorosát költötte el a gyengébb minőségért. Szerintem többet kapsz, mint az rpi2. Már eleve ott a táv, ugye... De nem beszéllek le arról sem, ha arra vágysz. Max ha nem jön be, második körben veszel BFS 4KM-et. :
-
sixer66
senior tag
Akkor azt mondjátok, hogy ha simán a filmlejátszás a lényeg minél jobb képminőségben, minél olcsóbban, akkor még az rpi2-nél is jobb/szebb képet ad a BFS 4KM? A buherálás nem probléma, még szeretek is ilyesmivel mókolni.
Képminőségben tud annyival többet a Himedia, mint amennyivel többe kerül? Tudom, hogy a BFS 4KM a Himedia koppintása, de havi 3-4 filmnézésnél és internetrádió hallgatásnál többre nem használnám, mert kölcsönzésre van egy másik PC-m.[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
-
-
mckay
aktív tag
ja, igen, használt lenne a klafa
csak hát a használtak között, ahogy rákattintottam az itteni apróra, nem nagyon van wifi-smert hát ebbe az új projektbe is azért DLNA megoldást terveznék, mert ott van egy Windows, ami szinte állandóan megy, és valami upnp szervíz telepítésével el lehetne kerülni a kényelmetlenségeket
tudom, nehéz dió:
analóg is legyen, dlna is legyen, wifi is legyen, olcsó is legyen -
mckay
aktív tag
válasz blakey #47843 üzenetére
jól van, elhiszem, csak nem mondtuk ki, hogy jogtisztátlan is megy DLNA-ból, aztán az is fontos lenne
meg persze, az iTunes ishm, szóval ATV4-ben gondolkozhatok, valahogy sejtettem...
és akkor ez olyan, hogy az iCloudomat is kezeli, vagyis a gyerek fotóit, amit a telefonnal lövök, szintén megtalálom benne, ugye?
-
Chrys_
addikt
A Hisilicon esetén talán érdemes lenne várni egy kicsit, talán február végén jön a Nextgen: Himedia Q10 Pro
"
Himedia Q10 NG (Next Generation) will be available after the Chinese New Year (so in late February) for a currently undisclosed price.
"[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
Bármely olcsó DVB-T tuner alkalmas az alapszintű médialejátszásra. Ha dedikált lejátszó kell, akkor a fórumon többen használják a Maxell olcsó lejátszóját (Vaterán nemrégiben 5000 forintért kínálták). Lehet nézelődni a használt készülékek közt is, Asus, WD... lejátszók közül. Ha magasabb igények vannak, akkor a mostani bestbuy talán a Himedia Q10.
-
blakey
titán
Az RCA mit takar? Piros, zöld és kék RCA csatik? Azok komponens csatlakozók, tehát olyan lejátszót kell keresni amelyiken van ilyen kimenet, talán Dune Smart D1-gyen van ilyen.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Én nem tudtam más lejátszóra küldeni csak olyanra amelyik Airplay képes, erősítőkből akad egy pár, de lejátszóból nekem nem sikerült. Nem állítom, hogy nincs, de nem találtam és utána már nem is érdekelt. Valamilyen "Cast" programokkal előfordulhat, hogy sikerül átküldeni egy tv-re esetleg Chromecastra, de az nem feltétlenül stabil. Youtube--ot azt többnyire át lehet küldeni, videókra is akad megoldás, de nem iTunesból. Tehát ha elsődleges az iTunes, akkor ATV4 a megoldás, ha nem kell iTunes, de kell tükrözés akkor vannak progik és egyéb eszközök amik mindkét eszközre elérhetők és lehet tükrözni, ezt a konkrét eszközök esetén lehet kikeresni, hogy mivel működne rendesen.
Hányszor kell leírni, hogy elhidd, lejátssza a letöltött filmeket DLNA-n, SMB-n, NFS-sen, ISO-kat még nem, azon dolgoznak, ahogy az m2ts-sen is. MrMC-t ajánlom, ha nincs semmid megvásárolva iOS-re, pl. Plex, vagy Infuse Pro, mert ha valamelyik a kettő közül megvan akkor nem kell megvenned, mindkét eszközre letölthető lesz.
Az iOS eszközöd sem visz mindent alapból, az androidra is ráfér egy-két app, hogy használható legyen. Az ATV4 a webes és a saját Store-ra épül, csak most tették lehetővé, hogy más app-pok is telepihetőek, ha ezt nem lépik meg, akkor gyakorlatilag mindent buktak.
H nem tántorodsz el a jailbreaktől akkor ATV3-ra lehet, hogy vannak megoldások, de valószínűleg elmaradnak minden tekíntetben. Ennek jól utána kell olvasni.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mckay
aktív tag
Hejj, és rögtön lenne még egy projektem!
Tudom, miért kókányol az, aki nem is ismeri a piacot...
Lenne egy ismerősöm, akinek szép nagy tévéje van, de még puttonyos.
Vagyis nincs HDMI.
Csak RCA vagy Scart.
Az alá lehet valami médialejátszót tenni, nem túl drágán?
Rákattintottam a lejatszo.hu-ra, hát semmi megfizethetőt nem látok, aminek még lenne analóg kimenete... -
mckay
aktív tag
válasz blakey #47831 üzenetére
Srácok, köszönöm!
És külön meg vagyok hatva, hogy a kérdésemre apait-anyait beleadtatok, és mindenki megpróbálta a meglátását a lehető legjobban alátámasztani!
Külön köszönöm Blakeynek a gyorsaságot, és persze Aladárnak is az ellenvéleményt.De most akkor segítsetek kis Vuknak összerakni ezt a fejében.
Tehát:
- Nem iOS médialejátszón nem lehet nekem iTunes élmény, sehogy sem?
- Még úgy sem, hogy egy iOS tableten játszom mondjuk a filmet, és kitükrözi a képet+hangot egy médialejátszóra?Ha tényleg így van, akkor sajnos tényleg AppleTV kell a képernyő alá. Illetve nem is annyira sajnos, ha a DLNA-ról azért mégsem kell lemondani.
- De mondjátok, tényleg lejátssza azok a filmeket is, amiket nem vettem meg, hanem torrentről töltöttem a DLNA kiszolgálóra?Egyébként azzal tényleg egyetértek, hogy kissé felháborító az Apple nyerészkedése: árul egy médialejátszót, amire pluszban költsek, ha SMB-t/DLNA-t akarok használni. Jó, értem, hogy csak 10 dollár, de hát nem fért bele a több százba? De legfőképpen, miért kell nekem építenem a lejátszómat? Mikrosütőt sem úgy vesz az ember, hogy ha kérek bele grill funkciót, akkor kicsomagolás után még szereljek bele fűtőszálat, mert az csak 10 dollár...
És lenne még egy konkrét kérdésem:
- Mindez, amit írtatok, csak AppleTV 4-re vonatkozik? Mármint hogy tehetek rá 10 dollárért Infuse progit, és akkor már egészen jól használató? Vagyis a sokkal olcsóbb AppleTV 3-ra nem tudok ilyesmit telepíteni?Köszi az útbaigazítást!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz djnice #47839 üzenetére
Akkor ha Dune vonalon maradok a Smart D1 kezeli a 4TB-os lemezeket? Azt tudom, hogy 3TB-tal nincs gondja.
A Q10-ből már meg kell várni az újat. Na mindegy, akkor marad a Duo ha nem jön össze a kisebb méret.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Van itt olyan fórumtag aki Dune-ről (netán Base 3.0 bagy Duo-ról) váltott Mede8er MED800X3D-re és esetleg nem bánta meg? Méretben kisebb lejátszót szeretnék, de gyengébbet semmiképpen sem, valamint belső HDD-n minimum 4TB-ot lezeljen. Jó alternatíva lenne? Esetleg mási lejátszó is lehetne ha van olyan.
-
Robi81
tag
Sziasztok
Mede8er 1000x3d. Vagy Popcorn hour A400job. Valasztas kep szempontjabol? Foleg mkv es blu-ray filmekre. 4k nem erdekel -
bala6120
senior tag
Sziasztok!
Egreat R6S Prom van, melyben a lan csati elszállt. Kinéztem ezt a lejátszót, hozza az R6S Pro szintjét?
-
tlaci72
tag
válasz blakey #47826 üzenetére
Időközben rájöttem mindkét problémára, legalábbis arra, h nálam mi volt a baj. MrMC srt-t csak upnp-n nem látta smb-n viszont már látja, a film információkat pedig azért nem olvasta be mert mikor beállítottam az smb-t és megadtam az útvonalat a könyvtárhoz, akkor utolsó lépésként rákérdez, h mit tartalmaz a mappa (film, sorozat, stb) ezt én kihagytam.. most beállítottam, h filmek és rögtön letöltött hozzá mindent!
-
blakey
titán
- DD/DTS automatikus az Infise-nál is, azt a beállításoknál kell beállítani, utána már nem kell. MrMC-nél automatikus.
- igen, zene lejátszására a Kodi jó, alkalmas
- Amit betallóztál és engedélyezted, hogy letöltse a dolgokat, onnantól kezdve azt látod.
- többféle nézet van, azt használod amelyiket szeretnéd
Próbálj meg videókat nézni a neten, hátha mindenre megkapod a választ.
Nekem ATV4-en a MrMC egyelőre jobban bejön a testreszabhatóság miatt, illetve normálisan jelöli ha valamit megnéztem, Plex is szintén nagyon jó, de az csak DLNA-t lát.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
atosz
őstag
Apple tv 4:
Ez a MrMC mit tud az Infuse -hoz képest?Amiben kicsit hiányérzetem van az Infuse-ban:
> a lejátszás indítása után mindig be kell külön kapcsolni a DD/DTS-t
> zenelejatszasra nem ez az üdvözítő
> by folder eseten nincs thumbnail minden esetben (gondolom mert van meg alatta más mappa is)
> néha jobb lenne klasszikus listanezet (egy oszlopos)A fentieket hogy tudja a "kodi" az ATV-n?
-
Beni2360
félisten
válasz atirag #47828 üzenetére
Legfeljebb vissza viszem. Ha neten veszem amúgy is van 8 napom,hogy vissza vigyem. - Nem 14 nap.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
atirag
őstag
Köszönöm a segítséget. Egyrészt a sebességet én is úgy gondoltam,hogy nagyon durva lehet. Ezt nem is tudtamhogy leszedi magának a feliratokat. Gondolom ezt más lejátszók is tudják.
Sajnos nem tudom másnál megnézni így vennem kell ahhoz egyet. Legfeljebb vissza viszem. Ha neten veszem amúgy is van 8 napom,hogy vissza vigyem.
Nem fontosak az ingyenes programo mert ha kell akkor meg kell venni. -
blakey
titán
válasz tlaci72 #47825 üzenetére
A MrMC-re több időt kell szánni valamint jól meg kell ismerni, másképp csinálja viszont szintén nagyon jól. Ami fontos a MrMC-nek, hogy csak filmcímek legyenek, a hozzáírt dolgokkal néha nem tud mit kezdeni, emiatt nekem is pár filmet át kellett írni, utána szépen betallózta és a borítókat is megtalálta, szerkeszteni is lehet, tetszés szerint lehet borítót választani. Ha nem látja a feliratot az nem baj, Opensubtitles-ről leszedi azt amelyik kell , annyi, hogy itt be kell jelentkezni, beállításoknál meg be kell állítani, hogy a magyar nyelvet szedje le.
-
tlaci72
tag
válasz atirag #47823 üzenetére
Én egy Philips PFS 8109-el használom és teljesen folyamatos a kép, még nem vettem észre egy döccenést sem a három film közben amit ezidáig megnéztem. Infuse Pro-t, és MrMC-t is megvettem, nálam mindkettő tökéletesen megy viszont QNAP nasról az MrMC nem látja az srt fájlokat valamiért és még arra sem bírtam rávenni, hogy a borítókat leszedje a filmekhez, mindezek Infuse alatt automatikusan megvannak.
Sebessége eszméletlen.. kb 4-5 másodperc alatt áll fel a rendszer, egy filmelindítása után ha előrelépek a közepére akkor azt kb 1 másodpercen belül játssza onnan. Csak ajánlani tudom, persze ez nem garancia, hogy a te tv-d is tökéletes lesz hozzá.
-
blakey
titán
válasz atirag #47823 üzenetére
Sajnos ezt csak úgy tudod kiszűrni ha saját magad tapasztalod vagy a közeledben megnézed valakinél.
Ajánlott lejátszók a MrMC (Kodi), Infuse Pro valamint a Plex. Természetesen ha egyik sincs megvéve akkor talán a MrMC a jobb választás, több testreszabhatóság áll rendelkezésre, de az Infuse Pro sem rossz. Ez a kettő tud SMB-t, NFS-t és DLNA-t, a Plex csak DLNA-t tud és a saját szerverét látja, nekem 2 meg volt véve iPad-re így csak a MrMC-t kellett megvennem, többnyire a MrMC-t használom.
[ Szerkesztve ]
-
atirag
őstag
-
tlaci72
tag
Ezen a fórumon még új vagyok és nem akarok senkit sem védeni sem támadni, viszont nem szép dolog blakey-t támadni csak azért mert segített valakinek! Konkrétan a minap volt egy kérdésem itt a fórumon és nekem is Ő volt az első aki válaszolt, nem is egyszer és mindenben kimerítő választ kaptam tőle.
Az Apple TV-ről meg csak annyit, hogy azt választottam én is, két napja használom és nagy a szerelem, nálam semmi döccenés.. szóval kadencia ide, kadencia oda engem ez a része nem érdekel mert nem látszik. Eszméletlen gyors a készülék és a sok app egy teljes értékü mindenessé teszi nálam, szóval én is csak ajánlani tudom annak aki gondolkozik rajta.
Peace!!!
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
Jó ez a read only mód. Egyre többet alkalmazom...
- mozi bolondéria -
-
blakey
titán
válasz #75912448 #47817 üzenetére
Arra ott a prémium előfizetés.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Patice #47814 üzenetére
Nem értem, hogy miért kell egyből valakinek nekimenni. Sajnos ez egyre gyakoribb, olyan tagoknál is akikre ez nem volt jellemző. Mostanában nagyon sok az ilyen hsz. Többnyire annak tudható be, hogy valójában el sem olvassák a kérdező kérdéseit, inkább a nekik nem tetsző hsz-t kezdik el boncólgatni, támadni amikor egy egyszerű kérdésre egy egyszerű válasz ment.
(#47815) regger
Néha én is csak olvasom és valóban néha nehéz nem hozzászólni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Patice #47814 üzenetére
Hosszú évek óta fórumozunk együtt, sajnos általános tendencia lett, hogy kinyírjuk egymást hülye tárgyak miatt. Továbbá saját vélt vagy valós igazunk ellen legapróbb ellenállásba ütközünk, azonnal érkezik az emelt hangnem.
Szakmai topikok telis-tele dilettáns, tapasztalat nélküli egymásnak feszülésnek, saját ízlésünk mindenáron másra szórásának, erőltetésének. Tegnap is csak ámultam miket olvasok megjelenítők összevetésekor.
Write only módban fórumozni nem lehet, legalábbis én nem tudok, de mostanság a szar ömlik mindenhonnan, amiből egész biztos magam sem képzek kivételt. De el kéne kezdenünk törekedni felfogni, hogy van A és B, és ha egyik nem feltétlenül jobb a másiknál, inkább más, akkor hagyjuk élni a saját preferenciánktól eltérő igényeket. Vagy legalább finomabban keltsük életre a másik félben a kíváncsiság szikráját, mikor igazunk próbáljuk bizonyítani.
Bennem már felmerült, hogy magyar fórumok közelébe se kéne menni, annyira null toleranciásak lettünk.
-
Patice
Topikgazda
Srácok!
Keep calm and carry on!
Peace!
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #47812 üzenetére
Ezek az adatok többnyire gyári lejátszóra vonatkoznak, MrMC (Kodi), Infuse Pro-val sokkal több is kihozható és sokkal többmindent ki is hoztak, full SMB, NFS, DLNA támogatás, van DTS, DTS-HD, DD és Dolby True HD is.
Hálózati lejátszásra kíváló, írhatsz bármit, sokáig én sem vettem, mert semmit nem tudott, most, hogy némileg nyítottak a rendszeren így lehetséges különböző app-okat is telepíteni és így már egy nagyon kezes lejátszó valamint ha engedélyezik a 24p-t is akkor verhetetlen lesz. Hardveres korlátja nincs, veszett gyors így is a lejátszó a többihez képest.A kérdezőnek válaszoltam és ajánlottam, pontosan arra írtam, hogy melyik lejátszó alkalmas és nem általános médialejátszónak ajánlottam, mivel semmit nem lehet hozzá csatlakoztatni valamint ISO-kat sem kezel egyeőre, de ezeken s dolgoznak.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz blakey #47811 üzenetére
És médialejátszót!
H.264 video up to 1080p, 60 frames per second, High or Main Profile level 4.2 or lower
H.264 Baseline Profile level 3.0 or lower with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
MPEG-4 video up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
HE-AAC (V1), AAC (16 to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4), Apple Lossless, AIFF, and WAV; Dolby Digital 5.1 and Dolby Digital Plus 7.1
Ezek az adatok nem igazán merítik ki egy médialejátszó kötelező funkcióit.
Egy jobb tv-box többet tud.UI A személyeskedést, be kellene fejezned.
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #47810 üzenetére
Könyörgöm, elolvastad, hogy mit szeretne? iPad/iPhone képét tükrözni, iTunes-t szeretne használni, erre válaszoltam, semmi másra.
ui:
Látom, rossz napod van, de ne rajtam vezesd le, nehogy megbánd.
Ott vagyok ahol akarok, te is mehetsz a Popi topikba.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz blakey #47809 üzenetére
nem magasztald a Popi A400-adat, egy bugos romhalmaz.
helyesen ne magasztald a Popi A400-adat, az egy bugos romhalmaz.
Valóban hagytak benne hibákat.
Csak az a különbség a popi megfelel a médialejátszó követelményeinek, tehát tudja az összes képfrissítési értéket 60-tól egészen 23,976-ig, tudja az sd/hd színtér megjelenítését.
És az hogy a szutykod tudja az apple saját szabványát az érdektelen. Miért nem mész egy apple fórumba?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Mezga Aladár #47808 üzenetére
Nincs sehova sem emelve, higgadj le, relax.
Majd ha egyszer kipróbálod és használod megtudod, hogy milyen. A tv-m képes visszafejteni 24p-re az anyagot innentől kezdve nincs rángatózás és nem interpolációval csinálja.
Az utolsó momdatodat meg nem kommentálom.
3 médialejátszóm van (Dune Duo, Twix 6500 és ATV4), nem azért írom azt amit, mert magasztalni akarom. Az ő feltételeinek egyetlen eszköz sem fog megfelelni, nem támogatják az ATV4-en kívül az Aitplayt. Nem fogja tükrözni sehova a képet. Szóval nem kell ennyire kiakadni és sem írom, hogy nem magasztald a Popi A400-adat, egy bugos romhalmaz.
Egyébként meg azt írok amit akarok, nem te fogod megmondani, hogy mit szabad.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz blakey #47807 üzenetére
ha lenne 24p támogatás is, így csak kíváló, jó tv-vel eltűnik a 24p hiánya.
Mi lenne ha befejeznéd ennek a terméknek az égbe emelését. Ez egy közepes cucc, nincs 24p támogatás.
23,976 nem is szóltál. Gondolom az sincs ahogy 59,94 sincs.
Értelmes ember nem ehhez keres tv-t hanem ezt dobja ki ha van egy jó tv-je. -
blakey
titán
Nem kell kukába dobni a DLNA-t, az ATV4 simán kezeli a DLNA-t, SMB-t, NFS-t, de ha visszaolvasol vagy rákeresel akkor látni fogod, mert volt róla szó. Az ATV4 a legjobb hálózati lejátszó lenne ha lenne 24p támogatás is, így csak kíváló, jó tv-vel eltűnik a 24p hiánya. ATV4-en minden megoldható, Infuse Pro, MrMC (Kodi) és Plex-szel, pl. Amit olvastál az az itunes lejátszóra vonatkozik. 1 hete van nálam és a Dune nem volt bekapcsolva, megszerettem.
Nem azért ajánlottam, mert nem tudja.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mckay
aktív tag
válasz blakey #47805 üzenetére
Igen, AppleTV-vel gondolom hogy egyszerűen megoldható, hogy az iTunes ott legyen a tévén.
Csak hogy a lakásban van DLNA szerver is, és azt sem kéne kukába dobni.
Márpedig azt olvastam az AppleTV-ről, hogy olyan DLNA folyamokat, amik nem FairPlay digitális jogvédettek, azokat nem játssza le.
Ezért én AppleTV-t, ha egy mód van, nem szeretnék venni.Hanem valami médialejátszót (androidost? vagy bármi linux magosat...) kéne szerintem beboltolni, ami ugye alapból nem problémázik semmiféle DLNA-n, de lehetőség szerint azért mégis iTunes/Airplay kompatibilis.
-
blakey
titán
Apple TV-vel ez egyszerűen megoldható. Az ATV-n is megjelenik a listában. De Airplayen is minden átküldhető.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek egy médialejátszó és egy iPad/iPhone együtt képes lehet arra, hogy egy iTunes-ból egy napra kibérelt filmet, tehát egy legális folyamot kitegyen a TV képernyőjére?
És ha igen, akkor milyen típus és milyen app tudná ezt így összehozni?Talán még DLNA-val is meg lehet ezt oldani, de annak iTunes oldalról kéne utánajárni, gondolom. Szóval ez sem rossz ötlet, de ebben nem vagyok biztos.
De talán egy képernyőtükrözés (Cast) is megtenné, nem? Van tehát ilyen kombináció médialejátszó+app viszonylatban?
Ha van valakinek tapasztalata, köszi!!!
:-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Ukrajnai háború
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló
- Windows 11
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok